Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Εσκεμμένη πράξη άνδρα με κατάθλιψη το θανατηφόρο περιστατικό στο Παρίσι




Ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε πελάτες μιας πιτσαρίας στο Σετ Σορτ ανατολικά του Παρισιού χθες, σκοτώνοντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας 6 άτομα σοβαρά δεν είναι τρομοκράτης, αλλά η πράξη του ήταν εσκεμμένη, δήλωσε τοπικός εισαγγελέας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισε από μόνος του να δημιουργήσει αυτό που συνέβη», είπε ο εισαγγελέας Έρικ ντε Βαλροζέ σε δημοσιογράφους στον χώρο του επεισοδίου, και πρόσθεσε ότι ξεκινά έρευνα δολοφονίας.

Δεν βρέθηκε όπλο στο αυτοκίνητο, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέτ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο οδηγός είχε κατάθλιψη, ήταν 32 ετών, και είχε ασταθή χαρακτήρα.

Πέντε άτομα, είπε, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οκτώ είχαν ελαφρά τραύματα και επτά υπόκεινται σε θεραπεία για σοκ.

Σύμφωνα με έναν μάρτυρα στο κανάλι BFM, όλα τα άτομα που βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο της πιτσαρίας χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο οδηγός ζούσε σε γειτονικό χωριό από το Σετ Σορτ, το οποίο βρίσκεται περίπου 41 χλμ ανατολικά του Παρισιού, και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει την Κυριακή.


Πηγή : newsbeast.gr


Η πυροσβεστική άδειασε την κυβέρνηση: Δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπρησμούς

Φωτογραφία: Eurokinissi


Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, μιλώντας στην ΕΡΤ, και κληθείσα να σχολιάσει τις σχετικές διαρροές περί εμπρησμών, ουσιαστικά άδειασε την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας τα εξής:  «Όχι δεν μπορούμε  να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διαρροές προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ μιλούσε για «σχέδιο εμπρησμών» ενώ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τη Ζάκυνθο όπου περιόδευσε όχι μόνο υιοθέτησε την συγκεκριμένη άποψη για τους εμπρησμούς αλλά μίλησε και για τα κίνητρα των εμπρηστών τα οποία όπως είπε... «στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινωνικά έκρυθμης κατάσταση στη χώρα». 

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας επανέλαβε τα περί εμπρησμού χθες, μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού στο Χαλάνδρι, στην οποία έδωσε το παρόν και ο Πάνος Σκουρλέτης. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε 91 πυρκαγιές χθες και 31 σήμερα. Η αντιμετώπιση τους δεν γίνεται με ευχές και εύκολα λόγια. Προβληματιζόμαστε και για τους εμπρησμούς που ήταν οι 19 πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και ίσως σε άλλα μέρη, ενώ τέτοιες προσπάθειες είχαμε και στο άλσος Βεΐκου και στην Καισαριανή τις περασμένες μέρες. Δεν θέλουμε να μπούμε στον κύκλο της υστερίας και των εμπρηστικών δηλώσεων που χρησιμοποιούν άλλα κόμματα. Είναι η ώρα της πράξης και αντιμετώπισης της φυσικής καταστροφής. Δεν σκεφτόμαστε οικονομικό κόστος στην προσπάθεια μας αυτή. Παίρνουμε κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό και έχουμε μια συνολική προσπάθεια με συντονισμό πολλών πλευρών», είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τόσκας. 



Πηγή:  iefimerida.gr 


Ο Γαβρόγλου είχε ταχθεί υπέρ των Σκοπίων και «έβλεπε» Τούρκους στη Θράκη



Το 2008 αποκαλούσε τα Σκόπια, «Μακεδονία», μιλούσε για Τούρκους στη Δυτική Θράκη και δήλωνε «αλλεργικός» σε φωτογραφίες που εικονίζουν την Αγία Σοφία χωρίς … μιναρέδες

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανήκει σε εκείνη τη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις ιδεολογικές τους εμμονές, θεωρώντας  -μεταξύ άλλων- πως στόχος της παιδείας δεν θα πρέπει να είναι η δημιουργία εθνικής ταυτότητας, παραβλέποντας επιδεκτικά  πως σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 16.2) το κράτος πρέπει να παρέχει παιδεία με σκοπό –μεταξύ άλλων- «την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης».

«Μακεδονία» τα Σκόπια  

Τον Απρίλιο του 2008, και λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι όπου η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη και με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, διακόσια και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν προκλητικά κατά της εθνικής γραμμής, ζητώντας ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία».  
Επιχειρώντας να ικανοποιήσει τις εθνομηδενιστικές τους εμμονές, κόντρα στο κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η εφημερίδα «Αυγή» δημοσίευσε στις 13/3/2008 άρθρο-διακήρυξη με τίτλο «Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν γνωστά στελέχη του κόμματος, αλλά και της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ανάμεσά τους και του σημερινού υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου. «Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία», ανέφερε μεταξύ άλλων το προκλητικό άρθρο-διακήρυξη στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορούνταν για «εθνικισμό» όσοι υπερασπίζονταν στην Ελλάδα τις πάγιες θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, παραβλέποντας προκλητικά την ίδια ώρα τον εντεινόμενο εθνικισμό και τις αλυτρωτικές ενέργειες της κυβέρνησης Γκρουέφσκι. 

Για την ιστορία εκτός του κ.Γαβρόγλου, το ίδιο κείμενο υπέγραφαν και οι σημερινοί υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου,   Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Ελένη Σταματάκη.

Τον Νοέμβριο του 2008, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τον εορτασμό της συμπλήρωσης 80 ετών από την ίδρυση του «Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών» της Αθήνας, ο κ.Γαβρόγλου επιχείρησε να δώσει «άλλοθι» στο εθνικιστικό πογκρόμ της Άγκυρας, κατά του Ελληνισμού της Πόλης, ζητώντας από τους απογόνους των διωγμένων του 1923, του 1955 και του 1963 να σταματήσουν να κάνουν … μνημόσυνα για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και να είναι περήφανοι για την «τεράστια προσφορά» των Ρωμιών στην … Οθωμανική Αυτοκρατορία και την Τουρκική Δημοκρατία. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Ξεχάστε Παλαιολόγο και Αγιά Σοφιά»

«Γύρω από τους Ρωµιούς και την Πόλη έχουν υφανθεί ακραίες απόψεις, έχουν οικοδοµηθεί µύθοι, έχουν κρυφτεί πολλές αλήθειες (…)  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το µνηµόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που γίνεται κάθε χρόνο, στις 29 Μαΐου, δεν βοηθάει, νοµίζω, σε αυτή την πιο σύνθετη προσέγγιση. Γιατί το µνηµόσυνο δεν γίνεται για την σωτηρία της ψυχής του Παλαιολόγου, δεν γίνεται καν για να διαφυλαχτούν µνήµες. Μήπως λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούµε τι εξυπηρετεί άραγε µία τέτοια χρήση της Ιστορίας; Ή σε τι ακριβώς παραπέµπουν όλες οι εικόνες που έχουν την Αγία Σοφία χωρίς µιναρέδες;»

«Τούρκοι» στην Θράκη

Στην ίδια ομιλία, ο κ.Γαβρόγλου «βαφτίζει» αυθαίρετα, τους μουσουλμάνους της Θράκης … «Τούρκους», ζητώντας από τη νέα γενιά των Κωνσταντινουπολιτών να αγωνιστεί για τα … δικαιώματά τους. 

«Πόσο σπουδαίο θα ήταν στην ιστορία της Ρωµιοσύνης, αν τα άτοµα της νέας γενιάς που οι πρόγονοι τους τόσο υπέφεραν από τον εθνικισµό, γίνουν οι προπαγανδιστές του αντιεθνικισµού (…) Ας σκεφτούµε, όµως, λιγάκι, πόσο σπουδαίο στην ιστορία της Ρωµιοσύνης θα είναι, όταν όσοι συνεχίζουν να αισθάνονται Ρωµιοί θα δίνουν αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, που συνεχίζουν να παραβιάζονται. Όχι µόνο στην Τουρκία, αλλά ακόµα και εδώ στη ίδια τη χώρα µας στους Τούρκους της ∆υτικής Θράκης, στους λογής µετανάστες».

Παράλληλα αβαντάρει έμμεσα το πάγιο αίτημα της Άγκυρας για τη λειτουργία τουρκόφωνων νηπιαγωγείων στην Θράκη, επιχειρώντας να συνδέσει το θέμα με αντίστοιχο… αίτημα των Ρωμιών της Πόλης, που όμως δεν εκδηλώνεται δημόσια λόγω παρέμβασης της Αθήνας. «Η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται στους Ρωµιούς να θέσουν το θέµα δηµόσια, ενώ η ίδια αρνείται να το συζητήσει µε τις τουρκικές αρχές. Η επίσηµη δικαιολογία της είναι ότι θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο και οι Τούρκοι στα νηπιαγωγεία στη ∆υτική Θράκη. Θεωρώ το επιχείρηµα γελοίο. Αν θελήσουν να το κάνουν οι Τούρκοι στην ∆υτική Θράκη ας το κάνουν. Έτσι κι’ αλλιώς µαθαίνουν τα παιδιά στην ∆υτική Θράκη τα τούρκικα από το σπίτι τους».

«Ποια γενοκτονία»;

Το Νοέμβριο του 2015 ο κ. Γαβρόγλου ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές  του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τα όσα προκλητικά είχε δηλώσει για τη  Γενοκτονία των Ποντίων. Σε άρθρο του ο ίδιος στην ΑΥΓΗ, επιτέθηκε και κατά… «συντρόφων» του, που εξέφρασαν δημόσια τις διαφωνίες τους με τις δηλώσεις Φίλη. «Το θέμα που δημιουργήθηκε με τους Ποντίους αντιμετωπίστηκε από κάποιους αριστερούς χλιαρά, με έναν τρόπο ξινό και απολογητικό σε ιδιωτικές συζητήσεις. Η δικαιολογία συνήθως είναι ότι "δεν είναι η ώρα να τίθενται τέτοια θέματα". Εγώ, τουλάχιστον, δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν η σωστή ώρα να τα θέτουμε» έγραψε,  χαρακτηρίζοντας «εθνικιστή» ουσιαστικά, οποιονδήποτε μιλάει για Ποντιακή γενοκτονία κλπ: «Καθήκον των αριστερών δεν είναι να ψάχνουν αυτή την πολυπόθητη σωστή ώρα, που μπορεί και να μην υπάρχει, αλλά να πηγαίνουν κόντρα σε κάθε εθνικιστική τάση απ' όπου κι αν εκδηλώνεται».



Πηγή : protothema.gr


Ηλίθια δήλωση συμβούλου της Δούρου : Οι φωτιές είναι φυσικό φαινόμενο



Δεν είναι τυχαίο το ότι έχουν μαζευτεί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν κόντρες ποιος θα πει η θα κάνει την μεγαλύτερη ηλιθιότητα.

Ο κόσμος καίγεται περιουσίες χάνονται, απόγνωση παντού, η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού έχει εξοργίσει τους πολίτες και υπάρχουν και οι γελοίοι που ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

Σύμβουλο της περιφέρειας και της κ. Δούρου Γιάννα Τσούπρα είπε ότι οι φωτιές είναι φυσικό φαινόμενο. «Έτσι αντιμετωπίζονται στην παγκόσμια αλληλογραφία γιατί έχουν σχέση με τον άνεμο και τις συνθήκες κάθε περιοχής» δήλωσε η κυρία Τσούπρα σε παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ.

Γιάννα Τσούπρα : «φυσικά είναι μεγάλη η καταστροφή αλλά η Αττική έχει ζήσει και άλλες φωτιές. Η φωτιά είναι δύσκολο φυσικό φαινόμενο».

Μάλιστα έκανε και σύγκριση της ανικανότητας της δικιά τους με την ικανότητα των γειτόνων μας : «ο νότος όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι πιο συνηθισμένος στις δασικές πυρκαγιές γι’ αυτό υπάρχει συντονισμός και δράση».



Επαναλαμβάνουμε δεν είναι τυχαίο που έχουν μαζευτεί όλοι οι στον ΣΥΡΙΖΑ


"Τρύπα" 730 εκατ. στα έσοδα δείχνουν τα στοιχεία του Ιουλίου



Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού καθώς διαπιστώνεται τρύπα της τάξης των 730 εκατ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων.

Η υστέρηση αποδίδεται κυρίως στο γεγονός της αποχής των φορολογουμένων από την πληρωμή της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας, περίπου τρεις στους δέκα υπόχρεους σε πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος δεν ήταν συνεπείς στην φορολογική τους υποχρέωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μείωση στις εισπράξεις μόνο από αυτό το γεγονός αυτό υπολογίζεται στα 340 εκατ. ευρώ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι αυξημένες κατά 240 εκατ. Ευρώ εμφανίζονται και οι επιστροφές φόρων τον Ιούλιο.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε 3,053 δισ. ευρώ, όταν ο στόχος αφορούσε σε πρωτογενές αποτέλεσμα 2,098 δις ευρώ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών

Πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 3.053 εκατ. ευρώ καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία επταμήνου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, επίδοση υψηλότερη αυτής του 2016 και περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ υψηλότερη του στόχου του φετινού προϋπολογισμού (2.098 εκατ. ευρώ).

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27.342 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 610 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26.277 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 656 εκατ. ευρώ ή 2,4% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021. Παράλληλα:

* Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 2.307 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 373 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.934 εκατ. ευρώ).

* Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1.065 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 46 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Η εικόνα των εσόδων τον Ιούλιο

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ τον Ιούλιο 2017 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.167 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 663 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.939 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 730 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 228 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 67 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων του Ιουλίου 2017 (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 465 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 240 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (225 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2017 ανήλθαν στα 28.663 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.569 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (30.232 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 27.549 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1.047 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 199 εκατ. ευρώ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 99 εκατ. ευρώ, τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 60 εκατ. ευρώ και οι αποδιδόμενοι πόροι κατά 302 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 κατά 501 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 234 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, 85 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 42 εκατ. ευρώ για δαπάνες μεταναστευτικών ροών και 67 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 1.114 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 522 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τον μήνα Ιούλιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.892 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 126 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.687 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 103 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 206 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 228 εκατ. ευρώ.


Πηγή : thetoc.gr


Ο Πολάκης είπε να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά με ένα ποστ στο facebook



Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφτιλίζεται ο Παύλος Πολάκης μέσα από το facebook και εξοργίζει και όσους τον διαβάζουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε την σκυτάλη απο Τόσκα και Κοντονή και ανέφερε και αυτός μέσω των social media ότι υπάρχει δήθεν «οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας» στις φωτιές σε όλη την Ελλάδα και έριξε βολές και τον ΣΚΑΙ γιατί αποκαλύπτει την ανικανότητα και την γύμνια της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook :

«Ανησυχεί ο Σκαι που δεν υπάρχουν θύματα από τη φωτιά και όλο παίρνει τηλέφωνο τον υποδιοικητή που είναι στο μέτωπο μαζί με τα πληρώματα των ασθενοφόρων να μάθει αν υπάρχει κάποιο!!!!!!!

Το ΞΕΦΤΙΛΕΣ είναι πλέον επιεικής όρος για να περιγράψει τον τρόπο που καλύπτουν τις φωτιές!!!

Οι φωτιές θα σβήσουν ,το οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας θα πάει ΑΠΑΤΟ άλλη μια φορά .....όση τηλεοπτική "προβολή" κι αν έχει !!!».









Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν τα πυροσβεστικά μέσα και μετά από δύο μέρες κάνουν δήθεν συσκέψεις



Μαυρισμένοι, από τις διακοπές τους και στεναχωρημένοι που τις διέκοψαν βίαια εμφανίστηκαν, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κάνοντας δήθεν ότι συσκέπτονται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.



Έχουν διαλύσει τα πάντα στο κράτος και το να έχεις "γυμνή" την πυροσβεστική και τα πυροσβεστικά μέσα είναι έγκλημα μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από κατοίκους και τοπικούς φορείς των περιοχών ανά την επικράτεια, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες, για την ολιγωρία και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά στην χαοτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι φωτιές.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων και των δημοτικών αρχών μεταφέρουν εικόνα χάους, ολιγωρίας και πλήρους ανυπαρξίας συνεννόησης.

Για να καλύψουν την ανικανότητα τους φρόντισαν με μπροστάρηδες τον Τόσκα και τον Κοντονή και χωρίς να ντρέπονται να διαρρεύσουν σενάρια συνωμοσίας για δήθεν κέντρα που βάζουν φωτιές.

Από την άλλη άφαντος ο πρωθυπουργός Τσίπρας κάνει τις διακοπές του και εκφράζει την συμπαράσταση του στους πληγέντες μέσα από το twitter που κάποια "μορφωμένη" στελεχάρα θα χειρίζεται μέσα από το Μαξίμου.



Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας : 

«Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. 

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. 

Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας. 

Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. 

Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων. 

Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα.  

Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Απατώντας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας στα σενάρια συνωμοσίας έκανε την παρακάτω δήλωση ;

«Μετά τον αρμόδιο, κατ' ευφημισμόν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.

Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές.

Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην Κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους.

Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας.

Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».



Όταν οι άλλοι καίγονταν η πυροσβεστική έκανε κλοιό για να μην καεί το σπίτι του Κουφοντίνα


Διαβάζουμε στο protothema.gr

Αν και πυροσβεστικά οχήματα είχαν παραταχθεί μπροστά από το σπίτι καθώς η φωτιά έφτασε σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, εντούτοις δεν χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών καθώς η αλλαγή της φοράς του αέρα απομάκρυνε τον κίνδυνο

Ο Βαρνάβας είναι η περιοχή που δοκιμάζεται περισσότερο την Δευτέρα καθώς έφτασε εκεί η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή δίνουν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα και να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ένα από τα σπίτι που γλίτωσαν ήταν και αυτό του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αν και πυροσβεστικά οχήματα είχαν παραταχθεί μπροστά από το σπίτι καθώς η φωτιά έφτασε σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, εντούτοις δεν χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών καθώς η αλλαγή της φοράς του αέρα απομάκρυνε τον κίνδυνο από το σπίτι του Κουφοντίνα.