Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ρε Τσίπρα να πας να ζήσεις εσύ εκεί «Ένα χωριό όπου κατοικούν Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς είναι παράδειγμα για την κοινωνία»



Θα ήταν καλό να γίνει ένα τέτοιο χωριό και κοινοτάρχης να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές που θα πάει στα αζήτητα.

Με στημένες φωτογραφίες αγάπης από Ρομά και Μουσουλμάνους ο Τσίπρας εμφανίστηκε ότι τον αγαπούν, και αφού δεν θέλουν να τον βλέπουν οι Έλληνες ποντάρει σε μειονότητες μήπως κερδίσει ψήφους και δεν καταποντιστεί τις εκλογές.

Σε οικισμό Ρομά στα Κιμμέρεια βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε να λαϊκίσει και να εξαπατήσει μουσουλμάνους και Ρομά λέγοντας : «Το όραμα μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης», μάλιστα τον χαρακτήρισε ένα «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης».

«Είναι ένα χωριό όπου κατοικούν δίπλα-δίπλα Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς κι αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Και πάνω από όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων, οι ξενοφοβικές και οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Κυρίως, όμως, πρέπει εμείς που έχουμε την ευθύνη της πολιτείας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε τόσο πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες, είτε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό».



Ξεφτίλα και αλητεία για Τσίπρα : «Ξαναζεσταμένο» το ντοκιμαντέρ για Μάτι!



Πρωθυπουργός που τόλμησε να αποκαλέσει δημόσια σε ομιλία του ξαναζεσταμένο φαγητό τους 102 νεκρούς στο Μάτι, και δεν του αξίζει όχι να ναι πρωθυπουργός αλλά ούτε καν να συγκαταλέγεται στο ανθρώπινο είδος. Αυτό είναι το πραγματικό ήθος του "αριστερού" Αλέξη Τσίπρα.

Το ήθος του δικαιολογεί και τις διακοπές του στο κότερο εφοπλιστή αμέσως μετά την τραγωδία!!!

Νέα προσβολή στους νεκρούς, τις οικογένειες τους και τους πληγέντες από την τραγωδία στο Μάτι από τον χειρότερο απάνθρωπο και ανάλγητο πολιτικό που έχει περάσει ποτέ από την πολιτική ιστορία της χώρας. τον Αλέξη Τσίπρα.

Προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα ο τρόπος με τον οποίο ο υποτίθεται πρωθυπουργός της χώρας, χθες από την Ξάνθη, μίλησε για τα ντοκουμέντα της μεγάλης τραγωδίας που λύγισε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι πολίτες στην χώρα μας συγκλονίστηκαν, εκείνος προκλητικά, κυνικά και απάνθρωπα το βρήκε ξαναζεσταμένο και προκατασκευασμένο!






Παναμάς: Έλληνας ο νέος πρόεδρος! Η πορεία του «Νίτο» προς την κορυφή



Ένας 66χρονος σοσιαλδημοκράτης και μάλιστα... ελληνικής (από την πλευρά της μητέρας του) καταγωγής είναι ο νέος πρόεδρος του Παναμά. Ο Λαουρεντίνο «Νίτο» Κορτίσο επικράτησε, αν και με πολύ μικρότερη διαφορά από ό,τι προβλεπόταν, του υποψηφίου της δεξιάς Ρόμουλο Ρουξ.

Έλαβε το 33,08% των ψήφων, έναντι 31,06% του συντηρητικού αντιπάλου του, με τη διαφορά σε απόλυτο αριθμό να μην ξεπερνά τις 40.000 ψήφους, κατά την εκλογική επιτροπή.

Οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται σε έναν γύρο στον Παναμά. Νικητής αναδεικνύεται όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες από τις ψήφους του εκλογικού σώματος των 2,8 εκατ. ψηφοφόρων.

Η σταδιοδρομία του Κορτίσο

Ο Κορτίσο, 66 ετών, άλλοτε πρόεδρος της Βουλής και επιχειρηματίας, που ανήκει στο Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), θεωρείτο φαβορί της αναμέτρησης.

Ήταν υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης του προέδρου Μαρτίν Τορίχος (2004-2009) αλλά παραιτήθηκε εξαιτίας των διαφωνιών του με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που είχε υπογραφεί με τις ΗΠΑ. Υποσχέθηκε στην προεκλογική του εκστρατεία να βελτιώσει το σύστημα εκπαίδευσης, να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του κράτους, να φροντίσει η οικονομία να αποκτήσει δυναμισμό και να αγωνιστεί εναντίον της φτώχειας, των ανισοτήτων και της διαφθοράς.

Με σπουδές στις ΗΠΑ ο Κορτίσο στην επινίκια ομιλία του έκανε έκκληση για εθνική ενότητα: «Ο Παναμάς νίκησε σήμερα και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο Παναμάς χρειάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του».

Υπόσχεση για «κάθαρση»

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Κορτίσο υποσχέθηκε την κάθαρση στην πολιτική καθώς η εικόνα του Παναμά αμαυρώθηκε από ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποία εμπλέκεται η βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht και από τα διαβόητα Panama Papers, την διαρροή δηλαδή εκατομμυρίων εγγράφων που αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή από τους βαθύπλουτους του κόσμου στην χώρα αυτή, η οποία φημίζεται για την διώρυγά της.

«Οι κάτοικοι του Παναμά δεν επιθυμούν και δεν τους αξίζουν τα σκάνδαλα, ούτε θα τα ανεχθούν. Το χάος τελείωσε. Οι δημόσιοι πόροι ανήκουν στο κοινό και είναι ιεροί».

Ο «Νίτο» δεσμεύτηκε ότι στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του κανένας δεν θα παραμείνει στο απυρόβλητο, ότι θα βελτιώσει την κατάσταση στην παιδεία, ότι θα καταστήσει περισσότερο διαφανείς τους θεσμούς, θα αναπτύξει την οικονομία, θα καταπολεμήσει την φτώχεια και τις ανισότητες. «Θέλω να αφήσω το αποτύπωμά μου» στην ιστορία του Παναμά, διατείνεται.

Ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου και θα κληθεί να ισορροπήσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Χουάν Κάρλος Βαρέλα ενόχλησε τις ΗΠΑ συνάπτοντας επισήμως διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, που σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος του Παναμά.

Οι «φωνές» εναντίον του

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι κάποιες επενδύσεις από την Κίνα συμφωνήθηκαν κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Ο Κορτίσο πάντως ισχυρίζεται ότι είχε «ειλικρινείς» συνομιλίες με τον κινέζο πρεσβευτή. «Του είπα: ‘Καλωσήλθατε στον Παναμά, αλλά η σχέση θα πρέπει να είναι βασισμένη στον σεβασμό».

Όπως δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα επανεξετάσει μια συμφωνία με την Κίνα για υπερταχεία, ενώ επιθυμεί τέτοια έργα υποδομών να χρησιμοποιούν περισσότερο το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό.

«Αυτό που δεν επιθυμούμε είναι να έρχεται μια χώρα και να μας επιβάλλει το οτιδήποτε».

Οι ΗΠΑ επέβλεψαν την κατασκευή της Διώρυγας του Παναμά στις αρχές του 20ου αιώνα και επισήμως δεν εκχώρησαν επισήμως τον έλεγχό της στον Παναμά πριν από το τέλος του 1999.

«Θέλουμε καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ»

Ο Κορτίσο λέει ότι θα επιδιώξει καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική στην Κεντρική Αμερική. Έχει πάντως στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ: σπούδασε στο Τέξας και ως λάτρης του αμερικάνικου φούτμπολ υποστηρίζει την πανεπιστημιακή ομάδα Longhorns του Τέξας. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσινγκτον όπου γνώρισε τη σύζυγό του Γιασμίν Κολόν, μια Πορτορικανή φοιτήτρια Φιλολογίας. Απέκτησαν δύο παιδιά, τα οποία έχουν αμφότερα αμερικανικά διαβατήρια.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα κληθεί μεταξύ άλλων να διαχειριστεί την οικονομική και πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και τα επακόλουθά της. Ο ίδιος υποστηρίζει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και έχει κάνει έκκληση για μια επίλυση στην κρίση έπειτα από διαπραγμάτευση. Η κρίση έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες Βενεζουελάνους να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στον Παναμά γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς κατοίκους του που φοβούνται για τις δουλειές τους.


