Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Φρίκη στα Ιωάννινα: 20χρονος Σύριος βίασε τρίχρονο αγοράκι



Σοκ προκαλεί η είδηση ότι 20χρονος Σύριος κακοποίησε τριών ετών παιδί στο Κέντρο στην Αγία Ελένη στα Γιάννενα.

Ο 20χρονος φαίνεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπως αναφέρει το epirusgate. Ακόμη και οι αστυνομικοί είναι συγκλονισμένοι με το γεγονός. Ο βιασμός έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός του Κέντρου Φιλοξενίας της Αγίας Ελένης. Το αγοράκι επέστρεψε στη μητέρα του κλαίγοντας και κείνη το μετέφερε στην Παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Εξετάστηκε από τους γιατρούς έγινε ιατροδικαστική εξέταση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε κακοποίηση. Από το Νοσοκομείο ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε άμεσα την έρευνα. Σήμερα το πρωί συνελήφθη ο Σύριος δράστης.


Πηγή : newsone.gr


Δήλωση του . Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Επιστρέφοντας, αργά το βράδυ από το εξωτερικό, είδα τη χθεσινή συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα. Και ένιωσα αυτό που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες: θυμό και αγανάκτηση. 

Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική. Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε “αυταπάτες”. 

Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.  

Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές. 

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κράτος, χρειάζεται καλύτερο κράτος. 

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. 

Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά  μόνο η πολιτική του επιβίωση. 

Εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- που θέλουν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια. Γι’ αυτούς θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα».




Economist: Πώς παραμένει ο Ρουβίκωνας ατιμώρητος



Στον Ρουβίκωνα και τη δράση του υπό την ανοχή των ελληνικών Αρχών αφιερώνει ο Economist άρθρο με τίτλο «Πώς μια ομάδα ταραξιών από την Αθήνα παραμένει ατιμώρητη» και υπέρτιτλο «Αναρχία με άδεια;».

Το δημοσίευμα περιγράφει τα Εξάρχεια ως έδρα -εδώ και καιρό- μιας «μικρής αλλά ταραχώδους κοινότητας αυτοχαρακτηριζόμενων αναρχικών», που μετατρέπεται σε πεδίο μάχης τα Σαββατοκύριακα με εξτρεμιστές να πετούν μολότοφ, τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι οι Αρχές αγνοούν τα παράπονά τους.

Αλλά σε αντίθεση με αυτούς τους ταραξίες, «μια αναρχική ομάδα, ο Ρουβίκωνας, χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες μεθόδους για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο ένα σινεμά-μπαρ κοντά στην κεντρική πλατεία Εξαρχείων, όπου συχνάζουν βαποράκια και πωλητές παράνομων τσιγάρων, ο Ρουβίκωνας κάνει ενοχλητικές επιθέσεις κατά πρεσβειών, κρατικών κτιρίων και γραφείων πολυεθνικών εταιρειών. Τα μέλη του συνήθως δεν συλλαμβάνονται, με τους εισαγγελείς να χαρακτηρίζουν ως “πολύ ασήμαντες” τις ενέργειές τους για να δικαιολογήσουν μια πλήρη έρευνα», αναφέρει ο Economist.


Tο βρετανικό περιοδικό καταγράφει στη συνέχεια του άρθρου επιθέσεις του Ρουβίκωνα στις πρεσβείες Τουρκίας, Γαλλίας και Αυστρίας, τις καταστροφές σε ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό και στα γραφεία της Novartis.

Και σημειώνει: «Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τη δράστη του Ρουβίκωνα, ελπίζοντας να καθησυχάσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους πως, παρά το ότι εφαρμόζει τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που υπαγόρευσαν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, το κόμμα παραμένει στην καρδιά του ριζοσπαστικού κινήματος».

Θυμίζει, δε, την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπέρ της απελευθέρωσης μελών του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν μετά την εισβολή τους στη Βουλή, στη λογική ότι «ήταν μια απλή πράξη διαμαρτυρίας».

