Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ο αποτυχημένος Τσίπρας ονειρεύεται πρόωρες εκλογές και γελάει η Ελλάδα



Ο πλέον αποτυχημένος , ψεύτης, απατεώνας, ανήθικος και ανάλγητος πρωθυπουργός που έχει περάσει ποτέ από την χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, τολμάει να κάνει σκληρή κριτική σε ένα σοβαρό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησης που δείχνει ότι ξέρει να κυβερνάει.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αντί να κάνει αυτοκριτική και να ζητάει συγνώμη για όσα έκανε και είπε στους Έλληνες αυτά τα 4,5 χρόνια άθλιας κυβέρνησης, κάνει κριτική στο Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Αναφερόμενος με θάρρος στην υπόθεση Novartis, που έστησε ο ίδιος για να κατηγορήσει πολιτικούς τους αντιπάλους δηλώνει ότι «είναι σαν Λερναία Ύδρα και θα τους κυνηγά για πολύ καιρό», ενώ προκαλεί κιόλας τη ΝΔ να «μας κάνει δώρο» την εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και επειδή ο πεινασμένος και απογοητευμένος καρβέλια ονειρεύεται φαντάζεται ότι «Ο κ. Μητσοτάκης, θυμηθείτε το, θα βρεθεί πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεστε μπροστά στα αδιέξοδα και στις αντιφάσεις της πολιτικής του και θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσουμε εμείς».

Το αθλιότερο των όσων είπε στην συνέντευξη του είναι ότι την απόλυτη καταστροφή που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του την σερβίρει ως επιτυχία λέγοντας «Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα…», και κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι «σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο», ποιός ο Αλέξης Τσίπρας!!!

Συνέχισε το παραλήρημα αναφερόμενος στην δίκαιη άρση ασυλίας Πολάκη λέγοντας «Δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά. Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί».

Αντί να ντρέπεται και να απολογείται ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται και κατά του Κωστή Χατζηδάκη, για τον οποίο αναφέρει ότι «αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρείας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής». Και το λέει αυτός που η κυβέρνηση του πήρε την ΔΕΗ το 2015 με 90.000.000 κέρδη και την πάτωσε με 900.000.000 χρέη, δεν έχει ίχνος φιλότιμου ο Αλέξης Τσίπρας.





Δίστομο: Ιστορική δικαίωση των θυμάτων των ναζί από την ιταλική Δικαιοσύνη



«Ιστορική δικαίωση των επιλογών του Γιάννη Σταμούλη και για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων αλλά και τους δρόμους που άνοιξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», χαρακτηρίζει η δικηγόρος και θυγατέρα του, Χριστίνα Σταμούλη, πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Αναιρετικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία «δίδεται το πράσινο φως να υπάρξουν κατασχέσεις και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Διστομιτών».

Όπως σημειώνει η κα Σταμούλη, η απόφαση δικαιώνει τους Διστομίτες για τις αποζημιώσεις που ζητούν από τη Γερμανία αλλά δικαιώνει περισσότερο τις δικονομικές επιλογές του Γιάννη Σταμούλη καθιστώντας την υπόθεση του Διστόμου ως αρχή για παρόμοιες υποθέσεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με την κα Σταμούλη, το 2004 ο αείμνηστος δικηγόρος Γιάννης Σταμούλης βρέθηκε να έχει στα χέρια του μια ιστορική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Λιβαδειάς από το 1997 για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες του Διστόμου και συγχρόνως άλλη μία απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν μπορούσε να εκτελέσει τη συγκεκριμένη απόφαση στη χώρα μας σκέφτηκε να προχωρήσει τις διαδικασίες έτσι ώστε αυτή η απόφαση και οι απαιτήσεις των κατοίκων του Διστόμου να εκτελεστούν σε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα έβρισκε περιουσία της Γερμανίας. Μάλιστα τότε είχε διορίσει ο Γιάννης Σταμούλης και τον Ιταλό δικηγόρο Γιόαχιμ Λάου, ο οποίος είχε προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτου ποσού 25 εκ ευρώ σε βάρος των ιταλικών σιδηροδρόμων, όπου εκεί η Γερμανία παίρνει ποσοστό από τα εισιτήρια.

«Πλέον το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας γερμανικών σιδηροδρόμων που ζητούσαν να μην γίνει δεκτή η κατάσχεση των εισπράξεων από τα εισιτήρια των ιταλικών σιδηροδρόμων που είχε αποφασίσει το Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο το 2014», εξηγεί η κα Σταμούλη, και όπως η ίδια συμπληρώνει, «δίδεται το πράσινο φως να υπάρξουν κατασχέσεις και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Διστομιτών».

Η ίδια υπενθυμίζει ότι διεκδικήσεις των αποζημιώσεων που άρχισαν το 1995 από το Γιάννη Σταμούλη ως απάντηση σε ένα Γερμανό πάστορα που πήγε να χαιρετήσει στις εκδηλώσεις στο Δίστομο. Μάλιστα υπενθυμίζει πως «ο Γιάννης Σταμούλης είχε πει τότε πως δεν αρκεί ο χαιρετισμός από μόνος του αλλά πρέπει η Γερμανία να πληρώσει». Όλα τα ενδιάμεσα χρόνια η Γερμανία κράτα άμυνα προβάλλοντας την νομική θέση που προσπαθεί να περάσει και στο ευρωπαϊκό πεδίο ότι δηλαδή «μόνο τα γερμανικά δικαστήρια μπορούν να δικάσουν αυτές τις υποθέσεις». «Αυτή τη νομική θέση πλέον την απορρίπτει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας και επιβεβαιώνει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας με την αμετάκλητη απόφαση που εξέδωσε», δηλώνει η κα Χριστίνα Σταμούλη.

Η ίδια διαπιστώνει ότι «πληθαίνουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι φωνές υπέρ του Διστόμου», ενώ παράλληλα εκτιμά «πως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί για την πλήρη δικαίωση». Για τα επόμενα βήματα σημειώνει πως «αυτό εξαρτάται από τη θέση των εντολέων μας δηλαδή των κατοίκων του Διστόμου, της δημοτικής αρχής του Διστόμου που συμμετέχει στην υπόθεση αλλά και της περιφέρειας Στερεάς που κρατά ζωντανή τη συγκεκριμένη υπόθεση της διεκδίκησης των αποζημιώσεων. Θα συναποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα» αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να επαναληφθεί το αίτημα για εκτέλεση συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων σε ελληνικό έδαφος. Σημειώνεται ότι η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν μεταξύ των πρώτων που ενίσχυσε αυτή την υπόθεση ως διάδοχος της νομαρχίας Βοιωτίας και μάλιστα τα συγκεκριμένα δικόγραφα των διεκδικήσεων η οποίες κρίθηκαν σε ιταλικό έδαφος υπογράφει ο μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Στερεάς και νυν δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Εμείς προχωράμε στις ίδιες τις βάσεις που σχεδίασε ο Γιάννης Σταμούλης μέχρι να πάρουμε έμπρακτη συγγνώμη από τη Γερμανία και η έμπρακτη συγνώμη είναι η αποδοχή της πληρωμής των αποζημιώσεων» υπογραμμίζει η δικηγόρος, καθώς σημειώνει ότι «οι νομικές νίκες και οι δικονομικές επιτυχίες έχουν διατηρήσει σε κορυφαίο επίπεδο το αίτημα του λαού μας για δικαιοσύνη και αποζημίωση. Για δε το Δίστομο σε όλο τον κόσμο ανοίχτηκαν πλέον πολλά βιβλία και το θέμα μετά το 1995 έχει πλέον διεθνοποιηθεί».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τσιάρας: Αλλάζουμε άμεσα τους νέους Ποινικές Κώδικες



Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου (6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019) που διοργάνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τους νέους κώδικες (ποινικός κώδικας και κώδικας ποινικής δικονομίας), επισήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατραπεί το σπουδαίο αυτό εγχείρημα των κωδίκων σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να παραμείνει ο ποινικός κώδικας ένα τιμωρητικό εργαλείο».


Κατά τις εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι νέοι κώδικες είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα». «Είναι μια προσπάθεια – συνέχισε – που αδικήθηκε από τον τρόπο και το χρόνο τον οποίο προωθήθηκε και λέω ότι αδικήθηκε αυτή η εσπευσμένη εφαρμογή, καθώς οδήγησε σε αποφάσεις δικαστηρίων που προσέκρουαν στο κοινώς περί δικαίου αίσθημα». Παρ΄ όλα αυτά, «θέλω να είμαι ξεκάθαρος» επισήμανε ο κ. Τσιάρας, «οι δικαστές δικάζουν σύμφωνα με τους νόμους που αποφασίζει η ελληνική πολιτεία, το Σύνταγμα και τη συνείδηση τους».

Ως προς τους νέους κώδικες, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει άμεσα τις αναγκαίες αλλαγές και να τροποποιήσει τις διατάξεις που πρέπει να βελτιωθούν» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επιλέγει την εξισορρόπηση και επιλέγει τη θεσμική οδό».

Επίσης, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι ίδια με αυτή της προηγούμενης, «οπλίζεται με τον αναγκαίο χρόνο να ολοκληρώσει το έργο που έμεινε ημιτελές» καθώς τα μέλη της «γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα για να ολοκληρώσουν αυτή τη σπουδαία προσπάθεια».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι «δεν αποτελεί σχήμα λόγου η δική μας προσήλωση στην ανεξαρτησία των θεσμών, αποτελεί δείκτη ποιότητας της δημοκρατίας, απαίτηση των πολιτών και του ίδιου του πρωθυπουργού» και προσέθεσε ότι «οι εργασίες αυτού του συνεδρίου θα αποτελέσουν κρίσιμη πυξίδα για τις αλλαγές».

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή τη μεγάλη μάχη θα αποφύγουμε κάθε μορφή αιφνιδιασμού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ανέφερε ότι «έγινε σφοδρή κριτική σε πολλές διατάξεις του ποινικού κώδικα», αλλά «θεωρώ ότι πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία που συνοδεύει τέτοιου μεγέθους αλλαγές».

Οι κώδικες μετατράπηκαν σε πολιτική αντιπαράθεση, ανέφερε ο κ. Σεβαστίδης και πρόσθεσε: «Ένα συλλογικό έργο πολυετούς προσπάθειας, δεν μπορεί να χρωματιστεί πολιτικά, ούτε να το οικειοποιηθεί κανένας πολιτικός χώρος. Πάντως είναι αλήθεια πως ορισμένες διατάξεις του φέρουν ένα ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα».

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΕΔΕ ανέφερε ότι η σκληρή ποινική καταστολή που συνήθως λειτουργεί εκδικητικά, δεν απέφερε ποτέ σε καμία χώρα του κόσμου, παρά μόνο μια επίπλαστη ασφάλεια για τον πολίτη».

Ακόμη, ο κ. Σεβαστίδης επισήμανε ότι «δεν δικαιολογείται η ισοπεδωτική επιστημονική κριτική που ακολούθησε και θεωρώ αδιανόητο για επιστημονικές ενώσεις να εκφράζουν συνολική άρνηση σε κάθε νομοθέτημα, χωρίς να προτείνουν λύσεις.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ, Νικόλαος Σαλάτας, ανέφερε ότι «ο εκσυγχρονισμός των κωδίκων ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαίος. Βεβαίως για ένα τέτοιο μεγάλο έργο, είναι λογικό να υπάρχουν ενστάσεις και προτάσεις για τροποποιήσεις, αυτή την ανάγκη εύχομαι να καλύψει το συνέδριο.

Επίσης, ο κ. Σαλάτας τόνισε ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κρίνεται κατά πόσο είναι ανεξάρτητη και επισήμανε: «Για αυτό όλοι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, ειδικά οι δικαστές και οι εισαγγελείς που ασχολούνται με υποθέσεις γενικού ενδιαφέροντος δεν θα πρέπει να αστοχούν».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ κατέληξε λέγοντας ότι «είναι πολύ άδικο από ελάχιστες ενέργειες δικαστικών λειτουργών να λοιδωρείται η Δικαιοσύνη».

Τέλος, στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, δικαστές εν ενεργεία και συνταξιούχοι, δικηγόροι κ.ά..


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Επίσκεψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης




Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, αφού επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και συνάντησε κρατουμένους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η κα Νικολάου συζήτησε διεξοδικά με τον διευθυντή του Καταστήματος τα προβλήματα που παρουσιάζονται, καθώς και τις ελλείψεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αριθμό των κρατουμένων, όπου η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «ήδη για την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης σε όλη τη χώρα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση υπεραριθμίας κρατουμένων, καθώς πρωταρχικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής είναι να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες τόσο για τους κρατουμένους όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι αναμένεται η υλοποίηση της 6Κ/2018, σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν 550 υπάλληλοι διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και η νέα προκήρυξη ειδικά για την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.