Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μάνα πούλησε τη 12χρονη κόρη της για €10.000 και δήλωσε απαγωγή!


Πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε «εξαφάνιση» ενώ η ίδια είχε συνεννοηθεί με τους δράστες και γνώριζε τη σεξουαλική της κακοποίηση - Έδωσε και φωτογραφία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την αναζήτησή της.

Ο ένας εκ των δύο εικονικών απαγωγέων καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικη, έναντι αμοιβής, σε κάθειρξη 6 ετών, χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 χρόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή που έχει επιβληθεί στον έναν δήθεν απαγωγέα, απορρίπτοντας την αναίρεση κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφαση. Επίσης απορρίφθηκαν όλοι οι λόγοι που προέβαλε και παράλληλα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το 2013 ο Ρομά ήρθε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τις τέσσερις κόρες τους, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν τότε 10 ετών. Όταν εγκαταστάθηκαν, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με δύο αλλοδαπούς και συνεργάστηκαν επαγγελματικά στη συλλογή χαρτονιών.

Δύο χρόνια μετά -και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015- ο ένας εκ των δύο φίλων της οικογένειας, σε συνεννόηση με τη μητέρα της 12χρονης πλέον, μπήκε στο σπίτι τους σε ώρα που ο σύζυγος και οι υπόλοιπες κόρες τους κοιμούνταν ενώ η μητέρα απουσίαζε. Τότε προέτρεψε τη 12χρονη να τον ακολουθήσει και εκείνη, αφού πήρε μαζί της μια τσάντα με ρούχα, πήγε μαζί του.
Την ανήλικη οδήγησε αρχικά σε ένα σπίτι ομοεθνών φίλων του στην Αθήνα, όπου διέμειναν για 5 μέρες και στη συνέχεια την πήγε στο δικό του σπίτι, όπου παρέμειναν έως τις 2 Μαΐου 2015. Η ανήλικη παρέμεινε κλειδωμένη μέσα στο σπίτι και δεν μπορούσε μόνη της να βγει έξω. Το διάστημα από 24/4/2015 έως 2/5/2015 ερχόταν σε κατά φύση συνουσία -και μάλιστα χωρίς προφύλαξη- με τον έναν οικογενειακό φίλο, ενώ μέχρι τότε δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλον άνδρα.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα προσποιείτο ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη 12χρονη κόρη της. Έτσι, μαζί με τον σύζυγό της πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και δήλωσαν την εξαφάνισή της. Για να γίνει πειστικότερη, η μητέρα έδωσε μια φωτογραφία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεσή της. Το διάστημα της εξαφάνισης η μητέρα επικοινωνούσε καθημερινά με τον άνθρωπο που κρατούσε την κόρη της.

Ξαφνικά, όμως, η ίδια είπε στον σύζυγό της ότι μετά από δική της έρευνα εντόπισε την κόρη τους στο σπίτι των οικογενειακών τους φίλων. Ετσι, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και δήλωσαν πού βρίσκεται η «εξαφανισθείσα» κόρη τους. Όπως αποδείχθηκε, η μητέρα προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς ο ένας εκ των φίλων δεν εκπλήρωσε τις οικονομικές υποσχέσεις του ως προς την «πώληση» της 12χρονης.

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, ο οικογενειακός φίλος είχε πείσει την ανήλικη «να τον ακολουθήσει εν αγνοία του πατέρα της και μετά από συμφωνία με τη μητέρα της προκειμένου να έρθει μαζί της σε σαρκική επαφή, παρέχοντας χρηματικά ανταλλάγματα στη μητέρα της, στην οποία κατέβαλε 20 με 30 ευρώ ημερησίως, ενώ είχε υποσχεθεί να της καταβάλει ακόμη τμηματικά 10.000 ευρώ». Τα 10.000 ευρώ που υποσχέθηκε να δώσει τα δικαιολόγησε στη συνέχεια ως καπάρο για τον μελλοντικό γάμο του με την ανήλικη.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, «τα ανταλλάγματα που έδωσε και υποσχέθηκε να δώσει προς τη μητέρα της ο κατηγορούμενος αποτελούσαν αμοιβή για τις ασελγείς πράξεις του με την ανήλικη και όχι παροχή περί μέλλοντος γάμου με αυτή, καθώς τον επικείμενο γάμο θα γνώριζε ο πατέρας της ανήλικης, αλλά και η ίδια η ανήλικη». Η μητέρα προτού πει στον σύζυγό της ότι βρήκε την κόρη της είχε πάει στο σπίτι των οικογενειακών φίλων τους ζητώντας 500 ευρώ έναντι των «υπηρεσιών» της κόρης της. Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο, ο οποίος και καταδικάστηκε, της είπε ότι δεν μπορεί να τα δώσει. Την ίδια εκείνη ημέρα η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή 4-5 φορές με τον ένα φίλο της.

