Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΝΔ: Ο Τσίπρας να θέσει εκτός κόμματος Πολάκη-Κυρίτση που υπερασπίζονται τις ύβρεις του Ηλία Γρηγόρη



Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά του στις χυδαιότητες μελών του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται ζητώντας επιτέλους να αποδοκιμάσει τα όσα λένε και γράφουν στελέχη του κόμματός του κατά της κυβέρνησης, του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:    

«Όχι μόνο δεν ακούσαμε καταδίκη από τον κ. Τσίπρα για τις χυδαιότητες του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Γρηγόρη κατά του Πρωθυπουργού, μελών της Κυβέρνησης και ανθρώπων που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά του κορονοϊού όπως ο Σ. Τσιόδρας και ο Ν. Χαρδαλιάς, αλλά σήμερα είδαμε δύο κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Π. Πολάκη και τον Γ. Κυρίτση να υπερθεματίζουν. Ο κύριος Τσίπρας είναι ανεπίτρεπτο, για τη λειτουργία της Δημοκρατίας να σιωπά. Τον καλούμε να αποδοκιμάσει τους χυδαιολόγους, θέτοντάς τους εκτός του κόμματός του.  Αν δεν το κάνει, πίσω από αυτούς κρύβεται ο ίδιος».




Ο Παπαγγελόπουλος φοβάται και βλέπει ποινικές ευθύνες λόγω συνάθροισης, αν συνεδριάσει η εξεταστική


Ήρθε η ώρα του Παπαγγελόπουλου αντιμετωπίσει τις ποινικές του ευθύνες και την δικαιοσύνη την οποία ξεφτίλισε με τα καμώματα του να την ελέγξει.

Ξέρει τι έχει κάνει και φοβάται για αυτό που θα ακολουθήσει, οπότε τι βρήκε να πει για να γελάει ο κόσμος και για να δείχνει πάρα μα πάρα πολύ ένοχος; 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνει νομίζοντας ότι θα γλιτώσει λίγες ημέρες πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες εξαιτίας της συνάθροισης στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis που αρχίζει εκ νέου τη λειτουργία της, τονίζοντας πως η συνεδρίαση της επιτροπής έχει προγραμματιστεί 4 ημέρες πριν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού.

 Μάλιστα δεν διστάζει να αναφέρει χωρίς να ντρέπεται για αυτά που γράφει, πως ενδεχομένως κάποιοι μπορεί να εύχονται τη φυσική του εξόντωση, γράφοντας: "Τον εαυτό μου δεν τον συνυπολογίζω γιατί είναι πιθανόν κάποιοι να εύχονται τη φυσική μου εξόντωση έστω και από τον κορονοϊό, μετά την αποτυχία τους να με εξοντώσουν ηθικά".

 «Εάν δε, ο μοι γένοιτο, μεταδοθεί ο κορονοϊός σε άτομο που έχει σχέση με την επιτροπή προβλέπεται κάθειρξη έως 10 έτη. Στην περίπτωση δε που υπάρξει θάνατος η ποινή αυξάνεται και με προϋποθέσεις επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη», σημειώνει στη δήλωσή του ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

 Παράλληλα, ζητεί να πληροφορηθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εάν γνωρίζει «την επικίνδυνη αυτή ενέργεια» επαναλειτουργίας της προανακριτικής και εάν την εγκρίνει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε τέτοια κατάντια έχει έρθει ο Παπαγγελόπουλος για να αποφύγει για λίγες ημέρες τις κατηγορίες

 Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρανοϊκούς, συκοφάντες και σκευωρούς πολιτικούς διώκτες μου.
Προκάλεσαν εσπευσμένα την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία σύγκληση της προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά τις στημένες και ανύπαρκτες κατηγορίες σε βάρος μου.
Μου δίνουν λοιπόν την ευκαιρία πολύ πιο σύντομα απ' ότι υπολόγιζα να αποκαλύψω την αλήθεια, το ποιόν, τις ενέργειες και τα κίνητρα των επικίνδυνων για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη αντιπάλων μου.
Επισημαίνω όμως:
α) Τα περιοριστικά μέτρα, με καθολική σχεδόν απαγόρευση της κυκλοφορίας, ισχύουν μέχρι την 4η Μαΐου και η επιτροπή, παρ'όλα αυτά, θα συνεδριάσει… 4 ημέρες πριν !!!
β) Ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν έχει εξαγγείλει την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά δεν έχει καν αποφασίσει ποια μέτρα και πότε θα αρθούν και κάποιοι επέβαλλαν τη σύγκληση της επιτροπής.
Η παρανοϊκή μανία τους εναντίον μου, ιδίως μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση όλων των βρώμικων μεθοδεύσεων σε βάρος μου, τους οδηγεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μελών της επιτροπής, των υπαλλήλων της Βουλής, που συμμετέχουν στις εργασίες της, και των μαρτύρων.
Τον εαυτό μου δεν τον συνυπολογίζω γιατί είναι πιθανόν κάποιοι να εύχονται τη φυσική μου εξόντωση έστω και από τον κορονοϊό, μετά την αποτυχία τους να με εξοντώσουν ηθικά.
Υπενθυμίζω επίσης ότι η συνεδρίαση της επιτροπής πριν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας αποτελεί εγκληματική πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 παρ. 1 Π.Κ..
Εάν δε, ο μοι γένοιτο, μεταδοθεί ο κορονοϊός σε άτομο που έχει σχέση με την επιτροπή προβλέπεται κάθειρξη έως 10 έτη.
Στην περίπτωση δε που υπάρξει θάνατος η ποινή αυξάνεται και με προϋποθέσεις επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.
Αναρωτιέμαι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει την επικίνδυνη αυτή ενέργεια; Ο κ. Τσιόδρας έχει ερωτηθεί;
Εγκρίνει ο κ. Τσιόδρας τη συνάθροιση 35 περίπου ατόμων για πολλές ώρες σε περιορισμένο χώρο;
Οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους, οι εκκλησιές παραμένουν κλειστές, αλλά η επιτροπή θα συνεδριάσει για να εκδικηθεί τον Παπαγγελόπουλο, να ευχαριστηθούν οι διεφθαρμένοι και φαύλοι διώκτες μου και να εξυπηρετηθούν ευτελείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες».


Σύψας στον ΣΚΑΪ: Ενδεχομένως να μη φιλάμε εικόνες ή το χέρι του ιερέα


Για τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε και στο προσεχές διάστημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας.

“Έχει περάσει το πολύ δύσκολο το ενδεχομένως καταστροφικό για την Ελλάδα. Είδαμε τι έγινε στις άλλες χώρες εμείς αυτό το αποφύγαμε ενδεχομένως με πολύ πόνο και θυσία. Για καθαρά επιδημιολογικούς λογούς παραμένει η καραντίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το σχέδιο θα είναι μαραθώνιος με την έννοια ότι η άρση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά. με ασφάλεια ανάμεσα στις δέσμες των μέτρων που θα αίρονται θα υπάρχει χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων, το μόνο που δεν θέλουμε είναι να έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας και να αναγκαστούμε να πάρουμε ξανά μέτρα αυτό θα είναι καταστροφικό και για την κοινωνία και για την οικονομία” επισήμανε. 

Εκκλησίες: “Υπόκλιση σεβασμού στις εικόνες” 

Για τις εκκλησίες ξεκαθάρισε ότι “στην επιτροπή το έχουμε ήδη συζητήσει υπάρχει ήδη σχέδιο για το πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες με ασφάλεια... Νομίζω ότι υπάρχει και συναίνεση της εκκλησιάς η πολιτική ηγεσία θα ανακοινώσει σύντομα πως θα ανοίξουν, δεν θα ανοίξουν όπως ήταν παλιά”. 

“Δεν θα έχουμε συνωστισμό, εκατοντάδες πιστούς θα τηρείται πάντα η αρχή της απόστασης και μέσα στην εκκλησία όλες οι λατρευτικές λεπτομέρειες θα αλλάξουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Λιγότεροι πιστοί, καλός εξαερισμός καλή απολύμανση... Ενδεχομένως δε θα φιλάμε τις εικόνες ή το χέρι του ιερέα, αλλά θα κάνουμε υπόκλιση σεβασμού. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πηγαίνουμε στην εκκλησιά χωρίς να παραβιάζονται οι οροί ασφαλείας διευκρίνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

“Δεν είναι πολύ καλή ιδέα οι εκδηλώσεις που συνωστίζονται πολλά άτομα” τόνισε για τις γαμήλιες δεξιώσεις. 

Σχολεία: “Δεν έχουμε επιλύσει το θέμα της μάσκας”

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι “αν η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι να ανοίξουν οι χαμηλότερες βαθμίδες αυτό θα γίνει με κανόνες και με ασφάλεια και με προστασία των ευάλωτων ανθρώπων που είναι στο περιβάλλον των μαθητών. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, χρειάζονται αντισηπτικά, υπάρχει το θέμα της μάσκας το οποίο ακόμα δεν το έχουμε επιλύσει, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να κάνει εκατομμύρια λεπτομέρειες για να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία με ασφάλεια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα θέσει η επιστήμη”. 

Καταστήματα: “Αυστηρή επιτήρηση” 

“Θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση της επιδημίας, θα εντοπίζουμε πολύ γρήγορα τα κρούσματα θα τα απομονώνουμε και θα γίνεται ιχνηλάτηση. Αν έχουμε κρούσμα σε κατάστημα ενδεχομένως ο ΕΟΔΥ να έρθει και να κλείσει το κατάστημα το πολύ για 2 εβδομάδες όχι για μήνες”.

ΜΜΜ: “Εξαιρετική ιδέα το σπάσιμο του ωραρίου”

Χαρακτήρισε ως εξαιρετική ιδέα το σπάσιμο των όρων προσέλευσης των εργαζόμενων στην εργασία τους. “Ετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως και η χρήση της μάσκας στα ΜΜΜ και ιδίως στο μετρό. Όλα συζητούνται μαζί με το υπουργείο Μεταφορών. 

Παραλίες: “Απόσταση πάνω από 2 μέτρα”

Ο Νίκος Σύψας χαρακτήρισε επίσης ως εξαιρετική ιδέα και το να δοθούν προς χρήση στους πολίτες κομμάτια του μετώπου που δεν είχαν αξιοποιηθεί στην παραλιακή για μεγαλύτερες αποστάσεις.  Έκανε λόγο για πάνω από 2 μέτρα απόσταση στην παραλία το καλοκαίρι. 


Πηγή: skai.gr




Όπου χυδαιότητα υπερασπιστές Κυρίτσης και ειδικά Πολάκης! Δείχνουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ



Την ώρα που ο Ηλίας Γρηγόρης πιεζόμενος από τον Τσίπρα η τον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε το λάθος του, και έπαιρνε πίσω της παρορμητικές και αδόκιμες εκφράσεις του όπως είπε μετανιωμένος, εμφανίστηκαν οι ακροαριστεροί υπερασπιστές της ανηθικότητας και της χυδαιότητας να τον υπερασπιστούν.

Με την αναστολή της κομματικής ιδιότητας που ζήτησε το ίδιο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν οι υπερασπιτές της χυδαιότητας,  Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Κυρίτσης, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν δημόσια για το θέμα ξεφτιλίζοντας και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης με το γνωστό ανήθικο και χυδαίο ακροαριστερό ύφος του έγραψε συγκεκριμένα στο facebook: «ρε άιντε από δω λαμόγια υποκριτές που θα σας ζητήσουμε και συγγνώμη και θα διαγράψουμε το σύντροφο», ενώ σημειώνει ότι κακώς ζήτησε ο Η. Γρηγόρης την αναστολή της ιδιότητάς του ως μέλος.

