Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Κατηγορούμενος για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά Μαζιώτη



Νέα στοιχεία για την πρωτοφανή ασυδοσία στις φυλακές Κορυδαλλού - Ένας εκ των υπόπτων είχε καταδικασθεί προ τριημέρου σε 16χρόνια φυλάκιση για άλλο μαχαίρωμα κρατουμένου.

Ένα εκ των ατόμων - αλβανικής καταγωγής - που είχε κατηγορηθεί ως οργανωτής της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε κύριο ρόλο στην επίθεση κατά του βασικού μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη! 

Κι ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν σε ειδικό καθεστώς ελέγχου, μέσα στις φυλακές, επειδή μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα κατηύθυνε τον φόνο του 54χρονου ποινικολόγου κι άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κρατούμενος αυτός ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον κρατούμενο αναρχικό προ διημέρου σε κελί της Ε' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. 

Εξετάζονται ακόμη πληροφορίες ότι η ομάδα των αλλοδαπών κρατουμένων ζήτησε νωρίτερα κι..."ενοίκιο" 600 εύρω από τον Νίκο Μαζιώτη προκειμένου να του επιτρέψει παραμονή στο κελί που είχε μεταφερθεί. 

Ο ίδιος Αλβανός ποινικός μάλιστα είχε καταδικασθεί, την προηγούμενη εβδομάδα σε φυλάκιση 16 ετών για το μαχαίρωμα προ μερικών μηνών κι άλλου κρατουμένου, με ποινικό παρελθόν, στην φυλακή Κορυδαλλού. 

Για την ίδια επίθεση είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών ένας ομοεθνής του που επίσης εμπλέκεται στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου και για ον οποίο υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ήταν παρών στην επίθεση κατα Μαζιώτη. 

Επιπλέον έχει κατηγορηθεί - όσο ήταν ελεύθερος - για συμμετοχή σε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος άλλου δικηγόρου, αιματηρές επθέσεις σε καφετέριες, ληστείες. Ακόμη εξετάζεται και ο ακριβής ρόλος δύο αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής που φέρονταν να είχαν βοηθήσει στον απεγκλωβισμό του αντάρτη πόλης. 

Όμως ερευνάται αν είχαν τελικώς συμμετοχή στην επίθεση με το δεδομένο ότι διατηρούσαν στενές επαφές με τους Αλβανούς δράστες και φέρεται να είχαν υποστηρίξει πρόσφαη καταγγελία τους ότι θα έπεφταν θύμα δηλητηρίασης. 
Οι νέες αυτές πληροφορίες για την επίθεση κατά Μαζιώτη, αποκαλύπτουν την πρωτοφανή ασυδοσία και τις παράνομες συνενοήσεις κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συσχετισθεί με την «υπόθεση Energa» ενώ ο Νίκος Μαζιώτης είχε καταγγείλει ώς «ηθικούς αυτουργούς» της επίθεσης σε βάρος του μέλη των «Πυρήνων» που αρνούνται κάθε κατηγορία. Όμως οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν κι άλλες «υπόγειες διασυνδέσεις» κρατουμένων. 



Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
ΤΟ ΒΗΜΑ


Κόβονται όλες οι «έξτρα» παροχές στο Δημόσιο



«Προνόμια» όπως δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ, η χρήση κινητών τηλεφώνων, ασφαλιστήρια συμβόλαια, «ανακαλούνται» και στην καλύτερη των περιπτώσεων, περιορίζονται. 

Ανακαλούνται άμεσα και επανεξετάζονται από μηδενικής βάσεως οι πάσης φύσεως «έξτρα» παροχές, οι οποίες έχουν κατά καιρούς δοθεί σε εργαζόμενους από διοικήσεις ΔΕΚΟ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οργανισμών, δήμων κλπ. Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζει στο εξής για το μέλλον και όσων άλλων παροχών λαμβάνουν μέχρι σήμερα πέραν του μισθού τους οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τον πλήρη έλεγχο των μη μισθολογικών παροχών στο δημόσιο αναλαμβάνει και επισήμως πλέον το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ξεπερνούν σε αξία τις 5.000 ευρώ το χρόνο. Από την «κρισάρα» του υπουργείου Οικονομικών περνούν όμως και πολλές άλλες παροχές σε είδος. Από την υποχρέωση κατάρτισης οικονομικής μελέτης και έγκρισης των έξτρα παροχών, είτε  χορηγούνται είτε πρόκειται να χορηγηθούν, δεν εξαιρούνται ούτε τα υπουργεία, ούτε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις του ν.4484/2017 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και ορίζεται ότι: 
- υποχρεούνται σε άμεση ανάκληση όλες οι μη μισθολογικές παροχές που έχουν χορηγηθεί με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης φορέα Γενικής Κυβέρνησης ή/και φορέων που ανήκουν στο Κεφάλαιο Α’ του Ν.3429/2005.

Οι διοικήσεις των εν λόγω φορέων υποχρεούνται, αφού ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους αυτές, να υποβάλουν στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νέα σχέδια προτάσεων, καταθέτοντας και όλα τα αναγκαία οικονομικά δεδομένα που θα τεκμηριώνουν την οικονομική δυνατότητα του κάθε φορέα να χρηματοδοτεί τις εν λόγω μη μισθολογικές παροχές. Αν δεν αποδεικνύεται ότι ο φορέας μπορεί να πληρώνει τις παροχές αυτές, χωρίς να παραβιάζει τα όρια και τους στόχους που έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, οι προτάσεις θα απορρίπτονται.

-  Προβλέπεται η κατάργηση παροχών από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους Ασφαλιστήρια Συμβόλαια ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης εργαζομένων. Εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών.

- Προβλέπεται κατάργηση και παροχών όπως τα μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες Διαδρομών, για μετακινήσεις με συγκοινωνίες.

- Επιβάλλεται να κατατεθεί μελέτη εκτίμησης οικονομικών επιπτώσεων, για όσες άλλες μη μισθολογικές παροχές σε είδος χορηγούνται ήδη ή και πρόκειται χορηγηθούν,  ανεξαρτήτως αν προβλέπονται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,  ή υπουργική απόφαση ή με απόφαση Δ.Σ. κλπ.

- Μπαίνει πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας για κάθε υπάλληλο, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου κάθε φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Τυχόν υπέρβαση του ορίου αυτού, θα επιβαρύνουν τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής. 

-  Από το 2018 και εφεξής, οι παροχές όπως οι στολές ή το γάλα οι οποίες έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα όπως συχνά γινόταν.


Κωστής Πλάντζος
Πηγή : protothema.gr


Απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στη Χαλκίδα



Απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στο κατάστημα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Jumbo στην επαρχική οδό Χαλκίδας - Αρτάκης στην Εύβοια σημειώθηκε χθες Σάββατο. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στην ΕΛ.ΑΣ. τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. 

Ωστόσο, οι υπάλληλοι της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων κατάφεραν να διαφύγουν με το θωρακισμένο όχημα και οι άγνωστοι δράστες έφυγαν και αυτοί άπραγοι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. 

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας του Νομού Ευβοίας. 

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την απόπειρα ληστείας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ένα ΙΧ βρέθηκε καμμένο στην περιοχή του Δοκού και πιστεύεται ότι πρόκειται για το όχημα διαφυγής των δραστών. 


Πηγή : in.gr


Νύφη του ΙΚ συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μιλάνου




Μια τριανταπεντάχρονη Μαρονική, τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου της οποίας είναι Ρ.Μ., συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις αρχές του 2017, η γυναίκα αυτή είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της (με τον οποίο ζούσε μόνιμα στην Γαλλία), για να μεταβεί στη Συρία, με πρόθεση να στηρίξει τον ISIS (σ.σ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος). 

H Ρ.Μ., μάλιστα, φέρεται να πήρε μαζί της και τα τρία της παιδιά. Οι γαλλικές αρχές, όμως, πριν από ένα μήνα, διαπίστωσαν ότι η τριανταπεντάχρονη είχε επιστρέψει στην Ευρώπη και αποφάσισαν να ζητήσουν και τη συνεργασία των ιταλικών αρχών. 

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, αμέσως μετά την σύλληψή της δήλωσε στους εισαγγελείς ότι δεν έφτασε ποτέ σε εμπόλεμη περιοχή και ότι αποφάσισε να φύγει από την Συρία, διότι η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη τόσο για την ίδια, όσο και για τα παιδιά της.


ΤΑ ΝΕΑ


Λαβρόφ: Στόχος μία συνολική και σταθερή λύση για την Κύπρο



Στην ανάγκη μιας συνολικής και σταθερής λύσης του Κυπριακού στάθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας πως στόχος είναι η αποκατάσταση της Κύπρου, υπό τη μορφή ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και εδαφικά ακέραιου και ενωμένου κράτους.

Στην ανάγκη μιας συνολικής και σταθερής λύσης του Κυπριακού στάθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας πως στόχος είναι η αποκατάσταση της Κύπρου, υπό τη μορφή ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και εδαφικά ακέραιου και ενωμένου κράτους.

Μια τέτοια εξέλιξη «θα αποτελέσει "κλειδί" για τη διασφάλιση της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Η Σημερινή».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προσπάθειες επιβολής έτοιμων αποφάσεων και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί τη μόνη οδό για την εξεύρεση ενός συστήματος ασφάλειας στην Κύπρο.

Τόνισε επίσης ότι οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.



Πηγή: skai.gr


Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε Λέσβο και Χίο



Σεισμική δόνηση  σημειώθηκε 07:13 σήμερα το πρωί που έγινε αισθητή στη Λέσβο και τη Χίο. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του ήταν επί της Μικρασιατικής ακτής, στην ανατολική πλευρά του κόλπου της Σμύρνης.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


Συνεχίζονται οι κυβερνητικές επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης, αυτή την φορά την απαξιώνει ο Σπίρτζης



Για άλλη μια φορά κυβερνητικό στέλεχος επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για το ρόλο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κόντρα Δικαστών-Κυβέρνησης. Υπάρχει κόντρα κάποιων Δικαστών με την Κυβέρνηση. Όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».

«Είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα.

Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας», ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.

Για τον διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα ο οποίος μίλησε για προληπτική γραμμή στήριξης, ο κ.Σπίρτζης ανέφερε πως «ο κ. Στουρνάρας, είναι άλλης τάξης μεγέθους ζήτημα σε σχέση με τους δικαστές. Ο κ. Στουρνάρας δε θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά, έγινε διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι, που θέλουν τον κ. Στουρνάρα, πολιτικοί κύκλοι του δήθεν μεταρρυθμιστικού κομματιού του πολιτικού συστήματος».

Για την Φώφη Γεννηματά ο κ.Σπίρτζης ανέφερε πως θα επιλέξει κάποια στιγμή, και ο χώρος της, όταν κάνει ένα συνέδριο θέσεων, αν θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και πριν, μία συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. «Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές τις υπηρέτησε ένα μεγάλο κομμάτι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και έτσι απομακρύνθηκε και από τις κοινωνικές ομάδες, και από τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούσε».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εξοικονόμηση πόρων από τη νέα διαπραγμάτευση για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων υπογραμμίζοντας πως από τους 4 αυτοκινητόδρομους έχουμε εξοικονομήσει 764 εκατομμύρια και από τους πέντε, 801 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων τόνισε πως θα ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. «Δε θα χρειάζεται να σταματάμε, να υπάρχουν τοπικά διόδια, θα είναι ένα δίκαιο σύστημα. Θα πληρώνεις την απόσταση που έχεις διανύσει, και έχει προβλεφθεί για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα να έχουμε δορυφορικό σύστημα, προκειμένου να έχουμε και άλλου είδους διευκολύνσεις».


Πηγή : eleftherostypos.gr



Ένα τζιπ «μπούκαρε» με την όπισθεν στο κατάστημα «Γερμανός» στην Εύβοια



Όπως θα δείτε στο βίντεο -ντοκουμέντο του EviaZoom.gr, το τζιπ διέσχισε με την όπισθεν το πεζοδρόμιο, παρασέρνοντας στο πέρασμά του, ένα σταθμευμένο όχημα και μία πινακίδα οδικής κυκλοφορίας, προτού γκρεμίσει τον τοίχο και να εισβάλλει με «τρελή» πορεία στο κατάστημα του Μιχάλη Βοζίκη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 60χρονος οδηγός του τζιπ ήθελε να παρκάρει για να πάει στο δημαρχείο, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πόδι του «κόλλησε» στο γκάζι. 

Μετά το ατύχημα έσπευσε και η αστυνομία στο σημείο όπου διενήργησε έλεγχο αλκοτέστ στον 60χρονο άνδρα, ο οποίος τελικά δεν ήταν σε κατάσταση μέθης. 

Οι ζημιές στο κατάστημα ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ, ενώ τονίζεται ξανά ότι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. 

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις απίστευτες εικόνες και τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν.