Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Με έμφραγμα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ



Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, «το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτου προβλήματος υγείας και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα».

Τα καθήκοντα του ασθενή αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Καμπά αναλαμβάνει προσωρινά ο Επιτελάρχης ΓΕΣ αντιστράτηγος Αντώνης Νομικός. 




Η Χριστοδουλοπούλου που υπερασπίστηκε τρομοκράτες έχει και θράσος!!



Με τεράστιο θράσος η ακροαριστερή υπερασπίστρια τρομοκρατών Τασία Χριστοδουλοπούλου, τόλμησε να πει : «Η ΝΔ ενορχηστρώνει τις  επιθέσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είστε οι  σύγχρονη κουκουλοφόροι όπως στον  εμφύλιο. Εσείς με στοχοποιείται ο πρόεδρος σας με έδωσε στους τραμπούκους  της χρυσής Αυγής είστε οι  σύγχρονοι κουκουλοφόροι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας πήρε τον λόγο για να την ξεφτιλίσει και να της θυμίσει της ακροαριστερής ότι δεν  νομιμοποιείται όποιος παρέστη  μάρτυρας  της  τρομοκρατίας να μας κουνάει το χέρι!!!

Δένδιας:  «Ελέγχθησαν επικίνδυνα πράγματα ότι η ΝΔ είναι σύγχρονοι  κουκουλοφόροι και ότι η ΝΔ επιδοτεί τη Χρυσή Αυγή.   Απορρίπτουμε  με τον πιο σκαιό τρόπο όλα αυτά και  δηλώνουμε  ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση  με  το οποιοδήποτε επεισόδιο του οποιουδήποτε. Η ΝΔ έχει δώσει αίμα στην προσπάθεια της  κατά της τρομοκρατίας και δεν  νομιμοποιείται όποιος παρέστη  μάρτυρας  της  τρομοκρατίας να έρχεται εδώ και να μας κουνάει το χέρι εμείς δώσαμε αίμα.

Για την Χρυσή Αυγή έχουμε δώσει μάχες και ελπίζω τις μάχες αυτές στο μέλλον θα τις  δώσουμε όλες μαζί όποιος το διασπά αυτό το ενιαίο μέτωπο είναι απερίγραπτος και απαράδεκτος».




Χαμηλότερο του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018



Χαμηλότερο από τον στόχο, που είχε τεθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2019, αλλά υψηλότερο σε σχέση με το 2017 ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσής του, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 3,237 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 3,604 δισ. ευρώ και έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,940 δισ. ευρώ το 2017.

Αντιστοίχως, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού την ίδια περίοδο ήταν 2,316 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 1,911 δισ. ευρώ στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2019 και ελλείμματος 4,268 το 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η απόκλιση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης επέκτασης της παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την περίοδο 2026-2046, το τίμημα της οποίας, ύψους 1,115 δισ. ευρώ, αναμένεται να εισπραχθεί εντός του Ιανουαρίου του 2019, αντί του Δεκεμβρίου του 2018, όπως είχε προϋπολογισθεί. Συνολικά, τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων ήταν μειωμένα κατά 1,133 δισ. ευρώ ή 82,9% έναντι του στόχου.

Ετσι, τα καθαρά έσοδα ήταν μειωμένα κατά 1,483 δισ, ευρώ ή 2,7% έναντι του στόχου στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και κατά 267 εκατ. ευρώ ή 0,5% έναντι του στόχου στον τακτικό.

Μειωμένες κατά 962 εκατ. ευρώ ήταν και οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών), που έφθασαν έτσι τα 3,680 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, στο δωδεκάμηνο έχουν πραγματοποιηθεί και επιστροφές εσόδων της τάξης του 1,9 δισ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το ΠΔΕ υποεκτελέστηκε. Τα έσοδά του ανήλθαν σε 2,639 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,216 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Οι δαπάνες του διαμορφώθηκαν σε 6,237 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 513 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μειωμένες έναντι του στόχου κατά 1,077 δισ. ευρώ είναι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμόυ είναι μειωμένες κατά 564 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σε σχέση με το 2017, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 308 εκατ. ευρώ.

Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι δαπάνες για λοιπές παροχές κατά 286 εκατ. ευρώ (οι οποίες αφορούν εφάπαξ χρηματικά ποσά του ν. 4575/2018, άρθρα 10-14, τα οποία θα πληρωθούν τον Ιανουάριο του 2019 αντί του Δεκεμβρίου του 2018, οπότε είχε αρχικά προϋπολογισθεί) και οι λειτουργικές δαπάνες κατά 243 εκατ. ευρώ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ξεσαλώνουν οι Σκοπιανοί με τη Μακεδονία: Η κυβέρνηση Ζάεφ μιλά για «μακεδονο-ελληνική» λύση!



Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το κυβερνητικό στρατόπεδο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε έσπευσε να προσγειώσει την Αθήνα στη σκληρή διπλωματική πραγματικότητα που δημιούργησε η Συμφωνία και η εσπευσμένη έγκρισή της.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να... χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλά για μακεδονο-ελληνική λύση (!) επιβεβαιώνοντας με το καλημέρα τις ανησυχίες που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα για τον κίνδυνο η ΠΓΔΜ να μονοπωλήσει μέσω της συμφωνίας την ταυτότητα της Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, εκθέτει συλλήβδην τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που ισχυρίζονταν από το βήμα της Βουλής ότι η Συμφωνία βάζει ένα τέλος στις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών και στους μεγαλοϊδεατισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της κυβερνητικής ανακοίνωσης είχαν προηγηθεί οι γνωστές διπλωματικές αβρότητες από τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «πετύχαμε μια ιστορική νίκη».

Ο ίδιος ο Ζάεφ όμως, με δήλωσή του στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, έσπευσε να χαιρετίσει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, λέγοντας πως αποτελεί “κοινή νίκη”, για την οποία «Έλληνες και Μακεδόνες» θα πρέπει να είναι περήφανοι!

"Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια” δήλωσε περιχαρής ο Ζάεφ.

Στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν».

Δείτε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που μετέδωσε την ανακοίνωση της κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ στην οποία γίνεται λόγος για «μακεδονο-ελληνική λύση».



Πηγή : protothema.gr