Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ανεξέλεγκτοι και ανεύθυνοι! Τσιρώνης : Με παράβολο στο κράτος θα έχει κάποιος κάνναβη στο μπαλκόνι του



Θα γεμίσουν μπάφους τα μπαλκόνια με τις ευχές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είναι ανεύθυνοι και ανεξέλεγκτοι αυτή η επικίνδυνη για την χώρα κυβέρνηση και επικίνδυνα τα ανεύθυνα στελέχη της για τα παιδιά μας. Θετικός στο να μπορεί κάποιος για ιδιόχρηση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Εμφανίστηκε στο Real FM ο ανεύθυνος δήθεν οικολόγος Γιάννης Τσιρώνης και είπε : «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ για αυτό, ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο».

Επίσης, ο κ.Τσιρώνης τάχθηκε υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία, για τους χρήστες, ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα λέγοντας «Είχαμε μια εκδήλωση με τους οικολόγους πράσινους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λυπηρό να βλέπω μέρα μεσημέρι στο πνευματικό κέντρο ,μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση».

Υπέρ και της φαρμακευτικής κάνναβη, είναι Τσιρώνης λέγοντας  ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον  «Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί η φαρμακευτική κάνναβη» τόνισε.




Συντετριμμένος Κυριάκος Μητσοτάκης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου : Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία


Συντετριμμένος  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο twitter : "Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακε κριμένο στέλεχος της ΝΔ και πολύ καλός φίλος"




Καρφώνει την κυβέρνηση ο πρέσβης της Ισπανίας : Εχετε δει σε άλλη χώρα να εισβάλλουν σε πρεσβεία;



Ο πρέσβης της Ισπανίας στο iefimerida.gr για τον Ρουβίκωνα: Έχετε δει σε άλλη χώρα να εισβάλλουν σε πρεσβεία; 

Ο κ. Βιγκέρα, ο οποίος χθες βράδυ παρέθεσε δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αφορμή την εθνική εορτή της Ισπανίας (Día de la Hispanidad), μιλώντας στο iefimerida, δήλωσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν μια ομάδα ατόμων να εισβάλει μέσα σε μια πρεσβεία και μάλιστα η αστυνομία να διαπραγματεύεται μαζί τους για να αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ενρίκε Βιγκέρα δήλωσε στο iefimerida: «Εσείς έχετε δει σε άλλη χώρα να εισβάλλουν μέσα σε μια πρεσβεία; Σας ρωτάω, το έχετε ξαναδεί; Αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Εγώ μαζί τους δεν είχα καμία επαφή, ούτε κατάλαβα για ποιο λόγο εισέβαλαν στο κτίριο. Η αστυνομία διαπραγματεύτηκε μαζί τους για να αποχωρήσουν. Εμείς δεν ζητήσαμε την δίωξη τους και δεν επιθυμώ να ανακατευτώ με το πολιτικό κομμάτι. Μου προκαλεί εντύπωση όμως και η ενέργεια τους, διότι οι αναρχικοί συνήθως είναι σε αντίθεση με τους εθνικιστές, όπως είναι οι Καταλανοί εθνικιστές που ζητούν την αυτονομία της Καταλονίας». 


Τέσσερις στους δέκα μηχανικούς, νομικούς, γιατρούς δεν πλήρωσαν τις εισφορές του 2016



Μετά βίας το 60% των μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων μπόρεσε να καταβάλλει τα ασφάλιστρα που τους είχαν "βεβαιωθεί" από το ταμείο τους –το ΕΤΑΑ-  έως 31/12/2016 με βάση το σύστημα των κλάσεων που ίσχυε προ του νόμου Κατρούγκαλου.

Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως το υπόλοιπο 40%, δηλαδή ένας στους τέσσερις μηχανικούς, γιατρούς και νομικούς δεν μπόρεσε να πληρώσει τα ασφάλιστρα του για το περασμένο έτος.

Έτσι οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να συνεχίσουν να μην έχουν ή να χάσουν (αν μπορούσαν μέχρι πρότινος να καταβάλλουν τα ασφάλιστρα τους) την ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα τους, ακόμα και αν έχουν καταβάλλει από τις αρχές του έτους έως τώρα τις τρέχουσες εισφορές με βάση το εισόδημά τους.

Και αυτό παρά τις δύο έως τώρα παρατάσεις τις οποίες έχει δώσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή τους.

Η πρώτη παράταση έληξε, χωρίς κανένα ουσιαστικό εισπρακτικό αποτέλεσμα,  στις 30 Ιουνίου.

Η  δεύτερη παράταση που δόθηκε, λήγει σε κάτι περισσοτερο από ενάμισι μήνα και συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου.

Η μη ανταπόκριση των μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων και στην τελευταία παράταση, οφείλεται σύμφωνα με εκτιμήσεις εκροσώπων τους –με τους οποίους συνομίλησε το Capital.gr – στην αναστάτωση και στα νέα βάρη που έφεραν οι ασφαλιστικές εισφορές με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015, τις οποίες έφερε από 1/1/2017 η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου και φαίνεται πως τους εμπόδισαν να εξοφλήσουν τα παλιότερα τους χρέη.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη του ΕΦΚΑ επισημαίνουν πως δεν προβλέπεται να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ασφαλίστρων του 2016, πέραν του επιπέδου που ήδη έχει φτάσει. Γι΄αυτό, εξάλλου, δεν τάσσονται υπέρ μίας νέας, τρίτης κατά σειρά, παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης τους (πχ έως 20/12/2017 ή μέχρι 31/1/2018).

Το σενάριο αυτό θα ήταν πιο πιθανό να υλοποιηθεί εφόσον "τρέξει" αρκετά πριν τις 30/11 η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για ασφαλιστικά χρέη αυταπασχολουμένων έως 20.000 ευρώ, τα οποία έχουν "γεννηθεί" έως 31/12/2016.

Αυτός είναι, επίσης, ο μόνος ίσως τρόπος για να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ασφαλίστρων του 2016 (όπως αυτά είχαν προκύψει από το προ του νόμου Κατρούγκαλου σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων), επισημαίνουν οι ίδιες πηγές δεδομένου ότι η "ανοιχτή" ρύθμιση των 12 δόσεων δεν συμφέρει παρά ελάχιστους οφειλέτες και αφορά μόνο ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η σχετική, όμως, Υπουργική Απόφαση για την υλοποίησης της εν λόγω ρύθμισης, η οποία προβλέπεται στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, εκκρεμεί εδώ και πάνω από τρεις μήνες , χωρίς διακριτό –προς το παρόν- ορίζοντα υπογραφής της.

Έτσι ούτε τα έσοδα από τις παλιότερες οφειλές (αν και συνολικά πάνε καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις), αλλά ούτε και τα έσοδα από τις τρέχουσες εισφορές με βάση το εισόδημα των αυταπασχολούμενων μπορούν να αυξηθούν αποφασιστικά.

Και αυτό γιατί μην μπορώντας ένας αυταπασχολούμενος να καταβάλει τις παλιότερες οφειλές τους, δεν έχει "νόημα" η καταβολή των τρεχουσών εισφορών, καθώς για να λάβει ασφαλιστική ικανότητα –ενημερότητα θα πρέπει όχι μόνο να πληρώνει τις τρέχουσες εισφορές αλλά να μη χρωστά ή να έχει ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες εισφορές. 


Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Πηγή : capital.gr


Αποχώρηση ΗΠΑ από UNESCO


Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από την UNESCO επιβεβαίωσαν χθες διπλωματικοί κύκλοι στην Ουάσιγκτον, με το υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει ότι ενημέρωσε χθες την επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Ιρίνα Μπόκοβα, για την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO εξαιτίας της «συστηματικής μεροληψίας κατά του Ισραήλ», ενώ θα επιδιώξουν να αποκτήσουν «καθεστώς μόνιμου παρατηρητή». Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον οργανισμό θα ισχύσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει την καταβολή των συνδρομών τους προς την UNESCO από το 2011, διαμαρτυρόμενες για την ανάδειξη της Παλαιστίνης ως μέλους του οργανισμού. Η Ουάσιγκτον χρωστάει 550 εκατ. δολάρια στον οργανισμό.

Στο μεταξύ, με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου NBC απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της διαφωνίας του με τον τρόπο κάλυψης της προεδρίας του από τον τομέα ειδήσεων του δικτύου. Ειδικοί εκτιμούν, ωστόσο, ότι οι απειλές του προέδρου δεν πρόκειται να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στη λειτουργία του ιστορικού δικτύου.

Σε μήνυμά του στο Twitter την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τραμπ έγραφε: «Με όλες τις ψευδείς ειδήσεις, που προέρχονται από το NBC και τα δίκτυα, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάκληση της άδειάς τους; Κακό για τη χώρα!».

Απαντώντας στις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου, η Ενωση Τηλεοπτικών Δικτύων των ΗΠΑ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι «κάθε απειλή για ανάκληση άδειας λειτουργίας είναι αντίθετη προς το πρώτο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος».

Την ίδια ώρα, πιθανότητες 30% να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του έχει ο πρόεδρος Τραμπ, σύμφωνα με τον Στιβ Μπάνον. Ο πρώην στενός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ ανέφερε, μιλώντας στο περιοδικό Vanity Fair, ότι προειδοποίησε εδώ και μήνες τον πρόεδρο για το ενδεχόμενο καθαίρεσής του, σύμφωνα με το 25ο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος.

Το 25ο άρθρο επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και στην πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου (13 από τα 24 μέλη του) να ψηφίσουν υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου. Αλλη μία προσπάθεια κατέβαλε, στο μεταξύ, χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να αναστείλει τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα. Σε προεδρικό διάταγμα, το οποίο επρόκειτο να υπογράψει χθες ο πρόεδρος Τραμπ, οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούν εφεξής να παρακάμπτουν τους ασφαλιστικούς κανόνες που επέβαλε η μεταρρύθμιση Ομπάμα.

