Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Αυξήθηκαν 20% τα SMS στο 13033 το Σαββατοκύριακο – 4,8 εκατ. συνολικά




Κατά 20% αυξήθηκε η αποστολή μηνυμάτων στον τετραψήφιο αριθμό 13033 το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συνολικά οι πολίτες έστειλαν 2,4 εκατ. μηνύματα καθημερινά, έναντι των 2 που αποστέλλουν έως τώρα σε καθημερινή βάση, κατά μέσο όρο.

Προκαλεί ανησυχία

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες έχουν ξεθαρέψει αρκετά όσον αφορά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι διαρκώς επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε καθόλου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι 600 ανιχνευτές του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής την περασμένη Παρασκευή οι οδικές αρτηρίες κατά τη διάρκεια παρουσίασαν αυξημένη κίνηση που φτάνει σε ποσοστό το 18%.

Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων (30 Μαρτίου – 5 Απριλίου) διαπιστώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 – 29 Μαρτίου).

Μάλιστα κατά την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις χαρακτηρίζονται ανησυχητικές, καθώς καταδεικνύουν ότι κυκλοφορούν περισσότεροι πολίτες σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα.

Τα σχετικά στοιχεία και συμπεράσματα με εντολή του Περιφερειάρχης Γιώργου Πατούλη μεταβιβάστηκαν στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.


Πηγή : in.gr


Στο Σωτηρία 10 ηλικιωμένοι από τον οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη



Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν διακομιστεί 10 ηλικιωμένοι που έμεναν στο γηροκομείο της Νέας Μακρής και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό.

Οι ηλικιωμένοι είναι σε καλή κατάσταση.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και επτά γυναίκες ενώ η γηραιότερη ασθενής είναι 101 ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα τίθεται από χθες το βράδυ, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά λόγω των κρουσμάτων κορωνοιού που παρουσιάστηκαν εκεί. κρούσμα κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στο γηροκομείο την Νέας Μάκρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, η οποία αργά στη νύχτα μπήκε σε καραντίνα λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορονοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Λουίζα Κοντήρη
skai.gr


Eκαναν σεξ στο πεζοδρόμιο δίπλα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ



Ο άγνωστος άνδρας και η σύντροφός του εθεάθησαν να κάνουν σεξ στο ηλιόλουστο πάρκο St James του λονδίνου, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το birdcage Walk, με τους σοκαρισμένους περαστικούς να μην μπορούν να πιστέψουν όσα έβλεπαν. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun όμως, το ζευγάρι έλαβε μόνο μια προφορική προειδοποίηση από δυο αστυνομικούς, σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης για την κοινωνική απομάκρυνση.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν εξοργισμένη»

Ο ανώνυμος ποδηλάτης που τράβηξε το περιστατικό δήλωσε στην εφημερίδα: «Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν εξοργισμένη – έκαναν σεξ σαν τα κουνέλια έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ». Ο ποδηλάτης περιέγραψε επίσης, πως το ζευγάρι φαινόταν να μην ενδιαφέρεται και πολύ για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε . «Οικογένειες και άτομα που έκαναν τζόκινγκ περνούσαν από δίπλα τους, αλλά έδειχναν να μην δίνουν καθόλου σημασία».

Μετά από μερικά λεπτά και μια καταγγελία από έναν περαστικό, ο ανώνυμος ποδηλάτης είπε ότι στο ζευγάρι τελικά μίλησαν δυο έφιπποι αξιωματικοί. Αλλά προς μεγάλη έκπληξη του ποδηλάτη, το ζευγάρι έλαβε απλά μια υπενθύμιση για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης της κυβέρνησης, με τους αστυνομικούς να τους λένε να επιστρέψουν στο σπίτι τους. «Εξεπλάγην που τους έδωσαν μόνο μία προειδοποίηση».

Εκατοντάδες Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους παρά τα περιοριστικά μέτρα, για να απολαύσουν τον ήλιο

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι Βρετανοί σε ολόκληρη την χώρα, που έχει πάνω από 10.000 θανάτους λόγω κορωνοϊού, συνεχίζουν να παραβιάζουν τους κυβερνητικούς κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης εν μέσω της πανδημίας. Η χθεσινή ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς Βρετανούς να γεμίζουν τα πάρκα και τις παραλίες παραβιάζοντας τις οδηγίες για απομόνωση, προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο.


Πηγή: iefimerida.gr


SOS εκπέμπουν οι αεροπορικές εταιρείες



Περισσότερα από 55 δισ. ευρώ (ή 60 δισ. δολάρια) από τα χρήματα που έχουν στο ταμείο τους, θα χρειαστεί να δαπανήσουν οι αεροπορικές εταιρείες, παγκοσμίως, μέχρι και τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Οι ίδιες ζοφερές προβλέψεις αναφέρουν ότι από περισσότερους από 700 αερομεταφορείς, ανά τον κόσμο, μόλις μερικές δεκάδες θα καταφέρουν να επιβιώσουν τους επόμενους μήνες. Τα δεδομένα αυτά καθιστούν μονόδρομο την οικονομική στήριξη των αεροπορικών εταιρειών από τις κυβερνήσεις, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι 25 εκατ. θέσεις εργασίας, σε όλο τον κόσμο, συνδέονται με τις αερομεταφορές.

Ως εκ τούτου, η επιβίωση του γαλλo-ολλανδικού ομίλου Air France - KLM εξαρτάται αποκλειστικά από την κρατική χείρα βοηθείας, με το γαλλικό Δημόσιο, ως βασικός μέτοχος της Air France, να σχεδιάζει τη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων για δάνεια της τάξεως των 6 δισ. ευρώ στην αεροπορική. Ανάλογα εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα πράξει το ολλανδικό κράτος και για την KLM, όπου η συμμετοχή του ανέρχεται στο 14%.

