Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση, αν διαφωνεί ο Καμμένος



Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση για το ζήτημα του Σκοπιανού έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ -μιλώντας στον Real FM 97,8- έκανε σαφές ότι ακόμη και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει «όχι», εφόσον υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σε ένα εθνικό θέμα.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση ένα πλαίσιο συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων με το οποίο συμφωνεί η ΝΔ αλλά ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί. Θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση ή θα προτιμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση;», η ίδια απάντησε:

«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και αυτό είναι μία βαριά κουβέντα που λέω, αλλά σας τη λέω με παρρησία και πολύ ξεκάθαρα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι πρωτοφανές, με όποια ευρωπαϊκή δημοκρατική αντίληψη μπορεί να έχει κάποιος, να μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που ζούμε. Δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος ή οποιοσδήποτε, τέλος πάντων, κυβερνητικός εκπρόσωπος, βλέπε Τζανακόπουλος, του λες ‘πες μας με ποια θέση διαπραγματεύεσαι σήμερα’ και δεν σου απαντά».



Πηγή : eleftherostypos.gr


Αγωνία στις δηλώσεις Κουρουμπλή μην πέσει η κυβέρνηση και χάσει την καρέκλα «Πατριώτης ο Καμμένος, δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα»



Σε πανικό ο κ. Κουρουμπλής φοβούμενος ότι θα πέσει η κυβέρνηση και θα χάσει την βουλευτική έδρα και τον παχυλό μισθό.

«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ονομασίας τη ΠΓΔΜ, γιατί είναι θέμα εθνικό» είπε με φανερό τον εκνευρισμό και την αγωνία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ «να αφήσει τις υπεκφυγές περί μη ύπαρξης δεδηλωμένης, αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή».

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε επίσης πως «με τον Πάνο Καμμένο συμπορευόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. θα βρούμε σημείο συνεννόησης και σε αυτό το θέμα».

Δήλωσε μάλιστα και θετικός στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ να επισκεφθεί την Πρωτοχρονιά τη Θεσσαλονίκη λέγοντας «Οι συναντήσεις δεν είναι κακές».


Έρχεται φόρος διαμονής σε λίγες μέρες - Στα «κάγκελα» οι ξενοδόχοι



Την ώρα που η τουρισμός στη χώρα καταγράφει νέο ρεκόρ από την αρχή του νέου έτους έρχεται ο νέος φόρος διαμονής με τους ξενοδόχους να μη γνωρίζουν τις ακριβώς θα συμβεί αφού ακόμη δεν έχει εκδοθεί καμία εφαρμοστική διάταξη.

«Οι ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας Ελληνες και ξένοι βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας πότε οι αρμόδιοι θα δεήσουν να δώσουν διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Όλοι οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε «βαθύ σκοτάδι» λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά και ενώ υποτίθεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Φόρος Διαμονής από 01/01/2018.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφέρει:

«Απομένουν λιγότερο από τέσσερις μέρες για την έναρξη του Νέου Έτους και ταυτόχρονα, βάσει του σχετικού νομικού πλαισίου, για την έναρξη εφαρμογής του νέου Φόρου Διαμονής, ο οποίος, ως γνωστόν, θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας.

Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι – οι Ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι – βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική Απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες.

Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του Πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο «μαγικό» τρόπο; Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα «μαγικά», σε διάστημα λίγων 24ώρων;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, έχει, ευθύς εξ αρχής, εδώ και μήνες, προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού μας προϊόντος και φυσικά, κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία.

Δυστυχώς, πέραν αυτού, διαπιστώνουμε ότι και όλη η διαχείριση των σχετικών διαδικασιών, δείχνει να χαρακτηρίζεται από μία ελαφρότητα πλήρως αναντίστοιχη της βαρύτητάς του για το μέλλον των χιλιάδων ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων» καταλήγει η ΠΟΞ.

Σημειώνεται ότι ο φόρος, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύμματα είναι:

1-2 αστέρων 0,50€
3 αστέρων 1,50€
4 αστέρων 3,00€
5 αστέρων 4,00€
Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα ο φόρος καθορίζεται ενιαία στα 0,50 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Πάντως η πορεία του τουρισμού συνεχίζει να κινείται με ανοδικούς ρυθμούς καταγράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο το Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε τον Νοέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων +6,2% (+8,6% από την αρχή του έτους).

