Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ) για την επανάσταση του 1821: Μύθος η εθνική παλιγγενεσία



Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
Έγραψε συγκεκριμένα σε άρθρο του στα ΝΕΑ:
...Πρέπει να αποδεσμευθεί η Επανάσταση από μερικούς βαθειά εδραιωμένους μύθους. Ο πρώτος είναι ο μύθος της ωραίας κοιμωμένης, ή της εθνικής παλιγγενεσίας. Ότι δηλαδή η επανάσταση οφείλεται στην άσβεστο φλόγα της ελευθερίας ή οποία, αν και κρυφόκαιγε αιώνες, βρήκε εκείνη τη χρονική στιγμή, δηλ. το 1821, να λάμψει. Ότι το έθνος, μετά από αιώνες αφάνειας, ξαναγεννιέται και επανεμφανίζεται στη σκηνή της Ιστορίας.

app-facebook
Antonis Liakos
την Τετάρτη
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Η ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ;
(Άρθρο προ πανδημίας, Τα Νέα, 7.3.2020).
Δεν θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να συνεορταστούν η Επανάσταση του 2021 μαζί με τα 200 χρόνια ιστορίας του νεοελληνικού κράτους.
Πέραν του γεγονότος ότι έχουμε όλο τον χρόνο ως το 2030, και να γιορτάσουμε και να αναστοχαστούμε τους δυο αιώνες πολιτικής ύπαρξης και συγκροτημένου εθνικού βίου (1830-2030), νομίζω ότι με τον συνεορτασμό συμπιέζουμε, πάντως υποβαθμίζουμε...
Δείτε περισσότερα

Ολόκληρο το άρθρο:
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Η ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ;
(Άρθρο προ πανδημίας, Τα Νέα, 7.3.2020).

Δεν θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να συνεορταστούν η Επανάσταση του 2021 μαζί με τα 200 χρόνια ιστορίας του νεοελληνικού κράτους.
Πέραν του γεγονότος ότι έχουμε όλο τον χρόνο ως το 2030, και να γιορτάσουμε και να αναστοχαστούμε τους δυο αιώνες πολιτικής ύπαρξης και συγκροτημένου εθνικού βίου (1830-2030), νομίζω ότι με τον συνεορτασμό συμπιέζουμε, πάντως υποβαθμίζουμε το ίδιο το γεγονός της ελληνικής επανάστασης.
Γιατί θα άξιζε, κατά προτεραιότητα, να την κατανοήσουμε αυτή καθεαυτή την Επανάσταση του 1821. Να την απελευθερώσουμε από τα σχήματα και τις ερμηνείες της ελληνικής ιστορίας που την επικαθορίζουν. Να την αντιληφθούμε και στις δυο διαστάσεις της: και ως κάτι που συμβαίνει και επομένως καθορίζεται από την εποχή της, και ως ιδρυτικό μύθο της σύγχρονης Ελλάδας.

Εξάλλου, όσο και να μας φαίνεται παράδοξο, είναι τελεολογικό να βλέπουμε τη δημιουργία του ελληνικού κράτους ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της Επανάστασης. Υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέλλοντα πολιτικών συγκροτήσεων που θα μπορούσαν να γεννηθούν από την Επανάσταση, και το ελληνικό κράτος ήταν μόνο ένα από αυτά.

Ένα παράδειγμα είναι τα 200 χρόνια της γαλλικής επανάστασης (1789-1989). Γιορτάστηκε και κατανοήθηκε ως ένα γεγονός, και μάλιστα διαμορφωτικό της σύγχρονης ιστορίας, παρά ως δυο αιώνες γαλλικής ιστορίας.
Έχει όμως η ελληνική επανάσταση παρόμοια παγκόσμια εμβέλεια; Έχει εμβέλεια, πολύ μεγαλύτερη από τη μεταγενέστερη ιστορία του ελληνικού κράτους. Και αυτή πρέπει να αναδειχτεί: το 1821 ως παγκόσμιο γεγονός. Όχι ρητορικά και εγκωμιαστικά, αλλά πραγματολογικά. Πρέπει δηλαδή, πρώτα να καταλάβουμε, και στη συνέχεια να δείξουμε πώς το 1821 μπήκε στους πόρους της παγκόσμιας ιστορίας σε μια κρίσιμη εποχή μετασχηματισμών.

Για να καταδειχτεί αυτό θα πρέπει να αποδεσμευθεί η Επανάσταση από μερικούς βαθειά εδραιωμένους μύθους.

Ο πρώτος είναι ο μύθος της ωραίας κοιμωμένης, ή της εθνικής παλιγγενεσίας. Ότι δηλαδή η επανάσταση οφείλεται στην άσβεστο φλόγα της ελευθερίας ή οποία, αν και κρυφόκαιγε αιώνες, βρήκε εκείνη τη χρονική στιγμή, δηλ. το 1821, να λάμψει. Ότι το έθνος, μετά από αιώνες αφάνειας, ξαναγεννιέται και επανεμφανίζεται στη σκηνή της Ιστορίας. Ο μύθος αυτός έχει γίνει μια χρόνια διανοητική έξη. Πρόκειται για μια βιογραφική προσέγγιση της ιστορίας που προσωποποιεί το έθνος και ερμηνεύει όλα τα προηγούμενα συμβάντα υπό το φως μιας εθνικής τελεολογίας.

Ο δεύτερος μύθος είναι του Ρομπέν των Δασών, ή της «πρωτόγονης επανάστασης». Η αντίληψη αυτή είναι εξίσου παλιά και καινούργια. Παλιά, με τον ρομαντικό μύθο των κλεφταρματωλών που πολεμούσαν στα άπαρτα βουνά για την ελευθερία, και καινούργια, με τη θεωρία του Χόμπσμπαουμ για τους «πρωτόγονους επαναστάτες» και την προνεωτερική επανάσταση, η οποία, σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή, γέννησε ένα νεωτερικό κράτος. Πρόκειται για μια κοινωνική ερμηνεία της επανάστασης που δημιούργησε και αυτή τους αντι-μύθους της. Ότι δηλ. την επανάσταση την έκανε ο λαός, οι αγρότες, ενάντια στους Τούρκους και στους Κοτζαμπάσηδες και στον ανώτατο κλήρο.

Αν ο μύθος της ωραίας κοιμωμένης προβάλει το έθνος, τούτος προβάλει τον λαό. Αν ο πρώτος αναφέρεται στην εθνική επανάσταση, τούτος επιχειρηματολογεί ότι η εθνική είναι ταυτόχρονα και κοινωνική επανάσταση, ή η μετάβαση στη νεωτερικότητα και στον εκσυγχρονισμό. Και στις δυο όμως υπόβαθρο είναι η ιστορία ως βιογραφία του έθνους.

Συναφής με τον μύθο αυτόν είναι και η προβαλλόμενη συνάφεια της ελληνικής επανάστασης με τον Διαφωτισμό και τη Γαλλική επανάσταση. Η Ελλάδα δηλαδή από τα μέσα του 18ου αιώνα πορεύτηκε με τη Δύση, και η επανάσταση είναι η στιγμή που αποσπάται από την Οθωμανική αυτοκρατορία, παύει πια να είναι μια οθωμανική επαρχία και γίνεται ευρωπαϊκό κράτος. Καλά όλα αυτά, αλλά πρώτον είναι επιλεκτικά, και δεύτερο δεν αναδεικνύονται οι διαφορές ανάμεσα στο παράδειγμα της γαλλικής και σε εκείνο της ελληνικής επανάστασης. Η Γαλλική επανάσταση μας πάει ως τον Ρήγα. Όχι ως τον Υψηλάντη.

Όλες αυτές οι ερμηνείες περιέχουν ένα κομματάκι αλήθειας. Υπήρχαν και οι ιεράρχες που εύχονταν την αποκατάσταση του γένους, και το ένοπλο στοιχείο που μπαινόβγαινε στην οθωμανική νομιμότητα, και οι εμποτισμένοι με τις γαλλικές επαναστατικές ιδέες λόγιοι κήρυκες της εθνικής αναγέννησης, και λαϊκά κινήματα, όπως στην Ύδρα και στη Σάμο, και πρόκριτοι και κοτζαμπάσηδες, και υψηλά στελέχη της ευρωπαϊκής διπλωματίας, και αξιωματούχοι στην αυλή του Αλή Πασά, και ριζοσπάστες νέοι φαναριώτικης προέλευσης, και συνωμότες έμποροι όπως οι Φιλικοί, και αξιωματικοί του τσαρικού στρατού, και Φιλέλληνες όλων των αποχρώσεων.

Όλοι και όλα αυτά υπήρχαν. Αλλά αυτή η επανάσταση συνέβη γιατί είχε αλλάξει η εποχή. Η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος, στην τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα είχε μπει σε μια καινούργια τροχιά. Οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι ήταν ένας πρώιμος παγκόσμιος πόλεμος. Ήταν ένας πρώτος, πριν από τον πρώτο, παγκόσμιος πόλεμος. Όπως και οι παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνα, κλόνισε συνθέμελα τις δομές του παλιού κόσμου. Κανείς δεν έμεινε που να μην αλλάξει μέσα από τον πόλεμο αυτό.

Αν βλέπουμε την Επανάσταση ως την κατάληξη των 400 χρόνων τουρκοκρατίας, έχουμε παγιδεύσει τη ματιά μας στην εθνική βιογραφία.

Πρώτο, η τουρκοκρατία δεν κράτησε παντού τέσσερις αιώνες. Ιδίως στο λίκνο της επανάστασης, την Πελοπόννησο, η οθωμανική αυτοκρατορία εναλλασσόταν με την Βενετική, και η τελευταία περίοδος είχε κρατήσει μόλις έναν αιώνα. Τόσο η Πελοπόννησος όσο και η δυτική Ελλάδα (Ρούμελη και Ηπειρος) βρίσκονταν στο σύνορο δυο αυτοκρατοριών, επομένως ήταν μια ασταθής ζώνη που ενίσχυε και αναπαρήγαγε ένα ισχυρό αυτόχθον ένοπλο στρώμα.

Δεύτερο οι τεκτονικές μεταβολές της εποχής είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ανταρσίες στο εσωτερικό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, από την Γεωργία έως την Αφρική, και από τη Βοσνία έως την Βαγδάτη. Ανταρσίες των «αγιάνηδων», δηλαδή των ποικιλώνυμων Οθωμανών τοπαρχών. Η διελκυστίνδα ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και στα τοπικά κέντρα, ωθούσε σε μια γενική διεκδίκηση αναδιάταξης των εξουσιών σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις περιοχές, που κλόνισαν την αυτοκρατορία.

Γιατί άραγε, την ίδια εποχή που ξέσπασε η ελληνική επανάσταση, ξεσπούν κινήματα ανεξαρτησίας στην Νότια Αμερική, και εξεγέρσεις στην Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία;
Διότι οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι κλονίζουν τις δυο αυτοκρατορίες, την Ισπανική και την Οθωμανική, τους δυο μεγάλους αντιπάλους στη Μεσόγειο από τον 15ο αιώνα. Αυτό δεν είχε περάσει απαρατήρητο στην εποχή εκείνη. Και οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έσεισαν αυτοκρατορίες και παρήγαγαν εθνικά κράτη.
Και γιατί οι ίδιες ιδέες που ακούγονται στην Ελλάδα το 1821, ακούγονται επίσης στο Παλέρμο, στη Νάπολη, στο Πιεμόντε, την Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμη και στη Ρωσία από τους Δεκεμβριστές, στη Νότια Αμερική από τους Μπολιβαριστές;
Γιατί βρίσκουμε σε όλα αυτά τα επαναστατικά κέντρα μυστικές εταιρείες, καινούργιες έννοιες όπως ελευθερία, εθνότητα και σύνταγμα, αλλά και θρησκευτικά σύμβολα που υπογραμμίζουν τη σημασία της πίστης; Πώς ο κλασικισμός δίνει το υπόβαθρο της αναγνώρισης σ’ αυτούς που θέλουν να γίνουν και να ονομάζονται Έλληνες;
Το να υποστηρίζει κανείς την επίδραση της γαλλικής επανάστασης στην ελληνική, είναι σαν να αποδίδει τον ελληνικό εμφύλιο του 1947 στην επιρροή του ρωσικού 1917. Βεβαίως το ένα γεγονός βρίσκεται στην παράδοση που δημιουργεί το άλλο. Αλλά εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι οι διαφορές.
Διαφορές εποχής μεγάλες. Το 1821 ανήκει σε ένα άλλο παράδειγμα επαναστάσεων και σε μια διαφορετική διεθνή διάταξη δυνάμεων, εκείνο που θα διαρκέσει από το 1815 έως το 1914, στον πραγματικό 19ο αιώνα δηλαδή. Αλλά και διαφορές στις ιδέες. Οι επαναστάσεις του 1820-21 δεν είναι άθεες όπως η γαλλική και θέτουν έντονα ζητήματα των ορίων της κρατικής και εθνικής κυριαρχίας, συγκρότησης εθνικής κοινότητας, αντιπροσώπευσης και συντάγματος κλπ. Ανήκουν επομένως σε ένα διαφορετικό κύμα επαναστάσεων, του οποίου τα χαρακτηριστικά αξίζει να αναδειχτούν τώρα, και ακόμη να τα κουβεντιάσουμε και πέραν των ιστορικών τους συμφραζομένων, ως αξίες συγκρότησης του πολιτικού βίου αλλά και της εθνικής ταυτότητας.

