Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Απάντηση στον Δημήτρη Παπαδημούλη ! Επίτροπος Ανταγωνισμού: Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης για την απομάκρυνση Θάνου



Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!!

Κανένα λόγο δεν βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παρέμβει στην υπόθεση της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως προκύπτει από την απάντηση της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

 Στην απάντηση η κυρία Βεστάγκερ εκφράζει, μάλιστα, την πλήρη εμπιστοσύνη της στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

 Στο κείμενο της απάντησης προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η επίτροπος Ανταγωνισμού διευκρινίζει πως η ελληνική κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές εξηγώντας ότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

 Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.

«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η κυρία Βεστάγκερ

 Με αφορμή, τέλος, την προσφυγή της Βασιλικής Θάνου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απομάκρυνσής της, η Επίτροπος Ανταγωνισμού επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.

 Η ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εξής:

«Πώς αξιολογεί η Κομισιόν τη συγκεκριμένη τροπολογία, σε σχέση με την κοινοτική οδηγία 1/2019 για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των Αρχών Ανταγωνισμού των κρατών-μελών της ΕΕ, όπου αναφέρεται ότι οι λόγοι παύσης των μελών των Αρχών πρέπει να προβλέπονται πριν το διορισμό τους;»


Πηγή : omadaalithias.gr


Διάλογοι-σοκ αστυνομικών με επιχειρηματία: «Αν ακουστεί το παραμικρό θα σε σκίσω»


«Ωραία, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Να σας δώσω τα χρήματα;». «Κάτσε λίγο. Δώσ’ τα μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω!».

Είναι μερικά μέρη διαλόγων που κατέγραψαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας μεταξύ του επιχειρηματία από τα Μέγαρα και του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν συνάδελφό του για δωροληψία.

Ο αστυνόμος Α’, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και τη δικογραφία που σχηματίστηκε, φέρεται να ζήτησε χρήματα προκειμένου να… μεσολαβήσει για να μειωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία από την Επιθεώρηση Εργασίας επειδή φέρεται να απασχολούσε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Ζήτησε από τον καταγγέλλοντα άνδρα να βρεθούν στις 23 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, λέγοντάς του πως μπορούσε να τον βοηθήσει ώστε να μειωθεί το πρόστιμο που θα του επιβληθεί από 10.500 ευρώ σε 1.500 ευρώ για τον κάθε αλλοδαπό. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται επίσης να του ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ για να «πληρώσω κάποιον άνθρωπο στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε ο επιχειρηματίας, ο οποίος καταγράφηκε από ειδική ηλεκτρονική συσκευή εικόνας και ήχου που είχαν «φορέσει» στο θύμα των αστυνομικών οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτό φαίνεται πως η δωροληψία ήταν σε γνώση και του δεύτερου αξιωματικού.

Yπαστυνόμος: «Δεν θέλω επ’ ουδενί, επ’ ουδενί όμως, να ακουστεί τίποτα για τη δικιά μας υπηρεσία ή για το δικό μου όνομα».

Αστυνόμος: «Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω, να το ξέρεις!».

Επιχειρηματίας: «Οχι, προς Θεού, προς Θεού, μα τι λέτε τώρα».

Υπαστυνόμος: «Εντάξει; Και ούτε θα αρχίσετε να λέτε δεξιά και αριστερά τη σκαπούλαρα και οτιδήποτε».

Επιχειρηματίας: «Από από όλη μου την εταιρία και την οικογένειά μου, ο αδερφός μου ξέρει επειδή είμαστε συνέταιροι και το κάνουμε μαζί. Κανείς άλλος δεν το έχω συζητήσει με κανέναν».

Αστυνόμος: «Κουβέντα σε κανέναν».

Επιχειρηματίας: «Ούτε καν με τη λογίστριά μου, τίποτα».

Σε ένα άλλο σημείο των διαλόγων, όπου ο αστυνόμος της υπηρεσίας έχει λάβει ήδη τα χρήματα, ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε την εξής στιχομυθία, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του «Ε.Τ.»:

Αστυνόμος: «Θα με προσκυνάς εν τέλει.».

