Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

«Αφιλόξενη» χώρα η Ελλάδα, σε ιστορικό χαμηλό οι επενδύσεις



Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαφημίζει τα… κατορθώματά της στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει γίνει επενδυτικός προορισμός, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2018 ήταν ένα από τα χειρότερη έτη της σύγχρονης ιστορίας σε επίπεδο επενδύσεων με αποτέλεσμα η χώρα να μην αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που θα έπρεπε μετά τη χρεοκοπία και την ύφεση.

Αν εξαιρέσει κανείς τις μεμονωμένες κινήσεις εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων και την παρουσία ξένων επενδυτών που στηρίζουν τις τοποθετήσεις τους γιατί έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, η Ελλάδα είναι μία… επενδυτική έρημος, ένας αφιλόξενος τόπος για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην κατά τα άλλα φιλόξενη πατρίδα μας. Με τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ να έχει μειωθεί σημαντικά, η Ελλάδα χάνει μία τεράστια ευκαιρία να εισρεύσει φρέσκο χρήμα σε μία οικονομία που διψάει για ρευστότητα, σημειώνει η HSBC, σε έκθεσή της που είδε την περασμένη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η απουσία ξένων επενδυτών είναι σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη, ένα ζήτημα που σχετίζεται με κάθε πτυχή της οικονομίας, από την έκδοση ομολόγων μέχρι την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και από την ανεργία μέχρι την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά: Σήμερα, οι επενδύσεις στην Ελλάδα διαμορφώνονται 65% χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα και ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στο μισό σε σύγκριση με την εποχή πριν την κρίση. Όπως επισημαίνει η HSBC, η ανάκαμψη των επενδύσεων είναι απατηλή, ενώ αυτός είναι ο βασικότερος παράγοντας που δεν αφήνει την Ελλάδα να αναπτυχθεί καθώς παράλληλα πλήττει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι καθαρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο στο 0,8% του ΑΕΠ την περίοδο 2000-2008, όταν στην Ισπανία βρέθηκαν στο 3,8% του ΑΕΠ, στη Γαλλία στο 2,9% του ΑΕΠ, στη Γερμανία στο 1,7% και στην Ιταλία στο 1,6%. Την περίοδο 2014-2017 οι καθαρές ροές άμεσων ξένων επενδύσεων διαμορφώθηκαν μόλις στο 1,2% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, υποδεικνύοντας ότι η χώρα δυσκολεύεται να κερδίσει τους επενδυτές.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει όλα όσα είχαν υποσχεθεί και πλέον η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές που θα φέρουν επενδύσεις. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2018 ήταν ένα πολύ κακό έτος για τις επενδύσεις, οι οποίες μειώθηκαν κατά 24,7% σε τριμηνιαία βάση στο α’ τρίμηνο, ενισχύθηκαν 17,7% στο β’ τρίμηνο για να περιοριστούν εκ νέου στο γ’ τρίμηνο κατά 14,5%, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση 15% και στο δ’ τρίμηνο.

Το πισωγύρισμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των κατασκευών και στις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Είναι προφανής, δηλαδή, η ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία αντί να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις βρίσκει εμπόδια σε κάθε συναλλαγή. Παρ’ όλα αυτά, προβλέπεται ενίσχυση των επενδύσεων κατά 9% το 20196 και κατά μόλις 5% το 2020 εξαιτίας της ολοκλήρωσης ορισμένων ιδιωτικοποιήσεων που ήδη τρέχουν.

Την ίδια ώρα, οι κρατικές δαπάνες εκτιμάται ότι μειώθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 που αποτελεί ιστορικό χαμηλό, αν εξαιρέσουμε τις χρονιές που η κρίση ήταν στο αποκορύφωμά της (2011 και 2012) και είχαν υποχωρήσει στο 2,5% του ΑΕΠ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2000-2010, οι κρατικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στο 5,5% του ΑΕΠ.

Στο σύνολό τους οι αναλυτές επισημαίνουν την ανάγκη εφαρμογής μιας δημοσιονομικής πολιτικής φιλικής προς την ανάπτυξη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, με αποτέλεσμα να περιορίζονται σημαντικά τα κέρδη στην παραγωγικότητα που προέρχονται από τις «παρενέργειες» της τεχνολογίας.

Τέλος, η Ελλάδα είναι η μοναδική «ανεπτυγμένη» αγορά που δεν διαθέτει πιστοληπτική αξιολόγηση «επενδυτικής βαθμίδας», από τη στιγμή που η Κύπρος αναβαθμίστηκε από την S&P τον Σεπτέμβριο του 2018 και η Πορτογαλία η οποία αναβαθμίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα συγκρίνεται, σύμφωνα με την HSBC, με χώρες που θεωρούνται αναδυόμενες οικονομίες όπως η Τουρκία και η Βραζιλία.

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη
liberal.gr


Καρκινογόνος ο τρόπος ζωής στην Αθήνα: «Καμπανάκι» από τους ογκολόγους



«Η υγεία είναι, μεν, επιλογή μας, ωστόσο χρειάζεται την υποστήριξη των αρχών», ανέφερε ο ογκολόγος-παθολόγος κ. Μπουκοβίνας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Επιλέγουμε την υγεία, κερδίζουμε ζωή».    

«Η τοξικότητα της καθημερινής ζωής στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα θα φέρει σε λίγα χρόνια τον καρκίνο στην πρώτη θέση ως αιτία θανάτου, θέση που μέχρι τώρα έχουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα», επισήμανε ο ιατρός.   

Και αυτό γιατί η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη χώρων πρασίνου, η άναρχη επέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, οι συνθήκες καθημερινής εργασίας, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η χρήση εθιστικών ουσιών και το στρες δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον, που με ποικιλία μηχανισμών «μετατρέπει το σώμα σε ένα καρκινογόνο περιβάλλον», σύμφωνα με τον ίδιο. 

Καθιστική ζωή και παχυσαρκία   Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αναφέρθηκαν στον ρόλο της διατροφής χαρακτηρίζοντας «ωρολογιακή βόμβα της υγείας» την παχυσαρκία.   

Όπως τόνισαν, δεν ευθύνεται μόνο η ποσότητα τροφής, αλλά και η ποιότητα, όπως και το ωράριο των γευμάτων μας, ενώ έκανα λόγο για τουλάχιστον 140 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος άσκησης δεν αρκεί για την πρόληψη των σοβαρών νόσων εάν συνοδεύεται από καθιστική ζωή και όχι από άλλη σωματική δραστηριότητα.  

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις για την φροντίδα του ψυχικού κόσμου μας και των συναισθημάτων μας, με τον κ. Μπουκοβίνα, να υπογραμμίζει ότι «πέντε λεπτά συγκεκαλυμμένης οργής επηρεάζουν αρνητικά το ανοσολογικό σύστημα για 6 ώρες».   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή: lifo.gr


Μην τους ξανά βάλετε στην βουλή! Μεγαλοικονόμου: Έβλεπα εφιάλτες το βράδυ να με κυνηγάνε οι κουραμπιέδες



Έλεος φτάνει δεν αντέχει η Ελλάδα τέτοια πολιτική παρακμή, μην το ξανά επιτρέψετε να στείλετε τέτοιου είδους ανθρώπους στο κοινοβούλιο.

"Εξαφανίστηκαν οι κουραμπιέδες από την αγορά. Τους κουραμπιέδες που έδωσα στον κ. Αυτιά για τον κ. Κανάκη τους βρήκα πιο εύκολα" δήλωσε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεφτιλίζοντας περισσότερο τον εαυτό της.

"Είχα πει ότι μόνο ο Τσίπρας είναι ηγέτης. Όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες. Αλλά επειδή έβλεπα εφιάλτες το βράδυ να με κυνηγάνε οι κουραμπιέδες. Τους υποτίμησα. Έπρεπε να εξιλεωθώ έναντι των κουραμπιέδων” είπε χωρίς να καταλάβει κανένας τι θέλει να πεί.

 ΣΚΑΪ:




Πουλάνε το μισό δημόσιο οι ακροαριστεροί Συριζαίοι


Είναι που παρουσιάζονταν προστάτες του δημοσίου ο ακροαριστερός ξεπουλάω τα πάντα για να επιβιώσω Αλέξης Τσίπρας και το τσίρκο που κάνει την κυβέρνηση.

Το χρονοδιάγραμμα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, που εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου από το ΚΥΣΟΙΠ και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Οι αποκρατικοποιήσεις:

1. Ελληνικό

2. 10 Οργανισμοί Λιμένος

3. ΕΕΣΣΤΥ (ROSCO)

4. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α E (ΔΑΑ)

5. Μαρίνες

6. Εγνατία Οδός

7. Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)

8. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)

9. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

10. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ)

11. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ)

12. Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στη Ν. Καβάλα

13. Ακίνηταα Αφάντου

14. Ακίνητα σε Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες vii και viii

15. Ακίνητο Castello bibelli Κέρκυρας

16. Γηπεδική έκταση στο Δήμο Μαρκοπούλου

17. Ακίνητο ΞΕΝΙΑ και Ιαματική Κύθνου

18. Ακίνητο λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων

19. Ακίνητο camping Καμμένων Βούρλων

20. Ακίνητο Θερμοπυλών

21. Ακίνητο σε Γούρνες Ηρακλείου

22. Ακίνητο πρώην κυριότητας ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης

23. Πρώην εργοστασιακοί χώροι έργου ζεύξης Ρίου- Αντιρρίου ΑΒΚ 314

24. Πρώην ακίνητο EOMMEX, στις οδούς Κορύζη και Θράκης, στον Ταύρο (Δήμος Ταύρου- Μοσχάτου).


Ακροαριστερό φαρμάκι Κυρίτση : Η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+


Ακροαριστερό φαρμάκι με tweet, από τον Γιώργο Κυρίτση που διαφωνεί ανοικτά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στην κυβέρνηση τους Θάνο Μωραΐτη και Άγγελο Τόλκα και να "μολύνει" την ακροαριστερά με στελέχη του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ.

Ο ακροαριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα άκρως ειρωνικό tweet, όπου μοιράστηκε ένα άρθρο του Άγγελου Τσέκερη, άλλοτε προϊστάμενου Στρατηγικής Επικοινωνίας στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και νυν διευθυντή της Αυγής : «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+».

Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+. http://www.avgi.gr/article/10811/9603578/episemans-33 


Θέλουν να αποφύγουν την ξεφτίλα για συνεργασία με την ακροαριστερά και επικαλούνται τον Καραμανλή



Είμαι «παιδί» του παππού Καραμανλή, ουδέποτε υπήρξα «αριστερόφοβος», είπε ο Τέρενς Κουίκ και τρίζουν τα κόκαλα του Καραμανλή!!!

Πιάνουν στο στόμα τους τον Καραμανλή μήπως και ξεφύγουν απο την ξεφτίλα των επιλογών τους αλλά γελάει περισσότερο ο κόσμος μαζί τους.

Ο Κουίκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», υποστηρίζει ότι αναγνωρίζει «την μαχητικότητα, τον πατριωτισμό και την εντιμότητα του Πάνου Καμμένου», όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου». Οπως λέει, πέραν της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον Πάνο Καμμένο ήταν η δήλωσή του ότι «συνεργάζομαι πάρα πολύ καλά με τον Νίκο Κοτζιά». 

Ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει επίσης ότι «στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του μακεδονικού, υπήρξαν όμως τρεις αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου του κόμματος για τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία", όπως επίσης υπάρχει και στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ».

Ο  Κουίκ αδίστακτος δηλώνει "καραμανλόπαιδο" του "παππού Καραμανλή", αναφέρει ότι ήταν σαφής ως προς τη στήριξή του στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι που θα με δυσκολέψει» εξ αιτίας της διαφορετικής του πολιτικής προέλευσης. Μάλιστα έκανε και κριτική στη Ν.Δ. για αυτά που είπε περί «ένταξης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών σε τιμή ευκαιρίας» κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να κοιτάξει πόσο μόρφωμα έχει καταντήσει γιατί δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε με το κόμμα που άφησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Για να καπηλευθεί περισσότερο τον Καραμανλή είπε ότι το 1978 δέχθηκε την παραίνεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «να μην είναι αριστερόφοβος».

Και το κερασάκι στην τούρτα!!!! Ο Τέρενς Κουίκ δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με την ακροαριστερά του Τσίπρα λέγοντας ότι «θα το κουβεντιάσω με τον πρωθυπουργό όταν έλθει η ώρα», «ξέρω ότι κάθε κουβέντα μπορεί να βγάλει ένα τίτλο, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λένε "ποτέ"».







NBA All Star Game 2019 με τους απίθανους Αντετοκούνμπο και ΛεΜπρόν


Σε ένα πραγματικά απίθανο μπάσκετ στη Σάρλοτ, οι δύο ομάδες προσέφεραν καρφώματα και θέαμα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει την κλάση του.

Η ομάδα του ΛεΜπρον, κατάφερε να επικρατήσει με το τελικό 178-164 

Ομάδα LEBRON: Ντουράντ 31 (6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λέοναρντ 19 (5), Τζέιμς 19 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Χάρντεν 12 (4), Ίρβινγκ 13 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντέιβις 5 (1), Όλντριτζ 2, Τάουνς 11, Λίλαρντ 18 (6), Σίμονς 10 (6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουέιντ 7 (1), Τόμπσον 20 (6), Μπιλ 11 (3)

Ομάδα GIANNIS: Αντετοκούνμπο 38 (17/23 σουτ, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τζορτζ 20 (6), Εμπίντ 10 (12 ριμπάουντ), Κάρι 17 (4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουόκερ 4 (8 ασίστ), Γκρίφιν 10 (2), Νοβίτζκι 9 (3), Μίντλετον 20 (6), Γιόκιτς 6, Βούτσεβιτς 4, Ράσελ 6 (2), Λόουρι 4 (1), Γουέστμπρουκ 17 (1)


Συναγερμός στον Κορυδαλλό για σχέδιο φυγής επικίνδυνου κακοποιού




Νέο μεγάλο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού ενός 39χρονου επικίνδυνου αλβανού ποινικού που διωκόταν από την Interpol για τη δολοφονία ανωτάτου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας αλλά και σειρά άλλων ανθρωποκτονιών (με αφορμή διακίνηση ναρκωτικών στην Ισπανία) αποτελεί, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», τον νέο μεγάλο εφιάλτη της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών.

Για το σχέδιο απόδρασης του 39χρονου Αλβανού στάλθηκε κατεπείγον σήμα της Interpol Αλβανίας στις 31 Δεκμβρίου 2018 και υπάρχει ετοιμότητα για να αποφευχθεί νέο αιματηρό περιστατικό στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πρόκειται για τον Bledar J. με το ψευδώνυμο Muho Ricardo που, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, είχε συλληφθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2018 σε έλεγχο του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω σε δρόμο της περιοχής. Ο 39χρονος που επέβαινε σε ΙΧ αντέδρασε σπασμωδικά και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς στον σχετικό έλεγχο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε έλεγχο αποτυπωμάτων που κατέδειξε ότι αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol, κατόπιν αιτήματος και σχετικής ενημέρωσης της αλβανικής αστυνομίας.

Όπως αναφερόταν στα σχετικά έγγραφα, ο 39χρονος ήταν δράστης της δολοφονίας του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», κίνητρο της δολοφονίας ήταν ότι ο εν λόγω αξιωματικός με έδρα την Αυλώνα επαναδιερευνούσε ανθρωποκτονίες που είχαν διαπραχθεί στην εν λόγω περιοχή τι 2012 και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του «Mucho Ricardo», ο οποίος λίγο καιρό αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Συνολικά, ο ίδιος ήταν ύποπτος για 5-6 ανθρωποκτονίες την περίοδο 2005-2012, ενώ φαίνεται να είχε κι άλλους συνεργούς.

Πηγή : in.gr


Απίστευτο η σορός μιας φοιτήτριας βρέθηκε σε καταψύκτη 18 χρόνια μετά την εξαφάνισή της



Η μυστηριώδης εξαφάνιση, πριν από 18 χρόνια, μιας φοιτήτριας από την Κροατία εξιχνιάστηκε και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα πτώμα μέσα σε έναν καταψύκτη, σε ένα σπίτι ιδιοκτησίας της αδελφής του θύματος.

Η Γιασμίνα Ντόμινιτς ήταν 23 ετών, όταν εξαφανίστηκε το 2000. Με καταγωγή από τη Μάλα Σουμπότιτσα, μια περιοχή στη βόρεια Κροατία, φοιτούσε εκείνη την εποχή σε πανεπιστήμιο στο Ζάγκρεμπ. το περίεργο ήταν ότι η οικογένεια της δεν είχε ειδοποιήσει τις Αρχές σχετικά με την εξαφάνισή της παρά πέντε χρόνια αργότερα.

«Υποθέτουμε ότι το πτώμα που βρέθηκε μέσα στον καταψύκτη είναι εκείνο μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1977 και η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 16 Αυγούστου του 2005», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της τοπικής Αστυνομίας, Νέναντ Ρίσακ.

Η σορός εντοπίστηκε στο σπίτι, όπου διαμένει η αδελφή του θύματος, με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους, έγραψε ο ενημερωτικός ιστότοπος «eMedjimurje» και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 Η αστυνομία συνέλαβε στη Μάλα Σουμπότιτσα μια γυναίκα ηλικίας 45 ετών που σύμφωνα με την Εισαγγελία, είναι η αδελφή του θύματος. Η 45χρονη θεωρείται ύποπτη ότι «δολοφόνησε την αδελφή της το 2000 ή το 2001 και έκρυψε το πτώμα της στον καταψύκτη που βρισκόταν σε έναν διάδρομο, στο ισόγειο του σπιτιού» της, αναφέρει η εισαγγελία.

Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε νεκροψία-νεκροτομή για την ταυτοποίηση της σορού.




Τζιτζικώστας: Όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες θα γράφουν «Σκόπια»



Ο Περιφερειάρχης ο οποίος έχει πολλάκις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο ξεπούλημα των Πρεσπών, δήλωσε πως δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία.

«Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μας, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά μας, οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».