Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ο Ερντογάν θα ζητήσει δανεικά από τον θεό του; «Μην ανησυχείτε, εκείνοι έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον Θεό μας»




Ο θεός του Ισλάμ δίνει και δανεικά αφού κατά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε στους πολίτες "να μην έχουν καμία ανησυχία" εξαιτίας της υποχώρησης της τουρκικής λίρας, και συνέχισε λέγοντας "Μην ξεχνάτε, αν έχουν τα δολάρια τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα",

Η ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη του 10%, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να πέφτει στο ιστορικό χαμηλό των 6,4915 λιρών μετά την επιστροφή μιας τουρκικής αντιπροσωπείας από συνομιλίες που είχε στην Ουάσινγκτον χθες Πέμπτη χωρίς να προκύψει κάποια λύση για τη συνεχιζόμενη κρίση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν το σκληρό νόμισμα και τον χρυσό σε λίρες ώστε να ενισχύσουν την τουρκική λίρα που καταρρέει.


Tα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ : Μνημειώδεις ατάκες που εξοργίζουν την κοινωνία



Κάθε μέρα η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδίδει δελτίο καιρικών φαινομένων κι επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Πλέον, με την ανασύστασή της θα πρέπει να εκδίδει και δελτίο επικίνδυνων… δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης. Με πλήρη ασέβεια στους νεκρούς κι έχοντας χάσει πλέον κάθε μέτρο, υπουργοί και βουλευτές επιδίδονται σε πρωταθλητισμό… παπ@@@ιάς, όπως θα έλεγε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Μέσα σε 18 ημέρες, από την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι μέχρι σήμερα, το κυβερνών κόμμα έχει υποπέσει σε απίστευτες γκάφες με στελέχη τους να προβαίνουν σε λεκτικά ατοπήματα που δεν έχουν προηγούμενο.

Στην αντιπολίτευση τρίβουν τα χέρια τους για τα απανωτά αυτογκόλ που αποδομούν πλήρως την κυβέρνηση και κατεδαφίζουν κάθε προσπάθεια κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να αλλάξει το κλίμα που έχει βαρύνει επικίνδυνα.

Τις περισσότερες φορές όσα λέγονται αλλά και η εν γένει συμπεριφορά στελεχών δείχνει παντελή έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας, αλλά φανερώνει και την απελπισία στην οποία βρίσκονται εξαιτίας των ανεπαρκειών στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων.

Η προσβλητική δήλωση της Ελένης Αυλωνίτου για τις «π@@@ιες» που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ίσως το ελάχιστο μπροστά σε όσα είπε η ίδια στην ίδια εμφάνισή της. Μπορεί να πήρε πίσω την… ατυχή φράση της, αλλά όλα αυτά ωχριούν μπροστά σε όσα είπε για τους βασανισμένους ανθρώπους στο Μάτι που πέρασαν από την κόλαση στον παράδεισο και κατάφεραν να επιζήσουν.

Μιλώντας για όσους είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, ανέφερε ότι «έπρεπε να βουτάνε πιο βαθιά για να προστατευθούν από τα αποκαΐδια».

Το έχει ξαναπεί βέβαια αλλιώς: «Κάποιοι κάηκαν στη θάλασσα γιατί δεν είχαν εκπαιδευτεί.

Αν μη τι άλλο μόνο ντροπή πρέπει να νιώθει κάποιος ακούγοντας να μιλά έτσι ένας βουλευτής.

Το ημερήσιο δελτίο επικίνδυνων δηλώσεων είναι γεμάτο. Είτε λόγω έλλειψης τακτ, είτε αδιαφορίας για τις εξελίξεις και την οργή του κόσμου είτε απλά επειδή κάνουν λεκτικά λάθη στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση, οι βουλευτές προσφέρουν όχι γέλιο, αλλά άφθονη θλίψη.

Λίγες ώρες μετά την επική εμφάνιση της κ. Αυλωνίτου, ένας νέος βουλευτής, ο Δ. Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ακόμη φαεινή ιδέα. Αφού δικαιολόγησε τη στάση του Π. Πολάκη είπε: «Στα πλαίσια ενός τέτοιου φαινομένου (η κυβέρνηση) έκανε το καλύτερο δυνατόν για να σωθούν όσοι περισσότεροι σε αυτή τη φωτιά. Είχαν ένα αποτέλεσμα, βεβαίως είχαμε νεκρούς αλλά σώσανε και αρκετό κόσμο».

Απλά για τον βουλευτή είχαμε και κάποιους νεκρούς αλλά σώθηκε και κόσμος, κι αυτό είναι φυσιολογική δήλωση πολιτικού.

Μην ξεχνάμε τον Πολάκη οποίος είπε ότι οι νεκροί «θολώνουν» ή «μαυρίζουν» την εικόνα της κυβέρνησης, και μόλις έγινε χαμός απλά για τον υπουργό έφταιγαν τα βοθροκάναλα και τα ΜΜΕ που τον χτυπάνε.

Ο ίδιος υπουργός έχει στο παλμαρέ του κι άλλη δήλωση. Ξεχνώντας ότι βρίσκεται σε μια χώρα σε κατάσταση σοκ, αφού βρίζει τα ΜΜΕ της διαπλοκής καταλήγει να μας πει: «Η 21η Αυγούστου είναι κοντά, όση τυμβωρυχία και να κάνετε…». Προφανώς για τον υπουργό οι νεκροί θα πρέπει να ξεχαστούν μπροστά στην επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος έπαθε… Πολάκη κι έβαλε στην ίδια ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι με την έξοδο από το μνημόνιο.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση». Να ξεχάσουμε δηλαδή τους νεκρούς και να τρέξουμε για χορούς και πανηγύρια στις πλατείες.

Η Ρένα Δούρου είχε εξαφανιστεί επί δύο εβδομάδες αλλά φρόντισε να μας αποζημιώσει με δύο φάουλ. Ότι δε ζήτησε συγγνώμη γιατί κατά τη γνώμη της πρόκειται για «λεκτική άσκηση» κι ότι έχει ζητήσει την ίδρυση Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας που όμως έχει ιδρυθεί από το 2014.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη της κ. Δούρου η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε για την τραγωδία στο Μάτι ότι «έτυχε μια στραβή στη βάρδια της».

Από τις γκάφες δε μπορούσε να ξεφύγει και ο Γιάννης Τσιρώνης, ο… οικολόγος της κυβέρνησης. «Το ότι αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, δεν σημαίνει ότι είναι και φταίχτης», είπε ο υπουργός ενώ συνέχισε τα αυτογκόλ συγκρίνοντας το Μάτι με την 11η Σεπτεμβρίου:  «Θέλω να αναφέρω ένα άλλο τραγικό περιστατικό για να αποφορτίσουμε την κατάσταση, να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα. Όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα…».

Λίγο πιο παλιές αλλά ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις κι άλλων πρωταγωνιστών της κυβερνητικής τραγωδίας. Όπως αυτή του Χριστόφορου Βερναρδάκη ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να χτυπάμε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι 44 ετών.

Ποιος να ξεχάσει τη δήλωση του Νίκου Τόσκα λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία όταν είπε «ψάχνω για λόγους συνείδησης να βρω ένα λάθος, αλλά δεν βρίσκω».

Ούτε τον Πάνο Καμμένο να επιτίθεται σε κατεστραμμένο κάτοικο του Ματιού που διαμαρτυρήθηκε γιατί τους εγκατέλειψαν όλοι την ώρα της πυρκαγιάς και να του λέει: «Αυτά τα λες εσύ και ο Πορτοσάλτε».

Ας θυμίσουμε κι άλλες δηλώσεις που προκάλεσαν το περί δικαίου αίσθημα:

Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό». Κι όμως, αυτός ο αρχηγός παραμένει στη θέση του ακόμη και σήμερα που ο πολιτικός του προϊστάμενος παραιτήθηκε.

Αρχηγός της Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας: «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Εκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους».

Κίνηση Πράττω, δηλαδή Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Καπάκης: «Στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε».

Νίκος Κοτζιάς σε ποιητική διάθεση, ενώ το αίμα των 88 ανθρώπων είναι ζεστό, στέλνει μήνυμα στους φίλους του: «Ο Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών, θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών, να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του». Είναι αυτό που λέμε «ποιητής εκ του προχείρου, έχων τη μορφή του χοίρου».

Πάνος Καμμένος νούμερο 2: «Αυτό είναι έγκλημα του παρελθόντος. Ολες αυτές οι περιουσίες, η πλειοψηφία τους, είναι χωρίς άδεια και είχαν κάνει κατάληψη των ακτών χωρίς άδεια . Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες». Φταίνε οι νεκροί που είχαν αυθαίρετα δηλαδή, επομένως να καεί όλη η Ελλάδα που είναι μέσα στην άναρχη δόμηση.

Πάνος Καμμένος νούμερο 3: Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν», είπε ο υπουργός λες και δεν έγινε και τίποτε αφού εκεί σώθηκαν και μερικές εκατοντάδες.

Χρήστος Σπίρτζης: Αυτός που ως πρόεδρος του ΤΕΕ έλεγε πώς να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα στο Μάτι τόνισε πρόσφατα: «Η μάντρα που κάηκαν οι 26 άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα: Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας». Λες κι έχει καμιά σημασία ποιος είναι ο αυθαιρετούχος

Νεκτάριος Σαντορινιός: «Οι αρχηγοί μπορεί να δώσανε τις σωστές οδηγίες αλλά είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται από κάτω. Οι οποίοι έπρεπε να υλοποιήσουν τις οδηγίες και πιθανόν να τις υλοποίησαν λάθος». Αλλά… καμιά παραίτηση.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η αντικειμενική πραγματικότητα υπερέβη τη βούληση». Ο προκλητικός υπουργός που δεν είχε μια συγγνώμη να πει, δεν κατέβασε ούτε μια φορά το κεφάλι από ντροπή.

Θεανώ Φωτίου: «Λόγω του ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και ρίξαμε όλη μας την προσοχή εκεί, να βγούμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, μπορεί να μην το δουλέψαμε όπως οφείλαμε να το δουλέψουμε».

Φταίνε τα μνημόνια για τους νεκρούς στο Μάτι λοιπόν. Βρήκαμε τον ένοχο.


Πηγή : in.gr


Διάσωση σκύλου από πυροσβέστη σε φλεγόμενο κτίριο



Η διάσωση έγινε στην πόλη Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Κατά την κατάσβεση κτιρίου που είχε παραδοθεί στις φλόγες εντόπισαν οι πυροσβέστες ένα σκυλάκι και χωρίς δεύτερη σκέψη όπως θα ενεργούσαν και για ένα άνθρωπο, το μετέφεραν με ασφάλεια έξω από το κτίριο, του έδωσαν νερό.  

Ο σκύλος μετά την περιπέτεια του αναρρώνει και είναι σε θέση να σταθεί και να φάει.




Με τις π@@@ιές κόμματα που ψηφίζεται, π@@@ιές από παπάρες θα ακούτε!!



Η γνωστή πλέον Ελένη Αυλωνίτου, δεν ντρέπεται να ξεφτιλιστεί γνωρίζοντας ότι δεν θα ξαναδεί την βουλή παρά μόνο περνώντας απ΄έξω η σε φωτογραφίες, και έτσι σε διατεταγμένη υπηρεσία χαρακτήρισε στον τηλεοπτικό αέρα "π@@@ιά" τα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις φωτιές στο Μάτι! 

Δεν είναι η μόνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεφτιλίζεται, λέει ότι θέλει, αδιαφορώντας για το κόστος και αυτό γιατί η ποιότητα των στελεχών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κατωτέρας ποιότητας αποδεδειγμένα, με αποτέλεσμα η "π@@@ιά" να είναι καθημερινή από τα "π@@@ιά" στελέχη που απαρτίζουν την κυβέρνηση.

Κάποια στιγμή ο ψηφοφόρος όλων των κομμάτων που ζητούν την ψήφο μας και όχι μόνο της ξεφτιλισμένης κυβέρνησης όλων των εποχών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να προσέχει ποιους βάζει στην βουλή γιατί ξεφτιλίζεται η χώρα με τέτοια κατωτέρας ποιότητας ανθρώπους που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν και έτσι υποβαθμίζεται η πολιτική ζωή της χώρας.

Έχοντας βέβαια παράδειγμα τον χειρότερο πρωθυπουργό που έχει περάσει από την Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα που η "π@@@ιά" είναι στο αίμα του, τι περιμένεις από τους βουλευτές του;


Αυτοί είναι οι κακοποιοί που έκαναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών που διέπρατταν κλοπές, με την μέθοδο της απασχόλησης, από οικίες ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις στις 23-6-2018 στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Άμεση Δράση (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), διότι λίγο νωρίτερα προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ενέργειας, εισήλθαν σε οικία και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τιμαλφή.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο (2) περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΜΑΚΡΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-7-1989 στην Αθήνα



2. ΣΙΑΜΠΑΝΗ Κωνσταντίνο του Παναγιώτη και της Δωροθέας, γεννηθέντα στις 21-1-1989 στην Αθήνα



3. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 22-1-1996 στην Αθήνα



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος και ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6392023 του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Συνέντευξη Ρουβίκωνα: Αποδεχόμαστε τη βία ως πολιτικό εργαλείο



Σε κανάλι της Λατινικής Αμερικής, μίλησαν δυο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας - Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ - «Έκανε όσα δεν θα τολμούσε ούτε η δεξιά», αναφέρουν στην 26 λεπτών συνέντευξή τους.

Συνέντευξη στο κανάλι της Λατινικής Αμερικής που ανήκει σε Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα και Ουρουγουάη, έδωσαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα».

Στην 26 λεπτών συνέντευξή τους τα δυο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, δηλώνουν μεταξύ άλλων ότι «αποδεχόμαστε τη βία ως πολιτικό εργαλείο. Εμείς έχουμε ορίσει τους όρους και τα όρια της βίας που ασκούμε». 

Όπως αναφέρουν «το τέλος της διαδρομής είναι η αναρχία και ο κομουνισμός... αλλά είμαστε πολύ μακρυά». 

«Είμαστε ένα βασισμένο στην κοινωνία κίνημα και έτσι ενεργούμε» διαμηνύουν.

Στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο κατειλημμένο κτίριο Κ*ΒΟΞ, στα Εξάρχεια, βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον σοσιαλδημοκρατικό και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι κάνουν τα κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς ιστορικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα, την πούλησε και μετά την σκότωσε. Έκανε όσα δεν θα τολμούσε να κάνει ούτε η δεξιά, ακόμα και στα επίπεδα της καταστολής», αναφέρουν.




Πηγή : protothema.gr


Αυτή θα είναι η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών



Η σημερινή Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταργείται και αντικαθίσταται από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, που θα αποτελεί αυτοτελή δημόσια Υπηρεσία που θα υπόκειται ιεραρχικά στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της νέας Εθνικής Υπηρεσίας τοποθετείται Διοικητής, ο οποίος αποτελεί πρόσωπο εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και επιστημονικής επάρκειας.

Πώς θα επιλεχθεί ο επικεφαλής

Η επιλογή του επικεφαλής θα ενδυθεί όλους τους κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικής επιλογής, αφού θα οργανωθεί υπό την επίβλεψη ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων και θα επικυρώνεται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής.

Ποια θα είναι η δομή

Στη δομή της Υπηρεσίας και στο υψηλότερο επίπεδό της (στο πλευρό του Διοικητή) συγκροτείται και λειτουργεί μόνιμο και διαρκές Επιστημονικό Συμβούλιο από εκπροσώπους όλων των ερευνητικών επιστημονικών ιδρυμάτων και δομών της χώρας που εμπλέκονται στον τομέα των φυσικών καταστροφών (Δημόκριτος, ΕΜΥ, Εθνικό Αστεροσκοπείο, Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ινστιτούτα Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, κλπ).

Στη δομή της Υπηρεσίας και στο υψηλότερο επίσης επίπεδο στο πλευρό του Διοικητή συγκροτείται και λειτουργεί μόνιμο και διαρκές Επιτελείο Διοίκησης. Το Επιτελείο αυτό αποτελείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την ΕΛΑΣ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Λιμενικό, τα εθελοντικά σώματα, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, τη Δασική Υπηρεσία, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών, τα βασικά ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Η χρηματοδότηση

Η κυβέρνηση έχει ήδη διασφαλίσει την πλήρη χρηματοδοτική κάλυψη του προγράμματος ριζικής αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της ικανότητας της χώρας να θωρακιστεί από μελλοντικές φυσικές καταστροφές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι δεσμευμένοι πόροι από την ΕΤΕπ, το ΕΣΠΑ και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσουν συνολικά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μπετονιέρα πατάει στο κεφάλι μοτοσικλετιστή που γλιτώνει επειδή φοράει κράνος



Σωτήριο αποδείχθηκε το κράνος για μια γυναίκα στην Κίνα την οποία πάτησε στο κεφάλι μια μπετονιέρα.

Το απίστευτο περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η γυναίκα βρέθηκε στο έδαφος όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου άνοιξε την πόρτα του χωρίς να τη δει.

Η γυναίκα αφού έχασε την ισορροπία της βρέθηκε στην άσφαλτο την ώρα που δίπλα της περνούσε μια μπετονιέρα.

