Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η Ελλάδα είναι μακριά από τις αγορές, λέει η Handelsblatt


Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από τις κεφαλαιαγορές, εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα του κ. Τσίπρα για έξοδο από τα μνημόνια.

Η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας κάνει λόγο για «επίπονη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές» και σχολιάζει τα εξής: «Ο Αλέξης Τσίπρας γιορτάζει το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας ως “λύτρωση”. Η χώρα θα πρέπει όμως να περιμένει ακόμη μέχρι να λάβει άφεση αμαρτιών από τις κεφαλαιαγορές».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πορευθεί προς το παρόν με τα χρήματα του δημοσιονομικού αποθέματος. «Διότι η χώρα είναι ακόμη αρκετά μακριά από την προσδοκώμενη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές. Τη Δευτέρα, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου βρέθηκε στο 4,19%.

Συγκριτικά: Το δεκαετές ομόλογο της Πορτογαλίας αποδίδει 1,83% στους επενδυτές, το ισπανικό 1,42%. Μεταξύ των πέντε κρατών της Ευρωζώνης που υπάχθηκαν από το 2010 σε προγράμματα στήριξης, η Ελλάδα παραμένει ακόμη ειδική περίπτωση».

«Η χώρα έμεινε στον μηχανισμό διάσωσης πάνω από οκτώ χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες χώρες το πολύ τρία. Η ελληνική διάσωση απορρόφησε περισσότερα κεφάλαια από ό,τι το σύνολο των προγραμμάτων των υπόλοιπων χωρών μαζί. Και κανένα κράτος της Ευρωζώνης δεν έχει υψηλότερο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ», επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα.

Η Handelsblatt παραθέτει τα παραδείγματα άλλων χωρών του ευρώ που είχαν χάσει την πρόσβασή τους στις αγορές, για να καταδείξει ότι ο δρόμος της επιστροφής στις αγορές είναι ακόμη μακρύς:

«Η Κύπρος ολοκλήρωσε πρόωρα το πρόγραμμά της το 2016, ακόμη όμως βρίσκεται στην κατηγορία των χωρών που τα ομόλογά τους αξιολογούνται ως “σκουπίδια”. Η Πορτογαλία μπόρεσε να βγει το 2014 από τον μηχανισμό διάσωσης, χρειάστηκε να περιμένει όμως μέχρι το 2017 για να επιστρέψει στην “επενδυτική βαθμίδα”. Οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν στην τελευταία στρατηγική τους ανάλυση για την παγκόσμια οικονομία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει το συντομότερο σε τέσσερα χρόνια το στάτους της “επενδυτικής βαθμίδας”». Ο Γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα «θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών με δοκιμαστική έκδοση ομολόγων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για διαρκή επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές. Το αν θα επιτευχθεί αυτό εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες που η Αθήνα αδυνατεί να επηρεάσει, αλλά και από τη μελλοντική πολιτική της κυβέρνησης».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα πρόκληση της ΕΡΤ ζητάει προσλήψεις που θα πληρώσουμε εμείς


Η ακροαριστερή διοίκηση προκαλώντας τους πολίτες ζητάει από τον Νίκο Παππά να φορτώσει τους Έλληνες, 206 προσλήψεις όταν έχει 2.251 εργαζομένους, μπαίνει μέσα χρεώνοντας τον ελληνικό λαό για να κάνει ακροαριστερή προπαγάνδα, και τα ποσοστά τηλεθέασης είναι στο ναδίρ.

Η αιτιολογία είναι ότι οι υπάλληλοι είναι αναγκαίοι για το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΕΡΤ για την νέα σεζόν.








Μπαίνουν με 3 σε ΤΕΙ που έγιναν πανεπιστήμια! Η απόλυτη ακροαριστερή παρακμή




Ο Γαβρόγλου πολέμιος της αριστείας το έκανε ακροαριστερή πράξη να μπαίνουν στον Πανεπιστήμιο ακόμα και με 3 στο γραπτό ,και για να το καταφέρει έκανε τα ΤΕΙ, Πανεπιστήμια.

