Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Αυτός είναι ο παιδεραστής που οδήγησε στον θάνατο την 14χρονη στο Μοσχάτο



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 22-5-2019 από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και μετά τη συμπλήρωση του 14ου έτους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφίας ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος όχι όμως το 18ο της ηλικίας του.

Πρόκειται για τον (επ.) ΛΑΠΠΑ (ον.) ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Στεφάνου και της Φωτεινής, γεννηθέντα στις 13-8-1976 στην Αθήνα.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, καθώς και για την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Απίστευτο! Στο ΚΙΝΑΛ διώχνουν τον Βενιζέλο και τον εξισώνουν με τον Καμίνη



Από το κακό στο χειρότερο οδηγεί το ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά με τις επιλογές της και το απέδειξε εξισώνοντας τον Καμίνη με τον Βενιζέλο.

Μάλιστα η  Γεννηματά είπε στον Βενιζέλο ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διαφορετική πολιτική γραμμή και ότι κατά συνέπεια δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Τη θέση αυτή την έχω τάξει στον Γιώργο Καμίνη», του είπε αφήνοντας άφωνο τον Βενιζέλο, πρότεινε μάλιστα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον τοποθετήσει στην τελευταία και μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, την οποία φυσικά ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε.

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ η οποία θέτει επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Αθηναίων στο Επικρατείας και με αυτή την κίνηση περιμένει η Γενηματά ότι θα αυξήσει τα ποσοστά της.

Ήδη, ο Γιώργος Ντόλιος, η Σοφία Θεολογίτου (Κυκλάδες), ο Μάνος Επιτροπάκης και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι, διαμαρτυρόμενοι για την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα.

Η δήλωσή Βενιζέλου:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντησή μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρότασή της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».



Ανήθικος όπως πάντα και παρά τον σάλο ο Τσίπρας προχώρησε στις αλλαγές στην δικαιοσύνη



Πότε δεν υπολόγιζε κανένα ο Αλέξης Τσίπρας και πάντα με αλαζονεία και χωρίς ίχνος ηθικής έκανε αυτό που ήθελε αγνοώντας τους πάντες.

Με εντολή Τσίπρα νομίζοντας ότι φτάνει πλέον η εντολή του ζήτησε να προχωρήσουν οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη, για τη θέση του  Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Καλού, η οποία είχε χειριστεί το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές θέσεις.

Για τη θέση του Εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία πρόσφατα υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ειρήνη Καλού θα διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την προεδρία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου, τυπικά, και η Δήμητρα Κοκοτίνη την Ξένη Δημητρίου που αποχωρεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση πριν την 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου, ενώ ερωτηματικό είναι το τι θα πράξει μετά την 1η Ιουλίου και ως την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Όλοι εύχονται να μην κάνει το χατήρι στην υπό προθεσμία κυβέρνηση Τσίπρα και οι αλλαγές να γίνουν απο την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.


Ένας ένας εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ που βουλιάζει! "Πήδηξε" έξω και ο Πιτσιόλας


Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές γνωστοποίησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο Πιτσιόρλας είχε εκφράσει τη διαφωνία του, τόσο ως προς το χρόνο, όσο και ως προς τα πρόσωπα που επελέγησαν για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.




Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές βολεύουν ημετέρους




Με το περιβάλλον αδιαφάνειας περί τα οικονομικά του να συνεχίζεται - και λίγα 24ωρα πριν από την διάλυση της Βουλής λόγω πρόωρων εκλογών - στο Ιδρυμα της Βουλής δρομολογούνται προσλήψεις και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές: στις 28/5 διαπιστώνονται ανάγκες και στις 30/5 λαμβάνεται η απόφαση για τις προσλήψεις αυτές.

Σήμερα 31 Μαΐου, δημοσιεύθηκαν στην διαφάνεια της Βουλής οι αποφάσεις για τρεις προσλήψεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μία για διάρκεια δύο ετών και δύο μονοετείς οι οποίες αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες –που κοινοβουλευτικές πηγές αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν- δύο πρώην μετακλητούς υπαλλήλους στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και έναν ο οποίος –εκτός των άλλων- είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κυρία Ρένα Δούρου.

Ο τελευταίος, μάλιστα, στο προεκλογικό του έντυπο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα συμβάλλει για την καταπολέμηση της ανεργίας. Υπάρχει και μια τρίτη σύμβαση, αυτή τη φορά «αορίστου χρόνου» που αφορά δημοσιογράφο ο οποίος είχε ως τώρα σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο Ιδρυμα. Για την περίπτωσή του η εισήγηση σχετικά με την πρόσληψη έγινε στις 28/5 και η λήψη απόφασης μία ημέρα μετά.

Στις σχετικές αποφάσεις σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι για την μισθοδοσία των προσληφθέντων «προβλέπεται και υφίσταται εγγεγραμμένη πίστωση στον ΚΩΔ Β 5.501, 502, 503 στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος της Βουλής, οικονομικού έτους 2019, όπως αυτός εγκρίθηκε με την από 26.2.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος». Ενδιαφέρον ως προς αυτό έχει το γεγονός πως έως σήμερα (31/5/2019) το απόγευμα, ο εν λόγω προϋπολογισμός δεν έχει δημοσιοποιηθεί – αναρτηθεί στην Διαφάνεια, ούτε του Ιδρύματος ούτε και της Βουλής. Επιπροσθέτως αξίζει να επισημανθεί ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ούτε ο απολογισμός για το έτος 2018.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τα έτη που υπάρχουν δημοσιευθέντα επίσημα στοιχεία (2015-2016-2017), οι ετήσιοι προϋπολογισμοί έχουν προβλέψεις για έξοδα από 1.655.000 ευρώ έως 2.260.000 ευρώ.


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μόνο στην Ελλάδα τέτοια χάλια! Κλειστή η Παραλιακή λόγω έργων



Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί σε Πειραιά και Φάληρο λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 10 το βράδυ.

Συγκεκριμένα έχει διακοπή η κυκλοφορία στην Παραλιακή (λεωφόρος Ποσειδώνος) από το ύψος της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Αποτέλεσμα είναι να έχει μπλοκάρει η κάθοδος του Κηφισού με τα ακινητοποιημένα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων πριν την περιοχή του Ρέντη.

Την ίδια ώρα εγκλωβισμένοι είναι οι οδηγοί που κινούνται από Πειραιά προς Γλυφάδα και Αθήνα με το μποτιλιάρισμα να ξεκινά από την πλατεία Ιπποδαμείας ενώ έντονα είναι τα προβλήματα και από την πλευρά της Καστέλλας.

Σάββατο πρωί 8:00 π.μ. πρόκειται να υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση κυκλοφορίας με τουλάχιστον ένα ρεύμα από Λαμία και ένα από Πειραιά έως την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 10:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας.




Καβαλημένο καλάμι η Κουντουρά ταξιδεύει σε vip αίθουσα με πολυάριθμη συνοδεία



Πληρώνουμε το καλάμι της Κουντουρά και της συνοδείας της.

“Με τους πολλούς, ή με τις ελίτ;” φωνάζει χωρίς να ντρέπεται ο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας αλλά ξεχνάει ότι αυτός και οι υπουργοί του είναι με τους ελίτ και πρέπει να το ξεχάσει αυτό το σύνθημα.

Η περίπτωση της τέως υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, τα υπηρεσιακά ταξίδια της οποίας ανά τον κόσμο δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκαλεί απορίες.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019 λοιπόν με έγγραφο της η διευθύντρια του γραφείου υπουργού Τουρισμού προς το υπουργείο Εξωτερικών, που παρουσιάζει το protothema.gr, υποβάλει “Αίτημα για χρήση αιθούσης επισήμων (VIP) Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την Υπουργό Τουρισμού, κα Ελενα Κουντουρά” και την πολυάριθμη συνοδεία της. Όπως αναφέρεται, “παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη διάθεση της Αίθουσας Επισήμων (VIP) του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά τις αφίξεις και αναχωρήσεις της κας Υπουργού και της συνοδείας της, κατά περίπτωση, ως ακολούθως:

1.Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, Αθήνα-Βρυξέλλες, πτήση Aegean A3 622, αναχώρηση 15:10'
2.Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, Βρυξέλλες Αθήνα, πτήση Aegean A3 621, άφιξη 15:40'
3.Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Αθήνα-Βερολίνο, πτήση Aegean A3 822Y, αναχώρηση 11:00'
4.Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, Μόσχα-Αθήνα, πτήση Aegean a3 881L, άφιξη 17:05'”.






Η Νέα Δημοκρατία προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας





Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την  έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας. 

Η Νέα Δημοκρατία προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».


ΗΠΑ: Δημοτικός υπάλληλος σκότωσε 11 και τραυμάτισε έξι



Μακελειό στις ΗΠΑ, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με ένοπλο δημοτικό υπάλληλο σε δημοτικό κέντρο στην Βιρτζίνια Μπιτς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιρτζίνια ανέφερε ότι ο ύποπτος, πρώην υπάλληλος του δήμου, είναι νεκρός.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα της Βιρτζίνια Μπιτς σε αναρτήσεις στο twitter νωρίτερα τόνισε ότι αστυνομικοί απάντησαν σε ένα περιστατικό με έναν ένοπλο στο κτίριο 2 του δημοτικού κέντρου της πόλης και συμβούλεψε το κοινό να αποφύγει την περιοχή.