«Αυτό είναι το πρώτο στάδιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με στόχο την ανακούφιση των Αμερικανών», είπε χθες ο Αντριου Μπρέμπεργκ, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής του προέδρου Τραμπ. Οι Ρεπουμπλικανοί, όμως, παρότι ελέγχουν το Κογκρέσο, απέτυχαν μέχρι στιγμής να καταργήσουν νομοθετικά τη μεταρρύθμιση Ομπάμα.


Καθημερινή


Έλλειψη σοβαρότητας ! Τα γυρίζει τώρα ο Λεβέντης: Δεν παραιτούμαι την Δευτέρα



Όταν ζεις στην απόλυτη πολιτική παρακμή με ακατάλληλα για την πολιτική άτομα να καταλαμβάνουν έδρανα στην βουλή και το χειρότερο να ηγούνται και κομμάτων δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις τίποτα σοβαρό.

Μιλώντας όμως στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κύριος Λεβέντης πήρε πίσω όσα είπε, δηλώνοντας αυτή την φορά πως ειδικά για αυτή τη Δευτέρα δεν υπάρχει ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Δείτε το video : 




Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., πού ψάχνει τους εκτελεστές του


Στους πελάτες του δολοφονηθέντος ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στρέφει τις έρευνές της η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Υψηλόβαθμα στελέχη του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας βλέπουν πίσω από τη δολοφονία είτε πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, είτε αδιάφορους εκδικητές. Αυτά για τους δύο άνδρες που πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου στην Ασκληπιού και τον εκτέλεσαν. Οσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια και με τα λεγόμενά της αφήνει να εννοηθεί ότι η δολοφονία σχετίζεται άμεσα με κάποια υπόθεση του ποινικολόγου. 

Το ραντεβού θανάτου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, οι δύο δολοφόνοι του ποινικολόγου πήγαν στο γραφείο του ως πελάτες. Προς το παρόν παραμένει ασαφές το αν οι δράστες είχαν κλείσει «ραντεβού» θανάτου με τον άτυχο δικηγόρο ή ήταν μια «έκτακτη» προσέλευση συνάντησης για... νομικές συμβουλές, ωστόσο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείστηκε ραντεβού και μάλιστα με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο. Ούτε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ούτε ο συνεργάτης του, όμως, φαίνεται να γνώριζαν τα δύο αυτά άτομα. 

Οι δύο δράστες, ηλικίας 30 με 40 ετών, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, πέρασαν την πόρτα του νεοκλασικού στη Νεάπολη Εξαρχείων στις 18:30. Την πόρτα τούς άνοιξε ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Αφού περίμεναν μισή ώρα στην αίθουσα αναμονής και μίλησαν με τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, μπήκαν μαζί με τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συσκέψεων. Αφού συζήτησαν για λίγο και οι τέσσερις μαζί, οι δολοφόνοι ζήτησαν από τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει για να συζητήσουν κάτι ιδιαιτέρως μαζί του. Οπως και έγινε.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου αποχώρησε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 19:10, είδε τους «πελάτες» να αποχωρούν. Μπαίνοντας την αίθουσα συσκέψεων αντίκρισε τον Ζαφειρόπουλο νεκρό σε μια λίμνη αίματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Κατά πληροφορίες, δέχθηκε μια σφαίρα στο θώρακα, η οποία ήταν και θανατηφόρα, και το όπλο με το οποίο τον δολοφόνησαν έφερε σιγαστήρα. 

«Ξεσκονίζουν» τις υποθέσεις του

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να συνθέσει τώρα το παζλ της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λαμβάνοντας υπόψη τη μαρτυρία του συνεργάτη του, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και την ατζέντα με τα ραντεβού του. Ετσι θα φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει όλους τους φακέλους υποθέσεων που χειριζόταν το γραφείο του το τελευταίο διάστημα. 

Ο συνεργάτης και οι κάμερες, «κλειδιά» για τη λύση της υπόθεσης

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τούς έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. 

Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκτός από την περιγραφή των δραστών, να καταθέσει και άλλες, ασήμαντες λεπτομέρειες, που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πέρα από την προφορά, οι ιδιωματισμοί αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι δύο εκτελεστές θα μπορούσαν να προδώσουν την καταγωγή τους. 

Τα στοιχεία που ενισχύουν τα περί εκτελεστή από το εξωτερικό

Το γεγονός βέβαια ότι πήγαν στο γραφείο με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα, άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα, συνομίλησαν χωρίς να τους ενδιαφέρει με τον συνεργάτη του ποινικολόγου, αλλά και τα σπαστά ελληνικά κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα. Γι' αυτό και γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία με το υλικό των καμερών έτσι ώστε να ξεκινήσουν πιο δυναμικά οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν για τους εκτελεστές, σύμφωνα με την πρώτη περιγραφή του συνεργάη του Ζαφειρόπουλου. 

Δεν βρέθηκε κάλυκας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας και τώρα αναμένουν τον ιατροδικαστή να βγάλει τη βολίδα και αυτή να εξεταστεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το αν το όπλο ήταν «καθαρό» ή είχε χρησιμοποιηθεί ξανά. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάλυκας, σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ένας εθελοντής ΑμεΑ πήγε καλεσμένος για να μιλήσει στην ΑΣΟΕΕ, αλλά τον έδιωξαν με τις σφαλιάρες



Εχθές ‘’άρπαξα’’ τις γενέθλιες σφαλιάρες μου εντός του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ ενώ βγήκα ‘’σηκωτός’’ από καμιά 20αριά άτομα. Φυσικά όταν βρίσκεσαι σε αναπνευστική ανεπάρκεια με 80% αναπηρία και μετά βίας κρατιέσαι στα πόδια σου, το λες και αίσιο τέλος. Κάποιοι άλλοι φοιτητές φύγαν με ματωμένες μύτες. Το έγκλημα μου; Απαξίωσα ένα ‘’αγωνιστικό’’ φυλλάδιο», λέει ο εθελοντής που θέλησε να ανεβάσει στο ίντερνετ την περιπέτειά του..

Ακολουθεί η αφήγησή του:   

Είμαι 2 μέρες άυπνος όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς είμαι επιφορτισμένος με τη διοίκηση δύο οργανισμών σχετικά με την ενδυνάμωση των χρόνια πάσχοντων και Ατόμων με αναπηρία. Άυπνος όχι για να κερδίσω υπερωρίες, καθώς ‘’εργάζομαι’’ εθελοντικά. Άυπνος επειδή βιώνω καθημερινά τις τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και συνειδητά έχω πάρει την απόφαση να μην μένω σε άκαρπες καταγγελίες, αλλά να μπω στην δράση. Γνωρίζω ότι χωρίς θυσίες δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως, ότι είναι προσωπική μου ευθύνη, δική μου απόφαση και δεν επιβάλλω την συμμετοχή του συνόλου, παρότι είναι ένας δίκαιος αγώνας για τα αυτονόητα. Φυσικά και το τίμημα είναι να διακόψω σπουδές, να διαλύσω προσωπική ζωή και να επιβαρύνω την υγεία μου. Δεν με παίρνει χρονικά να τα περιμένω από το κράτος. Απειλούμαι  εγώ, ο αδερφός μου και ο κάθε συνασθενής μου.   Δεν αποδέχομαι να έχουμε χαμηλότερο, σε σχέση με το ευρωπαϊκό, ποσοστό επιβίωσης κατά 10 χρόνια στην πάθησή μου, επειδή δεν έχουμε υποδομές και παροχές, επειδή το κράτος δεν δύναται. Μέσα από Σωματεία και Συλλόγους, ενεργώντας ως εθελοντές προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και πόρους, να διεκδικήσουμε από το Κράτος ό,τι αυτό μας οφείλει. Έτσι δεν υπάρχει χρόνος ούτε για γενέθλια όταν οι συνασθενείς μου υποφέρουν. Όταν η χώρα καταρρέει και οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες τις πτώσης είναι οι ευπαθείς ομάδες. Για αυτό χρειάζεται η ανάληψη ευθύνης εκ μέρους κάθε ασθενή, εκ μέρους κάθε πολίτη. Όσοι αισθανόμαστε λίγο δυνατότεροι έχουμε και μεγαλύτερη ευθύνη. Ευθύνη να εμπνεύσουμε και άλλους, να μεταδώσουμε εμπειρίες και θετικά αποτελέσματα.  Σκοπός η μεγαλύτερη ταλάντωση, ενεργοποίηση όλων και περισσότερων σε αυτή τη θετικής αλλαγής και στην προκειμένη της δυνατής ‘’φωνής των ασθενών’’. 


