Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Μπαλαφας: «Η Λέσβος δεν έχει πληγεί από το Μεταναστευτικό, δεν είχε ποτέ τουρισμό και οι κάτοικοι το έχουν αποδεχθεί»



Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας για τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό στο κανάλι Ε και την εκπομπή «Από νωρίς…» με τον Βαγγέλη Γιακουμή, τη Δέσποινα Βλεπάκη και την Ανθή Βούλγαρη, τόνισε μεταξύ άλλων:

**Το ΥΜΕΠΟ προωθεί σε αυτή την φάση, τις διαδικασίες για την ουσιαστική μείωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού που βρίσκεται στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, μέχρι το φθινόπωρο. Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύει τη χωρητικότητα των δομών στην ενδοχώρα, επισπεύδει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και συνεχίζει την μετακίνηση, όσων δικαιούνται, από τα νησιά στην ενδοχώρα.

**Αιχμή της κυβερνητικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να μην δέχεται η Ελλάδα δυσανάλογο βάρος από τις εισροές. Απαιτείται δίκαιη και αναλογική, υποχρεωτικού χαρακτήρα κατανομή του προσφυγικό πληθυσμούσε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης.

**Σε σχέση με την αποσυμφόρηση των νησιών Λέσβος και Σάμος ο κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι υπάρχει η δέσμευση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων θα φύγει από εκεί και θα μετακινηθεί προς την ενδοχώρα σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, η σε διαμερίσματα. Δεν χρειάζεται καταστροφολογία, κακομοιριά και μιζέρια γιατί στα νησιά μας έχει εκτιναχθεί ο τουρισμός, σημείωσε.

** "Η Λέσβος δεν έχει πληγεί από το Μεταναστευτικό, δεν είχε ποτέ τουρισμό και οι κάτοικοι το έχουν αποδεχθεί "

Αναλυτικά η απίστευτη δήλωση του Υφυπουργου Μεταναστευτικής Πολιτικής που….. εξοργίζει:



Πηγή : lesvospost.com


Δεν την νοιάζει η ξεφτίλα την Αχτσιόγλου και αλλάζει ημερομηνίες εκκαθάρισης εκκρεμών συντάξεων



Όλη η κυβέρνηση κοροϊδεύει και λέει ψέματα ασύστολα χωρίς ίχνος ηθικής, η Αχτσιόγλου θα έκανε την διαφορά.

Κοροϊδεύει τους συνταξιούχους η Έφη Αχτσιόγλου δήθεν ότι θα γίνει εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και αυτοί περιμένουν ακούγοντας την αλλεπάλληλη κοροϊδία της υπουργού εργασίας.

Από τον Ιανουάριο του 2017 που έδωσε την πρώτη υπόσχεση, μιλώντας στην ΕΡΤ  είπε ότι η  εκκαθάριση θα επιτευχθεί στο τέλος του 2018.

Είπε λοιπόν: «Το στοίχημα του Αυγούστου θα πάει λίγους μήνες πιο κάτω, αλλά νομίζω ότι εντός του χρόνου θα επιτευχθεί»,. Προσέξατε το νομίζω έτσι;

Θυμόμαστε χαρακτηριστικά, τον Ιανουάριο του 2017 που κορόιδευε ότι η εκκαθάριση θα γίνει έως τον Οκτώβριο του 2017. Τον Οκτώβριο του 2017 βγήκε στα κανάλια και υποσχέθηκε ότι η εκκαθάριση θα γίνει «οπωσδήποτε τον Ιούνιο του 2018». Τον Μάρτιο του 2018 βγήκε και είπε ότι αντί για τον Ιούνιο του 2018 η εκκαθάριση θα γίνει τον Αύγουστο του 2018. Τώρα βγήκε και είπε ότι η εκκαθάριση ΝΟΜΙΖΩ ότι θα γίνει τέλος του 2018.

Μην μας πείτε ότι συνεχίζει κάποιος να τους πιστεύει;;;;


Η Τουρκία εκλιπαρεί τον Τραμπ για τους δασμούς



H υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας ικέτεψε τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα, σημειώνοντας ότι η εμπορική διένεξη μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων μπορεί και πρέπει να λυθεί με διάλογο.

«Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες», ανέφερε με ανακοίνωσή της η υπουργός Ρουσχάρ Πεκάν.

«Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία», σημείωσε.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, οδηγώντας σε μεγαλύτερες απώλειες το τουρκικό νόμισμα. Λίγο αργότερα η Αγκυρα  προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις που επιβάλει και η πίεση που ασκεί το μόνο που θα εξυπηρετήσει θα είναι να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να επιβάλει ανταποδοτικά μέτρα, όπως κρίνει αναγκαίο, ενάντια στους αμερικανικούς δασμούς.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Χάμι Ακσόϊ τόνισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία επιθυμεί τα ζητήματα να λύνονται μέσω διπλωματίας, διαλόγου, καλών προθέσεων και συνεννόησης.


TA NEA


Η ψυχολογική ανάρρωση μετά από ένα καταστροφικό γεγονός



Τα καταστροφικά γεγονότα όπως οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι φωτιές στα δάση τυπικά είναι απρόσμενα, απότομα και δυσβάσταχτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σωματικά μένουν αλώβητοι, αλλά πολλοί υποφέρουν ψυχολογικά, ακόμα κι αν δεν βρίσκονταν στο επίκεντρό τους και δεν επηρεάστηκαν άμεσα από αυτά.

«Έπειτα από ένα καταστροφικό γεγονός πολλοί άνθρωποι έχουν ισχυρές συναισθηματικές ή σωματικές αντιδράσεις, οι οποίες είναι αρκετά φυσιολογικές», λέει ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία. «Για τους περισσότερους οι αντιδράσεις αυτές είναι παροδικές και υποχωρούν εντός λίγων ημερών ή εβδομάδων. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μην βιώνουν πρόβλημα ψυχικής υγείας, αλλά να ανησυχούν για πρακτικά ζητήματα ή να χρειάζονται πρακτικές συμβουλές λ.χ. για το τι θα πουν στα παιδιά τους ή πως θα υποστηρίξουν φίλους που επηρεάστηκαν από την καταστροφή. Στον αντίποδα, κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν αρκετά σημαντική θλίψη η οποία όμως ανταποκρίνεται στην υποστήριξη, στον καθησυχασμό και στην πρακτική βοήθεια».

Μερικές φορές όμως οι αντιδράσεις στο καταστροφικό γεγονός διαρκούν περισσότερο και είναι πιο σοβαρές. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με αρκετούς παράγοντες, όπως η φύση του καταστροφικού γεγονότος, το επίπεδο της υποστήριξης που λαμβάνει το άτομο, τα παλαιότερα και τα υπάρχοντα στρεσογόνα γεγονότα στη ζωή του, καθώς και η προσωπικότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι πάσχοντες μπορεί να χρειασθούν πρόσθετη στήριξη για να αντιμετωπίσουν το καταστροφικό γεγονός.

Υπάρχει, όμως, και μια μικρή μειονότητα ανθρώπων οι οποίοι κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και θα χρειασθούν εξειδικευμένη ψυχιατρική φροντίδα.

«Το να κατανοήσει κάποιος τις αντιδράσεις του στα καταστροφικά γεγονότα είναι πολύ σημαντικό για να διαχειριστεί τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές του, στην πορεία προς την ανάρρωση», τονίζει ο Δρ. Δέγλερης.

Οι πιθανές αντιδράσεις

Όπως εξηγεί, αμέσως μετά από ένα καταστροφικό γεγονός συχνά νιώθουμε εμβρόντητοι, αποδιοργανωμένοι ή αδύναμοι να δεχθούμε τις οδυνηρές πληροφορίες.

Καθώς αυτές οι αρχικές αντιδράσεις υποχωρούν, μπορεί να εκδηλωθούν πολλές άλλες όπως:

*  Έντονα ή απρόβλεπτα συναισθήματα. Το άτομο μπορεί να νιώθει συγκλονισμένο, να εκδηλώσει άγχος, νευρικότητα, υπερκινητικότητα ή να πενθεί. Μπορεί επίσης να εκδηλώνει έντονες διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης και ευερεθιστότητα.

*  Αλλαγές στις σκέψεις και στη συμπεριφορά. Το άτομο μπορεί να έχει επαναλαμβανόμενες και ζωντανές αναμνήσεις του γεγονότος, οι οποίες μπορεί να εμφανίζονται δίχως προφανή λόγο και να οδηγούν σε σωματικές αντιδράσεις, όπως ταχυπαλμία ή εφίδρωση. Μπορεί επίσης να έχει δυσκολίες στη συγκέντρωση ή τη λήψη αποφάσεων. Ο ύπνος και οι διατροφικές συνήθειες επίσης μπορεί να διαταραχθούν: άλλοι τρώνε και κοιμούνται περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

*  Ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα. Οι δυνατοί θόρυβοι, η μυρωδιά ενός ξύλου που καίγεται, ο ήχος ενός συναγερμού κ.λπ. μπορεί να φέρνουν στο νου τις αναμνήσεις από το καταστροφικό γεγονός, εντείνοντας το άγχος του ατόμου.

*  Δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι αντοχές του ατόμου μοιάζει να είναι μειωμένες, με συνέπεια να αυξάνονται οι διχογνωμίες και μερικές φορές οι καυγάδες με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες. Ή πάλι μπορεί το άτομο να κλειστεί στον εαυτό του, να απομονωθεί και να περιορίσει τις συνήθεις κοινωνικές δραστηριότητές του.

*  Σωματικά συμπτώματα εξαιτίας του στρες. Πονοκέφαλος, ναυτία και πόνος στο στήθος είναι μερικά από τα σωματικά συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν και να εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα. Μπορεί επίσης να επιδεινωθούν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Ό,τι από αυτά κι αν συμβεί, χρειάζεται ιατρική αξιολόγηση. Και αυτό, διότι όλα τα παραπάνω συνιστούν τη μετατραυματική διαταραχή άγχους (τη γνωστή διεθνώς ως PTSD - Post Traumatic Stress Disorder).

Τι να κάνετε

Τα καλά νέα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερες αντοχές απ’ όσες νομίζουν και με τον καιρό ξεπερνούν τις παραπάνω αντιδράσεις. Αυτό συνήθως συμβαίνει μέσα σε 1-2 μήνες από τα καταστροφικά γεγονότα και είναι ο κανόνας.

Για να βοηθήσετε τη διαδικασία της ψυχικής ανάρρωσης δοκιμάστε τα εξής:

*  Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να πενθήσει και προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί με τις διακυμάνσεις της ψυχικής σας διάθεσης.

*  Ζητήστε υποστήριξη από ανθρώπους που σας νοιάζονται και θα σας ακούσουν. Η κοινωνική υποστήριξη είναι κλειδί για την ανάρρωση από μία καταστροφή και φίλοι και συγγενείς μπορούν απλόχερα να την προσφέρουν.

*  Εκφράστε τα συναισθήματά σας με όποιον τρόπο μπορείτε. Μιλήστε στους άλλους, γράψτε τα σε ένα ημερολόγιο, δημιουργήστε κάτι με αυτά (π.χ. μία ζωγραφιά, ένα ποίημα) κ.λπ.

*  Ζητήστε βοήθεια από ομάδες υποστήριξης. Πάντοτε δημιουργούνται έπειτα από καταστροφικά γεγονότα και είναι ανεκτίμητες. Η συμμετοχή σε αυτές είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τα μοναχικά άτομα και για όσους δεν έχουν υποστηρικτικά άτομα στο περιβάλλον τους.

* Υιοθετήστε υγιεινές συμπεριφορές. Να τρώτε υγιεινά και να ξεκουράζεστε όσο χρειάζεστε. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης. Αποφύγετε το αλκοόλ και μην πάρετε ηρεμιστικά χάπια αν δεν σας τα χορηγήσει ένας γιατρός, διότι θα σας αποσπάσουν από τη διαδικασία της ενεργού αντιμετώπισης του συμβάντος.

* Ξαναρχίστε τη ρουτίνα σας ή/και δημιουργήστε νέα. Βάλτε π.χ. ένα πρόγραμμα στα γεύματα και στον ύπνο σας και αποκτήστε υγιεινές συνήθειες (λ.χ. να διαβάζετε βιβλία που σας ξεκουράζουν και σας ηρεμούν, να κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά σας κ.λπ.).

* Αποφύγετε τις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας. Οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή (π.χ. αλλαγή δουλειάς, διαζύγιο, αλλαγή καριέρας κ.λπ.) είναι από μόνες τους αρκετά στρεσογόνες. Αν τις κάνετε μεσούσης της ανάρρωσης από ένα καταστροφικό γεγονός, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Πότε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό

Αν έχετε επίμονα συναισθήματα θλίψης ή απελπισίας και νιώθετε ότι πολύ δύσκολα διεκπεραιώνετε τις καθημερινές υποχρεώσεις σας, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό στην ψυχική υγεία. Μπορεί να χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη για να διαχειρισθείτε τα συναισθήματά σας.


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


O οίκος Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε «BB-» από «B»



Σύμφωνα με τη Fitch, η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) της Ελλάδας ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα του ESM στις 20 Αυγούστου 2018.

Σε «BB-» από «B» αναβαθμίστηκε το αξιόχρεο της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης διατήρησε πάντως σταθερό το outlook της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου είχε αναβαθμίσει ξανά το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα σε "Β" από "Β-", με θετικό το outlook. 

Σύμφωνα με τη Fitch, η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) της Ελλάδας ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα του ESM στις 20 Αυγούστου 2018. Τα συνοδευτικά μέτρα για το χρέος βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του χρέους της γενικής κυβέρνησης. Η Fitch πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του χρέους υποστηρίζεται επίσης από τα πρωτογενή πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, από τις προσδοκίες που έχει ο οίκος αξιολόγησης για σταθερή αύξηση του ΑΕΠ, από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν νομοθετηθεί και θα τεθούν σε ισχύ έως το 2020 και από τους σχετικά μειωμένους πολιτικούς κινδύνους.

Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου είναι ουσιαστικά. Η συμφωνία προβλέπει την εμπροσθοβαρή (που δεν υπόκεινται σε πολιτικές προϋποθέσεις) καταβολή επιμήκυνση της αποπληρωμής τόκων και ωρίμανσης των ομολόγων σε δάνεια 96,4 δις. ευρώ του EFSF. Το χρέος και οι τόκοι για τα δάνεια του EFSF παρατείνονται μέχρι το 2033 (από το 2023 προηγουμένως). Η μέση ληκτότητα του ελληνικού χρέους (19 έτη, εξαιρουμένων των εντόκων και των repos) συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων στις χώρες που αξιολογεί η Fitch. Η επέκταση αναμένεται να επιμηκύνει περαιτέρω την ωρίμανση.


Πηγή : protothema.gr


Συνετρίβη κλεμμένο αεροσκάφος στο Σιάτλ το καταδίωκαν μαχητικά




Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα αργότερα, ενώ είχαν σηκωθεί μαχητικά αεροσκάφη για να το καταδιώξουν.

Πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες. 

Το κλεμμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο νησί Κέτρον και οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μηχανικός άγνωστης αεροπορικής εταιρείας έκλεψε το αεροσκάφος. 