Εκείνη, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, «την καθησύχασε συμβουλεύοντάς την και λέγοντάς της ότι όλα είναι εντάξει, παρακινώντας τη με τον τρόπο αυτό να συνεχίσει να παρέχει κατά συνήθεια σαρκικές ηδονές στον κατηγορούμενο, για τις οποίες η ίδια (η μητέρα) είχε λάβει και θα ελάμβανε τα υποσχεθέντα χρηματικά ποσά και αποσκοπώντας περαιτέρω στη συνέχιση παράδοσης του σώματος της ανήλικης σε αόριστο αριθμό προσώπων αντί ανταλλαγμάτων που αυτή (η μητέρα) θα ελάμβανε».


Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή : protothema.gr


Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες



Οι περιπέτειες για τα νοικοκυριά αρχίζουν από τις 00:01 το βράδυ της Τρίτης και για οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Σήμερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει αποφασίσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 για την Λιγνιτική Μεγαλόπολης και από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 για τα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας.




Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στο Αντίρριο - Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία, κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου


Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα την Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από  τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κλειστή είναι λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου καθώς και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Εθνικής Οδού το ρεύμα προς Αθήνα αναμένεται να ανοίξει γύρω στις 09:00-10:00 και το ρεύμα προς Κόρινθο γύρω στις 12:00-13:00.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 40 κλήσεις από την περιοχή της Κινέττας και αφορούν μεταφορές ατόμων, αντλήσεις υδάτων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου που είχαν διακοπεί από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα εκτελούνται πλέον κανονικά. 

Από τα ξημερώματα πραγματοποιούνται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο Αντίρριο δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν από το Λιμενικό νεκροί από την θάλασσα ύστερα από ανατροπή μικρού σκάφους στην ανατολική προβλήτα.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα ανοίξουν κανονικά.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση - έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Έκλεισαν δρόμοι λόγω συσσώρευσης υδάτων στον Πειραιά, αλλά και τμήμα της Πειραιώς

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Παράλληλα στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Επίσης, σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ.

Επίσης από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζιά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Κατερίνη: Προβλήματα στην Πιερία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. 

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.

Πρόγνωση καιρού

Kακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σεδυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια μετά το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στους καταληψίες



Αντιεξουσιαστική… ρεβάνς με έγκαιρη εγκατάσταση στα Εξάρχεια πριν από την Αστυνομία, «θωράκιση» των ενεργών και δυναμικών καταλήψεων της περιοχής και αποκεντρωμένες δυναμικές καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, περιπολίες, πολιτικά γραφεία και οικίες μελών της κυβέρνησης φοβούνται επικεφαλής αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει της θλιβερής επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προβαίνοντας σε έναν απολογισμό των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Αντιεξουσιαστικό… καζάνι που βράζει χωρίς εκτόνωση! Αναμμένο φιτίλι που ακόμη δεν έχει καταλήξει σε… εκρηκτική ύλη! Εκκενώσεις καταλήψεων, αστυνομική επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχες επιχειρήσεις σε ταράτσες και κτίρια των Εξαρχείων στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τελεσίγραφο εκκένωσης Χρυσοχοΐδη. Μια αλληλουχία γεγονότων, που καταγράφονται ως απανωτές «ήττες» του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει μείνει αναπάντητη ή τουλάχιστον με ισχνές αντιδράσεις σποραδικών εμπρησμών ΑΤΜs, οχημάτων και μία απομακρυσμένη «θερμή» επίσκεψη σε Τμήμα Τροχαίας!