Σημειώνεται ότι η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +7,3% και στην Αθήνα στο +5,8%, ενώ από την αρχή του έτους στο +9,6% και στο +5,8% αντίστοιχα.


Πηγή : dikaiologitika.gr


Bild: Σούπερ μάρκετ διαβατηρίων η Αθήνα



«Παράδεισο πλαστών διαβατηρίων» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η Bild, η οποία αναφέρει ότι το 2017 η ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε πέντε μεγάλα δίκτυα πλαστογράφων. Μόνον κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους εντοπίστηκαν 729 πρόσφυγες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε ελληνικά αεροδρόμια. Ωστόσο πολλοί καταφέρνουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία για να αιτηθούν τη χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μια ελληνική αστυνομική ταυτότητα μαζί με το αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό τη Γερμανία κοστίζει μεταξύ 4.000 και 5.000 ευρώ.

Οι πλαστογράφοι δίνουν μάλιστα και «εγγύηση»: οι μεσάζοντες συνοδεύουν τους πελάτες τους στο αεροδρόμιο και εάν δεν περάσουν με τα πλαστά διαβατήρια τον έλεγχο, τότε δεν πρέπει και να πληρώσουν. Εάν η «αποστολή» ολοκληρωθεί με επιτυχία, τότε το υπόλοιπο (η προκαταβολή δίνεται κατά την παραγγελία) καταβάλλεται σε μεσάζοντες στη χώρα προορισμού.

Διαβατήρια για όλες τις βαθμίδες ελέγχου

Ο δημοσιογράφος της Bild επιχείρησε να αγοράσει και ο ίδιος πλαστό διαβατήριο. «Είναι εύκολο να βρει κανείς πλαστογράφους στην Αθήνα: σε καφέ, σε περίπτερα, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων», όπως αναφέρει. Συνάντησε τον μεσάζοντα λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε καφετέρια της ελληνικής πρωτεύουσας. Του είπε ότι είναι Γερμανός δημοσιογράφος και ότι θέλει να ταξιδέψει στην Τουρκία με προορισμό τη Συρία. Αν και καταρχήν καχύποπτος, ο μεσάζοντας τον πίστεψε και τον συμβούλευσε να αγοράσει βουλγαρικό διαβατήριο.

Ο ίδιος, όπως τον διαβεβαίωσε, μπορεί να προμηθεύσει διαβατήρια κάθε εθνικότητας, ακόμη και καναδικά. Όλα είναι θέμα τιμής, ανέφερε χαρακτηριστικά: τα διαβατήρια που πρέπει να περάσουν και να «αντέξουν» τον έλεγχο των αεροδρομίων είναι φυσικά πιο ακριβά. Σύμφωνα με τον ίδιο, για τους πρόσφυγες ενδείκνυνται περισσότερο τα ιταλικά και ελληνικά διαβατήρια. Ανάλογα με την εξωτερική εμφάνιση τα εν λόγω διαβατήρια φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο.

Στη Γερμανία μέσω Ιταλίας

Επιπλέον στην παρούσα φάση είναι ευκολότερο να φτάσει κανείς στη Γερμανία πετώντας καταρχήν για την Ιταλία και στη συνέχεια με το τρένο προς τα βόρεια. Όπως είπε ο μεσάζοντας, από τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους και Γερμανοί αστυνομικοί στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και οι τιμές έχουν αυξηθεί ανάλογα.

Το πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο με το όνομα Petar Ivanov Todorov που έλαβε ο δημοσιογράφος της Bild μετά από μερικές μέρες κόστισε τελικά «μόλις» 2.000 ευρώ. Ήταν φθηνότερο καθώς δεν είχε φτιαχτεί για να περάσει τους ελέγχους των αεροδρομίων. Γι' αυτό και ο μεσάζοντας τον προειδοποίησε να μην επιχειρήσει να ταξιδέψει με αυτό αεροπορικώς.



Πηγή : naftemporiki.gr


Τι αλλάζει στις συντάξεις χηρείας



Την αναδρομική χορήγηση αυτοτελούς του νέου κατώτατου ορίου σύνταξης λόγω θανάτου (384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης, μειούμενου κατά 1,25% για κάθε έτος λιγότερο με?χρι τα 360 ευρώ για 15 έτη) τόσο στον επιζώντα ή /και στον διαζευγμένο σύζυγο όσο και στα δικαιοδόχα τέκνα, προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο και το σχετικό νόμο 4499/2017, οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο καθεστώς χορήγησης και στα κατώτατα ποσά των συντάξεων, εφαρμόζονται για δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου ο οποίος έχει επέλθει από τις 13/05/2016 και εφεξής. 

Με βάση τις νέες διατάξεις: 

Ο επιζών σύζυγος συνεχίζει να λαμβάνει τη σύνταξη θανάτου για όσο χρονικό διάστημα δικαιούται και το τέκνο σύνταξη θανάτου.

Στους δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα που απώλεσαν το γονέα τους κατά τη διάρκεια του έτους προετοιμασίας για την εισαγωγή στην ανώτερη ή ανώτατη σχολή, ανεξαρτήτως της επιτυχούς ή μη έκβασης των εξετάσεων.

Στον κύκλο των δικαιοδόχων συμπεριλαμβάνονται και τα τέκνα στα οποία είχε διακοπεί η συνταξιοδοτική προστασία λόγω συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας και τα οποία εισήχθησαν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή ή ενεγράφησαν σε ΙΕΚ μεταγενέστερα του θανάτου του γονέα και της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας. Θα δικαιούνται τη σύνταξη λόγω θανάτου με?χρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας εφόσον οι σπουδές δεν ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Αυτοτελές κατώτατο όριο χορηγείται στο καθένα τέκνο που έχει χάσει και τους δυο γονείς του εφόσον δεν λαμβάνει σύνταξη από τον άλλο γονέα.


TO BHMA


Πιέσεις στον Καμμένο να αλλάξει στάση στο Σκοπιανό



Στο υπουργικό συμβούλιο τις πρώτες ημέρες του 2018 φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, μετά την επανάκαμψη των εκλογικών σεναρίων, από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμμένου ότι δεν θα ψηφίσει πρόταση με χρήση του όρου «Μακεδονία» για τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων που επιδεικνύει πιο διαλλακτική στάση από την προηγούμενη (έχει όμως και αυτή προβλήματα στο εσωτερικό της) ο κ. Τσίπρας θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα αποδοχής της, δεδομένου ότι δεν επιθυμεί ενώπιον των Αμερικανών και του διεθνoύς παράγοντα που πιέζουν για άμεση επίλυση του ζητήματος, ως η πλευρά που στέκεται εμπόδιο.

Ο ίδιος θα συγκαλέσει και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό θέμα το Σκοπιανό και το ίδιο αναμένεται να ζητήσει και από τον κ. Καμμένο, αυξάνοντας την πίεση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας αλλά και τους βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Στο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό κυβερνητικό ζήτημα και ο κ. Καμμένος δεν πρόκειται να προκαλέσει κυβερνητική κρίση για το Σκοπιανό, εφόσον υπάρξει συμφωνία. Αντιλαμβάνονται την πολιτική του στάση ως προσπάθεια να δείξει στους ψηφοφόρους του κόμματός του ότι διατηρεί ιδεολογικές διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ευαίσθητος στα ευαίσθητα εθνικά θέματα, στη μάχη που δίνει για την πολιτική του επιβίωση.

Παράλληλα, όμως, διαπιστώνουν ότι η σκλήρυνση της στάσης της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος, δεν αποτελεί τακτικό ελιγμό και το αρχικό σχέδιο για υπερψήφιση μίας πρότασης με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια από τα άλλα κόμματα δεν προχωρά εύκολα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο Μαξίμου δεν είδαν με καλό μάτι την αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας περί σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξεύρεση συναινετικής λύσης. Δεν το απορρίπτουν ως τελικό μέσο, αλλά δεν το επιθυμούν. Ο λόγος είναι ότι με μία τέτοια κίνηση ακυρώνεται το επιχείρημα που σήμερα προβάλλουν ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να λύνει εθνικά ζητήματα και μάλιστα ζητήματα που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τις δικές της δυνάμεις. Για τον ίδιο λόγο απορρίπτουν – τουλάχιστον προς το παρόν – και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, που κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ προτείνουν δημοσίως, προφανώς για να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και το κόμμα τους.

Οσο για το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ έχει διαλλακτική στάση και μπορεί να φτάσει και σε λύση που θα είναι μέσα στο πλαίσιο που θέτει ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων θέλει λύση του θέματος του ονόματος ώστε να πάψει το ελληνικό βέτο για τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να μπορεί να τη στηρίξει και στο εσωτερικό της χώρας της.

Προσώρας, η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στο γήπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα το κάνει όσο της το επιτρέπουν οι συνθήκες, επιμένοντας να μην αποκαλύπτει τη θέση της.

Σε αυτή τη γραμμή, απαντώντας στα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση αν δεν έχει τη στήριξη του υπουργού κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, το Μαξίμου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα», σημείωσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019» και επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «θα εργαστεί για διέξοδο και στο ονοματολογικό, που επίσης οι κυβερνήσεις του χθες μας κληροδότησαν».


Γιάννης Καμπουράκης
Ελεύθερος Τύπος


Περήφανος Συριζαίος ο Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία των Σκοπίων


Πάντα στα άκρα ο Γιώργος Κυρίτσης και σαν γνήσιος ακροαριστερός μας λέει με λίγα λόγια ότι ο γνήσιος περήφανος Συριζαίος χε...κε για την ονομασία των Σκοπίων και εάν θα λέγεται Μακεδονία.

Κατά τον  Γ. Κυρίτση το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει «κακώς αναχθεί σε εθνικό θέμα τα τελευταία χρόνια» .

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Κυρίτσης ρωτήθηκε για τη στάση των ΑΝΕΛ, λέγοντας «ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως (…) σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε επίσης «πολιτικό αμοραλισμό» στη Ντόρα Μπακογιάννη που χθες προειδοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης εάν δεν συμφωνήσουν με αυτή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κυρίτσης.

Πάντως η Ελλάδα και η Έλληνες φοβούνται την δικιά σου στάση Κυρίτση και την στάση των Συριζαίων που εκπροσωπείς.




Εμφύλιος στο κίνημα του Σώρρα




Ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας έκανε επανεμφάνιση με νέο ηχητικό μήνυμα στο οποίο επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στους παλιούς του συνεργάτες.

Αφορμή για την παρέμβαση του Σώρρα αποτέλεσε ένα κείμενο της νομικής συμβούλου της «Ελλήνων Συνέλευσις», Νάνσυ Γεωργοσοπούλου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό, «τους διοικεί μία φωνή». 

«Πόσο καταραμένα προδοτόσκυλα είστε ρε ζώα… ζώα. Είχαν κανονίσει τα πάντα να διαλύσουν την Ελλήνων Συνέλευσις, να ξεφτιλίσουν διεθνώς τον Σώρρα, να γίνει της κακομοίρας και τώρα ακόμα συζητάνε κάποιοι άνθρωποι ότι είμαι του καθεστώτος», ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει ο Αρτέμης Σώρρας και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Λες ρε Νάνσυ, μέσα στο κατάπτυστο κείμενό σου, ξεκινάς και λες στη φωνή όχι στον Αρτέμη Σώρρα "αν είναι ο πρόεδρος", ο υποτίθεται και κλείνεις το κείμενό σου ότι "αν θέλεις να παραιτηθώ να μου το πεις". Αφού πάλι από ηχητικό θα στο πω», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη τον περασμένο Μάρτιο για υπόθεση υπεξαίρεσης, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, και έκτοτε διαφεύγει των αρχών κάνοντας σποραδικές εμφανίσεις με ηχητικά μηνύματα η βίντεο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Διπλό μαφιόζικο χτύπημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Πανικός στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το διπλό μαφιόζιοκο χτύπημα που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες.

Τόσο ο φάκελος με την σφαίρα που στάλθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο όσο και ο εμπρησμός του αυτοκινήτου  μέλους της ΚΕΔ έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνεχίζει να ταλαναίζεται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Φάκελος που περιείχε μία σφαίρα εννέα χιλιοστών και μία τρισέλιδη τρομοκρατική-υβριστική επιστολή στάλθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, προκαλώντας συναγερμό στης αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το τμήμα εκβιαστών της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο φάκελος έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ χθες το μεσημέρι (13:30) μέσω της υπηρεσίας «Ταχυμεταφορές» των ΕΛΤΑ, και ως αποστολέας αναγράφονταν το όνομα Παπαδόπουλος (σ.σ. προφανώς είναι ψεύτικο) και παραλήπτη είχε τον κ. Γραμμένο. Αφού έγινε η παραλαβή προωθήθηκε στο γραφείο του Γραμμένου, όπου και το άνοιξαν.

Εκεί είδαν τη σφαίρα, ενώ η τρισέλιδη επιστολή είχε απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ που δεν ήταν στο γραφείο του. Στην συνέχεια ο φάκελος παρελήφθη από αστυνομικούς της φρουράς του προέδρου της ΕΠΟ, οι οποίοι ενημέρωσαν το τμήμα εκβιαστών.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και οι άνθρωποι που παρέλαβαν την επιστολή έχουν κληθεί από την αστυνομία να καταθέσουν και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γραμμένος θα δώσει κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη.

Εννοείται πως άμεσα έχουν ενημερωθεί τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό την επιτροπεία τους, αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία για την επιστολή σοκ στον Γραμμένο αναφέρει τα εξής: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα απεστάλη στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στου Γουδή φάκελος εντός του οποίου υπήρχε τρισέλιδη επιστολή και μια σφαίρα των 9ΜΜ. Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

Εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Κοξένογλου

Σήμερα αποκαλύφθηκε και ο εμπρησμός αυτοκίνητο της διευθύντριας της ΕΠΟ Ντέπυς Κοξένογλου.  Η κα. Κοξένογλου που είναι σύζυγός του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ Κύρου Βασσάρα είδε το αυτοκίνητό της να καταστρέφεται ολοσχερώς από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως το περιστατικό δεν έγινε άμεσα γνωστό αλλά οι έρευνες διεξάγονται κανονικά από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής αλλά και από την ασφάλεια Πειραιά. Σημειώνεται πως  η Κοξένογλου ήταν διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας και επί προεδρίας Γκιρτζίκη και  ανέλαβε παράλληλα τη θέση της διευθύντριας του τμήματος διαιτησίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετακινήθηκε στη διεύθυνση επικοινωνίας της ομοσπονδίας, ως διευθύντρια.

Η συγκεκριμένη θέση ήταν κενή, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα, με το νέο οργανόγραμμα της ΕΠΟ μετακινήθηκε εκ νέου, διατηρώντας τη θέση της διευθύντριας με αντικείμενο τα projects από τη FIFA και την UEFA.

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη επίθεση είχε ως κίνητρο ην δραστηριότητα της κας Κοξένογλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αποτελεί ακόμη ένα κρούσμα που καταγράφεται στον χώρο της ομοσπονδίας και προκαλεί προβληματισμό. Θυμίζουμε πως πριν την αλλαγή στην διοίκηση της ΕΠΟ εκτός από το εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα πολλές ήταν οι  επιθέσεις και σε άλλα μέλη της ΚΕΔ που είχαν οδηγήσει και σε παραιτήσεις.


Μιχάλης Μαρδάς
Πηγή : eleftherostypos.gr


Νέα Υόρκη: 12 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυκατοικία



Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα βρέφος, ενώ τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του τούβλινου κτιρίου και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στους ψηλότερους ορόφους, δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ντάνιελ Νίγκρο στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον δήμαρχο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντε Μπλέιζιο, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι ένας από τους βαρύτερους εδώ και «πάρα πολλά χρόνια» στη Νέα Υόρκη.

Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και «δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι πυροσβέστες διέσωσαν 12 ενοίκους του κτιρίου.

Από 1 έως 50 ετών οι νεκροί

«Πέθαναν άνθρωποι σε διάφορους ορόφους του κτιρίου, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονταν από το 1 ως τα 50» έτη, είπε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους δημοσιογράφους. «Σε μια υπηρεσία που ασφαλώς δεν συναντά για πρώτη φορά μια τραγωδία, είμαστε σοκαρισμένοι για τις ζωές που χάθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μια μπανιέρα, μετέδωσε το καλωδιακό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπέλμοντ του Μπρονξ, στην οποία βρίσκονται κυρίως οικήματα και η οποία είναι γνωστή ως η «Μικρή Ιταλία» της συνοικίας, πλάι στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ και το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.


Το ψύχος... βοήθησε τη φλόγα

Η Νέα Υόρκη πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους, που σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ενίσχυσαν τις φλόγες μέσα στο κτίριο όταν οι ένοικοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα.

Όπου έριξαν νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το έδαφος έχει καλυφθεί από στρώματα πάγου, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του NY1.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ραφαέλ Γκονζάλες, ο οποίος ζει στην άλλη πλευρά του δρόμου, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WCBS, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο του CBS News, ότι είδε νεαρούς στην σκάλα κινδύνου του κτιρίου ενώ η πυρκαγιά ήδη μαινόταν.

«Αυτό που με ξύπνησε ήταν η οσμή του καπνού, νόμιζα ότι ήταν στο δικό μου κτίριο», εξήγησε.

Από τα πλάνα και τις φωτογραφίες το κτίριο εξωτερικά δεν μοιάζει να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Μια φωτογραφία που ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης εικονίζει δύο οχήματά της με τις σκάλες τους ανοιγμένες στον δεύτερο ή τον τρίτο όροφο του κτιρίου, υπό το φως προβολέων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στη Νέα Υόρκη το 2016 μειώθηκε στους 48, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 100 ετών, αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης. Τα επίσημα στοιχεία για το 2017 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Παγιδευμένος στο αδιέξοδο του Καμμένου



Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί ευελιξία για την επίλυση του Σκοπιανού, αλλά έχει εγκλωβιστεί από τη στάση του συγκυβερνήτη του.

Σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος με αφορμή το Σκοπιανό και με δεδομένες τις θέσεις του συνόλου σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν μια πρόταση που θα φέρει την υπογραφή μόνον του ενός εκ των δυο κυβερνητικών εταίρων. 

Οι ΑΝΕΛ εγκλωβίστηκαν πλέον από την αρχική τοποθέτηση του προέδρου τους ότι δεν θα δεχθεί καμία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Πρόκειται ουσιαστικά για μια θέση που παραπέμπει στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 και όχι στην επιλογή που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός το 2008 στο Βουκουρέστι (και είχε υποστηριχθεί από τον βουλευτή της ΝΔ τότε Πάνο Καμμένο) για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Η στάση Καμμένου εγκλωβίζει σε μεγάλο βαθμό και τον Αλέξη Τσίπρα που επιθυμεί η κυβέρνηση να διαχειρισθεί το όλο ζήτημα με ευελιξία.

Δύο επιλογές. Τώρα και με δεδομένη τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα να λύσει το ζήτημα (πιθανότατα και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το προσεχές καλοκαίρι), ο Καμμένος έχει δύο επιλογές:

1. Να επιμείνει μέχρι τέλους στη γραμμή αυτή ανατρέποντας την κυβέρνηση, καθώς δεν θα έχει πλέον τη δεδηλωμένη. Αυτό του δίνει πιθανώς τη δυνατότητα να συγκρατήσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ και να διεκδικήσει επενδύοντας στο Οχι την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές που θα προκηρυχθούν.

2. Να μεταβάλει τη θέση του, κάτι που δεν θα συμβεί για πρώτη φορά. Ετσι θα δώσει χρόνο ζωής στην κυβέρνηση και ο ίδιος θα παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ωστόσο, οι ΑΝΕΛ ύστερα και από αυτή τη «στροφή» (έχουν προηγηθεί αυτές για την υπογραφή και την εφαρμογή του Μνημονίου, τους πλειστηριασμούς, τον Γιάννη Μουζάλα, τον ΦΠΑ στα νησιά κ.λπ.) κινδυνεύουν με πολιτική συρρίκνωση, καθώς θα οδηγηθούν στις επόμενες εκλογές χωρίς ατζέντα, πολιτική αξιοπιστία και καθαρό ιδεολογικό στίγμα.

Είναι σαφές ότι και το Σκοπιανό αναδεικνύει τον Καμμένο ως τον πιο «αδύναμο κρίκο» στη συγκυβέρνηση. Σε αυτό, μάλιστα, ποντάρουν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν εγκαίρως και έθεσαν ως προϋπόθεση να υπάρξει μια καθαρή και ενιαία στάση από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου και τα ίδια να τοποθετηθούν.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα επίλυσης του ζητήματος, προς την κατεύθυνση όχι της απόφασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του '92, αλλά εκείνη της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.



TA NEA