Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Παραιτήθηκε από το γραφείο Μπόλαρη η Θωμαρίτα Καλδάρα


Παραιτήθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη η Θωμαρίτα Καλδάρα και όπως τονίζει η ίδια αφορμή στάθηκαν τα σχόλια που προκάλεσαν οι φωτογραφίες της στα social media και όχι οι φωτογραφίες της.

Οι φωτογραφίες της σέξι συμβούλου του υφυπουργού Εξωτερικών άναψαν φωτιές στους χρήστες των social media.

Το σχόλιό της στο Facebook :

Ανθρωποφαγια - Θωμαρίτα =1- 0...Σας ευχαριστώ!!!!!!


Οταν είχαν προτείνει με ενθουσιασμό να γίνει η Κάρπαθος αμερικανική βάση



Αποκαλύψεις για Ελλάδα και Κύπρο από το βιβλίο του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Γιώργου Παπαδόπουλου, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου».

Γράφει λοιπόν ο άλλοτε εκλεκτός του Πλανητάρχη ο οποίος είχε αναπτύξει σχέσεις και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Πάνο Καμμένο: Στις 9 Νοεμβρίου 2016 ο Ντόναλτ Τραμπ εκλέγεται νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Παπαδόπουλος, μετά την Ελλάδα, φτάνει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο, όπου έχει επαφές αρχικά με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Στις 16 Δεκεμβρίου, όπως γράφει, ξανασυναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος «κάπνιζε ένα τσιγάρο και ήταν ενθουσιασμένος», και του είπε: «Δόξα τω Θεώ, κέρδισε ο Τραμπ! Ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε business με την Αμερική και η Κλίντον δεν καταλάβαινε τίποτα, ευελπιστούμε να προσελκύσουμε αμερικανικές επενδύσεις», σημειώνει ότι είπε ο Αναστασιάδης.

«Ενώ μου ανέλυε τα ενεργειακά σχέδια, έριξα την ιδέα να απαλλαγεί η Κύπρος από τις βρετανικές Βάσεις και να τις αντικαταστήσει με αμερικανικές μπότες. Οι Κύπριοι βλέπουν την αμερικανική παρουσία εκεί ως απομεινάρι της εξαφανισμένης Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Καθώς μιλούσαμε, μια ιδέα αποκρυσταλλώθηκε στο μυαλό μου: Aυτός ήταν ακόμη ένας λόγος για τον οποίο ο Βρετανός Στέφαν Χάλπερ και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ με έβαλαν στο στόχαστρο, οι επαφές μου στην Κύπρο ήταν στο υψηλότερο επίπεδο. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν, θα ήταν η συζήτησή μου με τον Πρόεδρο της Κύπρου για απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων», αναφέρει.

Η επιθυμία του Καμμένου

Μεταξύ άλλων, ο Παπαδόπουλος γράφει πως είχε μια εκτεταμένη συνομιλία και με τον πρώην Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο, όπου συζήτησαν την ιδέα μιας νέας αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο, αλλά και τη δυνατότητα να μειωθεί το χρέος, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε φυσικούς πόρους της χώρας.

Όλα τα παραπάνω τα μετέφερε, όπως σημειώνει, στον Μάικλ Φλιν (πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, αντιστράτηγο εν αποστρατεία) και σε άλλους: «Η απάντησή τους είναι ενθουσιώδης», γράφει.

Νίκος Χασαπόπουλος
Πηγή : in.gr


Ρομά στην Θήβα ανέβηκαν σε γέφυρα και πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα



Για περισσότερο από μισή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί της Θήβας. Αφορμή στάθηκε μία ακόμη επίθεση με πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς!

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7.30 το απόγευμα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες 30 περίπου Ρομά πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα από τη γέφυρα του τρόμου προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο συνολικά οχήματα.


Το πρώτο όχημα δέχθηκε πέτρα στο παρμπρίζ. Ο οδηγός χωρίς να αιφνιδιαστεί κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα και να ξεφύγει από την επιδρομή των ΡΟΜΑ που ακολούθησε.

Το δεύτερο όχημα δέχθηκε επίσης βροχή από πέτρες με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί ελαφρά από το σπασμένο της πόρτας του και τελικά να ακινητοποιήσει το όχημα.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται πάντα στο σημείο κατάφεραν έγκαιρα να αντιληφθούν τη νέα επίθεση, να κατευθυνθούν προς τη γέφυρα και το ακινητοποιημένο επιβατικό και κυριολεκτικά να φυγαδεύσουν τον τραυματία οδηγό με το όχημά του.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία μέχρις ότου οι Ρομά να εγκαταλείψουν τη γέφυρα.

Αγανακτισμένοι οδηγοί αποκλεισμένοι στην επαρχιακή οδό Θήβας Λιβαδειάς, καθ όλη τη διάρκεια του συμβάντος απειλούσαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.


Πηγή: tvstar.gr


Πηγαίνει ο Τσίπρας στα Σκόπια και είπαν να αλλάξουν την πινακίδα σε Βόρεια Μακεδονία για να τον τιμήσουν



Πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» τοποθετήθηκε μόλις εχθές στο κτίριο της κυβέρνησης των Σκοπίων, παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα για να τον τιμήσουν που τους έκανε μάγκες και ξεπούλησε την ιστορία της Ελλάδας.

