Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Φορολογική δήλωση: Ποιον κωδικό πρέπει να προσέξουν τα ζευγάρια



Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να είναι φέτος τα ζευγάρια που θα υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση. Έτσι, θα μπορέσουν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.

Επειδή καθιερώνονται τα ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα στις κοινές δηλώσεις των συζύγων θα πρέπει ο κάθε σύζυγος να δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Στην περίπτωση που ο λογαριασμός είναι κοινός μπορεί και οι δυο να δηλώσουν τον ίδιο αριθμό ΙΒΑΝ.

Στον πίνακα 10 της δήλωσης συμπληρώστε τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού στον οποίο θα θέλατε να κατατεθεί από τη Φορολογική Αρχή τυχόν επιστρεφόμενο ποσό που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης. Στον λογαριασμό αυτό θα πρέπει να είστε πρώτος δικαιούχος.

Στους φορολογούμενους που δήλωσαν τραπεζικό λογαριασμό σε μορφή (IBAN), τα επιστρεφόμενα ποσά μέσω των τραπεζών που μετέχουν στην επιστροφή του φόρου, θα είναι στη διάθεσή τους μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στην ειδοποίηση, η οποία ενσωματώνεται στην πράξη προσδιορισμού του φόρου (διοικητικού ή διορθωτικού ) και γνωστοποιείται στους φορολογούμενους ηλεκτρονικά.

Για τους φορολογούμενους που δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN που δήλωσαν, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο με την προσκόμιση στην αναγραφόμενη τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος η οποία θα είναι ενσωματωμένη στην πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) που θα έχει εκδοθεί για το φορολογικό έτος 2018.

Προσοχή! Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου. Ανοικτό βέβαια είναι το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος μια παράταση έως τα τέλη Ιουλίου χωρίς, όμως, αλλαγή του ημερολογίου πληρωμής του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο χωρίς έκπτωση στην εφάπαξ εξόφληση του φόρου


Πηγή : in.gr


Πώς μαθαίνουμε στο παιδί μας να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του



Μερικοί απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να το πετύχουμε.

Αστείρευτη φαντασία, σφιχτές αγκαλιές, γέλια και παιχνίδι με τις ώρες.

Οι μαγικές στιγμές που μας χαρίζουν οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής μας είναι ανεκτίμητες. Μας «διδάσκουν» την ευτυχία και μας δείχνουν πως η αγάπη δεν έχει όρια.

Τα παιδιά χρωματίζουν τη ζωή μας και μετατρέπουν τις απλές καθημερινές στιγμές σε μοναδικές περιπέτειες.

Οι μικροί μας εξερευνητές βιώνουν πολλά από τα συναισθήματα που βιώνουμε και εμείς, ωστόσο δυσκολεύονται συχνά να μιλήσουν γι’ αυτό που νιώθουν.

Για αυτόν τον λόγο, χρειάζονται από πολύ νωρίς την καθοδήγησή μας για να κατανοήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε ως γονείς είναι ότι ο θυμός, τα «όχι» και οι έντονες αντιδράσεις των παιδιών είναι φυσιολογικές. Πώς μπορούμε να μάθουμε όμως στα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να τα εκφράζουν με τον σωστό τρόπο;

Ας δούμε μερικούς απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να το πετύχουμε…

1. Γινόμαστε ηθοποιοί και παίζουμε μια παράσταση

Μπορούμε να ανεβάσουμε μια παράσταση των συναισθημάτων. Δίνουμε έτσι σάρκα και οστά στα συναισθήματα που ζει καθημερινά το παιδί μας με εμάς τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Αφήνουμε το παιδί για παράδειγμα να επιλέξει ένα αγαπημένο του παραμύθι, μοιράζουμε τους ρόλους και κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής μας «παράστασης» του εξηγούμε πώς αισθάνεται ο κάθε πρωταγωνιστής και γιατί αντιδρά έτσι.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βοηθήσουμε το παιδί μας να κατανοήσει το κάθε συναίσθημα και με ποιον τρόπο αυτό εξωτερικεύεται.

2. Διαβάζουμε μαζί τους βιβλία

Διαβάζοντας μαζί με το παιδί μας ισχυροποιούμε αρχικά τον δεσμό ανάμεσά μας, το βοηθάμε να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Ένα καλό παιδικό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει τον πιο χρήσιμο οδηγό διαχείρισης συναισθημάτων για ένα μικρό παιδί καθώς το συντροφεύει με τις όμορφες εικόνες και τα στιχάκια του.

Το βοηθάει ακόμα να συζητήσει τους φόβους και τις ανησυχίες του και να μάθει τις αξίες της ζωής.

Μα γιατί όχι;

Αρκετές φορές δυσκολευόμαστε να μάθουμε στο παιδί μας ότι πρέπει να ζει με κανόνες.

Ο Τζορτζ πιστεύει ότι οι κανόνες είναι χαζοί και αρνείται να τους τηρήσει κι αυτό κάνει τα παιχνίδια επικίνδυνα και καθόλου διασκεδαστικά.

Διαβάζοντας με το παιδί μας το βιβλίο «Μα γιατί όχι;» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το βοηθάμε να καταλάβει τη σημασία της ύπαρξης κανόνων στη ζωή μας, με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Δεν το δίνω!

Σε όλους μας έχουν τύχει στιγμές που ο μικρός μας άγγελος αρνείται να μοιραστεί τα παιχνίδια του με τα αδέρφια του ή με τους φίλους του.

Διαβάζοντας το βιβλίο «Δεν το δίνω!» με την ιστορία της Ρόζι που δεν θέλει να μοιραστεί με τους συμμαθητές της τον διαστηµικό σταθµό, ώστε να διασκεδάσουν όλοι, το παιδί ανακαλύπτει γιατί είναι σηµαντικό να µοιράζεται.

Δε φταίω εγώ!

Έσπασε ένα ποτήρι στην κουζίνα και τα μικρά δαχτυλάκια δείχνουν ως φταίχτη τον τετράποδο φίλο του;

Το ίδιο παθαίνει και η Πένι όταν κάνει µια ζηµιά στο σπίτι. Και όχι µόνο αυτό, αλλά φορτώνει κιόλας στα άλλα παιδιά τα δικά της λάθη.

Διαβάζοντας με το παιδί μας το βιβλίο «Δε φταίω εγώ!», καταλαβαίνει τη σημασία της ειλικρίνειας και της ανάληψης ευθυνών.


Η σειρά βιβλίων «Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο αποτελούν έναν πολύ χρήσιμο οδηγό, καθώς μας επιτρέπουν να βοηθήσουμε τα παιδιά στη δύσκολη δουλειά της διαχείρισης όσων αισθάνονται.

Τα βιβλία «Μα γιατί όχι;», «Δεν το δίνω» και «Δε φταίω εγώ!» θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών μας, ενώ ταυτόχρονα θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν και να εκφράσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Τα παιδιά, μάλιστα, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις εικόνες χωρίς κείμενο που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, καθώς τους δίνουν την ευκαιρία να διηγηθούν µε δικά τους λόγια μια ιστορία σχετική µε αυτές τις καταστάσεις.

Μπορούμε μάλιστα να βάλουμε το παιδί στον ρόλο των πρωταγωνιστών των βιβλίων και να συζητήσουμε τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει από αυτές τις συμπεριφορές.

Στη συγκεκριμένη σειρά θα βρείτε επίσης βιβλία για να βοηθήσετε τα παιδιά σας αν νευριάζουν εύκολα ή δεν έχουν μάθει να χάνουν.

3. Δίνουμε ονόματα στα συναισθήματα και μιλάμε την ώρα που συμβαίνουν

Από την τρυφερή παιδική ηλικία, τα παιδιά καλούνται να μάθουν να ελέγχουν τα ίδια τον εαυτό τους.

Να μπορούν δηλαδή να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, πώς τα εκδηλώνουν αλλά και τη συμπεριφορά τους, δηλαδή να διαλέγουν πώς θα φερθούν.

Συχνά ωστόσο δεν βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις για να μιλήσουν γι’ αυτό που νιώθουν. Αντί γι’ αυτό, κάποιες φορές εκφράζουν τα συναισθήματά τους με ακατάλληλους τρόπους.

Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί απογοητεύεται, μπορεί να πετάξει τα παιχνίδια του κάτω. Δοκιμάζουμε επομένως να ονοματίζουμε το κάθε συναίσθημα τη στιγμή που συμβαίνει και το ενθαρρύνουμε να μιλάει για το πώς νιώθει.