Πρόσκληση της AIESEC, ενός μη κερδοσκοπικού παγκόσμιου οργανισμού Τα «γενέθλιά» μου θα γίνονταν την επομένη στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου της ΑΣΟΕΕ, όπου ήμουν προσκεκλημένος της AIESEC για να παρουσιάσω σε νέους φοιτητές,  ένα εμπειρικό παράδειγμα ενδυνάμωσης μιας ευπαθούς ομάδας με συγκεκριμένα μέσα και απτά αποτελέσματα. Να εξηγήσω πως μπορούν κάποιοι αποφασισμένοι ασθενείς στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της διάλυσης της χώρας να διεκδικούν και να επιτυγχάνουν.  Πώς δημιουργήσαμε  υποδομές και παροχές που δεν είχαν γίνει στα χρόνια της ευημερίας και σπατάλης στην Υγεία. Να κάνουμε τώρα αυτά που δεν έγιναν τότε που μπορούσες να έχεις και από ‘’έναν αξονικό τομογράφο δίπλα σου’’. Αν τα καταφέραμε μια ‘’χούφτα’’ ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια, φαντάσου τι μπορεί να κάνει ο κάθε νέος, πόσα μπορεί να αλλάξει  σε μια χώρα που του διαλύει κάθε όνειρο. Φτάνει να μεταδοθεί το μήνυμα.   Ήμουν καλεσμένος λοιπόν να καταθέσω τη δική μου εμπειρία σε φοιτητές που αντιλαμβάνονται την προσωπική τους ευθύνη με πράξεις και δεν παραμένουν στα ‘’στεγανά’’ της σχολής και στείρας ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.   Το χρονικό του ‘’εγκλήματος’’ Λίγο πριν μπω στον προαύλιο χώρο με έχει ειδοποιήσει η οργανωτική επιτροπή ότι μάλλον θα ακυρωθεί η εκδήλωση καθώς υπήρξε προειδοποίηση επεισοδίων. Πράγματι στην αυλή είναι παντού διάσπαρτα φυλλάδια ’’στο διάολο ο εθελοντισμός, στο διάολο και η καριέρα¨ και στην είσοδο κρεμασμένο ένα πανό που υπογράφει ‘’…άμα ξαναέρθει η AIESEC θα φύγει με σφαλιάρες’’. Οι γνωστοί-άγνωστοι λοιπόν, όπως συνήθως. Αρχικά όλα φαίνονται κανονικά: οι μικροπωλητές έξω, φοιτητές από εδώ και από εκεί, σχετική ηρεμία. Δεν ανησυχώ όμως καθώς ως φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής είμαι συνηθισμένος σε αυτά. Γνωρίζω ότι συνήθως αν δεν προκαλέσεις δεν κινδυνέυεις, εκτός και αν είσαι ‘’επικυρηγμένος ιδεολογικά’’, που και πάλι το πολύ να φας καμιά σφαλιάρα. Να μην μιλάς και να κατεβάζεις το κεφάλι τους αρκεί.   Ανεβαίνοντας την σκάλα οι σφύξεις ανεβαίνουν και ζαλίζομαι. Στην κατάστασή μου το να ανεβείς 10 σκαλιά με την μία είναι άθλος και χρειάζεσαι ολόκληρο 5λεπτο να συνέλθεις. Δεν κάνω στάση όμως για να μην φαίνομαι σαν ανήμπορος παππούς. Στο πλατύσκαλο μοιράζουν φυλλάδια , όπως συνηθίζεται. Το παίρνω από ευγένεια όπως κάνω πάντα και διαβάζω διαγώνια τον τίτλο: ‘’5+1 λόγοι να μην πας AIESEC’’. Δεν με ενδιαφέρει και το πετάω. Η αρχή του εγκλήματος μόλις τελέστηκε. 


Αστραπιαία με βουτάν από τον γιακά οι δύο που μοιράζουν το φυλλάδιο καθώς τους έχω ‘’προσβάλλει’’, ενώ την ίδια στιγμή ένας όχλος 15-20 ατόμων συγκεντρώνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Συνειδητοποιώ πως οι διάφοροι παρευρισκόμενοι δεν ήταν απλά κάποιοι φοιτητές, αλλά οργανωμένη ομάδα επί τούτου. Μπροστά στην αιφνίδια και απειλητική τους διάθεση, αδυνατώ να δώσω εξηγήσεις καθώς είμαι λαχανιασμένος και ενστικτωδώς  βγάζω κινητό και πατάω κάμερα live streaming. Η μόνη προστασία που διαθέτω, καθώς δεν είμαι ικανός ούτε να τρέξω. Μέτα βίας στέκομαι όρθιος και παίρνω βαθιές ανάσες. Το έχω ξανακάνει όταν μου επιτέθηκε ταξιτζής. Όταν είσαι ανήμπορος πρέπει να βρείς εναλλακτικούς τρόπους προστασίας. Ο αιφνιδιασμός δεν μου επιτρέπει ούτε 1 δευτερόλεπτο να την ανοίξω.     Και τώρα η αποκορύφωση. Με φωνές και άγριες διαθέσεις  από μια μανιασμένη μάζα 15-20 ατόμων ξεκινάνε χαστούκια. Το κινητό είναι το στοιχείο του εγκλήματος και ήδη το έχουν πάρει. ‘’ποιος είσαι εσύ που πετάς το φυλλάδιο’’, ‘’Ρουφιάνε’’, φέρε το κινητό (που το έχουν πάρει ήδη), ‘’σεξιστή’’ - μάλλον επειδή έβλεπαν έξαλλη μια  ‘’σύντροφο’’ να μου φωνάζει ακαταλαβίστικα κλπ. Προσπαθώ να ψελλίσω λογικές απαντήσεις, αλλά ο κάθε ένας έχει διαφορετικό λόγο να κάνει επίθεση. Είναι εντυπωσιακό σε τόσα λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να με γνωρίζουν  ο κάθε ένας να έχει προβάλει πάνω μου όλο το κακό σύστημα που πολεμάει και επομένως έχει κάθε λόγο να μου επιτεθεί.   Ρωτάω τους ‘’μπροστάρηδες’’ αν με ξέρουν, αν υπάρχει λόγος – οπότε η απάντηση τους είναι απλή. ‘’Εσύ μας ξέρεις;’’, ‘’Εμείς κάνουμε κουμάντο και φεύγεις τώρα’’. Αρνούμαι να φύγω και με όλη μου τη δύναμη φωνάζω ‘’πείτε μου πόσοι είστε’’! Προσπαθώ να αναχαιτίσω μια μάζα – όχλο αναδεικνύοντας  ότι είμαι μόνος, ότι δεν έχουν να απειληθούν από τίποτα και ότι είναι σε απόλυτη θέση ισχύος αλλά και άνανδροι ταυτόχρονα. Είκοσι άτομα  με έναν, και χωρίς να γνωρίζουν την αδυναμία μου για οποιαδήποτε αντίδραση λόγω της αναπηρίας μου. Προλαβαίνω και μιλάω σε έναν που φαίνεται λογικός και του εξηγώ ότι είμαι με αναπνευστική ανεπάρκεια και προσπαθεί πιο ‘’πολιτισμένα’’ να με σύρει έξω, όσο ‘’αρπάζω αδέσποτες’’ από φρεσκοεισερχόμενους στο γενικευμένο μπάχαλο. Ο θυρωρός προσπαθεί να μου εξηγήσει ότι πρέπει να φυγω και του ζητώ να ενημερώσει την πρυτανεία καθώς πρόκειται για εκδήλωση με υποστήριξη του Πανεπιστημίου και ότι προσωπικά δεν έχω κάνει κάτι για να φύγω. ‘’Από την πρυτανεία είμαι και σου ζητάω να φύγεις για να μην γίνουν χειρότερα’’ η απάντηση που πήρα μέσα σε φωνές και σπρωξίματα.   

Μιλάω σε έναν που φαίνεται λογικός και του εξηγώ ότι είμαι με αναπνευστική ανεπάρκεια και προσπαθεί πιο ''πολιτισμένα'' να με σύρει έξω, όσο ''αρπάζω αδέσποτες'' από φρεσκοεισερχόμενους στο γενικευμένο μπάχαλο. 

Η μάχη της λογικής με το παράλογο είναι για ακόμη μια φορά χαμένη και εγω φυσικά στην πιο αδύναμη θέση. Στην πόρτα εξόδου, τρώω άλλη μια από έναν 2 μετρο και σταματώ. Όση δυναμη έχω του φωνάζω, ‘’αν νιώθεις καλύτερα και δυνατός δώσε μια ακόμη’’. Το ξανασκέφτηκε και δεν προχώρησε. Ξαφνιάζει, όταν κάποιος που βρίσκεται σε αδύναμη θέση, δεν ανταποδίδει και σε κοιτά στα μάτια προσπαθώντας να σου μιλήσει λογικά. Οι πιο ψύχραιμοι, αφού με έχουν πετάξει στον δρόμο και εκτός ‘’περιοχής κυριαρχίας’’  τους, με συμβουλεύουν να μην ξαναπατήσω, αλλιώς θα τις ‘’φάω’’ χειρότερα. Την ιστορία την έχω ξαναζήσει στην αρχιτεκτονική που το είχα αναφέρει και στη σύγκλητο αλλά προτίμησα να μην δωσω συνέχεια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα και πρέπει να έχουμε έναν στόχο για να είμαστε αποτελεσματικοί. Εγω είμαι επικεντρωμένος στην ενδυνάμωση των ΑΜΕΑ, όσο αντέχω. Δεν έχω χρόνο ούτε δύναμη και για αυτήν την μάχη του παραλόγου ή τουλάχιστον δεν είναι όλη δική μου.   Όταν όμως βγαίνοντας βλέπω μαζεμένα 20 χρονα φοβισμένα παιδιά να συζητάνε ότι έχουν στοχοποιηθεί  και φοβούνται να ξαναπάνε ή να συσχετιστούν με οποιαδήποτε δράση κάτι πάει πολύ στραβά. Όταν βλέπω φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, που τον γνωρίζω από τις διάφορες εθελοντικές οργανώσεις που είμαστε μαζί με ‘’ανοιγμένη’’ μύτη τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση.  Είναι έγκλημα να είσαι εθελοντής; Μπορεί ένας  φοιτητής χωρίς φόβο να εισέλθει στην σχολή του, σε  ένα Πανεπιστήμιο που διαφημίζει την εξωστρέφεια και την καινοτομία;   Όταν μαθαίνω εκ των υστέρων ότι στα σημερινά γεγονότα παρευρίσκονταν και καθηγητές, ζητώ να κάνουν το αυτονόητο. Τη συνέπεια μεταξύ διδασκαλίας και πράξης.   

Το κτίριο της ΑΣΟΕΕ είναι χώρος επιβολής ιδεολογικών απόψεων με βία σε φοιτητές, προσκεκλημένους και απλούς πολίτες;   
Ποια η θέση της Πρυτανείας και των καθηγητών, εκτός από την παραχώρηση του φωτοτυπικού της σχολής για την εκτύπωση των χθεσινών φυλλαδίων;   
Ποια η θέση της κοινωνίας, των ενεργών πολιτών, των εθελοντών ;   
Μου επιτρέπεται να πάω ως ομιλητής, ως εκπρόσωπος ΑΜΕΑ στην επόμενη εκδήλωση χωρίς να απειλούμαι;   

-Ένας εθελοντής- Υ.Γ. τις φωτογραφίες μου τις έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες  


Πηγή: lifo.gr


Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου


Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών (σ.σ εξετάζεται εάν είναι αλβανικής καταγωγής) της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου -το βράδυ της Πέμπτης - στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, φαίνεται να διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των διωκτικών αρχών οι δύο δράστες, ηλικίας 30-40 ετών, φαίνεται να είχαν ραντεβού με το θύμα, να ανέμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του και να είχαν σχετική συζήτηση με κάποιον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι για πρώτη φόρα έβλεπε τα δύο άτομα, τα οποία πιθανόν είχαν κλείσει ραντεβού με το θύμα. 