Η Lufthansa που έχει αναστείλει το 95% του πτητικού έργου της βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για τη χορήγηση «ένεσης» ρευστότητας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Lufthansa, που ελέγχει τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Ελβετίας (Swiss International), της Αυστρίας (Austrian Airlines) και του Βελγίου (Brussels Airlines) διαθέτει ρευστότητα άνω των 4 δισ. ευρώ, αλλά λόγω της πανδημίας αιμορραγεί οικονομικά, καθώς τους επόμενους μήνες εκτιμάται ότι θα έχει απώλειες περίπου 1 εκατ. ευρώ ανά ώρα.

Η Norwegian, μαζί με τις αεροπορικές εταιρείες SAS και Widerøe της Νορβηγίας, έχουν λάβει υπό τη μορφή εγγυήσεων δανείων, που συνοδεύονται με αυστηρούς όρους επάρκειας ιδίων κεφαλαίων, από την κυβέρνηση της χώρας περίπου 500 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί για τη διάσωση της Norwegian, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

H Alitalia, ο εθνικός αερομεταφορέας της γειτονικής χώρας που εμφάνιζε πριν ξεσπάσει η κρίση της πανδημίας σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα –υπολογίζεται ότι έχανε περίπου 700.000 ευρώ κάθε μέρα– βρίσκεται στο κατώφλι της κρατικοποίησης. Θα λάβει, σε πρώτη φάση, «ένεση» τόνωσης ύψους 600 εκατ. ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση, έχοντας χρηματοδοτηθεί, τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, με το ποσό των 400 εκατ. ευρώ από το ιταλικό Δημόσιο.

H Turkish Airlines, οι αερογραμμές της Τουρκίας, αναμένεται να λάβει στήριξη από την τουρκική κυβέρνηση, σε πρώτη φάση, μέσω της χρηματοδότησης με περίπου 14 δισ. ευρώ των επιχειρήσεων της χώρας.

Στην Αμερική, μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών όπως οι American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines Holdings, JetBlue Airways Corp. και Southwest Airlines Co. έχουν υποβάλει αίτηση στήριξης στην αμερικανική κυβέρνηση μέσω του πακέτου στήριξης ύψους 2 τρισ. ευρώ που ενέκρινε το Κογκρέσο αρχές του μήνα. Ενδεικτικό του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται και οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ είναι ότι η Delta έχει λειτουργικές δαπάνες περίπου 55 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, ενώ μόνο για μία ημέρα του περασμένου Μαρτίου οι απώλειες σε έσοδα για τη United διαμορφώθηκαν σε 92 εκατ. ευρώ.

Κύμα συγχωνεύσεων στην Ευρώπη «βλέπουν» οι αναλυτές

«Το τέλος της κρίσης δεν θα σημάνει για τη Lufthansa, όπως και για την αεροπορική βιομηχανία, την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε ολόκληρο τον όμιλο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αεροπορικής Κάρστεν Σπορ (Carsten Spohr) κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα της αεροπορικής. Δίχως αμφισβήτηση, όπως έχει δηλώσει και ο 58χρονος CEO της American Airlines Νταγκ Πάρκερ (Doug Parker), που βρίσκεται στον χώρο των αερομεταφορών από το 1986, η πανδημική κρίση είναι η χειρότερη που έχει βιώσει, με την ΙΑΤΑ να τοποθετεί την κάμψη των εσόδων ανά επιβατοχιλιόμετρο (έσοδα ανά επιβάτη προς τη συνολική διανυόμενη απόσταση) σε ποσοστό 70%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Εκτός από την American Airlines και τη Lufthansa, που ανήκουν στις μεγαλύτερες παγκοσμίως αεροπορικές εταιρείες, η κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητη τη χαμηλού κόστους Ryanair, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιρλανδικής αεροπορικής Μάικλ Ολίρι να υποτιμά αρχικά τις πραγματικές διαστάσεις του κορωνοϊού. Η εταιρεία έχει υποχρεώσει σε… αναγκαστική προσγείωση το 90% των αεροσκαφών της, ενώ παρέτεινε πρόσφατα για τις 16 Απριλίου –κατά μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα– την επαναλειτουργία των δρομολογίων της.

Για μία ακόμη χαμηλών ναύλων αεροπορική, την Easy Jet του Στέλιου Χατζηιωάννου, η πανδημική κρίση έχει οδηγήσει σε μία απόφαση που φανερώνει, ίσως, πώς διαμορφώνονται οι προοπτικές των αερομεταφορών ακόμη και όταν ο ιός αποτελέσει παρελθόν. Στην ακύρωση δηλαδή της παραγγελίας 107 αεροσκαφών Airbus που είναι της τάξεως των 5,13 δισ. ευρώ. Ειδάλλως, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος προς τους μετόχους της εταιρείας, η Easy Jet θα μείνει χωρίς ρευστότητα το αργότερο μέχρι τον προσεχή Αύγουστο.

Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση της τράπεζας HSBC, ο κλάδος των αερομεταφορών αναμένεται να οδηγηθεί σε ένα κύμα συγχωνεύσεων, με τις αεροπορικές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση να εκτιμάται ότι θα εξαγοραστούν από όσους παίκτες διατηρήσουν έστω ένα τμήμα της ευρωστίας που διέθεταν τις καλές εποχές. H έκθεση της HSBC, που περιλαμβάνει την Aegean Airlines, εκτιμά ότι, εξαιρουμένης της Norwegian, οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς Air France - KLM, EasyJet, Finnair, IAG, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, SAS και Wizz Air θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, που καταφέρνουν να διαχειρίζονται καλύτερα το κεφάλαιο κίνησης (π.χ. με τη χορήγηση κουπονιών αντί καταβολής αποζημίωσης στους επιβάτες), δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες με εξαιρετικές απώλειες.