Για παράδειγμα, μπορούμε να πούμε: «Ο μπαμπάς λείπει σήμερα πολλές ώρες στη δουλειά και είσαι στεναχωρημένος. Είπες ότι θες τον μπαμπά σου. Θες μήπως να τον πάρουμε τηλέφωνο;». Δίνοντας όνομα στο συναίσθημα του παιδιού το βοηθάμε να αναπτύξει ένα λεξιλόγιο για τα συναισθήματά του.

Τα παιδιά είναι ορισμένες φορές παρορμητικά και ενίοτε αντιδρούν έντονα. Τότε εμείς οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους και να τα βοηθάμε να εκφράζουν το όποιο αρνητικό τους συναίσθημα με έναν πιο λειτουργικό τρόπο.

Οπλισμένοι με πολλή υπομονή και όρεξη για διάλογο, μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους και να αποκτήσουν ηθικές αξίες που θα τις ακολουθούν μια ζωή.


Πηγή : baby.gr


Σαν Ντιέγκο: Μια νεκρή και τρεις τραυματίες




Ένοπλος εισέβαλε χθες σε συναγωγή στο Σαν Ντιέγκο τη στιγμή που ήταν γεμάτη από πιστούς που είχαν προσέλθει στη σύναξη για το Εβραϊκό Πάσχα και άνοιξε πυρ με ένα οπλοπολυβόλο, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας τρεις ακόμη σε ένα έγκλημα μίσους.

Ο δράστης είναι ένας 19χρονος λευκός από το Σαν Ντιέγκο, που διέφυγε από το σημείο με αυτοκίνητο και συνελήφθη λίγο αργότερα όταν παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση στην αστυνομία.

Η επίθεση έγινε στη συναγωγή Σαμπάντ στην πόλη Πόγουεϊ.


28 Απριλίου 1945: Ο Μουσολίνι συλλαμβάνεται και εκτελείται εν ψυχρώ


28 Απριλίου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της καριέρας του Μπενίτο Μουσολίνι στην Ιταλία. Το τέλος του σήμανε και το τέλος του φασισμού στη γειτονική χώρα μετά από 23 χρόνια.

Στις 27 Απριλίου του 1945, ο Μουσολίνι και η ερωμένη του, μαζί και με άλλους φασίστες του υπουργικού συμβουλίου, ταξίδευαν κρυμμένοι σε μια γερμανική φάλαγγα κοντά στο χωριό Ντόγκο στην όχθη της λίμνης Κόμο, ώστε να περάσουν τα σύνορα για την Ελβετία. Μια ομάδα κομμουνιστών ανταρτών επιτέθηκε στο κομβόι και το ανάγκασε να σταματήσει.

Οι αντάρτες είχαν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους Γερμανούς, βρισκόταν ο Ιταλός φασίστας και οι συνεργάτες του. Και ήταν ακριβώς έτσι. Παρά το γεγονός ότι μεταμφιέστηκε με τη γερμανική στρατιωτική καπαρντίνα, θα αναγκαζόταν να παραδοθεί στους Ιταλούς, αφού οι ίδιοι εκβίασαν τους Γερμανούς. Άν δεν τους έδιναν το Μουσολίνι, δεν θα άφηναν να περάσει κανείς. Τελικά ο Μουσολίνι αποκαλύφθηκε. Ήταν μέσα σε ένα από τα οχήματα συνοδείας.

