Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ψέμα, απάτη, πόλωση και λάσπη τα όπλα των αποτυχημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εναντίον του Μητσοτάκη



Δεν υπάρχει πιο χυδαία κυβέρνηση στην Ευρώπη όπως είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όταν κυβερνάνε τα άκρα τέτοια να περιμένεις και εδώ στην χώρα μας δυστυχώς κυβερνά η ακροαριστερά με την στήριξη της ακροδεξιάς.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές συναντάς μόνο σε καθεστώτα ειδικά ακροαριστερά που πολιτεύονται με ψέμα, απάτη, πόλωση, λάσπη και προπαγάνδα.

Όσο περισσότερο καταρρέουν τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται και είναι ικανοί να φτάσουν στα άκρα και εκεί θα αρχίσει η παραπληροφόρηση, λάσπη το ψέμα και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών όπως έγινε με το δήθεν ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών που διέψευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του και ξεφτίλισε τον Αλέξη Τσίπρα.

Το καλό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ακολουθεί στον επικίνδυνο κατήφορο της πόλωσης και του διχασμού την κυβέρνηση.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τον Αλέξη Τσίπρα τον Πάνο Καμμένο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο σύνολο της  δεν τους ενδιαφέρει εάν θα κάνουν κακό στην χώρα γιατί ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι πολιτικά δια παντός. Οι ΑΝΕΛ δεν θα έχουν κόμμα την επόμενη ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει τον Αλέξη Τσίπρα και την ακροαριστερή ομάδα του ψάχνοντας για νέο αρχηγό.

Έχουμε να ακούσουμε και να δούμε απίστευτα πράγματα μέχρι τις εκλογές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Νέα Δημοκρατία : Η Άγκυρα να αλλάξει πορεία και η Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις





Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου,    έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να μένουν αναπάντητοι από την Κυβέρνηση η οποία οφείλει να διευκρινίσει πως χειρίστηκε μία κρίσιμη εθνική υπόθεση»

Πλήρης Δήλωση

«Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος.

Η  αναθεώρηση της λανθασμένης αυτής προσέγγισης  της Άγκυρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να επιτύχουμε ανέφελες διμερείς σχέσεις οι οποίες θα διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό.

Η Κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν  και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας».



Καθίζηση ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, δείχνει δημοσκόπηση




Στο 14,4% υποχωρεί στην Πελοπόννησο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογιαριασμό του τοπικού σταθμού της Κορίνθου «TV Super». Στην κεντρική ερώτηση που αφορά την πρόθεση ψήφου στους νομούς της Πελοποννήσου, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: H Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πιο πίσω με 14,4% και αρκετά χαμηλότερα από το όριο του 20%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,7%. Το Κομμουνιστικό κόμμα συγκεντρώνει 4%, η Ενωση Κεντρώων 2,7%, ενώ και σε αυτή την δημοσκόπηση το κόμμα Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) εμφανίζει ανοδικές τάσεις με 2,5%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα (Λαφαζάνης) με 1,3% και το άλλο κόμμα συγκεντρώνει 5,3%. Στο 14,3% η απάντηση «δεν έχω αποφασίσει». 

Η κάρτα όπως παρουσιάστηκε: 


Τι συνέβη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015

Στις τελευταίες εκλογές, η ΝΔ κέρδισε τους περισσότερους νομούς της Πελοποννήσου. (Δεν προσμετρώνται η Αχαία και η Ηλεία που ανήκουν διοικητικά στην Δυτική Ελλάδα). Συγκεκριμένα από τους 5 νομούς βάφτηκαν «γαλάζιοι» οι 4, με την Κορινθία να είναι ο μόνος που κατάφερε να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά στους 5 νομούς: 

Αργολίδα: NΔ 33,7% - ΣΥΡΙΖΑ 29,5%

Αρκαδία: NΔ 33,8% - ΣΥΡΙΖΑ 30,6%

Κορινθία: ΝΔ 29,65% - ΣΥΡΙΖΑ 35% 

Λακωνία: ΝΔ 37,5% - ΣΥΡΙΖΑ 23,07% 

Μεσσηνία: NΔ 35,4% - ΣΥΡΙΖΑ 30,5% 

Από τα ανωτέρω βγαίνει ο εξής «μέσος όρος» στην Πελοπόννησο. Η ΝΔ συγκέντρωσε 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 29,7%. Βάσει της πρόθεσης ψήφου, το κυβερνών κόμμα, παρουσιάζει μία μεγάλη κάμψη. 



ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ιερά Σύνοδος: Η Χούντα είχε αποκεφαλίσει την εκλεγμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ίδιο έκαναν και αυτοί



Η σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την καθαίρεση της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

H ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου»:

Σε σχέση με το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν και τα όσα ανακριβή δημοσιεύθηκαν προσφάτως, αναγκαζόμαστε προς αποκατάσταση της αλήθειας να εξηγήσουμε τα κατωτέρω:

«Ο Ελληνικός Λαός, που περιβάλλει με σεβασμό τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου και την πάνσεπτη Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πρέπει να γνωρίζει ότι από το 1976 (νόμος 349/1976) ο Ι. Ναός δεν διοικείται από την Εκκλησία, αλλά από κρατικό Ίδρυμα (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη 10μελή Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. η Εκκλησία εκπροσωπείται μόνον από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, ως Πρόεδρο, ενώ τους 9 Επιτρόπους εκλέγουν οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως της Τήνου, η εν Αθήναις Αδελφότητα Τηνίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου ως εκπρόσωπος του Κλήρου. Πρακτικά η πλειοψηφούσα παράταξη του εκάστοτε Δημάρχου εκλέγει την πλειοψηφία των Επιτρόπων, που διοικούν και διαχειρίζονται τον Ι. Ναό. Επιπλέον ο Δήμος Τήνου και τοπικοί φορείς εισπράττουν τα εκ του νόμου ποσοστά τους από τα έσοδα του Ιερού Ναού, τα οποία προέρχονται από το υστέρημα των προσκυνητών και την ευλάβειά τους προς την Παναγία Θεοτόκο.

Από το 1976 οι 9 Επίτροποι ψηφίζουν μεταξύ τους για τον Αντιπρόεδρο (αναπληρωτή του Προέδρου) και τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής, θέσεις απαραίτητες για την καθημερινή εκτέλεση των αποφάσεων της Επιτροπής, καθ’ όσον ο Μητροπολίτης Πρόεδρος δεν ευρίσκεται καθημερινά στην Τήνο, αφού εδρεύει στην Σύρο και διαποιμαίνει 12 νησιά. Από το 1976 μέχρι το 2014 ο Μητροπολίτης Σύρου δεν είχε δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα, ει μη μόνον οι 9 Επίτροποι, οπότε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου είχε και εδώ καθοριστική επιρροή. Με τον νόμο 4301/2014 επί υπουργίας Α. Λοβέρδου δόθηκε απλώς στον επιχώριο Μητροπολίτη το δικαίωμα ψήφου.

Αντίθετα με τις διαδόσεις, που ακόμα ακούγονται, περί δήθεν υπαγωγής του Ιδρύματος στον έλεγχο της Εκκλησίας, ο νόμος 4301/2014 διατήρησε ρητώς σε ισχύ τον προηγούμενο νόμο 349/1976 και δεν μετέβαλε τίποτε άλλο στη διοίκηση και διαχείριση του Ιδρύματος (εποπτεία του κράτους, συγκρότηση και εκλογή της Δ.Ε., διαχείριση και γενικά λειτουργία και φύση του). Αυτό επιβεβαίωσε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (3631/2015), που απέρριψε ομοφώνως την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Τήνου, και έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο 4301/2014, ως νόμιμη την ψήφο του τοπικού Μητροπολίτη και απέρριψε τον ισχυρισμό του Δήμου ότι δήθεν το Ίδρυμα υπήχθη στην Εκκλησία.

Επειδή η δικαστική διαδικασία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Δήμαρχο Τήνου, η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ παρακάμφθηκε μέσω βουλευτικής τροπολογίας, που υπερψήφισαν τον Φεβρουάριο 2018 ο Σύριζα και το Ποτάμι. Η τροπολογία αφαίρεσε την ψήφο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, καθαίρεσε αναιτιολόγητα από τις 30.6.2018 την νομίμως εκλεγμένη (στις 10.12.2017) Επιτροπή και επέβαλε επανάληψη των αρχαιρεσιών. Αυτό συνέφερε μια μερίδα δημοτικών αρχόντων και βουλευτών της περιοχής, που αντιλαμβάνονται τον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας όχι ως ιερό ίδρυμα και πανελλήνιο προσκύνημα, αλλά ως δημοτική επιχείρηση και χώρο ασκήσεως μικροπολιτικής. Έτσι κατανοούν αυτοί οι πολιτικοί παράγοντες την Εκκλησία: με «διακοσμητική» την παρουσία των Επισκόπων και Κληρικών, μολονότι στην λειτουργική παρουσία και στα επιτραχήλια των τελευταίων ο πιστός λαός εναποθέτει τα βάρη του, τις ανησυχίες του και εκεί ευρίσκει ελπίδα. Παραβλέπουν ότι οι πιστοί, που καταφθάνουν στην Τήνο αναζητούν στο Ιερό Ναό της Παναγίας το ιατρείο και θεραπευτήριο των καθημερινών προβλημάτων και ψυχικών παθημάτων τους.

Η Εκκλησία επιμένει να τονίζει ότι ο Ιερός Ναός δεν είναι τόπος ασκήσεως κομματικής επιρροής, αλλά πανίερο προσκύνημα πανελλαδικής εμβέλειας και αυτό είναι μείζων τιμή και ευλογία για τον Λαό της Τήνου και για όλον τον Ορθόδοξο κόσμο. Όποιοι πολιτικοί δηλώνουν ευλάβεια προς την Ιερά Εικόνα, αλλά ταυτοχρόνως καλλιεργούν στον λαό την αντιπάθεια προς την τοπική Εκκλησία, προωθούν μια μορφή ειδωλολατρίας. Τα σεβάσματα της πίστεως δεν νοούνται έξω από την λατρευτική πράξη της ορθόδοξης Εκκλησίας, που ζει και οργανώνεται γύρω από τον Επίσκοπο κάθε περιοχής.

Ποιον λοιπόν και γιατί ενοχλεί το δικαίωμα ψήφου του Επισκόπου σε μια δημοκρατική κοινωνία; «Θράσος» διαθέτουν όποιοι χαρακτηρίζουν ως «υπερεξουσία» του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου το αυτονόητο δικαίωμα να ψηφίζει στο συλλογικό όργανο, που προεδρεύει και το οποίο διοικεί ορθόδοξο Ιερό Ναό της περιοχής του. Διαφημίζουν την μεθόδευσή τους ως κατάκτηση του Λαού της Τήνου, καπηλευόμενοι την ευαισθησία του –αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τον λαό. Ο δε λαός εκλέγει τους πολιτικούς εκπροσώπους του στη Βουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ασχολούνται με την πολιτική, όχι με τη διοίκηση και λειτουργία των Ναών.

Επιπλέον, είναι παράδοξο ότι όσοι αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου από τον επιχώριο Μητροπολίτη κάνουν λόγο για Χούντα. Η Χούντα είχε αποκεφαλίσει την εκλεγμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ίδιο έκαναν και αυτοί με την τροπολογία τους, αφού καθαίρεσαν την εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή. Πάντως θα ήταν εντιμότερο οι «προοδευτικοί» πολιτικοί, που ασχολούνται με τα παγκάρια των Ναών να μην δηλώνουν, τουλάχιστον, ότι τάσσονται ταυτοχρόνως υπέρ του «χωρισμού» Κράτους και Εκκλησίας».


9 +1 ενδείξεις ότι οι κάλπες έρχονται



Σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ανοίγουν με διαδικασίες εξπρές προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων, προσλήψεις, διαγωνισμούς και προκηρύξεις.

Την πόρτα των πρόωρων εκλογών άνοιξαν διάπλατα οι πρόσφατες δηλώσεις του εταίρου του Αλέξη Τσίπρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεσμεύτηκε να ρίξει την κυβέρνηση αν προχωρήσει η συμφωνία για το Μακεδονικό. Δεν είναι μόνο, όμως, τα όσα λέει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Αμυνας. Είναι και μια σειρά ενεργειών τόσο του ίδιου στον τομέα ευθύνης ή το κόμμα του, όσο και η γενικότερη κινητοποίηση που εδώ και ημέρες έχει σημάνει στο κράτος με πρωτοβουλία και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είτε με το κλείσιμο εκκρεμοτήτων και τη διεκπεραίωση που παρατηρείται σε διάφορους τομείς, είτε με διαγωνισμούς που επισπεύδονται, είτε με προσλήψεις και ειδικά προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ ή με το ΕΣΠΑ που ανοίγουν με τρόπο μαζικό, η κατάσταση μυρίζει εκλογές. 

