Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Όταν κοροίδευε τον Ερντογάν ο Τσίπρας νόμιζε ότι ήταν πονηρός τώρα την πληρώνουν οι στρατιωτικοί



Τώρα ζητάει πίσω τους στρατιωτικούς ο Τσίπρας κοροιδεύοντας τους Έλληνες και τους γονείς των άτυχων στρατιωτικών.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνεται για την απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών, γιατί από την ημέρα που είπε ψέματα στον Ερντογάν λες και ο Τούρκος, είναι Έλληνας ψηφοφόρος και μετά δεν κράτησε την υπόσχεση του κοροιδεύοντας τον, ο Ερντογάν του την φύλαγε με σχέδιο. 

Με φανερό λαϊκισμό και χωρίς συγνώμη για το μερίδιο της ευθύνης του ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από την εφημερίδα Documento λέει «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς -τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους αλλά δεν τολμάει να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν να απαιτήσει την επιστροφή τους και την άμεση απελευθέρωσης τους.

Φτάνει με τον Αλέξη Τσίπρα αρκετά μας γελοιοποιεί διεθνώς, έχει γίνει επικίνδυνος.


Ελεύθερα στο διαδίκτυο 1,5 δισ. αρχεία με ευαίσθητα δεδομένα



Εκκαθαριστικά σημειώματα, ιατρικοί φάκελοι, αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας: η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ελεύθερη για σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο ευαίσθητα αρχεία προσώπων και επιχειρήσεων απ’ όλον τον κόσμο, όπως αποκάλυψαν σήμερα Βρετανοί ερευνητές, επισημαίνοντας τα σημαντικά κενά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, πέρα από το πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook.

Μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Digital Shadows ανακάλυψαν ένα «βουνό» προσωπικών εγγράφων που δεν προστατεύονται επαρκώς, δεδομένα που αντιστοιχούν σε 12 πεταμπάιτ (ένα πεταμπάιτ ισοδυναμεί με 1000 τεραμπάιτ), δηλαδή σε έναν όγκο κατά 4.000 φορές μεγαλύτερο από τα διαβόητα Panama Papers.

Πρόκειται για έγγραφα όπου ο καθένας μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση, εφόσον έχει έστω και ελάχιστη τεχνική κατάρτιση, ανέφερε ο Ρικ Χόλαντ, ο αντιπρόεδρος της Digital Shadows. Εξήγησε ότι οι ερευνητές δεν χρειάστηκε καν να δώσουν κάποιο κωδικό για να τα αποκτήσουν, τονίζοντας ότι «αυτό διευκολύνει πραγματικά τη δουλειά των κυβερνοπειρατών».

Μετά το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica οι χρήστες του διαδικτύου απ’ όλον τον κόσμο ανησυχούν για τις διαρροές και την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων τους που υπάρχουν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά «δεν σκεφτόμαστε αρκετά το ψηφιακό αποτύπωμά μας και τα δεδομένα που είναι ήδη δημοσίως προσβάσιμα», επιμένει στην έκθεσή της η Digital Shadows.

Περίπου το 36% των εγγράφων που εντόπισαν οι ερευνητές προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μεγαλύτερος όγκος για μία μόνο χώρα προέρχεται από τις ΗΠΑ, με 16%. Υπάρχουν επίσης πολλά έγγραφα από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ αυτών των εγγράφων υπάρχουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες, 700.000 εκκαθαριστικά σημειώματα μισθών και 60.000 φορολογικές δηλώσεις ιδιωτών. Όσον αφορά τις εταιρείες, βρέθηκαν πολλά αιτήματα για χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σχέδια και λεπτομέρειες προϊόντων.

Όπως επισημαίνει η Digital Shadows, οι εταιρείες φοβούνται την κυβερνοπειρατεία ή τη βιομηχανική κατασκοπεία, αγνοώντας ότι ένας σημαντικός όγκος ευαίσθητων δεδομένων κυκλοφορεί ήδη ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Στα περισσότερα από τα έγγραφα η εταιρεία απέκτησε πρόσβαση λόγω της «κακής ρύθμισης των παραμέτρων» κατά την αποθήκευσή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αυτοί είναι οι αδίστακτοι Γεωργιανοί ληστές που κτύπησαν 2000 σπίτια σε όλη την Ελλάδα



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές από οικίες και εξαρθρώθηκε την 27-3-2018 από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. 

Ειδικότερα :

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε μεγάλο αριθμό κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 34 μέχρι 53 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε – κατά περίπτωση – δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξακριβώθηκαν:

τα επιχειρησιακά μέλη της οργάνωσης, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική «θέση» των μελών της οργάνωσης, ο τρόπος δράσης που εφάρμοζαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, οι χώροι αποθήκευσης των κλοπιμαίων, οχημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων καιτο δίκτυο διοχέτευσης των κλοπιμαίων στη νόμιμη αγορά.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, με σύνθετη ορολογία στις μεταξύ τους επικοινωνίες και λάμβαναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, επιλέγοντας έως και δύο πόλεις ανά ημέρα, όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Με την άφιξή τους στις πόλεις-προορισμούς, προσέγγιζαν οικίες και διαμερίσματα με βάση και την εξωτερική όψη του οικήματος, το οποίο είχε επιλεγεί είτε ύστερα από επιτήρηση τη συγκεκριμένη στιγμή, είτε είχε εντοπιστεί μετά από προηγούμενη ενέργεια στην εκάστοτε περιοχή.

Επιπλέον και με σκοπό να «επιχειρήσουν» με ασφάλεια, κάθε μέλος της οργάνωσης είχε ξεχωριστό ρόλο. Συγκεκριμένα, το συντονισμό των ενεργειών είχε ο 53χρονος αρχηγός της οργάνωσης, ενώ τα λοιπά μέλη είχαν αναλάβει την αυτοψία του χώρου, την επιτήρηση του σημείου («τσιλιαδόροι»), την απασφάλιση ή θραύση της κλειδαριάς με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής τους με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν τη δυνατότητα, με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες. Παράλληλα, λόγω της εμπειρίας και ομοιογένειας που είχαν αποκτήσει ως ομάδα, γνώριζαν άψογα τους ρόλους τους, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επικοινωνία κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της οργάνωσης, ότι ενώ χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα κατά τις μετακινήσεις τους, όταν ξανά επισκέπτονταν την ίδια πόλη ο Αρχηγός , άλλαζε όχημα και χρησιμοποιούσε το τρίτο, ώστε να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο να έχει εντοπιστεί – καεί κάποιο όχημα.

Μετά την επιστροφή τους, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης, είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 και 44 ετών, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εννέα (9) έρευνες σε οικίες και άλλους χώρους, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ,
πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών,
ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.),
δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων,
τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

(επ) KHUJADZE (ον) VALERIANE του Avtandil και της Nargiza , γεννηθέντα στις 8-12-1965 στη Γεωργία



(επ) TVALODZE (ον) BESIK του Romani και της Manana , γεννηθέντα στις 5-10-1983 στη Γεωργία



(επ) JAVAKHISHVILI (ον) VARLAM του Guladi και της Hatia , γεννηθέντα στις 18-5-1976 στη Γεωργία



(επ) PERANDZE (ον) MAMUKA του Viltali και της Marta , γεννηθέντα στις 11-12-1978 στη Γεωργία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι την 3-10-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875116 του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Αναρχικοί «χτύπησαν» εκκλησίες σε Ζωγράφου και Ιλίσια



Επιθέσεις με σπρέι πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Δευτέρα, αναρχικοί σε εκκλησίες στου Ζωγράφου και των Ιλισίων, στην Αθήνα.

Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα κατά του Αμβρόσιου τον οποίο χαρακτηρίζουν «νεοναζί» αλλά και κατά της εκκλησίας.

Σε κείμενο που ανάρτησαν σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν:

«Την Μ. Δευτέρα, αρχή της μεγάλης εβδομάδας επισκεφτήκαμε 4 εκκλησίες στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων και δώσαμε χρώμα στους λευκούς τοίχους τους. Ο πολιτικός μας λόγος αναφερόταν κατά κύριο λόγο στον νεοναζί Αμβρόσιο και στο δίχτυ προστασίας που έχει στήσει γύρω του η εκκλησία. Ο φασιστικός, ομοφοβικός λόγος κάθε λογής παπά δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και πρέπει να παίρνει κάθε φορά την απάντηση που του αρμόζει από τον κόσμο του κινήματος.

Διαχρονικά εκκλησία και αντίδραση συμπορεύονταν. Διαχρονικά κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ταξικό μας καθήκον.

αναρχικοί/ες»









Πηγή: iefimerida.gr 


ΚΕΦίΜ: Η αναστολή της λειτουργίας της Uber X είναι ήττα της ελευθερίας



"Οι ήττες της ελευθερίας είναι πάντα προσωρινές", αναφέρει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) σχολιάζοντας την αναστολή της λειτουργίας της UberX στην Ελλάδα.

