Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Κινδυνεύει μέχρι και με 70 χρόνια φυλακή ο R. Kelly!



Οι κατηγορίες εναντίον του 52χρονου R. Kelly ανακοινώθηκαν από την εισαγγελία του Σικάγο δύο μήνες μετά την προβολή ενός εξάωρου ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Lifetime, στο οποίο πολλές γυναίκες κατηγορούσαν τον τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Μέχρι και 70 χρόνια φυλακή αν καταδικαστεί ο R. Kelly

Ο σταρ της R&B, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι, είναι αντιμέτωπος εδώ και δεκαετίες με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του ο Κέλι παραδόθηκε στην αστυνομία του Σικάγο χθες Παρασκευή το βράδυ.

Ο δικηγόρος του Στίβεν Γκρίνμπεργκ δήλωσε μιλώντας στο Associated Press ότι ο πελάτης του είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος και θλιμμένος» από τις κατηγορίες εναντίον του και επιμένει στην αθωότητά του.

Σε συνέντευξή του στο Reuters τον Ιανουάριο ο Γκρίνμπεργκ είχε επισημάνει ότι το ντοκιμαντέρ του Lifetime ήταν «απολύτως αναληθές» και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν τις καταγγελίες εναντίον του Κέλι.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών εναντίον του τραγουδιστή η εισαγγελέας της κομητείας Κουκ στο Σικάγο, η Κίμπερλι Φοξ, δήλωσε ότι τρία από τα τέσσερα θύματα του Κέλι, τα οποία φέρεται να κακοποίησε μεταξύ του 1998 και του 2010, ήταν κάτω των 17 ετών την εποχή των συμβάντων.

Η Φοξ είχε ζητήσει από γυναίκες θύματα του Κέλι να μιλήσουν μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι –γνωστός από την εκπροσώπηση της ηθοποιού ταινιών για ενήλικες Στόρμι Ντάνιελς στη διαμάχη της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ—δήλωσε ότι εκπροσωπεί έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο φερόμενα θύματα του Κέλι, αλλά και δύο «πληροφοριοδότες» από το περιβάλλον του τραγουδιστή.

Ο Αβενάτι πρόσθεσε ότι στην κατοχή του δικηγορικού του γραφείου περιήλθε μια βιντεοταινία 40 λεπτών που μαγνητοσκοπήθηκε το 1999 και η οποία φέρεται να δείχνει τον Κέλι να έχει σεξουαλική επαφή με ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο βίντεο ακούγεται τόσο ο Κέλι όσο και το κορίτσι να λένε «επανειλημμένα» ότι είναι 14 ετών. Ο δικηγόρος εξήγησε ότι έχει παραδώσει το βίντεο αυτό στους εισαγγελείς.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN έχει ανακοινώσει ότι έχει δει το εν λόγω βίντεο και το έχει χαρακτηρίσει το περιεχόμενό του «ξεκάθαρο και σαφές».

Δεκαετίες καταγγελιών για τον R. Kelly

Ο Κέλι έχει αντιμετωπίσει και διαψεύσει πολλές καταγγελίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Το 1994 παντρεύτηκε την τότε 15χρονη τραγουδίστρια Ααλίγια σε μυστική τελετή στο Σικάγο. Ο ίδιος ήταν 27 ετών. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η τραγουδίστρια είχε πει ψέματα για την ηλικία της. Ο γάμος αργότερα ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση των γονιών της.

Το 2002 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Κέλι για παιδική πορνογραφία αφού ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο τον παρουσίαζε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με ένα κορίτσι 13 ή 14 ετών. Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να εκδικαστεί η υπόθεση. Τόσο ο Κέλι όσο και το κορίτσι αρνούνταν ότι ήταν αυτοί στο βίντεο. Τελικά σώμα ενόρκων απήλλαξε τον τραγουδιστή και από τις 14 κατηγορίες εναντίον του.

Πολλές γυναίκες έχουν επίσης κάνει μήνυση εναντίον του Κέλι, μεταξύ των οποίων και κάποιες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν ανήλικες, αλλά και μία η οποία κατήγγειλε ότι της μετέδωσε «επίτηδες» σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Ωστόσο το ντοκιμαντέρ “Surviving R. Kelly” προκάλεσε αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όταν προβλήθηκε τον Ιανουάριο, ωθώντας τη δισκογραφική του εταιρεία RCA να τον απολύσει.

Η τραγουδίστρια Lady Gaga η οποία το 2013 είχε ηχογραφήσει το ντουέτο “Do What U Want (With My Body)” με τον Κέλι, ζήτησε συγγνώμη και το απέσυρε από τις υπηρεσίες streaming, ενώ δεσμεύθηκε να μην συνεργαστεί ποτέ ξανά μαζί του.

«Είμαστε περήφανοι που το Lifetime κατάφερε να προσφέρει μια πλατφόρμα ώστε να ακουστούν οι επιζήσασες», τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του χθες σύμφωνα με όσα μεταδίδει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πηγή : newsit.gr


Αυτοκίνητα από… «ολική καταστροφή» και πάλι στο δρόμο!



Τον όρο «Ολική Καταστροφή» λίγο πολύ τον γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων και εύχονται να μην τους συμβεί ποτέ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr πληθαίνουν συνεχώς τα κρούσματα σύμφωνα με τα οποία ανυποψίαστοι καταναλωτές έχουν αποκτήσει κάποιο αυτοκίνητο που προέρχεται από… «ολική καταστροφή»!

Ναι σωστά διαβάσατε τα κατεστραμμένα οχήματα τις περισσότερες φορές έχουν επισκευαστεί με το δυνατότερο χαμηλό κόστος ενώ εγκυμονεί ο κίνδυνος κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει τα έγγραφα του κατεστραμμένου οχήματος σε κάποιο ίδιο κλεμμένο όχημα!

Ειδικότερα όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση που σε κάποιο όχημα που πρέπει να αποζημιώσουν είναι υπέρογκο το κόστος επισκευής του τότε επιλέγουν την «ολική καταστροφή» και αποζημιώνουν με μετρητά τον κάτοχό του με την υποχρέωση βέβαια εκείνος να το μεταβιβάσει στην ασφαλιστική εταιρεία.

Κατόπιν οι ασφαλιστικές εταιρείες τα κατεστραμμένα οχήματα τα μεταπουλάνε κυρίως σε φανοποιεία ή εταιρείες ανακύκλωσης.

Οι μεν πρώτοι, δηλαδή οι φανοποιοί τα επισκευάζουν και τα μεταπουλάνε οι δε δεύτεροι τα πουλάνε κομμάτι-κομμάτι.

Ωστόσο κάποιοι φανοποιοί έχουν προχωρήσει περαιτέρω τον ορισμό της απατεωνιάς και βρίσκουν αντίστοιχα οχήματα (ίδιο μοντέλο, ίδιο χρώμα και ίδιο κυβισμό κινητήρα) στη συνέχεια δηλώνουν κλοπή του οχήματος και εισπράττουν αποζημίωση. Αφού λοιπόν έχουν ένα αυτοκίνητο αλλά χωρίς χαρτιά λόγω δήλωσης της κλοπής του, παίρνουν τα έγγραφα του οχήματος που δεν επισκευάζεται και με τη χρήση της τεχνολογίας αλλάζουν τον αριθμό πλαισίου αλλά και του κινητήρα στο κλεμμένο όχημα και «παντρεύουν» τα δύο οχήματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι διπλά χαμένες καθώς έχουν αποζημιώσει δύο αυτοκίνητα και οι φανοποιοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς με ελάχιστα χρήματα βγάζουν υπέρογκα κέρδη!

Τώρα όσοι φανοποιοί δεν κάνουν παρανομίες και αποφεύγουν τις… «μαϊμουδιές» προσπαθούν να προμηθευτούν τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για την επισκευή του κατεστραμμένου οχήματος με όσο τον δυνατόν χαμηλότερο κόστος ώστε να κερδίσουν περισσότερα.

Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι στις περισσότερες φορές να έχει επισκευαστεί ένα αυτοκίνητο με φθηνό και επικίνδυνο τρόπο και ο νέος του ιδιοκτήτης δεν έχει ιδέα τι έχει αποκτήσει.

Σε άλλα κράτη-μέλη αλλά και στις ΗΠΑ όταν ένα όχημα οδεύει για ολική καταστροφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μητρώο όπου αναγράφονται όλοι οι αριθμοί πλαισίου των οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί για ολική καταστροφή ώστε και οι υποψήφιοι αγοραστές να γνωρίζουν τι έχουν αγοράσει.

Στην Ελλάδα όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς δεν γίνεται απολύτως τίποτα!