Οι αντάρτες συνέλαβαν τον Μουσολίνι και τον πήγαν στο Ντόγκο, όπου πέρασε μέρος της νύχτας στους τοπικούς στρατώνες. Πάνω από πενήντα φασίστες ηγέτες με τις οικογένειές τους βρέθηκαν στο κομβόι και συνελήφθησαν από τους αντάρτες. Εκτός από το Μουσολίνι και την Πετάτσι, δεκαέξι από αυτούς θα εκτελεστούν με συνοπτικές διαδικασίες την επόμενη ημέρα και άλλοι δέκα θα πέσουν νεκροί μέσα σε δύο νύχτες. Οι μάχες συνεχίζονταν στην περιοχή γύρω από το Ντόγκο.
Φοβούμενοι ότι υποστηρικτές του φασισμού μπορεί να προσπαθούσαν να διασώσουν τον Μουσολίνι και την Πετάτσι, οι αντάρτες τους οδήγησαν, στη μέση της νύχτας, σε ένα κοντινό αγρόκτημα. Ο Μουσολίνι και η Πετάτσι πέρασαν εκεί το υπόλοιπο της νύχτας και το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης ημέρας.
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εξηγήσεις για τη γρήγορη εκτέλεση του Μουσολίνι. Μία από τις πιο δημοφιλείς είναι ότι, ο θάνατός του είχε διαταχθεί πολύ πριν τη σύλληψή του. Γεγονός είναι ότι ο Μουσολίνι και η Πετάτσι αιφνιδιάστηκαν, την ώρα που έκαναν βόλτα στον κήπο του σπιτιού. Τότε ορισμένοι αντάρτες, εκτελώντας εντολές, τους ακινητοποίησαν για να γίνει ένα πρόχειρο λαϊκό δικαστήριο. Όταν άκουσε την ποινή του θανάτου, ο Μουσολίνι φώναξε: «Επιτρέψτε μου να σώσω τη ζωή μου και εγώ θα σας δώσω μια αυτοκρατορία!»
Η Πετάτσι πέρασε τα χέρια της γύρω από τον Μουσολίνι και φώναξε, «Όχι, δεν πρέπει να πεθάνει». Εκίνη τη στιγμή ο εκτελεστής τους την πυροβόλησε και η ερωμένη του Ιταλού ηγέτη έπεσε κάτω. Ο Μουσολίνι τότε, άνοιξε το σακάκι του και φώναξε, «Ρίξε μου στο στήθος!» Ο Γουόλτερ Αουντίζιο, που σημάδευε τον Μουσολίνι, δεν δίστασε. Ο Ντούτσε έπεσε αλλά δεν ήταν νεκρός. Μια άλλη σφαίρα καρφώθηκε στο στήθος του για να σιγουρευτούν οι αντάρτες. Οι σοροί τους πετάχτηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, μαζί με εκείνες των 16 συνεργατών του Μουσολίνι, και μεταφέρθηκαν στο Μιλάνο.

Πηγή: Σαν σήμερα
onalert.gr


Ποια είναι τα όρια ασφαλούς κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές


Την προσοχή των οδηγών με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα, εφιστούν οι έλληνες ιατροδικαστές, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες οδηγοί αψηφούν τους κινδύνους και πιάνουν το τιμόνι έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ χωρίς να το ξανασκεφτούν.


Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Πρόκειται για ένα συνδυασμό που σκοτώνει! Ωστόσο, όπως δείχνουν τα στοιχεία  Το 35% των Ελλήνων οδηγών απαντά ότι οδηγεί ακόμη κι αν έχει καταναλώσει οινόπνευμα, χωρίς να δίνει σημασία στις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει το αλκοόλ στον οργανισμό και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και τη ζωή άλλων συνανθρώπων του.

Δυστυχώς, μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στην Ευρώπη κατά μέσο όρο το 25% των οδηγών που εμπλέκονται σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, προηγουμένως έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Όρια στην κατανάλωση αλκοόλ, λέει η Ελληνική Ιατριδικαστική Εταιρεία.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, με αφορμή την έξοδο για το Πάσχα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους οδηγούς, σημειώνοντας ότι το επιτρεπόμενο όριο αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα μπορεί να ξεπεραστεί πολύ εύκολα με την κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοολούχων ποτών. Για παράδειγμα, 55 ml ουίσκι ή βότκα, 160 ml μαυροδάφνη ή 490 ml μπύρα είναι ικανά για να φθάσουν το νόμιμο όριο συγκέντρωσης αλκοόλης στο αίμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων:

«Σε κατάσταση μέθης δεν βρισκόμαστε –όπως, δυστυχώς, πιστεύει ο περισσότερος κόσμος- όταν ζαλιζόμαστε ή τρικλίζουμε στο δρόμο ή έχουμε δυσκολία στη σωστή άρθρωση λέξεων. Η οδηγική ικανότητα επηρεάζεται και σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις αλκοόλης –λίγο πάνω από το όριο- στις οποίες έχουμε άρση των φυσιολογικών αναστολών, ευφορία, φλυαρία, υπερεμπιστοσύνη και μείωση των ικανοτήτων».

Προσοχή στο συνδυασμό αλκοόλ με φάρμακα

Επιπλέον είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι οδηγοί ότι πολλές κατηγορίες φαρμάκων έχουν αλληλεπίδραση με την αιθυλική αλκοόλη, με αποτέλεσμα να μπορούν να επηρεάσουν την οδηγική ικανότητα ακόμα και σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αντιυπερτασικά, υπνωτικά, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά, αλλά και άλλα φάρμακα είναι ικανά να προκαλέσουν από υπνηλία μέχρι και θάνατο λόγω της αλληλεπίδρασης με το αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που καταναλώνουν τέτοια φάρμακα να διαβάζουν προσεχτικά το φύλλο οδηγιών του σκευάσματος έτσι ώστε να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ όπου αυτή δημιουργεί αλληλεπιδράσεις.

Να τονιστεί ότι υπάρχουν και κατηγορίες φαρμάκων, όπως για παράδειγμα τα αντισταμινικά, τα οποία από μόνα τους μπορούν να επηρεάσουν την οδηγική ικανότητα, γι’ αυτό ακριβώς πριν από ένα μεγάλο ταξίδι οι οδηγοί πρέπει να διαβάζουν προσεχτικά το φύλλο οδηγιών του κάθε φαρμάκου που λαμβάνουν.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας κ. Λέων στέλνει σε όλους τους εκδρομείς το μήνυμα ότι «τις μέρες αυτές που συνηθίζεται η κατανάλωση αλκοόλης ο οδηγός της παρέας πρέπει να παραμείνει νηφάλιος έτσι ώστε όλοι να ταξιδέψουν ασφαλείς και να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Γιάννα Σουλάκη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γυναίκα οδηγούσε ανάποδα στην Αθηνών-Λαμίας



Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην εθνική οδό, ανήμερα της Ανάστασης, από γυναίκα που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα.

Περίπου 20:30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ένα αυτοκίνητο με οδηγό μια 52χρονη γυναίκα, ολλανδικής καταγωγής, βγήκε από τον κόμβο της Αρκίτσας και κινήθηκε στο ρεύμα προς την Αθήνα, με κατεύθυνση όμως προς την Λαμία.


Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία όμως δεν πρόλαβαν να εντοπίσουν και να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα στο 163χλμ, το αυτοκίνητο να συγκρουστεί με ένα άλλο όχημα που κινούνταν κανονικά στην πορεία του. 

Από την σύγκρουση σκοτώθηκε η 52χρονη, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο 36χρονος οδηγός του Range Rover, που κινούταν κανονικά προς Αθήνα και είδε ξαφνικά το αυτοκίνητο να έρχεται αντίθετα και προσπάθησε να το αποφύγει, όμως δεν τα κατάφερε.




Κυριάκος Μητσοτάκης : Είμαστε λίγο πριν το πέρασμα σε μία νέα πιο αισιόδοξη εποχή



«Ελληνίδες και Έλληνες, σε όλη τη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα. Παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας, από τη νίκη της ζωής, του φωτός, της ελπίδας. 

Η σκέψη μας σήμερα είναι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα και ιδίως σε όσους πέρασαν πιο δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Και το μήνυμα προς όλους είναι ότι ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει. Είμαστε λίγο πριν το πέρασμα σε μία νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Με αλληλεγγύη, ομοψυχία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Ελλήνων θα τα καταφέρουμε. 

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές σας. Εύχομαι το φως της Ανάστασης  να δείξει τον δρόμο για μια πιο φωτεινή, για μια καλύτερη Ελλάδα. Χριστός Ανέστη!»




Video από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Σρι Λάνκα



Οι βομβιστές αυτοκτονίας εμφανίζονταν να μπαίνουν στο ασανσέρ κατευθυνόμενοι προς το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου Shangri-La και να συζητούν πώς θα φέρουν σε πέρας τα δολοφονικά τους σχέδια λίγα λεπτά πριν τη φονική έκρηξη που σκότωσε δεκάδες πελάτες, οι οποίοι έπαιρναν εκείνη την ώρα το πρωινό τους.

Ένα άλλο βίντεο κατέγραφε έναν άλλο ισλαμιστή καμικάζι να χαϊδεύει στο κεφάλι ένα μικρό κορίτσι στο προαύλιο του ναού του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, λίγες στιγμές προτού σκοτώσει 110 άτομα.