Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Εγκληματικά ανεύθυνοι ΚΕΕΡΦΑ: Θέλουν “να μένουμε σπίτι” για να ξεσαλώνουν ανενόχλητοι




Με μία ανάρτηση στο site της ΚΕΕΡΦΑ οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κατηγορούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για "θρασύτατη προβοκάτσια" εναντίον της διαδήλωσης στις 21 Μαρτίου.    

Αφορμή η ανάρτηση του Υπουργού στο Facebook που ανέβασε την είδηση του συλλαλητηρίου και έγραψε: "Θέλω να δω έναν έναν τους διάφορους Συριζαίους που μας έλεγαν πόσο επικίνδυνες είναι οι Λειτουργίες στις Εκκλησίες τώρα λόγω ιού και πόσο πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός κλπ να βγαίνουν να λένε ότι δεν πρέπει να πάει κανείς στις διαδηλώσεις..τί όχι;".


Το ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως: "Το προβοκάρισμα του υπουργού της ΝΔ Αδωνη Γεργιάδη σε βάρος της κινητοποίησης στις 21 Μάρτη που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι στοχεύει στην επιβολή της τρομοκρατίας και της υπακοής σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων".
"Μας θέλουν “να μένουμε σπίτι” για να ξεσαλώνουν ανενόχλητοι οι φασίστες προχωρώντας σε επιθέσεις κατά προσφύγων, για να κάνει επιδείξεις πυγμής η Αστυνομία και πάρτυ οι κερδοσκόποι στις πλάτες μας", συνεχίζει στην ανάρτησή της η ΚΕΕΡΦΑ. "Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να βάλουμε πλάτη σε μια κυβέρνηση ενόχων για τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος της υγείας του λαού και των προσφυγομάνων στα σύνορα".

Αναλυτικά η ανάρτησή τους:
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Θρασύτατη προβοκάτσια του Α. Γεωργιάδη σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ
Το προβοκάρισμα του υπουργού της ΝΔ Αδωνη Γεργιάδη σε βάρος της κινητοποίησης στις 21 Μάρτη που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι στοχεύει στην επιβολή της τρομοκρατίας και της υπακοής σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων.

Κοίτα ποιοί μιλάνε; Αυτοί που με τις ρατσιστικές πολιτικές τους ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες, σαν και αυτούς που επέβαλαν την σύλληψη από την Αστυνομία δημοσιογράφων στην Μυτιλήνη, όπως του Θράσου Αβραάμ από την ιστοσελίδα ΣΤΟ ΝΗΣΙ, διότι ανάρτησε το βίντεο από τη πυρπόληση της δομής στο Καρα Τεπέ και έτσι συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας.

Κανένας Άδωνις Γεωργιάδης δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία. Αυτός έκλεισε το Γενικό Πατησίων, την Πολυκλινική και άλλες μονάδες όταν ήταν υπουργός Υγείας. Τώρα κάνει πλάτη στους κερδοσκόπους και βολεύει τους επιχειρηματίες σε βάρος των εργατών.

Μας θέλουν “να μένουμε σπίτι” για να ξεσαλώνουν ανενόχλητοι οι φασίστες προχωρώντας σε επιθέσεις κατά προσφύγων, για να κάνει επιδείξεις πυγμής η Αστυνομία και πάρτυ οι κερδοσκόποι στις πλάτες μας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να βάλουμε πλάτη σε μια κυβέρνηση ενόχων για τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος της υγείας του λαού και των προσφυγομάνων στα σύνορα.

Η απάντηση μας στην προβοκάτσια Γεωργιάδη είναι ακόμη πιο δυνατά “Πάμε για τις 21 Μάρτη”, για να ξεφορτωθούμε την επικίνδυνη και ανεύθυνη ομάδα απατεώνων, ψευτών, ρατσιστών και τσιρακιών των Τραπεζιτών που κάθονται στο σβέρκο μας .

Δεν κάνουμε βήμα ούτε για να πάρουμε φόρα!".


Πηγή : omadaalithias.gr


Την ώρα που η κυβέρνηση λειτουργεί με υπευθυνότητα η εγκληματικά ανεύθυνη Δούρου βλέπει ολιγωρία


Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των Συριζαίων ειδικά της ανεύθυνης Ρένας Δούρου που ευθύνεται με την ολιγωρία της και την ανικανότητα της για εκατοντάδες θανάτους στο Μάτι και στην Μάνδρα.

Η ανάρτηση της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής προκαλεί πολλά σχόλια με τους Έλληνες πολίτες να είναι οργισμένη διαβάζοντας όσα ανέβασε το θρασίμι, γιατί για θρασίμι πρόκειται, που τόλμησε με θράσος να μιλά για "λάθη, ολιγωρίες, έλλειψη σχεδίων, προχειρότητες".


Τούτες τις ώρες που  η πανδημία δοκιμάζει και την πατρίδα μας, απαιτείται εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη.Λάθη, ολιγωρίες, έλλειψη σχεδίων, προχειρότητες και ευθύνες δεν είναι η ώρα να αναδειχθούν. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Για τους γονείς και τα παιδιά μας.


Σκεφτείτε να είχε βάρδια η Δούρου Σκέψου....Άγιο έχουμε! Τρομάζουμε και στην ιδέα να ήταν υπεύθυνος η ΣΥΡΙΖΑ και η Δούρου σε αυτή την επιδημία








Επέμβαση ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο είχαν στοιβάξει και εκμεταλλεύονταν 85 αφρικανούς λαθρομετανάστες


Είναι τραγικό πόσο ανεξέλεγκτες είναι ακόμα οι καταλήψεις από κακοποιούς αντιεξουσιαστές μέσα στα πανεπιστήμια μας και το πώς εκμεταλλεύονται δήθεν "αλληλέγγυοι " λαθρομετανάστες, κρύβοντας τους ενώ θα έπρεπε να είχαν απελαθεί.

Παρά τις αντιδράσεις της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου δήθεν "αλληλέγγυοι " μετέφεραν πριν ημέρες παράνομα εντός του Πολυτεχνείου και εγκατέστησαν στην αίθουσα Γκινη που τελεί υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών 85 αφρικανούς λαθρομετανάστες για να τους εκμεταλλευτούν.

Αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας Αττικής και των ΜΑΤ μπήκαν τα ξημερώματα στο εσωτερικό στην αίθουσα Γκίνη στο Πολυτεχνείο, η οποία ήταν υπό κατάληψη από κακοποιούς αντιεξουσιαστές που λυμαίνονται ακόμα τα πανεπιστήμια και προχώρησαν στην εκκένωση της.

Περίπου 85 αλλοδαποί, Αφρικανικής καταγωγής, εντοπίστηκαν στην υπό κατάληψη αίθουσα και μεταφέρονται αυτή την ώρα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να ακολουθήσει η απέλαση τους.

Οι αστυνομικοί που μπήκαν στην αίθουσα κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης δείτε τις φωτογραφίες:










Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία



Μετά τις παραληρηματικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό, την Λιβύη και τις μειονότητες, το ΥΠΕΞ έδωσε την απάντηση που τους αρμόζει.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε : «Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα. ’Αλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς» και «Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος. Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή, στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων. Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».


Επίταξη φαρμάκων και μέσων προστασίας – Αναλυτικά τα νέα μέτρα



Στην επίταξη για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες, κινητών, αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων θα μπορεί να προχωρήσει το κράτος, στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αυτή η πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο (14 Μαρτίου 2020, Αρ. Φύλλου 64). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ειδικός νοσοκομειακός εξοπλισμός που εμπίπτει στη διαδικασία επίταξης, ενόψη της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, είναι: αναπνευστήρες, κλίνες νοσηλείας, πάγιος εξοπλισμός κλινών, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων, κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης και αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα συνοδά προς τη λειτουργία αναπνευστήρων. Ως μέσα ατομικής προστασίας ορίζονται: μάσκες κάθε είδους, μέσα ατομικής προφύλαξης και υγειονομικός ρουχισμός.

Επίσης με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας προβλέπονται οι πιστώσεις για την αποζημίωση της χρήσης του προς επίταξη εξοπλισμού και για την εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ως προς τον αναλώσιμο εξοπλισμό. Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα της επίταξης και καταβάλλεται εφάπαξ μετά από τη λήξη της επίταξης ή ανά δίμηνο, αν η επίταξη παρατείνεται πέραν του διμήνου.

Οι επιτασσόμενες ποσότητες αναλώσιμων και μη κινητών πραγμάτων παραδίδονται και αναλαμβάνονται προς διάθεση στο υπουργείο Υγείας. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κατανέμονται σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα προς χρήση ή ανάλωση, συμπεριλαμβανομένων όλων των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας, των διευθύνσεων Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων.

Καταγραφή αποθεμάτων

Στο μεταξύ όπως έγραψε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκινάει άμεσα η καταγραφή για την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην ελληνική επικράτεια, πρέπει να υποβάλλουν εντός προθεσμίας δύο ημερών στοιχεία αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Δηλαδή να γνωστοποιήσουν την ποσότητα των αποθεμάτων (σε τεμάχια για τις χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε λίτρα για τα αντισηπτικά διαλύματα), την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και, ιδίως, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα, τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και, ιδίως, την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της. Τα στοιχεία επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας τριών ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση.

Η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η πρόσβαση γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ των υπόχρεων επιχειρήσεων.

Η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει την αθροιστική επιβολή κυρώσεων ως εξής:

α) κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών, στο μέτρο που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς και β) διοικητικό πρόστιμο ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται ως αρμόδια αρχή για τον έλεγχο συμμόρφωσης των υπόχρεων και τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των υποβαλλόμενων στοιχείων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε συναυλία στα Βριλήσσια παρά τις απαγορεύσεις και ακόμα δεν έχει συλληφθεί κανένας



Δεν έχει γίνει ακόμα ούτε μία σύλληψη των υπευθύνων!!

Συναυλία στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη της ΚΕΕΡΦΑ παρά τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή συναθροίσεων.

Η συναυλία στα Βριλήσσια πραγματοποιήθηκε για τα δικαιώματα των μεταναστών παρά το γεγονός ότι ο τοπικός δήμος είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ότι «η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» κάτι που αγνόησαν επιδεικτικά οι οργανωτές.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λίγων περαστικών της πλατείας αλλά και προς μεγάλη επίσης έκπληξη των δεκάδων κατοίκων πέριξ της πλατείας οι οποίοι κλεισμένοι στα σπίτια τους άκουγαν τους δυνατούς ήχους της μουσικής και αναρωτιόντουσαν τι συμβαίνει.

Παρά το ότι το αστυνομικό τμήμα  Βριλησσίων ήταν λίγα μέτρα μακριά κανένας δεν συνελήφθη αφήνοντας τους πολίτες να απορούν για την στάση της αστυνομίας.




Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Γρηγόρη Τζιοβάρα



Σημεία συνέντευξης:

Κορονοϊός

– Για την πορεία της επιδημίας

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Και έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε την κοινή γνώμη ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα έχουμε αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων, άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, να το ξέρουμε αυτό»

«Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό στο ελάχιστο και να μην χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους -αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια- ενώ θα μπορούσε να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας»

«Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή την ασθένεια δεν είναι το 80 ή 85% που θα την περάσουν χωρίς καλά-καλά να την καταλάβουν. Είναι οι ευάλωτοι, όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή μπορεί να χρειαστούν πρόσβαση σε εντατική και σε κάποιου είδους αναπνευστική υποστήριξη».

– Για τα μέτρα και την ευθύνη όλων

«Κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό. Αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος -και το οποίο έχουμε κάνει- είναι να παίρνει σταδιακά ολοένα και περισσότερα μέτρα για να περιορίσει τις κοινωνικές συναθροίσεις»

«Εάν κάνουμε όλοι αυτό το οποίο πρέπει, δεν θα γίνουμε Ιταλία»

«Εμείς μεν μπορεί να αρρωστήσουμε και να μην πάθουμε τίποτα, αλλά αν κολλήσουμε κάποιον άνθρωπο ο οποίος είναι ηλικιωμένος ή αν επιτρέψουμε με την συμπεριφορά μας να διασπαρεί ο ιός με μεγαλύτερη ταχύτητα, οι επιπτώσεις σε κάποιον άλλον συνάνθρωπό μας, τον οποίο πιθανώς και να μην γνωρίζουμε, να είναι δραματικές»

«Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι πρέπει να περιορίσουν οι ίδιοι τις μετακινήσεις τους»

– Για τη συνάθροιση πιστών στις εκκλησίες

«Καταλαβαίνω τη θεολογική διάσταση του θέματος (…) Περιμένω όμως τη συνεργασία της εκκλησίας»

«Πρέπει να περιορίσουμε τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα. Και εγώ το έχω. Μια φορά πήγα μόνος μου στην εκκλησία, άναψα ένα κερί, έκανα το σταυρό μου και είπα αυτά τα οποία έπρεπε να πω στον εαυτό μου. Το πρόβλημα είναι η μαζική προσέλευση στις εκκλησίες…»

«Τις μαζικές συναθροίσεις θέλουμε να αποφύγουμε και κυρίως τις μαζικές συναθροίσεις ανθρώπων που εξ ορισμού είναι ευπαθείς. Διότι η αλήθεια είναι ότι το ποίμνιο της εκκλησίας είναι πρωτίστως ηλικιωμένοι άνθρωποι και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Οφείλω, λοιπόν, ως πρωθυπουργός να τους προειδοποιήσω γι’ αυτόν τον κίνδυνο και να τους πω πως ό,τι ισχύει για τις συναθροίσεις, ισχύει προφανώς και για τις εκκλησίες»

– Για τα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα του κράτους

«Ακούγαμε πάντα στην Ελλάδα τους πολίτες να ρωτάνε “πού είναι το κράτος;”. Ε, δεν το έχουμε ακούσει αυτό τούτες τις μέρες. Και αυτό νομίζω ότι είναι καλό, γιατί το κράτος είμαστε όλοι. Ειδικά σε μια τέτοια κρίση δεν υπάρχει ένα κράτος. Υπάρχουν δομές και άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους (…) Το κράτος λειτούργησε καλύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν»

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας (…) Έχουμε εξαιρετικούς και πολύ αφοσιωμένους γιατρούς και νοσηλευτές»

– Για την ενίσχυση του συστήματος υγείας

«Θα πάρουμε κόσμο με πολύ γρήγορες διαδικασίες, θα παρακάμψουμε διαδικασίες για να προσλάβουμε νοσηλευτές και γιατρούς με 24μηνες συμβάσεις, ώστε να εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες στο σύστημα υγείας και αφού περάσει αυτή η κρίση»

«Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή -δεν έχω κανένα χρόνο και καμία ανοχή, θέλω να το ξεκαθαρίσω- είναι να μη μας καθυστερήσει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Δεν χάνουμε, ούτε μπορούμε να χάσουμε ούτε μέρα»

– Πώς επηρεάζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός

«Περιορίζω κι εγώ τις δημόσιες εμφανίσεις μου, όπως κάνουμε όλοι. Δεν μπορώ εγώ να μην δίνω το παράδειγμα. Πρέπει να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί πολύ οι τηλεδιασκέψεις. Δεν θα σταματήσω να δουλεύω, δεν θα σταματήσω να κάνω και συσκέψεις. Όμως όλα προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής»

«Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι (…) Και νομίζω αυτή είναι η συμβουλή την οποία μπορώ να δώσω: περισσότερο χρόνο στο σπίτι, λιγότερο χρόνο έξω, μικρές συναθροίσεις»

Οικονομία και τουρισμός

– Για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων

«Όταν με κρατική απόφαση κλείνει ένα θέατρο, άρα δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να έχει έσοδα ούτε να πληρώσει τους εργαζόμενους, το κράτος πρέπει να κάνει μια παρέμβαση»

«Θα δώσει χρήματα στον εργαζόμενο, βεβαίως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και ταυτόχρονα το κράτος θα δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν οι γονείς άδειες, έτσι ώστε να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά κάτω των 15 ετών (…) Το κράτος θα παρέμβει με μια σειρά από μέτρα για να τονώσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων»

«Ήμουν ο πρώτος που έθεσα στην Ευρώπη το ζήτημα ότι πρέπει να υπάρξουν εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας, οι οποίες θα μας επιτρέψουν -να το πω πολύ απλά- να έχουμε ένα μεγαλύτερο έλλειμμα φέτος ή ένα μικρότερο πλεόνασμα»

– Για τις προοπτικές και τη στήριξη του τουρισμού

«Το γεγονός ότι έγινε τώρα η κρίση για μας δεν είναι η απόλυτη καταστροφή διότι θέλω να ελπίζω ότι θα κάνει τον κύκλο και κάποια στιγμή όλοι θα καταλάβουν ότι η κρίση πέρασε και θα θέλουν να έρθουν…»

«Ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία κάναμε είναι, μιλώντας με τον κλάδο του τουρισμού, να μεταθέσουμε στο μέλλον όλες τις πολιτικές ακύρωσης. Να δώσουμε δηλαδή στον κόσμο τη δυνατότητα να μην μεταθέσει για αργότερα την κράτησή του επειδή αισθάνεται την πίεση ότι πρέπει να πάρει τώρα μια απόφαση…»

«Προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή που θα τελειώσει η κρίση (…) Την φυλάμε την καμπάνια μας ώστε να μπορούμε να τα ρίξουμε τα λεφτά όταν θα πιάσουν τόπο»

Έβρος

– Η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τα κέρδη

«Μείναμε άγρυπνοι για πολύ καιρό προκειμένου να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να υποστηρίξουμε μια πολιτική απόφαση που την είχα ήδη λάβει. Δεν την επεξεργάστηκα δηλαδή, δεν με προβλημάτισε, ήμουν απολύτως αποφασισμένος, δεν επρόκειτο να επιτρέψω ποτέ μία άτακτη και άναρχη είσοδο προσφύγων – μεταναστών υπό τις συνθήκες αυτές που δρομολόγησε η Τουρκία»

«Παρέλαβα μια κατάσταση όπου τα σύνορα του Έβρου ήταν “μπάτε σκύλοι αλέστε”»

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα κατοχύρωσε το δικαίωμα να φυλάει τα σύνορά της, γιατί είναι σύνορα της Ευρώπης. Και απέδειξε, κυρίως, ότι και επιχειρησιακά μπορεί να το κάνει… Αποδείξαμε λοιπόν πάνω σε μια κρίση ότι μπορούμε να τα φυλάξουμε και ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αυτό ζητάει διότι είναι το αυτονόητο…»

«Κερδίσαμε την πολιτική νομιμοποίηση να φυλάμε τα σύνορά μας χρησιμοποιώντας τα μέσα τα οποία χρησιμοποιήσαμε. Κερδίσαμε 700 εκατομμύρια ευρώ. Κερδίσαμε την απόλυτη στήριξη της Ευρώπης στην πολιτική μας και τη συναντίληψη για μια σειρά από πτυχές του προσφυγικού, όπως για τα ασυνόδευτα παιδιά»


Οι Ν.Υ. times παραδέχονται ότι βάσισαν το συκοφαντικό άρθρο κατά της Ελλάδας σε μαρτυρία Τούρκου



Την παραδοχή ότι απέκρυψαν μία σημαντική πληροφορία στο δυσφημιστικό για την Ελλάδα δημοσίευμα για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο έκανε ένας εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο. 

Ο Patrick Kingsley σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία ενός προσώπου τον οποίο πρόβαλαν σαν πρόσφυγα συρο-κουρδικής καταγωγής, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι Τούρκος πολίτης! Ο Σομάρ Ελχουσεγίν έχει τουρκικό διαβατήριο και ο δημοσιογράφος το απέκρυψε! Στην ανάρτησή του το παραδέχεται και λέει: Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα.


Το συκοφαντικό άρθρο μιλάει για παράνομες τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο και οι Ν.Υ. times ηθελημένα η αθέλητα έπεσαν στην παγίδα της προπαγάνδας της Τουρκίας.

Το συκοφαντικό και ψεύτικο δημοσίευμα, που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, μιλάει για ένα μυστικό κέντρο όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες προτού σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου, και όπως αποδείχθηκε ήταν απλά μέρος της Τούρκικης προπαγάνδας και δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα.




Κλείνουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα ως τις 30 Απριλίου


Πρόκειται για κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. 

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρει:

«Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020».

Ο  πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση.

Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, έχουμε τονίσει ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί, αποφασιστικοί και έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις.

Πάνω από όλα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν, να έχουμε αντανακλαστικά, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επόμενη ημέρα.

Ότι σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ευθύνης.»


Τέταρτος νεκρός, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη



Το επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.


Αρνητικός βρέθηκε στον κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ.



Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε χθες Σάββατο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το ενδεχόμενο μόλυνσης του από τον κορονοϊό, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο Σον Κόνλι.   

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε έλθει σε επαφή τις προηγούμενες μέρες με πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά στον ιό. 


Κορονοϊός: 3.800 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία σε μία μέρα



Σε 3.800 κρούσματα του κορονοϊού ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές παραμένουν οκτώ, απολογισμός αμετάβλητος από την προηγουμένη.

Τα 1.154 κρούσματα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, κυρίως στην περιοχή Χάινσμπεργκ. Ακολουθούν η Βαυαρία και η Βάδη - Βυρτεμβέργη, ενώ πλέον όλα τα κρατίδια είναι αντιμέτωπα με κρούσματα της επιδημίας. Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν βουλευτές του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP): τους Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, Χάγκεν Ράινχολντ και Τόμας Σατελμπέργκερ. Ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, χωρίς ωστόσο να έχει κατονομαστεί.

Από την Δευτέρα τα σχολεία σχεδόν σε όλη τη χώρα θα κλείσουν, όπως και τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κλαμπ, τα γυμναστήρια, τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τους συναυλιακούς χώρους, αναμένεται η κίνηση των πολιτών να περιοριστεί περαιτέρω. 

Η Γερουσία του Βερολίνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση – δημόσια ή ιδιωτική – με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα οι Εκκλησίες είτε να κλείσουν είτε να λειτουργήσουν με μικρό αριθμό ποιμνίου, καταγράφοντας μάλιστα τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των εκκλησιαζομένων.

Στη Βαυαρία θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά οι δημοτικές εκλογές, με περίπου 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες. 


Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα



Έλεγχος εισόδου θα υπάρχει από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Tο μέτρο αυτό θα ληφθεί προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο υπουργός, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με βάση τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως ντιλίβερι, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ντιλίβερι θα γίνονται ακόμη και Κυριακές ώστε να εφοδιάζεται το καταναλωτικό κοινό σωστά χωρίς καθυστέρηση.

Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο μελετά την επέκταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ –κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.