Υποψήφιοι μπήκαν στα ΤΕΙ με 3000 μόρια προκειμένου στη συνέχεια να αποφοιτήσουν από Πανεπιστήμιο, βάσει του σχεδίου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για “πανεπιστημιοποίηση” των ΤΕΙ υποβαθμίζοντας έτσι τα Πανεπιστήμια.

Εξαιτίας του ακροαριστερού σχεδίου Γαβρόγλου για συγχώνευση των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ πολλοί φετινοί υποψήφιοι μπήκαν στα ΤΕΙ με χαμηλούς βαθμούς και θα αποφοιτήσουν από τα Πανεπιστήμια, υποβαθμίζοντας το ακαδημαϊκό επίπεδο.

Τα “πειράματα “ του κ. Γαβρόγλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση καταστρέφουν την παιδεία και το επίπεδο σπουδών στην χώρα.

Παρά τις αντιδράσεις των πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά εφέτος το 20ο Πανεπιστήμιο της χώρας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς.


Γελάει ο κόσμος με τον Νίκο Παππά και αυτά που είπε για ανασχηματισμό


Θα αναφερόμασταν σε όλα όσα είπε ο Νίκος Παππάς για τον ανασχηματισμό απελπισίας του Αλέξη Τσίπρα που χρησιμοποίησε πολιτικά ναυάγια από όλα τα κόμματα νομίζοντας ότι έτσι θα εκπροσωπεί όλους του Έλληνες, αλλά θα αναφέρουμε μόνο σε κάποια χαρακτηριστικά με σχολιασμό για να μην σας εκνευρίσουμε.

Όλα τα παρακάτω τα είπε μιλώντας "στο Κόκκινο" ο Νίκος Παππάς : «Η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας, όχι μονοκομματική, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντρική πολιτική δύναμη στο προοδευτικό φάσμα» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας για τον ανασχηματισμό και εκεί ξεσπάσαμε σε ασταμάτητα γέλια.

Σημείωσε επίσης ότι κεντρικό πολιτικό μήνυμα είναι το μήνυμα του ανοίγματος και της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου και «αυτό πρέπει να κρατήσουμε» και να μην μας πέσει προσθέτουμε.

Προτεραιότητα είπε για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μνημονίων το οποίο διαμορφώνει μια νέα κατάσταση την οποία δεν βλέπει κανένας Έλληνας πολίτης προσθέτουμε. Οι βασικές μας θέσεις μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και αυτό ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους που λένε ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη, έτσι νομίζει ότι γίνεται με το φτωχό ακροαριστερό του μυαλό ο Νίκος Παππάς.

«Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να συσπειρώσει καινούργιες δυνάμεις και ανοίγει εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι» σημείωσε κάνοντας ότι δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση αυτή έχει τελειώσει και μαζεύει μόνο πολιτικά σκουπίδια μαζί της που θέλουν να επιβιώσουν όσο και η ίδια η κυβέρνηση.

Ο Ν. Παππάς μιλώντας για τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, είπε ότι "η Αριστερά αποδεικνύει ότι έχει στελεχιακό βάθος" και εκεί κάναμε καινούργιο στομάχι από τα γέλια και συνέχισε για να μας αποτελειώσει λέγοντας ότι "μπορεί να αναδεικνύει ανθρώπους που είναι όχι μόνο εξοπλισμένοι πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά και άρτιοι σε τεχνολογικό επίπεδο".

Προσέθεσε ότι στον ανασχηματισμό υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, πολλές γυναίκες και υπογράμμισε ξανά ότι το κεντρικό μήνυμα είναι αυτό της διεύρυνσης της απήχησης της κυβέρνησης ,νομίζοντας ότι βάζοντας όποιον να΄ναι ότι να΄ναι θα έχει την αποδοχή των Ελλήνων!!!


Kυριάκος Μητσοτάκης: Θα επανέλθει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ




Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την άμεση επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «από το 2005, ως νέος βουλευτής, είχε υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη :

" Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων φωτίζουν κάποιες πολύ προσωπικές ιστορίες, που προσφέρουν μαθήματα ζωής σε όλους μας.

Ο 17χρονος Στάθης Ηλιάκης από τον Αλμυρό Βόλου, ορφανός από πατέρα, πέρασε πρώτος στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και δούλευε όλο το καλοκαίρι σε εργοστάσιο για να συγκεντρώσει χρήματα για τις σπουδές του.

Η Αλεξάνδρα Τζάτσου, μια 38χρονη σκληρά εργαζόμενη γυναίκα από την Κοζάνη, διεκδίκησε μια εντελώς διαφορετική πορεία στη ζωή της και πέτυχε να μπει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Κι ο Δημήτρης Μουδατσάκης από το Ηράκλειο Κρήτης έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο να σπουδάσει στα 84 του χρόνια.

Διάβασα τις ιστορίες τους χθες, ενώ όλοι ασχολούνταν με αυτόν τον ασυνάρτητο -κατά κυριολεξία- ανασχηματισμό. Και με γέμισαν αισιοδοξία.

Διότι ο Στάθης, η Αλεξάνδρα και ο κ. Μουδατσάκης επιβεβαίωσαν, με το παράδειγμά τους, αυτό που λέω συχνά: ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, φτάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Ότι αξίζουμε καλύτερα.

Οι ιστορίες τους όμως πρέπει να γίνουν και αφορμή προβληματισμού για όλους μας.

Η εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης.

Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει.

Σε όσους ξεκινούν σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, εύχομαι να χαρούν τα φοιτητικά τους χρόνια και να αποκτήσουν γνώσεις και παραστάσεις που θα τους δώσουν ουσιαστικά εφόδια για τη ζωή τους.

Θέλω όμως να απευθυνθώ και σε όσα παιδιά “απέτυχαν” στις εξετάσεις. Δεν βάζω τυχαία το ρήμα απέτυχαν εντός εισαγωγικών. Η ζωή, όσο μεγαλώνεις, σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις. 

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό μου στοίχημα για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας αν οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της στη Νέας Δημοκρατίας. Να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για μια Ελλάδα που θα δίνει πολλές ευκαιρίες σε όλους. Μια Ελλάδα που θα επιβραβεύει την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα. Μια χώρα όπου όλοι θα μπορούμε όχι μόνον να ελπίζουμε στο καλύτερο αλλά και να ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να το πετύχουμε."


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων φωτίζουν κάποιες πολύ προσωπικές ιστορίες, που προσφέρουν μαθήματα ζωής σε όλους μας.
Ο 17χρονος Στάθης Ηλιάκης από τον Αλμυρό Βόλου, ορφανός από πατέρα, πέρασε πρώτος στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και δούλευε όλο το καλοκαίρι σε εργοστάσιο για να συγκεντρώσει χρήματα για τις σπουδές του.
Η Αλεξάνδρα Τζάτσου, μια 38χρονη σκληρά εργαζόμενη γυναίκα από την Κοζάνη, διεκδίκησε μια εντελώς διαφορετική πορεία στη ζωή της και πέτυχε να μπει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.
Κι ο Δημήτρης Μουδατσάκης από το Ηράκλειο Κρήτης έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο να σπουδάσει στα 84 του χρόνια.
Διάβασα τις ιστορίες τους χθες, ενώ όλοι ασχολούνταν με αυτόν τον ασυνάρτητο -κατά κυριολεξία- ανασχηματισμό. Και με γέμισαν αισιοδοξία.
Διότι ο Στάθης, η Αλεξάνδρα και ο κ. Μουδατσάκης επιβεβαίωσαν, με το παράδειγμά τους, αυτό που λέω συχνά: ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, φτάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Ότι αξίζουμε καλύτερα.
Οι ιστορίες τους όμως πρέπει να γίνουν και αφορμή προβληματισμού για όλους μας.
Η εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης.
Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει.
Σε όσους ξεκινούν σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, εύχομαι να χαρούν τα φοιτητικά τους χρόνια και να αποκτήσουν γνώσεις και παραστάσεις που θα τους δώσουν ουσιαστικά εφόδια για τη ζωή τους.
Θέλω όμως να απευθυνθώ και σε όσα παιδιά “απέτυχαν” στις εξετάσεις. Δεν βάζω τυχαία το ρήμα απέτυχαν εντός εισαγωγικών. Η ζωή, όσο μεγαλώνεις, σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις.
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό μου στοίχημα για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας αν οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της στη Νέας Δημοκρατίας. Να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για μια Ελλάδα που θα δίνει πολλές ευκαιρίες σε όλους. Μια Ελλάδα που θα επιβραβεύει την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα. Μια χώρα όπου όλοι θα μπορούμε όχι μόνον να ελπίζουμε στο καλύτερο αλλά και να ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να το πετύχουμε.


Όταν έχεις χάσει την αξιοπρέπεια σου και καταλήγεις να ξεφτιλίζεσαι για την καρέκλα!



Είναι τραγικό μόλις μένεις στα αζήτητα και έχει τελειώσει το πολιτικό σου μέλλον, να χάνεις και την αξιοπρέπεια σου και από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχεις σε κυβέρνηση ακροαριστεράς που στηρίζεται από την ακροδεξιά.

Με λίγα λόγια ξεφτιλίζεσαι για μια καρέκλα και γλύφεις εκεί που έφτυνες κυρία Παπακώστα και αυτό θα σε ακολουθεί και θα σε χαρακτηρίζει πλέον για πάντα.

Και τι δεν έχει πει η Κατερίνα Παπακώστα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά επειδή έχει χάσεις πλέον την αξιοπρέπεια της τα έχει ξεχάσει όλα.

Οπότε να τα υπενθυμίσουμε γιατί όπως λέει και ο λαός ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει  :

4 Δεκ 2017

Πλειστηριασμοί… Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πολιτική που  προκύπτει άν στον πυρήνα της πολιτικής σου έχεις τον Άνθρωπο…άν θέλεις  πολιτική Ανάπτυξης καταργείς τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ,όπως ακριβώς  έκανε η Κύπρος μετά την κρίση…

Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδείνωσαν την ποιότητας της υγείας μας

6 Δεκ 2016

Στην πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης είπα, για την «συμφωνία «της κυβέρνησης… Ότι θα ωφελήσει, όλους όσοι θα ζούν το 2060…Η τύπου «Καστελλόριζο» πολιτική στην οικονομία βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.

3 Δεκ 2016

Η πολιτική  ηγεσία  του  υπουργείου  υγείας , ας αντιληφθεί  ότι  έχει  ξηλώσει το …πουλόβερ  στο σύστημα  υγείας…

20 Νοε 2016

Οι κ.Τζανακόπουλος και Πολάκης «έλυσαν το ζωνάρι τους » ως σωματοφύλακες του»θρόνου».Τα Πάθη  του  Λαού  ;δεν «καίγονται “

26 Ιουλ 2016

Ο πολιτικός κόσμος  οφείλει  να αναλάβει    θεσμικές πρωτοβουλίες , αφού  δείχνει  αμηχανία έναντι  του  Τσίπρα …

Ο Τσίπρας αξιοποιεί  τον χώρο  που του παραχώρησε η αντιπολίτευση, υποδύεται δε  τον θεσμικό  μεταρρυθμιστή …

Η υπερφίαλη συσσώρευση,  όλων  των εξουσιών, στον Πρωθυπουργό απαιτεί  αναθεώρηση. ..

Ένας Πρωθυπουργός που ακροβατεί στο κομματικό του σχοινί  δεν μπορεί  να μεταρρυθμίσει  τίποτα!

ΠτΔ  με αρμοδιότητες  στην Ε.Ε  , στην εξωτερική πολιτική ,  ισορροπεί  την   πρωθυπουργό κεντρική δομή . ..

25 Ιουν 2016

Προς κον Τσίπρα:Ο κοινωνικός  φιλελευθερισμός είναι  η λύση στην Ε.Ε. Εσείς  ,είστε  εφαρμοστής του νέο φιλε/ρισμού!

Είναι  προφανές  ότι , ο Τσίπρας από  «ευρωφοβικός» μεταλλάχθηκε σε παθιάρη «ευρωλάγνο»…

Προς κον Τσίπρα :τώρα που είστε  σίγουροι  ότι  δεν είστε  παρένθεση , ασχοληθείτε  με τους  μη προνομιούχους.

14 Αυγούστου 2014

Τι ταπείνωση. Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμορραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν.


Μιχάλης Καλογήρου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης



Δικηγόρος του Κώστα Σακκά των «Πυρήνων» είχε εκπροσωπήσει και τον Αγγελέτο Κανά που είχε κατηγορηθεί για τον ΕΛΑ, ενώ ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo» - Είχε εκπονήσει τα νομοσχέδια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Κολογήρου, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Σταύρο Κοντονή. Ο 43χρονος δικηγόρος κ. Καλογήρου αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς μαίνονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου και το περιβόητο νομοθετικό πλαίσιο Παρασκευόπουλου που άνοιξε το δρόμο για την υφ όρων απόλυση του συγκεκριμένου καταδίκου.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με σπουδές στην Ιταλία και με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, έχει χειριστεί ως δικηγόρος υποθέσεις με άρωμα τρομοκρατίας, όπως αυτή του Κώστα Σακκά ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης, είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος και τον Αγγελέτο Κανά, τον πρώην δήμαρχο Κιμώλου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ και τελικά αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

Μάλιστα, ως δικηγόρος του Κ. Σακκά, ο 43χρονος σήμερα νέος υπουργός Δικαιοσύνης είχε κρατήσει μια άκρως επιθετική γραμμή «κατακεραυνώνοντας» τους δικαστές ότι λαμβάνουν αποφάσεις καθ' υπαγόρευση της πολιτικής εξουσίας αρνούμενοι να αποφυλακίσουν τον Κ. Σακκά. Ο κατηγορούμενος, που αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικός και αρνούνταν ότι είναι μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε μάλιστα προχωρήσει τότε σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παράταση της προσωρινής του κράτησης για έξι μήνες ενώ είχε συμπληρώσει το ανώτατο όριο της προφυλάκισης και δεν είχε ακόμη δικαστεί.

«Γιατί έγινε αυτή η παρανομία; Μα επειδή μπορούν να την κάνουν. Η Δικαιοσύνη επιτρέπει στον εαυτό της να προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Ίσως γιατί η εικαζόμενη βούληση της εκτελεστικής εξουσίας της το επιβάλλει» είχε αναφέρει σε σχετική συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Καλογήρου και άλλοι δυο συνάδελφοί του για την υπόθεση Σακκά.

Μάλιστα, τότε ο κ. Καλογήρου ως δικηγόρος του Κ. Σακκά είχε προαναγγείλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας για την αντιμετώπιση που οι δικαστικές αρχές της χώρας του επιφύλαξαν στον εντολέα του. Ανακοίνωση υποστήριξης για τον Κ. Σακκά είχε εκδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τότε, στηλιτεύοντας την παράταση της προσωρινής του κράτησης την οποία χαρακτήριζε «παράνομη και αντισυνταγματική».

Τελικά, ο Κ. Σακκάς αποφυλακίστηκε το Ιούλιο του 2013 μετά από ένα μήνα περίπου απεργία πείνας, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Ο εν λόγω κατηγορούμενος μετά την πρώτη αποφυλάκισή του συνελήφθη δυο φορές ξανά από τις αρχές, του επιβλήθηκαν και πάλι αυστηροί περιοριστικοί όροι, ο οποίοι όμως δεν τον εμπόδισαν να τους παραβιάσει με αποτέλεσμα να διαφύγει και να συλληφθεί έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη τον Αύγουστο του 2016 στη Σπάρτη

Εκτός, όμως, από την ενασχόλησή του με ποινικές υποθέσεις ο κ. Καλογήρου ασχολήθηκε και με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Συμμετέχει στη δικηγορική εταιρεία του κ. Σωτήρη Φέλιου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη στη διαμάχη που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, για την υπόθεση της «Μayo».

Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου στις εκλογές του 2014 για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, κατέβηκε ως υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, έχει διατελέσει επίσης γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, νομικός σύμβουλος του υπουργού, Ν. Παππά, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μάλιστα, στον κ. Καλογήρου ο κ. Παππάς είχε αναθέσει την εκπόνηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ καθώς και το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός του θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αλλά ο κ. Κοντονής την αρνήθηκε. Ο κ. Κοντονής μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.

Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr


Ανασχηματισμός: Η πρώτη φορά Αριστερά κατέληξε στην Παπακώστα



Με αρκετό ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και την πρώην βουλευτή της ΝΔ το νέο κυβερνητικό σχήμα - Σε θέσεις κλειδιά πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού - «Φιλί ζωής» στον Πάνο Καμμένο με αύξηση των κυβερνητικών στελεχών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι ο ανασχηματισμός, που μαγείρευε τόσες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζει ρώσικη σαλάτα ή σχήμα τρικολόρε, καθώς έχει υπουργούς προερχόμενους σχεδόν απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους: πέρα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διαθέτει πλέον πρώην βουλευτές όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από τη ΝΔ, την Κατερίνα Παπακώστα.

Μία πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση όμως μιλά για… κοκτέιλ γεύσεων, μία μπαλάντα αισθήσεων και παραισθήσεων, καθότι ανακατεύει τα πάντα, με… μεθυστικό τρόπο: και ΠΑΣΟΚ και δεξιά και γυναίκες και αναβάθμιση ή τοποθέτηση πρωθυπουργικών κολλητών σε καίρια πόστα και επιστράτευση βουλευτών και έμφαση στη νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι έτσι ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαρωτικός ή δομικός. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν έβαλε καν στην κυβέρνηση στελέχη, που έχουν διακριθεί στην εσωκομματική κριτική. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε (ή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά) να μην αλλάξει το βασικό κορμό της κυβέρνησης. Με εξαίρεση το υπουργείο Εσωτερικών κανένα από τα υπόλοιπα κορυφαία υπουργεία δεν άλλαξε ηγεσία.

Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Καμμένος, Κοτζιάς, Παππάς, Σταθάκης, Σπίρτζης, Αχτσιόγλου, Γαβρόγλου, Ξανθός, Κουντουρά, Βίτσας, Φλαμπουράρης, κράτησαν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Την πλήρωσαν μόνο οι Κοντονής, Κουρουμπλής, Αποστόλου, Κονιόρδου.

Ο κ. Τσίπρας έβαλε σε θέσεις κλειδιά δύο στενούς του ανθρώπους: τον Αλέξη Χαρίτση στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Δικαιοσύνης τον Μιχάλη Καλογήρου, ελέγχοντας έτσι απευθείας κρίσιμους τομείς του κυβερνητικού έργου και μη εκχωρώντας τους σε «δελφίνους».

Πρασίνισε την κυβέρνηση για τα καλά: Με την πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την πρώην ευρωβουλευτή και φίλη του Κώστα Σημίτη Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά και την επιστράτευση του Μάρκου Μπόλαρη. Η στόχευση προφανής: άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Από το εγχείρημα αποκλείστηκαν όμως άλλα στελέχη, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Στέφανος Τζουμάκας κλπ.

Έκανε πράξη την αγάπη προς την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, βάζοντας στην κυβέρνηση την Κατερίνα Παπακώστα, που έχει εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ. Τέτοια μεταγραφή ούτε η Γιουβέντους με τον Ρονάλντο. Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του με αυτή την κίνηση, αφού έδωσε υπουργείο σε μία πολιτικό με εξαιρετικά ακραίες θέσεις και με σκληρή ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ στο, όχι τόσο μακρινό, παρελθόν.

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου τα δύο κεντρικά πρόσωπα του ανασχηματισμού. Η δεύτερη είναι η «αδυναμία» του κ. Τσίπρα, αφού την είχε τοποθετήσει επικεφαλής στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, αυξάνοντας τα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, προσπαθεί να δώσει «φιλί της ζωής» στον Πάνο Καμμένο, ενόψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης για την ίδια την επιβίωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κατά τα λοιπά ο ανασχηματισμός ενισχύει την παρουσία της «γενιάς Τσίπρα» στην κυβέρνηση, ενώ δίνεται η ευκαιρία και σε νέους βουλευτές να δοκιμάσουν την τύχη τους.


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων εξαιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης



Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, σχετικά με το ζήτημα των αθρόων αποφυλακίσεων κρατουμένων εξαιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να φέρουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε χιλιάδες αποφυλακίσεις κρατουμένων, υπονομεύοντας έτσι το κράτος δικαίου και το κύρος των δικαστικών αποφάσεων. Οι απαράδεκτες αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανοίγουν παράθυρα “γκρίζων” αποφυλακίσεων και έχουν ως αποτέλεσμα την καταρράκωση του αισθήματος δικαιοσύνης αλλά και ασφάλειας των πολιτών. 

Η Κυβέρνηση, όμως, δυστυχώς αντιμετωπίζει την ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα την αποσυμφόρηση των φυλακών, και όχι με στόχο τον εκσυγχρονισμό και συνολικό ανασχεδιασμό της. Επιμένει, μάλιστα, να μην αναγνωρίζει καν τις ευθύνες της για το ζήτημα. Ωστόσο, ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στις πρόσφατες προσχηματικές αιτιάσεις της Κυβέρνησης με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, επιβεβαιώνοντας ότι η αυτή οφειλόταν στην εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση. 

H Νέα Δημοκρατία, με Ερώτηση που καταθέτει σήμερα στη Βουλή, θέτει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να απαντήσει στα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

α. Πόσες υφ’  όρων απολύσεις έχουν λάβει χώρα μετά τη τροποποίηση του άρθρου 110Α Π.Κ. με το Ν. 4322/2015 και των τροποποιήσεων αυτού που ψήφισε η 
παρούσα Κυβέρνηση;

β. Πόσες βεβαιώσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) 
έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποφυλάκιση βαρυποινίτων και πόσες από αυτές αφορούν κυρίως ψυχικά νοσήματα;»

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.



Σκληρή ανακοίνωση State Department για Κουφοντίνα: Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του τρομοκράτη



Το αμερικανικό υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε και πάλι την προκλητική νέα άδεια Κουφοντίνα.
Η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert δήλωσε στο twitter «οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα την απελευθέρωση του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πήρε για 4η φορά άδεια στην Ελλάδα».

.@statedeptspox: U.S. strongly condemns the release of convicted terrorist Dimitris Koufodinas who was set loose for a fourth time on a 5-day furlough in .


Ο Ρουβίκωνας προειδοποιεί τον σύντροφο Τσίπρα για την Όλγα Γεροβασίλη : Δεν την λυπάσαι την Ολγα;



Το γνωστό ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης, δεν άφησε ασχολίαστο τον ανασχηματισμό και με ανάρτηση του στο facebook απευθύνεται στον σύντροφο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας και την οικειότητα που έχει μαζί του προσφωνώντας τον με το μικρό του Αλέξη, και του λέει : «Δεν λυπάσαι την Όλγα, ρε Αλέξη;».

Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
13 ώρες πριν
Δεν την λυπάσαι την Όλγα ρε Αλέξη;