Ο οδηγός του μεγάλου οχήματος δήλωσε στη συνέχεια ότι είδε την γυναίκα να πέφτει και γι' αυτό πάτησε φρένο. Σύμφωνα με τον ίδιο το κράνος είχε γίνει κομμάτια και η γυναίκα αιμορραγούσε.

Η κυρία Ζου, όπως είναι το όνομα της γυναίκας που ειναι μητέρα δύο παιδιών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διάσειση αλλά όχι ζημιά στον εγκέφαλό της.

«Αν δεν φορούσα το κράνος πιστεύω ότι θα είχα πεθάνει» δήλωσε η ίδια από την πλευρά της.



Πηγή : protothema.gr


Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε πλήρη εξέλιξη η επιδημία



Δεκαεπτά νέα περιστατικά λοίμωξης σε άνθρωπο από τον ιό του Δυτικού Νείλου και τρεις θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επιδημία είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, με βάση τον τόπο έκθεσης των ασθενών στον ιό, είναι πλέον σαφές ότι μολυσμένα κουνούπια κυκλοφορούν σε τουλάχιστον 25 δήμους της χώρας, οι περισσότεροι των οποίων σε Αττική και Μακεδονία.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή του καλοκαιριού έως και χθες νωρίς το απόγευμα είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 60 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 17 την τελευταία εβδομάδα. Από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη νόσο, οι 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση, και 12 είχαν ήπιες εκδηλώσεις που έμοιαζαν με αυτές μιας ίωσης (εμπύρετο νόσημα). Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν και οι πρώτοι τρεις θάνατοι από τη νόσο, σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών. Χθες το μεσημέρι, παρέμεναν νοσηλευόμενοι 16 ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου», αφού μελέτες έχουν καταδείξει ότι σε κάθε ένα περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό, οι οποίοι είτε εκδήλωσαν ήπια συμπτώματα, είτε ήταν τελείως ασυμπτωματικοί.

Εως και χθες κρούσματα είχαν καταγραφεί σε οικισμούς 25 δήμων στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος), Βοιωτίας (Τανάγρα, Αλίαρτος, Δήμος Θηβαίων), Θεσσαλονίκης (Χαλκηδόνα, Ωραιόκαστρο, Βόλβη, Κορδελιό-Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Δέλτα), Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Ηράκλειο), Βόρειου Τομέα Αθηνών (Ηλιούπολη), Εύβοιας (Χαλκίδα), Ημαθίας (Αλεξάνδρεια, Βέροια), Πειραιώς και Νήσων (Σαλαμίνα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μέθανα), Πέλλας, Κορινθίας (Λουτράκι), Κιλκίς (Παιονία) και Ρεθύμνου (Μυλοπόταμος). Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές και συστήνει στους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Εναέριοι ψεκασμοί

Την έναρξη εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες του κάμπου της Θεσσαλονίκης όπου έχει διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ψεκασμοί που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν χθες, θα διαρκέσουν έως την Κυριακή σε ακατοίκητες περιοχές του Δήμου Δέλτα, που βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από οικισμούς της περιοχής.

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Συγγνώμη» από Ελ. Αυλωνίτου μετά τo πανελλήνιο κράξιμο



Την έκραξε όλη η Ελλάδα, μέχρι και το ίδιο της το κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ την άδειασε και έτσι αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφτιλίζεται η Ελένη Αυλωνίτου που είναι γνωστό ότι βγαίνει ανεξέλεγκτη στα κανάλια λέγοντας βλακείες και προσβάλλοντας για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση.

Τη λύπη της για τις «ατυχείς», όπως τις χαρακτηρίζει, εκφράσεις που χρησιμοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, με ανάρτησή της στο Facebook και μετά σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους μου σε τηλεοπτική εκπομπή, ως προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης», έγραψε η κυρία Αυλωνίτου, το θέμα είναι ότι πιστεύει ότι έχει πολιτικό λόγο η κυρία και γελάει ο κόσμος.

Δείτε και το video της συγνώμης σε εκπομπή στο «Κανάλι Ένα» :






Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, στις δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο



Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου,  στο επί κοντώ των γυναικών πήραν τις πρώτες θέσεις. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,65, άφησε τα 4,70 και συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4,75 και τα 4,80 και τέλος τα 4,85, που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε στα 4,45, πέρασε με τη δεύτερη τα 4,55, με την πρώτη τα 4,65, τα 4,70, τα 4,75, και με τη δεύτερη τα 4,80 και κέρδισε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο της καριέρας της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.