Πηγή : newsit.gr


Με μόλις 4 ημέρες απεργία πείνας ο εκτελεστής Κουφοντίνας πήγε στο νοσοκομείο



Ο 11 φορές δολοφόνος αθώων ανθρώπων, σύντροφος τρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας με μόλις 4 ημέρες απεργίας πείνας πήγε στο νοσοκομείο του Βόλου για προληπτική νοσηλεία. 

Χθες αργά τη νύχτα ο ισοβίτης εκτελεστής της 17Ν σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας πριν από τέσσερις ημέρες διαμαρτυρόμενος για την μη χορήγηση αδείας από τις φυλακές, λόγω εύλογης άρνησης του εισαγγελέα Βόλου, που έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά, αλλά δεν έχει τα ουσιαστικά στοιχεία. Ο τρομοκράτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι είχε πτώση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της απεργίας πείνας, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Ωστόσο από χθες το βράδυ νοσηλεύεται φρουρούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, σε ειδικό χώρο κρατουμένων στη νέα πτέρυγα του ιδρύματος και εξακολουθεί να αρνείται να λάβει τροφή για να πετύχει τον σκοπό του να του χορηγηθεί νέα προκλητική άδεια.


Ομάδα Αλήθειας: Όταν ο Τσίπρας τα έβαζε με όσους τρώνε στα κότερα



Άλλα έλεγε στο παρελθόν, άλλα κάνει τώρα...

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ξεχνάει εύκολα, υπάρχουν όμως τα βίντεο που δείχνουν πώς σκεφτόταν κάποτε. Ή τουλάχιστον πώς έλεγε ότι σκεφτόταν... Μετά από τις φωτογραφίες που τον δείχνουν με το πούρο του στο σκάφος Παναγόπουλου, η Ομάδα Αλήθειας θυμήθηκε παλιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού. Τότε που προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και τα έβαζε με κάποιους που «ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών»!

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Embedded video
Ο ίδιος άνθρωπος πάει τώρα διακοπές σε κότερα εφοπλιστών.
Τσίπρας: Κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα μεγαλοεπιχειρηματιών


Το καθεστώς Ερντογάν κατάφερε να γίνουν ξανά εκλογές στην Κωνσταντινούπολη για κλέψει το αποτέλεσμα



Ήταν θέμα χρόνου το καθεστώς Ερντογάν με το αποφασίζουμε και διατάζουμε που το λατρεύουν τα καθεστώτα δεξιά και αριστερά, να ακυρώσει τις νόμιμες εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και να προκηρύξει νέες για τις αρπάξει μη νόμιμα από τον νόμιμα εκλεγμένο  Εκρέμ Ιμάμογλου .

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του καθεστωτικού Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, είχε καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας που ελέγχεται από τον ίδιο τον Ερντογάν,για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις 17 Απριλίου ανέλαβε νόμιμα τα  καθήκοντα δημάρχου, μολονότι εκκρεμούσε αίτημα του AKP.




Ν.Δ.: Ο Τσίπρας τρέμει τις εκλογές και ο Νίκος Παππάς, αδικαιολόγητα καθυστερεί τις προϋποθέσεις τον χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα Μ.Μ.Ε.



Άρχισαν τα καθεστωτικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομίζει ότι καθυστερώντας με κάθε τρόπο, θα καταφέρει έτσι να μην ηττηθεί συντριπτικά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης ΚΥΑ για τις εκλογές.

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει τις εκλογές το έχουν καταλάβει πια όλοι. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για να αποφύγει το αναπόφευκτο. 

Απομένουν μόλις 19 μέρες από την 26η Μαΐου και παρά τις καθημερινές οχλήσεις της ΝΔ, το υπουργείο του Νίκου Παππά, με φαιδρές δικαιολογίες καθυστερεί αδικαιολόγητα την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα Μ.Μ.Ε.

Το 2014, η αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί στις 30 Απριλίου. Δηλαδή 25 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. 

Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να εκδώσει σήμερα κιόλας τη σχετική απόφαση. Οι εκλογές δεν είναι διακοπές για να τις αποκρύψουν από τους πολίτες».


Νίκος Οικονομίδης: Οι επτά πληγές της Ελλάδας και η επόμενη ημέρα



Yστερα από χρόνια ακυβερνησίας, διαφθοράς, αναξιοκρατίας, και εθνικής μειοδοσίας των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και αποκομμάτων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, δίνεται σύντομα η ευκαιρία στους Eλληνες να διαλέξουν ξανά αντιπροσώπους. Κατά πάσα πιθανότητα η νέα κυβέρνηση θα είναι υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ποιοτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προφανής. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κληροδοτεί χάος και τεράστια προβλήματα, που χρειάζονται άμεσες και δραστικές λύσεις.

Πρόβλημα πρώτο: Ο επεκτατισμός της Τουρκίας, που προσπαθεί να επανιδρύσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Η λύση είναι προφανής: στενότατη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ που να φτάνει και σε συμφωνία κοινής άμυνας· και στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ και μεταφορά των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα από την Τουρκία. Η συγκυρία για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Πρέπει να ηγηθεί της δημιουργίας ενός αντι-τουρκικού τόξου με τις αραβικές και βαλκανικές χώρες που αντιλαμβάνονται τις εδαφικές βλέψεις της Τουρκίας ως στρεφόμενες εναντίον τους.

Πρόβλημα δεύτερο: Το τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας μετά την εγκληματική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε σε επαχθέστατους όρους για δεκαετίες, που όλοι (και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ) γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Ο νέος πρωθυπουργός πρέπει από την πρώτη μέρα να ζητήσει από την Ε.Ε. τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε 1,5% του ΑΕΠ ή και λιγότερο. Το 2% του ΑΕΠ που θα εξοικονομηθεί, 3,5-4 δισ. ευρώ ετησίως, πρέπει το μισό να κατευθυνθεί σε δημόσιες επενδύσεις και το άλλο μισό να χρησιμοποιηθεί για μείωση εταιρικών και ατομικών φόρων, δημιουργώντας κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις. Θα ήταν ιστορική καταστροφή αν χαθούν αυτά τα χρήματα σε διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων, παροχές και κεϊνσιανά παραμύθια.

Πρόβλημα τρίτο: Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ νέες ιδιωτικές επενδύσεις τον πρώτο χρόνο της νέας κυβέρνησης. Εάν επιτευχθεί έστω και μερικά αυτός ο στόχος, θα δημιουργηθεί ραγδαία ανάπτυξη του 4-5% που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας την ανεργία σε μονοψήφιους αριθμούς και αυξάνοντας σημαντικά τα εισοδήματα. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία και στους υψηλούς φόρους. Το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να ενισχυθεί και να γίνει ο εξολοθρευτής της λερναίας ύδρας της γραφειοκρατίας σε όλες τις μορφές της (χωροταξικές, δασικές, αρχαιολογικές, αυτοδιοικητικές, κ.ά.).

Πρόβλημα τέταρτο: Συντάξεις. Παρά τις τεράστιες εισφορές, το κράτος πληρώνει πολύ μεγάλα ποσοστά της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Σε κάποιο βαθμό αυτό το κόστος θα μειωθεί αν πετύχουμε ραγδαία ανάπτυξη και δραστική μείωση της ανεργίας. Ομως, εδώ χρειαζόμαστε μια βαθιά τομή, τη δημιουργία ενός καινούργιου, ανταποδοτικού συνταξιοδοτικού συστήματος για τους νέους εργαζομένους, με τη σύνταξη του καθενός να εξαρτάται από το ύψος των εισφορών που καταβάλλουν και την υπεραξία που παράγουν όταν επενδύονται. Οι εργαζόμενοι υψηλής ηλικίας και οι παρόντες συνταξιούχοι θα μείνουν στο σημερινό σύστημα. Οι νέοι θα έχουν μία καλύτερη προοπτική, απελευθερωμένοι από το βάρος χρηματοδότησης των λαθών του παρελθόντος.

Πρόβλημα πέμπτο: Κόκκινα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν προβλέψεις που φτάνουν περίπου το μισό του συνολικού ποσού των κόκκινων δανείων. Είναι απαραίτητο να γίνει ανακεφαλαιοποίηση, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και να βοηθήσουν την αναπτυξιακή προσπάθεια. Δεν μπορούμε να κολλάμε στις ιδιωτικές ζημίες των μετόχων όταν το πρόβλημα είναι εθνικό και χρειάζεται άμεση λύση.

Πρόβλημα έκτο: Η ανομία. Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει βιοτεχνίες παραγωγής βομβών μολότοφ από μη φοιτητές. Η κυβέρνηση ανέχεται την αναρχική βία και την τρομοκρατία. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων προσβλέπει στη νέα κυβέρνηση για την επιβολή του νόμου σε όλη την επικράτεια. Ενα δεύτερο πρόβλημα ανομίας είναι οι πολυετείς καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης, που ουσιαστικά καθιστούν τη Δικαιοσύνη ανύπαρκτη.

Πρόβλημα έβδομο: Ανασυγκρότηση της Παιδείας και άνοιγμα στον ανταγωνισμό. Ως ακαδημαϊκός δάσκαλος θλίβομαι ιδιαίτερα από την καταστροφή που βλέπω στην πανεπιστημιακή και δευτεροβάθμια Παιδεία. Τα μεγάλα ποσοστά μόρφωσης των Ελλήνων από τον 19ο αιώνα και μετά ήταν καθοριστικά για τη σημαντική θετική διαφορά ανάπτυξης της Ελλάδας σε σχέση με χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Είναι πια καιρός να υπάρξει ελεύθερος ανταγωνισμός στα πανεπιστήμια για φοιτητές και καθηγητές με την ελεύθερη δημιουργία ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Παρά τα μεγάλα αυτά προβλήματα, είμαι αισιόδοξος! Υπάρχει η προοπτική ραγδαίας ανάπτυξης που η Ελλάδα δεν έχει δει για δεκαετίες. Χρειάζεται αλλαγή στη νοοτροπία, τέλος στο «η αριστεία είναι ρετσινιά» και συλλογική δουλειά. Χρειάζεται σθεναρή πολιτική βούληση. Ακόμη και με αυτοδυναμία, οι πιθανότητες επιτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αυξηθούν από τη μετεκλογική πολιτική της στήριξη από άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Η στήριξη αυτή πρέπει να της δοθεί γιατί πραγματικά η προσπάθεια είναι εθνική και η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία ανάκαμψης. Αν δεν εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος προς την Ε.Ε. και θα καταλήξει να εκλιπαρεί για νέο μνημόνιο.

* Ο κ. Νίκος Οικονομίδης είναι καθηγητής στο Stern School of Business, NYU.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η στιγμή που συλλαμβάνεται ο αδελφοκτόνος



Στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Ευριπίδου, στην Καλλιθέα, συνελήφθη, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ο 52χρονος που φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 53χρονη αδερφή του, την περασμένη Πέμπτη, στο Παλαιό Φάληρο.

Το σπίτι του 52χρονου που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τους αστυνομικούς που όταν εντόπισαν τον κύριο ύποπτο για τον φόνο της 53χρονης, τον συνέλαβαν.





Με την ουρά στα σκέλια ο Τσίπρας μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής Πολάκη



Πλήρη προστασία στον αισχρό Παύλο Πολάκη.

Ήταν σίγουρο ότι θα κρυφτεί ο Αλέξης Τσίπρας φοβούμενος την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής Πολάκη και έκανε αυτό που περίμεναν όλοι την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης για να εκβιάσει το ίδιο του το κόμμα.

Ο Τσίπρας για να στηρίξει την κίνηση του αυτή έβαλε τον Δραγασάκη να πει στην βουλή  «Το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Τσίπρας» και εκεί γελάει ο κόσμος όλος. 


Μητσοτάκης: Ο πολακισμός είναι φασισμός



Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Αν. Υπ. Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ για να συζητήσουμε ένα γεγονός που απασχολεί εδώ και αρκετές μέρες την ελληνική κοινωνία. Είναι στο δικό της θυμό που ανταποκρινόμαστε, όχι μόνο από δημοκρατικό καθήκον, αλλά κι από ανθρώπινη ευαισθησία. Γιατί η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα, συνάδελφό του, με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που, αντί να απολογείται και να ζητά συγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων. Κι όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει όλα αυτά, και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, τότε το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση. Αφορά συνολικά το ήθος και το ύφος της εξουσίας, όπως την ασκούν αυτοί που την κατέχουν σήμερα.

Είναι υποχρέωση μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουμε το θέμα αυτό. Υποχρέωσή μας όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο, αλλά και απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές και, τελικά, διαβρώνεται όταν αυτές επαναλαμβάνονται και γίνονται πολιτική πρακτική. Για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες.

Θυμίζω τα γεγονότα που μας έφεραν μέχρι εδώ: Στις 20 Απριλίου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με μία δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει το αυτονόητο: Ότι ο ίδιος ως γιατρός, ως άτομο με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, από τη θέση του ευρωβουλευτή, δεν θα διεκδικήσει φιλανθρωπίες και χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες. Τι μας λέει ο Στέλιος; Ότι τα μόρια, τα επιδόματα δεν αρκούν, αποτελούν απαραίτητα θετικά μέτρα, αλλά είναι αμυντικά μέτρα. Και ότι οι άνθρωποι με τεράστιες δυσκολίες σαν την δική του, αυτό που χρειάζονται είναι κοινές αφετηρίες με τους υπολοίπους, αλλά και κοινές ευκαιρίες σε όλη τη ζωή τους. «Διεκδικώ το αδύνατο» έγραφε ο Στέλιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Και τότε, εντελώς απρόκλητα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιεύει το ΦΕΚ του νόμιμου διορισμού του  Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως ψυχιάτρου. Και τι τού ζητά με το γνωστό του αγοραίο ύφος; «Αφού δεν θέλεις χάρες, ας στεκόσουν και εσύ στην ουρά για το ΕΣΥ όπως οι άλλοι γιατροί». Είχε το θράσος μάλιστα, να πει, ο κ. Πολάκης στον Στέλιο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, αποσιωπώντας, μάλιστα, ότι αυτός ο αριστούχος της Ιατρικής πέρασε 7 αξιολογήσεις πριν ασκήσει το δικαίωμά του στην εργασία ως ΑμεΑ. Διαστρεβλώνει όμως ταυτόχρονα και την ουσία της θέσης του. Γιατί άλλο έλεγε ο Στέλιος: Έλεγε ότι δεν αρκούν οι θετικές διακρίσεις, αλλά ότι χρειάζεται μία συνολική αλλαγή κουλτούρας απέναντι στην αναπηρία.

Το θέμα, όπως θα ανέμενε κανείς, προκαλεί πολιτική θύελλα: Ο Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει τον κ. Πολάκη. Η Ομοσπονδία ΑμεΑ τον καταδικάζει, τον καταγγέλλει για ρατσισμό. Ακόμη και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας τάσσεται στο πλευρό του Στέλιου. Την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση. Βουλευτές, ανάμεσά τους ο κ. Φίλης, τον βλέπω σήμερα παρόντα, καταγγέλλουν «έλλειψη δημοκρατικού ήθους». Και άλλοι πάλι διαχωρίζουν ανοιχτά, δημόσια, την θέση τους από τον κ. Πολάκη, κάνοντας λόγο πότε για λάθος, πότε για  ολίσθημα, πότε για ωμό και ακραίο κυνισμό, πότε για ωμή έλλειψη ανθρωπιάς. Η υπόθεση -με δική μας πρωτοβουλία- φτάνει στη Βουλή, όπου εγώ ο ίδιος ανακοινώνω ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού.

Δεν χρειάζεται να πω ότι οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει στο σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του, αλλά έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Σηκώθηκε, εδώ -αρκετά εκνευρισμένος, πρέπει να πω, μετά την παρέμβαση μου- να μας πει ότι στηρίζει τον κ. Πολάκη, ότι «τα κάνει αυτά γιατί είναι αψύς και Σφακιανός» και ότι «την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». “Αψύς”, “Σφακιανός”, Πρόσεβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς.

Κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Έχω πολλούς φίλους εκεί, ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον κ. Πολάκη; Τι σχέση έχει η Κρητική λεβεντιά και η περηφάνια με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο; Πάνω από όλα, όμως, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει -ακόμα μια φορά- στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική, αλλά και με την προσωπική σας αξιοπρέπεια.

Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε, για άλλη μια φορά, το πραγματικό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως αυτό το οποίο λέμε εδώ και καιρό: ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει μόνο ήθος Τσίπρα. Το είπα και προχθές. Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει κάτι ρωσικές κούκλες, τις μπάμπουσκες. Τις ανοίγεις και πέφτεις όλο πάνω σε νέες μεταμφιέσεις. Μέχρι που καταλήγεις κάποια στιγμή στην τελευταία κούκλα, αυτή δεν ανοίγει άλλο. Αυτή η κούκλα έχει το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη.

Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να επιβεβαιώσει αυτόν τον στενό δεσμό, κάνοντας μαζί του διακοπές τις ημέρες του Πάσχα. Με τον κ. Πολάκη έκανε διακοπές. Ούτε με τον κ. Ξανθό, που είναι ο πολιτικός του προϊστάμενος και βουλευτής Ρεθύμνου, ούτε με τον κ. Σταθάκη. Πάντα με τον κ. Πολάκη. Το ερώτημα λοιπόν αφορά όλους εσάς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι που στηρίζετε την κυβέρνηση. Είστε και εσείς όλοι σας Πολάκηδες; Αυτό τελικά θα φανεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία ξεκινάει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή αν είστε με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, με την αλληλεγγύη, με την αξιοσύνη, με την αξιοκρατία, ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε δημοκρατικό όριο. Στην αρχή, μπορεί κάποιοι να τον θεωρούσαν απλά γραφικό, όταν φωτογραφιζόταν με τα πιστόλια του. Μερικοί ίσως και να τον ανέχτηκαν όταν ομολογούσε ότι εξαπατούσε την εφορία ως δήμαρχος. Και άλλοι, πάλι, μπορεί να γελούσαν μαζί του με τις ανορθόγραφες μαντινάδες του και με τα «κόπι πάστε» που εκστόμιζε. Όμως το ποτήρι όχι απλά γέμισε, ξεχείλισε. Το παράδειγμά του πια είναι και τοξικό και επικίνδυνο. Και η δημόσια συμπεριφορά του δεν είναι πια θέμα αισθητικής, είναι θέμα δημοκρατικής τάξης.

Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, όχι μόνο γιατί είναι ανάξιος υπουργός, που απέτυχε στην Υγεία, όπως αποδεικνύουν τα διαλυμένα νοσοκομεία, οι διορισμοί των κομματικών του φίλων παντού. Θυμίζω, ότι είχε τοποθετήσει και ως διοικητή νοσοκομείου ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων. Και θυμίζω ότι είναι εκείνος που εξέθεσε τη χώρα στην Ευρώπη, όταν επιτέθηκε με αναίδεια στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, επειδή έκανε το προφανές και τον εγκάλεσε όταν είδε τον υπουργό Υγείας της Ελλάδος να καπνίζει, σε κλειστό χώρο. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή. Είναι ο πολιτικός που παρανομεί, πυροβολώντας, κρατώντας διπλά βιβλία, ακυρώνοντας διαγωνισμούς με το έτσι θέλω. Είναι ο πολιτικός που συνεχίζει δικαστικές μάχες ακόμη και με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Που απέκρυψε μαζί με τον κ. Τσίπρα τα θύματα που ήξερε ότι υπήρχαν στο Μάτι το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Και που τώρα έβαλε στο στόχαστρό του έναν αγωνιστή της ζωής, έναν άνθρωπο που με το παράδειγμά του, με τη μαχητικότητά του -όχι τώρα, θυμίζω, αλλά από τότε που ήταν αριστούχος μαθητής στο σχολείο- εμψυχώνει όχι μόνο αυτούς που έχουν τις ίδιες δυσκολίες με αυτόν, εμψυχώνει όλους μας. Και το μάθημα που μας δίνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν αν υπάρχει θέληση. Καταθέτουμε, λοιπόν, πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό.

Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργού που να απειλεί δικαστές για να φυλακίσουν αντιπάλους του ώστε να μείνει ο ίδιος στην εξουσία. Ούτε έχει υπάρξει άλλος πολιτικός που απείλησε ότι θα θάψει «τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη» εκπροσώπους του Τύπου. Και είναι και ο μόνος, βέβαια, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να καταγράψει παράνομα στο τηλέφωνο τη συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη για δάνειο το οποίο πήρε με τουλάχιστον ύποπτους όρους. Όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται ούτε με προσχηματικές θρασύδειλες ανασκευές, ούτε φυσικά καταφεύγοντας θρασύδειλα στη βουλευτική ασυλία. Διότι ο πολλά βαρύς κ. Πολάκης κρύβεται πίσω από το άρθρο 86 και τη βουλευτική ασυλία όταν του ασκούνται δημόσιες κατηγορίες. Κάνει αυτή την κατάχρηση, βέβαια, με την συνενοχή πάντα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Όταν ο «νταής» Πολάκης επιτίθεται στον γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ναι, είναι χυδαίος και άξεστος. Όταν προσβάλλει έναν ήρωα της ζωής που βρίσκεται πάνω σε καροτσάκι, τότε είναι άθλιος και άνανδρος. Όταν, όμως, μία τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τότε η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση. Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, δηλαδή  το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο μια κοινωνία δεν μπορεί ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό και καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι, δεν μας εκφράζουν αυτές οι συμπεριφορές. Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Στα μάτια του, ο Στέλιος, ο κάθε Στέλιος, δεν είναι απλά ένας πολιτικός αντίπαλος. Είναι κάτι χειρότερο: Είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος. Είναι απλά κάποιος ο οποίος δεν είναι μαζί του, και, το κυριότερο: είναι ένας άξιος άνθρωπος. Δηλαδή, διαφορετικός από τον ίδιο. Άρα επειδή είναι διαφορετικός, είναι και εχθρός. Όμως ακριβώς αυτή η οχύρωση στη μετριότητα, αυτή η παρερμηνεία του ωμού ως λαϊκού και η προβολή της παρανομίας ως δήθεν αυθεντικότητας, αυτά είναι τα συστατικά του αυταρχισμού. Γιατί η ταύτιση της αξιοσύνης με τον ελιτισμό εμποδίζει τελικά την πρόοδο.

Κι όπως η βία αποτελεί τελικά το όριο που χωρίζει την άγρια ζούγκλα από την οργανωμένη κοινωνία, έτσι και ο αυταρχισμός του Πολάκη είναι τελικά το σύνορο με την ίδια τη Δημοκρατία. Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, τις λέξεις. Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει, για λόγους αρχής, για λόγους ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ, και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

«Αρχή άνδρα δείκνυσι». Ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, όπως ισχύει και για τον κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε σας σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι, κ. Φίλη, καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε; Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;

Κάθε άνθρωπος και κάθε πολιτικός  γράφει τη δική του ιστορία. Μην το ξεχνάτε. Ο καθένας μας πορεύεται στη ζωή και με τα δικά του μεγάλα ή μικρά ναι και τα δικά του μεγάλα ή μικρά όχι. Και επειδή είναι η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής με την κυβέρνηση σε νέα σύνθεση, οφείλω να συγχαρώ και τον νέο υπουργό Τουρισμού. Φανταζόμουν ότι θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση εδώ να απολαύσει λίγο έτσι τα υπουργικά  έδρανα. Απολαύστε  κ. Θεοχαρόπουλε τις λίγες εβδομάδες που θα μείνετε στο πόστο σας. Χαρείτε το, γιατί για να φτάσατε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου Κόμματος.΄Ολα αυτά για την καρέκλα φυσικά. Είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία, προ μηνών, εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει.

Συγχαρητήρια και στον κ.Τσίπρα για τις πολύ ευρηματικές επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας. Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σαν Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε: το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου. Και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα και να γίνει καλύτερη  η ζωή των Ελλήνων. Είναι προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Είναι προϋπόθεση για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη. Όσο πιο απλό είναι το δίλημμα, τόσο πιο καθαρό. Σε τέτοια διλήμματα είχατε ομολογουμένως, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, εξειδίκευση: “Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. “Με τις ελίτ ή με τον λαό”. “Με το παλιό ή με το νέο”. “Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση”. Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν, έμεινε ένα απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: “Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων”;


Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Κατεβάστε την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη εδώ.




Νέα Δημοκρατία : Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις μυστικές δωρεάν διακοπές του κ. Τσίπρα σε υπερπολυτελή θαλαμηγό επιχειρηματία.

«Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλ. Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία. 

Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».