Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Πα-«τέρας» εκτέλεσε το 6 μηνών βρέφος του επειδή η γυναίκα του αρνήθηκε να κάνουν σεξ



Ο 25χρονος δράστης προέβη στην φρικτή πράξη του τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από άγριο καυγά που είχε με την 20χρονη σύζυγό του, καθώς εκείνη του είχε αρνηθεί να κάνουν σεξ προηγουμένως.

Σοκ και αποτροπιασμός ανά το παγκόσμιο από την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός βρέφους έξι μηνών από τον ίδιο του τον πατέρα.



Ο λόγος ότι η σύζυγός του αρνήθηκε να κάνουν σεξ, ενώ προηγουμένως είχαν καυγαδίσει άγρια για αυτό το θέμα.

Δράστης είναι ο 25χρονος Μαϊκόν Σαλουστιάνο Σίλβα, ο οποίος πυροβόλησε το σπλάχνο του τα ξημερώματα της Τετάρτης μπροστά στα μάτια της 20χρονης συζύγού του Τζένιφερ, μέσα στην οικία τους στην πόλη Λουζιανία της Βραζιλίας.

Κατόπιν έρευνας της Αστυνομίας εντός της οικίας τους, βρέθηκε κρυμμένο πίσω από έναν καναπέ το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο 25χρονος μαζί με αρκετές δεκάδες σφαίρες.

Ο 25χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «δεν θυμάμαι τι έκανα» καθώς όπως τους ανέφερε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και μαριχουάνας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως πιθανότατα ο 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής τον μικρό Μισέλ «σε μια έκρηξη οργής».

«Η μητέρα μας είπε ότι ο σύζυγός της την ξύπνησε και της ζήτησε να κάνουν σεξ. Η ίδια του απάντησε ότι ήταν κουρασμένη και τότε ο δράστης εκνευρίστηκε και της επιτέθηκε. Κάποια στιγμή, αφού πήγε για νερό, επέστρεψε με το πιστόλι στα χέρια και την απείλησε. Όταν αυτή επιχείρησε να τον ηρεμήσει, τότε αυτός έβαλε το όπλο στο στήθος του παιδιού και το πυροβόλησε αφού πρώτα της ζήτησε να του πει αν τον θεωρούσε ικανό να κάνει κάτι τέτοιο» ανέφερε τέλος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πηγή : newsit.com.cy


Στα 2,7 δισ. ευρώ «κόλλησαν» τα φέσια του δημοσίου τον Ιούλιο



Οριακές εσωτερικές μεταβολές παρουσίασε το στοκ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου τον Ιούλιο, ενώ φαίνεται να ανέβασαν ταχύτητα οι πληρωμές, οι οποίες τον Ιούνιο ήταν εξαιρετικά χαμηλές.

Το συνολικό τους ύψος παρέμεινε «κολλημένο» στα 2,727 δισ. ευρώ, όσο ακριβώς ήταν και τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν μείωση των συνολικών ληξιπρόθεσμων Γενικής Κυβέρνησης από τα 2,018 δισ. ευρώ τον Ιούνιο σε 1,934 δισ. τον Ιούλιο, με πληρωμές 72,3 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όμως, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν κατά 84 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 790 εκατ. από 706 εκατ., παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν πληρωμές 146 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, τα στοιχεία δείχνουν πληρωμές 67,8 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. 


Έλενα Λάσκαρη
euro2day.gr


Απορρίφθηκε την τελευταία στιγμή αίτημα αδείας στον Νίκο Παλαιοκώστα




Δώδεκα αιτήσεις για 48ωρη άδεια έχει καταθέσει ο Νίκος Παλαιοκώστας. Ο βαρυποινίτης, 12 χρόνια μετά την τελευταία του σύλληψη τυπικά δικαιούται αίτησης αδείας, ωστόσο λόγω του βεβαρυμμένου παρελθόντος του, καμία δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», αυτή την φορά κατάφερε η αίτησή του να γίνει δεκτή από το συμβούλιο της φυλακής της Πάτρας. Μάλιστα είχε βγει και η σχετική επίσημη απόφαση ήδη από τις 4 Ιουλίου. Όμως, λίγο πριν περάσει το κατώφλι της φυλακής ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών παρενέβη και μπλόκαρε την άδεια.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Reuters: Δεν υπάρχει συμφωνία δανειστών-Αθήνας για τις συντάξεις



Δύο πηγές που επικαλείται το Reuters λένε από τη μια ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είναι «πρώιμη» και από την άλλη ότι δεν έχει υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το συνταξιοδοτικό.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίς το πρωί το κρατικό ΑΠΕ ότι οι δανειστές μιλούν για ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 κινείται το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

Η μια πηγή είπε ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είαι «πρώιμη». «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά» είπε στο Reuters η ίδια πηγή των δανειστών.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και με αυτό το σκεπτικό νομοθέτησε τη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου το 2019 και το 2020, αντίστοιχα, με την κυβέρνηση να δηλώνει τις τελευταίες ημέρες ότι θεωρεί αχρειάστα αυτά τα μέτρα καθώς ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους.



Πηγή : protothema.gr


Το σύστημα υγείας Πολάκη - ΣΥΡΙΖΑ! Guardian: Στο έλεος του θεού οι τουρίστες στην Ελλάδα


Ο πλήρως αποτυχημένος Παύλος Πολάκης εγκληματεί κατά της υγείας των Ελλήνων πολιτών και των τουριστών της χώρας μας σε βαθμός κακουργήματος.

Ο θάνατος μίας Βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο, που αποδόθηκε στην άθλια κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι ιατρικές υποδομές στην Ελλάδα των Πολάκη - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κέντρισε το ενδιαφέρον του Guardian.

Σε ένα άρθρο κόλαφο για το σύστημα υγείας της χώρας μας, το δημοσίευμα επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες, εάν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια ιατρική ανάγκη.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και  στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου : «Αυτή η περίπτωση του άδικου θανάτου μίας Βρετανίδας τουρίστριας είναι αποτέλεσμα της απελπιστικής κατάστασης των ιατρικών υποδομών στα ελληνικά νησιά. Οι ελλείψεις γιατρών, βασικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και αναλώσιμων υλικών συνιστούν συνιστούν τεράστια απειλή για χιλιάδες τουρίστες και φυσικά τους πολίτες μας», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος στην ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα, Helena Smith.

«Οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα εκτός μεγάλων πόλεων, είτε σε νησιά, είτε σε ορεινές περιοχές, βρίσκονται στο έλεος του θεού», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος

Η Βιβιέν Τέιλορ, από το Οξφορντσάιρ, είχε έρθει στην Ελλάδα με ένα γκρουπ τουριστών που ταξίδευε με θαλαμηγό, ό ταν άρχισε να διαμαρτύρεται για πόνους στο στήθος, αργά το βράδυ. Όταν κλήθηκε ασθενοφόρο από το τοπικό κέντρο υγείας, την πληροφόρησαν ότι δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο τη νύχτα και ότι θα έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο.




Fake news το δημοσίευμα του ΑΠΕ για δήθεν κατάργηση της περικοπής των συντάξεων;



Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαψεύδουν το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν ενημερωθεί από τους θεσμούς ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο και ότι η περικοπή των συντάξεων που έχει θεσμοθετήσει ο Αλέξης Τσίρπας θα καταργηθεί. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρέπει να απαντήσει γιατί είναι ντροπή για την ενημέρωση και για την χώρα.

Νέα Δημοκρατία : Ανακριβές το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για συνάντηση της Ν.Δ. με Θεσμούς

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή άλλο ένα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Το Κίνημα Αλλαγής διέψευσε δια του Σταμάτη Μαλέλη που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 το τηλεγράφημα του ΑΠΕ ότι οι Θεσμοί συζήτησαν με την αντιπολίτευση την ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019: «Διαψεύδουμε το ΑΠΕ ότι συζητήθηκε τέτοιο θέμα μαζί μας. Το θέμα το θέσαμε εμείς, αυτοί δεν το είχαν στην ατζέντα. Εμείς τους είπαμε ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ πληρώνεται από τα χρήματα που λαού και δεν πρέπει να κάνει τέτοιες ασχήμιες».

Η απάντηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρακτορείο απαντώντας αναφέρει ότι εμμένει στο ρεπορτάζ των συντακτών του. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι:

«To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του. Οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.


Ν.Δ: Η Αχτσιόγλου, απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφική πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ




Δήλωση Τομ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ. κ. Γ. Βρούτση - Απάντηση στη συνέντευξη Τύπου της κ. Αχτσιόγλου

«Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ. Αχτσιόγλου σήμερα, απέφυγε για άλλη μία φορά να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφική πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πορεία η οποία οδήγησε σε: 

21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.
1,9 εκατ. νυν συνταξιούχους σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους.
35% μειώσεις στις κύριες συντάξεις και 45% στις επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους.

Αντί να απολογηθεί για όλα αυτά, η Υπουργός Εργασίας, κατά την προσφιλή της τακτική, προτίμησε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνοντας το σχέδιο της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. 

Χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε συνταξιούχους και εργαζομένους ο νόμος Κατρούγκαλου, προαναγγέλοντας την αναθεώρηση ορισμένων πτυχών του. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από αυτή την Κυβέρνηση. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει, είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν».


Λέκκας : Έχουμε προειδοποιήσει και για άλλες 7 παραλίες



Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως έχουν ήδη γίνει προειδοποιήσεις από την πλευρά τους και για άλλα επίφοβα, για κατολισθήσεις, σημεία. 

Για επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων 7 παραλίων των Επτανήσων, έκανε λόγο ο κ. Λέκκας μιλώντας για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις. 

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η ‘ζωνοποίηση’ των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται».

Πηγή: skai.gr


Βουλευτής έφυγε από την ΔΕΘ επειδή του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο!



Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής από τον βουλευτή Αττικής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρη Καβαδέλλα επειδή του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ.

Ο βουλευτής εξηγεί στην επιστολή του πως του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο με τον ίδιο να αρνείται και να αποχωρεί διαμαρτυρόμενος κάνοντας λόγο για προσβλητική συμπεριφορά.

Όπως εξηγεί ο κ. Καβαδέλλας του στάλθηκε πρόσκληση από την ΔΕΘ ώστε να παραστεί στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, επειδή όμως δεν μπορούσε να παρευρέθη θέλησε να πάει στην ΔΕΘ τέσσερις μέρες αργότερα.

«Αντιμετώπισα στην έκθεση προσβλητικό και εχθρικό προς τον Κοινοβουλευτισμό περιβάλλον. Η υπεύθυνη με εξεδίωξε λέγοντας μου να περάσω από τα ταμεία να βγάλω εισιτήριο σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως τζαμπατζήδων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Αρνήθηκα να αποκριθώ στην προσβολή αυτή και αποχώρησα διαμαρτυρόμενος εντόνως για την εχθρική, προσβλητική ,υποτιμητική αυτή συμπεριφορά των υπευθύνων της διεθνούς έκθεσης που πηγάζει βέβαια και από την ανεπαρκή στάση των συναρμόδιων Υπουργών» προσθέτει.

«Εγώ προσωπικώς δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία. Προσήλθα για να τιμήσω αφ’ ενός την Θεσσαλονίκη και αφ ετέρου τους διοργανωτές και τους εκθέτες. Για μένα θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο» καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση ζητώντας του να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που θα πράξει.

Πηγή: thessnews.gr


Ένας τραυματίας από επίθεση χούλιγκανς στα Σεπόλια, σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ



Περίπου 20-25 άτομα χωρίς κάποιο διακριτικό, πραγματοποίησαν μια στρατιωτικού τύπου αιφνιδιαστική επίθεση σε γειτονιά των Σεπολίων, με στόχο τα γραφεία συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ, στην διασταύρωση Αθανάτων με Αυλώνος, τα οποία όμως ήταν κλειστά.

Οι επιδρομείς ήταν πεζοί, φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και ξύλα και μάλιστα έφεραν και πυροσβεστήρες.

Κατά την επίθεσή τους που κράτησε ελάχιστα λεπτά, αφού τα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ ήταν κλειστά, έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή και έριξαν κάτω μερικές μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, κυνήγησαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα τραυματίστηκε ελαφρά από ροπαλιά.


Οι χούλιγκανς ήρθαν από περιοχή πάνω από την Λιοσίων και μέσω της οδού Σιώκου, διέσχισαν το πάρκο ΑΤΛΑΣ σχεδόν τρέχοντας. Περίπου την ίδια διαδρομή ακολούθησαν και κατά την διαφυγή τους, την οποία κάλυψαν με σκόνη από τους πυροσβεστήρες, ώστε να μην είναι ορατοί.


Μέσα σε 10 περίπου λεπτά στην περιοχή κατέφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, πάνω από δέκα μοτοσυκλέτες συνολικά ενώ μέχρι στιγμής ε΄χουν γίνει πάνω από 10 προσαγωγές.