Και καταλήγει το άρθρο: «Ειδικοί σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας ανησυχούν, ωστόσο, ότι η ομάδα αυτή γίνεται κέντρο εκπαίδευσης εξτρεμιστών. Ορισμένα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν σχέσεις με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μιας ομάδας που έστειλε το 2010 επιστολές-βόμβες σε Ευρωπαίους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Οι ηγέτες τους βρίσκονται τώρα στη φυλακή, αλλά ένα άλλο φερόμενο μέλος τους αναμένει τη δίκη του κατηγορούμενο ότι έστειλε πακέτο βόμβα το 2017 στον τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμο, που διετέλεσε για λίγο διάστημα πρωθυπουργός στη διάρκεια της ευρω-κρίσης. Ο κ. Παπαδήμος τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνοιξε το πακέτο στο αυτοκίνητό του».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Η Ελλάδα κλείνει το Pirate Bay και άλλες 38 ιστοσελίδες με ταινίες και υποτίτλους



Η Ελλάδα κλείνει τα site με ταινίες τις επόμενες ώρες όπως το δημοφιλές The Pirate Bay και  https://yts.am καθώς και άλλα 37 σάιτ με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο. 

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εφαρμόζεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της πειρατείας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση και απείλησε με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

Η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης ορίστηκε στα 3 χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης.



Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες θα διακοπεί η πρόσβαση:

1. https://xrysoi.online
2. xrysoi.se
3. xrysoi.eu
4. http://gamatotv.me
5. thegmtv.org,
6. gamatotv.to
7. httρs://onlinemoviestar.xyz
8. onlinemoviestar.com
9. tainies.online
10. tenies.online
11. https://tenies-online.com
12. teniesonline.ucoz.com
13. https://oipeirates.οnline
14. oipeirates.eu
15. oipeirates.se
16. http://tainio-mania.com
17. tainiomania.ucoz.com
18. https://liomenοi.com
19. moviecinema.gr
20. moviecinematv.online
21. http://tainiesonline.tv
22. https://magico.info
23. http://www.subs4free.com
24. small-industry.com
25. rnedium-industry.com
26. https://subztv.club
27. http://www.greeksubtitles.info 
28. httρ://www.subtitles.gr
29. https://thepiratebay.org
30. thepiratebay.se
31. thepiratebay.me
32. thepiratebay3.org
33. https://yts.am
34. httρs://www.1337x.tο
35. 1337x.st
36. 1337x.ws
37. 1337x.eu
38. 1337x.se


Αυτός είναι ο Αφγανός που βίασε ανήλικο στην Θεσσαλονίκη



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 29χρονου αλλοδαπού , ο οποίος συνελήφθη από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου.

Συγκεκριμένα : 

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, συνέλαβαν 31-10-2018 29χρονο Αφγανό, για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ανήλικος αλλοδαπός, ο 29χρονος χθες 31-10-2018 σε περιοχή του Δήμου Βόλβης, προέβη με τη χρήση σωματικής βίας, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Πρόκειται για τον:

1) (επ) KHORASANI (ον) Mohammad Hossein του Gholam Helder και της Leyla , γεν.1989 στο Αφγανιστάν.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 07-12-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388457. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Ο Έντι Ράμα προκαλεί τους Έλληνες απατώντας σε παρακμιακό προφίλ Αλβανού με όνομα πρωταγωνιστή τσόντας




Είναι τραγικό ότι κανένας δεν έχει βάλει στην θέση του τον προκλητικό Αλβανό Έντι Ράμα που συνεχίζει να προκαλεί εκμεταλλευόμενος την κυβέρνηση τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεφτιλίζει την χώρα διεθνώς.

«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε προκλητικά ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσους παραβρέθηκαν την Πέμπτη στους Βουλιαράτες και στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκτελέστηκε από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Ένα προφίλ Αλβανού παρακμιακού με το όνομα Lucky Boy London λες και είναι πρωταγωνιστής σε ταινία πορνό ζήτησε από τον Έντι Ράμα  : να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος». O Αλβανός πολιτικός απάντησε σε αυτόν λέγοντας : «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου.  «Η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε προκλητικά για τους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες, συμπληρώνοντας: “Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».



Και όλα αυτά επειδή Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία έχουν βρει το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα κάνουν αλλιώς θα συνεχίζαμε να είμαστε μια περήφανη χώρα που θα σκεφτόντουσαν τι να πουν και δεν προκαλούσαν όπως τώρα.


Νέα Δημοκρατία : Τσίπρας - Καμμένος συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα

«Επιβεβαιώθηκε πλέον και δια στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο πρωθυπουργός αποκάλυψε... χαλαρά ότι ο κ. Καμμένος, αφού καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει να τον στηρίζει για να μην χάσουν για λίγους ακόμη μήνες τις καρέκλες τους. 

Κατά τα άλλα ουδεμία έκπληξη προκαλεί πια ότι ο κ. Τσίπρας δεν ντρέπεται να λέει τόσα ψέματα δημοσίως. Δεν άκουσε ποτέ τον Παύλο Πολάκη να προαναγγέλλει φυλακίσεις, δεν είδε τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά ότι χρηματίζεται από τον Τζωρτζ Σόρρος, ενώ διέψευσε ότι η κ. Αχτσιόγλου έκανε έφεση για να μην δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.   

Προανήγγειλε όμως δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει νόημα να τις σχολιάσουμε. Οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν στην χώρα μας τα "go back madame merkel” και τα "θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο". Καλό βράδυ κ. Τσίπρα».


Μακελειό σε μπαρ στην Καλιφόρνια: Άνδρας σκότωσε 12 και τραυμάτισε 12



Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έπεσαν νεκροί την Πέμπτη, από τα πυρά ενός άνδρα ο οποίος εισέβαλε στο ιστορικό μπαρ Borderline της πόλης Thousand Oaks στην Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο άνδρας πλησίασε την είσοδο του μπαρ, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον ταμία και τον φρουρό. Στη συνέχεια εισέβαλε στο εσωτερικό του και άρχισε να εκτοξεύει χειροβομβίδες καπνού, συνεχίζοντας παράλληλα να πυροβολεί αδιακρίτως στο πλήθος. 

Συνολικά έριξε 30 σφαίρες με ημιαυτόματο όπλο, τραυματίζοντας μάλιστα θανάσιμα τον αστυνομικό Ron Helus ο οποίος ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να μπει στο μπαρ. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών η οποία εισέβαλε στον χώρο και εξουδετέρωσε τον δράστη

Συγκλονίζει μάλιστα το γεγονός ότι ο Ron Helus υπηρετούσε στο σώμα για 29 χρόνια και σε λίγο καιρό θα έβγαινε στη σύνταξη.

Μεταξύ των θυμάτων, οι 11 είναι φοιτητές, ο ένας αστυνομικός και ο δράστης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα χαρακτηριστικά του υπόπτου παραπέμπουν σε άνδρα από τη Μέση Ανατολή, ηλικίας 20 περίπου ετών. Οι περιγραφές αναφέρουν ότι φορούσε μαύρα ρούχα και είχε μούσι, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα της πράξης του.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε ομάδα πυροτεχνουργών, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να συνδράμει.



Πηγή: skai.gr


Πρωταθλήτρια υπερφορολόγησης και το 2018 η Ελλάδα




Το ελληνικό Δημόσιο εξοντώνει τις επιχειρήσεις εξαιτίας των υψηλών φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και του ασταθούς φορολογικού συστήματος που τροποποιείται διαρκώς.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ στον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται από το ΚΕΦίΜ.

Ο δείκτης συνυπολογίζει, μεταξύ άλλων, τις επιδόσεις κάθε χώρας στους εταιρικούς φόρους, στους φόρους ατομικού εισοδήματος, στους καταναλωτικούς φόρους και στους φόρους ακίνητης περιουσίας.

Σε σχέση με το 2017, η Ελλάδα υποχώρησε σε τρεις επιμέρους τομείς του δείκτη: τους εταιρικούς φόρους, τους φόρους επί της ιδιοκτησίας και τη φορολογία της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την εταιρική φορολόγηση, η οποία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, έχει τη σημαντικότερη επίδραση στην οικονομική μεγέθυνση, κατά την τελευταία πενταετία η Ελλάδα έχει υποχωρήσει 10 θέσεις – από την 15η θέση το 2014, σήμερα βρίσκεται στην 25η. Οπως μάλιστα υπογραμμίζεται στη μελέτη, ο συντελεστής της εταιρικής φορολόγησης στην Ελλάδα βρίσκεται στο 29% ή διαφορετικά 5,1 μονάδες πάνω από τον μέσον όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη που φθάνουν το 39,65% (συντελεστές κερδών και μερισμάτων), εξέλιξη που υπονομεύει προφανώς την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.


Από το 26% που ήταν το 2014 ο συντελεστής εταιρικής φορολόγησης έφθασε το 29%, ενώ ο φόρος στα μερίσματα εκτινάχθηκε από το 10% στο 15%.

Πάντως, συγκριτικά με το περυσινό έτος η θέση της χώρας μας βελτιώθηκε κατά μία θέση, εξέλιξη που προφανώς δεν είναι για πανηγυρισμούς. Κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Γαλλία. Μάλιστα, η Γαλλία (για πέμπτο συνεχόμενο έτος) έχει το λιγότερο ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα στον ΟΟΣΑ, καθώς έχει από τους υψηλότερους συντελεστές φόρου εισοδήματος στον ΟΟΣΑ, υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας, ενώ ταυτόχρονα έχει υψηλούς συντελεστές στα μερίσματα αλλά και στα κεφαλαιουχικά κέρδη.

Ο ΦΠΑ

Οπως προκύπτει από την έκθεση, η χώρα μας υποχώρησε έξι θέσεις σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση επί της ιδιοκτησίας και δύο θέσεις στη φορολόγηση της κατανάλωσης, έχοντας έναν από τους υψηλότερους φόρους προστιθέμενης αξίας (24%) μεταξύ των χωρών τον ΟΟΣΑ, υψηλότερο από τον μέσο όρο του οργανισμού κατά 4,9%.

«Η αναμενόμενα απογοητευτική επίδοση της Ελλάδας είναι ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι ότι, αν θέλουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από την κρίση και να διασφαλίσουμε ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης στα άτομα και στις επιχειρήσεις, μια μείωση που μπορεί να γίνει εφικτή μόνο μέσω της αντίστοιχης μείωσης του μεγέθους του κράτους», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής του ΚΕΦίΜ Κωσταντίνος Σαραβάκος.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Φρίκη: Πρόσφυγας βίασε τρίχρονο αγοράκι σε hot spot στα Γιάννενα



Σοκ προκαλεί ο βιασμός ενός παιδιού ηλικίας μόλις τριών ετών! Το αγοράκι μαζί με την 30χρονη μητέρα του διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Αγίας Ελένης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost ο βιασμός τελέστηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός του Κέντρου Φιλοξενίας και μάλιστα μέρα μεσημέρι! Το αγοράκι σπαράζοντας επέστρεψε στη μητέρα του και κείνη το μετέφερε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Εξετάστηκε από τους γιατρούς και στη συνέχεια έγινε ιατροδικαστική εξέταση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr από το Νοσοκομείο ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε άμεσα την απαραίτητη έρευνα. Το πρωί της Πέμπτης, συνελήφθη ο δράστης. Πρόκειται για έναν 20χρονο από την Συρία, ο οποίος διαμένει στο Κέντρο της Αγίας Ελένης. Η 30χρονη μητέρα του μικρού αγοριού είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ αστυνομικοί και γιατροί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένα παιδάκι κακοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο. Ο 20χρονος την Παρασκευή θα οδηγηθεί σε Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Άρθρο κόλαφος του Newsweek  για τους βιασμούς στο hot spot στη Μόρια

Άρθρο για τη φρίκη που ζουν μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο hotspot στη Μόρια δημοσίευσε το περιοδικό Newsweek εστιάζοντας στο φόβο που βιώνουν οικογένειες μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βιασμών ακόμα και μικρών παιδιών. 

Όπως αναφέρεται στο άρθρο από τα μέσα Μαΐου τα περιστατικά σεξουαλικής βιας έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο στη Μόρια όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό έξω από τα συρματοπλέγματα του hotspot της ντροπής.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ντέκλαν Μπάρι, οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι από τους τελευταίους πέντε μήνες μόνο οι ΓΧΣ έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 τέτοια περιστατικά.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες, άνδρες και παιδιά με τουλάχιστον 10 περιστατικά να αφορούν ανήλικα αγόρια και κορίτσια, δύο εξ αυτών ηλικίας μόλις 5 ετών!

«Σε μια περίπτωση ήταν ένας πατέρας που μόλις είχε φύγει από τη σκηνή του για να πάρει φαγητό. Και μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί του να είναι κακοποιημένο σεξουαλικά» περιγράφει μια από τις υποθέσεις ο Μπάρι.

Κατά τον ίδιο τα θύματα σεξουαλικής κακοποιήσης σε αρκετές περιπτώσεις είτε επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν είτε εξεδήλωσαν αυτοκτονικές τάσεις.

«Ούτε μια περίπτωση τέτοια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για μια περίπτωση ανά εβδομάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει συστηματικό πρόβλημα» τονίζει ο συντονιστής των ΓΧΣ.

«Είναι πολύ άσχημα. Η Μόρια δεν είναι ασφαλής» δηλώνει στο Newsweek μια 32χρονη μητέρα από το Αφγανιστάν που ζει στο hotspot με το ανήλικο παιδί της και τον σύζυγό της με τον οποίο έφυγαν από το Ιράν.

Η ίδια καταγγέλλει περιστατικά όχι μόνο βιασμών αλλά και αρπαγής παιδιών. «Όλες οι γυναίκες και τα παιδιά εδώ ζουν φοβισμένα» προσθέτει.

Την ίδια ώρα ένας 21χρονος καταθέτοντας τη δική του μαρτυρία μιλά για ομάδες ανδρών που ζουν στον υπαίθριο καταυλισμό και «αγοράζουν» παιδιά ηλικίας 12-13 ετών για να κάνουν σεξ μαζί τους. «Τους άκουσα να λένε «αγόρασα χθες το βράδυ ένα κορίτσι»» λέει στο Newsweek και στη συνέχει παραθέτει λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης που ακολούθησε.

Ο Μπάρι λέει στο Newsweek ότι κάθε φορά που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συναντούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αρχικά τα αναφέρουν στην αστυνομία και στη συνέχεια πηγαίνουν τα θύματα στο νοσοκομείο προσφέροντας τους, παράλληλα, και ψυχολογική υποστήριξη.

«Είναι ισοπεδωτική εμπειρία. Και για τους γονείς που έρχονται εδώ με την προσδοκία ότι κάνουν τη σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τα παιδιά τους, το να συνειδητοποιούν όταν φτάνουν εδώ (σ.σ. στη Μόρια) ότι «μπορεί να έφερα τα παιδιά μου σε ένα χειρότερο μέρος»… Οι γονείς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και γι’ αυτό ήρθαν εδώ. Το να φεύγουν από μια εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν εδώ προκαλεί ένα τεράστιο αίσθημα αποτυχίας» καταλήγει ο Μπάρι.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Προκλητικός ο Τσίπρας υιοθετεί το "δόγμα" Πολάκη βάλτε κόσμο φυλακή να πάρουμε τις εκλογές



Στην συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Alpha, μέσα στην ανεξέλεγκτη παροχολογία και το ψέμα, υιοθέτησε το κατάπτυστο που είπε ο Παύλος Πολάκης πριν από λίγες ημέρες να μπουν κάποιοι φυλακή για να πάρουμε τις εκλογές.

Προσυπογράφει τη φράση Πολάκη για "να μπουν κάποιοι στη φυλακή"

"Ο Πολάκης έκανε διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είχε απομονωθεί φτάση του υπουργού. "Σε ποια λογική θα προσχωρήσουμε; Στης ατιμωρησίας; Το 1/3 του δημόσιου χρέους οφείλεται στα σκάνδαλα του τομέα της υγείας. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι στη χώρα υπάρχουν νόμοι. Φαίνεται ότι στον τομέα της υγείας θα καθίσουν πολλοί. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προχωρώ σ΄αυτό το δόγμα. δεν υπάρχει ατιμωρησία σ' αυτό τον τόπο. δεν υπάρχει από την πλευρά μας και δεν είπα ποτέ τίποτα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη." 



Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ρουβίκωνες να κάνουν έλεγχο σε αστυνομικούς



Η ακροαριστερή ανομία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο με την εγκληματική οργάνωση του Ρουβίκωνα να κάνει ότι θέλει όποτε θέλει με την ανοχή και την προστασία του Αλέξη Τσίπρα.

Έλεγχο σε δύο αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από σπίτι μέλους του «Ρουβίκωνα», έκαναν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Δύο αστυνομικοί της ασφάλειας, βρίσκονταν απέξω από το σπίτι ενός μέλους της συλλογικότητας, έγιναν αντιληπτοί και ένας από τους αναρχικούς του Ρουβίκωνα ειδοποίησε τους συντρόφους του οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να ρωτούν τους αστυνομικούς τι έκαναν εκεί.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ιδιότητά του και τους έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Οι αναρχικοί ζητούν από τους αστυνομικούς να μεταβιβάσουν στους προϊστάμενούς τους, να μην έρχονται με πολιτικά ρούχα οι αστυνομικοί και να παρακολουθούν τα σπίτια τους επειδή τα μέλη της συλλογικότητας πολλές φορές στόχοι ακροδεξιών επιθέσεων και μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα!



Στο κείμενο που ανέβασαν απειλούν ευθέως τους αστυνομικούς.

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση ενάντια σε υπόπτους έξω από σπίτι συντρόφου

Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης απο την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά από λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς απο την ανστυνομία. Με ελεγχόμενες διαροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής.

Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται απο φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται απο την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά απο μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας απο αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε απο τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράτουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.

Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε απο αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά απο δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ξαναλέμε: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβει.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.