Πηγή : omadaalithias.gr


Νταλικέρης στη Χαλκίδα γύρισε από την Ισπανία, έσπασε την καραντίνα και τον «κάρφωσε» η μητέρα του



Οδηγός νταλίκας που είχε έρθει από την Ισπανία, έσπασε την καραντίνα που έπρεπε να παραμείνει για διάστημα 14 ημερών λόγω κορωνοϊού, ωστόσο για κακή του τύχη τον «κάρφωσε» στις αστυνομικές Αρχές η μητέρα του.

Αναλυτικότερα, ο νταλικέρης έφτασε στην Ελλάδα από την Ισπανία στις 22 Μαρτίου, και άμεσα τέθηκε σε καραντίνα στο πατρικό του σπίτι στην Χαλκίδα. Εκεί δεν βολευόταν, ενώ κάποιες προστριβές που είχε με την μητέρα του τον έκαναν να «σπάσει» την καραντίνα και να κατευθυνθεί προς την Αθήνα.

Εντοπίστηκε στην Ομόνοια -Στα 5.000 ευρώ το πρόστιμο

Η επιπολαιότητα όμως του άνδρα, ο οποίος δεν λογάριασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το κυβερνητικό επιτελείο για την Δημόσια Υγεία, του στοίχισε ακριβά, αφού η μητέρα του τηλεφώνησε στις Αρχές άμεσα και ενημέρωσε για τις κινήσεις του. Λίγες ώρες αργότερα, εκείνος εντοπίστηκε στην Ομόνοια, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Χαλκίδα για την συνέχιση της καραντίνας, έχοντας βάλει και βαθιά στο χέρι στην τσέπη, αφού το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές: Μην χρησιμοποιείτε ή μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα



Μετά την ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Red 19/Rot 19 και Purple Sense.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια αρχή της Γερμανίας, τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής, βρέθηκαν να περιέχουν την φαρμακευτική δραστική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανσή τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των συγκεκριμένων, μη εγκεκριμένων προϊόντων, υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των χρηστών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά τη χρήση του Red 19/Rot 19 παρατηρήθηκαν έντονες οπτικές διαταραχές, πονοκέφαλοι και αυξημένοι παλμοί.


Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που φτάσουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.


Ο ΕΟΦ, παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
newsit.gr


Δεκάδες Έλληνες φοιτητές εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου



Απελπιστική η κατάσταση στο αεροδρbreμιο του Λονδίνου, όπου δεκάδες οι Έλληνες πολίτες αναμένουν τον επαναπατρισμό τους για τέταρτη μέρα. Τι περιγράφει πατέρας εγκλωβισμένης φοιτήτριας.

Συνεχίζεται η αγωνία για δεκάδες Έλληνες φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο, καθώς οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα έχουν ακυρωθεί, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο πατέρας μιας φοιτήτριας που παραμένει εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για τέταρτη ημέρα μαζί με άλλους Έλληνες πολίτες, μεταφέρει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί, με την υγεία τους να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς είναι εκτεθειμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα μια λύση.

"Βρίσκεται στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή. Είναι η τέταρτη μέρα, έχει κάνει τρεις διανυκτερεύσεις μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο. Η κατάσταση εκεί είναι απελπιστική πλέον. Άρχισαν οι ουρολοιμώξεις, ακόμη δεν έχουν καλή σύτιση γιατί το αεροδρόμιο έχει περιορισμένο κυλικείο και ακόμη δεν είναι σίγουρη αν είναι μέσα στη λίστα των ανθρώπων που θα φύγουν, που είπε το Υπουργείο ότι θα επαναπατρίσει. Η κόρη μου έχει ξενοικιάσει το σπίτι, έχει τελειώσει από το Πανεπιστήμιο, έχει στείλει τα πράγματά της στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι με μια μικρή βαλίτσα", δήλωσε ο πατέρας της φοιτήτριας. "Έχει εξαντληθεί από χρήματα. Της στέλναμε συνεχώς γιατί οι πτήσεις ακυρώνονταν η μία μετά την άλλη. Βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα", πρόσθεσε.

Από Υπουργείο υπάρχει διάθεση για επαναπατρισμό τους, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ακόμη, ανέφερε ακόμη ο πατέρας της φοιτήτριας.


Πηγή : news247.gr


Μητσοτάκης για αποχώρηση μεταναστών στον Έβρο: Κλείνει ένα κεφάλαιο αλλά η μάχη συνεχίζεται



Ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στα σύνορα και ειδικότερα στον Εβρο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην έναρξη της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Ήθελα να συζητήσουμε τις εξελίξεις στα σύνορα, όπου διαπιστώσαμε ότι ο πρόχειρος καταυλισμός, ο οποίος είχε δημιουργηθεί μετά το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, φαίνεται να έχει διαλυθεί και όσοι βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου να έχουν απομακρυνθεί από εκεί.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και πάλι την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσους συνεισέφεραν σε αυτή την πολύ μεγάλη, επίπονη προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας όλο αυτό τον τελευταίο μήνα.

Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή -μην έχετε καμία αμφιβολία- ότι συνεχίζεται. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια.

Και το γεγονός ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες να μην έχουμε αυτού του είδους τις αυξημένες πιέσεις, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε εγκαθιδρύσει ένα μηχανισμό ανθρώπινο, τεχνολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσικών μέσων που να εξασφαλίζει ότι τα σύνορά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ξανά να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν τον τελευταίο μήνα».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο το επόμενο διάστημα και να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά.




Τραγωδία δίχως τέλος και στην Ισπανία – 769 νεκροί σε μια ημέρα


Αυξήθηκε ακόμη παραπάνω ο δραματικός απολογισμός του κορωνοϊού στην Ισπανία, με τις Αρχές να ανακοινώνουν 769 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει ανακοινώσει μέσα σε μία ημέρα η Ισπανία, οι ανακοινώσεις της οποίας ακολουθούν σε τραγικότητα εκείνες της Ιταλίας. Και οι δύο χώρες έχουν πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των νεκρών στην Κίνα, πρώτο επίκεντρο της πανδημίας. 

H νέα αυτή καταγραφή ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 4.858 και των κρουσμάτων σε 64.059, σημειώνοντας άνοδο 14% σε σχέση με την Πέμπτη. Καταγράφεται δηλαδή μια ελαφρά μείωση του ρυθμού της μετάδοσης κατά το 24ωρο Πέμπτης-Παρασκευής, έναντι +18% και +20% τα δύο προηγούμενα 24ωρα.

Επιπλέον, 4.165 άτομα βρίσκονται στις μονάδες εντατικής φροντίδας ενώ 9.357 έχουν ιαθεί. 

Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου.

Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.

Θερίζει ο ιός στους οίκους ευγηρίας 
Συνολικά 1.307 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων, μετέδωσε την Πέμπτη το ραδιόφωνο Cadena Ser, αναθεωρώντας προς τα επάνω την προηγούμενη ανάλυσή του που έκανε λόγο μόνο για 397 θανάτους.

Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν πεθάνει 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας. Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.


Πηγή : cnn.gr


Νέα εγκληματική συμπεριφορά ιεράρχη: Μητροπολίτης Κέρκυρας : «Ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε»


Εγκληματούν συνειδητά και αγνοούν τον ίδιο τον θεό που τους ακούει!!

Διαβάζουμε στο corfupress.com και περιμένουμε χωρίς να έχουμε ελπίδες, την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου και της ιεράς συνόδου, για την ανεύθυνη εγκληματική συμπεριφορά του Μητροπολίτη τους, που τον καθιστά επικίνδυνο για τους πιστούς και το νησί της Κέρκυρας.

Σε μετωπική κόντρα με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε από την 25η Μαρτίου ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, ο οποίος παρά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τις αποφάσεις για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση κυκλοφορίας, κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς προκειμένου να κοινωνήσουν.

Ο κ. Νεκτάριος, ανέφερε από τον Άμβωνα προς τους πιστούς, στη Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό που μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από την τηλεόραση (Corfu TV) όσο και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών, ότι «γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και ότι αυτό συντελείται και στην πατρίδα μας».

«Ελάτε στις εκκλησίες να κοινωνήσετε»

Μάλιστα, ερχόμενος σε πλήρη αντιπαράθεση με όσα η κυβέρνηση έχει ζητήσει και επιβάλλει και στην Ιερά Σύνοδο, δήλωσε πως έδωσε εντολή στις εκκλησίες, στο τέλος της κεκλεισμένων των θυρών θείας Λειτουργίας, να ανοίξουν οι πόρτες και όσοι πιστοί θέλουν, να κοινωνήσουν!

Νεκτάριος: «Βγάλτε άδεια για άσκηση και ελάτε στους ναούς»

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, μάλιστα, κάλεσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας εκδίδοντας έγγραφο κίνησης στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση αλλά στην πραγματικότητα, να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς των τοπικών κυβερνητικών και πολιτικών φορέων της Ν.Δ., ενώ ο κ. Νεκτάριος εξαπέλυσε και …προειδοποιητικές βολές για τις ημέρες της Αναστάσεως υπογραμμίζοντας ότι του είναι αδιανόητο οι πιστοί να αντέξουν να τις εορτάσουν οίκοθεν.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Νεκτάριου

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’ αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας».

«Θέλουν να μας επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία»

Ο κ. Νεκτάριος μάλιστα, υποστήριξε όλα όσα γίνονται και οι απαγορεύσεις στους πιστούς εντάσσονται σε πρόβα για την επιβολή «παγκόσμιας δικτατορίας»: «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στ σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»!

Άνοιξε τους ναούς για Θεία Κοινωνία

Στο τέλος της λειτουργίας της 25ης Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους ιερούς ναούς στην Κέρκυρα να ανοίξουν τις πύλες τους: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι βλέπετε και όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».





Οδηγοί ΟΑΣΘ καταγγέλουν: Συνεχίζουν άσκοπες μετακινήσεις οι μετανάστες



Αν και υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την οποία εφαρμόζουν οι πολίτες, δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τους μετανάστες.

Την ώρα που οι μετακινήσεις των πολιτών στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τους μετανάστες που διαβιούν σε δομές περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Όπως αναφέρει η σελίδα Think Simple, υπάρχουν καταγγελίες οδηγών του ΟΑΣΘ όπου ομάδες μεταναστών σε πολλές των περιπτώσεων και πάνω από δέκα άτομα χωρίς κανένα μέτρο ατομικής προστασίας  μετακινούνται ομαδικά με τα αστικά λεωφορεία «μετατρέποντας τα σε υγειονομικές βόμβες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα τα αστικά λεωφορεία επισημαίνεται ότι τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά πολίτες για επαγγελματικούς λόγους που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υγιεινής στους ανθρώπους του ΟΑΣΘ αφού δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού.


Πηγή: voria.gr


Είδες τι κάνει η ανευθυνότητα; Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον



Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όπως έγινε γνωστό έχει ήπια συμπτώματα και αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα.


Μπράβο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Διαλύουν τον καταυλισμό στον Έβρο οι Τούρκοι


Η απόλυτη νίκη για την Ελλάδα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

Παράλληλα επισήμανε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικαιολογία του καθεστώτος της Τουρκίας για να μεταφέρουν τους μετανάστες ήταν ο κορωνιός και τους μεταφέρουν δήθεν για να τους προστατέψουν ώστε να μην κολλήσουν.

Η ήττα της Τουρκίας και ο παγκόσμιος διασυρμός της, οφείλεται στις κινήσεις και τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.




Κορονοϊός: Το πάρτι στην Κηφισιά που κόλλησε όλη η Αθήνα - Το οργάνωσε γνωστός γιατρός




Κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, αλλά είναι τσεκαρισμένο. Ενα πάρτι στην Κηφισιά, όταν η επιδημία στην Ελλάδα ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν είχαν ακόμα ληφθεί έκτακτα μέτρα για την κυκλοφορία στους δρόμους, ήταν αυτό που κόλλησε δεκάδες επώνυμους πολίτες, δραστήριους στις επιχειρήσεις και με ευρύ κοινωνικό δίκτυο, με συνέπεια ο ιός να διαδοθεί εντυπωσιακά.

Το πάρτι έγινε στα μέσα του μηνός Μαρτίου, σε γνωστό εστιατόριο των Βορείων Προαστίων, και ήταν καλεσμένη όλη η καλή Αθήνα. Αφορμή ήταν η εορτή της συζύγου του γιατρού. Αν και ο διοργανωτής της δεξίωσης είναι πολύ γνωστός γιατρός και πανεπιστημιακός, και συνεπώς ήξερε τους κινδύνους, δεν θέλησε να το αναβάλει. Στην δεξίωση- δείπνο ήταν καλεσμένοι τουλάχιστον άλλοι δύο καθηγητές Ιατρικής που έχουν νοσήσει αλλά είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους καλεσμένους όμως. Γιατί στην δεξίωση του γιατρού που είναι από τους πιο γνωστούς και προβεβλημένους επιστήμονες στη χώρα μας, ήταν καλεσμένοι εκτός από γιατροί, και επιχειρηματίες, και εφοπλιστές και γνωστοί Αθηναίοι και αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι.