Η πινακίδα είναι σε τρεις γλώσσες, τη σλαβική, την αλβανική και την αγγλική και σε αυτήν αναγράφεται «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».




Δέκα χρόνια φυλακή σε ιερέα ελληνικής καταγωγής που βίαζε 12χρονο στην Αυστραλία


Στη φυλακή οδηγείται ιερέας ελληνικής καταγωγής που βίαζε 12χρονο στην Αυστραλία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βικτώριας καταδίκασε σε δεκαετή κάθειρξη τον ιερέα της Καθολικής εκκλησίας, Παύλο Παύλου, που από το 2003 έως το 2004, βίαζε κατ’ επανάληψη το αγόρι, όπως μεταδίδει ο Νέος Κόσμος.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης οι γονείς του 12χρονου θύματος ήταν φίλοι του 59χρονου σήμερα ιερέα και ο δράστης είχε προσφερθεί να το φροντίζει, μιας και η οικογένειά του την εποχή εκείνη περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές, με τον πατέρα του παιδιού να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο επειδή έπασχε από καρκίνο και την μητέρα του να εργάζεται σε τρεις δουλειές για να μπορέσει να ζήσει τα έξι παιδιά της και να βοηθήσει τον άρρωστο άντρα της.

Ο Παύλου όμως εκμεταλλευόμενος την θέση στην οποία βρισκόταν η οικογένεια χρησιμοποίησε την εμπιστοσύνη του πεθαμένου πλέον φίλου του και πατέρα του 12χρονου αγοριού για να διαπράξει ένα από τα πλέον «ειδεχθή» εγκλήματα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δικαστής Greg Lyon κατά την ανακοίνωση της ποινής του.

«Θα πρέπει να ντρέπεσαι για την κατάχρηση της εμπιστοσύνης που έδειξε η οικογένεια σε σένα και τις απάνθρωπες πράξεις σου» είπε ο δικαστής στον Παύλου.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο Παύλου πήγε να μείνει στο σπίτι του οικογενειακού του φίλου και μερικές φορές καλούσε το παιδί και στο σπίτι του με το πρόσχημα ότι το απασχολούσε σε διάφορες δραστηριότητες.

Μετά τον βιασμό του παιδιού ο Παύλου προσπαθούσε να κλείσει το στόμα του ανήλικου θύματος λέγοντάς του ότι ήταν «παιδί του Θεού» και με «ξεχωριστές ικανότητες».

Το παιδί κατήγγειλε στην Αστυνομία τα όσα είχε υποστεί 13 χρόνια μετά τους βιασμούς του και αρχικά ο Παύλου είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το αγόρι.

Αργότερα αποδέχθηκε εντούτοις την ενοχή του στις τρεις κατηγορίες της σεξουαλικής διείσδυσης σε παιδί κάτω των 16 ετών.

Αφού χειροτονήθηκε, ο Παύλου κατηγορήθηκε επίσης ότι είχε παρενοχλήσει ένα αγόρι που πήγαινε στο ιερό και βοηθούσε με τα των ιεροτελεστιών ενώ λίγο καιρό αργότερα οι Αρχές εντόπισαν ότι είχε στην κατοχή του και παιδικό πορνογραφικό υλικό αλλά δικαιολογήθηκε στην Αστυνομία ότι αυτό βρέθηκε εν αγνοία του στον υπολογιστή του.

Μετά την καταγγελία του νεαρού άνδρα που έπεσε θύμα βιασμού ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Παύλου, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει ήδη 203 ημέρες στη φυλακή και όπως προκύπτει από την ποινή του θα παραμείνει στην φυλακή για τουλάχιστον εφτά ακόμα χρόνια πριν έχει το δικαίωμα αναστολής της υπόλοιπης ποινής του.


Πηγή : tribune.gr


Η στιγμή της δολοφονίας του ράπερ Nipsey Hussle



Τη στιγμή της δολοφονίας του ράπερ Nipsey Hussle έξω από το κατάστημά του με ρούχα στο Λος Άντζελες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή.

Ο ράπερ βρίσκεται μαζί με άλλα τρία άτομα έξω από το κατάστημα όταν τους πλησιάζει ένας άνδρας και τους πυροβολεί. Αργότερα ο εκτελεστής έχει πλησιάσει τα θύματά του και πυροβολεί ξανά με αποτέλεσμα ο ράπερ να πέσει νεκρός στο έδαφος.

Τα άλλα δύο άτομα που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.





Παρασκευή 5 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας



Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης).

Τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. Εκπληρώνεται έτσι ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και στη συνέχεια του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία.


Προφυλακιστέοι οι δικηγόροι που εμπλέκονται στη μαφία των φυλακών




Το μεσημέρι της Δευτέρας στη φυλακή οδηγήθηκε η 45χρονη δικηγόρος η οποία απολογήθηκε για εμπλοκή στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού. 

Η δικηγόρος, η οποία συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μαζί με 65χρονο συνάδελφό της, μετά από ένταλμα του ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται. To ίδιο έπραξε και ο 65χρονος, ωστόσο και οι δύο οδηγήθηκαν προφυλακιστέοι.






Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής



Πέθανε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσα από το  ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου.