Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Το πρωί στα κάγκελα κατά των κλειστών δομών, το βράδυ νοικιάζει σπίτι σε ΜΚΟ για μετανάστες


Μια άγνωστη ιστορία για τον Παντελή Μπουγδάνο, αντιπεριφερειάρχη Χίου, ο οποίος θέλει με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη δημιουργία «κλειστού», δηλαδή επιτηρούμενου, κέντρου για τους μετανάστες που φτάνουν στη Χίο

Το επιχείρημα κάποιων, άγνωστων σχετικά, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ότι η δημιουργία κλειστής δομής στη Χίο για την υποδοχή, την ταυτοποίηση, την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και την επιστροφή στην Τουρκία όσων μεταναστών δεν πληρούν τα κριτήρια είναι εθνικά επικίνδυνη χρησιμοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης.

«Είναι εθνικά επικίνδυνο να γίνουν αυτές οι δομές, απέναντι στην Τουρκία. Είναι εθνικά επικίνδυνο. Πρέπει να γίνουν στην δεύτερη γραμμή τα κέντρα αυτά» είπε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, λες και προτιμά να παραμείνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί του όπως είναι η κατάσταση σήμερα, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

Ασφαλείς πληροφορίες που έχει το protothema αναφέρουν ότι ο κ. Μπουγδάνος, που τώρα προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις μεταναστευτικές ροές, είναι ιδιοκτήτης ακινήτων στην πόλη της Χίου τα οποία νοικιάζουν ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Στην φωτογραφία φαίνεται η είσοδος κτιρίου της οικογένειας του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου επί των οδών Ομήρου και Ροδοκανάκη, στην πόλη της Χίου. Η συγκεκριμένη οικία ενοικιάζεται από Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη Χίο.



Σε όλη την Χίο, όπως και στην πλειονότητα των υπολοίπων νησιών όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Κως και η Λέρος που αποτελούν πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ελλάδα, τα μισθώματα που εισπράττουν όσοι ενοικιάζουν τις ιδιοκτησίες τους σε ΜΚΟ για την φιλοξενία και διαμονή προσφύγων είναι κατά πολύ υψηλότερα από τα έσοδα που εξασφάλιζαν όταν εκμίσθωναν τα σπίτια ή τα διαθέσιμα διαμερίσματά τους σε ντόπιους. Υπ'αυτή την έννοια, μήπως ορισμένοι στα νησιά που έχουν... επιβιβαστεί στο άρμα του λαϊκισμού αρνούμενοι τη δημιουργία επιτηρούμενων κέντρων για την υποδοχή των μεταναστών ανησυχούν μήπως και δεν καταφέρουν να διατηρήσουν τα έσοδα που τους αποδίδει σήμερα η ενοικίαση ιδιοκτησιών τους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Ή μήπως κάποιοι ανησυχούν ότι τώρα που η δομή για την φιλοξενία μεταναστών φεύγει από τον αστικό ιστό και μεταφέρεται σε περιοχή μακριά από την πόλη της Χίου οι ΜΚΟ δεν θα χρειάζονται πλέον τα διαμερίσματα και σπίτια που ενοικιάζονται στην πόλη της Χίου;



Ακόμη και τον... κορωνοϊό επικαλέστηκε ο κ. Μπουγδάνος για να επιχειρηματολογήσει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών στα νησιά. «Πρέπει να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Τα νησιά μας είναι μόνα τους! Τώρα θυμηθήκαμε τον κορονοϊό, που μας λέει ο Κυβ. Εκπρόσωπος; Η Τουρκία είναι «στο κόκκινο» για τον κορονοϊό. Θα ελέγχονται όσοι έρχονται από εκεί στα νησιά μας; Ποια προστασία υπάρχει από αυτούς που μιλούν για υγειονομική βόμβα;» είπε ο κ. Μπουγδάνος το πρωί της Τρίτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.


Πηγή : protothema.gr


Θράσος ΣΥΡΙΖΑ τους ξεσκέπασε ο μάρτυρας τους και κάνουν ότι δεν άκουσαν


Ο προστατευόμενος μάρτυρας Σαράφης γνωρίζοντας ότι τον περιμένουν ποινικές ευθύνες τα παίρνει όλα πίσω, για τον ΣΥΡΙΖΑ η προπαγάνδα καλά κρατάει και μέσα στον πανικό τους λένε ότι ο στημένος μάρτυρας τους «επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο στημένος προστατευόμενος μάρτυρας του ΣΥΡΙΖΑ είπε καθαρά ότι : «Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, είναι πιθανολογήσεις όλα όσα έλεγα» και εννοούσε τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων όπως τον είχε δασκαλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Σαράφης» τα πήρε όλα πίσω σε σχέση με όσα είχε καταθέσει παλαιότερα, αφού όπως παραδέχθηκε ότι «δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς».

Και μάλιστα εξαιρεί από την υπόθεση Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε: «Δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι πιθανολόγηση». Παράλληλα εξαίρεσε από όλη την υπόθεση Novartis τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, στους οποίους δεν έχει τίποτα να προσάψει, ενώ για τον Αδωνι Γεωργιαδη είπε πως «πέρα από τυχόν εύνοια κατά την εκτίμησή του, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του.

«Κανένα απολύτως στοιχείο» δεν έχω ούτε για Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέτζο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο» φέρεται να πρόσθεσε.

Οσο για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI υποστήριξε ότι είναι ανακριβές.

Επίσης, ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση και όλοι καταλάβαμε γιατί!!!


Σύσκεψη Ελλήνων λοιμωξιολόγων: Δεν ανιχνεύονται όλα τα κρούσματα από τις θερμικές κάμερες



Ψυχραιμία συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε τη Δευτέρα για το ζήτημα του κορωνοϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη,  ο κορωναϊός εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος η οποία στο 85%, και πλέον συμπεριφέρεται σαν ένα απλό κρυολόγημα και αυτό είναι σημαντικό ώστε να είναι ψύχραιμος ο κόσμος.

Οι ειδικοί, αποφάνθηκαν ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα στις πύλες εισόδου στην χώρα με αφορμή την Ιταλία. Επισήμαναν ότι απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε να αναζητά ιατρική βοήθεια όταν προέρχεται από πληγείσες περιοχές. Επιπλέον πρόκριναν την ανάγκη προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

Οπως τόνισε ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος για τον νέο κορωνοϊό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Σωτήρης Τσιόδρας,  «σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο».

Όχι σε νέα μέτρα στις πύλες εισόδου- Ναι σε προσλήψεις

Αναλυτικότερα, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο  κ. Τσιόδρας, μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορωνοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας είχε πραγματοποιηθεί  σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.



ΤΑ ΝΕΑ



Ιταλία - Κόντε: O κοροναϊός εξαπλώθηκε γιατί ένα νοσοκομείο δεν τήρησε το πρωτόκολλο



Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (24/2) ότι «ο κοροναϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στην ακροδεξιά παράταξη Λέγκα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ωστόσο, ο Κόντε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες σήμερα το πρωί για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι νεκροί του κοροναϊού έχουν φθάσει τους επτά και τα κρούσματα μόλυνσης είναι εκατοντάδες.



Πηγή : Cnn.gr


Με ενα πιθανολογώ του «Σαράφη» ο ΣΥΡΙΖΑ σπίλωσε και κατηγόρησε πολιτικούς



Η απόλυτα στημένη σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ - προστατευόμενων μαρτύρων αποκαλύπτεται και εξοργίζει τους πολίτες για τις μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου.

Υποτίθεται ότι ο μάρτυρας «Σαράφης» είχε καταθέσει βαρύνουσας σημασίας στοιχεία, που έδενα την υπόθεση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εχθές μόνο πιθανολογούσε και εξέθετε περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους έστησαν την σκευωρία.

Ενδιαφέρον είναι το ρεπορτάζ της Ναντίν Χαρδαλιά για λογαριασμό του ΣΚΑΙ που αποκαλύπτει πώς

«Ό,τι λέω είναι πιθανολόγηση… Δεν ξέρω… είχα ακούσει… δεν έχω στοιχεία…» αυτά φέρεται να δήλωσε κατά την εξέτασή του στην προανακριτική επιτροπή στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προστατευόμενος μάρτυρας, του οποίου η κατάθεση είχε βαρύνουσα σημασία για να «δέσει» η υπόθεση Novartis, αυτοαναιρείται. 

«Ό,τι λέω είναι πιθανολόγηση. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς» φέρεται να δήλωσε.

Ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι «δεν έχω κανένα στοιχείο. Κι ό,τι είπα είναι πιθανολόγηση». 

«Για τις εκδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιρειών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω» ανέφερε ακόμα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες. 

«Ούτε για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο» φέρεται να είπε ακόμα.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να άφησε δε υπαινιγμούς για διαρροές της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην εφημερίδα Documento για τον Μανιαδάκη. 

«Για τον κ. Μανιαδάκη κατέθεσα από τον Ιανουάριο του 2018 ότι είχε εμπλοκή. Αλλά δεν το κατέγραψε (σ.σ. Ε. Τουλουπάκη) γιατί δεν ήθελε, πιθανολογώ, να τον βγάλει από το καθεστώς προστασίας» φέρεται να ανέφερε. «Μετά από 10 μήνες με κάλεσε η κ. Τουλουπάκη και μού είπε: ‘’δεν έχω πρόβλημα γίνε συγκεκριμένος για τον Μανιαδάκη’’» πρόσθεσε. 

«Εγώ δεν είχα μιλήσει με το Documento που το είχε γράψει. Μόνο στην κ. Τουλουπάκη είχα πει για την εμπλοκή Μανιαδάκη. Δεν ξέρω πώς διέρρευσε» σχολίασε χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Οι… πιθανολογήσεις Σαράφη για πολιτικά πρόσωπα συνεχίζονται: Και για Σαλμά,  Κουτρουμάνη, Λυκουρέτζο, Πικραμμένο, Βενιζέλο κανένα "απολυτως" στοιχείο δεν δόθηκε, όπως και για τον Άδωνι Γεωργιάδη.  Αρνήθηκε επίσης κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Μανιαδάκη, Δεστεμπασίδη και Βουλκίδη.

Πηγές της πλειοψηφίας σχολίαζαν ότι «ανακρούει πρύμναν ο Σαράφης κι αλλάζει τόνους μπροστά στο φιάσκο Παπαγγελόπουλου». Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεταν και «η διαδικασία των κουκουλοφόρων».




Μεγάλες απώλειες 8,36% στο χρηματιστήριο



Με δραματική πτώση που ξεπέρασε το 8% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, ενώ «χάθηκαν» πάνω από 4 δισ. ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της γειτονικής μας Ιταλίας, αυξάνοντας και τους φόβους των επενδυτών για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Οι απώλειες στην εγχώρια αγορά ήταν αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των ευρωπαϊκών αγορών, απώλειες που σε επίπεδο βασικού χρηματιστηριακού δείκτη ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 9%.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση είναι και το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 4,235 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων και έκλεισε στις 818,35 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 74,68 μονάδων ή σε ποσοστό 8,36%.

Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 16ης Αυγούστου 2019 (792,06 μονάδες), ενώ από τις αρχές του 2020 καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 10,73%.

Ενδοσυνεδριακά «βυθίστηκε» στις 809,78 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες έως και 9,32%.

Η μεγάλη υποχώρηση των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από υψηλό τζίρο. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 182,812 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 86.506.130 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 7,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 10, 51%.

Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-14,83%), της ΔΕΗ (-14,52%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-13,56%), της Viohalco (-12,64%), της Ελλάκτωρ (-12,59%), της Eurobank (-12,03%), της Aegean Airlines (-11,24%) και της Lamda Development (-11,08%).

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (-11,68%) και των Πρώτων Υλών (-11,61%). Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 24.327.880 και 12.739.496 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 11,129 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 12,739 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν μόλις 3 μετοχές, ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση, 131 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ +19,88%, Ξυλεμπορία (κ) +8,82% και SATO +4,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: CPI-25,42% και Παϊρης-25,00%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ποιους θέλει να προστατέψει η Τουλουπάκη και δεν δίνει τα έγραφα στην βουλή;





Ακόμα μια περίεργη στάση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που κάνει τους πολίτες να αναρωτιούνται για την στάση της.

«Όχι» στην αποστολή των απόρρητων εγγράφων του FBI για την υπόθεση Novartis στη Βουλή χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλιστεί από την επιτροπή η άδεια των Αμερικανών λέει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Όπως λέει η κυρία Τουλουπάκη σε έγγραφο της σύμφωνα με την ρήτρα οι πληροφορίες που περιέχονται στα έγγραφα του FBI «είναι για σκοπούς πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς». Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στη ρήτρα «Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους σας η σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών.»

Επικαλείται μάλιστα και σύμβαση με τις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή του 2009, στην οποία περιέχονται περιορισμοί στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των ΗΠΑ. Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη την αποστολή των συγκεκριμένων εγγράφων χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια του FBI. Επιπλέον, φέρεται  να επισημαίνει ότι στην περίπτωση που ικανοποιηθεί το  αίτημα της επιτροπής της Βουλής είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευμένων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ και ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος αναζήτησης ευθυνών από τη χώρα μας σε  διεθνές επίπεδο.




Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους κακοποιούς αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν παράνομα μέσα στην ΑΣΟΕΕ




Προκλητικές δηλώσεις από τον Ραγκούση που δεν ξεφτιλίζεται για πρώτη φορά, και τον Νίκο Φίλη, που δεν εγκαλούν την κυβέρνηση για την παρουσία κακοποιών αντιεξουσιαστών μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, αλλά γιατί τόλμησε αστυνομικός με πολιτικά να πάει στο πανεπιστήμιο να πάρει την φίλη του που είναι φοιτήτρια.

Αυτή η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές, όπως έκανε και σαν κυβέρνηση φτιάχνοντας νόμους για να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι σύντροφοι σε κάθε εγκληματική τους πράξη.

Οι κατάπτυστες δηλώσεις Ραγκούση - Φίλη που αναρωτιούνται για τον αστυνομικό, το πότε προσελήφθη, τι δουλειά είχε στην ΑΣΟΕΕ, και κανένας από τους δύο δεν ρωτάει την κυβέρνηση γιατί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ κακοποιοί αντιεξουσιαστές αλωνίζουν στα πανεπιστήμια σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών μας.

Κανένας από τους δύο δεν καταδίκασε την άλλη πλευρά και κανένας δεν είπε για την ψυχραιμία του αστυνομικού που παρά τις προκλήσεις έκατσε και έφαγε πάρα πολύ ξύλο από τους συντρόφους κακοποιούς.

Ραγκούσης: Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός;

«Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας; Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ; Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;» δήλωσε ο Ραγκούσης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει πως «πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1.500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές» και συμπληρώνει: «Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας».

Νίκος Φίλης: «Τα όπλα εντός της ΑΣΟΕΕ ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στο Συριακό Στρατό»

Από την μεριά του τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρει τα εξής:  «Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση. Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας».

Όπως σημειώνει ο κ. Φίλης: «Το πανεπιστημιακό Άσυλο, που τόσο συκοφαντήθηκε και ενοχοποιήθηκε, καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά με πραγματικό στόχο να εδραιωθεί το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες δόγμα «νόμος και τάξη». Τελικά, τα όπλα που βρέθηκαν εντός της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν του Συριακού Στρατού, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας…».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης αναφέρει τα εξής: «Οι σημερινές καταγγελίες των φοιτητών και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον διογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό που μάταια προσπαθούν να καμουφλάρουν οι ψευδείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Σήμερα μάλιστα που το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς  των αστυνομικών και αθώωσε τους δύο φοιτητές για τα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή την τότε εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πριν συμβούν τα χειρότερα. Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Αποτελούν εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής. Θυμίζουν άλλες εποχές και ναρκοθετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ειρήνη».


Κακοποιοί αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικό και αναγκάστηκε να βγάλει όπλο για εκφοβισμό



Κακοποιοί αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να παραμένουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ και να τρομοκρατούν, να κτυπούν και να κινδυνεύουν φοιτητές.

Υποτίθεται ότι τα πανεπιστήμια είχαν καθαρίσει και δεν υπήρχαν κακοποιοί αντιεξουσιαστές.

Αστυνομικός ευτυχώς καλά εκπαιδευμένος, δέχθηκε την επίθεση κατά της ζωής τους απο κακοποιούς αντιεξουσιαστές και αναγκάστηκε για να προστατευτεί να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο. Οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές τον προκαλούσαν να πυροβολήσει και ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με τους επιτιθέμενους, οι οποίοι στην συνέχεια του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν πάρα πολύ άγρια.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα αργά το μεσημέρι, αποτυπώθηκε σε βίντεο το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Contra. Οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του.



Στο video φαίνεται ότι κακοποιά στοιχεία απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο κάνουν πάρτι καθημερινά μέσα στα πανεπιστήμια με κίνδυνο της ζωής των φοιτητών και όποιος δεν τους αρέσει μπαίνει στο στόχαστρο και ξυλοκοπείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε τις καταγγελίες, διαπιστώθηκε ότι ένας ειδικός φρουρός, από τους πρόσφατα προσληφθέντες, πήγε στην ΑΣΟΕΕ φορώντας πολιτικό μπουφάν πάνω από τη στολή του, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Κάποιοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν παράνομα μέσα στο χώρο αντιλήφθηκαν ότι ήταν αστυνομικός και του επιτέθηκαν. Του πήραν το κράνος και τον χτύπησαν και εκείνος έβγαλε το όπλο του για εκφοβισμό. Η σκηνή αυτή καταγράφηκε σε βίντεο.  

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Για το περιστατικό η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».