Επιχειρηματίας: «Εκτιμώ πάρα πολύ τη βοήθειά σας γιατί είχα αγχωθεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα».

Αστυνόμος: «Αυτά όλα ειλικρινά σου μιλάω, στην τσέπη μου θα μείνουν ελάχιστα, είναι για άλλους ανθρώπους, για να μπορέσουμε να… δεν το κοινοποίησαν δεν έκανα τίποτα, αλλά και εσύ μη βγεις έξω και λες».
Επιχειρηματίας: «Όχι, τίποτα».

Ο αξιωματικός της υπηρεσίας επέμεινε να ζητάει εχεμύθεια για την ανταλλαγή των χρημάτων και συνέχισε να προειδοποιεί τον επιχειρηματία να μην αποκαλύψει σε κανέναν τη συναλλαγή τους:

Αστυνόμος: «Και τους Κρητικούς τους αγαπάμε ιδιαίτερα, αλλά μη βγεις έξω και λες ότι τους μπάτσους τους γ@@σα και.».

Υπαστυνόμος: «Εγώ δεν θέλω».

Επιχειρηματίας: «Οχι, όχι προς Θεού, προς Θεού. Εγώ εκτιμώ πάρα πολύ που με βοηθήσατε».

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη συνάντησή του με τον επιχειρηματία, σύμφωνα με την έρευνα, είχε… διασφαλίσει ότι δεν τον ηχογραφούσε ελέγχοντας ακόμη και το κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο παρέλειψε να σκεφτεί ότι τον κατέγραφε στη δεύτερη και τελευταία συνάντηση που είχε ο επιχειρηματίας με αστυνομικό την περασμένη Τρίτη για να «κλείσει η υπόθεση». Εκεί, όπως ανέφερε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αξιωματικός του είπε… χαμηλόφωνα πως άλλαξε τις καταθέσεις των Πακιστανών και ότι «η υπόθεση θα μείνει εκεί και δεν θα ανακατευτεί καθόλου η Επιθεώρηση».

Δεν υπολόγισε, ωστόσο, πως οι αστυνομικοί της υπηρεσίας ήταν έξω από το γραφείο και με την ανταλλαγή των προσημειωμένων χρημάτων εισέβαλαν στο κτίριο και πέρασαν χειροπέδες στους δύο αστυνομικούς. «Την πάτησα», αναφώνησε ο αστυνόμος…

«Ποτέ μου δεν του ζήτησα τα 10.000 ευρώ που αναφέρει ψευδώς ούτε τον παρότρυνα να πάει στην τράπεζα να μου τα φέρει και ουδέποτε επέστρεψε, αφού έφυγε, στο γραφείο μου. Απορία αλλά και αγανάκτηση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι εγώ δήθεν θα άλλαζα την κατάθεσή των συλληφθέντων Πακιστανών», ανέφερε ο αστυνόμος στη χθεσινή του απολογία ενώπιον του ανακριτή. «Σε σχέση με την ημέρα σύλληψής μου πρόκειται για μια πολύ καλά σκηνοθετημένη ενέργεια του καταγγέλλοντος σε βάρος μου προς ίδιον όφελος. Προέβη σε ψευδή καταγγελία», πρόσθεσε ο αστυνόμος. Ο αστυνόμος και ο υπαστυνόμος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κικίλιας: Σε τριψήφιο νούμερο οι καταγγελίες για τους «θεριακλήδες»



Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί με τη συμβολή και της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, καθώς χωρίς τη συνδρομή τους, αστυνομίας «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι με το συντονισμό του υπουργείου Υγείας και την ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων, θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι παιδικές χαρές ή ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο ενώ μέσα βρίσκεται ανήλικο παιδί.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε ότι οι «ώριμοι» καπνιστές θέλουν και θα εφαρμόσουν το νόμο, ενώ για όσους αποφασίσουν να τον παραβιάσουν είπε ότι «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δυνατότητες που έχει ένας πολίτης για να καταγγείλει παραβάτες, ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι θα υπάρξει ένα τριψήφιο νούμερο καταγγελιών, το οποίο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα.

«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», εξήγησε ο υπουργός.

Την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.


