Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο Σύνταγμα – Αποκλείστηκε η περιοχή



Οβίδα από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Συντάγματος από εργάτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια εργασιών της ΕΥΔΑΠ, το συνεργείο εντόπισε την οβίδα στη συμβολή των οδών Νίκης και Ερμού και κάλεσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Επιπλέον, με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν προσωρινά και οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, ωστόσο άνοιξαν λίγη ώρα αργότερα και εφόσον η οβίδα δεν ήταν απειλή για τους πολίτες. 




Γυναίκα από δομή μεταναστών γέννησε με καισαρική στο Αλεξάνδρας και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό



Συναγερμό έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για μία γυναίκα από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα που γέννησε με καισαρική τομή και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Το πρόβλημα είναι ότι νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο και μετά από το θετικό τεστ ιχνηλατούνται γυναίκες βρέφη που βρίσκονταν τον ίδιο χώρο. 10 άτομα από το ιατρικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία τους.

Πληροφορίες λένε ότι ο σύντροφος της είχε διαγνωσθεί νωρίτερα με τον ιό.






Στο αεροδρόμιο μαζί με τον πρόεδρο τους Ιδρύματος Ωνάση ο Πρωθυπουργός για να παραλάβει 13,5 εκατ. μάσκες



Το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, τις οποίες ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, θα παραδώσει στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Σήμερα τρίτη, έφτασε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Οι ιατρικές μάσκες θα διατεθούν από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια και να δώσουν μια «ανάσα», στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε αυτή τη σκληρή μάχη που δίνει κατά της πανδημίας που προκάλεσε ο κορονάϊός.

Για τη μεταφορά του υλικού, το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. 




Αυστηρή εγκύκλιος από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις μετακινήσεις


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.






Η Αυγή διαμαρτύρεται για τη διακοπή ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ αλλά η εντολή δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ



Για τη διακοπή ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ διαμαρτύρεται με ανάρτησή του το site της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκοψαν το ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ με συνοδεία ΜΑΤ http://www.avgi.gr/article/10813/10886513/ekopsan-to-reuma-ste-biome-me-synodeia-mat 

Μόνο που η διακοπή, όπως φαίνεται από το ιστορικό εντολών, είχε αποφασιστεί από το 2016, δηλαδή επί των ημερών τους!


Τι έχει συμβεί με την παροχή της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Α.Ε.

Το 2011 η μητρική εταιρία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και ουσιαστικά η ΒΙΟΜΕ έμεινε χωρίς ιδιοκτήτη.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους συνέχισαν μόνοι τους την παραγωγή, κάνοντας παράνομα χρήση και της σύνδεσης ρεύματος, χωρίς βέβαια ποτέ να έχουν πληρώσει.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε από το 2016 (επί ΣΥΡΙΖΑ) εντολή να κοπεί η σύνδεση, αφού το χρέος προς της ΔΕΗ έχει φτάσει να είναι πάνω από 600.000 ευρώ.

Παρότι όμως η εντολή δόθηκε, η υφαρπαγή ρεύματος από τη ΔΕΗ συνεχιζόταν.

Τελικώς, στις 30/3/2020 η ΔΕΗ έκοψε την παράνομη σύνδεση στο εργοστάσιο.


Πηγή : omathaalithias.gr


Απαράδεκτη συμπεριφορά ανεκπαίδευτου δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο



Ένα video κάνει το γύρω του διαδικτύου που δείχνει ανεκπαίδευτο και ανεπαρκή δημοτικό αστυνομικό να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο.

Ο δημοτικός υπάλληλος που δείχνει ότι δεν μπορεί αν διαχειριστεί την κατάσταση, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον ηλικιωμένο, που όπως και να το κάνουμε είναι ηλικιωμένος, πρέπει αυτή την στιγμή να έχει μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία του δήμου γιατί απλά δεν κάνει για αυτή την θέση.

Ο δημοτικός αστυνομικός διαπληκτίστηκε με ηλικιωμένο σε έλεγχο σε τρόλεϊ σχετικά με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και η συμπεριφορά του έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αντιδράσεις. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο αστυνομικός πιάνει το λαιμό από τον ηλικιωμένο, φωνάζοντας ότι του πήρε το μπλοκ των κλήσεων. Απάνθρωπη συμπεριφορά ακατάλληλου δημοτικού υπαλλήλου.

Και να πήρε το μπλοκάκι ο ηλικιωμένος, εάν είσαι ανίκανος να διαχειριστής την κατάσταση συνετίζοντας ένα ηλικιωμένο λεκτικά, φωνάζεις ένα εκπαιδευμένο αστυνομικό για να του συμπεριφερθεί καλύτερα και να του εξηγήσει.






Έξοδος με χρονικό περιορισμό γιατί μυαλό δεν βάζουμε!!



Έξοδο για συγκεκριμένη ώρα και όχι όσο θέλει ο καθένας, είναι το επόμενο βήμα που εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που στέλνουμε το γνωστό sms το οποίο μας επιτρέπει την έξοδο, θα έχουμε συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορούμε να είμαστε έξω από το σπίτι. 

Η συγκεκριμένη σκέψη εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και θα συνεπάγεται την κατάργηση της γραπτής δήλωσης και την έξοδο μόνο με sms. To μέτρο αυτό θα περιορίσει και την έξοδο ειδικά των ηλικιωμένων που είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά το Μαξίμου γιατί είναι ανεξέλεγκτοι.




Στους 46 τα θύματα με τρεις νέους θανάτους σήμερα



Στους 46 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης άλλοι τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων πλέον ανέβηκε στους 46, ενώ ο 79χρονος αποτελεί το έκτο θύμα του φονικού ιού στην Κοζάνη.


44 οι νεκροί στην χώρα μας


Τους 44 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Το νέο θύμα είναι ένας 79χρονος από την Εορδαία.

Ο 79χρονος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και κατέληξε τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου.

Είναι το 6ο θύμα του κορονοϊού από το νομό Κοζάνης. 


Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021





Από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του 2021 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020».

Μετά την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» και της Κυβέρνησης της διοργανώτριας χώρας όλοι οι ιθύνοντες συμφώνησαν σε αυτές τις ημερομηνίες. Έτσι η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου και η Τελετή Λήξης στις 8 Αυγούστου.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Η διοργάνωση, παρόλο που θα διεξαχθεί το 2021, θα εξακολουθήσει να έχει τα ίδια λογότυπα και θα ονομάζεται «Τόκιο 2020» διότι το κόστος των αλλαγών θα ήταν οικονομικά δυσβάστακτο.


Στον Έβρο Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος – «Δεν εφησυχάζουμε» το μήνυμα της κυβέρνησης



Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκαν την περιοχή του Έβρου, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί τους ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε από το ΕΦ1 στις Καστανιές Έβρου:

«Βρεθήκαμε εδώ στο φυλάκιο των Καστανεών πάλι, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που διεκπεραίωσαν την αποστολή, φύλαξαν τα σύνορα, πέτυχαν να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων όταν επιχειρήθηκε ο αιφνιδιασμός το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και φυσικά να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις.

Αυτό που οπωσδήποτε λέμε είναι ότι δεν λήγει ο συναγερμός. Οι Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον -ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι- ό,τι προκύψει.

Επίσης είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για τη λήψη μέτρων υγειονομικής προφύλαξης και λόγω του κορωνοϊού, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι όλα τα Στελέχη εδώ είναι καλυμμένα πλήρως όσον αφορά στις προφυλάξεις που πρέπει να έχουν και βέβαια να μην το παραλείψω να συγχαρούμε διά ζώσης όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, όλους αυτούς που έδωσαν αυτόν τον μεγάλο αγώνα και συνεχίζουν να τον δίνουν. Ήταν οι άγρυπνοι φρουροί στα τείχη και είναι καθόλα άξιοι γιατί πέτυχαν την αποστολή τους. Η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να την φέρουν σε πέρας στο ακέραιο όπως έκαναν μέχρι τώρα».

Ακολούθως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον συνάδελφο κ. Παναγιωτόπουλο τον Έβρο γιατί δεν εφησυχάζουμε, γιατί συνεχίζουμε την προσπάθεια οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, η Frontex οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις Ασφαλείας να ενισχύουν την ασφάλεια των συνόρων μας, των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Θέλω να συγχαρώ όλους. Πρώτα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως βλέπετε εδώ έχει γίνει ένα πολύ σπουδαίο έργο από πλευράς υποδομών για να δημιουργήσουμε ασφαλή σύνορα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας απ’ όλη την Ελλάδα που είναι παρόντα σ’ αυτή την μάχη, τα στελέχη της Frontex και των Ευρωπαϊκών χωρών, της Αστυνομίας των Ευρωπαϊκών χώρων οι οποίες είναι εδώ μπροστά και φυλάνε τα Ευρωπαϊκά σύνορα ουσιαστικά φυλάνε της Ευρωπαϊκές αξίες, τις αξίες του Πολιτισμού και τις αλληλεγγύης.

Εδώ κτυπά η καρδιά της αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Είναι ένα δείγμα αλληλεγγύης μετά από πολλά χρόνια γι’ αυτό αξίζει να επισημάνουμε. Θέλω να σας πω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την δημιουργία του φράκτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο προκειμένου τα σύνορα μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα.

Κι επίσης αυτές τις ημέρες η Ελλάδα, οι Έλληνες κτίζουν έναν άλλο τοίχο. Τον τοίχο απέναντι στην επιδημία! Το κάνουμε με επιτυχία. Να συγχαρούμε όλους τους Έλληνες για την υπομονή τους, για την αυτοσυγκράτηση, για το γεγονός ότι όλοι περιορίζονται και μένουν σπίτι. Αυτή η συμμόρφωση κι αυτός ο περιορισμός δείχνει και αυτός αξίες, ατομικές για τον καθένα αλλά και συλλογικές για την ελληνική κοινωνία, τις αξίες της αλληλεγγύης. Πιστεύω αυτή την μάχη κι αυτόν τον τοίχο απέναντι στην πανδημία θα τον υψώσουμε και θα βγούμε νικητές».







Ακόμα να αλλάξει ο ποινικός κώδικας και οι κακοποιοί κάνουν πάρτι με τις ποινές που λαμβάνουν


Διαβάζουμε στο protothema.gr στο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη, ότι μέλη οργάνωσης ενοικίαζαν νεαρή Ρουμάνα σε έμπορους της λευκής σάρκας προκειμένου να την εκμεταλλεύονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα έναντι 120 ευρώ την συνεύρεση και ο νέος ποινικός κώδικας τους ευνόησε αφήνοντας τους ελεύθερους.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσιμπούκη, ο νέος Ποινικός Κώδικας ευνόησε δυο μέλη οργάνωσης τα οποία έχουν καταδικαστεί για σωματεμπορία, καθώς ενοικίαζαν νεαρή Ρουμάνα σε έμπορους της λευκής σάρκας προκειμένου να την εκμεταλλεύονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα έναντι 120 ευρώ την συνεύρεση με άγνωστο αριθμό ανδρών.

Ειδικότερα, το 2007 μέλη οργάνωσης υποσχόμενα ότι θα της βρουν εργασία παρέσυραν νεαρή Ρουμάνα η οποία βρισκόταν σε κατάσταση ένδειας στην χώρας της και είχε απόλυτη ανάγκη για εργασία, να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί ως λαντσέρισα.

Όμως, όταν ήρθε στην Ελλάδα αντιμετώπισε μια άλλη διαφορετική κατάσταση από αυτήν που τους είχαν υποσχεθεί τα μέλη της οργάνωσης.

Έτσι, δύο από τα βασικά μέλη της οργάνωσης η Μ. Π. και ο Σ. Δ., τον Ιανουάριο του 2007, μόλις ήρθε η νεαρή Ρουμάνα στην Ελλάδα, για να κάμψουν το ηθικό της, έβαλαν ένα άλλο μέλος της οργάνωσης να την βιάσει 3 φορές, υπό την απειλή ότι εάν αρνηθεί «θα την παραδώσει σε βίαιους Αλβανούς και θα σκοτώσει την ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της».

Παράλληλα, της αφαίρεσαν το διαβατήριο και το κινητό τηλέφωνό της και την εγκατέστησαν στο διαμέρισμα που διέμεναν, απαγορεύοντας της κάθε έξοδο και επικοινωνία με τρίτα πρόσωπα.

Παράλληλα, κάτω από αυτό το εκβιαστικό καθεστώς, την εξανάγκασαν να αποδεχθεί την πρότασή τους να εκδίδεται έναντι αμοιβής, είτε κατ' εντολή τους είτε κατ' εντολή άλλων, τους οποίους θα υποδείκνυαν η Μ. Π. και ο Σ. Δ.

Στο πλαίσιο αυτό την νεαρή Ρουμάνα την ενοικίαζαν σε τρίτα πρόσωπα, τα οποία την εγκατέστησαν διαδοχικά σε ξενοδοχείο και σε μισθωμένο διαμέρισμα, όπου, επί δεκαπενθήμερο περίπου, την κρατούσαν χωρίς τη θέλησή της με σκοπό να την εκδίδουν, έναντι του ποσού των 120 ευρώ κάθε φορά, σε απροσδιόριστο αριθμό ανδρών.

Καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναγκαστικά εκδιδόταν τα μέλη της οργάνωσης δεν της έδιναν χρήματα από αυτά που κέρδιζε από τις επ' αμοιβή συνευρέσεις της με άνδρες.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το δικαστήριο η νεαρή Ρουμάνα δεν εκδίδονταν στην πατρίδα της.

Κάποια στιγμή, η νεαρή κοπέλα μπόρεσε και διέφυγε από τα μέλη της οργάνωσης και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί κατήγγειλε τα διαδραματιζόμενα και από το σημείο εκείνο και μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της σωματεμπορίας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης κήρυξε την Μ.Π. ένοχη για σωματεμπορία κατ' επάγγελμα από κοινού με τον Σ.Δ. και την καταδίκασε με ελαφρυντικά σε φυλάκισης 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή.

Η Μ.Π. άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, παρά την ελαφρά ποινή που της επιβλήθηκε από το Εφετείο της συμπρωτεύουσας, υποστηρίζοντας ότι η καταδικαστική απόφαση πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της, όπως απέρριψαν και τον πρόσθετο ισχυρισμό της, ότι δεν διέπραξε το αδίκημα της σωματεμπορίας, αλλά αυτό της μαστροπείας.

Αντίθετα, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου μετά την ισχύει του νέου Ποινικού Κώδικα επισημαίνει στην απόφασή του, ότι για την Μ.Π. πρέπει να εφαρμοστούν οι επιεικέστερες διατάξεις του άρθρου 323 του Π.Κ. που προβλέπουν μικρότερες ποινές.

Για το λόγο αυτό ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για νέα επιμέτρηση της ποινής της Μ. Π. ως προς την πράξη για την οποία καταδικάστηκε, ενώ παράλληλα οι αρεοπαγίτες λόγω του επεκτατικού αποτελέσματος της απόφασής τους, ζήτησαν από το Εφετείο και στον συγκατηγορούμενό της Σ. Δ., ως συναυτουργό (απλή συνέργεια) να γίνει νέα επιμέτρηση της ποινής του, υπό το καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.


Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ



Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 3.000 το βράδυ της Δευτέρας, και τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 163.000, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο 163.429.




Απάτη με πλαστή επιστολή δήθεν της Αστυνομίας μέσω e-mail



Πλαστή επιστολή δήθεν της Αστυνομίας που φέρει την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛΑΣ διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»




Απαγόρευση κυκλοφορίας : Κλείνει η Νέα Παραλία στην Θεσσαλονίκη μετά τις ανεξέλεγκτες βόλτες!



Ανεύθυνοι πολίτες με άγνοια κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα των ίδιων, των οικογενειών τους και των συμπολιτών τους.

Μετά την εικόνα με την Νέα Παραλία γεμάτη κόσμο, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο από τις 2 το μεσημέρι, έως τις 8 την επομένη το πρωί, με ισχύ και τα Σαββατοκύριακα.

Από σήμερα αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.