Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Καλούνται 15 άτομα ως ύποπτοι για τα πλαστά πιστοποιητικά του Φλώρου



Περί τα 15 άτομα καλούνται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ως ύποπτοι για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά που οδήγησαν τον γνωστό επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο εκτός φυλακής και ένα ακόμα ισοβίτη καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες.

Οι εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την έρευνα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Αριστείδης Φλώρος με μη νόμιμο τρόπο κατόρθωσε να βγει από τη φυλακή, κατέληξαν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά ήταν πλαστά και καλούν σε εξηγήσεις τους υπόπτους μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Φλώρος.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Αριστείδης  Φλώρος καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa - Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε  αξιοποιώντας ευεργετικές διατάξεις του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε σάλο, υπήρξαν καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά, η δικαιοσύνη επανεξέτασε την απόλυση του από τη φυλακή και την αναίρεσε, ξεκίνησε αμέσως εισαγγελική έρευνα και εκτός από τον Φλώρο εντοπίστηκε και η περίπτωση του ισοβίτη ο οποίος είχε βγει με τον ίδιο τρόπο.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προκλητικός Φίλης : Η Mακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, έγινε ελληνική



Ξεσπαθώνουν οι ακροαριστεροί ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ!!

Όσοι ήταν στην αίθουσα πλην ΣΥΡΙΖΑ/ξεπουλημένων και άκουσαν τον Νίκο Φίλη, ντράπηκαν που είναι βουλευτής τους Ελληνικού κοινοβουλίου.

Αίσθηση και αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αρχική τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Φίλης αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας είπε «Η Mακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική και όταν ακούγεται ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική είναι αλυτρωτισμός όσο και αν δεν αρέσει.» Μάλιστα ο κ. Φίλης προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπάνω λέγοντας «Και για να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι η Μακεδονία έγινε ελληνική».






Μητσοτάκης : Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί να ακυρώσει τη Συμφωνία στη Βουλή



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει.

Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.

Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω-  δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Ο δεύτερος λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά». 




Ο ακροαριστερός Πολάκης υποχρέωσε δημοσιογράφο να σβήσει φωτογραφία του!



Tο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον Παύλο Πολάκη. 


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13-1-2019, υποχρέωσε συνάδελφο που τον φωτογράφησε με το κινητό της τηλέφωνο, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, να σβήσει την φωτογραφία.

Υπενθυμίζουμε ότι πολιτικό πρόσωπο σημαίνει, αναπόφευκτα, έκθεση στην δημοσιότητα. Ενέργειες αυτού του είδους, αν μη τι άλλο, φανερώνουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυταρχισμό, ανεπίτρεπτα και τα δυο προκειμένου περί πολιτικών προσώπων”.





Το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται πέρασε κατά πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών από την επιτροπή της Βουλής



Η συμφωνία πέρασε «δια βοής» καθώς δεν υπήρξε ψηφοφορία, όπου έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο: 29 υπέρ και 26 κατά την ψήφισή της.

Έτσι, η συμφωνία των Πρεσπών έρχεται αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στην ολομέλεια και ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης  εφόσον φυσικά δεν μεσολαβήσει κάτι έκτακτο, όπως η κατάθεση πρότασης μομφής από την ΝΔ.






Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του Αντώναρου



Από τη πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου αποχώρησε περίπου στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας ο Ευάγγελος Αντώναρος, που φλερτάρει με την τελειωμένη κυβέρνηση Τσίπρα για να επιβιώσει και αυτός πολιτικά.


Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασε χρήστης των social media στους προσωπικούς του λογαριασμούς, ο Ευάγγελος Αντώναρος, επιβιβάζεται σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και αναχωρεί από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνηθίσει να μαζεύει στο κόμμα κουρελού ότι να' ναι τελειωμένους που δεν έχουν πολιτική στέγη.

Στην συνέχεια ο Αντώναρος βρέθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και εμφανίστηκε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.


Απίστευτο: Γεροβασίλη-Παπακώστα σπατάλησαν 496 ευρώ για 4 ομπρέλες



Σάλος έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση απόφασης στη Διαύγεια, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη αλλά και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα παρήγγειλαν… τέσσερις ομπρέλες έναντι του ποσού των 496 ευρώ!

Με απλά… μαθηματικά η κάθε ομπρέλα που όπως αναφέρεται στην απόφαση και απευθείας ανάθεση προοριζόταν για την υπουργό και την υφυπουργό κόστιζε περίπου 125 ευρώ.

Η απόφαση για την «με απευθείας ανάθεση προμήθεια τεσσάρων (4) ομπρελών, προς κάλυψη αναγκών των κ.κ. υπουργού και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εταιρεία με την επωνυμία “Π. ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ”, που βρίσκεται επί της οδού Πλ.Τσώκρη 1, στην Αθήνα, Α.Φ.Μ……, έναντι του χρηματικού ποσού των τετρακοσίων ενενήντα έξι ευρώ (496,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», περιγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας, φυσικά, δηκτικά σχόλια στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν είναι απλές ομπρέλες βροχής. Πρόκειται για τις μαγικές ομπρέλες της Μαίρη Πόπινς που αγόρασε το υπουργείο προστασίας του πολίτη από τη Walt Disney», γράφει ένας χρήστης του τουίτερ, ενώ άλλος με πολύ χιούμορ και ακόμα μεγαλύτερη υπομονή συμπληρώνει: «Χρειάζονταν από δύο ομπρέλες. Μία για να την παίρνουν στο γραφείο όταν βρέχει και μία για να την αφήσουν σπίτι όταν δεν βρέχει». Μόνο που πέρα από τα αστεία, το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μίλησαν στον «Ε.Τ.», οι συγκεκριμένες ομπρέλες δεν είχαν αποδέκτες τις κ.κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα και ήδη έχει διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος ούτως ώστε να ξεκαθαριστεί για πού προορίζονταν.

Πάντως, είναι απορίας άξιον γιατί αναφέρονται ως αποδέκτες οι ίδιες, από τη στιγμή που, όπως σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πανάκριβες (σ.σ. σχεδόν… χρυσαφένιες) ομπρέλες δεν προορίζονταν για αυτές. Φυσικά και παρακολουθούμε το θέμα και περιμένουμε τα αποτελέσματα του άτυπου και «εσωτερικού ελέγχου» στο υπουργείο για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος παρήγγειλε τις ομπρέλες.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση φέρει την υπογραφή ενός αστυνομικού διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. και έχει ημερομηνία 19 Νοεμβρίου του 2018.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : Η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις κυβερνητικές ευθύνες στα χθεσινά επεισόδια, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, αντί να εγκαλούν όσους τάχα δεν καταδίκασαν τα χθεσινή επεισόδια των γνωστών τραμπούκων, οφείλουν άμεσα να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι υπέστησαν την αναιτιολόγητη και απαράδεκτη χημική επίθεση της αστυνομίας:

Γιατί επέτρεψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη συγκεκριμένη ομάδα να φτάσει ως τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ όλοι έβλεπαν επί ώρα τους κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους της πρωτεύουσας κουβαλώντας λοστούς και καδρόνια;

Γιατί ενώ υπήρχαν 2000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, δεν προχώρησαν εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων, όταν μόλις προσφάτως προσήγαγαν ακόμη και ειρηνικούς πολίτες όταν σήκωσαν ένα πανό κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών απέναντι από το Μέγαρο Μουσική στο οποίο θα μιλούσε ο κ. Τσίπρας;

Και εν τέλει ποιος έδωσε την εντολή να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα;


Η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της. Η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τους συγκεκριμένους τραμπούκους με καλυμμένα τα πρόσωπα να περπατούν ανενόχλητοι πολύ πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους. Από αυτές τις φωτογραφίες και όσα ακολούθησαν αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ακόμη και την Αστυνομία για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Και γι’ αυτό φέρει βαρύτατη ευθύνη όχι μόνο το κυβερνητικό δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αρνήθηκε να παραιτηθεί. Αλλά και η ηγεσία της Αστυνομίας που δέχθηκε να εκτελέσει την απαράδεκτη εντολή να γίνει ρίψη δεκάδων δακρυγόνων δίπλα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή στόχο να διαλυθεί το συλλαλητήριο.

Όσο για το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα η αντιπολίτευση δεν καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια, ας το καταλάβουν πλέον καλά: Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και με αυτό το δεδομένο, θέτει στην κυβέρνηση ένα ακόμη ερώτημα: Γιατί άραγε κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και τέσσερα χρόνια;»




18 πρώην πρέσβεις λένε ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα η συμφωνία των Πρεσπών



Η επιστολή του «Διπλωματικού Κύκλου Συνταξιούχων Πρέσβεων»

«Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Οι κάτωθι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ. εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για την υπογραφείσα στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018 συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή, όπως πιστεύουμε, αποτελεί πλήρη αποδοχή- και κατά συνέπεια δική μας υποχώρηση- των απαιτήσεων της σκοπιανής πλευράς, η οποία ήδη από της σύστασης του ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων μέσα στα πλαίσια της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας,αλλά και σήμερα το προκύψαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας νέο κρατικό μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ εξακολουθεί να εκδηλώνει «αλυτρωτικές» τάσεις κατά της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική του Τίτο περί «Ενοποιήσεως όλου του μακεδονικού χώρου συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής ιστορικής Μακεδονίας».

Φοβούμεθα ότι ούτε η νέα ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες, ούτε οι τροποποιήσεις των σχετικών με τον «αλυτρωτισμό» διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος θα μπορέσουν να ανακόψουν τις επεκτατικές βλέψεις των «πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, η οποία γαλουχήθηκε με το όνειρο επέκτασης της χώρας τους στην κατ’ αυτούς «Μακεδονία του Αιγαίου».

Οι πολίτες της χώρας αυτής αρνούνται να δεχθούν την ιστορική αλήθεια, ότι η περιοχή των Σκοπίων ήταν τμήμα της Αρχαίας Δαρδανίας, ως τούτο επιβεβαιώνεται από αδιάσειστα αρχαιολογικά, εθνολογικά, γλωσσικά και άλλα στοιχεία.

Ενδεικτικά παραθέτουμε περικοπή από το έργο (Περιηγηματικόν Πικτάκιον εκδοθέν στο Αμστερνταμ το 1706) του νεοέλληνα διανοητή που διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό χώρο Αναστασίου Μιχαήλ, όπου υπογραμμίζει ότι «με τη Μοισία (σημερινή Σερβία) προσομορούσιν (συνορεύου ) οι Δαρδανικοί Σκούποι (δηλ. τα σημερινά Σκόπια)».

Πέραν όμως της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, που επιχειρείται με την συμφωνία των Πρεσπών, η τελευταία θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων σε πολλαπλά επίπεδα και θα αποτελέσει αιτία προστριβών και αποσταθεροποίησης.

Διότι αναγνωρίζεται, εντελώς εσφαλμένα, «η μακεδονική γλώσσα» και «ταυτότητα», ήτοι τα κυριότερα συστατικά στοιχεία για την δημιουργία μιας εθνικής οντότητας. Οι σχετικές διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών παρέχουν το νομικό πλέον κάλυμμα για να συνεχίσει η σκοπιανή πλευρά την «αλυτρωτική» της πολιτική με άλλα πιο ισχυρά από τα μέχρι τώρα μέσα και μία πιο έντονη ρητορική προβολή τους.

Οι δηλώσεις, άλλωστε, του Πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ . στις Πρέσπες, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της εν λόγω συμφωνίας, όπου διαχώρισε τους Έλληνες από τους «Μακεδόνες», ως και εκείνες παρόμοιας φύσης άλλων αξιωματούχων του κράτους αυτού, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ως προς τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας.

Έχοντας αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό καθ’όλη την διάρκεια της θητείας μας στη διπλωματική υπηρεσία και γνωρίζοντας τις τακτικές, μεθόδους, υστεροβουλίες και αρνητικές έναντι της χώρας μας διαθέσεις των βορείων γειτόνων μας, θεωρούμε χρέος μας να επισημάνουμε, όπως έπραξε και ο διακεκριμένος Έλληνας πατριώτης Μίκης Θεοδωράκης, τις «ολέθριες συνέπειες» που θα επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών.

Η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη συνέχιση της «αλυτρωτικής» πολιτικής από τους βόρειους γείτονες μας, αναπροσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα που τους παραχωρούνται (γλώσσα, ταυτότητα, εθνική υπόσταση) και θα ενσπείρει σύγχυση ως προς την ελληνικότητα της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας. Είναι δε εξωπραγματικό να πιστεύεται, ότι ο πολίτης μιας τρίτης χώρας (π.χ. Αφρικής, Λατινικής Αμερικής κλπ) θα ενδιαφερθεί να ανατρέξει στην παραπάνω συμφωνία για να πληροφορηθεί ότι η «μακεδονική γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας» είναι σλαβική και «ουδεμία σχέση έχει με την γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ομοίως δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν το θέμα του «αλυτρωτισμού» με την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος, διότι οι διατάξεις αυτές είναι πλέον περιττές, εφόσον η σκοπιανή πλευρά με την συμφωνία των Πρεσπών -μια διεθνή συνθήκη- πήρε ό,τι μέχρι τώρα επεδίωκε.

Πέραν των ανωτέρω η εν λόγω συμφωνία, ως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην διασπορά, τείνει να επιφέρει διχασμό στην ελληνική κοινωνία. Συναφώς, με λύπη διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζονται από ορισμένους κύκλους ως «ακραίοι» οι αντιτιθέμενοι στην συμφωνία αυτή.

Δεν πρέπει όμως αυτοί οι κύκλοι, αλλά και οι ξένοι, να λησμονούν ότι οι Έλληνες απέδειξαν το 1940 – 1941 ότι μπορούν να συσπειρωθούν «ακραία» και αποτελεσματικά, όταν η χώρα απειλείται από ξένο επεκτατισμό φασιστικό ή άλλον

Έχοντας υπ’όψη την ανωτέρω διαμορφωθείσα κατάσταση, ως και την πολύχρονη πείρα μας στον χειρισμό και εξέλιξη του εθνικού αυτού θέματος συντασσόμαστε και εμείς με την έκκληση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και

1. Διακηρύσσουμε την αντίθεσή μας στην ετεροβαρή, λεόντεια συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.
2. Καλούμε τους εκπροσώπους του έθνους να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής.
3. Καλούμε την Κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα – είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού— δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος.

Με ιδιαίτερη τιμή
Τα Μέλη του Διπλωματικού Κύκλου

Αιλιανός Κωνσταντίνος,

Αλιάγας Σπύρος,

Βάσσης Κωνσταντίνος,

Γεννηματάς Ιωάννης,

Δεναξάς Ευάγγελος,

Δοκιανός Σπύρος,

Δρακουλαράκος Ιωάννης,

Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος,

Κοραντής Ιωάννης,

Μεγαλοκονόμος Μάνος,

Νομικός Αντώνιος,

Παπαδόπουλος Ιωάννης,

Παπασλιώτης Απόστολος,

Πολίτης Κωνσταντίνος,

Σταματίου Εμμανουήλ,

Στοφορόπουλος Θέμος,

Φραγκούλης Ευάγγελος,

Χισκάκης Μιλτιάδης.»


Διακεκριμένος αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι βρήκε τον τάφο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα με τις ανακοινώσεις του διάσημου αρχαιολόγου Dr Zahi Hawass - ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους Αιγυπτιολόγους στον κόσμο - ότι είναι πολύ κοντά στο να φέρει στο φως τον χαμένο μέχρι σήμερα τάφο του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ.

Πιστεύεται ότι οι δύο βασιλείς της Αιγύπτου έχουν ταφεί μαζί κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο τάφος τους.

To 2008 και το 2009 o διακεκριμένος αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τις αρχαιότητες της χώρας, Ζάχι Χουάς (Zahi Hawass) και η συνεργάτης του, Κάθλιν Μαρτίνεζ (Kathleen Martinez) ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν πολύ σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη του βασιλικού τάφου στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, σε έναν ναό αφιερωμένο στον θεό Όσιρι. Τότε είχαν βρεθεί 27 μούμιες ευγενών ενώ σε νεοτερες ανασκαφές στον ναό βρέθηκαν - εκτός των άλλων - μία προτομή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα -η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.

Τώρα, η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι είναι κοντά στη μεγάλη ανακάλυψη, και όπως δήλωσαν, γνωρίζουν πού να σκάψουν και ελπίζουν να αποκαλύψουν τον τάφο «σύντομα».

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο πριν λίγες μέρες ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο. 

Tο επίμαχο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος εντοπίστηκε με ειδικό ραντάρ, σε μια δαιδαλώδη σήραγγα περίπου 20 μέτρα κάτω από τον ναό του Ταμπουσίρις Μάγκνα.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», σημείωσε ο αρχαιολόγος. 

Η υπόθεση που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση ότι πρόκειται για τον κοινό τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου καθώς σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο, οι δύο ταφές έχουν γίνει στον ίδιο χώρο.

Με πληροφορίες από Daily Mail, ANSA
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μαρτυρία διαδηλωτή: Με χτυπούσαν 50 άτομα με σίδερα και μαχαίρια



«Τρία άτομα έπεσαν πάνω μου, με έριξαν κάτω και ξαφνικά 50 άτομα με χτυπούσαν με σίδερα και μαχαίρια». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε το θύμα του ξυλοδαρμού στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Μιλώντας ο άνδρας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «το μεγάλο πατατράκ ξεκίνησε με την αλόγιστη χρήση χημικών, όχι σε κάποιους ταραξίες, αλλά μέσα στον κόσμο, σε παιδιά, σε ηλικιωμένους και προσπαθούσαμε να τους πάρουμε από εκεί».

Στη συνέχεια πήγε προς το Κολωνάκι και αφού ήταν εκεί η μηχανή του, αποφάσισε να φύγει.

«Δεν υπήρχε άνθρωπος», λέει, όμως, στη Σόλωνος πέφτουν τρία άτομα πάνω μου, με ρίχνουν και ξαφνικά έπεσαν πάνω μου 50 άτομα και με χτύπαγαν με σίδερα, μαχαίρια».

Όπως είπε, επίσης, οι επιτιθέμενοι έβριζαν την Ελλάδα, τη σημαία και τη Χρυσή Αυγή», ενώ ανέφερε πως άκουσε και «κάποια σπαστά ελληνικά». Σημείωσε δε ότι του έκλεψαν ό,τι είχε πάνω του, ακόμα και τον καπνό του, ενώ σε όλο αυτό το σκηνικό κάποιοι από τους δεκάδες ήταν πιο ψύχραιμοι, σαν να έδιναν οδηγίες.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ανέφερε πως «ορισμένα τραύματα θέλουν τον καιρό τους, δεν επουλώνονται εύκολα».


Πηγή : in.gr


Χάνει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης



Μέχρι στιγμής χάνει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι. 

Ίσως τον σώσει όπως ανακοινώνει ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που αφήνουν υπόνοιες για προσχώρηση του τελευταίου στην Κ.Ο. του Ποταμιού.

Αν διαλυθεί η Κ.Ο. του Ποταμιού τότε ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής. Το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Επίσης, το Ποτάμι δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο. να πρέπει να απολυθούν. Ο Σπύρος Λυκούδης έχει υποβάλει παραίτηση από αντιπρόεδρος της Βουλής. 


Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους "4" του Australian Open



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει "τρελάνει" τους Έλληνες και όλο τον κόσμο. Ο σπουδαίος τενίστας νίκησε και τον Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στους τέσσερις καλύτερους του Australian Open. Περιμένει Ναδάλ ή Τιαφό  στην επόμενη φάση.