Πηγή: skai.gr




Συναγερμός: Πώς μπορούν να κλέψουν το PIΝ της τραπεζικής κάρτας μέσα από το κινητό


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ειδικοί, καθώς προειδοποιούν ότι είναι δυνατό να σας κλέψουν το PIN της τραπεζικής κάρτας μέσα από το κινητό.

Οι χάκερ μπορούν να υποκλέψουν δεδομένα από την κινητή σας συσκευή, όπως είναι και το PIN της τραπεζικής κάρτας καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη, η κάθε κίνηση που κάνει ο χρήστης στην οθόνη αφής, αφήνει ένα μοναδικό ίχνος, το οποίο καταγράφεται και έπειτα μπορεί να εντοπιστεί και να υποκλαπεί.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν τόσο για τις κακόβουλες ιστοσελίδες όσο και για τις κακόβουλες εφαρμογές, ότι ενδέχεται μέσω των αισθητήρων κίνησης της οθόνης αφής, να παρακολουθούν κάθε κίνηση του χρήστη.

Ακρίβεια που φτάνει στο 70%

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τη δρα Μάριαμ Μερνεζάντ, απέδειξαν ότι είναι δυνατό να «σπάσει» κανείς με ακρίβεια 70% το PIN του χρήστη, με μόλις μία προσπάθεια, υποκλέπτοντας τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες κίνησης της οθόνης.

Ολοκληρώνοντας και την πέμπτη προσπάθεια, το ποσοστό «σκαρφαλώνει» στο 100%, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ο χάκερ να αποτύχει.

Οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου
Οι ερευνητές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμαναν ότι οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου και οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιδέα τι κάνουν οι περίπου 25 διαφορετικοί αισθητήρες που διαθέτει κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, smartphone.

Αλλά και οι κατασκευαστές των συσκευών και του λειτουργικού συστήματος που έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα όπως η Google, δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν μέχρι τώρα.

Πέραν των «έξυπνων» κινητών, πλήττονται τα tablet, τα «έξυπνα» ρολόγια (smartwatches), οι καταγραφείς σωματικής άσκησης (fitness trackers), και κάθε άλλη φορητή συσκευή εφοδιασμένη με GPS, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρα επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) και αρκετούς άλλους αισθητήρες.

Τι δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας

«Επειδή οι εφαρμογές για τα smartphones και οι ιστοσελίδες δεν χρειάζονται να ζητήσουν άδεια για να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους αισθητήρες, τα κακόβουλα προγράμματα μπορούν κρυφά να ‘ακούσουν’ τα δεδομένα των αισθητήρων και να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκαλύψουν μια ευρεία γκάμα ευαίσθητων πληροφοριών για σας, μεταξύ των οποίων τα ΡΙΝ και οι κωδικοί που πληκτρολογείτε στις οθόνες αφής» δήλωσε η Μερνεζάντ.

«Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι, σε μερικά προγράμματα πλοήγησης στο διαδίκτυο, βρήκαμε πως αν ανοίξεις στο τηλέφωνο ή στο τάμπλετ σου μια ιστοσελίδα που είναι παγιδευμένη με κακόβουλο κώδικα, και μετά ανοίξεις τον online τραπεζικό λογαριασμό σου, χωρίς να έχεις κλείσει την προηγούμενη ιστοσελίδα, τότε οι χάκερ μπορούν να κατασκοπεύουν κάθε προσωπική λεπτομέρεια που πληκτρολογείς» πρόσθεσε.

Τι συστήνουν οι ερευνητές

Για την αποφυγή περιστατικών κλοπής δεδομένων από τις «έξυπνες» συσκευές των χρηστών, οι ερευνητές συνιστούν την συχνή αλλαγή των κωδικών PIN, το κλείσιμο των ανοικτών εφαρμογών (που μένουν στο παρασκήνιο) όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και ειδικά όταν πραγματοποιούμε online τραπεζικές συναλλαγές, την απεγκατάσταση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούμε πλέον, όπως και τον έλεγχο των αδειών που παραχωρούμε σε εφαρμογές, που έχουμε εγκαταστήσει.


ΤΑ ΝΕΑ


Επανέρχεται η τιμωρία σε κακοποιούς : Κακούργημα οι μολότοφ και οι δωροδοκίες υπαλλήλων



Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επέφεραν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που είχε συστήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δυο νέοι αναμορφωμένοι Κώδικες να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια προς ψήφιση στη Βουλή.

Η χρήση και η κατοχή εκρηκτικών υλών (μολότοφ) μέσα στο πλήθος θα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ κακουργηματική μορφή αποκτά ξανά και το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλων. 

Οι πολυισοβίτες όπως  οι κρατούμενοι τρομοκράτες για την υπόθεση της «17Ν», θα έχουν πλέον το δικαίωμα να ζητήσουν υφ΄ όρων αποφυλάκισή αφού θα έχουν εκτίσει 20 χρόνια (από 16 ) από την ποινή που τους έχει επιβληθεί. 

Την ίδια ώρα, σημαντικές αλλαγές επήλθαν και στις διατάξεις για εγκλήματα τρομοκρατίας, με την ενσωμάτωση σχετικών κοινοτικών οδηγιών στο εσωτερικό δίκαιο.

Μερικές από τις αλλαγές που παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το protothema.gr :

 - Υφ' όρους αποφυλάκιση: Στον Ποινικό Κώδικα, η πλέον κρίσιμη αλλαγή που επήλθε αφορά στο δικαίωμα των πολυισοβιτών και τρομοκρατών για υφ' όρους αποφυλάκιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατάδικοι αυτής της κατηγορίας θα έχουν δικαίωμα να αιτηθούν την υπό όρους απόλυσή τους αφού έχουν εκτίσει 20 χρόνια από την ποινή που τους έχει επιβληθεί με μεροκάματα. Αντίθετα, με τη διάταξη του Κώδικα που είχε τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, δικαίωμα να αιτηθούν υφ όρους αποφυλάκιση είχαν πολυισοβίτες – ανάμεσά τους και κρατούμενοι για εγκλήματα τρομοκρατίας – που είχαν εκτίσει 16 χρόνια από την ποινή που τους είχε επιβληθεί (με μεροκάματα μέσα στη φυλακή).

 - Τρομοκρατία: Σημαντικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης επέρχονται όμως και σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν γενικότερα σε εγκλήματα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις νέες διατάξεις ενσωματώθηκαν κοινοτικές οδηγίες, τις οποίες η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να εντάξει στο εσωτερικό της δίκαιο. Με τις διατάξεις αυτές προβλέπονται πλέον ποινές και κυρώσεις και για άλλα εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία, όπως η στρατολόγηση μελών σε τρομοκρατικές οργανώσεις, η παροχή πληροφοριών αλλά και τα ταξίδια στο εξωτερικό για τέτοιους σκοπούς. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν, πως μια σειρά ακόμη ποινικών αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα αν εντάσσονται στο πλαίσιο εγκλημάτων για τρομοκρατία θα τιμωρούνται με μεγαλύτερες ποινές.

 - Κατοχή και παρασκευή μολότοφ: Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ζητήματα που δίχασε και προβλημάτισε τη νομική κοινότητα. Και αυτό καθώς το άρθρο 272 του Ποινικού Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, προέβλεπε ότι η παρασκευή, προμήθεια και η κατοχή εκρηκτικών υλών ή βομβών θα διώκεται και θα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και έως εκ τούτου θα τιμωρείται με πολύ χαμηλή ποινή για παράδειγμα έως τρία έτη. Πλέον, στο συγκεκριμένο άρθρο επήλθαν αλλαγές, καθώς ναι μεν διατηρείται η πλημμεληματική μορφή του αδικήματος σε ό,τι αφορά στην παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, πλην όμως αναβαθμίζεται σε κακούργημα η κατοχή και η χρήση εκρηκτικών υλών μέσα στο πλήθος. Αυτό σημαίνει πως όποιος φέρει εκρηκτικές ύλες σε συγκεντρώσεις, κλ.π. και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη θα του επιβάλλεται κάθειρξη έως και δέκα ετών. Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της παρασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών είχε συνδεθεί από νομικούς με την τέλεση και άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με καταστροφές δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας ή ακόμη και με εμπρησμούς (όπως για παράδειγμα είχε γίνει στην υπόθεση της Marfin).

