Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τον συνέλαβε ο αστυνομικός, τον έβαλε στο περιπολικό με χειροπέδες και τον πυροβόλησε 7 φορές


Για φόνο κατηγορείται ο αστυνομικός Μάικλ Όουεν ο οποίος πυροβόλησε επτά φορές τον 43χρονο Ουίλιαμ Γκριν, τον οποίο είχε συλλάβει και του είχε βάλει και χειροπέδες.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στις 19:20  στο Τεμπλ Χιλς, προάστιο της Ουάσινγκτον. Ο Όουεν έλαβε σήμα για επικίνδυνο οδηγό που χτύπησε διάφορα αυτοκίνητα και φερόταν να οδηγεί υπό την επήρεια άγνωστης ουσίας. Ο αστυνομικός συνέλαβε τον 43χρονο ύποπτο, τον έβαλε να κάτσει στη θέση του συνοδηγού στο περιπολικό, με τις χειροπέδες περασμένες στους καρπούς του και τα χέρια του πισθάγκωνα. Περίμεναν να φτάσει άλλος αστυνομικός για να εξετάσει τον Γκριν για το ενδεχόμενο να είχε πάρει ναρκωτικά όταν ο Όουεν τον πυροβόλησε.

Ο επικεφαλής του Χανκ Σταουίνσκι ανακοίνωσε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αστυνομικού. «Συμπέρανα ότι αυτό που έγινε χθες βράδυ ήταν πως διαπράχθηκε έγκλημα», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Δεν υπάρχουν περιστάσεις υπό τις οποίες να μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η έκβαση» ανέφερε.

Ο Σταουίνσκι ανακάλεσε προηγούμενες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο Γκριν ενδέχεται να είχε πάρει PCP, ψυχοτρόπο ουσία που θεωρείται ότι πυροδοτεί βίαιη συμπεριφορά και ότι υπήρξε πάλη μέσα στο περιπολικό πριν από τους πυροβολισμούς. «Τίποτε από τα δύο «δεν επαληθεύτηκε», εξήγησε.

Ο Όουεν, που υπηρετεί δέκα χρόνια, είχε εμπλακεί σε άλλο ένα συμβάν στο οποίο είχε κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου το 2011, ανέφερε ο Σταουίνσκι. 

Ο αστυνομικός έχει προφυλακιστεί, ενώ ακόμα δεν είναι σαφές εάν έχει δικηγόρο.




Η Τουρκία δίνει μαθήματα στην Ελλάδα : 10 χρόνια φυλακή 3 άνδρες που έριχναν φόλες σε αδέσποτα


Βάρβαρους τους φωνάζουμε, Τούρκους τους φωνάζουμε, αλλά δεν μπορεί κανένας να μιλήσει μετά το παρακάτω γεγονός που μας δείχνει τον δρόμο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και στην χώρα μας αυστηροποιώντας τους νόμους για την προστασία των ζώων.

Τρεις Τούρκοι άνδρες καταδικάστηκαν έκαστος σε δέκα χρόνια ποινή κάθειρξης και οδηγήθηκαν στην φυλακή για τη δηλητηρίαση αδέσποτων σκυλιών στην Άγκυρα.

Το Κακουργιοδικείο της Τουρκίας επέβαλε επιπρόσθετα πρόστιμο 15.000 τουρκικών λιρών (2287 ευρώ) σε καθένα κατάδικο. Η απόφαση χαιρετίστηκε από φιλόζωους που παρευρέθηκαν στη δίκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις άνδρες σκότωσαν 16 σκυλιά στην Άγκυρα με κρέας κοτόπουλου βουτηγμένο σε παρασιτοκτόνο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής των δικαιωμάτων των ζώων δεσμεύτηκε για μια νέα πιο σκληρή νομοθεσία για τα δικαιώματα των ζώων.



17 μονάδες προβάδισμα η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



H κοινή γνώμη στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας, σύμφωνα με γκάλοπ της Opinion Poll.

Η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με 38.3 % ( 40.5% τον Νοέμβριο) έναντι  21.3% του ΣΥΡΙΖΑ (23% τον Νοέμβριο). Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5% (5.3%), Κ.Κ.Ε  4.6% (5.1%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3% (4.5%), ΜΕΡΑ 25  2.7% (3%). 

Η διαφορά ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 17 μονάδες (17.5 τον Νοέμβριο).

Με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83% ζητά να εξαντληθεί η τετραετία.