Τουλάχιστον ένας πολύ γνωστός εφοπλιστής από τις παλιές οικογένειες της Αθήνας, βρίσκεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο και οι πληροφορίες λένε ότι και λόγω της ηλικίας του, είναι σοβαρά και δίνει μάχη. Θετικός στον ιό βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του κλάμπ αλλά και πολλοί άλλοι συμετέχοντες.



Πηγή 


Ποιες τροφές καθαρίζουν τις αρτηρίες



Εάν ο στόχος σας είναι να αποκαταστήσετε ή να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μια ποικιλία τροφών που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, την αρτηριακή σας πίεση και τη φλεγμονή, δηλαδή τους κύριους “ενόχους” της καρδιαγγειακής νόσου.

Όσον αφορά, λοιπόν, το πώς μπορείτε να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας, πολλές από τις τροφές σε αυτήν τη λίστα περιέχουν καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά και διαλυτές φυτικές ίνες, που όχι μόνο κάνουν πολύ καλό στην καρδιά σας, αλλά συμβάλλουν και σε υγιές δέρμα, μαλλιά, στην παραγωγή καλών ορμονών, αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από άλλες τροφές.


Η υψηλή χοληστερόλη τύπου LDL, η οποία είναι γνωστή και ως “κακή χοληστερόλη”, είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή της συσσώρευσης σκληρής πλάκας στις αρτηρίες σας, η οποία οδηγεί σε στένωσή τους, εμποδίζει την ομαλή ροή του αίματος και καταλήγει συνήθως σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ή άλλη σοβαρή καρδιακή νόσο, ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκείνες τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και να προστατευθείτε από καρδιακές επιπλοκές.

Δείτε τις 10 κορυφαίες εξ’ αυτών:

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον έξι μερίδων δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα. Το πλιγούρι βρώμης, το πίτουρο βρώμης, το κριθάρι και το πίτουρο ρυζιού είναι δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμέυουν την περιττή χοληστερόλη στον οργανισμό σας και του επιτρέπει να την αποβάλλει από το σώμα σας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα σας δώσουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, διατηρώντας την πίεση του αίματος σας σε υγιή επίπεδα.

Φρούτα

Μερικά φρούτα περιέχουν επίσης διαλυτές φυτικές ίνες. Προσθέστε 4-5 μερίδες ημερησίως από μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα ή πορτοκάλια στην διατροφή σας για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας. Αυτά τα φρούτα παρέχουν επίσης αρκετό κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του διαιτητικού νατρίου στην αρτηριακή πίεση.

Λαχανικά

Τα λαχανικά περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται φυτικές στερόλες, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τις διαλυτές φυτικές ίνες. Επιλέξτε 3-5 ημερήσιες μερίδες από έντονα χρωματισμένα λαχανικά (γλυκοπατάτες, μπρόκολο, καρότα κλπ). Τα λαχανικά περιέχουν κάλιο, αντισταθμίζει την αρνητική δράση του αλατιού στην υπέρταση. Επίσης, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, παρέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Όσπρια

Σημαντικές ποσότητες διαλυτών ινών θα βρείτε επίσης στα όσπρια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε 3-4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα. Συμπεριλάβετε φακές, φασόλια και ρεβίθια στη διατροφή σας για να μειώσετε την LDL χοληστερόλη.


Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρτηρίες σας. Η φλεγμονή είναι ένας από τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προγραμματίστε τουλάχιστον 2 μερίδες από λιπαρά ψάρια (σολομός, ιππόγλωσσα, σκουμπρί, τόνος, πέστροφα κλπ) εβδομαδιαία στο διαιτητικό σας πλάνο.

Άπαχο κρέας

Χρειάζεστε 85-170 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Αποφύγετε το τηγάνισμα του κρέατος ή το υπερβολικό “καψάλισμά” του στα κάρβουνα. Περιορίστε όσο μπορείτε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επειδή είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σας.

Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή και χωρίς λιπαρά) γαλακτοκομικά προϊόντα

Επιλέξτε τέτοιου τύπου γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή περιέχουν ελάχιστα κορεσμένα λίπη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν επίσης ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μυϊκού συστήματος. Δεν χρειάζεστε πάνω από 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί περιέχουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό των αρτηριών, ενώ περιέχουν και αρκετό μαγνήσιο. Χρειάζεστε μόνο μια χούφτα την ημέρα, επειδή οι ξηροί καρποί είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσια σε θερμίδες.

 Έλαια

Τα καλά έλαια περιέχουν επίσης Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την πρόληψη του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες. Τα υγιή έλαια περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το έλαιο από canola. Το ελαιόλαδο ενισχύει επίσης τα επίπεδα της HDL (καλής χοληστερόλης), η οποία βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προτιμήστε αυτού του τύπου τα έλαια αντί για βούτυρο στο μαγείρεμα για να πάρετε τις απαραίτητες 2-3 μερίδες που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Ροφήματα

Το νερό είναι πολύ βασικό και πρέπει κάθε μέρα να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια. Αποφύγετε, ωστόσο, χυμούς και επεξεργασμένα ποτά που περιέχουν πολύ ζάχαρη. Το μαύρο τσάι και το κόκκινο κρασί περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, δηλαδή φυτοχημικών συστατικών που προστατεύουν τις αρτηρίες σας.


Πηγή : healthweb.gr


Πώς θα κόψετε τις κακές συνήθειες στα παιδιά σας


Τα παιδιά όσο χαριτωμένα και αν είναι, δεν παύουν να έχουν και κάποιες …κακές συνήθειες που αρκετές φορές κάνουν τους γονείς τους να …ντρέπονται ή να προβληματίζονται και τους γύρω τους …να ξινίζουν τα μούτρα τους!

Ναι, καλά καταλάβατε, μιλάμε για συνήθειες που σκέφτεστε πόσο αξιαγάπητο είναι το αγγελούδι σας από τη μία αλλά και πόσο «σιχαμένο» μπορεί να γίνει από την άλλη όταν για παράδειγμα σκαλίζει τη μύτη του, βγάζει τις μύξες του και αν είναι μικρό αρκετά μπορεί να δοκιμάζει και τη γεύση τους…

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε…

Πρώτα από όλα, χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας, ότι μπορεί σε εμάς τους μεγάλους να φαίνονται απαράδεκτες αυτές οι παιδικές συνήθειες, για τα παιδιά όμως είναι κάτι φυσιολογικό που μάλιστα, αρκετές φορές τους δίνει και διέξοδο σε πιθανή ένταση και που αισθάνονται. Δεν είναι ακόμη οικεία με τους ηθικούς και κοινωνικούς κώδικες των μεγάλων, ούτε και έχουν μάθει ακόμη πως «πρέπει» να φέρονται. Άρα, με το να μπαίνουμε στη διαδικασία να τα μαλώνουμε, δεν κερδίζουμε τίποτα απολύτως, ίσα ίσα μάλιστα μπορεί να ενισχύσουμε τη συμπεριφορά τους αντιδραστικά.

Μάλιστα, για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς, δεν έχουν μόνο τα παιδιά τέτοιους είδους συνήθειες. Φαντάζομαι πως θα έχετε δει σταματημένοι στο φανάρι τους οδηγούς άλλων αυτοκινήτων που …σκαλίζουν τη μύτη τους, μπορεί να το κάνετε και εσείς επίσης! Άλλωστε, είναι οι παιδικές συνήθειες που απλά ενώ μεγαλώνουμε και ενηλικιωνόμαστε, τις …κουβαλάμε μαζί μας!

Κακή συνήθεια παιδιού: Μύξες που τρέχουν

Έχετε όμορφα χαρτομάντηλα δίπλα στο παιδί σας και μάθετέ το να φυσάει τη μύτη του. Δείξτε του πόσο ανακουφιστικό είναι αυτό, αλλά και πόσο άσχημο μπορεί να φαίνεται… Ενθαρρύνετέ το να το κάνει και επιβραβεύσετε το!

Κακή συνήθεια παιδιού:  Το σκάλισμα της μύτης

Παρόμοια αντιμετώπιση με την προηγούμενη, με τη διαφορά ότι τους δίνει και ευχαρίστηση. Μπορείτε λοιπόν να του εξηγήσετε ήρεμα, πως όταν βάζει τα δακτυλάκια στη μυτούλα του και ψάχνει τους …θησαυρούς της, μπορεί να μολυνθεί, εφόσον τα χεράκια του έχουν μικρόβια. Μπορεί αν θέλει να το κάνει – σε περίπτωση που κάτι το ενοχλεί με ένα χαρτομάντηλο ή αν την νιώθει στεγνή, βάλτε του λίγη βαζελίνη. Επίσης, δείξτε του μπροστά στον καθρέφτη πόσο άσχημο είναι αλλά ρωτήστε το κιόλας αν θα του άρεσε να το κάνετε εσείς ή οι φίλοι του και μετά να το αγγίζουν με τα δακτυλάκια αυτά! Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε, για να μην του μεταδώσετε την εντύπωση ότι τα χέρια είναι γεμάτα μικρόβια κλπ και το βάλετε σε μία καταναγκαστική συμπεριφορά πλυσίματος.

Κακή συνήθεια παιδιού:  Βήχας και φτέρνισμα

Είναι και ο τρόπος μετάδοσης μικροβίων που κάνει το μικρό σας να έρχεται άρρωστο από τον παιδικό, το νήπιο ή το σχολείο κάθε λίγο. Εξηγήστε του και πάλι τις συνέπειες αλλά και πόσο άσχημα φαίνεται. Φροντίστε να του δείξετε πως θα βάζει το χέρι του μπροστά στο στόμα ή ένα χαρτομάντηλο ή θα στρέψει το προσωπάκι στον αγκώνα του, είτε θέλει να βήξει είτε να φτερνιστεί. Μάλιστα, αν είναι μικρό, θα το δει και ως παιχνίδι και θα το υιοθετήσει σχετικά εύκολα.

Κακή συνήθεια παιδιού: Τρώει τα νύχια του

Συνήθως η ονυχοφαγία μαρτυρά ένταση, άγχος, αμηχανία, ανία.. Αν δεν είναι κάτι παροδικό και βλέπεται πως το συνεχίζει έντονα, αναζητήστε παιδοψυχολόγο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια βερνίκια νυχιών με άσχημη γεύση που υπάρχουν γι αυτό το λόγο. Βέβαια, εννοείτε ότι χρειάζεται να προσέχετε την υγιεινή του, να του κόβετε τα νύχια και να τα διατηρείτε χωρίς παρανυχίδες εφόσον κάπως έτσι μπορεί να ξεκινήσει αυτή η συνήθεια…

Κακή συνήθεια παιδιού: Αγγίζει τα γεννητικά του όργανα

Το κάνουν τα πιο μικρά παιδιά συχνά, κυρίως τα αγόρια και κάποιες φορές το συνεχίζουν ενώ πηγαίνουν σχολείο. Είναι μία φυσιολογική συμπεριφορά, παρά την αμηχανία που προξενεί σε εσάς και στους γύρω του. Μπορείτε όμως να του πείτε όταν όμως βρίσκεται στη νηπιακή και σχολική ηλικία, ότι μπορεί να αγγίζει τον εαυτό του αλλά όταν είναι μόνο του, στο δωμάτιό του για παράδειγμα. Ρωτήστε επίσης μήπως νιώθει κάποια ενόχληση και χρειάζεται να το δει ο παιδίατρος.

Κακή συνήθεια παιδιού: Παιδικός αυνανισμός

Όταν είναι πολύ μικρό και βλέπετε ότι το κάνει παρουσία άλλων, προσπαθήστε να του τραβήξετε την προσοχή. ΑΝ είναι λίγο πιο μεγάλο και καταλαβαίνει, όπως και με το άγγιγμα των γεννητικών οργάνων, του λέτε πως είναι κάτι που θα το κάνει ενώ είναι μόνο του στο δωμάτιό του ή στο μπάνιο. Είναι μία πράξη φυσιολογική για το παιδί που μαθαίνει να εξερευνά το σώμα του και του δίνει ευχαρίστηση. Προσοχή όμως, μην το κάνετε να αισθανθεί πως κάνει κάτι που δεν πρέπει και ντραπεί, θεωρώντας πως η ευχαρίστηση που έρχεται από αυτό το σημείο του σώματος είναι κάτι «κακό».

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες παιδικές συνήθειες ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλες. Αυτό που χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας είναι πως εξαρτάται από εσάς να την σταματήσει ή όχι, ανάλογα πως το αντιμετωπίζετε. Χρειάζεται να έχετε υπομονή, όσο και αν τη νιώθετε να εξαντλείτε πολλές φορές, να του εξηγείτε «τι και πως» με απλά λογάκια, χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες αλλά ούτε και να χρησιμοποιείτε «φοβιστικούς» ή προσβλητικούς τρόπους για να σταματήσει τη συνήθειά του. Αντίθετα, ενθαρρύνετέ το είτε με όμορφα λόγια είτε με μία επιβράβευση. Θα δείτε την θετική του ανταπόκριση αν ασχοληθείτε μαζί του με γλυκό και ήπιο τρόπο, άλλωστε, μην ξεχνάτε πως το κάθε παιδί θέλει να ευχαριστήσει το γονιό – Θεό του!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


Πηγή : mothersblog.gr


Όταν το λεμόνι μετατρέπεται σε σύμμαχο ομορφιάς


Δείτε 5 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι σε ζητήματα ομορφιάς και υγείας του σώματός σας:

Ενυδατώνει τα χείλη σας

Υπάρχουν πολλά προϊόντα και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες που κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται αφυδατωμένα. Πριν από τον ύπνο βάλτε λίγο χυμό λεμονιού στα χείλη σας. Όταν ξυπνήσετε θα προσέξετε ότι θα είναι πιο ενυδατωμένα και “γεμάτα”.

Χρησιμοποιήστε το για το δέρμα της μασχάλης

Το λεμόνι ενεργεί και ως αποσμητικό. Το κιτρικό του οξύ καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία από τον ιδρώτα στις μασχάλες. Κάντε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, μέλι και πλιγούρι βρώμης και τοποθετήστε το στις μασχάλες σας. Αφήστε το να λειτουργήσει για μια ώρα.

Καταπολεμήστε τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο

Τα λεμόνια καθαρίζουν την επιδερμίδα και αφαιρούν τις τοξίνες. Αυτό τα καθιστά συμμάχους σας ενάντια στα μαύρα στίγματα. Τρίψτε φέτες από λεμόνι στο δέρμα και αφήστε το για 10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, διότι θα υπάρχει κίνδυνος δερματικού εγκαύματος. Λόγω των αντιμικροβιακών και στυπτικών του χαρακτηριστικών, το λεμόνι αφαιρεί το περιττό σμήγμα (φυσικό έλαιο του δέρματος) από την επιδερμίδα, ώστε να μην κλείνουν οι πόροι.

Λευκαντικό και ενισχυτικό των νυχιών

Το λεμόνι είναι ιδανικό για τα νύχια σας, αφού θα τα κάνει πιο ανθεκτικά και θα απομακρύνει τυχόν σημάδια από αυτά. Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια βουτήξτε σε αυτό το διάλυμα τα νύχια σας.

Ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας

Αυτή είναι η πιο κοινή χρήση ομορφιάς του λεμονιού. Βάλτε λίγο χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας και αφήστε τα να τα δει ο ήλιος για λίγη ώρα. Θα προσέξετε ότι το χρώμα τους θα είναι λίγο πιο ανοιχτό από ό,τι πριν. Για πιο έντονα αποτελέσματα, επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.


Πηγή


Δείτε καρέ - καρέ τη βλάβη που προκαλεί ο κοροναϊός στους πνεύμονες



Καρέ καρέ το πώς ο κοροναϊός προκαλεί ζημιά στους πνεύμονες αποκάλυψε μέσω βίντεο 3D το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington.

Ειδικότερα στον βίντεο βλέπουμε πως έγινε ο πνεύμονας ενός άνδρα που ήταν συμπτωματικός πριν λίγες μέρες από τον κοροναϊό.

«Τώρα ο ασθενής νοσεί από τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και οι πνεύμονες τους δεν λειτουργούν σωστά», δήλωσε ο δρ. Κιθ Μόρτμαν, επικεφαλής της θωρακικής χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington.

Ο 59χρονος ασθενής από την ημέρα που εμφάνισε συμπτώματα χρειάστηκε υποστήριξη στην αναπνοή του μέσω αναπνευστήρα.

«Αυτός δεν ένας 70-80ετών ανοσοκατεσταλμένος, διαβητικός ασθενής. Εκτός από υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν έχει άλλα σημαντικά ιατρικά προβλήματα», δήλωσε ο Μόρτμαν αναφερόμενος στο ιστορικό υγείας του ασθενούς και τόνισε ότι «αν επαναλαμβάναμε τις 360VR εικόνες τώρα, δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα, υπάρχει πιθανότητα η μόλυνση και η φλεγμονώδης διαδικασία να είναι χειρότερες». Ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Τι δείχνει το βίντεο

Αρχικά οι περιοχές που έχουν μαρκαριστεί με κίτρινο χρώμα στο βίντεο αντιπροσωπεύουν τα μολυσμένα και φλεγμονώδη μέρη του πνεύμονα, ανέφερε ο Mortman. Όταν οι πνεύμονες αντιμετωπίζουν τον ιό, το όργανο θα αρχίσει να αμύνεται, προσπαθώντας να μην τον αφήσει να εισχωρήσει. Από τη σάρωση, είναι σαφές ότι η βλάβη δεν εντοπίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά αντίθετα καλύπτει τεράστια τμήματα και των δύο πνευμόνων, δείχνοντας πόσο γρήγορα και επιθετικά μπορεί η λοίμωξη να επηρεάσει ακόμα και νεότερους ασθενείς. Ένας ασθενής με υγιείς πνεύμονες δεν θα είχε κίτρινο χρώμα στη σάρωση, είπε.

«Για αυτούς τους ασθενείς που παρουσιάζουν ουσιαστικά προοδευτική αναπνευστική ανεπάρκεια, η βλάβη στους πνεύμονες είναι γρήγορη και εκτενής (όπως αποδεικνύεται στο βίντεο VR)», ανέφερε ο Μόρτμαν. «Δυστυχώς, όταν υποστούν βλάβη σε αυτόν τον βαθμό, οι πνεύμονες μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να θεραπευτούν. Για περίπου 2-4% (ανάλογα με τον αριθμό που πιστεύετε) των ασθενών με Covid-19, η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη και θα υποκύψουν στη νόσο».

Όπως εξηγεί το CNN, ο κοροναϊός αφορά κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. «Εισέρχεται στις βλεννώδεις μεμβράνες και έπειτα κατευθύνεται προς τον πνεύμονα. Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα προσπαθεί να το ελέγξει αυτό είναι με φλεγμονή», δήλωσε ο Mortman.

Το κίτρινο χρώμα  σηματοδοτεί τόσο τη μόλυνση όσο και τη φλεγμονή
Η φλεγμονή εμποδίζει τους πνεύμονες να είναι σε θέση να οξυγονώσουν τον οργανισμό και να απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει στον ασθενή λαχάνιασμα ή την εισπνοή μεγάλης ποσότητας αέρα για να για να εξισορροπήσει τα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τον ειδικό έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο ιό που εισβάλει στους πνεύμονες και τους κάνει ζημιά, γι΄αυτό και θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά τα όποια μέτρα προστασίας.

Πρέπει να δείτε για το τι είναι ικανός ο κοροναϊός

«Θέλω να το δουν οι άνθρωποι αυτό και να καταλάβουν τι μπορεί να κάνει», τόνισε ο Μόρτμαν. «Οι άνθρωποι πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη», σημείωσε.

Όπως εξηγεί το CNN, το νοσοκομείο George Washington χρησιμοποιεί συνήθως την τεχνολογία CT απεικόνισης που φαίνεται στο βίντεο για περιπτώσεις καρκίνου και για να σχεδιάσει χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται στη μάχη ενάντια στον νέο κοροναϊό.

«Πολλοί από εμάς, περπατάμε στο σκοτάδι με αυτό. Έτσι θέλουμε να το καταλάβουμε (τον νέο κοροναϊό) όσο μπορούμε καλύτερα. Αυτός ήταν ο πρώτος μας ασθενής, αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι ο πρώτος από αυτούς που πιθανότατα θα γίνουν πολλοί τις ερχόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο Μόρτμαν.


ΤΑ ΝΕΑ


Βγήκαν για να κλέψουν καλώδια και «έφαγαν» πρόστιμο 150 ευρώ



Δύο άνδρες, 34 και 25 ετών οι οποίοι αποπειράθηκαν να κλέψουν καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είχαν πάνω τους ούτε ταυτότητα, ούτε το απαραίτητο έγγραφο για έξοδο από το σπίτι τους και τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ.


Πηγή: Thestival.gr




Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ στην πρώτη θέση των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα




Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Πέμπτη την Ιταλία αλλά και την Κίνα για να γίνουν η χώρα του κόσμου η οποία μετράει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, καταγράφουν δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.

Οι ΗΠΑ, που έχουν γίνει πλέον η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρούν τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, σύμφωνα με τους αριθμούς του Τζονς Χόπκινς.

Μέχρι χθες Πέμπτη η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους και υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι οποίοι κάνουν δική τους καταμέτρηση, είχαν αναφέρει λίγο νωρίτερα στην ψηφιακή τους έκδοση πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς.

Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Καρτέλ πρατηριούχων στην Κάρπαθο κρατούσαν τις τιμές στα 1,90 το λίτρο



Σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αλυσίδα τροφοδοσίας υγρών καυσίμων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αποκλιμακώνονται οι τιμές μετά την πρόσφατη κατακόρυφη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και δεν κρατούνται σε υψηλά επίπεδα τεχνηέντως.

Οι ελεγκτές του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εντόπισαν στην Κάρπαθο όχι μόνο κρούσματα αισχροκέρδειας αλλά βρέθηκαν ενώπιον ενός καρτέλ.

Συγκεκριμένα οι τρεις πρατηριούχοι στην Κάρπαθο διατηρούσαν την τιμή της απλής αμόλυβδης πάνω απ’ το 1,90 ευρώ το λίτρο.

«Αυτοί οι κύριοι ήταν σε συνεννόηση και είμαι αποφασισμένος να τους στείλω φυλακή», δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Γεωργιάδης.


20% μπροστά η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται ο Τσίπρας και τα στελέχη του



Ο Ελληνικός λαός, συγκρίνει, εκτιμά και νιώθει πλέον ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντίθετα εξοργίζεται με τις άθλιες προκλήσεις και δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει να προσφέρει σαν αντιπολίτευση τίποτε άλλο εκτός από τον διχασμό.

Το 85% του ελληνικού λαού εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για τις ενέργειες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Opinion Poll.

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τεράστια διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ 20 μονάδων, 40% η Νέα Δημοκρατία, έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα δε ο Κυριάκος Μητσοτάκη έρχεται πρώτος με 31 μονάδες διαφορά, 51% Μητσοτάκης - μόλις 20% Τσίπρας. 




Έχουν πάρει χαμπάρι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ξεφτιλίζουν στο διαδίκτυο


Έντονες αντιδράσεις και γέλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκάλεσε η διχαστική και υβριστική ανάρτηση του Σωτήρη Καψώχα που απασχολείται στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με την οποία ξεφτιλίστηκε παίζοντας το τζάμπα μάγκας στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αφού υποσχέθηκε πως «όταν γυρίσει θα τους γ... όλους».

Οι αντιδράσεις πήραν μπάλα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση ο οποίος σε ανάρτησή του παρατήρησε ότι η Αθήνα στο κέντρο είναι ανατριχιαστικά έρημη και ήσυχη...

Για να τον αρχίσουν στο διαδίκτυο :








Κυβερνητικές πηγές: Τα ευρωπαϊκά μέτρα για τον κορωνοϊό δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος της κρίσης



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για τον κορωνοϊό, επέμεινε στο περιεχόμενο της επιστολής για την έκδοση «κορωνό-ομολόγου» που υπέγραψαν οι 9 ηγέτες, τονίζοντας ότι οι 9 χώρες που υποστηρίζουν την πρόταση εκπροσωπούν το 57% του Α.Ε.Π. της Ευρωζώνης.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκε πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων και έχουν χαθεί ήδη 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τονίζοντας έτσι την ανάγκη λήψης γενναίων πρωτοβουλιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την αναντιστοιχία ανάμεσα στους όρους που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή αυτής της κρίσης (επική, πρωτοφανής άνευ προηγουμένου κλπ) και στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και ζήτησε να διερευνηθούν όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι μίας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης.

Για το ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στα σύνορα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα σύνορά της που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με την Τουρκία είναι ο τερματισμός των προκλήσεων.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στους 27 οι νεκροί στην Ελλάδα


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη άνδρας -ηλικιωμένος, περίπου 88 ετών- έχασε την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην χώρα μας σε 27 και 892 τα κρούσματα.

Το θύμα εισήλθε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα και μετά από περίπου οκτώ ώρες κατέληξε.





Νίκος Παππάς - Τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ξέρει αριθμητική δημοτικού



Ο τύπος δεν ξέρει να απαντήσει σίγουρα και υπεύθυνα...τι είναι πιο βαρύ? Ένα κιλό σίδερο η ένα κιλό βαμβάκι?

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι Συριζαίοι δε δέχονται ότι χάθηκαν 100 δις το 15. Διότι άπλα δεν ξέρουν να μετράνε!!

Η ξεφτίλα Παππά άρχισε όταν ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας, Νίκος Παππάς, τοποθετήθηκε στη Βουλή αναφορικά με την διατίμηση των φαρμάκων. Στην ομιλία του άφησε άφωνους όσους τον άκουγαν, γιατί απλά δεν ξέρει να υπολογίζει σε απλή αριθμητική δημοτικού.

Ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη είπε: "Μας είπατε ότι θα διατιμήσετε το ποσοστό κέρδους. ότι θα διατιμήσετε το ποσοστό κέρδους. Αν αυτό το μπουκαλάκι έκανε 2€ και είχε 10% κέρδος, ο έμπορος θα έβγαζε 20 λεπτά. Αν πάει 20€, θα βγάζει από το ίδιο μπουκαλάκι 2€, θα δεκαπλασιάσει το κέρδος του μαζί με την τιμή, αυτό του διασφαλίσατε".