Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Δεν κατεβαίνει με τη Κύμη και αποσύρεται από το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός



Λίγη ώρα μετά το κώλυμα που δήλωσε ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, ο οποίος είχε κληρωθεί να διαιτητεύσει στον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι παράγοντες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να μην κατέβει η ομάδα τους στην εντός έδρας αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Basket League με την Κύμη και εν συνεχεία να απέχει από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ελληνικού πρωταθλήματος «έως ότου επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων.

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν.

Επίσης:

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίντεο-σοκ από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ: Η στιγμή που φίδι δαγκώνει στο πρόσωπο άντρα



Παρκάρει άνετος στην αυλή του, κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και με ένα πλατύ χαμόγελο, κατευθύνεται προς την είσοδο του σπιτιού του. Δεν γνωρίζει τι τον περιμένει...

Ένας άντρας στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορούσε να φανταστεί πως όταν θα ανοίγε την εξώπορτα του σπιτιού του, θα πεταγόταν στο πρόσωπό του ένα δηλητηριώδες φίδι και θα τον δάγκωνε στο πρόσωπο.

Το απίστευτο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, ενώ το φίδι φαίνεται πως βρισκόταν ακριβώς πάνω από την πόρτα, σε σημείο που ο άντρας δεν μπορούσε να διακρίνει.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης: 



Πηγή : protothema.gr


Μετά τις απειλές Ρουβίκωνα στους δικαστές, οι αντιεξουσιαστές πιέζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα




Ζητούσαν να δοθεί η άδεια στον τρομοκράτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη που σκότωσε 11 ανθρώπους και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.


Με πορεία που πραγματοποίησαν οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές και αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα, ζητώντας από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ να πιέσουν τις αρχές να δοθεί η άδεια στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα εκτελεστή της 17 Νοέμβρη που σκότωσε 11 ανθρώπους , και κρατείται χαριστικά συντροφικά όχι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αλλά στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Βόλο.


Οι σύντροφοι αναρχικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση  στα Προπύλαια και τη συνέχεια  κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας έκλεισαν η  Πειραιώς από την Ομόνοια και στα δυο ρεύματα, καθώς και η Πανεπιστημίου.



Μάλιστα χαρακτήριζαν σε συνθήματα τον τρομοκράτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη που σκότωσε 11 ανθρώπους αγωνιστή και αντάρτη.




Γελάει ο κόσμος με τις νέες δηλώσεις Παπαδημούλη που ξεφτιλίζεται και πάλι




Νέες δηλώσεις του αντρόπιαστου Παπαδημούλη που γελάει ο κόσμος και οργίζεται παράλληλα για την κατάντια του που δεν αντιλαμβάνεται την ξεφτίλα του ίδιου και του κόμματος που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Διαβάστε την ανάρτηση του αντρόπιαστου Παπαδημούλη : Η οικονομία ανακάμπτει κ τα υγιή δημόσια οικονομικά επιτρέπουν στην κυβέρνηση στοχευμένες ελαφρύνσεις κ θετικά μέτρα με ορίζοντα τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία ανακάμπτει κ η ΝΔ έχει χάσει τη μπάλα. Η κοτερολογία κ η Πολλακιάδα, δεν πιάνουν. It’s the economy stupid!

Η οικονομία ανακάμπτει κ τα υγιή δημόσια οικονομικά επιτρέπουν στην κυβέρνηση στοχευμένες ελαφρύνσεις κ θετικά μέτρα με ορίζοντα τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία ανακάμπτει κ η ΝΔ έχει χάσει τη μπάλα. Η κοτερολογία κ η Πολλακιάδα, δεν πιάνουν. It’s the economy stupid!


Δείτε το ΦΕΚ: Τον Απρίλιο διόρισαν την Κατερίνα Παναγοπούλου «πρέσβυ εκ προσωπικοτήτων»



Τον Αύγουστο του 2018 διέθεσε στον «κουρασμένο» Αλέξη Τσίπρα τη θαλαμηγό της για διακοπές και στις 9 Απριλίου 2019 διορίστηκε «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» για 24 μήνες - Τον Μάιο του 2018 είχε διοριστεί ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για ένα έτος και τότε διευκρινιζόταν ότι δεν θα λαμβάνει μισθό
«Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» είναι από τις 9 Απριλίου 2019 και για διάστημα 2 ετών η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ(Τεύχος Γ΄ 518/09.04.2019), «διορίζεται η Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου 'Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων' από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας». 

Δείτε το σχετικο ΦΕΚ για τον διορισμό της ως «Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων»




Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «Εκσυγχρονισμός της Εξωτερικής Πολιτικής: Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και άλλες διατάξεις», που από τις 24 Απριλίου 2019 έως και σήμερα ήταν σε διαβούλευση στο “opengov.gr”, μπορεί να διορίζονται με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών έως εννέα(9) πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, τους οποίους ανατίθεται συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών. 

Στις θέσεις αυτές τοποθετούνται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας, οι οποίοι κατά τον διορισμό τους δεν έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό(70ο) έτος της ηλικίας τους. Επιπλέον, «οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του Διπλωματικού Κλάδου. Η θητεία τους είναι διετής με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ έως δύο έτη». 

Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων υποχρεούνται σε υποβολή εξάμηνης έκθεσης πεπραγμένων στον υπουργό Εξωτερικών ενώ αναφορικά με την οικονομική διάσταση του διορισμού τους, «κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβη, έχουν δε το δικαίωμα να παραιτούνται αυτών». 

Πρόκειται για τη δεύτερο διορισμό της κυρίας Παναγοπούλου από την κυβέρνηση αφού από τις 22 Μαϊου 2018 η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανατέθηκαν «για χρονικό διάστημα ενός(1) έτους, στην Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς. Η ανωτέρω θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή». 

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ για τον διορισμό της ως  «ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»




Μανόλης Γαλάνης
Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Ωμή συναλλαγή μεταξύ Τσίπρα και Παναγοπούλου : «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη»



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ωμή συναλλαγή μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κ. Παναγοπούλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στον σημερινό Τύπο αποκαλύπτεται και η ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές που έκανε κρυπτόμενος ο κ. Τσίπρας. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια: «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη».

Η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του σκαφάτου κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία. Και τώρα που οι φωτογραφίες του διέρρευσαν, πανικόβλητος εξαγγέλλει άρον άρον προεκλογικά επιδόματα, μήπως και αποφύγει τη συντριβή του. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, είναι ότι βρισκόμαστε πια στο 2019 και όχι στο 2015 και οι πολίτες έχουν βιώσει στο πετσί τους και τα ψέματά του και τις καταστροφικές επιλογές του”.


Συνεχίζει να ξεφτιλίζεται η Σαμίου με μηνύματα στήριξης υπέρ του Τσίπρα



Νέα ξεφτίλα της Άντζυ Σαμίου για να δικαιολογήσει τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα με κότερο.

Η πρώην τραγουδίστρια και φανατική Συριζαία  υποστηρίζει ότι «τον θέλουμε ξεκούραστο και ακμαίο για να συνεχίσει έτσι» και γελάει ο κόσμος με την κατάντια της.

«Βρε κατακαημένοι ΝουΔουλοι, καταλάβετε το, η μισή Ελλάδα θα ήθελε αν είχε ένα κότερο να το δώσει στον Αλέξη για να ξεκουραστεί, γιατί κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη της! Δε μας χαλάει το που θα κάνει τις διακοπές του,τον θέλουμε ξεκούραστο και ακμαίο για να συνεχίσει έτσι!»




Όπως φαίνεται ο Τσίπρας πηγαίνει και σε βουλευτικές εκλογές άρχισε την παροχολογία



Οι παροχές που ανακοινώθηκαν από τον πολιτικό απατεώνα της χώρας Αλέξη Τσίπρα οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα, θα πάει και για βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο και θέλει να μετρήσει την ζημιά του στις ευρωεκλογές.

Οι παροχές τις οποίες αναγκάστηκε να κάνει νωρίτερα λόγω του Πετσίτη, τις διακοπές στο κότερο και ειδικά για τις εγκληματικές του ευθύνες στο Μάτι, μπορεί να είναι προσβολή της κοινής λογικής, αλλά είναι καλοδεχούμενες για τους ανθρώπους που έκανε ο ίδιος ο Τσίπρας και η πολιτική του να υποφέρουν.

Το καραγκιοζιλίκι τύπου φιέστα του Ζαππείου είχε καθαρά προεκλογικό άρωμα, και δείχνουν τον πανικό που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα κρίνουν και τις επόμενες κινήσεις για τις εθνικές εκλογές η Ιούνιο, η Οκτώβριο. 

Ο  Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει ξεφτιλιστεί διεθνώς και οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι είναι ένας ανήθικος και διεφθαρμένος πολιτικός όπως και οι άμεσοι συνεργάτες του και προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί. 



Κώστας Βουκελάτος



Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα στείλουν σύντομα τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση»



Σε μόνιμη… ξεκούραση κάλεσε τους πολίτες να στείλουν τον κ. Τσίπρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φάνη Σπανού και αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του κ. Πολάκη, σημείωσε: «Θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης. Ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους Πολάκηδες. Ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω. Ποιος έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα και ποιος ενδιαφέρεται μόνο να αναμοχλεύει διχασμούς τους παρελθόντος. Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, επειδή άκουσα αυτά τα οποία μου είπατε, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τον είδα πολύ αγχωμένο, πολύ στεναχωρημένο. Μάλλον χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Μην ανησυχείτε, όμως: Θα τον στείλετε για μόνιμη ξεκούραση μετά τις εκλογές». 

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι -εν αντιθέσει με τα fake news που διαδίδει καθημερινά το Μαξίμου- η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κατά των επιδομάτων, αλλά η στόχευση της είναι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να μην βασίζονται στα επιδόματα, ακριβώς γιατί θα έχουν βρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Δεν είμαστε κατά των επιδομάτων. Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι πρώτοι εμείς στηρίζουμε επιδόματα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που είναι δικό μας δημιούργημα, για να μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όμως, δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα μόνο των επιδομάτων. Ούτε θέλω το όνειρό των νέων παιδιών να είναι πως θα πάνε να δουν κάποιον πολιτικό για να ανταλλάξουν την ψήφο τους με ένα επίδομα ή με μία μερική απασχόληση ή μια απασχόληση ορισμένου χρόνου. Δεν οραματίζομαι αυτό για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Θέλω να ανταμείψω την εργασία, θέλω να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης, θέλω να δώσω κίνητρα στους επιχειρηματίες μεγάλους, μεσαίους, μικρούς να επενδύσουν και πάλι».

Αναφορικά με το πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να βγει από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα έχει ήδη δρομολογηθεί. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, πάμε να ανοίξουμε μια νέα πολιτική σελίδα για την Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ευβοίας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων). Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό για τη δουλειά που κάνει και υπογράμμισε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι «με βάση τον απολογισμό των τακτικών προσλήψεων που έγιναν το 2018,  μόλις το 9% των τακτικών προσλήψεων που έκανε από το ελληνικό Δημόσιο είναι επιστημονικό προσωπικό». Ενώ πρόσθεσε πως ο προγραμματισμός και τα σχέδια δομών όπως η συγκεκριμένη εμποδίζονται από την έλλειψη τακτικού προσωπικού. «Δεν μπορεί η λύση για τακτικές ανάγκες να είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα. Γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει το πρόγραμμα και θα βρεθεί και ο εργαζόμενος στον αέρα και η δομή στον αέρα. Και η δομή χάνει τον προγραμματισμό της. Έχει σήμερα έναν κοινωνικό λειτουργό. Παρέχει κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες. Αύριο όταν θα τελειώσει η σύμβασή του και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά του,, δημιουργείται πάλι πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα δεσμεύομαι να το λύσω θέτοντας ως προτεραιότητα τις μόνιμες προσλήψεις σε δομές που βοηθούν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μία στάση σε εργοστάσιο χρωμάτων της περιοχής όπου συνομίλησε με εργαζόμενους.



ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ντένβερ - Ένας μαθητής νεκρός και επτά τραυματίες



Πανικός και χάος με τουλάχιστον επτά τραυματίες προκλήθηκε σε σχολείο του Ντένβερ, όταν τρία άτομα άνοιξαν πυρ προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό να σκοτώσουν όσα περισσότερα άτομα μπορούσαν. Λίγη ώρα αργότερα, τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένας από τους μαθητές που είχαν τραυματιστεί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, σε ηλικία 18 ετών.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους δύο από τους τρεις δράστες, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου δράστη.

Το νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβη στο STEM School Highlands Ranch. Το σχολικό συγκρότημα, που διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, έχει αποκλειστεί καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση των τραυματιών. Μάρτυρες ανέφεραν ότι τον έναν τον μετέφεραν αστυνομικοί, ενώ άλλοι δύο απομακρύνθηκαν με φορείο.


Πηγή : protothema.gr


«Κούρεμα» 65% στις οφειλές προς τα Ταμεία



Ρύθμιση όλων των ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν έως την 31η/12/2018, σε έως 120 δόσεις, δυνατότητα επανυπολογισμού των οφειλών των επαγγελματιών για την περίοδο 2002-2016, αλλά και σημαντική μείωση προσαυξήσεων περιλαμβάνει το «πακέτο» της ρύθμισης οφειλών για τα Ταμεία.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή, η τελική επίδραση της ρύθμισης οφειλών προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται σε 59 εκατ. ευρώ το 2019, και σωρευτικά στα 159,5 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ θα μειωθεί στα 107 εκατ. ευρώ το 2023.

Ως αλλαγή της τελευταίας στιγμής θεωρείται η πρόβλεψη ένταξης στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση και των 1.644 οφειλετών που έχουν ενταχθεί τελεσίδικα στη διαδικασία εξωδικαστικού μηχανισμού και εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία.


Στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες είχαν αποκλειστεί από τη μετάπτωση στη νέα ρύθμιση, όμως το τελικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τελικά ότι οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση του εξωδικαστικού εντάσσονται στη νέα ρύθμιση αυτοτελώς και χωρίς να επηρεάζονται οι όροι της ρύθμισης ως προς τους λοιπούς πιστωτές, δηλαδή τράπεζες και εφορία. 

Η πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία δεν προβλέπει εισοδηματικούς ή περιουσιακούς περιορισμούς. Μπορούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν έως τον Δεκέμβριο του 2018 από νομικά και φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη εμπορικής ιδιότητας, τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας ή την αλλαγή ιδιότητας. Εντάσσονται ακόμη και χρέη από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές. Στην πράξη, στην προωθούμενη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν 1,3 εκατ. οφειλέτες, μεταξύ των οποίων και οι 117.772 οφειλέτες που έχουν σήμερα ενεργές ρυθμίσεις αλλά και οι 1.644 οφειλέτες που έχουν τελεσίδικα ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Εκτός μένουν μόνο όσοι έχουν οριστικά ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη. Διατηρούν βέβαια το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην παλαιά ρύθμιση, καθώς τελικά οι ρυθμίσεις θα συνεχίσουν να «τρέχουν» για όσους δεν επιλέξουν να υπαχθούν στις 120 δόσεις.

Για τους μη μισθωτούς, και τα χρέη προς τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, η ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα εθελοντικού επανυπολογισμού οφειλών. Οχι όλων. Αυτών που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2002-2016. Βάση υπολογισμού των νέων εισφορών για το συγκεκριμένα διάστημα ορίζονται τα 586,08 ευρώ, ώστε η ελάχιστη εισφορά να υπολογίζεται σε 157 ευρώ τον μήνα για ασφαλισμένους στον πρώην ΟΑΕΕ, 222 ευρώ τον μήνα για δικηγόρους και μηχανικούς και 181 ευρώ ανά μήνα για γιατρούς.

Ο οφειλέτης θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση και χωρίς επανυπολογισμό, εφόσον δεν επιθυμεί τη μείωση της μελλοντικής του σύνταξης. Στην περίπτωση αυτή θα επωφεληθεί από τη μείωση των προσαυξήσεων κατά 85% και την πληρωμή του εναπομείναντος ποσού σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ τον μήνα. Αυτό ισχύει, άλλωστε, για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το 2001 αλλά και στη διετία 2017-2018. Οι δόσεις θα έχουν τόκο 5% ετησίως. Το συνολικό «κούρεμα» των οφειλών στους μη μισθωτούς εκτιμάται από το υπουργείο Εργασίας ότι μεσοσταθμικά αγγίζει το 65%. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο υφυπουργός Κοινωνικής

Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ, στο σενάριο που ενταχθούν όλοι, οι συνολικές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ αναμένεται να περιοριστούν στα 4,5 δισ. ευρώ, από τα περίπου 15 δισ. ευρώ που είναι σήμερα. Για τους αγρότες δεν προβλέπεται επανυπολογισμός. Καταργούνται όμως οι προσαυξήσεις («κούρεμα» 100%). Η ελάχιστη δόση για τους αγρότες ορίζεται στα 30 ευρώ.

Για τους εργοδότες που οφείλουν εισφορές στο πρώην ΙΚΑ η ρύθμιση προβλέπει μείωση των προσαυξήσεων κατά 50% και δυνατότητα πληρωμής σε έως 120 δόσεις. Στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, οι προσαυξήσεις «σβήνονται».

Ανάσα αναμένεται να δώσει η προωθούμενη ρύθμιση σε περίπου 80.000 ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, δεν μπορούν όμως να συνταξιοδοτηθούν γιατί οι οφειλές τους προς τον ΕΦΚΑ ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις 15.000 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τις 4.000 ευρώ για τους αγρότες. Πλέον, μέσω του επανυπολογισμού και της μείωσης των προσαυξήσεων, εκτιμάται ότι θα ανοίξει και γι’ αυτούς η πόρτα συνταξιοδότησης. Εφόσον η νέα οφειλή πέφτει κάτω από τα προβλεπόμενα όρια, οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Στην περίπτωση μεγαλύτερων οφειλών, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν τα επιπλέον ποσά και στη συνέχεια να υποβληθεί η αίτηση. Μάλιστα, ειδικά για τους αγρότες το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ορίου οφειλών που ανοίγει τον δρόμο της συνταξιοδότησης, από τις 4.000 στις 6.000 ευρώ, αλλά μόνο για όσους μπορούν να συνταξιοδοτηθούν φέτος, ήτοι συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2019.

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ν.Δ.: Ο Τσίπρας πριν της εκλογές, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα.

Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους. 

Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».


Αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου με τα ληξιαρχικά γεγονότα και με τα στοιχεία των Δελτίων Ταυτότητας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 07 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με απόφαση του Διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1164/2019), η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θέτει το θεσμικό πλαίσιο και τις βάσεις για την άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου με τα ληξιαρχικά γεγονότα και με τα στοιχεία των Δελτίων Ταυτότητας.

Ειδικότερα:

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της Α.Α.Δ.Ε. με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης, και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της Α.Α.Δ.Ε. με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση), χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Α.Α.Δ.Ε. προωθεί την επέκταση της αυτοματοποιημένης ενημέρωσης του Φορολογικού Μητρώου και με τα στοιχεία των Αδειών Παραμονής στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Οι δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.




Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 52χρονο άντρα έξω από το σπίτι του στα Μανιάτικα



Σύμφωνα με την αστυνομία, επί της οδού Κατσαντώνη 80, στην περιοχή των Μανιάτικων στον Πειραιά, 9.30 το βράδυ δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν εν ψυχρώ 52χρονο άντρα, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατέληξε.

Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν μετά σε πάρκινγκ. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο άνδρας πήγαινε να μπει στην πολυκατοικία, όπου διέμενε και δέχθηκε τον πυροβολισμούς από Καλάσνικοφ.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών και ληστείας. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να τον βγάλουν από τη μέση στα Δυτικά Προάστια, όπου δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, αλλά κατάφερε να επιβιώσει..

Επίσης, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην Κεφαλονιά. Στη Σπάρτη, η τροχαία είχε σταματήσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε για τυχαίο έλεγχο, όταν ο επικίνδυνος κακοποιός και ένας συνεργός του, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ και διέφυγαν.




Πάρτε μισή σύνταξη κορόιδα και ξεχάστε το ψέμα και την ανηθικότητα μου



Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται σε πανικό προχώρησε στην θεσμοθέτηση  13ης σύνταξης (περίπου όσο το δώρο Πάσχα, η οποία θα δοθεί προεκλογικά μέσα στον Μάιο)  και ανακοίνωσε μείωση ΦΠΑ  στην εστίαση και τα τρόφιμα από το 24% στο 13% και στην ενέργεια  από το  13% στο 6%.

Πακέτο με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που είτε αφορούν το 2019 και θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν άμεσα, είτε θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα (και θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020).

ΜΕΤΡΑ 2019

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13% (εξαιρούνται ποτά – ροφήματα – αλκοόλ) και μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης στον συντελεστή του 13% (από 24%) με συνολικό κόστος περίπου 260 εκατομμύρια.

-Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το συντελεστή του 13% στον υπερκπτωτικό συντελεστή του 6%. Μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό αλλά και επιχειρήσεις.

-Παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους 800 εκατ. ευρώ ως εξής:

Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.

ΜΕΤΡΑ 2020

-Μείωση Εισφοράς Αλληλεγγύης

Κατάργηση από 1/1/2020 της εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων έως 20.000 ευρώ και μείωση συντελεστών εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.

Σήμερα η εισφορά αλληλεγγύης είναι:

2% για εισοδήματα έως 20.000 και καταργείται.
5% για εισοδήματα έως 30.000, θα γίνει 2%.
6,5% για εισοδήματα έως 40.000, θα γίνει 4%.
7,5% για εισοδήματα έως 65.000, θα γίνει 6%.
9% για εισοδήματα έως 220.000, θα γίνει 8%.

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο, ενώ για νέους εργαζόμενους έως 29 ετών η επιδότηση προσδιορίζεται στο 25% εφόσον πρόκειται για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

-Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 11%

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ (αγαθών και υπηρεσιών) από 13% σε 11% (κατηγορίες εστίασης, τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών μηχανημάτων, νερό, υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία, κατ’ οίκον φροντίδας, γεωργικής παραγωγής, οίκων ευγηρίας κτλ.).

-Φορολογικές μειώσεις κατοίκων νησιών

Επαναφορά μέτρου μείωσης του φόρου εισοδήματος μόνιμου κατοίκου νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους όπως ίσχυε με τον παλιό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους.

-Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10%

Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου.

-Συνεταιρισμένοι αγρότες

Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών.

-Πετρέλαιο θέρμανσης ορεινών περιοχών

Περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας (Ζώνες Α και Β).

-Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων

Επαναφορά μέτρου απαλλαγής τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα όπως ίσχυε με τον παλιό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.