1. Επί ποδός πολέμου ο ΟΑΕΔ 

Επί ποδός πολέμου, προφανώς σε μια περίοδο που μυρίζει έντονα κάλπες, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο ΟΑΕΔ. Στόχος το άνοιγμα και η ταχεία προώθηση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 25.000 εργαζομένων σε 274 δήμους όλης της χώρας. Ηδη οι ταχύτητες που το υπουργείο Εργασίας κινείται για να τρέξει αυτό το πρόγραμμα είναι πρωτόγνωρες, επιβεβαιώνοντας όσους βλέπουν πολιτική σκοπιμότητα πίσω από όλα αυτά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αρχικό του στόχο είχε να προχωρήσει το φθινόπωρο, όμως οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ κινήθηκαν με ταχύτητα για να βγει εντός του θέρους. Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ θα ξεκινήσει με την πρόσληψη 10.000 ανέργων με συγκεκριμένα κριτήρια και κατόπιν (προφανώς μέχρι τον Σεπτέμβριο) και άλλων 5.000 από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ). Με προοπτική το πρόγραμμα να προωθηθεί στο 10ήμερο του Ιουλίου, θα πρέπει να πούμε ότι η κοινωφελής εργασία αφορά σε απασχόληση 8 μηνών με πλήρη τρόπο και δικαιώματα και αμοιβές 495,25 ευρώ τον μήνα για ανέργους 25 ετών και άνω και 431,75 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών μέσα από 120 ώρες κατάρτισης. Κατόπιν θα παρέχεται πιστοποίηση αν και η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κλείσει το μάτι προκειμένου να υποσχεθεί επέκταση της απασχόλησης και ταυτόχρονη συμμετοχή όσων καταρτιστούν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. 

2. Θα προσλάβουν τηλεφωνητές-νοσηλευτές 

Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έχουν προχωρήσει και άλλες μέριμνες παροχών διά της απασχόλησης, με προφανή πολιτική στόχευση. Συγκεκριμένα, έρχεται κύμα προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων ειδικότητας ΔΕ Τηλεφωνητών σε όλο το Δημόσιο, με τη σφραγίδα της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη. Η τελευταία έχει ζητήσει με πρόσφατη εγκύκλιό της την καταγραφή από όλο το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του των αναγκών σε προσωπικό των τηλεφωνικών κέντρων. Αμέσως μετά θα εκδοθεί μια ενιαία προκήρυξη για την πρόσληψη -σε μόνιμες θέσεις- προσωπικού της ειδικότητας ΔΕ Τηλεφωνητών. Επίσης άνοιξαν 1.000 θέσεις νοσηλευτών, υπάρχουν επισπεύσεις για τις θέσεις που έχουν προκύψει από το ΑΣΕΠ, καθώς και άνοιγμα χιλιάδων εποχικών, ακόμα και μονίμων θέσεων στο Δημόσιο. 

3. Προσλήψεις με απολυτήριο Λυκείου

Τις τελευταίες ημέρες προχώρησε μια σειρά διαγωνισμών και προκηρύξεων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως αυτή στην Ελληνική Αστυνομία για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, σε 12 δήμους φορείς της χώρας, στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στον Δήμο Περιστερίου. Μια σειρά από νέες προκηρύξεις παράλληλα συζητήθηκαν εντός της άνοιξης και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τώρα που το πολιτικό πρόβλημα της χώρας ανοίγει τον δρόμο των πρόωρων εκλογών. Προκηρύξεις οι οποίες δίνουν την ευκαιρία για υποψηφίους με απολυτήριο μονάχα Λυκείου και Γυμνασίου να αναζητήσουν μόνιμη δουλειά στο Δημόσιο και τους φορείς του. Πρόκειται για προσλήψεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (υπουργείο Οικονομικών ), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και στον Οίκο του Ναύτου (υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής). 

4. Ανοιγμα γραφείων ΑΝ.ΕΛ. 

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τελευταία τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε όλη την επικράτεια. Στις 18 Ιουνίου η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά εγκαινίασε -κάτω από δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες λόγω διαμαρτυριών για το Μακεδονικό- τα νέα γραφεία του κόμματος στα Χανιά. Παράλληλα, σιωπηρά οι ΑΝ.ΕΛ. ανοίγουν γραφεία σε όλη τη χώρα, όπως για παράδειγμα στη Β’ Πειραιά, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως αυτή της Βόρειας Ελλάδας. Στόχευση αυτού του μπαράζ ανοίγματος γραφείων είναι να ισοσταθμιστούν οι απώλειες βουλευτών και στελεχών με καλύτερη μορφή οργάνωσης. Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε στη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου του κόμματος να υπάρξει μία ακόμη, αυτή τη φορά τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί μιλάνε πλέον στους ΑΝ.ΕΛ. για την «πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος». Την παραπάνω διαπίστωση ήρθε να επιβεβαιώσει μια λεπτομέρεια. Οπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το κόμμα, τον Δεκέμβριο θα διεξαχθεί «εκλογοαπολογιστικό συνέδριο», γεγονός που δείχνει ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θεωρούν ότι οι εκλογές θα προκύψουν εντός του φθινοπώρου. 

5. Παροχές στο στράτευμα

Πάγια προεκλογική πρακτική όλων των κυβερνήσεων ήταν οι λελογισμένες παροχές στο στράτευμα λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες. Εντύπωση, λοιπόν, προκάλεσε στους «μυημένους» η αναφορά του κ. Καμμένου στο περιθώριο της πρόσφατης πολιτικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε περί ικανοποίησης των μισθολογικών ζητημάτων στο στράτευμα. Μάλιστα ο ΥΕΘΑ υποστήριξε το εξής: «Είμαστε σε διαπραγμάτευση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον κ. Τσακαλώτο και μέχρι τη ΔΕΘ θα κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις για την αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών». Πρόσφατα επίσης ο κ. Καμμένος εγκαινίασε 14 νέα διαμερίσματα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και όπως μαθαίνουμε μπροστά του έχει ένα μπαράζ κοψίματος κάθε είδους κορδέλας. Επίσης με τροπολογίες του ο υπουργός Αμυνας απέκλεισε από τις μειώσεις των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού τους ένστολους. 

6. Πύκνωσαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Βρέχει πανελλαδικά εκδηλώσεις ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πολιτική του, το πέρασμα στη μετά μνημόνιο εποχή, αλλά και τη δικαιολόγηση της συμφωνίας Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ. Ο πολιτικός μηχανισμός του κυβερνητικού κόμματος έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά, παρά τη χαμηλή συμμετοχή κόσμου στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Την περασμένη Πέμπτη μάλιστα οργανώθηκε στο Αιγάλεω εκδήλωση στην οποία μίλησαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου επίσης διοργάνωσε τη Δευτέρα που πέρασε πολιτική εκδήλωση με θέμα «Πρόοδος ή Συντήρηση», με ομιλητή και πάλι τον κ. Ρήγα που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προσπάθειας. Μόνο αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού με την παρουσία της κυρίας Θεανώς Φωτίου, του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου με την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας και της Οργάνωσης Μελών Χαλανδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, στο Κιλκίς κ.α. Θα πρέπει να πούμε ότι συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διοργάνωση εκδηλώσεων με θεματολογία γύρω από τα εθνικά ζητήματα και με προσανατολισμό μονάχα στο κοινωνικό κράτος και την έξοδο από την επιτροπεία. 

7. Σχεδιασμός της κυβέρνησης για νέα επιδόματα

Υπό τη μεγάλη πίεση της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019, η κυβέρνηση στοχεύει στο να βρει νέους τρόπους διάχυσης επιδομάτων. Συγκεκριμένα μαθαίνουμε ότι σχεδιασμός υπάρχει ώστε εργαζόμενοι σε δουλειές β’ κατηγορίας, στις λεγόμενες και εργασίες που υποαμείβονται, να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα πληρωμών και επιδομάτων που θα βασιστούν στο λεγόμενο υπερπλεόνασμα. Το πρόβλημα βέβαια σε αυτόν τον σχεδιασμό έχει να κάνει με δύο πράγματα: την άρνηση της Ε.Ε. να συμφωνήσει να διαχυθεί το υπερπλεόνασμα με αυτόν τον τρόπο και τη λογική αλλά και τις αντιδράσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων να συναινέσουν. Η συζήτηση για αυτές τις παρεμβάσεις μαθαίνουμε ότι έχουν ξεκινήσει από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και περιλαμβάνουν επιδοτήσεις σε ανθρώπους που εργάζονται ως νυχτοφύλακες, ντελίβερι και κούριερ, αλλά και διερεύνηση τρόπου ανακούφισης των συνταξιούχων. 

8. Βρέχει διαγωνισμούς 

Ανέκαθεν δείγμα ότι η χώρα οδηγείται προς τις κάλπες ήταν η επίσπευση διαγωνισμών, είτε αυτοί αφορούσαν τη διαφήμιση, είτε οτιδήποτε άλλο. Πρόσφατα το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων» (Barcode), με προϋπολογισμό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει στις 03/08/2018, μέσα δηλαδή στο καυτό καλοκαίρι. Προ ημερών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ενέκρινε το ποσό του 1.162.750 ευρώ για έξι προγράμματα προβολής δημοσίων φορέων για το 2018. Πρόκειται δηλαδή για προγράμματα που θα τρέξουν εντός των επόμενων λιγοστών μηνών, τα οποία αφορούν δράσεις που οφείλουν να ξεδιπλωθούν άμεσα, ενδεχομένως και μέχρι το φθινόπωρο. Εκτός, όμως, των παραπάνω επίσης προ ολίγων ημερών εγκρίθηκε επιπλέον ποσό της τάξης των 5.553.728 ευρώ για προγράμματα προβολής δημοσίων φορέων μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ενισχύοντας όλες εκείνες τις φωνές που περιμένουν εξελίξεις. Από το ποσό αυτό τα 5.084.000 ευρώ θα απορροφήσει το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Ελληνικού Κτηματολογίου, ένα έργο φαραωνικό, το οποίο, όμως, απορρέει από τις υποχρεώσεις που διεθνώς έχουν αναληφθεί από τη χώρα μας.

9. Επισπεύδουν το ΕΣΠΑ

Εντολή να τρέξουν τα προγράμματα άμεσης χρηματοδότησης και συγκεκριμένα εκείνα τα οποία αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και να ανοίξουν οι κάνουλες για τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή για μικρά μαγαζιά εστίασης έχει πάρει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Μόλις πριν από λίγες ημέρες άνοιξαν, λοιπόν, τα ψηφιακά προγράμματα του ΕΠΑΝΕΚ και το πρόγραμμα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου με στόχο να φανεί ότι στη χώρα βρέχει ευρω-κονδύλια. 

10. Ετοιμάζουν παροχές 

Παροχές ύψους 700 εκατ. ευρώ με τον Προϋπολογισμό του 2019 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανοίγοντας -σχετικά νωρίς- τον χορό των προεκλογικών υποσχέσεων. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ μίλησε για το πλέγμα των φοροελαφρύνσεων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στον πρωθυπουργό πακέτο προτάσεων για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις. «Ως προς το πού θα στοχεύουν αυτές οι φοροελαφρύνσεις, μας έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός εντός του Ιουλίου μια μελέτη για τα υπέρ και τα κατά, πώς μπορεί κάθε ευρώ να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν θα είναι μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν θα είναι μείωση των κοινωνικών εισφορών ή κάτι άλλο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος.

Δημήτρης Μαρκόπουλος
Πηγή : protothema.gr


Φρουζής: Είχα δεκάδες συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Δήλωση απάντηση κ.Φρουζή, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», το οποίο επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Φρουζή 

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε δημοσιοποιήθηκε η εμπλοκή μου στην «υπόθεση Novartis», απέφυγα οποιοδήποτε σχόλιο επί σωρείας δημοσιευμάτων που αφορούν στο πρόσωπό μου, σχεδόν στο σύνολό τους αναληθών.

Τούτο έπραξα σεβόμενος τη μυστικότητα της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας, παρά τα σοβαρά πλήγματα που επέφεραν στην προσωπικότητά μου και στην οικογένειά μου.
Πέντε ολόκληρους μήνες μετά, χωρίς ποτέ να έχω καταθέσει ενώπιον οποιασδήποτε Δικαστικής Αρχής κι ενώ ακόμη αναμένω να κληθώ από τον αρμόδιο ανακριτή, προκειμένου να απαντήσω σε όσα αβάσιμα μου αποδίδονται και τα οποία πληροφορούμαι σχεδόν αποκλειστικά από τον Τύπο, για πρώτη φορά επιθυμώ να αναφερθώ σε δύο πρόσφατα δημοσιεύματα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον.

Ειδικότερα:

Σε άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της 23.6.2018 γίνεται εκτενής αναφορά σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταξύ των αρμοδίων τριών κ.κ. Εισαγγελέων, εμού και των δύο δικηγόρων μου.
Η συνάντηση αυτή είχε ως αντικείμενο συζήτησης την αίτηση που από καιρού έχω υποβάλει προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για την αποδέσμευση του ενός και μοναδικού ενεργού λογαριασμού που διατηρώ στο εξωτερικό.
Ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά από προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρώ σε ελληνικές τράπεζες και περιέχει το προϊόν των φορολογημένων αποταμιεύσεών μου έπειτα από τριάντα και πλέον έτη εργασίας. Ας σημειωθεί ότι το περασμένο έτος το σύνολο των λογαριασμών μου στην Ελλάδα ελέγχθηκε εξονυχιστικά επί έξι και πλέον μήνες από τον κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος ουδέν μεμπτό διαπίστωσε, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι αν και δικονομικώς θα μπορούσα, όχι μόνον δεν εναντιώθηκα, αλλ’ αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή συναίνεσα ανεπιφύλακτα στο άνοιγμα του λογαριασμού μου στο εξωτερικό και στη διαβίβαση κάθε σχετικού στοιχείου στις Ελληνικές Αρχές.

Με τα ανωτέρω ως δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται με έγγραφα, στην περίπτωσή μου συμβαίνει το μάλλον παράδοξο, να είναι δεσμευμένος ο μοναδικός λογαριασμός μου στο εξωτερικό και ελεύθεροι οι λογαριασμοί μου στην Ελλάδα, από τους οποίους αποκλειστικά τροφοδοτήθηκε ο λογαριασμός του εξωτερικού.
Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο ανωτέρω δημοσίευμα, σε σχέση με λογαριασμούς, «αποδέκτες», «δικαιούχους» και «εταιρείες», είναι απολύτως αβάσιμο, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι.

Περαιτέρω, σε άρθρο της εφημερίδας «Documentο» της 1.7.2018, γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία.

Πέραν της κακουργηματικής υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, για την οποία θα επιληφθούν οι αρμόδιοι, αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές μου, στο όνομα της σκοπιμότητας μίας υπόθεσης, της οποίας μόνα στοιχεία αποτελούν οι καταθέσεις κρυπτομένων ψευδομαρτύρων.

Υ.Γ. Την ίδια ακριβώς θλίψη θα αισθανόμουν, αν δημοσιοποιούνταν, παρουσιαζόμενες κατ’ ανάλογο τρόπο, οι δεκάδες επαφές και συναντήσεις που, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους.

Τη δήλωση του κ.Φρουζή έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνήγοροί του Θεόδωρος Παναγόπουλος και Μιχάλης Φαράντος.



Αυτός είναι ο 31χρονος, που λήστευε πεζούς και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, για ληστείες σε βάρος πεζών και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΛΕΝΤΕΡΗ-ΚΑΜΠΕΡΗ Ζαχαρία του Ιωάννη και της Παρασκευής, γεν. 1987 στην Κορινθία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 19-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6816317 του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Επίθεση Τούρκων χάκερς στην ιστοσελίδα της Προεδρία της Δημοκρατίας




Tην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας «έριξαν» το βράδυ της Πέμπτης Τούρκοι χάκερς.

Οι Τούρκοι χάκερς ανάρτησαν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες, που έδειχναν ότι η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας βρισκόταν εκτός λειτουργίας, με στόχο να πανηγυρίσουν για τη δράση τους. 

Το πρόβλημα στον ιστότοπο αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα, και πλέον λειτουργεί κανονικά.