Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Στήνει προκηρύξεις ο Παππάς με προκλητικά κριτήρια 5 μόρια το διδακτορικό - 40 η συνέντευξη



Το ότι είναι προκλητικός ο Νίκος Παππάς, στυγνός ακροαριστερός και αδιάφορος για τις αντιδράσεις, το ξέρει όλη η Ελλάδα, έτσι και αλλιώς έχει τελειώσει στην Βενεζουέλα την σχολή Μαδούρο.

Η μοριοδότηση για την προκήρυξη δέκα θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό δείχνει ποιος είναι ο Νίκος Παππάς.

Στον πίνακα αξιολόγησης προσόντων το πτυχίο βαθμολογείται με 2 έως 5 μόρια, το μεταπτυχιακό με 5 μόρια και το διδακτορικό επίσης, ακόμα και η απαιτούμενη συμμετοχή σε διαστημικές αποστολές βαθμολογείται με μόλις 10 μόρια.

Η συνέντευξη για «την αξιολόγηση της κατανόησης της εργασίας και της προσωπικότητας του υποψηφίου» βαθμολογείται προκλητικά με 40 μόρια και αυτό δείχνει ότι τι και εάν έχεις διαστημική εμπειρία 10 μόρια, πτυχίο 5, μεταπτυχιακό 5 και διδακτορικό 5 σύνολο 25 μόρια, η καλή συνέντευξη δηλώνοντας Συριζαίος θα πάρει  40 μόρια και χωρίς καν να μετρήσει η εμπειρία και τα πτυχία.

Έτσι κρίνει και βολεύει ημετέρους η ακροαριστερά, δεν πρέπει να είσαι άριστος αρεστός πρέπει να είσαι και είναι αδιάφορο η αποτελεσματικότητα.





Μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης και την χτύπησαν για 50 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα



Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε  δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα  ξημερώματα εισήλθαν σε οικία, που διαμένει ηλικιωμένη ημεδαπή και με  άσκησης σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και  μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ της Πάτρας. 

Τα κρούσματα ληστειών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Πάτρας. Πριν από λίγες ημέρες δύο ηλικιωμένοι έζησαν τον τρόμο μέσα στο ίδο τους το σπίτι στην περιοχή των Βραχνείκων όταν ληστές εισέβαλλαν και τους χτύπησαν ανελέητα προκειμένου να τους δώσουν χρήματα και κοσμήματα. 

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ληστεία μετά φόνου στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Γούναρη, όπου για μερικά κοσμήματα ο δράστης σκότωσε την Φούλα Παπανδρέου. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. 


Πηγή : tempo24.news


«Μάλλον διαταραγμένος» ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι



Ο άνδρας που φέρεται σκότωσε τη μητέρα του και την αδελφή του στην Τραπ είχε «σημαντικά» ψυχιατρικά προβλήματα και το προφίλ του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά (…) ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ από την Τραπ.

Το πρωί της Πέμπτης ο άνδρας με μαχαίρι σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του στο παρισινό προάστιο Τραπ και τραυμάτισε σοβαρά ένα τρίτο άτομο.

Ο νεαρός άνδρας, που σκότωσε τα θύματά του εν μέσω της οδού προτού καταφύγει σε ένα «καταφύγιο», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αργότερα από την αστυνομία, όταν έφυγε από το σπίτι εκείνο και έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών με απειλητικό τρόπο, δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε… το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία.

Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης, Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση χωρίς όμως να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προτού επιβεβαιωθεί ότι τα θύματα ήταν συγγενείς του επιτιθέμενου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

«Οι λόγοι πίσω από την επίθεση και το προφίλ [του δράστη] δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε άλλη πηγή.

Δικαστική πηγή δήλωσε πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, στην πρώτη ομιλία του έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν να μάχονται παρά τις πρόσφατες ήττες, σύμφωνα με ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες στον «ειδησεογραφικό» ιστότοπο al Furqan της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Πηγή : in.gr


Ν.Δ.: Το Υπουργείο Υγείας να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου



O Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Μήπως θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Υγείας να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα μετά και τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου;»

Πλήρης δήλωση

«Έντεκα θάνατοι -από τους οποίους οι έξι την τελευταία εβδομάδα- και 107 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2018 έως και τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων και μιλούν για επέκταση και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός δηλώνει ότι “δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία”. 

Αλήθεια πόσα θύματα θα έπρεπε να έχουμε ώστε να συντρέχει λόγος ανησυχίας και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα;».


Zώα εργαζόμενα και συντροφιάς ζητούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση στη χώρα μας



Θα μπορούσε να είναι μια μικρή προσωπική ιστορία από τις φετινές διακοπές: πώς αντιμετωπίζει κανείς την παραμέληση, κακομεταχείριση ή εγκατάλειψη ζώων που βρίσκει μπροστά του; Για μια ολόκληρη εβδομάδα παρακολουθούσα έναν κατακαημένο ταύρο σε ένα χωριό των Κυθήρων, δεμένο, μέσα στο καθημερινό λιοπύρι. Αντί ποτίστρας, ένα κομμένο πλαστικό μπιτόνι. Για σίτιση, τα ξερά χόρτα που έφτανε να βοσκήσει στην εμβέλεια του σχοινιού του, δηλαδή τον μικρό κύκλο όπου ήταν και οι ακαθαρσίες του. Ο ιδιοκτήτης ανανέωνε το νερό του κάθε τρία 24ωρα που σημαίνει ότι δίχως σκιά το ζωντανό έφτανε στα όρια της αντοχής του. Αρχικά τηλεφώνησα στην κτηνίατρο του νησιού που με παρότρυνε να πάρω στην αστυνομία για καταγγελία, το προβλέπει ο νέος νόμος άλλωστε. Ομως μια τέτοια κίνηση θα προξενούσε μεγάλο πρόβλημα στους ανθρώπους που με φιλοξενούσαν. Εγώ θα έφευγα, το πρόβλημα μάλλον δεν λυνόταν (ποιος αστυνόμος θα πήγαινε να δει καθημερινά αν ποτίζεται ο ταύρος;) και οι φίλοι μου θα εισέπρατταν την εχθρότητα των ντόπιων.

«Ετσι είναι οι χωριάτες εδώ», μου έλεγαν. «Βλέπουν τα ζώα σαν εργαλεία. Εσύ θα τους αλλάξεις; Για να είναι ακόμα στη θέση του ο ταύρος, κάπως επιζεί». Η μόνη λύση που βρήκα είναι να ανανεώνω εγώ το νερό του ζώου κάθε απόγευμα. Στην αρχή, με φοβόταν. Αργότερα συνήθισε. Εβαζε μάλιστα το μεγάλο μουσούδι του στο άδειο μπιτόνι για να μου δείξει ότι διψάει. Ομολογώ ότι έφυγα από τις διακοπές με την έγνοια της κακής του μοίρας. Οποιος δεν είναι εξίσου φιλόζωος μπορεί να το θεωρήσει υπερευαισθησία πολυτελείας εκ μέρους μου. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της τουριστικό προορισμό αν δεν λύσει τέτοιου τύπου προβλήματα. Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες θυμώνουν πολύ περισσότερο με την κακή έως απαράδεκτη συμπεριφορά στα ζώα που ενίοτε βλέπουν στη χώρα μας, είτε είναι τετράποδα συντροφιάς είτε ζώα «εργαζόμενα».

Η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Θήρας να πάρει το ζήτημα στα σοβαρά δείχνει ότι ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος κατανοεί πλήρως τις διαστάσεις του θέματος. Γνωρίζοντάς τον προσωπικά, είμαι σίγουρη πως φαινόμενα σαν και αυτά που καταγγέλθηκαν θα εξαλειφθούν και πως τα ζώα θα προστατευτούν όσο είναι δυνατόν σε ένα νησί όπου όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. «Η Σαντορίνη έχει 4.000 ιπποειδή. Κάποιες από τις καταγγελίες μπορεί να έχουν βάση, άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση προχωρούμε σε έλεγχο. Αλλες όμως είναι εντελώς fake news. Μέχρι και γαϊδουράκι από άλλο μέρος του κόσμου έχουν παρουσιάσει ως κακοπαθημένο σαντορινιό στα social media ορισμένοι άνθρωποι», δηλώνει στη στήλη ο δήμαρχος. Σε ειδική συνάντηση που κάλεσε με τους εκπροσώπους των ημιονηγών, αποφασίστηκε το τσιπάρισμα των ιπποειδών και η πλήρης καταγραφή τους.

Εργαζόμενα γαϊδουράκια έχει και η Υδρα, τα οποία επίσης βρίσκονται απροστάτευτα πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης έχει κινήσει τη διαδικασία για τα στέγαστρα και οι οικολόγοι του νησιού έχουν προτείνει τα στέγαστρα αυτά να ενταχθούν στο πλαίσιο της συνολικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη για όλο το λιμάνι. Μέχρι όμως να προχωρήσει αυτό, μήπως θα έπρεπε να τοποθετηθούν κάποια πρόχειρα σκίαστρα για τα ζώα αυτά που έχουν ωράρια και υποχρεώσεις; H ερώτηση απευθύνεται στους υπεύθυνους της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα οι τρεις αλλοδαποί



Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνουν πλήρως τη ληστεία, μετά ανθρωποκτονίας, του 25χρονου, την 15 Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου, όπου ευρίσκετο μαζί με την 23χρονη φίλη του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πώς έγινε το περιστατικό

Βραδινές ώρες της 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. 
Την 22:50΄ περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες της 23-8-2018 τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση, όπου και πήραν αναβολή για να απολογηθούν την Δευτέρα 27-08-2018.


Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι τους βομβαρδίζουν με «βόμβες ομοφυλοφιλίας»



Ο αντιαμερικανισμός στην Τουρκία φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο με παντός είδους θεωρίες συνωμοσίας να ανθίζουν…

O Μεχμέτ Μπαρλάς είναι ένας από τους πιο  φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους και έχει καθημερινή στήλη στην εφημερίδα Σαμπάχ την οποία διευθύνει ο αδελφός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Οικονομικών και γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Στη στήλη της περασμένης Δευτέρας λοιπόν ο  Μπαρλάς υποστήριξε, πως οι Αμερικάνοι στέλνουν εναντίον των εχθρών τους «ειδικές βόμβες» οι οποίες προκαλούν ομοφυλοφιλικές τάσεις μεταξύ των ανδρών.

Ο Μεχμέτ Μπάρλας παρουσίασε ως γεγονός μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιστημονικές έρευνες το 1944 για την παραγωγή βόμβας που θα προκαλούσε ομοφυλοφιλία μεταξύ των Ιαπώνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.


Είπε ότι τα έγγραφα για αυτό το έργο έχουν ληφθεί από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια πριν από αρκετά χρόνια. «Όταν οι ΗΠΑ θεωρήσουν εχθρική μια χώρα και τη βάλουν στο στόχαστρο τους, στα σχέδια τους είναι να ρίξουν μια βόμβα που είτε θα αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του λαού αυτής της χώρας είτε θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους της χώρας», έγραψε ο Μπαρλάς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ.: Αντί να αλληλοσυγχαίρονται στα αποκαΐδια οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, να δώσουν σήμερα, ξεκάθαρες απαντήσεις




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Έναν μήνα μετά την τεράστια καταστροφή στο Μάτι, η Κυβέρνηση επιχείρησε να μιλήσει περισσότερο για όσα "θα" κάνει για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018. Δυστυχώς, η ανακοίνωση της είναι τουλάχιστον ελλιπής αφού δεν δίνει απαντήσεις στα πλέον καίρια ερωτήματα τα οποία απασχολούν τους κατοίκους που προσπαθούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους. Η Νέα Δημοκρατία τα θέτει εκ νέου και θα επιμείνει σε αυτά μέχρι να λάβει πειστικές απαντήσεις: 

1) Πόσοι δικαιούχοι έλαβαν, μέχρι χθες, ένα μήνα μετά την εθνική τραγωδία, τα επιδόματα άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάστασης οικοσκευής;

2)  Είναι ασφαλές το περιβάλλον ώστε να διαμένουν στην περιοχή οι κάτοικοι ή υπάρχει πρόβλημα με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την ποιότητα του εδάφους; 

3) Υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αφαίρεση του αμιάντου που έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα ως οικοδομικό υλικό στην περιοχή; Έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι κάτοικοι για τον τρόπο διαχείρισης του στις ιδιοκτησίες τους; 

Αντί να αλληλοσυγχαίρονται στα αποκαΐδια οι συναρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, ας δώσουν, σήμερα έστω, ξεκάθαρες απαντήσεις. Άλλωστε οι ευθύνες τους για την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου δεν παραγράφονται και δεν λησμονούνται».


Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη! Κόλλησαν αφίσες




Όλα δείχνουν ότι δεν θα περάσει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και όποιοι κυβερνητική πατήσουν το πόδι τους στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ.

Οι Μακεδόνες έδειξα τις προθέσεις τους από νωρίς κολλώντας αφίσες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος.

Σύμφωνα με το  seleo.gr, η αφίσα με την επιγραφή «ανεπιθύμητος» κολλήθηκε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  και στο ασανσέρ που οδηγεί σε αυτά