Το γεγονός αυτό ήρθε σε συνέχεια άλλης παρόμοιας επίθεσης σε καφετέριες του Κολωνού το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: sepolia.net 


Η Νέα Δημοκρατία για τις αναρτήσεις στο twitter των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, κ.κ. Αλαφογιώργου - Κοτρώτσου



H Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τις χθεσινές αναρτήσεις στο twitter των δημοσιογράφων, κ.κ. Αλαφογιώργου και Κοτρώτσου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Παππάς, πανηγυρίζει για τη δήθεν άψογη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις χθεσινές αντεγκλήσεις μεταξύ δημοσιογράφων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε., στις οποίες γίνεται αναφορά στο ρόλο του Υπουργού ΨΗΠΤΕ και έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με αφορμή, λοιπόν, τις χθεσινές δημόσιες αντεγκλήσεις, η Νέα Δημοκρατία ζητά για άλλη μια φορά από τον κ. Παππά να απαντήσει πώς διασφαλίζονται η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα, η μεγιστοποίηση της σχέσης κόστους οφέλους και, κυρίως, η διαφάνεια από πλευράς Υπουργείου ΨΗΠΤΕ όσον αφορά τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε.

Περιμένουμε την αντίδραση του αρμόδιου Υπουργού και τις απαντήσεις του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου». 


Η ερώτηση :

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον: Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Θέμα: «Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής εξωτερικών και μεικτών παραγωγών από την ΕΡΤ Α.Ε.». 

Στην από 7.4.2017 ερώτηση που είχαμε καταθέσει προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ σχετικά με τα κριτήρια επιλογής από την ΕΡΤ Α.Ε. εξωτερικών και μεικτών παραγωγών καθώς και σχετικά με τα κριτήρια ανανέωσής τους, ο Υπουργός μας απάντησε, ότι «Οι παραγωγές επιλέγονται κατόπιν αξιολόγησης, με κριτήριο το βαθμό στον οποίο συμβάλλουν στην ενημέρωση, μόρφωση και στην ψυχαγωγία των πολιτών-τηλεθεατών, καθώς και το βαθμό ανταπόκρισης στην ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική και πολιτιστική αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μικτές παραγωγές, παράγοντας καθοριστικής σημασίας, πέραν των ανωτέρω, για την ανάθεση είναι η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω τεχνικών διευκολύνσεων και άλλων υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει η ΕΡΤ για την πραγματοποίηση της παραγωγής.».

Επειδή στην παραίτηση του το Μάιο 2018 ο  πρώην γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, κ. Μιχαλίτσης αναφερόμενος στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ισχυρίζεται, πως έχει «υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό», πως έχει «ξεδοντιάσει την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη», πως «αδιαφορεί συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου» και πως «σχεδίασε αδιαφανώς και ενέκρινε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονόμασε “νέο Οργανόγραμμα” που γυρίζει οργανωτικά την εταιρείᬬ¬¬ μας στον προηγούμενο αιώνα». 

Επειδή ο  Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γιώργος Θαλασσινός σε πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του το Σεπτέμβριο 2018  αναφέρει μεταξύ άλλων για την ΕΡΤ Α.Ε. : «Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».». http://www.iefimerida.gr/news/441084/thalassinos-stin-ert-oi-syndikalistes-den-ergazontai-oi-dieythyntes-den-ehoyn-ptyhio#ixzz5Pyv9Qwff 

Επειδή σε πρόσφατες αντεγκλήσεις μεταξύ δημοσιογράφων της ΕΡΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ως προς το περιεχόμενο και το ύφος τους ουδόλως  συνάδουν με το πρότυπο μιας σύγχρονης και χρηστής ευρωπαϊκής δημόσιας τηλεόρασης, έγινε αναφορά στο ρόλο του Υπουργού ΨΗΠΤΕ και έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα σχετικά με τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε.. https://www.crashonline.gr/media/1233324/vgikan-ta-machairia-metaksy-dimosiografon-tis-ert-gia-to-kostos-ton-ekpompon-eikones/ 

Ερωτάται εκ νέου ο κ. Υπουργός, με ποιον τρόπο διασφαλίζονται η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα, η μεγιστοποίησης της σχέσης κόστους οφέλους και η διαφάνεια από πλευράς Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και από τον αρμόδιο Υπουργό όσον αφορά στις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε..  


Η Ερωτώσα Βουλευτής


Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου



43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και εικονικές αερομαχίες με Τούρκικα αεροσκάφη



43 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έκαναν μόνο εχθές Πέμπτη οι Τούρκοι.

Συνολικά όπως αναφέρει και το επίσημο έγγραφο, 13 τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 που πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς, δύο CN-235, ένα Τ-38 και τέσσερα ελικόπτερα) πραγματοποίησαν και 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. 

Από τα 13 τούρκικα αεροσκάφη τα δύο μαχητικά ήταν οπλισμένα, όλα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.




Αμείωτος ο ρυθμός αιτήσεων αποποίησης κληρονομιάς και το πρώτο 8μηνο του έτους



Ξεπέρασαν τις 50.000 από τις αρχές του έτους - Τι δείχνουν τα στοιχεία από τα ειρηνοδικεία της χώρας.

Ένα άτυπο κίνημα «Δεν κληρονομώ» έχει δημιουργηθεί από χιλιάδες πολίτες που αποποιούνται τις κληρονομιές ακινήτων που δέχονται λόγω της βαριάς φορολογίας που αυτή φέρνει μαζί της.

Οι φορολογούμενοι προτιμούν να αφήσουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν παρά να φορτωθούν με περισσότερους φόρους και περισσότερα χρέη.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εφημερίδα Τα ΝΕΑ, από τις αρχές του έτους σε όλη τη χώρα οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς έχουν ξεπεράσει τις 50.000.

Ενδεικτικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το τελευταίο 8μηνο κατατέθηκαν 10.083 αιτήσεις ενώ ολόκληρο το 2017 είχαν κατατεθεί 14.075. Στη Θεσσαλονική φέτος έχουν φτάσει τις 5.600 (7.950 όλο το 2017), στην Πάτρα τις 1.452 (2.060 όλο το 2017), στο Χαλάνδρι τις 1.583 (2.223 όλο το 2017), στο Μαρούσι τις 1.242 (1.827 το 2017) και στο Ίλιον τις 903 (940 όλο το 2017).

Η χειρότερη χρονιά ήταν το 2017 όταν συνολικά κατατέθηκαν 130.000 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς ακινήτων, αριθμός αυξημένος κατά 214% σε σχέση με το 2014 όταν είχαν κατατεθεί 41.368 αιτήσεις.

Ειδικοί, σύμφωνα με Τα ΝΕΑ, εκτιμούν ότι και φέτος ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 2017 χωρίς να αποκλείεται και να το ξεπεράσουν.


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας να παράσχει στοιχεία για το ΕΣΠΑ



20 μήνες. 16 Ερωτήσεις. Καμία απάντηση από το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, για την κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με τις οποίες ζητούνται στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«20 μήνες. 16 Ερωτήσεις. Καμία απάντηση. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ και 20 μήνες. Ο λόγος είναι προφανής, θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Διότι την ώρα που η αγορά χρειάζεται άμεσα πόρους για να επιστρέψει σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης, η χώρα μας παραμένει 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε.»

Πλήρης δήλωση:

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ και 20 μήνες. Ο λόγος είναι προφανής, θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Διότι την ώρα που η αγορά χρειάζεται άμεσα πόρους για να επιστρέψει σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης, η χώρα μας παραμένει 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, έχω καταθέσει συνολικά 16 Απλές και Επίκαιρες Ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με την απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν έχω λάβει την παραμικρή απάντηση εδώ και 20 μήνες, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Oι εξασφαλισμένοι ευρωπαϊκοί πόροι για την επιχειρηματικότητα, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος που σήμερα πλήττεται. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να τους αξιοποιεί πλήρως και να προσφέρει κάθε δυνατή ενημέρωση στους Βουλευτές, στο πλαίσιο άσκησης της αποστολής τους. Ιδίως δε, όταν υπάρχουν δικαιούχοι που έχουν καταθέσει επενδυτικά σχέδια σε δράσεις που έχουν εκκινήσει το 2016 και μέχρι σήμερα δεν λάβει ούτε ένα ευρώ».


On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών



Τέλος στους υπάρχοντες φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων επιχειρεί να βάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τη δημιουργία από το νέο έτος κλειστού κυκλώματος με το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα καταγράφονται on line, δηλαδή τη στιγμή που γίνονται, οι συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Τα διαφυγόντα έσοδα ΦΠΑ ανέρχονται σε δισ. ευρώ, υποστηρίζει στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, επισημαίνοντας ότι «οι φορολογικοί μηχανισμοί δεν μας λένε όλη την αλήθεια για τις συναλλαγές των επιχειρήσεων». Είναι ένα σύστημα το οποίο θα πρέπει να αλλάξει ώστε να περιοριστεί η απόκρυψη εισοδημάτων και η φοροδιαφυγή που συντελείται μέσω των φορολογικών μηχανισμών και των λογισμικών που χρησιμοποιούνται.

Οι ελεγκτές, από την πλευρά τους, βρίσκονται απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Οπως σημειώνουν, κατά τον έλεγχο οι υπεύθυνοι στο ταμείο της επιχείρησης με το πάτημα ενός κουμπιού σβήνουν το παράλληλο σύστημα στο οποίο καταγράφονταν σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο οι αποδείξεις και επιστρέφουν στο κανονικό σύστημα, όπου οι παλαιές αποδείξεις χάνονται και παραμένουν μόνο τα στοιχεία και οι αποδείξεις των πελατών που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, με αποτέλεσμα να χάνονται τα ίχνη και, φυσικά, σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο.

Για παράδειγμα, σε μεγάλη επιχείρηση εστίασης στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι ο τζίρος τριμήνου αντιστοιχούσε σε 1,7 εκατ. ευρώ ενώ στον φορολογικό μηχανισμό είχαν καταγραφεί περίπου 180.000 ευρώ. Στις προθέσεις, λοιπόν, της ΑΑΔΕ είναι η χρησιμοποίηση συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η δημιουργία κλειστού κυκλώματος διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων online μέσω Διαδικτύου, τη στιγμή που πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Το σύστημα θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και κανείς δεν θα μπορεί να παρέμβει. Θα λειτουργεί λίγο-πολύ με τη λογική των POS. Βέβαια, η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να παταχθεί εξ ολοκλήρου με την υιοθέτηση νέων εξελιγμένων συστημάτων, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν οι φυσικοί έλεγχοι και δεν αποκλείεται να επεκταθεί το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, το οποίο συνδέεται με το αφορολόγητο όριο και στους ελεύθερους επαγγελματίες με διαφορετικά όμως κίνητρα.

Ενα ακόμη πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η εφορία είναι αυτό της διαχείρισης των πληροφοριών, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα προσληφθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2019 περίπου 1.800 νέοι υπάλληλοι στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που θα καλύψουν διάφορες θέσεις στη φορολογική διοίκηση. Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία η παραβατικότητα αγγίζει το 60% σε ολόκληρη την επικράτεια, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 16 δισ. (με βάση διάφορες εκθέσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί).

Οπως προκύπτει από τις εκθέσεις, τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή των φυσικών προσώπων εκτιμώνται σε 1,9%-4,7% του ΑΕΠ ετησίως, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα από ΦΠΑ ανέρχονται σε 3,5% του ΑΕΠ ή διαφορετικά σε 6,3 δισ. Στους βασικούς παράγοντες που τροφοδοτούν τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι η πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος και η συνεχιζόμενη αύξηση των φόρων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος, τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νίκης της Εθνικής με 70-63 την Σερβία



Σοβαρή και μετρημένη η εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε με σκορ 70-63 της Σερβίας στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και βάζοντας βάσεις για το παγκόσμιο κύπελλο στην Κίνα.

Πρώτοι σκόρερ  οι Καλάθης και Πρίντεζης με 15 πόντους ο καθένας, με τον Σλούκα να προσθέτει 11 και τον Μπουρούση να κάνει τρομερή εμφάνιση αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ, καθώς είχε 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ!

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Κυριακή με τη Γεωργία στην Τιφλίδα.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-32, 51-47, 70-63.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Μπουρούσης 9 (1 τρίπ, 10 ριμπ, 8 ασίστ), Καλάθης 15 (3 τρίπ, 5 ριμπ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 8 (1), Σλούκας 11 (3 τρίπ, 5 ριμπ, 4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4, Ντόρσεϊ, Μάντζαρης, Μήτρογλου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 6 (2), Βασιλόπουλος 2, Πρίντεζης 15.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μπιέλιτσα 9 (1 τρίπ, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπογκνάνοβιτς 19 (3/12 τρίπ, Γιόβιτς 11 (1), Νέντοβιτς 7 (1), Σιμόνοβιτς 2, Γέλοβατς, Κάλιντιτς, Λούτσιτς, Μίτσιτς 3 (1), Μιλουτίνοβ 7 (6 ριμπ), Ραντούλιτσα 4.


Ν.Δ. : Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις




Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. - Aπάντηση στη νέα ασαφή δήλωση του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις.

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε.

Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».