Εκτιμούν πως υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης επιθέσεων σε δημόσια κτίρια και υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ αποκλείουν προπηλακισμούς ακόμη και επιθέσεις σε καθηγητές-εκπαιδευτικό προσωπικό πανεπιστημίων.

«Λεπτότητα» για τον… Γρηγορόπουλο

Παρά τον επιτυχημένο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας της επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου, ήδη οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναθεωρούν την αστυνομική δράση με μία επιπρόσθετη ανησυχία εν όψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πιο «λεπτός», όπως επισημαίνουν επικεφαλής αξιωματικοί, καθώς συμμετέχουν άτομα νεαρής ηλικίας, ωστόσο ο όγκος αυτών των διαδηλώσεων είναι αριθμητικά μικρότερος. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν θα ήθελαν με τίποτα να υπάρξει εικόνα «αιματοβαμμένου παιδιού» και δίνουν διαρκώς εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως ΜΑΤ, Αμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, νέα ομάδα «Δράση».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για «ζαλισμένους» αντιεξουσιαστές, με πληγωμένο εγωισμό, αμήχανους και νευρικούς, γι’ αυτό φοβούνται δυναμική εκτόνωση με πιθανές καταδρομικές επιθέσεις, ίσως και σε αστυνομικά τμήματα, πολιτικά γραφεία, επιχειρήσεις και καταστήματα. Μία από αυτές εκδηλώθηκε άμεσα λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν μία ομάδα ατόμων εκτόξευσε τρεις βόμβες μολότοφ εναντίον του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί ή φθορές. Ακολούθησαν εμπρησμοί αυτοκινήτων και ΑΤΜs σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Οι διαπιστώσεις και εκτιμήσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας οδηγούν στην πρόβλεψη ότι όσοι θελήσουν να αντιδράσουν θα επιχειρήσουν να βρεθούν νωρίτερα σε κτίρια και σημεία, με σκοπό να τα εφοδιάσουν και να τα θωρακίσουν σε αστυνομικές επεμβάσεις προκειμένου να προβούν σε αυτό που δεν κατάφεραν στις 17 Νοεμβρίου, δηλαδή σε επίγειες και εναέριες επιθέσεις.

Καταλήψεις

Οι «σκληρές» καταλήψεις αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια προβληματίζουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εν όψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εχουν πληροφοριακά «δείγματα» πως μπορεί να αποτελέσουν τα ορμητήρια επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με τεχνητή μεταφορά των συγκρούσεων σε σημεία επιλογής τους!

Εντοπίζουν προπαρασκευαστικές ενέργειες τροφοδοσίας πολεμοφοδίων και καθημερινές προσελεύσεις τουλάχιστον 300 ατόμων, ενώ τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν βάρδιες περιφρούρησης των 10-15 ατόμων, ακόμη και «τσιλιαδόροι» εντοπισμού αστυνομικών δυνάμεων, μακριά από αυτές.

Η πολιτική βούληση εκκένωσής τους έχει μεγεθύνει την παραπάνω κατάσταση, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να σχεδιάζουν «αντίμετρα» για την αντιμετώπιση πιθανόν έκνομων ενεργειών που εκπορεύονται μέσα από αυτές.

Για τους παραπάνω λόγους, οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές φαίνεται να έχουν ρίξει βάρος στην επιτήρηση κτιρίων υπό κατάληψη, όπως στο Κ*ΒΟΞ, Θεμιστοκλέους και Αραχώβης, όπου «εδρεύει» η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», αλλά και σε αυτά στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων 52, Μπενάκη 41, Στουρνάρη και Κάνιγγος. Υπάρχουν, βέβαια, ακόμη 10 που είναι κατειλημμένα, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις δυναμικής ενεργοποίησής τους.

Casus belli

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η αναφορά πρωταγωνιστικού μέλους της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο τελεσίγραφο 15 ημερών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση των καταλήψεων, με τον εξής τρόπο: Casus belli (αιτία πολέμου)…

Η κατάληψη του Κ*ΒΟΞ είναι μία από αυτές που έχουν «προτεραιότητα» στην εκκένωσή της μετά τη λήξη του σχετικού χρονικού περιθωρίου και εκκρεμεί και εισαγγελική εντολή εκκένωσης. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως οι καταληψίες του συγκεκριμένου κτιρίου δεν θα είναι από αυτούς που θα εκφράσουν πρόθεση… εθελούσιας εκκένωσης, εκτιμούν ότι δεν θα αφήσουν τίποτα αμαχητί, ενώ επιφυλάσσονται για τον τρόπο αντίδρασής τους στην επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σημειώνεται πως σε 17 ώρες ο «Ρουβίκωνας» προέβη σε 5 ενέργειες την ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου, δεν είναι όμως αυτές που ανησυχούν τους αρμόδιους αξιωματικούς, αλλά ο ρόλος που θα έχουν στη θλιβερή επέτειο.

Αντίστοιχες είναι οι αστυνομικές επιφυλάξεις για τον ρόλο καταληψιών πέντε ακόμη κτιρίων υπό κατάληψη, για τα οποία υπάρχουν ήδη εισαγγελικές εντολές εκκένωσης και βρίσκονται και αυτά στις «προτεραιότητες» εκκένωσης. Το τελεσίγραφο λήγει στις 5 Δεκεμβρίου…

Αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφοριακές ενδείξεις και όχι στοιχεία, πως οι έξι συλληφθέντες της ταράτσας στη Σπυρίδωνος Τρικούπη προέρχονται από τις εκκενωμένες καταλήψεις GARE και Μπουμπουλίνας, τις οποίες διαχειριζόταν ο 46χρονος καταζητούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ο οποίος «εμφανίστηκε» την Παρασκευή με μακροσκελές κείμενό του, αναφερόμενος και στη συγκεκριμένη κατάληψη.

Στο μικροσκόπιο πατίνια, ποδήλατα και οι… βόλτες με σκύλους

Διακρίνοντας τις κινήσεις αντιεξουσιαστών που θα επιχειρούσαν να καταλάβουν κτίρια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου προκειμένου να προβούν σε επιθέσεις, παρατηρήθηκε η κίνησή τους με ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, πεζή που έβγαζαν βόλτες τους σκύλους τους. Χαρτογραφούσαν ως παρατηρητές τα σημεία όπου βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και ενημέρωναν για την ασφαλή κίνηση ατόμων προκειμένου να ανέβουν στις ταράτσες πολυκατοικιών για την εκδήλωση επιθέσεων. Οι έλεγχοι τέτοιων ατόμων φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό των μέτρων κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αναχαιτίστηκε υποβρύχιο γεμάτο κοκαΐνη



Οι ισπανικές αρχές αναχαίτισαν υποβρύχιο το οποίο υποπτεύονται πως μετέφερε ναρκωτικά σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της βορειοδυτικής περιφέρειας της Γαλικίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη σε αποστολή της κεντρικής κυβέρνησης στην περιοχή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Νωρίς το πρωί της Κυριακής «διεθνής επιχείρηση επέτρεψε να εντοπιστεί μικρό υποβρύχιο περίπου 20 μέτρων κοντά στην παραλία του Ίο στην επαρχία Ποντεβέδρα», ανέφερε η πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα ισπανικών μέσων ενημέρωσης.

Πιστεύεται ότι το υποβρύχιο μετέφερε περίπου 3.000 κιλά κοκαΐνη, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Μια εκπρόσωπος της Guardia Civil επίσης είπε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ποιο ακριβώς είναι το φορτίο του σκάφους, αφού βρίσκεται κάτω από το νερό.

Δυο πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξήχθη, με τη συμμετοχή της αστυνομίας και της Guardia Civil, ενώ ένας τρίτος άνδρας διέφυγε.