Το Μεταναστευτικό θεωρείται ως το κεντρικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, με ποσοστό 61,9% και δεύτερο είναι η εξωτερική πολιτική, με τρίτο την οικονομία). Το 59,6% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Για την Σύσκεψη στο Βερολίνο μάλιστα μόλις το 22,9% θεωρεί ότι φταίει η κυβέρνηση για την απουσία της χώρας, ενώ το 63,2% επικρίνει την καγκελάριο  Μέρκελ.  


ΗΠΑ : Εγκεφαλικές κακώσεις σε 50 στρατιωτικούς από την ιρανική επίθεση



Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι 50 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ διαγνώστηκε πως υπέστησαν τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις – εγκεφαλικές διασείσεις – στην επίθεση που εξαπέλυσε με βαλλιστικούς πυραύλους ο στρατός του Ιράν εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ αυτόν τον μήνα.

Υψηλότερος απολογισμός

Ο απολογισμός είναι υψηλότερος κατά 16 στελέχη σε σύγκριση με τον προηγούμενο που είχε δημοσιοποιηθεί από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας.


Αρχικά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του διαβεβαίωσαν, μετά την επίθεση του Ιράν την 8η Ιανουαρίου εναντίον αμερικανικών βάσεων στην ιρακινή επικράτεια σε αντίποινα για την εξόντωση του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ότι κανένα στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε.

«Ως σήμερα, 50 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έχει διαγνωστεί» πως υπέστησαν εγκεφαλικές διασείσεις, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ στην ανακοίνωσή του που δημοσιοποιεί τον ενημερωμένο απολογισμό του βομβαρδισμού της βάσης Αιν αλ Ασαντ στο δυτικό Ιράκ.

«Σύνδρομο του απότομου τραντάγματος»

Στα συμπτώματα τέτοιου είδους τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων, που αποκαλούνται επίσης «σύνδρομο του απότομου τραντάγματος», συγκαταλέγονται οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες, η ευαισθησία στο φως και η ναυτία, μεταξύ άλλων.

Οι 31 από τους 50 στρατιωτικούς δέχθηκαν ιατρικές περιποιήσεις στο Ιράκ και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, ανάμεσά τους οι 15 που διαγνώστηκε ότι υπέστησαν διάσειση πιο πρόσφατα, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Κάμπελ.

Αλλοι 18 διακομίστηκαν στη Γερμανία για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία. Ενας διακομίστηκε στο Κουβέιτ και έχει πλέον επιστρέψει στα καθήκοντά του, κατά τον εκπρόσωπο.

Ο Κάμπελ επισήμανε ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι οριστικός: «οι αριθμοί υπόκεινται σε αλλαγές», ανέφερε.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το Πεντάγωνο είχε κάνει λόγο για 34 τραυματίες.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης των στρατιωτικών που τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό, όταν είπε πως «άκουσε ότι έχουν πονοκέφαλο και κάνα δυο άλλα πράματα».

«Να ζητήσει συγγνώμη ο Τραμπ»

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση οργανώσεων βετεράνων στις ΗΠΑ. Ο Γουίλιαμ Σμιτς, επικεφαλής της ένωσης Βετεράνων των Πολέμων στο Εξωτερικό, είπε πως «αναμένει συγγνώμη από τον πρόεδρο προς τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεών μας για τα λαθεμένα σχόλιά του».

Σύμφωνα με δεδομένα του Πενταγώνου, περίπου 408.000 στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων έχει διαγνωστεί πως υπέστησαν εγκεφαλικές διασείσεις από το 2000.

Η επίθεση του Ιράν στη βάση Αιν αλ Ασαντ ακολούθησε τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη την 3η Ιανουαρίου.

Ηταν η κορύφωση των βίαιων επεισοδίων που άρχισαν τον Δεκέμβριο. Οι δύο πλευρές απέφυγαν πάντως την περαιτέρω κλιμάκωση.

Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων



Σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά αποφασίστηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά, και εκπροσώπους του δ.σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Φίλιππου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:

1) Απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη, για όσο χρειαστεί.

2)Εντατικοποίηση ελέγχων, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αποθεμάτων, όπως ορίζει ο νόμος.

3)Λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο που έχει ανάγκη.

4)Δυνατότητα παράτασης χρονικής ισχύος των συνταγών σε φάρμακα που αποδεδειγμένα είναι σε έλλειψη.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και θετικά την πρόκληση των ελλείψεων. Η ταλαιπωρία των ασθενών πρέπει να λάβει τέλος. Η πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο του και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι καθήκον μας» δηλώνει, μετά τη συνάντηση και τα μέτρα που ελήφθησαν με βάση και τις προτάσεις του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


ΤΑ ΝΕΑ


ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Αθανασίου : «Παρακράτος»



«Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφω», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«”Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου” δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.  Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.


Αποκαλύψεις Αθανασίου: Ο Παπαγγελόπουλος με πίεζε για στήσιμο διώξεων


Βαριές καταγγελίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εκτόξευσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για παρεμβάσεις σε υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, για πιέσεις προς τον κ. Αθανασίου όσον αφορά υποθέσεις που χειριζόταν, κυρίως για μέσα ενημέρωσης, ακόμη και για προτροπή για κατασκευή στοιχείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε μία επίσκεψη του προς τον κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος φέρεται να του είπε «Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣυΡιζΑ δεν  την είχα ποτέ στη ζωή μου.

«Σε μια επίσκεψη μου είπε "Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου". Και σκεφτόμουν "γιατί δεν τη χρησιμοποιεί για να μας δώσουν εργαλεία και κόσμο για την έρευνα μας στις λίστα Λαγκάρντ "; Με πίκρανε. Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Στις 9/8/2016 με παίρνει ο επίκουρος εισαγγελέας Δραγάτσης και μου λέει "πρέπει να έλθω στην πατρίδα σου για ένα επείγον υπηρεσιακό θέμα. Δεν μπορώ να σου πω από τηλέφωνο. Μόνο από κοντά". Όντως τον είδα. "Σου έφερα να υπογράψεις τη διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του Αλαφουζου". Και του λέω γιατί να το κάνω εγώ; τελικά την υπέγραψα. Δεν γινόταν διαφορετικά».

Μάλιστα ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι του είχε ζητήσει να φτιάξει στοιχεία για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.

«Για Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί ότι αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα "βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενοπουλο"!!! Τον ρώτησα "μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία"; απάντησε" Όχι όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει"!!!!! Μου είπε έχεις τίποτα για δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λεω όχι. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι; έμεινα εμβρόντητος. Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια να φτιάξω κάτι».

Αθανασίου: Η Τουλουπάκη φώναζε «Παπ» τον Παπαγγελόπουλο
Ο κ. Αθανασίου όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές της προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο για στενές σχέσεις της Ελένης Τουλουπάκη με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

«Την Τουλουπακη την είχα γνωρίσει από τον Παπαγγελόπουλο. Την είχε τοποθετήσει ο ίδιος στο ίδιο γραφείο μαζί μου. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων διαπίστωσα πως η Τουλουπάκη είχε συχνή επικοινωνία με τον Παπαγγελόπουλο. Τον φώναζε ο "Παπ" για συντομία. Τον Δεκέμβρη του 2016 η Τουλουπάκη είχε νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Γεννηματας και με ενέργεια του Παπαγγελόπουλου πήγε σε σουίτα στο Υγεία. Τα οικονομικά της ήταν δύσκολο να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο.

Θ.Πλεύρης: Αναφερθήκατε και σε μία σουίτα στο Υγεία και την κ.Τουλουπάκη

Π.Αθανασίου: Την επισκέφτηκα επειδή νοσηλευόταν στο Υγεία και την ρώτησα για τη σουίτα με την έννοια ότι αυτά κοστίζουν. «Ο Παπ μεσολάβησε» μου απάντησε.


Όσον αφορά το περίφημο ταξίδι στο Παρίσι για την ανάκριση του Φαλτσιανί ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον παρέκαμψε γιατί ο ίδιος δεν θα πήγαινε να εξετάσει τον Φαλτσιανή καθώς ήταν υπόδικος

Π.Αθανασίου: Με τον κ.Παπαγγελόπουλο γνωριζόμαστε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Εκτός από συνάδελφοι ήμασταν και οικογενειακοί φίλοι. Όταν διορίστηκε Αν.Υπουργος Δικαιοσύνης επειδή ήταν φίλος μου από παλιά σκέφτηκα να του ζητήσω την βοήθειά του παρόλο που είχε προηγηθεί ένα εντελώς δυσάρεστο και αντιδικονομικό περιστατικό από την πλευρά του. Αυτό είναι το περιστατικό: Ως υπηρεσιακός υπουργός της κας Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη που έλεγε ότι οι Μιωνής, Παπασταύρου, κλπ είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.
Ο κ.Παπαγγελοπουλος αντί να διαβιβάσει την επιστολή σε μένα που ερευνούσα την υπόθεση την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην κ.Τουλουπάκη. Εγώ δεν ενημερώθηκα που ήμουν ο καθύλην αρμόδιος. Και η κ.Τουλουπάκη με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Ε, δε νομίζω ότι αυτό είναι σωστό. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής. Εγώ ερευνούσα την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ . Σε μένα αυτή η επιστολή έπρεπε να έρθει πρωτίστως. Εγώ με έκπληξη τα διάβασα όλα αυτά από τον Τύπο.

Θ.Πλεύρης: Γιατί πιστεύετε οτι σας παρέκαμψε στην περίπτωση της επιστολής Φιλιππάκη και την έδωσε στην Τουλουπάκη ο κ.Παπαγγελόπουλος;

Π.Αθανασίου: Γιατί ήξερε οτι εγώ λειτουργώ πάντοτε θεσμικά. Εγώ θα ενημέρωνα την κα Κοτζαμάνη και θα έλεγε να μην πάω εφόσον πρόκειται για υπόδικο. Αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει.

Θ.Πλεύρης: Στο ταξίδι στο Παρίσι υπήρχε και κάποιος άλλος πλην των δικαστικών λειτουργών;

Π.Αθανασίου: Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Τί δουλειά είχε δημοσιογράφος μαζί;

Θ.Πλεύρης: Η αίσθηση ήταν άρα ότι αυτό το ταξίδι έπρεπε να γίνει εν αγνοία της Δικαιοσύνης;

Π.Αθανασίου: Ναι.Αφού κανείς μας δεν ήξερε τίποτε. Από τα δημοσιεύματα τα μάθαμε. Το ταξίδι έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2015. Σπεύσαν να πάνε εκεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Υπήρχε μια βιασύνη. Και μετά το 2016 ξαναπιάναν την υπόθεση.»

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος ρώτησαν τον κ. Αθανασίου αν η υπόθεση Παπασταύρου υπήρχε πρόθεση να συνδεθεί με την τότε προεκλογική περίοδο.

Πλευρης: Για Παπασταύρου υπήρχε κατεύθυνση επειδή ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά; ήταν και προεκλογική περίοδος τότε.

Αθανασίου: ήταν μια εβδομάδα πριν τος εκλογές.

Πλευρης: υπήρξε και μια σειρά δημοσιευμάτων.

Μαρκοπουλος: σας δείχνουμε μια σειρά δημοσιευμάτων μια εβδομάδα ή πέντε ημέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 . Με Μιωνη Παπασταύρου Μεταξά

Αθανασίου: Ετσι ήταν. Ακριβώς πριν τις εκλογές.

Όμως για την υπόθεση Παπασταύρου είχαμε ενδείξεις. Το λέει και το ΣΔΟΕ. Βρήκαμε πολλά στοιχεία. Είχαμε κάνει και αίτημα δικαστικής συνδρομής.



Πηγή: iefimerida.gr 


Υποκρισία Ερντογάν δεν θέλει η Ελλάδα να ασχολείται με την Τουρκία και αυτός συνεχίζει να προκαλεί


Μήνυμα στην Ελλάδα «να μην ασχολείται με την Τουρκία» έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι έχει διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη «να μην ασχολείται μαζί μας», καθώς «δεν θα έρθει κάποια ζημιά από εμάς».

Και συνέχισε να προκαλεί ο Ερντογάν αναφερόμενος στην Κρήτη, διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα», ώστε να έχει πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Κατά τα άλλα να μην ασχολείται η Ελλάδα με την Τουρκία!!




Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού σε Παρίσι και Βρυξέλλες


Ο πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν και το απόγευμα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής (ώρα Ελλάδας):

14:25 Υποδοχή του πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στο Μέγαρο Élysée

14:30 Διευρυμένες συνομιλίες δύο πλευρών στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παραθέτει ο Γάλλος Πρόεδρος

15:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν 

15:45 Κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ του Γάλλου Προέδρου και του πρωθυπουργού

16:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού με επιχειρηματίες

20:00 Αναχώρηση πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.




Πράκτορας του ΟΠΑΠ επιτίθεται σε κουκουλοφόρους που τον σημαδεύουν με όπλο




Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival.gr, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου μόλις αντιλαμβάνεται τις προθέσεις των δύο κουκουλοφόρων τους επιτίθεται. Οι ληστές αιφνιδιάζονται. Αρχικά τον χτυπούν, όμως, στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή.