"Με σημερινή της ανακοίνωση, η Uber ανακοίνωσε την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας συνεπιβατισμού Uber X εξαιτίας του εξαιρετικά αρνητικού νέου νομοθετικού πλαισίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΦίΜ και προσθέτει:

"Από το 2015 μέχρι και σήμερα, πάνω από 450.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους την εφαρμογή, η οποία έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα απασχόλησης σε εκατοντάδες συμπολίτες μας σε μια συγκυρία όπου η ανεργία αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Ελλάδας, αλλά και οι άνθρωποι που αναζητούν μια ευκαιρία απασχόλησης που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, θα έχουν μια επιλογή λιγότερη - κι αυτό, εξαιτίας της σημερινής ιδεοληπτικής κυβέρνησης και προς αποκλειστικό όφελος των ισχυρών συνδικάτων των ταξί που, όπως κάθε προσοδοθηρική ομάδα, χρησιμοποιούν πολιτική πίεση για να εξασφαλίσουν τη θωράκισή τους έναντι του ανταγωνισμού και της καινοτομίας. Και ταυτόχρονα βεβαίως το μήνυμα προς κάθε δυνητικό επενδυτή, εγχώριο ή ξένο, είναι σαφές: Μην επιχειρήσετε να επενδύσετε στην Ελλάδα, αν δεν είστε διατεθειμένοι να προσκυνήσετε ειδικά συμφέροντα ή να διαπλακείτε με την πολιτική εξουσία.

Η αναστολή της λειτουργίας της Uber X στην Ελλάδα είναι ήττα της ελευθερίας, ήττα της ελεύθερης επιλογής για τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους, ήττα της νομοκρατίας που ως πρώτη προϋπόθεση έχει την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος έναντι των προνομίων των εκάστοτε προσοδοθήρων. Οι ήττες της ελευθερίας όμως είναι πάντα προσωρινές. Και η κοινωνία κινείται πάντα ταχύτερα από τους επίδοξους γραφειοκράτες ρυθμιστές της ζωής μας.

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) δεσμεύεται να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθεια για το αυτονόητο - για την επικράτηση των ιδεών της ελευθερίας στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία, σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Και η λειτουργία της Uber X, όπως και των υπόλοιπων εφαρμογών συνεπιβατισμού και συμμετοχικής οικονομίας είναι για μας ένα σημαντικό ορόσημο της πορείας προς την ελευθερία".


Πηγή : capital.gr


Βουλευτές CDU: Κρατήστε τη σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας



Το Βερολίνο προτιμά να κρατήσει καταρχήν κλειστά τα χαρτιά του στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους που επανέφερε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Οτιδήποτε άλλο βέβαια δεν θα ήταν και πολιτικά έξυπνο στην παρούσα φάση.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέλαβε μόλις προ ολίγων εβδομάδων τα καθήκοντά του. Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν μεν στο ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Σόιμπλε και πως - αντί να χτίζει τείχη, όπως σημειώνουν αναλυτές - θα είναι αρκετά πιο συμβιβαστικός.

Εντούτοις αποτελεί κοινή παραδοχή ότι εάν το πρώτο δείγμα γραφής του νέου υπουργού ήταν η πλήρης υπαναχώρηση έναντι των ελληνικών αξιώσεων, τότε αυτό θα προκαλούσε σίγουρα αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας και θα έδινε «γερό πάτημα» στην αντιπολίτευση, πόσο μάλλον στο εθνολαϊκιστικό AfD.

Πρώτες προειδοποιητικές βολές από βουλευτές

Ηδη χθες ορισμένοι βουλευτές ακόμη και της συμπολιτευόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης προειδοποίησαν τον Σολτς να μην είναι ιδιαίτερα υποχωρητικός έναντι της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το Οικονομικό Συμβούλιο της CDU ζήτησε να μην αποδεσμευτεί η Ελλάδα πρόωρα από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

«Μετά από δέκα χρόνια πολιτικής διάσωσης δεν υπάρχει ουδεμία αφορμή για μια τέτοια κίνηση», σχολίασε ο γγ. του συμβουλίου Στάιγκερ, προσθέτοντας ότι «επ΄ ουδενί ο Τσίπρας κατάφερε να λύσει τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας του».

Ετσι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση στις προτάσεις Γαλλίας και ESM για το ελληνικό χρέος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χθες Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου παρέπεμψε στο επόμενο Eurogroup που θα συζητήσει το θέμα, στο αναπτυξιακό σχέδιο που καλείται να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά αλλά και στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης που είναι βασική προϋπόθεση για τα όποια επόμενα μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι και μετά το τέλος του προγράμματος θα υπάρχει ένας «έλεγχος» από πλευράς των θεσμών.


DW
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εμπλοκή τουρκικών μαχητικών με ελληνικά - Συνεχίζονται οι αερομαχίες στο Αιγαίο




Συνεχείς είναι οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά τον τελευταίο καιρό ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ένταση.   

Συγκεκριμένα,  16 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προχώρησαν σήμερα τουρκικά F-16 που μπήκαν  σήμερα στο FIR Αθηνών, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισής τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. 

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία ζεύγη τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4 και 1 τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.   

Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά F-16 σε διάφορα σημεία του Αρχιπελάγους. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.   

Σε δύο περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Tα 6 από τα 8 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφεραν όπλα. 



Πηγή: lifo.gr