 - Διακεκριμένες κλοπές: Οι βελτιώσεις που επέφερε η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, καταλαμβάνουν όμως και το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Πλέον, στις νέες διατάξεις για τις διακεκριμένες κλοπές προβλέπεται κακουργηματική μορφή του συγκεκριμένου αδικήματος εάν αυτό έχει τελεστεί από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες. Αυτό σημαίνει ότι αν οι δράστες συστήσουν ομάδα -«συμμορία»- που προβαίνει σε κλοπές τότε θα τιμωρούνται με πολυετείς καθείρξεις για διάπραξη κακουργήματος.

- Δωροδοκία υπαλλήλου: Κακουργηματική μορφή αποκτά όμως και το αδίκημα της δωροδοκίας υπάλληλου, το οποίο με τις διατάξεις του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα αντιμετωπίζονταν ως πλημμέλημα με κάποιες εξαιρέσεις. Η συγκεκριμένη διάταξη ως είχε διατυπωθεί στον Ποινικό Κώδικα είχε προκαλέσει τις παρατηρήσεις της Ομάδας Εργασίας του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) αλλά και της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς (GRECO). Τόσο η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ όσο και η GRECO, εξέφρασαν φόβους ότι η συγκεκριμένη διάταξη όπως είχε διατυπωθεί μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την αρχειοθέτηση δικαστικών ερευνών και διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μικρότερες περιόδους παραγραφής των υπό έρευνα αδικημάτων ακόμη και την παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας σε μελλοντικές υποθέσεις. Πλέον, με τις αλλαγές που επήλθαν στη συγκεκριμένη διάταξη η δωροδοκία υπάλληλου μετατρέπεται αυστηρά σε κακούργημα και τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη.

 - Διατάραξη κοινής ησυχίας: Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, επανέρχεται το αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας. Το συγκεκριμένο αδίκημα (πταίσμα) είχε καταργηθεί (όπως και όλα τα πταίσματα) με το ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω υψηλών ...ντεσιμπέλ σε κέντρα διασκέδασης και μπάρ σε ώρες κοινής ησυχίας. Η κατάργηση του αδικήματος της διατάραξης κοινής ησυχίας είχε ως αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των πολιτών για εκκωφαντική μουσική να πέφτουν στο κενό, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.



Έρευνα για το "χασισοπάρτι" στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ



Οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου σε εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, περί "χασισοκαπνού στο Μαξίμου", προκάλεσε την δικαιολογημένη έρευνα της Δικαιοσύνης.

Προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί χασισοκαπνού στο Μαξίμου" ξεκίνησε η Δικαιοσύνη. Ο βουλευτής της ΝΔ, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε, τον περασμένο Ιούλιο στον ΣΚΑΪ, ότι στο Μαξίμου κάπνιζαν χασίς και ήδη έχει κληθεί να καταθέσει αστυνομικός, υπεύθυνος επί ΣΥΡΙΖΑ για το Μαξίμου, σε πταισματοδίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλημένος, σε πλήρη πανικό και παγωμένος από τις αποκαλύψεις έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση :

“Όταν η πολιτική γελοιότητα συναντά τον άκριτο ζήλο του οσφυοκάμπτη λειτουργού, τότε ο τραγέλαφος συναντά την «κανονικότητα».

Πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις ασυναρτησίες του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί «χασισοκαπνού στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis.

Άλλωστε, με την κυβέρνηση της ΝΔ η αυτογελοιοποίηση δεν έχει πλέον όρια”.




Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια που διέμεναν λαθρομετανάστες



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ στον Σταθμό Διαλογής, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η φωτιά ξεκίνησε από βαγόνι, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα παράτυποι μετανάστες. Οι φλόγες επεκτάθηκαν και κατέκαψαν πέντε βαγόνια. Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα και έσβησαν τη φωτιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παρατημένα βαγόνια – καταλύματα παράτυπων μεταναστών του Σταθμού Διαλογής παραδίδονται στις φλόγες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr από το σημείο του συμβάντος:



Πηγή : thestival.gr


55χρονος λαθρομετανάστης βίασε εξάχρονο αγόρι στο κέντρο της Αθήνας



Ένα αγόρι έξι ετών από το Κονγκό έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε ξενοδοχείο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει μετατραπεί σε κατάλυμα αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι μίλησε στην μητέρα του, υποφέροντας από φρικτούς πόνους. Επισκέφθηκαν νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε πέσει θύμα βιασμού.

Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Το παιδί υπέδειξε τον άνδρα που φέρεται να το κακοποίησε και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 55χρονου, επίσης από το Κονγκό.

Η οικογένεια του εξάχρονου είχε έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 και αρχικά διέμενε στη Σάμο.



Πηγή: ant1news.gr


Η νέα κλίμακα τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα



Οι τιμές πώλησης των αυτοκινήτων αλλάζουν, έπειτα από την αλλαγή της κλίμακας υπολογισμού των τελών ταξινόμησης που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι νέοι συντελεστές για την επιβολή των τελών ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων που προωθούνται έχουν ως εξής:

Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 €, 4% (χωρίς αλλαγή)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 14.000 € και μέχρι 17.000 €, 30% για τον τμήμα της αξίας (από 8% για το σύνολο της αξίας)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 17.000 € και μέχρι 20.000 €, 60% για το τμήμα της αξίας (από 16% για το σύνολο της αξίας)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 20.000 € και μέχρι 25.000 €, 70% για το τμήμα της αξίας (από 24% για το σύνολο της αξίας)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 25.000 €, 32% για το τμήμα της αξίας (από 32% για το σύνολο της αξίας).

Αξία                       Υφιστάμενο τέλος ταξινόμησης                                Νέο τέλος ταξινόμησης

10.000                   400                                                                         400

12.000                   480                                                                         480

14.000                   560                                                                         560

15.000                   1200                                                                       860

17.000                   1360                                                                       1760

18.000                   2880                                                                       2360

19.000                   3040                                                                       2960

20.000                   3200                                                                       3560

24.000                   5760                                                                       6360

25.000                   6.000                                                                     7060

30.000                   9.600                                                                     8.660      


Απάντηση των εταιρειών ΕΨΑ και ΛΟΥΞ στην Coca Cola Hellas



Οι ελληνικές εταιρείες ΕΨΑ και ΛΟΥΞ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Coca Cola Hellas, δηλώνουν σήμερα σε κοινή τους ανακοίνωση ότι "η πολυεθνική βρίσκεται σε προφανή κατάσταση πανικού εξαιτίας της αποκάλυψης της αλήθειας και για τοn λόγο αυτό εξαπολύει λεονταρισμούς και επιθέσεις εναντίον όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που έλαβαν χώρα τους τελευταίους έντεκα μήνες".

Παράλληλα σημειώνει ότι "ίσως η Coca Cola Hellas να βρήκε έναν νέο τρόπο να στραφεί εναντίον όλων όσοι με θάρρος και ανιδιοτέλεια δεν λύγισαν από το βάρος των πιέσεων της πολυεθνικής και βοήθησαν στην ανάδειξη της αλήθειας, εκτοξεύοντας απειλές και φοβέρες προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη. Είναι τουλάχιστον περιπαικτικός ο λόγος της εν λόγω εταιρείας όταν μιλάει για σεβασμό απέναντι στους νόμους, στο Σύνταγμα , στους θεσμούς και στους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) έχει εκδώσει δυο φορές πρόσφατα σε βάρος της απόφαση για την αυθαίρετη επικοινωνιακή χρήση των εθνικών μας συμβόλων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ επιπλέον η COCA COLA στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της στην Ελλάδα έχει καταδικαστεί παλαιότερα τουλάχιστον άλλες δυο φορές και από άλλη Ανεξάρτητη Αρχή του ελληνικού κράτους για αθέμιτες πρακτικές".


Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "οι ΛΟΥΞ και ΕΨΑ που εξ αρχής έχουν επιλέξει να κάνουν χρήση διαδικασιών ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών μόνο με τη νόμιμη οδό, θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχουν στα χέρια τους, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα όσον αφορά την τήρηση των κείμενων διατάξεων και των σχετικών νόμων περί αδειοδότησης και πληρωμής σχετικών τελών.

Αξίζει να τονιστεί για μια ακόμα φορά, ότι οι ΕΨΑ και ΛΟΥΞ δεν επιδιώκουν ίδιον οικονομικό όφελος από την συγκεκριμένη υπόθεση, αντιθέτως οποιαδήποτε κίνησή τους γίνεται με μοναδική επιδίωξη τον περιορισμό των παράνομων πρακτικών εμπορευματοποίησης των εθνικών μας συμβόλων, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του διαφαινόμενου αθέμιτου ανταγωνισμού".


Πηγή : capital.gr


Αναγνωρίστηκε ο διαδηλωτής με δολοφονικές διαθέσεις του ΠΑΜΕ που χτύπησε αστυνομικό




Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν (5) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού.


Στον τελικό ο Πετρούνιας




Ο Λευτέρης Πετρούνιας σφράγισε την παρουσία του στον τελικό του Σαββάτου (12/10) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης με την τέταρτη καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΟΚΤΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

1. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.858

2. Ατρούτ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.700

3. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.700

4. Λευτέρης Πετρούνιας 14.700

5. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.666

6. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.600

7. Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία) 14.566

8. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.566


Πρόγραμμα συναντήσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων



O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την Παρασκευή διαδοχικές συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, με αντικείμενο τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων, οι οποίες θα γίνουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, έχει ως εξής:

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00,

Με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15,

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 17:00,

Με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 18:00,

Με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 19:00.


Απειλές Τραμπ εναντίον Τουρκίας! «Θα την καταστρέψω ολοσχερώς»!



Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, απειλεί ανοιχτά την Τουρκία του Ερντογάν με δύο tweets, οι αμερικανοί γερουσιαστές απειλούν την Άγκυρα με αναστολή της συμμετοχής της στο NATO εάν επιτεθεί εναντίον των Κούρδων. 

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ».

As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over...
147 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over...
....the captured ISIS fighters and families. The U.S. has done far more than anyone could have ever expected, including the capture of 100% of the ISIS Caliphate. It is time now for others in the region, some of great wealth, to protect their own territory. THE USA IS GREAT!


ΕΕ και Ρωσία αντιτίθενται στα σχέδια του Ερντογάν για επίθεση στην Συρία


Η ξαφνική κίνηση της Ουάσινγκτον να παράσχει έμμεση στήριξη στην Άγκυρα, η οποία διακαώς επιθυμεί να αναδιαμορφώσει τα σύνορα στα ανατολικά της, προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας επιβεβαίωσε ο τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι η τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία μπορεί να αρχίσει «σήμερα ή αύριο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή φέρνει και τις πρώτες αντιδράσεις. Πρέπει να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα γνωρίζει ότι η Τουρκία συμμερίζεται τη θέση της Ρωσίας όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται σε μια επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία καθώς «μια επανάληψη των εχθροπραξιών θα υπονόμευε τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης αυτής.

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέφρασε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τις επανειλημμένες ανακοινώσεις τούρκων πολιτικών για την έναρξη μονομερούς στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία. Μια τέτοια στρατιωτική επέμβαση θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση (…) Αυτό που χρειάζεται η Συρία είναι να τερματιστεί η βία και να ξεκινήσει η σταθεροποίηση», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Βερολίνο κατανοεί και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην παραμεθόριο περιοχή.

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Στιβ Άλτερ, κληθείς να απαντήσει σχετικά με το εάν το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις συναντήσεις του Χορστ Ζεεχόφερ με τούρκους αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι το ζήτημα τέθηκε από την τουρκική πλευρά και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του ότι η γερμανική κυβέρνηση «έχει τα προβλήματά της» με το σχέδιο της Άγκυρας για τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» για πρόσφυγες στην βόρεια Συρία.

Ο κ. ‘Αλτερ διευκρίνισε πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ανεξάρτητο από την χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης για το προσφυγικό.


Πηγή