Ο ένας από τους δράστες ακινητοποιήθηκε έξω από το πρακτορείο, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ήταν ιδιαιτέρως τυχερός καθώς ο ληστής δεν είχε σφαίρα στο πιστόλι του ενώ κατά την αποχώρηση των δραστών περνούσε από το σημείο περιπολικό της Αστυνομίας.

Οι δύο συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 41 και 46 ετών. Όπως απέδειξε η αστυνομική έρευνα από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020 είχαν διαπράξει εννέα ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ στις περιοχές των Αμπελοκήπων, της Νεάπολης, των Συκεών, της Σταυρούπολης και του κέντρου της πόλης.

Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις πήραν χρήματα από το ταμείο και δελτία «ΞΥΣΤΟ». Η λεία τους ανέρχεται σε 19.120 ευρώ, ενώ η αξία των δελτίων «ΞΥΣΤΟ» που πήραν είναι 9.260 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για συμμορία, ληστείες και απόπειρα ληστείας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σε έρευνα στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών και 3 κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης.



Πηγή : thestival.gr


Κοροναϊός: Τρία ακόμη κρούσματα στη Γερμανία


Ανησυχία εμπνέει η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού στη Γερμανία. Τρία επιπλέον κρούσματα, συγκεκριμένα, καταγράφηκαν στη Βαυαρία, όπου εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα το πρωί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας.

«Αυτοί οι ασθενείς είναι επίσης εργαζόμενοι στην εταιρεία του Στάρνμπεργκ, όπου εργάζεται ο άνθρωπος που ταυτοποιήθηκε πρώτος», διευκρινίζει το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε ότι άλλοι 40 υπάλληλοι της εταιρείας έχουν βρεθεί ότι είχαν «στενή επαφή» με τον πρώτο ασθενή.

Θα υποβληθούν σε εξετάσεις.


Καραϊβική: Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ



Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, νότια της Κούβας και βορειοδυτικά της Τζαμάικας.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας. Ο σεισμός οδήγησε και στην εκκένωση κτιρίων στο Μαϊάμι της Φλόριντας, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, κτίρια σείστηκαν στο κέντρο του Μαϊάμι.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι κάνει λόγο για κύματα ενός μέτρου και αφορά τις ακτές του Μεξικού, του Μπελίζ, της Κούβας, της Ονδούρας, της Τζαμάικας και των νήσων Κέιμαν, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι.


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αποτίμησης του κυβερνητικού έργου και του προγραμματισμού των επόμενων ενεργειών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συζητήθηκε επίσης το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η ιδιαίτερη προσπάθεια που έγινε για να διευκολυνθεί η εφαρμογή της.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η προσπάθεια αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τα πανεπιστήμια να γίνουν πιο εξωστρεφή, να αποκτήσουν μία νέα νοοτροπία και ταυτότητα, να γίνουν πιο αυτόνομα και να βελτιώσουν τη σύνδεση των προγραμμάτων τους με την αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου εξέτασαν ακόμα την αναδιοργάνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της μαθητείας με στόχο την ανάκτηση του κύρους τους, καθώς μπορούν να αναδειχθούν σε πολύτιμους μηχανισμούς δημιουργίας καταρτισμένων εργαζόμενων με μεγάλα ποσοστά απορρόφησης από την αγορά.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα σχέδια για την εμβάθυνση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ώστε σε βάθος χρόνου να υποστηριχθούν όλα τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επιπλέον η διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή γύρω από τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, ο Γενικός Γραμματέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής και ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε που θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία σύντομη αποτίμηση του τι έγινε αυτό το εξάμηνο -είναι πολλά αυτά που έγιναν στην Παιδεία- αλλά κυρίως να συζητήσουμε τον προγραμματισμό του Υπουργείου για το επόμενο εξάμηνο. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το προσωπικό, έντονο ενδιαφέρον μου για όλες τις πολιτικές που εκπορεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Νομίζω έχουν γίνει κάποια πρώτα πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα της μεταρρύθμισης, ξεκινώντας από τον νόμο που μόλις ψηφίσαμε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Και πιστεύω εντός των επόμενων δύο μηνών πρέπει να στρέψουμε περισσότερο το ενδιαφέρον μας στο τι γίνεται στα σχολεία μας. Εκεί νομίζω χτυπάει, επί της ουσίας, η καρδιά της Παιδείας, και να υλοποιούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το όραμά μας για μία Παιδεία η οποία θα δίνει στα παιδιά όχι απλά στείρες γνώσεις αλλά πραγματικές δεξιότητες, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Έχοντας φυσικά πάντα συμμάχους τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους νηπιαγωγούς μας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είναι συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε αντιλήψεις στην Παιδεία και να προσαρμοστούμε στις ανάγκες των καιρών.