Ωστόσο τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ανακαλύπτουν συνήθως αμέσως αν το όχημα που τους έχει πάει κάποιος πελάτης για ανταλλαγή προέρχεται από «ολική καταστροφή» όπως επίσης και κάποιοι ασφαλιστικοί πράκτορες.

Οι καταναλωτές πάντως μένουν στο σκοτάδι και στο έλεος του Θεού!

Γιώργος Κ. Ανδρής
Πηγή : newsauto.gr


Το 64% των Ελλήνων μόλις που τα βγάζει πέρα



Αυξημένο για τρίτο συνεχόμενο μήνα ήταν τον Ιανουάριο το ποσοστό των Ελλήνων που «μόλις τα βγάζουν πέρα», σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό των Ελλήνων που οριακά καλύπτουν υποχρεώσεις και ανάγκες έφθασε το 64% τον Ιανουάριο του 2019, από 60% τον Δεκέμβριο και 57% τον Νοέμβριο του 2018.

Άπιαστο όνειρο παραμένει η αποταμίευση για το 85% των Ελλήνων, που δεν δύναται να αποταμιεύσει. Το 12% των ερωτηθέντων κρίνει αρκετά πιθανή την αποταμίευση, μέσα στον επόμενο χρόνο ενώ πολύ πιθανή το 1%.

Οι πολίτες που ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν αποταμίευση,οποιουδήποτε μεγέθους, αποτελούσαν, για τον Ιανουάριο, το 15% του συνόλου (από 14% τον Δεκέμβριο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 10% , από 12%, που υπολογίζονταν τον Δεκέμβρη του 2018. Το 11%, (Λιγότεροι κατά δύο μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος,) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.

Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο- θετικό στο ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ακριβές αγορές, που αφορούν έπιπλα ή ηλεκτρονικά είδη κ.α.

Ειδικότερα, το 92,3% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 95,5% τον Οκτώβριο ενώ μόλις το 0,9% και 9.5% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ,κατασκευή κατοικίας οι εργασίες βελτίωσης- ανακαίνισης των χώρων του, τον επόμενο χρόνο (από 1,9% και 10,9% αντίστοιχα τον Οκτώβριο).



Μητσοτάκης: Εκλογές στις 26 Μαΐου



Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο διευρυμένο Διαγραμματειακό Όργανο του Κόμματος

Καλώς ήρθατε και ξεκινώ λέγοντάς σας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που προσφέρετε ανιδιοτελώς στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι πραγματικά υποχρεωμένος στα παλιά στελέχη, τους γραμματείς και τους αναπληρωτές γραμματείς που συνεχίζουν, αλλά κυρίως στους νέους γραμματείς και τους νέους αναπληρωτές γραμματείς, οι οποίοι γίνονται μέρος αυτής της νέας, μεγάλης, δυναμικής ομάδος, η οποία θα οδηγήσει το Κόμμα σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη, τετραπλή εκλογική αναμέτρηση, η οποία μας περιμένει εντός του 2019.

Πράγματι, τα στατιστικά στοιχεία από την πρωτοβουλία που αναλάβαμε για να ενδυναμώσουμε το στελεχιακό δυναμικό των γραμματειών, είναι πολύ εντυπωσιακά. Έχουμε 144 καινούριους αναπληρωτές, εκ των οποίων σχεδόν 100 είναι καινούργιοι, με εξαιρετικά ποιοτικά στοιχεία, έντονη δραστηριοποίηση κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο πραγματικά κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή και το δικό μου στοίχημα: την ουσιαστική ποιοτική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και τη δυνατότητα να δώσουμε σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν κοντά στο κόμμα, αλλά και ανθρώπους που ενδεχομένως ποτέ δεν  θα φαντάζονταν ότι θα βρίσκονταν σε ένα τέτοιο κομματικό χώρο, καινούριες ευκαιρίες να ασχοληθούν με τα κοινά. Να γεφυρώσουμε δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο, το χάσμα μεταξύ κομμάτων, κοινωνίας και πολιτικής. Αποδίδω πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία στη δουλειά η οποία γίνεται στις γραμματείες, και όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, τόσο πιο σημαντική θα είναι η δουλειά η οποία γίνεται και σε ζητήματα αμιγώς οργανωτικά.

Έχουμε μπροστά μας αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες απαιτούν την οργάνωσή μας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ συχνά προκύπτουν δύσκολες συγκυρίες που πρέπει να χειριστούμε. Προσερχόμαστε σε αυτές τις εκλογές με ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα και πολιτικό στίγμα: Καμία Περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες, γιατί όχι και οι δεκατρείς, στη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, έχουμε τις προτιμήσεις μας σε πολλούς Δήμους. Στους Δήμους που δεν έχουμε προτιμήσεις, στηρίζουμε τις επιλογές των δημοτών.