Τη συνδρομή του κράτους ζητούν και οι ελληνικές εταιρείες

Στη χώρα μας, η δίχως προηγούμενο κρίση των αερομεταφορών αντανακλάται στην ελαχιστοποίηση της κίνησης και των αφίξεων - αναχωρήσεων στα αεροδρόμια. Ενδεικτικά, στις 28 Μαρτίου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εμφάνισε μειωμένη κατά 98% κίνηση, συγκριτικά με την ίδια ημέρα του 2019, ενώ αντίστοιχα μεγέθη, τα οποία παραπέμπουν σε βιβλική καταστροφή, παρουσιάζουν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Τα αεροδρόμια

Οπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, η πανδημική κρίση άλλαξε αιφνιδίως τα δεδομένα όχι μόνο για τους αερομεταφορείς, αλλά και για δύο ακόμη τομείς που δημιουργούν δεκάδες χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας. Την επίγεια εξυπηρέτηση (handling), όπου το αντικείμενο για παροχή υπηρεσιών επιβατών, αεροσκαφών και εμπορευμάτων είναι ανύπαρκτο με αποτέλεσμα για τις εταιρείες handling (Goldair, SwissAir, Swissport) να είναι μονόδρομος η αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, δεδομένου ότι το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε περίπου 70% των συνολικών δαπανών. Ο δεύτερος τομέας αφορά τις εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων, δηλαδή τη «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) και τη Fraport Greece, όπου οι παραδοχές για την πορεία της επιβατικής κίνησης που περιλαμβάνουν οι συμβάσεις παραχώρησης είναι πλέον ανεπίκαιρες. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», σε συνδυασμό με τη μετατροπή της Αθήνας σε προορισμό πόλης (city break), οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ετήσια αύξηση της επιβατικής κίνησης της τάξης του 5%. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των επιβατών προβλέπεται ότι θα αυξηθεί σε 13,8 εκατ. το 2055, με ενιαίο ρυθμό ετήσιας αύξησης της τάξεως του 2,87%, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του έργου. Με βεβαιότητα, αφότου ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού, η Ελλάδα αναμένεται να επανακτήσει τη δυναμική της ως τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, όπως εξηγούν αναλυτές, «ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει πότε και πόσο γρήγορα θα τεθεί σε έλεγχο η πανδημία, όπως και εάν θα είναι δυνατόν να ανακτηθούν οι απώλειες», με αποτέλεσμα η απάντηση στο ερώτημα «πώς θα είναι η επόμενη ημέρα» να είναι αδύνατη.

Η επόμενη μέρα για τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα του σχεδίου διαχείρισης κόστους που εφαρμόζουν και βέβαια τη διαθέσιμη ρευστότητά τους, με την ΙΑΤΑ να υπολογίζει ότι στην Ευρώπη, κατά μέσον όρο, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα των αερομεταφορέων αντέχουν για δύο μήνες. Ενδεικτικά, το μηνιαίο κόστος για την Aegean, που πρέπει να διατηρεί το μεγαλύτερο τμήμα του στόλου της στο έδαφος, ανέρχεται σε 32 έως 34 εκατ. ευρώ.

Κίνδυνος χρεοκοπίας 

Ωστόσο, οι αναταράξεις λόγω COVID-19 απειλούν με χρεοκοπία μικρές αεροπορικές εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες αντιμετώπιζαν ήδη προβλήματα ρευστότητας. Σύμφωνα με επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, που συνυπογράφουν οι εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings και Orange2Fly, χωρίς την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας υπάρχει ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης. «Η ρευστότητα έχει πλέον εξαντληθεί. Η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, τα ασφάλιστρα, οι δαπάνες συντήρησης αεροσκαφών, η μισθοδοσία και τα τέλη στάθμευσης παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις αεροπορικών εταιρειών», αναφέρουν οι έξι αεροπορικές εταιρείες στην επιστολή που δημοσιοποίησαν τέλη Μαρτίου.

Επεσε έξω...

«Οι κρατήσεις θα ομαλοποιηθούν σε μερικές εβδομάδες και ο κόσμος θα βαρεθεί από τη συνεχή κάλυψη (σ.σ.: των μέσων ενημέρωσης) για τον κορωνοϊό», είχε πει αρχές Μαρτίου, σε σύσκεψη στελεχών αεροπορικών εταιρειών, ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι. Σήμερα η αεροπορική υλοποιεί μόλις 20 από τις 2.500 ημερήσιες πτήσεις της.

Περικοπή κόστους

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, ένα στα δύο αεροσκάφη είναι καθηλωμένο, κάτι που επιτρέπει στις αεροπορικές να εξοικονομήσουν ρευστότητα μέσω της περικοπής του μεταβλητού - λειτουργικού κόστους. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ευνοεί τη μείωση των μεταβλητών δαπανών, οι οποίες, όμως, αντιστοιχούν μόλις στο 51% του συνολικού κόστους των αερομεταφορέων.

Οι αποζημιώσεις

Παγκοσμίως οι αεροπορικές θα πρέπει έως και τον Ιούνιο να καταβάλουν το ποσό των 23 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις για εισιτήρια που εκδόθηκαν, αλλά ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για αναπόφευκτη δαπάνη –ιδίως για κατηγορίες ναύλων που πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα– που θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα των αεροπορικών.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΒΕΛΕΓΚΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προσήχθη στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ακόμα ψάχνουν την Δήμαρχο



Στα Δικαστήρια βρίσκεται αυτή την ώρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κκ Νεκτάριος στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε χθες βράδυ για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή της από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Λαμπρίδη.

Η δικογραφία αφορά την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δ. Μεταλληνό.

Υπενθυμίζεται ότι χτες νωρίς το απόγευμα o υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».


Πηγή : corfutvnews.gr




Ξαναχτύπησε ο προκλητικός Ραγκούσης για να εξοργίσει τους Έλληνες



Ο προκλητικός Γιάννης Ραγκούσης, ο χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία και τους Έλληνες, πρώην βαθύ Πασόκος και τώρα στελεχάρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει Για «ένοχη ολιγωρία» της κυβέρνησης όσον αφορά την απαγόρευση των πτήσεων από την Ιταλία, την ώρα που η επιδημία του κορωνοϊού κορυφωνόταν στη γειτονική χώρα.

Μην έχοντας κάτι να πει για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται διεθνώς, ο προκλητικός ΠασοκοΣυριζαίος Ραγκούσης, σε ανάρτησή του στο Facebook, παραθέτει ένα χρονολόγιο εξελίξεων σε σχέση με ταξίδια που έγιναν από την Ιταλία προς την Ελλάδα για να στήσει σενάριο.

Με λίγα λόγια ο ανεκδιήγητος Ραγκούσης προκαλώντας τους Έλληνες που 9 στους 10 νιώθει ασφάλεια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθεί να στήσει ηλίθια Συριζαίικα σενάρια για να καλύψει τα προκλητικά "Θα λογαριστούμε μετά" και άλλα ακροαριστερά καραγκιοζιλίκια ενός κόμματος που έχει απαξιωθεί από την Ελληνική κοινωνία.

Φυσικά και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του κάνουν καλό στην κυβέρνηση γιατί φαίνεται η σοβαρότητα, με το τσίρκο που μας κυβερνούσε και ευτυχώς γλιτώσαμε.

Εάν ήταν όλοι σοβαροί θα έλεγαν ευχαριστούμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που γίναμε παράδειγμα προς μίμηση διεθνώς.

Η νέα ανάρτηση πρόκληση του δήθεν ερευνητή Ραγκούση έχει ως εξής:

app-facebook
Giannis Ragkousis
την Κυριακή
Η ένοχη ολιγωρία της Κυβέρνησης και η αλήθεια που αποσιωπά.
Οι πτήσεις από Ιταλία και οι 2 ταχύτητες εξάπλωσης του κορωνοιού.
Εάν στην Ελλάδα επιτρέπεται ακόμη η ύπαρξη μιας διαφορετικής γνώμης από αυτήν που θέλει να επιβάλει η κυβερνητική προπαγάνδα, τότε παρακαλώ να μου επιτραπεί η διατύπωση των ακόλουθων απόψεων.
...Δείτε περισσότερα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Στην παρανομία και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας μαζί με την Δήμαρχο! Τους αναζητά η αστυνομία



Δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου σχημάτισε αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης για όσα συνέβησαν την Κυριακή των Βαΐων στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.


Η δικογραφία συντάχθηκε κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Η δικογραφία έχει αποσταλεί στις αστυνομικές Αρχές και εκτελείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι κατηγορούμενοι κρύβονται για να αποφύγουν την σύλληψη.


Συναγερμός στην Ξάνθη μετά το κρούσμα κοροναϊού σε βρέφος – Σε οικισμό με πάνω από 5.000 Ρομα



Στη Ξάνθη εσπευσμένα μετέβη σήμερα  ο Χαρδαλιάς μετά την είδηση πως βρέφος 15 μηνών βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι βρέφος 15 μηνών και διέμενε σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης.

Μετά τα αποτελέσματα του τεστ σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Το βρέφος μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και μεταξύ των άλλων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη του έγινε και το τεστ για τον κοροναίού στο οποίο βρέθηκε θετικό.

Αμέσως, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του βρέφους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν νοσήσει.

Σοβαρή και επιβαρυμένη η κατάσταση υγείας του μωρού
Το μωρό σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας και παρακολουθείται εκεί από τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Στην Ξάνθη, αποτελεί το νεότερο κρούσματα κοροναϊού, την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του ιού σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κοροναϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Αύριο θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για τον οικισμό

Από την πλευρά του υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφάσισε να ληφθούν αύριο έκτακτα μέτρα, αφού δηλαδή ολοκληρωθούν οι δειγματολειπτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν να γίνονται νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στον οικισμό.

Ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η δειγματοληπτική διαδικασία εντός του οικισμού, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις .

Πάνω από 5.000 Ρομά διαμένουν στον οικισμό

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.

Ακόμη δύο βρέφη με κοροναϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Εν τω μεταξύ ακόμη δύο βρέφη, 3,5 και 9 μηνών, διαγνώστηκαν θετικά στον κοροναϊό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Μετά το θετικό τεστ, ελήφθησαν και δείγματα από τους γονείς τους ώστε να διαπιστωθεί αν είναι κι αυτοί φορείς του ιού.

Πάντως οι δύο οικογένειες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.


TA NEA


Στην παρανομία ο ιερέας από το Κουκάκι τον ψάχνει η αστυνομία και κρύβεται



Εάν είσαι τόσο μάγκας παπάς και κάνει είσαι συνειδητά και εγκληματικά ανεύθυνος, τότε περιμένει να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες των πράξεων σου δεν κρύβεσαι!!

Άνδρες της αστυνομίας έχουν πάει στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι και αναζητούν τον ιερέα που προσέφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα παραβιάζοντας εγκληματικά τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο  ιερέας δεν μετέβη στον Ναό εχθές για την απογευματινή λειτουργία και δεν έχει εμφανιστεί και σήμερα μπαίνοντας έτσι και επίσημα στην παρανομία για την εγκληματικά ανεύθυνη στάση του.



Tηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας



«Ξενάγηση» στις προηγμένες εφαρμογές που χρησιμοποιεί η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας έκανε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π., ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε αναλυτικά τη λειτουργία των τεχνολογικών μέσων που έχει στη διάθεσή του ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για την καταγραφή των κρουσμάτων, τη διασύνδεσή τους με τη διαθεσιμότητα του Συστήματος Υγείας, αλλά και την επίβλεψη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε καραντίνα, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η πρώτη εφαρμογή που παρουσίασε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στον Πρωθυπουργό απεικονίζει με γεωγραφική ακρίβεια όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανά Δήμο και ανά Περιφέρεια. Προβάλλει την αναλογία των ασθενών με τη δυναμικότητα των τοπικών νοσοκομείων σε κλίνες ΜΕΘ και άλλες δυνατότητες, ώστε να εντοπίζεται άμεσα οποιαδήποτε ανησυχητική τάση, ενώ παράλληλα ενημερώνει την Πολιτική Προστασία πόσοι ασθενείς αναρρώνουν κατ’ οίκον και πόσοι νοσηλεύονται.

Στην δεύτερη εφαρμογή έχουν καταχωρηθεί όλα τα πρόσωπα που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα ή περιορισμό, σε συνδυασμό με τις διευθύνσεις κατοικίας που έχουν δηλώσει. Το σύστημα επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχων συμμόρφωσης, τόσο με δειγματοληπτικές αυτοψίες όσο και με τηλεφωνικές κλήσεις, ώστε να εντοπίζονται παραβάτες και να επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός, οι εφαρμογές περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε αρμόδια στελέχη, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς, που παρουσίασε και τους επιτελείς της Γ.Γ.Π.Π. που εργάζονται νυχθημερόν αυτή την περίοδο όπως και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που μετέχουν στη δύναμη, τόνισε πως πέραν της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού οι εφαρμογές αποτελούν και παρακαταθήκη για το μέλλον, επιτρέποντας στη χώρα μας να χτίσει τις υλικοτεχνικές υποδομές που απαιτεί ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή η ψηφιακή «κληρονομιά», η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης, θα μεταφερθεί σύντομα στο κτήριο όπου θα στεγαστούν όλες οι κομβικές υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, στην περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Γ.Γ.Π.Π. και τους αφανείς ήρωες που εργάζονται καθημερινά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ελευθερία και την ευημερία.

Επισήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Πολιτικής Προστασίας σε πρότυπο αποτελεσματικότητας απέναντι σε κάθε είδος κρίσης, δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει το έμψυχο δυναμικό για να το πετύχει. «Ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μπούμε στον επιταχυντή και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χαίρετε αγαπητέ Υφυπουργέ και κυρία και κύριοι. Με πολύ μεγάλη χαρά συναντιόμαστε, έστω και εξ αποστάσεως, και μου δίνεται με αυτό τον τρόπο η ευκαιρία να σας ευχαριστήσω, την καθεμία, τον καθένα ξεχωριστά και όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά την οποία έχετε κάνει σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες τον τελευταίο μήνα.

Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία πρωτοφανή κρίση υγειονομικού χαρακτήρα. Την χειριστήκαμε, την χειριστήκατε με απόλυτη επάρκεια, με μεγάλο επίπεδο σοβαρότητας. Και πρέπει να σας πω ότι ειδικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης -το λεγόμενο contact tracing- τον εντοπισμό των υπόπτων περιστατικών, καταφέρατε να κάνετε μία εξαιρετική δουλειά σε αντίξοες συνθήκες.

Θα χαρώ πάρα πολύ να δω και να μου παρουσιάσετε σήμερα τα εργαλεία τα οποία έχετε στη διάθεση σας, τα συστήματα, για να μπορείτε να εντοπίζετε τα ύποπτα κρούσματα, το πώς συνδέεστε με τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και το σύστημα το οποίο έχετε στη διάθεση σας για να μπορείτε να εποπτεύετε όσους έχουν μείνει σε καραντίνα.

Πρέπει να σας πω ότι αυτή η υποδομή την οποία χτίζουμε, υποδομή σε μέσα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά κυρίως υποδομή σε τεχνογνωσία, είναι μία υποδομή η οποία θα μας συνοδεύσει και για τα επόμενα χρόνια. Διότι θα κληθούμε, αργά ή γρήγορα, να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον.

Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να αποπνέουμε αυτό το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας, που θα κάνει και τους πολίτες να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη τους στο κράτος συνολικά. Με αυτά τα λόγια να σας πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει».

Αμέσως μετά την παρουσίαση του κ. Χαρδαλιά, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα όλα όσα μας είπες. Σκεφτόμουνα ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πριν από εννέα μήνες, είχα αναλάβει την δέσμευση, ότι η χώρα πολύ σύντομα θα αποκτήσει μία Πολιτική Προστασία πρότυπο. Έχοντας βέβαια -κουβαλώντας ως χώρα- τραυματικές εμπειρίες από φυσικές καταστροφές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας. Και βέβαια ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μπούμε στον επιταχυντή και πράγματα τα οποία ενδεχομένως να κάναμε σε μήνες να τα κάνουμε σε εβδομάδες και πράγματα τα οποία θα κάναμε σε εβδομάδες να τα κάνουμε σε μέρες ή ώρες.

Διαπιστώνω όμως ότι υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, η τεχνογνωσία, και με την κατάλληλη υποστήριξη θα μπορέσουμε σύντομα να φτάσουμε σε αυτό τον στόχο. Και προσβλέπω σε αυτό το οποίο είπες, να έχω την ευκαιρία να εγκαινιάσω το καινούργιο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο ήδη προετοιμάζεται και το οποίο θα είναι ένα κτήριο υπόδειγμα όπου θα συγκεντρώνονται όλοι οι άνθρωποι και όλη η πληροφορία η οποία απαιτείται για να τα διαχειριστούμε κάθε είδους κρίση.

Ταυτίζαμε την πολιτική προστασία στη συνείδησή μας με φυσικές καταστροφές, με φωτιές, με σεισμούς, με πλημμύρες. Προφανώς αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της Πολιτικής Προστασίας, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί μπροστά μας έχουμε και μία αντιπυρική περίοδο, για την οποία γνωρίζω ότι -ταυτόχρονα με τη δουλειά που κάνετε στον κορονοϊό- προετοιμάζεστε.

Αλλά διαπιστώσαμε ότι έχουμε και άλλες απειλές. Υπάρχουν και αόρατοι εχθροί οι οποίοι μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και οι οποίοι απαιτούν ένα άλλο βαθμό προετοιμασίας και ένα άλλο βαθμό ετοιμότητας. Θέλω στο πρόσωπό σου αλλά και στο πρόσωπο όλων των άξιων συνεργατών σου να ευχαριστήσω και πάλι ξεχωριστά κάθε στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας, όλα τα στελέχη της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, που συνδράμουν σε αυτό το διαλειτουργικό όργανο που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς.

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας, δημοκρατίας, ελευθερίας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των πολιτών αποτελεί την πρωταρχική ευθύνη του κράτους. Πάνω σας έχει πέσει ένα πολύ μεγάλο βάρος αυτής της δουλειάς. Έχετε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να σας δίνει, σε όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, μια μεγάλη ικανοποίηση για να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, την εξαιρετική δουλειά που κάνετε.

Και πάλι συγχαρητήρια, ευχαριστώ πάρα πολύ για ό,τι έχει γίνει στην Πολιτική Προστασία».




1.514 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ – Συνολικά 22.020 νεκροί



Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.514 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, με τον αριθμό των θυμάτων να καταγράφει μείωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καταδεικνύουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, καταγράφηκαν 1.920 θάνατοι το Μεγάλο Σάββατο των καθολικών και 2.108 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με 22.020 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και πάνω από 555.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η πολιτεία όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή είναι αυτή της Νέας Υόρκης, που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας με 9.000 νεκρούς, 7.000 στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

«Δεν βλέπουμε μεγάλη μείωση (των κρουσμάτων και των θυμάτων), πρόκειται απλώς για μια σταθεροποίηση», επισήμανε χθες, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής Άντριου Κουόμο.

Η χώρα έχει παραλύσει εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Πρόκειται για μια ασθένεια «που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για το Πάσχα των καθολικών που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βρέθηκε σε αποθήκη συλλογή 300 σπάνιων αυτοκινήτων!



Η ανακάλυψη ενός ή περισσοτέρων σπάνιων αυτοκινήτων ξεχασμένων μέσα σε κάθε είδους αποθήκη (τα λεγόμενα και barn finds) είναι μία από τις πιο ευχάριστες και εθιστικές διαδικασίες για αρκετούς φίλους του αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, καθώς έρχονται στην επιφάνεια ξεχασμένα διαμάντια τα οποία αξίζουν εκατομμύρια αλλά έχουν και μεγάλη συναισθηματική αξία. 

Οι συλλέκτες που έχουν αυτή την αντίληψη (αντί να τα δείχνουν να τα κρύβουν) δεν είναι πολλοί και έτσι κάθε τέτοια ανακάλυψη γίνεται και είδηση. Πολύ δε περισσότερο όταν αφορά όχι ένα ή δύο αυτοκίνητα, αλλά σχεδόν 300 όπως αυτή που θα δείτε στο video που παραθέτουμε.


Η συλλογή αυτή βρέθηκε σε 3 διαφορετικά γκαράζ και η όλη ιστορία ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια όταν ο άνθρωπος που τελικά έφερε στο φως όλα αυτά τα αυτοκίνητα δέχθηκε ένα τηλέφωνο για κάποια μυστική συλλογή. Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες που ο ιδιοκτήτης των αυτοκινήτων επικοινώνησε μαζί του και του επέτρεψε να μπει στον χώρο και να δει τον κρυμμένο θησαυρό. 

Η συλλογή ξεκίνησε το 1970 και τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα απλά αγοράστηκαν και κλείστηκαν στο γκαράζ. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένα Bizzarrini P538 το κόστος του οποίου υπολογίζεται πάνω από 1 εκατ. δολάρια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο που είχε σχεδιάσει ο Giotto Bizzarinni που είχε δουλέψει για την Alfa Romeo και την Ferrari και σκόπευε να τρέξει στο Λε Μαν, εκ των οποίων μόνο δύο υπάρχουν στον κόσμο.


Υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα, από Lamborghini Countach μέχρι Lamborghini LM002 η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον διάσημο ηθοποιό Nicolas Cage. Yπάρχουν επίσης αρκετές Rolls Royce, μπόλικες Corvette κάθε γενιάς και σπανιότητας, ακόμα και μοτοσικλέτες, όπως μία εξαιρετική Bimota η οποία απλώς κινήθηκε μία φορά μέχρι να φθάσει στην αποθήκη.

Η συλλογή είναι πραγματικά τεράστια και αξίζει τον κόπο να ρίξει μια ματιά κανείς στο μεγάλο σε διάρκεια video καθώς εκεί μέσα υπάρχουν τα πάντα, από σπάνια μοντέλα παραγωγής έως διάφορα πρωτότυπα και χειροποίητα αγωνιστικά μοντέλα. Πραγματικά μοναδικό θέαμα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου την φιλοσοφία και τις ιδιαιτερότητες του συλλέκτη που απλά τα αγόραζε για να αποθηκεύσει και να σκουριάζουν από τον καιρό και την σκόνη.



Πηγή : caranddriver.gr


Σε καραντίνα στο κάμπινγκ του Δρεπάνου Θεσπρωτίας 41 τουρίστες



Νιώθουν «εγκλωβισμένοι αλλά ασφαλείς». Βρίσκονται μακριά από τις πατρίδες τους, στο κάμπινγκ του Δρεπάνου στην Θεσπρωτία. Πρόκειται, για 41 τουρίστες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησαν τον γύρο της Ελλάδας με τροχόσπιτα και η πανδημία του κορωνοϊού τους βρήκε στις ακτές της Ηπείρου.

Με την μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης, οδηγήθηκαν στο Δρέπανο, σε ένα παραλιακό χώρο που όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απολαμβάνουν την κάθε μέρα με αίσθημα ασφάλειας.

Κάποιοι θα ήθελαν να επιστρέψουν. Όμως οι ιταλικές αρχές δεν τους δέχονται. Κάποιοι άλλοι, ανυπομονούν να τελειώσουν τα μέτρα πρόληψης, για να συνεχίσουν το πολύμηνο ταξίδι τους και να γνωρίσουν κάθε γωνία της Ελλάδας.

Η Κάρολ και ο Φιλ είναι από την Μεγάλη Βρετανία. Τους συναντήσαμε στο Δρέπανο, έξω από το τροχόσπιτο να χαίρονται την ηλιόλουστη μέρα. Μας μίλησαν με ένα πλατύ χαμόγελο. Η συνομιλία έγινε από απόσταση, καθώς μας χώριζε ο φράχτης του κάμπινγκ.

«Είμαστε από το Γιορκσάιρ. Φτάσαμε στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη τηον περασμένο Νοέμβριο, από όπου ξεκίνησε το μεγάλο μας ταξίδι στη χώρα σας.

Σήμερα, νιώθουμε ασφαλείς. Μπορεί ο κορωνοϊός να μας εγκλωβίζει εδώ στο κάμπινγκ, όμως η Ελλάδα βλέπουμε ότι είναι μια ασφαλής χώρα. Ο πρωθυπουργός σας έκανε γρήγορα τις κινήσεις που έπρεπε. Οι Έλληνες αντέδρασαν με υπευθυνότητα. Έμειναν μέσα στο σπίτι. Πίσω στην πατρίδα μας η κατάσταση δεν είναι καλή. Ευτυχώς οι δικοί μας άνθρωποι δεν έχουν προβλήματα».

Το ζευγάρι των Βρετανών αντιμετωπίζει την κατάσταση ως μια περιπέτεια του ταξιδιού στην Ελλάδα και εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το τέλος της καραντίνας για να συνεχίσουν σε κάθε γωνία του τόπου μας.

Στο διπλανό τροχόσπιτο ένα νέο ζευγάρι από την Τσεχία, ο Λέος και η Γιάννα. Ήρθαν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, και όπως λέει η Γιάννα δουλεύουν on line, ώστε να συνδυάσουν διακοπές και εργασία. Έφτασαν στο κάμπινγκ την Παρασκευή, καθώς μέχρι τότε βρίσκονταν σε μια ακτή κοντά στην Πάργα, όμως τους ζητήθηκε να ακολουθήσουν τα μέτρα της καραντίνας.

Ο Λέος θέλει να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα, όμως δεν υπάρχουν αεροπορικές πτήσεις. Ωστόσο επισημαίνει: «Η Η ζωή εδώ αν και σε καραντίνα είναι όμορφη, όπως και η χώρα σας. Έκανε καλή δουλειά η κυβέρνηση. Αισθανόμαστε ασφαλείς όλο αυτόν τον μήνα της κρίσης».

Για την παρέα του Κονράντ Λελιμπρέ, από την Γκρενόμπλ της Γαλλίας, το Δρέπανο, όπως λέει, «δεν ήταν επιλογή αλλά κάτι που αναγκάστηκαν να κάνουν, ο ίδιος και οι 6 φίλοι του, όταν προχθές το πρωί η Αστυνομία τους ενημέρωσε, πως πρέπει από τα παράλια της Πάργας όπου βρίσκονταν, να πάνε στο Δρέπανο». Θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αν και εδώ όπως λένε «δεν είμαστε εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό». Επικοινώνησαν με την πρεσβεία τους. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί, ως Ευρωπαίοι πολίτες, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας» είναι το ερώτημα που θέτει πιεστικά.

Την φιλοξενία των 41 τουριστών, στο χώρο του κάμπινγκ έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία καθημερινά βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να ενημερώνεται και για την υγεία τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Nέο πρόστιμο στην προκλητική "παρουσιάστρια" που ωρυόταν επειδή πήρε πρόστιμο



Διαβάζουμε στο protothema.gr για το νέο σώου της "παρουσιάστριας"  Ιωάννας Κουσκούση, επειδή της έκοψαν και άλλο πρόστιμο για διαφορετικό λόγο.

Μάλιστα αξίζουν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που υπέδειξαν τεράστια υπομονή και η συμπεριφορά τους ήταν άψογη.

Δεν της έφτανε το πρόστιμο των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση προκαλώντας επεισόδιο στη Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, η παρουσιαστρια Ιωάννα Κουσκούση ήρθε ξανά αντιμέτωπη την Κυριακή με την αστυνομία αλλά για διαφορετικό ρόλο.

Η οξύθυμη ραδιοφωνική παραγωγός έπεσε πάνω σε μπλοκ των Αρχών με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου ότι δεν διέθετε την απαραίτητη κάρτα καυσαερίων.

Ως αποτέλεσμα ήταν να της κόψουν πρόστιμο 200 ευρώ και εκείνη να αρχίσει να ωρύεται.




Πηγή


Υποκρισία! Η Δήμαρχος Κέρκυρας κάνει διαγγέλματα «μένουμε σπίτι» και πήγε εκκλησία



Σάλο προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. 

Η υποκρισία είναι ότι λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Σε μήνυμα της ζητούσε από τους Κερκυραίους να κάνουν υπομονή και να μείνουν στα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και από την άλλη αψήφησε πρώτη και ανεύθυνα, όχι μόνο τις συστάσεις αλλά και την ξεκάθαρη απόφαση κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου που για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έκριναν ότι η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας πρέπει να τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.



Εκτός από την ανεύθυνη δήμαρχο, μέσα στην εκκλησία ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μεταλληνός Δημήτριος, ο υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φώτης Σκούρτης, τέσσερα μέλη δυο τηλεοπτικών συνεργείων, τρεις νεωκόροι, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών, τέσσερις ακόμη ιερείς , ο επίτροπος κ. Μπούρας και δυο ακόμη άτομα αγνώστων στοιχείων.




Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία από την εισαγγελία Κέρκυρας.


Κορωνοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας παγκοσμίως - Τα κρούσματα και οι νεκροί



Στους 112.510 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου και μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί θετικοί στον SARS-CoV-2 1.824.950 άνθρωποι σε 193 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού σε πολλές χώρες δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 375.000 σήμερα έχουν πλέον αναρρώσει.

Από χθες μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 79.512 νέα κρούσματα και 5.441 νέοι θάνατοι.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.607), η Βρετανία (737) και η Ισπανία (619).

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 21.489 θανάτους σε σύνολο 546.874 κρουσμάτων. Τουλάχιστον 32.369 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Μετά τις ΗΠΑ ακολουθούν η Ιταλία (19.899 θάνατοι, 156.363 κρούσματα), η Ισπανία (16.972 θάνατοι, 166.019 κρούσματα), η Γαλλία (14.393 θάνατοι, 132.591 κρούσματα) και η Βρετανία (10.612 θάνατοι, 84.270 κρούσματα).

Η Κίνα ανέφερε σήμερα 99 νέα κρούσματα, αλλά κανέναν θάνατο. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 82.052 κρούσματα, 3.339 θάνατοι και 77.575 ιάσεις.

Το Μπουρούντι προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των χωρών όπου έχουν αναφερθεί θάνατοι λόγω του κορωνοϊού.

Η Ευρώπη είναι η ήπειρος με τους περισσότερους θανάτους (77.129) και τα περισσότερα κρούσματα (932.205) και ακολουθούν οι ΗΠΑ με τον Καναδά μαζί (22.237 θάνατοι, 571.167 κρούσματα), η Ασία (4.896 θάνατοι, 137.800 κρούσματα), η Μέση Ανατολή (4.783 θάνατοι, 100.030 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (2.615 θάνατοι, 61.979 κρούσματα), η Αφρική (786 θάνατοι, 14.250 κρούσματα) και η Ωκεανία (70 θάνατοι, 7.525 κρούσματα).


Video: Κορωνοϊός: Η εξάπλωση του Covid 19 στην Ελλάδα με αριθμούς (12 Απριλίου)

Πηγή : cnn.gr


Σε καραντίνα στη θάλασσα οι μετανάστες που διέσωσε το πλοίο Alan Kurdi


Σε καραντίνα σε άλλο πλοίο θα μπουν οι περίπου 150 μετανάστες που διασώθηκαν από το Alan Kurdi, το πλοίο της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Sea-Eye, την περασμένη Δευτέρα, για να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας λέει ότι δεν μπορεί να υποδεχθεί τους μετανάστες που διέσωσε το σκάφος διότι μπορεί να είναι φορείς του SARS-CoV-2.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε άλλο σκάφος «τις επόμενες ώρες» με «την τεχνική υποστήριξη της ιταλικής ακτοφυλακής», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών.

Αφού ολοκληρωθεί η μετεπιβίβασή τους, θα εξεταστούν από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό και Ιταλούς γιατρούς. Οι εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν σε ιταλικό λιμάνι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης που προκαλεί η πανδημία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Όπως εξηγείται στο κείμενο οι ιταλικές αρχές δέχονται «μεγάλη πίεση», από «οργανωτική και υγειονομική» σκοπιά, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Ρώμη προέτρεψε το Βερολίνο να αναλάβει την υποδοχή των μεταναστών επικαλούμενη το γεγονός ότι το Άλαν Κούρντι πλέει υπό σημαία Γερμανίας. Αλλά το υπουργείο Μεταφορών σημείωσε ότι το πλήρωμα του πλοίου απέρριψε το ενδεχόμενο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αν η ιταλική ακτοφυλακή αναλάβει την ευθύνη για τους ανθρώπους που διασώθηκαν και βρίσκονται πάνω στο Άλαν Κούρντι, αυτή η διένεξη θα τελειώσει επιτέλους», σημείωσε ο Γκόρντεν Ίσλερ, εκπρόσωπος του σκάφους, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Τα μεγάλα σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής είναι πολύ πιο κατάλληλα και οι 149 άνθρωποι που διασώσαμε θα ήταν ασφαλείας πάνω σε κάποιο από αυτά. Θα ήμασταν ευγνώμονες εάν δινόταν αυτή η λύση», πρόσθεσε.

Ένας από τους 150 μετανάστες που διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα παρελήφθη από την ιταλική ακτοφυλακή την Παρασκευή διότι είχε πρόβλημα υγείας. Πάνω στο Άλαν Κούρντι παρέμειναν οι υπόλοιποι 149.



Πηγή


Μετράμε 98 θανάτους συνολικά στη χώρα



5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσίοδρας. Οι 26 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες.  Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 42261 κλινικά δείγματα.


Εγκληματικά ανεύθυνοι παπάδες αναρωτιέται ο κόσμος σε τι θεό πιστεύουν;


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης για το περιστατικό στην Κέρκυρα. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί ανεύθυνα πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδίδοντας ανακοίνωση. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Όταν ο παπάς έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, εκείνος προκλητικά απάντησε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Για το περιστατικό στην Κέρκυρα η λιτανεία του του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά θα γινόταν εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών. Αντί να γίνει αυτό μέσα στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν προκλητικά και εγκληματικά ανεύθυνα στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κορωνοϊού.