Οι Αρχές θα αποπειραθούν να ανελκύσουν το σκάφος σήμερα το πρωί, αφού οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν γι’ αυτό χθες Κυριακή αποδείχθηκαν άκαρπες.




Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που πήγαν βόλτα κρατούμενο!


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου (3) ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όλα ξεκίνησαν μετά από αστυνομικούς ελέγχους σε διάφορα μπαρ του κέντρου για ηχορύπανση. Αστυνομικοί προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων. Αναφέρεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός ήταν θαμώνας σε ένα από τα ελεγχόμενα μπαρ. Όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη, ο αξιωματικός φέρεται να τους παρακάλεσε να μην το πράξουν από τακτ επειδή ήταν μπροστά, όμως η σύλληψη δεν αποφεύχθηκε τελικά αφού, όπως εξήγησαν, στο ακριβώς απέναντι μαγαζί είχε ήδη γίνει ανάλογη σύλληψη και δεν ήταν σωστό να κάνουν διακρίσεις.

Οι συλληφθέντες από τα ελεγχόμενα μπαρ προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, έγινε σχετική δικογραφία σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του τμήματος Μεταγωγών. Με βάση πάντα τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αξιωματικός μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο και αφού ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία, ζήτησε να δει για λίγο τον κρατούμενο πλέον ιδιοκτήτη. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι τελικά τον πήρε από το Αστυνομικό Μέγαρο και τον επέστρεψε κάποιες ώρες αργότερα, χαράματα πια, ενώ οι αξιωματικοί υπηρεσίας αναζητούσαν τον κρατούμενο εντός Αστυνομικού Μεγάρου.

Το όλο θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις από τους ίδιους τους αστυνομικούς βάρδιας που ενημέρωσαν αρμοδίως την ιεραρχία με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ώστε να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του αξιωματικού για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της απελευθέρωσης κρατουμένου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η κεντρική ηγεσία της ΕΛΑΣ και σήμερα δόθηκε εντολή ώστε να τεθεί σε διαθεσιμότητα.




Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων της εφημερίδας «Η Καθημερινή»



«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Θέμη, αγαπητέ Αλέξη. Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δώσατε τη δυνατότητα να είμαι σήμερα μαζί σας και να μοιραστώ λίγες σκέψεις με αυτό το εκλεκτό ακροατήριο.

«Θα διατηρήσωμεν το δικαίωμα του ελέγχου των κυβερνητικών πράξεων. Και θα προτιμήσωμεν, υποβάλλοντες εαυτούς εις δυσβάστακτον μαρτύριον υπομονής, να παρουσιάζωμεν την εφημερίδα ταύτην αρτίαν».

Είναι 15 Σεπτεμβρίου του 1919 και οι εφημεριδοπώλες διανέμουν ένα νέο φύλλο στους περαστικούς. Με τιμή «λεπτά δέκα» και με το όνομα «Καθημερινή».

Ο νεαρός Γεώργιος Βλάχος, ο περίφημος ΓΑΒ των επόμενων δεκαετιών, ένας ανήσυχος γόνος επιφανών Αθηναίων, έχει εγκαταλείψει την ηρεμία του δημοσίου υπαλλήλου και είναι πλέον ένας εκδότης. Άραγε να φανταζόταν, τότε, ότι εκείνες οι δύο διαβεβαιώσεις -ο έλεγχος δηλαδή, της εξουσίας και ο σεβασμός στον αναγνώστη- έμελλε να αυτονομηθούν από τον ίδιο; Και θα μπορούσε άραγε να προβλέψει ότι θα συντρόφευαν την εφημερίδα του επί έναν ολόκληρο αιώνα;

Πράγματι, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά φαίνεται πως αποτέλεσαν το μυστικό για το κύρος που κατέκτησε στη μακρά διαδρομή της η «Καθημερινή». Μαζί με ένα τρίτο: Την ικανότητα πάντα να ανανεώνεται και να ανανεώνει την παράδοσή της.

Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα παραμένει μία από τις ελάχιστες εφημερίδες αναφοράς, σε μία Ελλάδα όμως που έχει ήδη γνωρίσει τεράστιες μεταβολές. Αυτό το πέτυχε γιατί, χωρίς ποτέ να κρύψει την παραταξιακή της προτίμηση, ιεραρχούσε πάντα πρώτο το εθνικό συμφέρον. Γιατί έμεινε σταθερά στραμμένη στο μέλλον. Γιατί διδάχτηκε από τα λάθη, ώστε να διεκδικεί για το κοινό της αντικειμενικότητα αλλά και τροφή στοχασμού.

Μοιάζει ίσως παράδοξο μία εφημερίδα που γεννήθηκε μέσα στον Εθνικό Διχασμό να θεωρείται στις μέρες μας γέφυρα ιδεών και ρευμάτων, αλλά και σύμβολο ψύχραιμης ανάλυσης των ειδήσεων. Δεν έδειχναν, ωστόσο, πάντα έτσι τα πράγματα.

Ο Γεώργιος Βλάχος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «μικρόν άνθρωπον» τον Ιωάννη Μεταξά λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να του παραχωρήσει λίγο αργότερα, το 1934 και το 1935, βήμα για 70 άρθρα σχετικά με τον Διχασμό. Ήταν εκείνα που, μαζί με την αντίπαλη δυναμική αρθρογραφία του Βενιζέλου στο «Ελεύθερον Βήμα», γέννησαν ένα μοναδικό ιστορικό τεκμήριο.

Η επιπόλαιη κρίση θα μιλούσε, ίσως, για καιροσκοπισμό. Η ψύχραιμη προσέγγιση, όμως, θα διέκρινε κάτι άλλο: Την πίστη στη σκληρή αλλά δημόσια ιδεολογική αντιμαχία. Και την προσήλωση στον τολμηρό, στον ανοιχτό διάλογο.

Γιατί αυτές οι αρχές ήταν που αιμοδότησαν επί τόσα πολλά χρόνια, την «Καθημερινή». Και που δηλώθηκαν με τον πιο εμβληματικό, εμφατικό τρόπο μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Όταν η θυγατέρα του ιδρυτή, η Ελένη Βλάχου, διέκοψε την κυκλοφορία των εντύπων.

Εδώ νομίζω ότι βρίσκεται και η ουσία της μακροβιότητας αυτής της εφημερίδας. Η πολιτική της τοποθέτηση υπήρξε μία, σαφής και ειλικρινής. Χωρίς συμπλέγματα, στήριξε το Λαϊκό Κόμμα, τον Ελληνικό Συναγερμό, την ΕΡΕ και αργότερα τη Νέα Δημοκρατία. Όπως και τώρα παρακολουθεί από κοντά την κυβέρνηση και μας συμβουλεύει, με μέτρο και σοβαρότητα για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Σταθερές παρέμειναν και οι πατριωτικές της θέσεις, με εμβληματική στιγμή την ανοιχτή επιστολή προς τον Χίτλερ την επόμενη μέρα της ναζιστικής εισβολής.

Διαχρονική, όμως, είναι και η απόστασή της από την εξουσία, την οποία -ως οφείλει- ανέκαθεν προσέγγιζε και προσεγγίζει κριτικά. Και -κυρίως- με ιδεολογικά εργαλεία τα οποία διαρκώς εξελίσσονται. Έτσι -είναι για εμάς τους ιστορικούς και λίγο οξύμωρο- ότι η «Καθημερινή» του 1909 που γεννήθηκε ως αιχμή εναντίον του Βενιζελικού φιλελευθερισμού ωριμάζει, τώρα, ως εργαστήριο του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Αυτή την εικόνα της «Καθημερινής» κρατά και η γενιά μας. Υπήρξαν κι άλλοι ιστορικοί τίτλοι που επέζησαν από πολέμους, δικτατορίες και εθνικές κρίσεις. Όπως και άλλοι που χάθηκαν σε μια νύχτα, όταν λησμόνησαν τον προορισμό τους. Η «Καθημερινή» όχι μόνο άντεξε σε αυτές τις αλλαγές αλλά και ακμάζει. Διότι κατάφερε και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των καιρών. Από «κυρία της δημοσιογραφίας» έγινε, λοιπόν, μία ανήσυχη «έφηβη» του διαδικτύου.

Τροφοδότησε, επίσης, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Δεν έπαψε, ωστόσο, να υπηρετεί παθιασμένα το πρωτογενές υπόστρωμα της γραφής, το «χαρτί», εκδίδοντας μαζί με την εφημερίδα και πλήθος περιοδικών και ειδικών εντύπων.

Δεν υποχώρησε στα συμφέροντα, ούτε γοητεύτηκε από τις ευκολίες του λαϊκισμού. Αντιστάθηκε στη λαίλαπα των fake news. Και επέμεινε στο ήθος. Ήθος που δεν εκπέμπει μόνο στη δημόσια ζωή αλλά και προς το εσωτερικό του ίδιου του κόσμου της ενημέρωσης.

Κλείνω υπενθυμίζοντας τον υπέρτιτλο μιας άλλης σημαντικής εφημερίδας, των «New York Times»: «All the News That’s Fit to Print», όλες οι ειδήσεις που αξίζουν να τυπωθούν. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μιας σοβαρής εφημερίδας και του άναρχου κόσμου του διαδικτύου. Γι’ αυτό, καθώς η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της σε ένα νέο κόσμο με αισιοδοξία και ελπίδα, ο ρόλος της «Καθημερινής», καθώς εισέρχεται στη 2η εκατονταετία της ζωής της, θα είναι ακόμα πιο σημαντικός.

Χρόνια πολλά και πάντα επιτυχίες».




Ειρήνη Αγαπηδάκη, η Συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα



Με σύνθημα «κανένα παιδί μόνο», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ανακοίνωσε ως Εθνική Συντονίστρια αυτού την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι γνωστή στη Facebookική κοινότητα για τις αναρτήσεις της. Εκεί έγραφε και γράφει για θέματα, προβληματισμούς και σκέψεις που ανέκυψαν εν μέσω κρίσης. Ο ευθύς της λόγος και ο συναισθηματικός τρόπος γραφής της έκαναν τη σελίδα της στο Facebook και φυσικά την ίδια, γνωστή. Στη σελίδα της Ειρήνης Αγαπηδάκη θα δει κανείς να γράφει για τους πρόσφυγες αλλά και για τα παιδιά, καυτηριάζοντας συμπεριφορές και καταστάσεις.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού :

«Όλοι αναγνωρίζουμε την εθνική πρόκληση του Μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Γνωστά είναι, επίσης, τα προβλήματα στα νησιά μας και οι οργανωμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Όπως φανερές είναι και οι μεγάλες ευθύνες των γειτόνων μας, αλλά και της Ευρώπης. Για ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, που εκδηλώνεται στα ανατολικά όρια της ηπείρου μας.

Υπάρχει, ωστόσο, και μία πληγή του Προσφυγικού που μπορούμε να κλείσουμε αμέσως και μόνοι μας. Μας το επιβάλλει ο πολιτισμός, η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η ίδια η παράδοσή μας. Μιλώ για την προστασία των ανήλικων παιδιών που βρέθηκαν εδώ ασυνόδευτα. Χωρίς κανέναν δίπλα τους και χωρίς ελπίδα μπροστά τους. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε να χαθούν μέσα στην εκμετάλλευση και στο έγκλημα.

Οι μικρές ψυχές του κόσμου δεν μπορεί να γίνονται θύματα των ενόχων του κόσμου. Γι’ αυτό και αναλαμβάνω προσωπικά την υπόθεσή τους, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Φυσικά, θα συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς. Με ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που ενδιαφέρονται. Όλοι μαζί, τώρα, θα πετύχουμε περισσότερα.

Ξεκινώ με μία αυστηρή προειδοποίηση: Όσοι εγκληματίες τολμούν να βασανίζουν και να εμπορεύονται παιδιά, να ξέρουν ότι το κράτος θα τους κυνηγήσει αμείλικτα. Και θα τους τιμωρήσει χωρίς οίκτο, σώζοντας τα αθώα πλάσματα από τα χέρια τους.