Ταυτόχρονα είναι πάρα πολύ σημαντικό να περάσουμε στην κοινωνία, στους παραγωγικούς φορείς, τους επιστημονικούς φορείς τον πυρήνα του οικονομικού αυτού προγράμματος. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Το λέω αυτό, διότι από τη φύση της η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιο κοντά ιδεολογικά στις ανησυχίες της μεσαίας τάξης και του ιδιωτικού τομέα, που έχει δυστυχώς συνθλιβεί στα χρόνια της κρίσης. Το ξέρουμε πολύ καλά και έχουμε πράγματα πολύ ουσιαστικά να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους και να διαδώσουμε το πρόγραμμά μας, και αυτό προφανώς θα γίνει και μέσα από τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αλλά, είναι σημαντικό ο βασικός πυρήνας του προγράμματός μας να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο έλληνα πολίτη. Δεν θέλω να υπάρχει πριν τις εκλογές ούτε ένας πολίτης που να μην ξέρει τουλάχιστον τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, τρεις λόγους για τους οποίους να πιστεύει πραγματικά ότι η ζωή του με τη Νέα Δημοκρατία θα μπορεί να γίνει καλύτερη. Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο βάρος το οποίο πέφτει και στους δικούς σας ώμους.

Υπάρχει ένα τρίπτυχο γραμματειών που ασχολούνται με τα κοινωνικά ζητήματα. Καλωσορίζω την Ξένια Παπασταύρου στην καινούρια γραμματεία Ποιότητας Ζωής. Ο Γιώργος Σταμάτης κάνει μια εξαιρετική δουλειά στη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Μαρία Συρεγγέλα πάρα πολύ καλή δουλειά στη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής. Γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το πνεύμα πολιτικών; Ακριβώς διότι πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα -αυτό το οποίο εμείς το γνωρίζουμε, γιατί είναι μέσα στο δικό μας το DNA: Είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η Νέα Δημοκρατία είναι κοινωνικό κόμμα, είναι βαθιά λαϊκό κόμμα. Και πολλές από τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στεγανά, από τα κλασικά πλαίσια που θα είχε ένα παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα, και ερχόμαστε πραγματικά κοντά σε αυτούς που έχουν σήμερα την μεγαλύτερη ανάγκη. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής είναι πάρα πολύ σημαντικά. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν συνολικά με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τις ομάδες των συνανθρώπων μας που ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα τους άκουγε και θα συζητούσε μαζί τους ουσιαστικά ζητήματα πολιτικής. Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα θέματα.  Και βέβαια, στα ζητήματα της οικογένειας.  Για εμάς η οικογένεια είναι το κύτταρο που κρατάει την ελληνική κοινωνία όρθια.  Δεν το κρύβουμε, το λέμε ξεκάθαρα, θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας το οποίο πια απειλεί, μακροπρόθεσμα, να αφανίσει το ίδιο το έθνος μας.

Δεν θέλω να κάνω άλλη ξεχωριστή μνεία σε γραμματείες. Θα ήθελα να αναφερθώ στις κομματικές μας οργανώσεις, που λειτουργούν ως ένα κύτταρο δραστηριότητας σε φορείς και χώρους εργασίας. Περιμένουμε πολλά από την δραστηριότητα αυτή. Είμαστε σήμερα μια διαφορετική Νέα Δημοκρατία καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, τις πολλαπλές εκλογές του 2019.  Και πολλές φορές δεν μπορώ να σας πω ότι δεν αισθάνομαι και εγώ μια λογική ικανοποίηση για το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο είχε υποστεί απανωτές εκλογικές ήττες. Και ενώ πολλοί προεξοφλούσαν ότι θα βρισκόταν σε μια διαρκή πτωτική πορεία,  καταφέραμε όλοι μαζί αυτή την πορεία όχι απλά να την αναστρέψουμε, αλλά να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία τη μεγάλη κυρίαρχη κεντροδεξιά παράταξη, ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη και ένα κόμμα το οποίο ανανεωμένο θα μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είναι δική μας δουλειά κυρίως να σπάσουμε όλα αυτά τα στεγανά και την προσπάθεια των πολιτικών μας αντιπάλων να μας παρουσιάσουν ως κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο είμαστε.

Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ένα κόμμα και έναν πολιτικό αντίπαλο που δεν  υπάρχει.  Μιλάει για μια άλλη Νέα Δημοκρατία, μιλάει για έναν άλλον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τόσο ο κ. Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν. Και όσο εμείς θα σκύβουμε πάνω στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τόσο ο ίδιος θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση. Δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν θα πέφτει τίποτα κάτω το οποίο θα το αφήνουμε αναπάντητο. Αλλά ταυτόχρονα θα μιλάμε θετικά και προγραμματικά. Ο Γιώργος Στεργίου έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά μαζί με τη γραμματεία προγράμματος, και θα ήθελα πραγματικά να τονίσω πόσο σημαντικό είναι αυτό το έντυπο, με τον τίτλο “Για μια καλύτερη ζωή”, να γίνει ο μπούσουλάς μας στον πολιτικό μας λόγο. Γιατί συμπεριλαμβάνει μια σειρά από πολύ σημαντικές, τολμηρές, καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες πρέπει να φτάσουν μέχρι και τον τελευταίο πολίτη. Δεν είχαμε πάντα στο παρελθόν τη δυνατότητα να κάνουμε μια τόσο σοβαρή, κοστολογημένη και εμπεριστατωμένη δουλειά σε επίπεδο προγραμματικού λόγου, και Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη δουλειά την οποία έχεις κάνει. Όπως θέλω να ευχαριστήσω ειδικά και τον Χρήστο Ταραντίλη, ως Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, για τη γέφυρα την οποία προσφέρει μεταξύ του προγράμματος, του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας.

Κλείνω, λέγοντάς σας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.  26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.  Σε περίπτωση που το επιλέξει, έχουμε εθνικές εκλογές και προφανώς αυτή είναι η μητέρα των μαχών. Στην περίπτωση όμως που δεν το επιλέξει, και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ακριβώς τα ίδια που θα κάναμε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την 26η Μαΐου. Το ρολόι λοιπόν μετράει αντίστροφα: έχουμε 91 μέρες μέχρι τις εκλογές -δεν προσδιορίζω τι εκλογές θα είναι. Και κάθε μέρα μετράει. Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα συμπορευτούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε αυτό τον ωραίο αγώνα, όχι να γίνουμε Κυβέρνηση, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα.  Αυτός είναι ο στόχος μας, και δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από αυτόν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι καλή δύναμη και καλή δουλειά σε όλους μας.




Κάποιος να μαζέψει την Μεγαλοικονόμου γιατί εκτός από την ίδια ξεφτιλίζει και το κοινοβούλιο



Εμφανίστηκε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που σε τηλεοπτική της κόντρα με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, του προσέφερε ένα καλάθι με ζαρζαβατικά χωρίς αγγούρια και δικαιολόγησε γιατί. 

«Αυτό το κάνω δώρο στον κ. Γιακουμάτο, διότι προχθές μίλησε υποτιμητικά για τη λαχαναγορά. Υποτίμησε τη λαχαναγορά του Ρέντη σε μία συνάντηση που είχαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα όταν είπε ότι ξέρω τα θέματα της αγοράς εκείνος μου μίλησε υποτιμητικά και είπε: "Ποια της λαχαναγοράς του Ρέντη;"», είπε η βουλευτής, μιλώντας σε χθεσινή εκπομπή του Open. 

Η Μεγαλοοικονόμου χωρίς ίχνος ντροπής συνέχισε και είπε στον Γιακουμάτο ότι στο καλάθι δεν έχει βάλει αγγούρια. «Σε συνέντευξή σας είχαν πει ότι δέχεστε φλερτ από γυναίκες και εσείς είχατε απαντήσει ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος. Γι αυτό και δεν σας έβαλα. Είστε ρατσιστής». Ο Γιακουμάτος που είχε μείνει άφωνος της απάντησε: «τη μία με λες ρατσιστή, την άλλη σεξιστή, άντε να τριτώσει». 




Όπου τους πετύχουν τους ξεφτιλίζουν! Ήταν η σειρά του Τσακαλώτου τώρα



Μια ομάδα εξήντα ατόμων είχε συγκεντρωθεί έξω από το Επιμελητήριο της Δράμας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Έξω από το επιμελητήριο είχε συγκεντρωθεί αστυνομική δύναμη για να αποτραπούν επεισόδια. Ο συγκεντρωμένος κόσμος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.