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες ακόμη πληροφορίες οι δύο δολοφόνοι πριν τον πυροβολήσουν είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, όπου φέρεται να υπήρξε κάποιο θέμα τριβής, κι ακολούθως να τον πυροβόλησαν μία ή δύο φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες νωρίτερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συνάντηση στις φυλακές Κορυδαλλού με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς, η οποία υπόθεση θα εκδικαζόταν την Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας -το 2014- σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Οι δύο αλλοδαποί προ ενός περίπου έτους είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa που εκπροσωπούσε νομικά και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εμπλεκομένου στην υπόθεση της Energa είχε κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν νομικά σοβαρές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως αυτές της Τράπεζας Proton Bank, των ομολόγων, των προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, των ληστών των χρηματοκιβωτίων ενώ ήταν νομικός εκπρόσωπος σε ΜΜΕ. 

Συνεργάτες του μιλούν για «έναν εξαιρετικό νομικό που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του κι απέφευγε τις προστριβές και τις εντάσεις».

Συμπληρώνεται ότι από την πρώτη εξέταση των στοιχείων η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση από οργάνωση «αντάρτικου πόλης» και δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάμιξη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.



Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος
Πηγή : in.gr



Ένωση Κεντρώων: Ο Λεβέντης παραιτείται από βουλευτής, αποκλείει συνέδριο και επιστροφή αποστατών



Τη θέση του στη Βουλή θα πάρει ο πρώτος επιλαχών - Όπως λένε από το περιβάλλον του τον ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι η καρέκλα

Νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή διαμορφώνει η απόφαση του πρόεδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη  να παραιτηθεί της βουλευτικής του ιδιότητάς,με αφορμή τη ψηφοφορία της νομικής κατοχύρωσης  της ταυτότητας φύλου, διατηρώντας, ωστόσο,  τον τίτλο του επικεφαλής της Ένωσης  Κεντρώων. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα σενάρια, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι ότι τη θέση του κ. Λεβέντη, μετά την παραίτησή του από βουλευτής, θα αναλάβει ο επόμενος επιλαχών, που είναι ο Νίκος Χατζηαναστασίου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη συνέχεια, θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος του κόμματος  εντός κοινοβουλίου. Σύμφωνα με στελέχη από το περιβάλλον του προέδρου αποκλείεται  συνέδριο πριν τις εθνικές εκλογές, ενώ συνεργάτες στέλνουν μήνυμα πως  οι αποστάτες δεν είναι δεκτοί στο κόμμα. Τον κ. Βασίλη Λεβέντη, όπως τονίζουν από τον περιβάλλον του,  τον ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι η καρέκλα, εξ ου και η απόφαση. 

  Τη Δευτέρα, ο κ. Βασίλης Λεβέντης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετέχει  σε εκδήλωση και μετέπειτα αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Πηγές αναφέρουν ότι την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα  του κόμματος, ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης φαίνεται ότι έχει βάλει σκοπό να τα «τινάξει όλα στον αέρα» καθότι ανήγγειλε την Πέμπτη την πρόθεση του να παραιτηθεί  από βουλευτής, εκφράζοντας παράλληλα «αηδία» για τη Βουλή.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την κύρωση του νόμου για την αλλαγή φύλου στα 15. «Πιο πολύ από τον Τσίπρα, χρεώνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι θεματοφύλακας της ενότητας του λαού» δήλωσε. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λεβέντης έχει ζητήσει, με επιστολή του,  την αναπομπή του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι, διαφορετικά, «κινδυνεύει η χώρα να συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

«Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο» δήλωσε στους δημοσιογράφους και συνέχισε ότι η άποψη αυτή είναι κατασταλαγμένη, για να προσθέσει: «Αηδιάζω εδώ μέσα». 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε να αφήνει αιχμές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του. «Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ. Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα, τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν θέλω ρε παιδί μου» είπε ο κ. Λεβέντης. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έστειλε μήνυμα, μέσω των κοινοβουλευτικών συντακτών: «Δεν θα το αφήσω έτσι».

Και συνέχισε: «Θα παραιτηθώ από βουλευτής, γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί, για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους... εγώ δεν είμαι σκυλολόι ».

Προέβλεψε, δε, εκλογές μέχρι το Μάρτιο και εξήγησε: «Αφού πρέπει να δώσει μποναμά, πρέπει να κόψει 2,5 δισ. ακόμη (σ.σ. η κυβέρνηση).

Τόνισε ότι «δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα, να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί και με γράφουν εκεί που δεν έχει μελάνι. Να βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω το μισθό μου; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Αν κάνω πίσω, θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου, αυτό κάνει η ΧΑ, ενώ έλεγε θα πελεκάει, παίρνει το μισθουλάκο».  

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι θα εκλεγεί και θα μπει ξανά στη Βουλή. 

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Αν παραιτηθεί ο Λεβέντης, να επιστρέψουν οι ανεξάρτητοι

«Αν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα, οφείλει να παραιτηθεί προς Δευτέρας» δηλώνει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην μέλος της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου, η οποία είχε αποχωρήσει από το κόμμα με αιχμές κατά του προέδρου, τονίζει με σημερινή της ανακοίνωση ότι «αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την εκλογή νέου προέδρου και, χάριν ενότητας του κόμματος, να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί». 

«Ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός, με εντολή σύγκλησης συνεδρίου και σκοπό να καθοριστούν οι καταστατικές αρχές του κόμματος στο πλαίσιο της Κεντρώας ιδεολογίας, καθώς και να καταστεί η εγγραφή νέων μελών πανελλαδικώς, δεδομένου ότι το καταστατικό είναι απαρχαιωμένο και δεν έχουν εγγραφεί νέα μέλη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής. 



Πηγή : protothema.gr


Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με νέο προσφυγικό χάος



Στην αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα της Handelsblatt

«H Ελλάδα απειλείται με ένα νέο προσφυγικό χάος» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η Handelsblatt. «Η αβεβαιότητα μας πνίγει, μας σκοτώνει". Λόγια μιας 29χρονης γυναίκας από τη Συρία, η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν καταυλισμό στη Λέσβο, επιβεβαιώνει η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα. Η προσφυγική κρίση φαίνεται να είχε ξεχαστεί, τώρα όμως επιστρέφει. Μέρα με την ημέρα έρχονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες με πλαστικές βάρκες από τις τουρκικές ακτές. Τον Ιούνιο ήταν περίπου 2.000, τον Αύγουστο ήταν 3.600 και τον Σεπτέμβριο ήταν 5.000. Από τις αρχές Οκτωβρίου κατέφθασαν περίπου 1.700. Και μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη αυτή την εβδομάδα ήταν 440. Είναι πολλοί λιγότεροι από το 2015 που είχε κορυφωθεί η προσφυγική κρίση, αλλά ο αρμόδιος για τη μετανάστευση υπουργός Γιάννης Μουζάλας κάνει λόγο για ‘αξιοσημείωτη αύξηση».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε μια ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κάνει λόγο για κατάσταση ‘έκτακτης ανάγκης' στα νησιά. Και με αυτό οι δεν εννοούν μόνο τις ανεπαρκείς υποδομές και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ανησυχούν ιδιαίτερα ‘για την εξαιρετικά άσχημη ψυχική κατάσταση' πολλών προσφύγων».

Η εφημερίδα επικαλείται την Τζέιν Γκριμς, επικεφαλής του προγράμματος ψυχικής υγείας των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Σάμο και αυτά που της μεταφέρουν οι πρόσφυγες: «Είναι ντροπή. Κάθε μέρα οι ομάδες μας έρχονται σε επαφή με ασθενείς που τους λένε πως καλύτερα θα ήταν να πεθάνουν στις πατρίδες τους παρά να ζουν σαν φυλακισμένοι εδώ».

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Μυτιλήνης

Την ίδια ώρα, αυστηρή προειδοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου λόγω της σταθερής αύξησης των προσφυγικών ροών και της ασφυκτικής κατάστασης στα Κέντρα Υποδοχής απευθύνει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Η σταθερή αύξηση των προσφυγικών ροών έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση τόσο εντός των Κέντρων Υποδοχής και Φιλοξενίας όσο και στις γύρω από αυτά περιοχές. Έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι  υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποσυμφόρησης όλων των κέντρων, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να ζήσουμε ξανά την κρίση των καλοκαιρινών μηνών του 2015», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Γαληνός, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή στην οποία συζητείται η διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν έχει καλέσει ποτέ κανένα δήμαρχο να ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.


Πηγή: DW, newsbomb.gr


Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την δολοφονία Ζαφειρόπουλου - επταήμερη αποχή δικηγόρων


Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γνωστός ποινικολόγος, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του ΔΣΑ ενώ είχε θέσει και υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του περιστατικού, ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, εκδήλωση για την ανάληψη καθηκόντων από τα νέα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας. Τον «αποτροπιασμό του» εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης "Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος"

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», σημείωσε η Πειραιώς.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προς την οποία εξέφρασε τόσο την άφατη οδύνη του για την απώλειά του όσο και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και «ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας». «Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», εξέφρασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της Αθήνας κατέρχονται σε επταήμερη αποχή από 13/10/2017 έως και 20/10/2017 ως «ελάχιστη αντίδραση στην αποτρόπαιη δολοφονία», όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», ανέφερε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.


«Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.