Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Εικόνες ντροπής από τη Μόρια κάνουν τον γύρο του κόσμου




Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ εικόνες ντροπής από τη Μόρια κάνουν τον γύρο του κόσμου, ο Πρωθυπουργός παραλλήλισε το κέντρο υποδοχής με «πολυτελές ξενοδοχείο» που ατυχώς έχει μικρή χωρητικότητα. Δεν υπάρχει όριο στον κυνισμό και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και της Kυβερνησής του»

Πλήρης Δήλωση

«Ο κ. Τσίπρας, σε χθεσινή συνέντευξή του, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για τη δραματική κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραλληλίζοντας τη Μόρια με “πολυτελές ξενοδοχείο” που, όμως, έχει μικρή χωρητικότητα.

Αυτό, δε, το είπε ενώ εικόνες ντροπής μέσα από τον προσφυγικό καταυλισμό κάνουν τον γύρο του κόσμου στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας.

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα “The Guardian” αφήνει ξανά σαφέστατες αιχμές για τον αδιαφανή τρόπο, με τον οποίον η ελληνική Κυβέρνηση διαχειρίζεται τα 1,6 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι έχουν εκταμιευθεί μόνον 153 εκ. από τα 561 εκ. ευρώ μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, με το 70% αυτών των κονδυλίων να έχει δαπανηθεί άσκοπα.

Χρήματα που αν είχαν αξιοποιηθεί σωστά, τότε η Μόρια θα πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές και δεν θα ήταν χώρος αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών. 

Για ακόμη μία φορά, όμως, επιβεβαιώνεται ένα και μόνο πράγμα: Ότι, παρά τη δήθεν ευαισθησία τους, καταδίκασαν χιλιάδες ανθρώπους να ζουν υπό συνθήκες εξαθλίωσης, διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα ευρωπαϊκά κονδύλια και διέσυραν τη χώρα διεθνώς».


Ανησυχία ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια στην επέτειο μνήμης του Παύλου Φύσσα



Το ενδεχόμενο άγριων συγκρούσεων ανάμεσα σε μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και ομάδες ακροδεξιών, όπως συνέβη πρόσφατα στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκαλεί ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη σε κλειστή σύσκεψη ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ νέα συνάντηση για το θέμα πρόκειται να έχουν σήμερα οι επιτελείς της ΓΑΔΑ και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), καθώς και άλλες αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες της Αριστεράς έχουν προγραμματίσει στις 5 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και δύο ώρες αργότερα συναυλία στην πλατεία Συντάγματος. Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, ανήμερα την επέτειο της δολοφονίας, αντιφασιστικές οργανώσεις προγραμματίζουν στις 5.30 το απόγευμα συγκέντρωση στο σημείο όπου ο νεαρός τραγουδιστής έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά και στη συνέχεια πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Πειραιά.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις θα είναι αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Ωστόσο, εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο ομάδες ακροδεξιών να πραγματοποιήσουν αντισυγκεντρώσεις ή και να συγκροτήσουν ομάδες «περιφρούρησης», επιδιώκοντας να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές. Σε πρόσφατες αναφορές τους εξάλλου, οι υπηρεσίες της Ασφάλειας επισημαίνουν ότι η διεθνής συγκυρία όσο και τα πρόσφατα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν ακραίοι εθνικιστές στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το λεγόμενο «μακεδονικό ζήτημα», έχουν ενεργοποιήσει περαιτέρω άτομα που κινούνται στον χώρο της άκρας Δεξιάς. Επιπλέον, υπογραμμίζουν τον κίνδυνο επεισοδίων παρόμοιων με εκείνα που καταγράφηκαν στα τέλη Αυγούστου στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας. Εκεί, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι ενός 35χρονου Γερμανού, ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με μέλη αντιφασιστικών ομάδων με συνέπεια να τραυματιστούν δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι αντίστοιχο με εκείνα που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα έτη και επιπλέον προβλέπει τη δημιουργία φραγμών ούτως ώστε σε περίπτωση που οι διαδηλωτές πράγματι επιχειρήσουν να κινηθούν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, να μην υπάρξει αντιπαράθεση με αντίπαλες ομάδες συγκεντρωμένων.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δανειστές: Ούτε κουβέντα για τις συντάξεις - ΥΠΟΙΚ: Ζητήσαμε να μην περικοπούν



Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται καμία νύξη αναφορικά με το αν η κυβέρνηση έθεσε ή συζήτησε θέμα μη περικοπής των συντάξεων - Από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, λένε ότι όντως έθεσαν τέτοιο ζήτημα.

Νέο... αλαλούμ φαίνεται ότι προκύπτει με το θέμα της περικοπής -ή μη- των συντάξεων, έπειτα και από το μπαράζ διαψεύσεων που ακολούθησε την δημοσιοποίηση ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο έχει επέλθει συμφωνία, ώστε να ακυρωθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται καμία νύξη αναφορικά με το αν η κυβέρνηση έθεσε ή συζήτησε θέμα μη περικοπής των συντάξεων. Από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, λένε ότι το οικονομικό επιτελείο έθεσε στους συνομιλητές του το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, προσχέδιο προϋπολογισμού, που να περιλαμβάνει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, ζήτησαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) με ανακοίνωσή τους αμέσως μετά το τέλος της αποστολής των κλιμακίων στην Αθήνα. 

Δύο ημέρες μετά τη δήλωση του Ζαν-Kλοντ Γιούνκερ (και μόλις λίγες ώρες από την επανάληψη της στην Επιτροπή) πως «όλα τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν», οι θεσμοί προχώρησαν στην πρώτη τους κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας πως έγινε συζήτηση πάνω στις δεσμεύσεις που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δημιουργίας του προσχεδίου του προϋπολογισμού.  

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά ότι η κυβέρνηση έθεσε ή συζήτησε θέμα μη περικοπής των συντάξεων.

Όπως αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν τους: 

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου για την πρώτη μεταπρογραμματική αποστολή στην Ελλάδα. Στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχαν στις συναντήσεις στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, η Ελλάδα επανεντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο συντονισμού της οικονομικής πολιτικής. Η Επιτροπή ενεργοποίησε επίσης το καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης βάσει του κανονισμού 472/2013 για την Ελλάδα, που θα ισχύει με το τέλος του προγράμματος.

Η αποστολή διεξήγαγε συζητήσεις για την κατάσταση και τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μεταπρογραμματική περίοδο, καθώς και για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό περιελάμβανε συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στην προετοιμασία του σχεδίου Προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς και στην εφαρμογή της στρατηγικής επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η αποστολή ήταν επίσης μια ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών, με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στην μεταπρογραμματική περίοδο και την ανταλλαγή απόψεων για βασικά θέματα πολιτικής.

Ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί. Η πρώτη τριμηνιαία ενισχυμένη έκθεση εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με το φθινοπωρινό Πακέτο μέτρων της Επιτροπής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ελεγκτών στα ελληνικά και τα αγγλικά

Δήλωση κλιμακίων μετά την πρώτη μετα-προγραμματική αποστολή στην Ελλάδα

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου για την πρώτη αποστολή στην Ελλάδα μετά το πρόγραμμα. Στις συσκέψεις συμμετείχαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ, η Ελλάδα επανεντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής. Η Επιτροπή έχει επίσης ενεργοποιήσει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 472/2013 για την Ελλάδα, που τέθηκε σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος.

Η αποστολή διεξήγαγε συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση και τις κυριότερες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μετά το πρόγραμμα περίοδο, καθώς και σχετικά με την πορεία των εργασιών και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Μεταξύ αυτών, υπήρξαν συζητήσεις όσον αφορά την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι οποίες θα τροφοδοτήσουν την προετοιμασία του σχεδίου δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς και σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για την εξυγίανση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η αποστολή ήταν επίσης μια ευκαιρία συναντήσεων με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής τους στην μετά το πρόγραμμα περίοδο και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε βασικά ζητήματα πολιτικής.

Ο εκ του σύνεγγυς διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη φθινοπωρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της Επιτροπής.

Staff statement following the first post-programme mission to Greece

Staff from the European Commission, in liaison with staff from the European Central Bank and the International Monetary Fund, visited Athens from 10 to 14 September for the first post-programme mission to Greece. Staff from the European Stability Mechanism participated in the meetings in the context of its Early Warning System.

Following the completion of the ESM programme, Greece is reintegrated into the European Semester of economic policy coordination. The Commission has also activated the enhanced surveillance instrument under Regulation 472/2013 for Greece, effective with the end of the programme.

The mission held discussions on the situation and key challenges facing the Greek economy in the post-programme period, as well as the state of play and next steps in the implementation of Greece’s commitment to continue and complete the key reforms launched under the programme. This included discussions on the fiscal situation and outlook, which will feed into the preparation of Greece’s Draft Budgetary Plan for 2019, to be submitted to the Commission by 15 October, as well as on the implementation of the Non-Performing Loans resolution strategy.

The mission was also an occasion to meet with representatives of political parties, social partners and banks with a view to updating them on the modalities of engagement in the post-programme period and exchanging views on key policy issues.

Close dialogue on economic policy challenges and priorities will continue going forward. The first quarterly enhanced surveillance report will be issued in November, together with the Commission’s Autumn Package under the European Semester.

Υπουργείο Οικονομικών: «Στο τραπέζι οι συντάξεις» και το πακέτο παροχών Τσίπρα

«Το οικονομικό επιτελείο έθεσε στους συνομιλητές του το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων» υποστηρίζουν ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών. 

Παρότι το κοινό ανακοινωθέν των θεσμών δεν περιείχε καμία νύξη για το θέμα των συντάξεων, κύκλοι του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ανέφεραν τα εξής:

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης.

Κατά τις συζητήσεις έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερα εκείνων που έχουν από κοινού συμφωνηθεί να υλοποιηθούν και έχουν παράλληλα καταγραφεί και προτεραιοποιηθεί στην Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης.

Το οικονομικό επιτελείο έθεσε στους συνομιλητές του το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων, παρουσιάζοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

1. Η περικοπή των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο, αλλά δημοσιονομικό.

2. Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων και παράλληλα να υλοποιηθεί ένα μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων.

3. Η μη περικοπή των συντάξεων (προσωπικής διαφοράς) δεν επηρεάζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες.

Και για το θέμα αυτό η ελληνική πλευρά κατέθεσε στοιχεία και πίνακες, σύμφωνα με τα οποία εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων, μεταξύ άλλων:

· επιβεβαιώθηκε σύγκλιση -με ελάχιστες αποκλίσεις- ως προς το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

· συζητήθηκε η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων

· συμφωνήθηκε η διαδικασία μέσω της οποίας θα επιτευχθεί σύγκλιση ως προς το δημοσιονομικό χώρο του 2019.

· η ελληνική πλευρά ενημέρωσε για την διαδικασία εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα ακολουθήσει η έκδοση της τριμηνιαίας έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας τον μήνα Νοέμβριο».


Πηγή : protothema.gr


Ο γ.γ. του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών δεν αποκλείει «στρατιωτική επέμβαση» στη Βενεζουέλα για την «ανατροπή» Μαδούρο



Ο Λουίς Αλμάγκρο, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια «στρατιωτική επέμβαση» στη Βενεζουέλα για την «ανατροπή» της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο που ευθύνεται, όπως είπε, για τη σοβαρή οικονομική, ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση που διέρχεται η χώρα.

«Σε ό,τι αφορά μια στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε αυτή την επιλογή», είπε ο Αλμάγκρο σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Ο επικεφαλής του ΟΑΚ, τον οποίο ο Μαδούρο κατηγορεί για «ανάμιξη» στήριξε τη δήλωσή του επικαλούμενος «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητες» που έχει διαπράξει ο ίδιος ο πρόεδρος και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενάντιον του λαού της.

«Μπροστά στα δεινά του λαού, την έξοδο (του πληθυσμού) που (η κυβέρνηση της Βενεζουέλας) έχει προκαλέσει, θα πρέπει πρώτα να γίνουν διπλωματικές ενέργειες, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε (άλλη) ενέργεια», τόνισε.

Ο Αλμάγκρο, ο οποίος ολοκλήρωσε την Παρασκευή τριήμερη επίσκεψη στην Κολομβία για την ενημέρωσή του για τα μεταναστευτικά κύματα Βενεζουελάνων, κατηγόρησε την «δικτατορία» του Νικολάς Μαδούρο για την άρνηση να λάβει ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Όπως ανέφερε, η εξουσία της Βενεζουέλας χρησιμοποιεί «τα βάσανα, την πείνα, την έλλειψη φαρμάκων και κατασταλτικά μέσα για να επιβάλει την πολιτική της βούληση στο λαό».

«Είναι απαράδεκτο», είπε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τα 2,3 εκατομμύρια Βενεζουελάνους που ζουν στο εξωτερικό, περισσότερα από 1,6 εκατομμύριο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από το 2015 σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά κύματα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Το 90% από αυτούς αναζητεί καταφύγιο στις χώρες της περιοχής.

Έντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα για την μεταναστευτική κρίση της Βενεζουέλας, ζήτησαν από Καράκας να δεχτεί ανθρωπιστική βοήθεια για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Λεωφορείο χτύπησε 4χρονο Ρομά σε αμαξοστάσιο στα Λιόσια



Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο κινούνταν στο δρόμο του αμαξοστασίου, όταν το παιδάκι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στο όχημα και ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει. 

Αμέσως οι Ρομά που μένουν στην περιοχή άρχισαν να φωνάζουν και να κινούνται απειλητικά κατά του οδηγού αλλά και υπαλλήλων του αμαξοστασίου ενώ στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ για να επιβάλλουν την τάξη.

Πληροφορίες λένε ότι ακούστηκαν ακόμα και πυροβολισμοί από την μεριά των Ρομά.

Το 4χρονο παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Δεκάδες τσιγγάνοι, βρίσκονται έξω από το αμαξοστάσιο και απειλούν ότι αν πάθει κάτι το παιδάκι, «δε θα μείνει όρθιο τίποτε μέσα σε αυτό».

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Ο Άρειος Πάγος είπε ναι στην έκδοση του «Mr. Bitcoin» στη Ρωσία




Την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για την έκδοση του Mr. Bitcoin (Αλεξάντερ Βίνικ) στη Ρωσία, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Ο Mr. Bitcoin, κατηγορείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, και δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης.

Ο Άρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, έχει ταχθεί υπέρ της έκδοσης του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον κατηγορούν για ξέπλυμα εκατοντάδων εκατομμυρίων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται πάλι στον Άρειο Πάγο το αίτημα έκδοσης του αυτή τη φορά από την Γαλλία.

Τον τελικό λόγο έχει τώρα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης σου σε ποία χώρα θα εκδοθεί.


Η διοίκηση του ΑΠΕ είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων




Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. με αφορμή άλλο ένα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για συνάντηση της Ν.Δ. με Θεσμούς.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».


Ο Μητσοτάκης σε χαλαρή βόλτα στη Θεσσαλονίκη, ένα με τον κόσμο που τον περίμενε να μιλήσει μαζί του



Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Πάνθεον και συνοδεία λίγων στελεχών από το επιτελείο του περπάτησε την Τσιμισκή, όπου χαιρέτισε κόσμο και εργαζόμενους από τα καταστήματα για να καταλήξει στην Αριστοτέλους.



Πλήθος κόσμου τον χαιρετούσε στους δρόμους και μόλις έφτασε στον κινηματογράφο Ολύμπιον έσπευσαν να τον χαιρετίσει και να του πουν δύο κουβέντες και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του. Στελέχη και πολιτευτές που είναι συγκεντρωμένοι στο καφέ του Ολύμπιον έδωσαν μάχη για μια φωτογραφία μαζί του.


Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη αστυνομική δύναμη εκτός από στελέχη της τροχαίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία.





Πηγή φωτογραφιών και video voria.gr