Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Εντολή Βρούτση για επιστροφή 86 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στην απονομή συντάξεων


Εντολή για την επιστροφή 86 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στα τμήματα απονομής συντάξεων έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για 86 υπαλλήλους που είχαν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, και είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Η επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού – το οποίο είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας – θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μέχρι σήμερα υποστελεχωμένων τμημάτων απονομής συντάξεων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

470.000 εκκρεμείς συντάξεις

Οι 86 υπάλληλοι θα προστεθούν στους 502 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ (ποσοστιαία αύξηση 17,13%) και τα συνολικά 588 στελέχη των τμημάτων απονομής συντάξεων θα διατεθούν στο κρίσιμο πεδίο της εκκαθάρισης και απόδοσης των 470.000 εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων, μία «ανοικτή πληγή» της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία κληρονόμησε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Βρούτσης: Σκοπός η επιτάχυνση έκδοσης νέων συντάξεων

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία αδιαφορούσε και έκρυβε κάτω από το χαλί λέγοντας συστηματικά ψέματα στους πολίτες», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον μας μπροστά στην τραγική εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων απομάχων του εργασιακού βίου που δίκαια και απεγνωσμένα ζητούν να λάβουν την σύνταξή τους. Σε συνεργασία με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη επιστρέφουν σήμερα 86 υπάλληλοι που είχαν απομακρυνθεί όχι με δική τους ευθύνη – στο πραγματικό αντικείμενό τους που είναι η απονομή συντάξεων – με σκοπό να επιταχύνουν την έκδοση νέων συντάξεων», τόνισε ακόμη ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, της ψηφιακής σύνταξης μέσα από το πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κρατούμενος πήρε άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού αλλά δεν γύρισε ποτέ



Ένας αλλοδαπός κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο, πήρε ολιγοήμερη άδεια, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Το βράδυ της Παρασκευής έληγε η τετραήμερη άδεια που είχε πάρει ο αλλοδαπός κρατούμενος από τις φυλακές, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Πρόκειται για κρατούμενο που εξέτιε ποινή για σειρά από διακεκριμένες κλοπές.




Έρχεται δικαστικό τσουνάμι για τα σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑ



Φαίνεται ότι «ο κύβος ερρίφθη» για την εκκίνηση των διαδικασιών δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε στον Σκάι το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αφορμή ήταν η υπόθεση της ΔΕΗ όπου υπάρχει το ερώτημα των ευθυνών για το τόσο μεγάλο έλλειμμα που σήμερα οδηγεί στην λήψη έκτακτων μέτρων για να αποφευχθεί η κατάρρευση και η πιθανή χρεοκοπία της επιχείρηση.

Μόνο που ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η αναζήτηση ευθυνών δεν θα περιοριστεί στη ΔΕΗ αλλά θα επεκταθεί και στη διερεύνηση της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015, μία από τις παραμέτρους που οδήγησαν στη ΔΕΗ στη σημερινή κατάσταση ήταν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ που με τη σειρά τους αποτέλεσαν βασική υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα με το τρίτο μνημόνιο.

«Η ΔΕΗ μέσω τρίτου μνημονίου αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ. Υπήρξε ζημία της τάξης των 500–600 εκατ. ευρώ», επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, συνδέοντας τις δύο υποθέσεις.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου που αποκάλυψε στον Σκάι ότι η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα.

Είχε προηγηθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης που είχε αναφερθεί σε ποινικές ευθύνες σε σχέση με τη ΔΕΗ, με αφορμή και την αγορά από τη ΔΕΗ επιχείρησης στη Βόρεια Μακεδονία: «Υπάρχει αυτή η περίεργη υπόθεση εξαγοράς από την ΔΕΗ εταιρείας από τον βόρειο γείτονά μας που ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ. Δεν νομίζετε εσείς που κάνετε τους εισαγγελείς ότι οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις για αυτό το θέμα. Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει στο πολιτικό θέατρο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ζήτημα ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι. Σήμερα ανοίγει το θέμα και θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις και στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Η Νέα Δημοκρατία μάζευε στοιχεία από καιρό

Το θέμα δεν προέκυψε τώρα. Η ΝΔ σε διάφορες στιγμές κατά την περίοδο των κυβερνήσεων Τσίπρα είχε θέσει το ζήτημα να ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για διάφορες πλευρές της διακυβέρνησης και ότι όταν έρθει στην εξουσία, θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.

Αιχμή του δόρατος ήταν πάντα το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η διαπραγμάτευση για τους θεσμούς. Σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση συντονίζεται με αρκετές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που έχουν υποστηρίξει ότι ο τρόπος που έγινε η διαπραγμάτευση αλλά και ο τρόπος που καταλήξαμε στο τρίτο μνημόνιο είχε ένα σωρευτικό κόστος πάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο κόστος αυτό συνυπολογίζεται, κατά την κυβέρνηση, το κόστος του επιπλέον δανεισμού στον οποίο αναγκάστηκε να καταφύγει η κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο, το κόστος για τις επιχειρήσεις από τα capital controls και η απώλεια αναπτυξιακής δυναμικής σε βάθος ετών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εάν υπάρξει ποινική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης αυτή δεν θα αφορά μόνο σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που σήμερα ηγείται του  ΜέΡΑ25.

Πάντως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Βαρουφάκης έχουν κατ’ επανάληψη αρνηθεί ότι υπήρξε αυτή η ζημιά και έχουν υποστηρίξει ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν προκύπτουν από πραγματικά οικονομικά δεδομένα αλλά αποτελούν εικασίες πάνω σε υποτιθέμενες απώλειες.

Άλλες υποθέσεις που μπορούν να μπουν στο στόχαστρο
Πάντως προεκλογικά από την πλευρά της ΝΔ είχαν κατά περίπτωση διατυπωθεί ερωτήματα και για άλλες υποθέσεις όπως και τοποθετήσεις ότι θα πρέπει να εξεταστούν και ποινικά.

Καταρχάς υπάρχει η υπόθεση της παρ’ ολίγο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, που τότε είχε προκαλέσει πολύ μεγάλο θόρυβο, εφόσον υπήρξε πλήθος ενδείξεων ότι αυτά τα όπλα θα κατέληγαν να χρησιμοποιηθούν στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη.

Έπειτα υπάρχει το ζήτημα με τον κ. Πετσίτη και τη σχέση του με το Μαξίμου αλλά και επιχειρηματίες που συναλλάσσονταν με τη ΔΕΠΑ. Η ΝΔ είχε επιμείνει τότε να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του αλλά και ο συνολικότερο ρόλος του σε συνδυασμό με το ζήτημα των χρεών των επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη

Παράλληλα, υπάρχει και το ζήτημα του πώς χρησιμοποιήθηκαν τα πολύ υψηλά κονδύλια για το μεταναστευτικό που έλαβε η χώρα μας. Επ’ αυτού άλλωστε είχε υπάρξει και έρευνα από τη μεριά τηςOLAF, της ειδικής υπηρεσίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση ζητημάτων διαφθοράς.

Η υπόθεση Novartis

Παρότι η υπόθεση Novartis ξεκίνησε με την προβολή από τη μεριά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα της θέσης ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως και με την υπερψήφιση των προανακριτικών επιτροπών, τελικά οδήγησε την αρχειοθέτηση για το σύνολο σχεδόν των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν, με την εξαίρεση του αιτήματος για την άσκηση δίωξης στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Η ΝΔ είχε υποστηρίξει εξαρχής ότι επρόκειτο για σκευωρία και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να ζητήσει να εξεταστεί και ποινικά το πώς φτάσαμε σε αυτή την υπόθεση.

Αυτό φάνηκε και από όσα δήλωσε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90.1» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. O κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για την υπόθεση της Novartis  –ειδικά στο σκέλος που αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο – σημειώνοντας ότι είναι ακατανόητο η εισαγγελέας διαφθοράς να στέλνει νέο αίτημα στη Βουλή. Επανέλαβε πως η υπόθεση σκευωρίας της υπόθεσης Novartis θα διερευνηθεί.
Και βεβαίως, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά κι άλλες υποθέσεις, όπως η προσπάθεια πώλησης του «Ελ. Βενιζέλος» σε τιμή εξευτελιστική, η υπόθεση της προσπάθειας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία από τον Πάνο Καμμένο και φυσικά οι σοβαρές καταγγελίες για χρηματισμό συγκεκριμένων πολιτικών για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών που έκανε ο Καμμένος «δείχνοντας» τον τότε ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά.

Αστήρικτες κατηγορίες που όμως θα πρέπει να διερευνηθούν, κάτι που άλλωστε έχει ζητήσει και ο κ. Κοτζιάς.

Θα στηθεί «βιομηχανία εξεταστικών»;

Ο κ. Γεραπετρίσης υποστήριξε στις δηλώσεις στον Σκάι ότι «δεν θα υπάρξει βιομηχανία Εξεταστικών», σε σχέση με τα πεπραγμένα τα προηγούμενης κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό πιθανώς να θέλησε να διασκεδάσει προκαταβολικά τυχόν εντυπώσεις ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επιδοθεί σε ένα είδος ποινικού ρεβανσισμού απέναντι στους προκατόχους της, μέσα από ένα μπαράζ εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών.

Άλλωστε, η ΝΔ είχε επικρίνει σφοδρά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επενδύσει πολιτικά στη διερεύνηση σκανδάλων των «μνημονιακών – συστημικών» κομμάτων, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο στρίμωχνε πολιτικά την αντιπολίτευση και ταυτόχρονα ικανοποιούσε το «περί δικαίου αίσθημα» ενός τμήματος του εκλογικού σώματος που αναζητούσε ενόχους για την οικονομική και κοινωνική κρίση και ήθελε να δει να αποδίδεται δικαιοσύνη. Για την Νέα Δημοκρατία αυτό αποτελούσε τελικά απλώς εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης και απόπειρα χειραγώγησής της.

Όμως, η πρόσφατη πολιτική εμπειρία έχει δείξει ότι δύσκολα οι κυβερνήσεις αντιστέκονται στον πειρασμό τέτοιων κινήσεων, ιδίως όταν υπάρχουν υποθέσεις με μεγάλες σκιές, αναπάντητα ερωτήματα και μεγάλη πολιτική φόρτιση.


Πηγή : in.gr


Brexit: Ομολογία Τζόνσον – Έκλεισε το κοινοβούλιο για να εκβιάσει την ΕΕ



Σε μια κυνική ομολογία προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος κατάφερε να κλείσει το κοινοβούλιο της χώρας απειλώντας με Brexit χωρίς συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει στη Bρετανία τη συμφωνία διαζυγίου που επιθυμεί αν πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Φοβάμαι πως όσο πιο πολύ οι φίλοι και εταίροι μας σκέπτονται, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να συγκρατηθεί από το Κοινοβούλιο, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μας δώσουν τη συμφωνία που χρειαζόμαστε», είπε ο Τζόνσον στο Sky News ομολογώντας τον εκβιασμό του προς την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε, εξάλλου, πως οι βουλευτές που επιδιώκουν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία κάνουν πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει δεσμευθεί πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία και έχει πει ότι η παραμονή στο τραπέζι ενός Brexit χωρίς συμφωνία ενισχύει τη θέση της Βρετανίας στην αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας με την Ένωση.

«Όσο πιο πολύ οι κοινοβουλευτικοί προσπαθούν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τόσο πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε σε αυτή την κατάσταση», είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ μπορούν να δουν ένα «αδρό περίγραμμα» του τι χρειάζεται να γίνει ώστε η Βρετανία και οι Βρυξέλλες να συμφωνήσουν μια νέα συμφωνία για το Brexit, είπε ακόμη ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να κάνουμε μια συμφωνία, αυτό είναι για το οποίο δουλεύουμε τόσο σκληρά με τους φίλους και τους εταίρους μας (στην Ευρώπη)», είπε στην τηλεόραση του BBC. «Ο καθένας μπορεί να δει ένα αδρό περίγραμμα αυτού που χρειάζεται να γίνει. Ο καθένας θα πρέπει τώρα να επικεντρώσει στο σημείο όπου πρέπει να καταλήξουμε».

«Θα χρειαστεί δουλειά, θα χρειαστεί πολλή ενέργεια για να φθάσουμε εκεί, για να απαλλαγούμε από αυτή την παλιά Συμφωνία Αποχώρησης», είπε ο Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, τρεις ξεχωριστές νομικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της απόφασης του Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για σχεδόν ένα μήνα μετά την επιστροφή των βουλευτών στα έδρανα έπειτα από τη θερινή ανάπαυλα την προσεχή Τρίτη, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να δεσμεύονται είτε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση είτε ότι θα την αναγκάσουν να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια καθυστέρηση του Brexit.

Οι αντίπαλοι του Τζόνσον υπέστησαν μια πρώτη απογοήτευση: το Ανώτατο Δικαστήριο της Σκωτίας απέρριψε αίτημα σχεδόν 75 φιλο-ευρωπαίων βουλευτών να αντικρούσουν επειγόντως την αναστολή. Η προσφυγή θα εξεταστεί ωστόσο επί της ουσίας την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένη». Η αναστολή «δεν εμποδίζει» τους βουλευτές «να επιτηρήσουν την αποχώρησή μας από την ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετά την ετυμηγορία.


Θεοδόσης Παπανδρέου
Πηγή : newsbomb.gr


Έριξαν πάνω από 80 μολότοφ για να κάψουν αστυνομικούς και ζητάνε και τα ρέστα οι αντιεξουσιαστές



Με απύθμενο θράσος και ψέμα οι αντιεξουσιαστές που καίνε, σπάνε περιουσίες και κάνουν καταδρομικές δολοφονικές ενέργειες με μολότοφ κατά αστυνομικών καθημερινά ζητάνε και τα ρέστα από τους αστυνομικούς που επέβαλαν την τάξη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «επιχειρείται «εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Χθες βράδυ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων, που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων.

Στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν έτερες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα, επίσης με διάφορα αντικείμενα και με περισσότερες από (80) μολότοφ. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, όπου έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων.

Προσπαθείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίσης χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την αστυνομία και με τον τρόπο που επιτελεί το έργο της.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στης Αρχές της δημοκρατίας μας. Το ίδιο έπραξαν και χθες το βράδυ με ιδιαίτερη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν.


Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντομπάσκετ 2019




Η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 31 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου!

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα:  

Σάββατο 31 Αυγούστου

10.30: Ανγκόλα – Σερβία, ΕΡΤ 2
11.00: Πολωνία – Βενεζουέλα, ert.gr
11.30: Ρωσία – Νιγηρία, ΕΡΤ SPORTS
11.30: Ιράν – Πόρτο Ρίκο, ert.gr
14.30: Φιλιππίνες – Ιταλία, ΕΡΤ 3
15.00: Ακτή Ελεφαντοστού – Κίνα, ΕΡΤ SPORTS
15.30: Ισπανία – Τυνησία, ΕΡΤ 2
15.30: Αργεντινή – Νότια Κορέα, ert.gr

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
10.30: Καναδάς – Αυστραλία, ert.gr
11.00: Νέα Ζηλανδία – Βραζιλία, ΕΡΤ SPORTS
11.30: Δομινικανή Δημοκρατία – Ιορδανία, ert.gr
11.30: Τουρκία – Ιαπωνία, ΕΡΤ 2
14.30: Σενεγάλη – Λιθουανία, ert.gr
15.00: Ελλάδα – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS
15.30: Τσεχία – ΗΠΑ, ΕΡΤ 2
15.30: Γαλλία – Γερμανία, ΕΡΤ 3

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
10.30: Ιταλία – Ανγκόλα, ΕΡΤ 2
11.00: Βενεζουέλα – Ακτή Ελεφαντοστού, ert.gr
11.30: Νιγηρία – Αργεντινή, ΕΡΤ SPORTS
11.30: Τυνησία – Ιράν, ert.gr
14.30: Σερβία – Φιλιππίνες, ΕΡΤ 3
15.00: Κίνα – Πολωνία, ΕΡΤ 2
15.30: Πόρτο Ρίκο – Ισπανία, ΕΡΤ SPORTS
15.30: Νότια Κορέα – Ρωσία, ert.gr

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου
10.30: Αυστραλία – Σενεγάλη, ert.gr
11.00: Μαυροβούνιο – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ SPORTS
11.30: Ιαπωνία – Τσεχία, ΕΡΤ 2
11.30: Γεωργία – Δομινικανή Δημοκρατία, ert.gr
14.30: Λιθουανία – Καναδάς, ΕΡΤ 3
15.00: Βραζιλία – Ελλάδα, ΕΡΤ SPORTS
15.30: ΗΠΑ – Τουρκία, ΕΡΤ 2
15.30: Ιορδανία – Γαλλία, ert.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
10.30: Ανγκόλα – Φιλιππίνες, ΕΡΤ 2
11.00: Ακτή Ελεφαντοστού – Πολωνία, ert.gr
11.30: Πόρτο Ρίκο – Τυνησία, ΕΡΤ SPORTS
11.30: Νότια Κορέα – Νιγηρία, ert.gr
14.30: Ιταλία – Σερβία, ΕΡΤ 2
15.00: Βενεζουέλα – Κίνα, ert.gr
15.30: Ρωσία – Αργεντινή, ΕΡΤ SPORTS
15.30: Ισπανία – Ιράν, ert.gr

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου
10.30: Καναδάς – Σενεγάλη, ert.gr
11.00: Βραζιλία – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS
11.30: Τουρκία – Τσεχία, ΕΡΤ 2
11.30: Γερμανία – Ιορδανία, ert.gr
14.30: Λιθουανία – Αυστραλία, ΕΡΤ 3
15.00: Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ SPORTS
15.30: ΗΠΑ – Ιαπωνία, ΕΡΤ 2
15.30: Δομινικανή Δημοκρατία – Γαλλία, ert.gr

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 3
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
15.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS
10.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2
14.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 3
15.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 3
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
15.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου
10.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
11.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2
11.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS
14.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 2
15.00: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ 3
15.30: Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου
14.00: Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS
16.00: Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
14.00: Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS
16.00: Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
14.00: Αγώνας κατάταξης 5-8, ΕΡΤ SPORTS
16.00: Αγώνας κατάταξης 5-8, ΕΡΤ SPORTS

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
11.00: Ημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS
15.00: Ημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
11.00: Αγώνας κατάταξης 7-8, ΕΡΤ SPORTS
15.00: Αγώνας κατάταξης 5-6, ΕΡΤ SPORTS

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
11.00: Μικρός τελικός, ΕΡΤ SPORTS
15.00: Τελικός, ΕΡΤ SPORTS


Μογκερίνι: Εξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ


Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ είναι «εξαιρετικά ανησυχητική», δήλωσε σήμερα από το Ελσίνκι η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, καλώντας σε σεβασμό του δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώνουν.

«Η εξέλιξη της κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ αυτές τις τελευταίες ώρες είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Αναμένουμε από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να σεβαστούν την ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι καθώς και το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι μετά τις επαφές που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ.

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση του Σαββάτου στο Χονγκ Κονγκ

Προσωπικότητες του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, ανάμεσά τους, ο Τζόσουα Γουόνγκ και ένας βουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την οποία κατήγγειλαν οργανώσεις ως απόπειρα της Κίνας να φιμώσει την αντιπολίτευση μετά την απαγόρευση μεγάλης διαδήλωσης αύριο, Σάββατο.

Η ημιαυτόνομη περιοχή δοκιμάζεται τους τελευταίους σχεδόν τρεις μήνες από τη χειρότερη κρίση της, μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997, με διαδηλώσεις και σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις που μερικές φορές εξελίσσονται σε επεισόδια.

Νέα μαζική συγκέντρωση επρόκειτο να προγραμματιστεί αύριο, Σάββατο, για την πέμπτη επέτειο της άρνησης του Πεκίνου να οργανώσει εκλογές με καθολική ψηφοφορία στην πόλη, απόφαση που ήταν η αφορμή να ξεσπάσει το «Κίνημα της ομπρέλας» του 2014, το οποίο σημαδεύτηκε από τις 70 ημέρες κατάληψης του χρηματοπιστωτικού και πολιτικού κέντρου του Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο μετά την επιβεβαίωση της απαγόρευσης της συγκέντρωσης αυτής, οι διοργανωτές απέσυραν το αίτημά τους να διαδηλώσουν για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά. Όμως, άλλες πρωτοβουλίες προετοιμάζονται.


Πηγή: iefimerida.gr 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε και εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε και εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 52χρονου αλλοδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στις γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, με την μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phishing), υπέκλεψε τα προσωπικά διαπιστευτήρια εισόδου στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής τραπεζικής Γερμανίδας υπηκόου και στη συνέχεια πραγματοποίησε παράνομη μεταφορά (3.400) ευρώ, στον λογαριασμό του μέσω διαδικτύου.

Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία προέκυψαν τα στοιχεία του 52χρονου στη χώρα μας ενώ η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω δικαστικής συνδρομής, για την ανακάλυψη και κατάσχεση ψηφιακών και έντυπων μέσων, που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα.

Άμεσα, προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας του εμπλεκόμενου σε περιοχή της Αττικής, όπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πραγματοποίησαν έρευνα και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
κάρτα εξωτερικής αποθήκευσης microsd,
κινητό τηλέφωνο με (2) κάρτες sim,
χρεωστική κάρτα τράπεζας,
καρτέλα με στοιχεία διαπιστευτηρίων εισόδου στον λογαριασμό του  ηλεκτρονικής τραπεζικής,
πλήθος εντύπων αποστολής χρημάτων σε τρίτα πρόσωπα, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων,
πλήθος εγγράφων που αφορούν αλληλογραφία με διάφορα τραπεζικά ιδρύματα, με κύρια θέματα την αίτηση σύναψης δανειακών συμβάσεων και ανοίγματος λογαριασμών και
σχέδια συμβάσεων με τρίτους. 
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε βιβλιάριο καταθέσεων λογαριασμού, στο οποίο αναγραφόταν κατάθεση επιταγής – εμβάσματος (120.869,84) δολαρίων Αμερικής την οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκε.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 52χρονος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Σημειώνεται ότι, η μέθοδος ηλεκτρονικού – ψηφιακού ψαρέματος (Phishing) είναι μορφή επίθεσης που εκδηλώνεται μέσω σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνών, στην οποία ο δράστης μιμείται μια αξιόπιστη οντότητα, ζητώντας κατά τη συνομιλία του με το θύμα να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες, οικονομικής φύσεως κυρίως, όπως π.χ. οι κωδικοί πρόσβασης σε διάφορα ψηφιακά μέσα και εφαρμογές, με απώτερο σκοπό την αποκόμιση παρανόμου περιουσιακού οφέλους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου:

να μην πείθονται από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παραχωρούν τους προσωπικούς κωδικούς προσβάσεως (username και password) καθώς και του πρόσθετου κωδικού ασφαλείας αν δεν βεβαιωθούν ότι βρίσκονται σε φυσικό περιβάλλον τράπεζας με ασφαλή ένδειξη σύνδεσης (https:),
να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς για πρόσβαση σε πλατφόρμες και διαδικτυακές υπηρεσίες,
να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που να περιέχουν αριθμούς, γράμματα και σύμβολα,
να μην αποθηκεύουν τους κωδικούς στον περιηγητή (browser) που χρησιμοποιούν. 
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): FEELSAFE,E-COMMERCE
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR.
Μέσω της διαδικτυακής πύλης της Ελληνικής Αστυνομίας: https://portal.astynomia.gr


ΗΠΑ: Το 2021 η δίκη των πέντε κατηγορούμενων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου


Η δίκη των πέντε ανδρών που κατηγορούνται ότι σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης, Χάλεντ Σεΐχ Μοχάμεντ, πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2021 στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο 54χρονος σήμερα κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που σχεδίασε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 3.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, όταν αεροπειρατές κατέλαβαν τέσσερα αεροσκάφη. Τα δύο από αυτά έπεσαν στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, προκαλώντας την κατάρρευσή τους, το τρίτο έπεσε στο Πεντάγωνο και το τελευταίο συνετρίβη σε ένα χωράφι στην Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατοδίκης, συνταγματάρχης Σέιν Κόεν, όρισε την 11η Ιανουαρίου 2021 ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας επιλογής των ενόρκων. Οι πέντε κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν, ούτε από το Πεντάγωνο, ούτε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Οι πέντε κρατούνται εδώ και περίπου 15 χρόνια στο Γκουαντάναμο. Τους ασκήθηκε δίωξη πριν από μια δεκαετία όμως η διαδικασία στη συνέχεια βάλτωσε, επειδή η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Μία από τις δυσκολίες για την κατηγορούσα αρχή είναι ότι οι κατηγορούμενοι είχαν περάσει από τις μυστικές φυλακές της CIA, όπου ορισμένοι υποβλήθηκαν σε «ενισχυμένες τεχνικές ανάκρισης» (ευφημισμός για τα βασανιστήρια). Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Χάλεντ Σεΐχ Μοχάμεντ (του αποκαλούμενου KSM, από τα αρχικά του ονόματός του στα αγγλικά), ο οποίος συνελήφθη το 2003 στο Πακιστάν και υποβλήθηκε πολλές φορές σε εικονικό πνιγμό, μέχρι που μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο, το 2006.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι οι Υεμενίτες Ράμζι μπεν αλ Σαΐμπα (επρόκειτο να συμμετάσχει στις αεροπειρατείες αλλά δεν έλαβε βίζα για τις ΗΠΑ) και Ουαλίντ μπεν Άτας (εντόπιζε τους στόχους), ο Σαουδάραβας Μουστάφα αλ Χουσάουι (χρηματοδότησε τις επιθέσεις) και ο ανιψιός του KSM Άμαρ αλ Μπαλούχι ή Άλι Αμπντούλ Αζίλ-Άλι, πακιστανικής καταγωγής όπως και ο θείος του, που εχεί την επιμελητειακή υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Περού: Ανασκαφή έφερε στο φως τη μεγαλύτερη ανθρωποθυσία παιδιών



Τη μεγαλύτερη γνωστή ανθρωποθυσία παιδιών στην ιστορία του Περού, πιστεύουν πως ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σύμφωνα με τα ευρήματά τους. Η ανασκαφή έφερε στο φως τα λείψανα περίπου 250 παιδιών, τα οποία θυσιάστηκαν σε θεότητες του πολιτισμού των Τσιμού. 

Τα παιδιά πιστεύεται πως θυσιάστηκαν πριν από περίπου 600-800 χρόνια, σύμφωνα με το περουβιανό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Andina. Τα λείψανα των παιδιών, ηλικίας 4 έως 12 ετών, βρέθηκαν μαζί με εκείνα 40 πολεμιστών κοντά στην παράκτια πόλη Huanchaco, νότια της πρωτεύουσας Λίμα. Οι αρχαιολόγοι ανέφεραν πως μερικά από τα λείψανα είχαν ακόμη πάνω τους τρίχες και δέρμα, όταν ανακαλύφθηκαν.

Τα παιδιά δείχνουν να σκοτώθηκαν στην διάρκεια περιόδου βροχών και θάφτηκαν με φορά προς την θάλασσα, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως θυσιάστηκαν ως έκκληση προς τους θεούς των Τσιμού. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των αρχαιολόγων, τα παιδιά θυσιάστηκαν σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι φυσικές καταστροφές που συνδέονταν με το φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Ο πολιτισμός των Τσιμού είχε αποικίσει το νότιο Περού πριν κατακτηθούν από τους Ίνκας, και οικοδόμησαν το Chan Chan, την μεγαλύτερη πόλη στην προκολομβιανή Νότια Αμερική. Οι Τσιμού υπήρξαν ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτισμούς της περιοχής και λάτρευαν τον θεό της Σελήνης Shi, καθώς σε αντίθεση με τους Ίνκας, πίστευαν πως ήταν πολύ πιο ισχυρός από τον ήλιο. 

Οι εκσκαφές στο σημείο συνεχίζονται με τους αρχαιολόγους να εικάζουν πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλοι τάφοι παιδιών. «Είναι ανεξέλεγκτο, αυτό με τα παιδιά. Όπου και να σκάψεις, βρίσκεις και άλλο», σχολίασε ο αρχαιολόγος Feren Castillo. 

Πρόκειται για την τρίτη ανακάλυψη τους είδους της στην Pampa La Cruz, αρχαιολογική τοποθεσία στο Huanchaco-La Libertad, έναν τουριστικό προορισμό στις νότιες ακτές της Λίμα. Πέρυσι είχαν έρθει στο φως δύο μαζικοί τάφοι που περιείχαν τα οστά περίπου 200 θυμάτων, ενώ μεταξύ 1200 και 1450 είχαν γίνει τέσσερις μαζικές ανθρωποθυσίες, οι τρεις με παιδιά και η τελευταία με ζώα.


Πηγή : protothema.gr


Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τους μετανάστες



Όπως ανακοινώθηκε, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το ΚΥΣΕΑ, με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.

Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά, προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ, ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη, προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη χθεσινή πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρέσβης, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει. Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικώς και την ΕΕ, καθώς αφορά ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.




Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου



Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Μπολέτης, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Αναπληρωτής: Βασίλειος Παπαλόης, Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Ιατρικής Σχολής Imperial College

Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Φιλιππάτος, Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Αναπληρωτής: Σπυρίδων Ντουράκης, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Μέλος: Κωνσταντίνος Τούτουζας, Καθηγητής Καρδιολογίας, Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών

Αναπληρωτής: Παύλος-Μαρίνος Δελλαδέτσιμας, Καθηγητής Αστικής Γεωγραφίας, Σχεδιασμού και Ασφάλειας Πόλεων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Μέλος: Γεώργιος Στείρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ

Αναπληρωτής: Μιχαήλ Μπρατάκος, τέως Πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας

Μέλος: Μαριάννα Μόσχου, Γραμματέας Δ.Σ. Ιδρύματος Ωνάση

Αναπληρωτής: Αντώνης Παπαδημητρίου, Δικηγόρος, Πρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση

Μέλος: Μιχαήλ Γιαλούρης, Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου Ωνάση

Αναπληρωτής: Χρήστος Κοκκίνης, τέως Διευθυντής Τραπέζης

Μέλος: Ευφροσύνη Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια Γραφείου Αθηνών της ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Αναπληρωτής: Αλέξανδρος Μωρέλλας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Τομέα Υγείας Ιδρύματος Ωνάση


Χαμός στο Android: Δημοφιλής εφαρμογή αποδείχθηκε ιός για κινητά



Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η Google όταν αποδείχθηκε ότι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή στο Play Store του Android άρχισε να εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στα κινητά των χρηστών που την είχαν κατεβάσει.

Η εφαρμογή είναι η CamScanner PDF creator της κινεζικής εταιρείας CC Intelligence και είχε 100 εκατομμύρια κατεβάσματα από το Play Store, από το 2010 που είχε πρωτοεμφανιστεί, όπως αναφέρει topontiki.gr. Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου, Kaspersky, οι τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής περιείχαν κρυμμένο μέσα στον κώδικά τους και έναν «δούρειο ίππο», δηλαδή, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που μεταφέρει ιούς σε άλλες συσκευές.Η Kaspersky επισήμανε ότι το κακόβουλο λογισμικό ουσιαστικά έκανε «πειρατεία» στα κινητά, προέβαλλε διαρκώς διαφημίσεις και ενέγραφε τους χρήστες σε συνδρομητικές υπηρεσίες χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Η έρευνα της Kaspersky έθεσε την Google σε συναγερμό: αμέσως πέταξε την εφαρμογή εκτός Play Store, ωστόσο, για κάποιο λόγο η Apple δεν έκανε το ίδιο στο δικό της «κατάστημα» εφαρμογών.Η Kaspersky εκτιμά ότι το πρόβλημα προκλήθηκε μετά από συνεργασία της εταιρείας που είχε δημιουργήσει την εφαρμογή με «περίεργο» διαφημιζόμενο, ο οποίος και προσέθεσε το κακόβουλο λογισμικό.


Πηγή : seleo.gr


Ξεφτιλίστηκε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ! Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΥΠ αλλά... έλειπε το 1/3 των βουλευτών του



Νέα ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να κάνει ούτε αντιπολίτευση.

Σε μπούμερανγκ εξελίχθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ΕΥΠ. Αρχικά ανήγαγε σε «μείζον θέμα» την τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ και προκάλεσε μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία, αλλά 25 βουλευτές του... έλειπαν.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας ήτοι με 150 «ναι». Στον αντίποδα, μόλις 70 βουλευτές ψήφισαν «όχι». Από τους 86 του ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν 25 από την ονομαστική ψηφοφορία! Από την ψηφοφορία είχαν αποχωρήσει ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως: «Ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε. Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του».



Απειλεί πάλι ο τρελός Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να επαναλάβει ότι και το 1922



Ο τύπος έχει χάσει την μπάλα στην χώρα του και η τρέλα τον έχει κυριεύσει που κρίνεται πλέον πολύ επικίνδυνος γιατί δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στέλνει νέο μήνυμα με αφορμή την 97η επέτειο από την μικρασιατική καταστροφή.

Ο Ερντογάν μιλώντας για «Ημέρα της Νίκης» όπως χαρακτηρίζουν στην Τουρκία τη συγκεκριμένη επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής ανέφερε πως «το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες».

«Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία», ήταν τα λόγια του Ερντογάν.