Αυξήθηκαν 1,2% οι τιμές πώλησης ακινήτων



Ορατή είναι πλέον η ώθηση που έχει δώσει στην αγορά κατοικίας της Αθήνας η επενδυτική δραστηριότητα όσων ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν διαμερίσματα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων ή να αποκτήσουν άδεια παραμονής, στο πλαίσιο του προγράμματος για τη «χρυσή βίζα» ή και τα δύο μαζί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου της τελευταίας δεκαετίας. Αντιστοίχως, ανοδικά κινείται πλέον το σύνολο της αγοράς κατοικίας, καθώς η ΤτΕ ανέφερε ότι σε πανελλαδικό επίπεδο οι αξίες ενισχύθηκαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του φετινού δευτέρου τριμήνου, που επίσης αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό από το 2008, οπότε και ξεκίνησε η πτωτική πορεία της κτηματαγοράς, καταγράφοντας σωρευτικές απώλειες άνω του 45% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, ο πτωτικός κύκλος φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων της ΤτΕ, κατά το 2017 η πτώση των τιμών ήταν της τάξεως του 1%, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο προέκυψε οριακή άνοδος κατά 0,1%.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη για τα νεόδμητα ακίνητα (άνοδος 0,9%) παρά για τα παλαιότερα κτίσματα (άνοδος 0,7%). Αντιστοίχως, κατά το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε ετήσια άνοδος κατά 0,2% για τις νεόδμητες κατοικίες, ενώ για τα παλαιότερα ακίνητα οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Συνολικά, κατά το προηγούμενο έτος τα παλαιότερα διαμερίσματα σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 1,2%, ενώ τα νεόδμητα υποχώρησαν κατά 0,8%.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα καταγράφει αυτήν την περίοδο τη μεγαλύτερη άνοδο, ακριβώς επειδή έχει επωφεληθεί περισσότερο από την ανάπτυξη της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους (περίοδος Ιανουαρίου - Μαΐου) παρατηρήθηκε αύξηση των συναλλαγών κατά σχεδόν 50% σε ετήσια βάση, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση των συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων στο Υποθηκοφυλάκειο Αθηνών, το οποίο καλύπτει τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Αλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Enterprise Greece από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η περιοχή της Αττικής συγκεντρώνει πάνω από το 70% των αιτήσεων που έχουν γίνει για την έκδοση άδειας παραμονής από ανθρώπους εκτός Ε.Ε. που έχουν επενδύσει τουλάχιστον 250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων.

Τα παραπάνω στοιχεία συμπίπτουν με την εικόνα που περιγράφουν στελέχη της αγοράς ακινήτων, επισημαίνοντας ότι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, ολοένα και περισσότεροι ξένοι (και σε μικρότερο βαθμό Ελληνες) επενδυτές σπεύδουν να αποκτήσουν, κατά κανόνα, παλαιά διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να τα ανακαινίσουν και να τα εκμισθώσουν μέσω κάποιας ψηφιακής πλατφόρμας τύπου Airbnb. Περιοχές του ιστορικού κέντρου όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη και άλλες κοντινές συνοικίες, για παράδειγμα το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Στον αντίποδα, η αύξηση των τιμών στην υπόλοιπη χώρα είναι σαφώς ηπιότερη. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν της τάξεως του 0,2%, στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας σημειώθηκε άνοδος κατά 0,6%, ενώ στις παραθεριστικές περιοχές η αύξηση δεν ξεπέρασε το 0,3%. Αντιστοίχως, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο, η αύξηση στην Αθήνα άγγιξε το 0,4%, ενώ οριακές μειώσεις τιμών παρατηρήθηκαν σε Θεσσαλονίκη (-0,3%), στις άλλες μεγάλες πόλεις (-0,1%) και στις παραθεριστικές περιοχές της χώρας (-0,2%). Για το σύνολο του 2017, η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2016 ήταν 1%, 1,5%, 1,2% και 0,8% αντιστοίχως.

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τον ελέγχει κανένας αυτόν τον ακατάλληλο Κοτζιά; Ξαφνικά, φέρνουν πίσω τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα!



Αυτή η κυβέρνηση δεν πάει καλά στο σύνολο της και όλες οι κινήσεις της αποδεικνύουν ότι όσο παραμένει κυβέρνηση το κακό για την χώρα μας μεγαλώνει.

Κυκλοφόρησε συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, μετακινείται στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. 

Την απόφαση αυτή την πήρε προσωπικά ο Νίκος Κοτζιάς και όσοι γνωρίζουν λένε ότι τώρα μέσα σε αυτή την κόντρα και την αναμπουμπούλα με την Ρωσία δεν κάνεις κάτι τέτοιο εάν είσαι σοβαρός, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τον Κοτζιά οπότε καμία σοβαρότητα.

Οι εξελίξεις θα το δείξουν αλλά μάλλον το υπουργείο Εξωτερικών κάνει ότι κάνει όλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους για να καλύψει την ανικανότητα και ανεπάρκεια της και έτσι επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη για την ελληνορωσική κρίση στον Ανδρέα Φρυγανά  για πιθανές πλημμελείς ενέργειες ή λάθος χειρισμούς.





Ν.Δ. : Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. 

Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς.

Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις».


Οργή τουρκικού ΥΠΕΞ με Καμμένο : Είναι ανεύθυνος και επιπόλαιος



Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το ζήτημα κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περίμενε έξι σχεδόν μήνες για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η σύλληψή τους ήταν προσχεδιασμένη και «με εντολή Ερντογάν».

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο «ανεύθυνο» και «επιπόλαιο», ενώ επανέρχεται στο ζήτημα των οκτώ τούρκων πραξικοπηματιών, κατηγορώντας την Αθήνα ότι αρνείται να εκπληρώσει «τις δίκαιες και νόμιμες προσδοκίες» της Άγκυρας.

«Οι ισχυρισμοί του έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη χώρα μας, έγινε με τις οδηγίες του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι τα τελευταία παραδείγματα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Στην ελληνική πλευρά δόθηκε απαραίτητη ενημέρωση αναφορικά με τους λόγους που κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί. Το να επιχειρείται η διατήρηση μίας ατζέντας με αβάσιμες και χωρίς νόημα κατηγορίες, θεωρείται μία προσπάθεια να στραφεί αλλού η ελληνική κοινή γνώμη».


Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται πως είχαν εντολή από τον ίδιο τον Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μια πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία σε μια νύχτα με χιόνια να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σχέδιο» είχε αναφέρει ο υπουργός Άμυνας.


Πηγή : in.gr


Απίθανος ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς!



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, επικρατώντας 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-3) του Νόβακ Τζόκοβιτς για να προκριθεί έτσι στα προημιτελικά του τουρνουά στο Τορόντο! 

Ο Τσιτσιπάς, είναι το νούμερο «27» του παγκοσμίου ταμπλό, και χρειάστηκε 2 ώρες και 18 λεπτά απέναντι στον Σέρβο των 13 Γκραν Σλαμ, παίρνοντας τα δύο σετ με 6-3, ενώ ο «Νόλε» είχε ισοφαρίσει, κατακτώντας το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6. 

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τίμο Ζβέρεφ για την πρόκριση στα ημιτελικά.


«Χρυσό Μετάλλιο Η Παπαχρήστου Στο Τριπλούν»



Το τρίτο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά για τα ελληνικά χρώματα στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 4η ημέρα των αγώνων.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 14.60μ στη 2η προσπάθειά της και ανέβασε το συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στα 27, εκ των οποίων τα 11 χρυσά, 6 ασημένια και 10 χάλκινα. 




Ο Κυρίτσης "έβαλε" χέρι στο Τσίπρα που συνεχάρη την Παπαχρήστου για το χρυσό.



Ο αθλητισμός και οι παγκόσμιες επιτυχίες αθλητών δεν έχουν κόμματα και χρώματα, αλλά εάν ήταν ο αθλητής ακροαριστερός αντιεξουσιαστής, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο ακροαριστερός Κυρίτσης.

Στον τίποτα που τον πληρώνει ο ελληνικός λαός χωρίς να προσφέρει κάτι δεν άρεσε η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συγχαρεί την Βούλα Παπαχρήστου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Είναι απίστευτο και προκλητικό και εξοργιστικό ότι δεν άρεσαν στο τίποτα ακροαριστερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση τα συγχαρητήρια του Τσίπρα για τον αθλητή που μας έκανε περήφανους!

Θερμά συγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Το κόλλημα του Κυρίτση με την αθλήτρια που την χρεώνει στην Χρυσή Αυγή, τον εξόργισε και χαρακτηρίσε εάν είναι δυαντόν ως «κακή επιλογή» αυτή του Αλέξη Τσίπρα να τη συγχαρεί. 

Ο Αλ. Τσίπρας όφειλε, θεσμικά, να συγχαρεί την αθλήτρια ότι και να είναι ρε Κυρίτση και γίνεσαι απόλυτα ξεφτίλα στην κοινωνία με τέτοιες αναρτήσεις.