app-facebook
Παυλος Πολακης
11 ώρες πριν
Ε ΒΕΒΑΙΑ . Το «μαλάκας» στο Facebook είναι βρισιά ,ενώ το «αλήτης» μέσα στο κοινοβούλιο είναι πολιτικός πολιτισμός και τα σκίτσα στο gov.gr είναι χιούμορ!!!
Βρε αιντε από δω λαμόγια υποκριτες που θα σας ζητήσουμε και συγγνώμη και θα διαγράψουμε το σύντροφο .Κακως ζήτησες Ηλία Γρήγορη την αναστολή της ιδιότητας σου!!(όπως και η Μυρσινη Βουνάτσου πριν λίγο καιρό που συνειδητά διαστρέβλωσαν και ξέσκισαν αυτό που έγραψε)


Σε άλλο ακροαριστερό ύφος ο Γιώργος Κυρίτσης τοποθετήθηκε για το ζήτημα του Ηλία Γρηγόρη με μία ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας: "Η σπουδή του Συριζα να αποκηρύξει στέλεχός του επι βωμολοχία, επειδή το ζήτησαν η νδ κ τα κανάλια ήταν κατά τη γνώμη μου λανθασμένη".

Η σπουδή του Συριζα να αποκηρύξει στέλεχός του επι βωμολοχία, επειδή το ζήτησαν η νδ κ τα κανάλια ήταν κατά τη γνώμη μου λανθασμένη.


1.232 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια για άσκοπες μετακινήσεις



Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό , Σάββατο 25 Απριλίου:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (42) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(19) στην Αττική,
(18) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (3) στη Θεσσαλονίκη,
  (1) στη Δυτική Μακεδονία και
  (1) στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (28) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.176) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (759) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.232) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

(378) στην Αττική,
(212) στη Θεσσαλονίκη,
(133) στην Κρήτη,
  (93) στη Δυτική Ελλάδα,
  (90) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (68) στα Ιόνια Νησιά,
  (60) στην Πελοπόννησο,
  (40) στη Θεσσαλία,
  (38) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (38) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (35) στη Στερεά Ελλάδα,
  (23) στην Ήπειρο,
  (19) στο Νότιο Αιγαίο και
   (5) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (53.009) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (520) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (497) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Με δικαιολογία την Πρωτοψάλτη οι παπάδες θέλουν να ανοίξουν τις εκκλησίες



Είναι γελοία η δικαιολογία που βρήκαν για να ανοίξουν θέμα για το άνοιγμα των ναών!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε χθες, επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητάει το άμεσο άνοιγμα των Ναών αδιαφορώντας για τις συνέπειες του συνωστισμού.

Μάλιστα παρατηρείται στην επιστολή του Ιερώνυμου αυστηρός τόνος (εάν είναι δυνατόν) και γράφτηκε ύστερα από απόφαση που ελήφθη με τους Συνοδικούς, οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι Ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

Με την γελοία δικαιολογία ότι οι Ιεράρχες φέρονται ενοχλημένοι με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη. ενώ δεν έγινε οι περιφορά του Επιταφίου, εγείρουν θέμα ανοίγματος των ναών

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τονίζεται ότι πρέπει να ανοίξουν οι Εκκλησίες για τους πιστούς με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δηλαδή να τηρηθούν όλες οι αποστάσεις και με την παρουσία τόσων πιστών όσων επιτρέπονται με βάση τα τετραγωνικά κάθε ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέληξε στην επιστολή αυτή ύστερα από συνεννόηση με τους συνοδικούς Ιεράρχες και στο πλαίσιο επαναφοράς της χώρας και επαναλειτουργίας της διαφόρων τομέων και δραστηριοτήτων ζητεί και το άνοιγμα των Εκκλησιών με την απόλυτη τήρηση των προδιαγραφών. Η επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη και έως στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα στης δηλώσεις του πρωθυπουργού την ερχόμενη Τρίτη.

«Είναι κόκκινη γραμμή η Τρίτη που αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού » λένε Μητροπολίτες τονίζοντας ότι σε άλλες χώρες όπως στην Αυστρία και την Γερμανία οι ναοί ανοίγουν στις 15 και στις 12 Μαίου αντίστοιχα και ύστερα από κεντρική συνεννόηση με την Πολιτεία , η έλλειψη της οποίας προκαλεί παράπονο στους μητροπολίτες. Οι περισσότεροι απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία να καταλάβει ότι πρέπει να ανοίξουν οι ναοί καθώς το αίτημα είναι παλλαικό. Εφόσον τηρούνται τα μέτρα λένε οι μητροπολίτες πρέπει να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Εκφράζουν μάλιστα και το παράπονο ότι ενώ έγινε επέμβαση της αστυνομίας για την περιφορά της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο που επειδή λιτανεύτηκε σε καρότσα επιβλήθηκε πρόστιμο ενώ η αντίστοιχη κίνηση της Αλκηστις Πρωτοψάλτη επιβραβεύτηκε.


134 νεκροί στην Ελλάδα



Τέσσερις θάνατοι από κοροναϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 134.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.


Ψυχρός και αναίσθητος ο Σόιμπλε βάζει την οικονομία πάνω από την ανθρώπινη ζωή


Μια δήλωση που θα συζητηθεί από τον πρόεδρο του Γερμανικού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για άλλη μια φορά φαίνεται να βάζει πάνω από όλα την οικονομία.

Η δήλωση  του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής" δείχνει ότι είναι τραγικά αναίσθητος και σίγουρα όχι καλός άνθρωπος.

"Τα θεμελιώδη δικαιώματα περιορίζονται αμοιβαία. Αν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά δεν αποκλείει το ότι θα πρέπει (κάποτε) να πεθάνουμε", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, τονίζοντας επίσης πως "το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη σε όλους, αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν εξαιτίας του κορονοϊού".

Ο  Σόιμπλε θεωρεί ακόμη λάθος να πιστεύει κανείς ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί "με χρήματα των φορολογουμένων" και κάνει λόγο για την "διαδεδομένη", όπως λέει, άποψη, ότι "μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα επανεκκινήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης". Το κράτος "δεν μπορεί όμως να αντικαθιστά μονίμως τον τζίρο μας", υπογραμμίζει και προβλέπει ότι η Γερμανία θα βιώσει δομικές αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

"Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση, τόσο το κράτος θα χάνει την ικανότητά του να χρησιμοποιήσει κλασικά μέσα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της", προειδοποιεί ο κ. Σόιμπλε και συμβουλεύει τους πολιτικούς στην Γερμανία να εκμεταλλευθούν την αναταραχή προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις αυξανόμενες μισθολογικές ανισότητες και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που συνδέονται με την προστασία του κλίματος. Δεν θεωρεί ότι το ολοένα ευρύτερο χάσμα μεταξύ των υψηλών και των χαμηλών εισοδημάτων ήταν αναπόφευκτο, ενώ τονίζει ότι για να το αντιμετωπίσει κανείς θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές για τους καταναλωτές, "αλλά θα πρέπει αυτό να το δεχτούμε".

"Δεν προτείνω βέβαια να απαλλαγούμε από την αρχή του ανταγωνισμού, αλλά ως τμήμα της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε ισχυρότερους μηχανισμούς εξισορρόπησης και περιορισμών", προσθέτει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, μαζί με την πανδημία του κορονοϊού.




Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές



Το 47% σχεδιάζει να κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

H διεξαγωγή της έρευνας έγινε διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 23-25 Απριλίου 2020 με την επιστημονική ευθύνη της Διευθύντριας του MARLAB, καθηγήτριας, Ροδούλας Τσιότσου και τους ερευνητικούς συνεργάτες-μέλη, Νικολέττα Σιαμάγκα, επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ, και Αχιλλέα Μπούκη, λέκτορα του πανεπιστημίου του Sussex.

Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα «καθώς η σταδιακή άρση των περιορισμών μετακίνησης (τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας) έχει μόλις δρομολογηθεί, ένα σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο οι Έλληνες θα κάνουν διακοπές φέτος και υπό ποιες συνθήκες αυτές θα πραγματοποιηθούν αλλά και πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική τους συμπεριφορά λόγω Covid-19».

Όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (47%) σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα το μήνα Αύγουστο (65%).

Η Ελλάδα είναι ο κύριος τόπος διακοπών για τους Έλληνες φέτος (90%), ενώ τα ξενοδοχεία θα είναι η κύρια διαμονή τους (46%).

Οι μισοί Έλληνες (50%) θεωρούν ότι θα ξοδέψουν τα ίδια ποσά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους όπως και πέρυσι.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα κάνει διακοπές το 19% του δείγματος, είναι λόγω έλλειψης χρημάτων (36%), λόγω κορονοϊού (32%), και λόγω φόρτου εργασίας (22%).

Το 90% του δείγματος επιλέγει αποκλειστικά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό του καλοκαιριού, το 7% επιλέγει την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόνο το 3% επιλέγει το εξωτερικό. Σχετικά με το ποια χρονική περίοδο θα κάνει διακοπές, το 25% δήλωσε τον Ιούλιο (20% το 2ο 15ήμερο του Ιουλίου), 65% θα κάνει διακοπές τον Αύγουστο και 10% δήλωσε ότι θα προτιμήσει τον Σεπτέμβριο για τις διακοπές του. Η διάρκεια των διακοπών τους θα είναι 4 ημέρες για το 5%, 5 ημέρες για το 17%, 6 ημέρες για το 3%, 7 ημέρες για το 14%, 10 ημέρες για το 12%, 15 ημέρες για το 9%, και 20 ημέρες για το 4%.

Σε ότι αφορά στη διαμονή τους, το 46% δηλώνει ότι θα μείνει σε ξενοδοχείο, το 14% σε σπίτι φίλων, το 29% στο εξοχικό ή πατρικό τους και το 19% σε Airbnb.

Αναφορικά με τα χρήματα που θα δαπανήσουν, το 41% του δείγματος δήλωσε ότι θα ξοδέψει από 301-600 ευρώ το άτομο για τις καλοκαιρινές διακοπές, το 35% θα ξοδέψει έως 300 ευρώ, το 15% σκοπεύει να ξοδέψει από 601-900 ευρώ ενώ το 8% θα ξεπεράσει τα 900 ευρώ ανά άτομο.

Το 50% θεωρεί ότι θα ξοδέψει περίπου τα ίδια χρήματα με πέρυσι για τις διακοπές του, το 33% θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα, το 13% πολύ λιγότερα και μόνο το 4% σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα.

Σημειώνεται ότι στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 840 άτομα εκ των οποίων το 31% ήταν άντρες και το 69% γυναίκες.


Παραιτήθηκε το στελέχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Γρηγόρης, μετά τη χυδαία ανάρτηση για Μητσοτάκη



Ζητώντας την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας προφανώς πιεζόμενος από το κόμμα του, και χαρακτηρίζοντας παρορμητικές και αδόκιμες τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, απαντά ο Ηλίας Γρηγόρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στο σάλο που έχει προκληθεί από το πρωί της Κυριακής λόγω των χυδαίων αναρτήσεων του στην προσωπική του σελίδα στο facebook και ειδικά στην τελευταία με την οποία επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη για την εμφάνισή του στη συναυλία που έδινε η Πρωτοψάλτη σε δρόμους της Αθήνας χρησιμοποιώντας "χοντρές" εκφράσεις.

Το thebest.gr αναζήτησε τον Γρηγόρη για να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν με αφορμή την ανάρτησή του και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των όποιων παρορμητικών και αδόκιμων εκφράσεών που χρησιμοποίησα στην ανάρτησή μου, μεταξύ φίλων στο facebook. Ουδέποτε στο δημόσιο λόγο μου τόσα χρόνια συνηθίζω να εκφέρω τις πολιτικές μου διαφωνίες με τέτοιες εκφράσεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι πίσω από κομματικές ταυτότητες και δεν έχω απαίτηση να αναλαμβάνει τις ευθύνες μου ο κομματικός μου χώρος, τον οποίο σέβομαι και υπηρετώ τόσα χρόνια. Γι αυτό ζήτησα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, αίτημα που έγινε αποδεκτό».