Και συνεχίζω με το σχέδιό μας: Ταχύτατα θα συγκροτηθούν δομές φιλοξενίας για τα 4.000 παιδιά που σήμερα βιώνουν άθλιες συνθήκες. Η κάθε δομή θα στεγάζει μικρές ομάδες, που θα τρέφονται και θα ζουν όπως απαιτεί η τρυφερή ηλικία τους. Με τη βοήθεια δασκάλων, γιατρών και ψυχολόγων και με τη θαλπωρή που, δυστυχώς, δεν έχουν από τους γονείς τους.

Πρωταγωνιστές στην προσπάθειά μας θα είναι δύο πραγματικοί εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών: Ως Εθνική Συντονίστρια διάλεξα μία γυναίκα με παιδεία, γνώση και μεγάλη πείρα στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου, την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Στο πλευρό της, ένας σταθερός υποστηρικτής του Κράτους Δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Η Ελλάδα δίνει σήμερα πρώτη το σύνθημα της ανθρωπιάς: Κανένα παιδί μόνο!»

Δήλωση Ειρήνης Αγαπηδάκη:

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευτεί σε ένα τόσο δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα. Έχω βαθιά επίγνωση των δυσκολιών και των προκλήσεων, αλλά έχω και εμπιστοσύνη στους έλληνες πολίτες ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει μία θέση στην καρδιά τους».

Δήλωση Απόστολου Δοξιάδη:


«Είναι καθοριστικό ότι τονίστηκε η σημασία της Κοινωνίας των Πολιτών, γιατί ως τώρα είχαμε μάθει, στην Ελλάδα, να βλέπουμε το κράτος από τη μία και τους πολίτες απέναντι, ουσιαστικά. Η Κοινωνία των Πολιτών ακριβώς γεφυρώνει αυτό το χάσμα, άλλοτε απαιτώντας κι άλλοτε συνεργαζόμενη δημιουργικά με το κράτος, όχι με φωνασκίες αλλά με συνεργασίες. Στο σχέδιο του Πρωθυπουργού, το «Κανένα παιδί μόνο», νομίζω μπορεί να φανεί πολύ καθοριστικά η μεγάλη σημασία που μπορεί να παίξει. Όσο κι αν δεν είναι αυτονόητο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Κανένα παιδί μόνο» η Ελλάδα θα δώσει ένα μάθημα πολιτισμού στην Ευρώπη, γιατί πιστεύω ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει συνολικά αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ασυνόδευτων με τον τρόπο που θα γίνει».





Η στιγμή του τροχαίου στη Λαμία που στοίχισε τη ζωή στον 37χρονο



Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην είσοδο της πόλης. 

Ο 37χρονος Νίκος Μπαρμπέρης, πατέρας 4 παιδιών νεκρός, η σύζυγός του σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας και τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, 5 και 4 ετών, στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας, με κατάγματα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

Η μαύρη παλιά Mercedes, την οποία οδηγούσε ο Νίκος Μπαρμπέρης συγκρούστηκε με την BMW, με οδηγό έναν 36χρονο και συνοδηγό έναν φίλο του από την Στυλίδα, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν και όπως φαίνεται και στο βίντεο βγαίνουν μόνοι τους από το αυτοκίνητό τους.






Διαγραφή χρέη προς την Εφορία κάτω των 10 ευρώ



Τη διαγραφή προστίμων και οφειλών προς την Εφορία κάτω των 10 ευρώ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το μέτρο αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους και σε περίπτωση που διαγραφούν όλα τα χρέη κάτω των 10 ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μειωθούν αυτομάτως σε κάτω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η ρύθμιση το πιθανότερο είναι να ενσωματωθεί ως τροπολογία στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο.




Περιφέρεια Αττικής: Στις 10 θα ανοίξουν τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης



Την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ζητήσει από τους δήμους να ανοίξουν στις 10 το πρωί τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Γιώργος Πατούλης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε από τους πολίτες - κατοίκους της Αττικής, να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - έκκληση οι μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται τόσο για λόγους προληπτικούς, όσο και για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, με πιθανές δυσάρεστες συνέπειες λόγω συσσώρευσης υδάτων