Οπότε και πάλι καλώς ήλθατε».

Απολογισμός δράσεων για το εξάμηνο Ιουλίου – Δεκεμβρίου

● Επέκταση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής εκπαίδευσης
● Επίσπευση της διαδικασίας διορισμού 4.500 μονίμων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ
● Δρομολογήθηκε η διαδικασία διορισμού 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων 5.250 άμεσα, με στόχο τους 15.000 μόνιμους διορισμούς έως το 2021
● Αντιμετώπιση των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια στην έναρξη της σχολικής χρονιάς
● Δρομολόγηση εμπλουτισμού σχολικού προγράμματος σπουδών για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης
● Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων: Ταχύτερες συνδέσεις στο διαδίκτυο για 1,37 εκατομμύρια μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
● Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής, για την ενίσχυση του ψηφιακού εγγραμματισμού
● Αύξηση αυτονομίας των σχολικών μονάδων στην επιλογή συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα και της μετακίνησής τους
● Ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες (κολύμβηση, ημέρα αθλητισμού, κλπ.)
● Επίλυση ζητημάτων λειτουργίας Δημοσίων ΙΕΚ και Κέντρων Δια Βίου Μάθησης
● Κοινός στρατηγικός σχεδιασμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης
● Αποκατάσταση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και του Πανεπιστημιακού Ασύλου
● Απελευθέρωση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών – Χορήγηση μεγαλύτερης αυτονομίας και ελευθερίας στα ΑΕΙ για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών
● Απελευθέρωση Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, με αύξηση λογοδοσίας και διαφάνειας
● Ίδρυση της νέας ενισχυμένης Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΕΘΑΑΕ) που θα πιστοποιεί τα Προγράμματα Σπουδών και θα αξιολογεί τα ΑΕΙ
● Διασύνδεση μέρους της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγηση
● Προώθηση της εξωστρέφειας – Ίδρυση του πρώτου ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος στο ΕΚΠΑ
● Συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ
● Διερεύνηση συνεργασιών με Ε.Ε. και Κίνα

Κυριότερες ενέργειες για το 2020:

● Ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία με έμφαση στις δεξιότητες του 21ου αιώνα και δημιουργία νέου ψηφιακού υλικού
● Εισαγωγή νέων θεματικών ενοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και ενίσχυση του μαθήματος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
● Θεσμοθέτηση νέου πλαισίου πρότυπων και πειραματικών σχολείων. Πιο συγκεκριμένα στόχος είναι το Σεπτέμβριο του 2020, η λειτουργία 28 προτύπων και 34 πειραματικών σχολείων
● Εντείνεται η στήριξη της ειδικής αγωγής μέσω των διορισμών
● Ενίσχυση πλαισίου ένταξης προσφύγων
● Δρομολόγηση προγράμματος για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου
● Ενίσχυση της γλωσσομάθειας και των ψηφιακών δεξιοτήτων εντός του δημόσιου σχολείου
● Επένδυση στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, με ενίσχυση του ρόλου τους και επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες
● Δημιουργία δομών εκπαίδευσης πιο κοντά στην εκπαιδευτική μονάδα, με ενισχυμένη την παιδαγωγική καθοδήγηση
● Δημιουργία νέων οργανωτικών δομών με ενισχυμένο το ρόλο των κοινωνικών εταίρων για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
● Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την ίδρυση πρότυπων ΕΠΑΛ και σύνδεσή τους με πειραματικά ΙΕΚ
● Αναδιαμόρφωση των επαγγελματικών σχολών κατάρτισης
● Κατάρτιση νομοσχεδίου για την εξωστρέφεια των ΑΕΙ και σχεδιασμός θεσμικού πλαισίου για την προσέλκυση ξένων φοιτητών
● Ενίσχυση του συνδέσμου των ΑΕΙ με την αγορά εργασίας και τον αναπτυξιακό τομέα, περισσότερη ανεξαρτησία και νέοι τρόποι χρηματοδότησης
● Ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού στα ΑΕΙ και αυτοματοποίηση διαδικασιών
● Νέο θεσμικό πλαίσιο συνολικά για τα ΑΕΙ (μοντέλο διοίκησης, μεγαλύτερη αυτονομία, αναμόρφωση του πλαισίου σπουδών και αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη).