Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ερντογάν: Η Ελλάδα κρύβει δέκα τρομοκράτες που έφυγαν από την Τουρκία




«Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία [...] αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από δέκα στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Είναι θέμα της Δικαιοσύνης, δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές;» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Είχε καιρό να... χτυπήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα, και το... διέπραξε σε μία μάλλον όχι τυχαία χρονική συγκυρία: λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί  Γιλντιρίμ, σε Αθήνα και Θράκη, που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα, 19 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, για άλλη μια φορά, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κατηγόρησε την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ότι υποθάλπει τους τρομοκράτες (σ.σ. όπως αποκαλεί όσους κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα) που έφυγαν από την χώρα του. Μάλιστα, έκανε λόγο για δέκα τρομοκράτες που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικό έδαφος.

«Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από δέκα στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές;» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης χώρες της ΕΕ για φασισμό, αναφερόμενος στην απαγόρευση των προεκλογικών εκστρατειών την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

«Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στην ιστορία, στο παρελθόν, υπήρξαν ναζιστικές και φασιστικές εφαρμογές. Δυστυχώς, τα ίδια έχουν εφαρμοστεί και στους πολίτες μου» υποστήριξε ο Ερντογάν.




Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά εργασίας είναι οι χειρότερες ιστορικά



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου αποδεικνύουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ζουν σε παράλληλο σύμπαν και έχουν ως κύρια φύση τους το ψέμα. 

Ειδικά στα ευαίσθητα ζητήματα της αγοράς εργασίας, οι πληγές που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραμένουν μόνο ανοικτές, αλλά είναι και ιστορικά οι χειρότερες.

Υπενθυμίζουμε με στοιχεία, αποκαθιστώντας την αλήθεια απέναντι στις ανακρίβειες και στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι:

1)         Η ανεργία στις 31 Δεκεμβρίου 2016 έπρεπε να είχε κλείσει στο 19,5%. Δυστυχώς, αυτός ο στόχος ανετράπη με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ανεργία έκλεισε στο 23,5%, κάτι που σημαίνει 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

2)         Υπενθυμίζουμε ότι την ”ΕΡΓΑΝΗ”, που σήμερα όψιμα επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ,  τον Μάρτιο του 2013, όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, τη βάφτισαν “μονταζιέρα”, γιατί πολύ απλά δεν τους βόλευαν η θετική εικόνα και τα στοιχεία που παρουσίαζε για την αγορά εργασίας στην πατρίδα μας.

3)         Υπενθυμίζουμε ότι με βάση στοιχεία της ”ΕΡΓΑΝΗ”, την οποία είτε διαβάζουν επιλεκτικά είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν, επιβεβαιώνεται ότι τα 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ συντελέστηκε η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι πλέον κυρίαρχες, για πρώτη φορά από το 2015 μέχρι σήμερα, κάνοντας πλειοψηφία τους φτωχούς εργαζόμενους.

4)         Υπενθυμίζουμε ότι η μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας συντελέστηκε με ουσιαστικό τρόπο για πρώτη φορά από την προηγούμενη Κυβέρνηση, με συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές (σχέδιο ”ΑΡΤΕΜΙΣ”, μείωση εισφορών, αυστηρά πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, εντατικοί έλεγχοι), που οδήγησαν σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία χτύπησαν την αδήλωτη εργασία επαναφέροντας σε μεγάλο βαθμό τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζομένων.

5)         Υπενθυμίζουμε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ταυτισμένος με την Κυβέρνηση που έφερε στο εργατικό δίκαιο της χώρας μας, με νόμο και δική του υπογραφή και σφραγίδα (τέταρτο Μνημόνιο), την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και μάλιστα με διαδικασία fast track, αυτήν της τρίμηνης προειδοποίησης.

6)         Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στα αυτιά των εργαζομένων ηχούν ακόμα τα ψέματα και οι  προεκλογικές υποσχέσεις για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, για διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας σε διπλάσιο αριθμό ανέργων, καθώς και για κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

“Κερασάκι στην τούρτα” αποτελεί η πρόσφατη εξαπάτηση των εργαζομένων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το σύνολο της Κυβέρνησης, την οποία μάλιστα βάφτιζαν ως ”νίκη” στα εργασιακά. Είναι η περίφημη προσδοκία που καλλιέργησαν για τη νομοθέτηση της ισχύς των κλαδικών συμβάσεων απέναντι στις επιχειρησιακές. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά με ταπεινωτικό τρόπο, μόλις πριν από λίγες ημέρες, νομοθέτησαν ακριβώς το αντίθετο».


Tραγωδία στην Πορτογαλία: 57 νεκρούς αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές




Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που έκαψαν δασικές εκτάσεις στην κεντρική Πορτογαλία. 

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν οδικώς τις περιοχές που καίγονταν.

Στη χώρα ξέσπασαν 60 πυρκαγιές σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, γεγονός που κινητοποίησε πάνω από 1.700 πυροσβέστες. Βοήθεια σε εναέρια μέσα έστειλε και η Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια των τόσων πύρινων μετώπων, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Αρχές θα συνδράμουν στην ανακούφιση των πληγέντων.

Η Πορτογαλία πλήττεται από κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνούν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Aλλά και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην Πορτογαλία για την τεράστις δοκιμασία που περνά, υποσχόμενος -στα πορτογαλικά- βοήθεια.



Newsroom ΔΟΛ


Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση Καραμανλή δικαιώθηκε για το βέτο στην ΠΓΔΜ




Η κυβέρνηση Καραμανλή δικαιώθηκε για το βέτο το 2008 στην ΠΔΓΜ, δήλωσε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, συμπληρώνοντας ότι τότε η θέση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε τότε, ήταν γόνιμη, σαφής και ρεαλιστική.

Αναφερόμενος στο βέτο που πρόβαλε η τότε κυβέρνηση στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή τότε ανέλαβε μεγάλο πολιτικό κόστος διότι είχε το ανάστημα να βλέπει όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές». Ακόμη, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με τη στάση της να αποδείξει έμπρακτα ότι ενστερνίζεται την αντίληψη του αλληλοσεβασμού και της καλής γειτονίας.

Σε ερώτηση για τον «νόμο Γαβρόγλου» ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει υπουργός Παιδείας, εκτίμησε ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει την όπισθεν» και συμπλήρωσε ότι «σε μια εποχή που ο κόσμος τρέχει συνδέοντας τη γνώση με την αγορά εργασίας, ο συγκεκριμένος νόμος κλίνει, συρρικνώνει και μαραζώνει το ελληνικό πανεπιστήμιο λες και βγήκαμε μόλις από τη δικτατορία».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία υπογράμμισε ότι «η χώρα μας πρέπει να μάθει διπλωματικά να κεφαλαιοποιεί τη συνέπεια και την αφοσίωσή της στις συμμαχίες της κατοχυρώνοντας την γεωπολιτική της υπεραξία».

Τέλος, μιλώντας για την Θράκη, υποστήριξε ότι «είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης» και σημείωσε ότι «αλλοιώνεται καθημερινά η πληθυσμιακή ισορροπία».



Πηγή:  iefimerida.gr 




Ο αντιεξουσιαστής ληστής του ΑΤΜ της Γεωπονικής λέει ψυχρά ότι : Πήγα να κλέψω γιατί αρνούμαι να εργάζομαι



Το κείμενο γράφτηκε από τον 25χρονο Δημήτρη Χαρίση, ο οποίος στις 10 Μαΐου μαζί με έναν ακόμη συνεργό επιχείρησαν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο του ΑΤΜ στην Γεωπονική σχολή.

Μία βλάβη όμως στο μηχανάκι τους χάλασε τα σχέδια και αναγκάστηκαν να φύγουν με τα πόδια με αποτέλεσμα ο Δ. Χαρίσης να συλληφθεί από αστυνομικούς.


Αναλυτικά το κείμενο του Δ. Χαρίση

«Πάντα ήθελα να φεύγω. Να πετάει η ψυχή μου σαν τα πουλιά. Να νιώθω τη γλύκα μιας ατέλειωτης φυγής. Όχι να φεύγω γι' άλλους τόπους. Από την ίδια τη ζωή μου να φεύγω. Να ρίχνω τα «στοπ» στον δρόμο μου. Να γκρεμίζω τις πινακίδες που σηματοδοτούσαν διαδρομές. Να πατάω στις διαχωριστικές γραμμές. Ν' αψηφώ τα όρια της ταχύτητας. Να φεύγω χωρίς προορισμό. Μια φυγή μέσα στην ίδια τη φυγή. Σα να με κυνηγούσε πάντα ο εαυτός μου. Και μόλις έβρισκα ένα ξέφωτο, να πάρω μια ανάσα, βρε αδερφέ, να στήσω μια σκηνή να ξαποστάσω, βαρούσε ο συναγερμός μέσα μου και με ξεκούφαινε. Φεύγοντας, άφησα πίσω μου πολλά σκουπίδια. Άφησα όμως, στη φούρια μου, και πράγματα πολύ σημαντικά. Κάτι κοσμήματα, ας πούμε, ακριβά, που κάποιοι μου είχαν χαρίσει για να στολίσω την ψυχή μου...»

Αλκυόνη Παπαδάκη

Την Τετάρτη 10 Μαΐου επιχειρήσαμε να απαλλοτριώσουμε χρήματα ανεφοδιασμού σε ATM των νόμιμων τοκογλύφων της Εθνικής Τράπεζας. Έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην πάθει κανένας το παραμικρό και να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό, αποχωρούμε από το σημείο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τη μια κασετίνα. Δυστυχώς όμως μια βλάβη στο όχημα μας και ο υπερβάλλοντας ζήλος των φυλάκων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που έθεσαν τα χρήματα της τράπεζας πάνω από την ασφάλεια των ανθρώπων που υποτίθεται ότι προστατεύουν, μας καθυστέρησαν, κάτι που είχε ως συνέπεια τη διαφυγή μας με τα πόδια.

Αρκετά λεπτά αργότερα εντοπίζομαι τυχαία από φύλακα του πανεπιστημίου ο οποίος δίνει σήμα στους αστυνομικούς που είχαν εισέλθει εντός του Γεωπονικού. Ακολουθεί καταδίωξη όπου και συλλαμβάνομαι.

Στη συνέχεια οδηγούμαι στη ΓΑΔΑ όπου αρνούμαι να συνεργαστώ με τους μπάτσους. Μου αποσπάται παράτυπα DNA με τη βία, ενώ αποτυπώματα δεν κατορθώνουν να μου πάρουν παρά τις "θερμές" προσπάθειές τους. Μετά από 5 μέρες κράτησης στη ΓΑΔΑ οδηγούμαι στις φυλακές Κορυδαλλού. Ταυτόχρονα επιχειρείται από τον μιντιακό οχετό η δημιουργία κλίματος γύρω από την υπόθεση μου, μόνο και μόνο επειδή ο αδερφός μου είναι αναρχικός, έγκλειστος στις φυλακές τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης στις καπιταλιστικές μεγαλουπόλεις, τρέχει με ρυθμούς φρενήρεις και απαιτεί ανθρώπους έτοιμους να ακολουθήσουν τα κονσερβοποιημένα πρότυπα που πλασάρει. Ο χρόνος τεμαχίζεται και επιβάλλεται. Η κοινωνική ανέλιξη, το υπέρτατο καπιταλιστικό όνειρο, δημιουργεί τους είλωτες της εποχής μας. Ο σύγχρονος Καιάδας άλλωστε δεν "υποδέχεται" προβληματικά παιδιά, αλλά ολόκληρες κοινωνικές τάξεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους ρυθμούς. Μπορεί στα χρόνια της κρίσης οι ψευδαισθήσεις της μεγάλης ζωής να καταρρέουν, η ουσία όμως παραμένει ίδια.

Εντός της νεοφιλελεύθερης νεωτερικότητας οι ανάγκες μας, τα θέλω μας, ακόμα και ο ίδιος μας ο χρόνος προκαθορίζεται και κατανέμεται από άλλους για εμάς. Στα πλαίσια αυτά η εργασία είναι μία συνθήκη καταναγκαστική. Ενας εκβιασμός αυτών που κατέχουν τον πλούτο σε όσους είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν την εργατική τους δύναμη για να βγάλουν τα προς το ζην. Ένας εκβιασμός που όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε έρθει αντιμέτωποι, αλλά στη συγκεκριμένη φάση της ζωής μου επέλεξα να τον αρνηθώ, γνωρίζοντας το κόστος των επιλογών μου.

Τα χρήματα της ληστείας λοιπόν προορίζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινής μου διαβίωσης. Ηταν μια συνειδητή επιλογή να αρνηθώ τη σύγχρονη μορφή εργασίας που θέλει τον άνθρωπο ως πειραματόζωο στα χέρια του εκάστοτε εργοδότη, να αρνηθώ την τυραννία του ξυπνητηριού, το επικριτικό βλέμμα του αφεντικού, τις καθημερινές προσβολές, τις "φιλικές παραινέσεις" για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και γενικότερα τη ρομποτοποιημένη καθημερινότητα του εργαζόμενου στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Στον αξιακό μου κώδικα υπάρχει μια βεντάλια επιλογών για όποιον θέλει να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό τερατούργημα και συγκεκριμένα την εκφυλισμένη μορφή της εργασίας εντός του. Από τις εργατικές αντιιεραρχικές συνελεύσεις, τις αυτοοργανωμένες δομές εντός των εργασιακών χώρων, τις συγκρουσιακές πορείες και απεργίες, ως τις απαλλοτριώσεις και τις επιθέσεις στα αφεντικά. Όλα μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό της αντίστασης που μπορούν να ασπαστούν όσοι ζουν με αξιοπρέπεια την εποχή τους - ανάλογα φυσικά με τη διάθεση, τις επιθυμίες και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του καθενός - και θέλουν να συνεισφέρουν από το δικό τους μετερίζι στον αγώνα για τη συλλογική και ατομική απελευθέρωση.

Ο νους μου ταξιδεύει... Ακόμα δεν ακούω τις πόρτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν, μήτε βλέπω τα κάγκελα και τα σύρματα να πασχίζουν να κρύψουν το γαλάζιο. Δεν βλέπω τους φάρους τους πια. Δεν ακούω τις φωνές τους. Ποτέ δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα άλλωστε. Τα συγχαρητήριά του "κέντρου" χάνονται από τα αυτιά μου... Το μονοπάτι που ακολουθώ με πηγαίνει σε πρόσωπα αγαπημένα, σε μάτια ειλικρινή, σε αγκαλιές που δόθηκαν χωρίς αντάλλαγμα κι ας μείναν μισοτελειωμένες. Στις πίκρες, στις χαρές, στα σεργιάνια και στα γέλια μας. Κι όταν σφίξαμε τη γροθιά μας και φύγαμε ξέραμε ότι μπορεί να μην ξανανταμώσουμε. Το ξέραμε…Κι όμως τα μάτια μας χαμογελούσαν. Οπως τώρα... Οπως πάντα… Ως το τέλος λοιπόν...

Υγ. Μια αγκαλιά σε όλους τους συντρόφους που με γέμισαν δύναμη με την παρουσία τους στα δικαστήρια.

Χαρίσης Δημήτρης

Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού»




Εξαρθώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν ληστείες & κλοπές & Τρείς εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, διακίνηση & εμπορία ναρκωτικών



Ξεπερνά το ποσό των 40 εκατ. ευρώ η παράνομη δράση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αλλά και της εξάρθρωσης τριών ακόμη εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών.

Στην πρώτη περίπτωση, με την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, μετά την εξάρθρωση στις 2 Νοέμβριου 2016 δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, εταιρείες και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, έχουν συλληφθεί δυο ημεδαποί ένα 43χρονος και μία 40χρονη, κατόπιν ενταλμάτων του ειδικού ανακριτή, για συγκρότηση και συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δυο συλληφθέντες, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων – ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν (δύο από αυτά βρίσκονται στο Μενίδι), κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Η σύλληψη τους επετεύχθη 16 Ιουνίου 2017 και αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα.

Επιπλέον στο όχημα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.

Ακολούθησε η σύλληψη της 40χρονης και πλήθος ερευνών σε οικίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ,
ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ,
πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων,
πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών,
(4) ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα,
πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού,
δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού,
το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά -7- νέων μελών - κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.

Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες ογδόντα τέσσερις -84- περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και την 2 Νοέμβριου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Στις περιοχές διάπραξης των κλοπών περιλαμβάνονται η Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία (3) πολυτελή αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα κλεμμένο και ένα ατελώνιστο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για τη μεταφορά κλοπιμαίων σε ειδικές κρύπτες, που είχαν διαμορφωθεί σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εντοπιστεί περισσότερα από εξήντα (60) οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» στις κλοπές που διέπρατταν.

Από τα οχήματα αυτά, όσα ήταν κλεμμένα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, τα ατελώνιστα παραδόθηκαν στα αρμόδια Τελωνεία, ενώ τα υπόλοιπα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Αρχές Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του αρμόδιου Ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το άνοιγμα συγκεκριμένων θυρίδων σε τραπεζικά καταστήματα, κατά την οποία βρέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα, θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και τριάντα επτά (37) δικαστικοί λειτουργοί.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές (41) μελών του εγκληματικού δικτύου, ενώ περισσότερες από τριακόσιες (300) υποθέσεις είχαν συνδεθεί προανακριτικά με τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων. Επιπλέον σε περισσότερες από (60) έρευνες κατασχέθηκαν πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, (120) κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες και πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών αρχηγικών μελών και συγκεκριμένα, στις 9-12-2016 στην Μάνδρα ενός 46χρονου ημεδαπού, στις 11-1-2017 στον Πειραιά ενός 36χρονου ημεδαπού και στις 17-1-2017 στο Καματερό ενός 34χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνες που επακολούθησαν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, επτακόσιες (700) χρυσές λίρες και πολλά πολυτελή ρολόγια.

Ακόμα είχαν εξιχνιαστεί τριάντα τρείς (33) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, με την εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να αποδομήσει πλήρως τρία από τα πλέον οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, με κομβικό ρόλο στην εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συστηματική δραστηριότητα, που εκτείνεται πέραν των συνόρων της χώρας μας.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση ειδικευόταν στην εισαγωγή, από τη Λατινική Αμερική, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες προωθούσε και διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Οι άλλες δυο εγκληματικές οργανώσεις, που είχαν αναπτύξει και διαύλους συνεργασίας, εισήγαγαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, και τις προωθούσαν στην εγχώρια αγορά καθώς και στην Τουρκία, μέσω θαλασσίων ή/και χερσαίων διαδρομών.

Επιπλέον εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από Τουρκία και Αλβανία, τις οποίες διακινούσαν στην εγχώρια αγορά και επιπλέον τις προωθούσαν σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γαλλία, Ιταλία και αλλού.

Παράλληλα, εκτός της θαλάσσιας μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης, με τα ίδια μέσα (ταχύπλοα σκάφη), δραστηριοποιούνταν και στην μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση τους στη δυτική Ευρώπη.

Ο απολογισμός της εξάρθρωσης των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, που έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είναι σημαντικός. Αποτιμάται, συνοπτικά, σε: (43) συλλήψεις ατόμων, (16) ημεδαπών και (27) αλλοδαπών, κατασχέσεις πάνω από (316) κιλών κάνναβης και (21) κιλών κοκαΐνης καθώς και σημαντικού αριθμού οχημάτων, ταχύπλοων σκαφών, χρηματικών ποσών και άλλων ειδών.

Πέρα όμως από τα ποσοτικά μεγέθη, που είναι ενδεικτικά της δραστηριότητας των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, αναδεικνύονται και ποιοτικά χαρακτηριστικά, που τις κατατάσσουν στις πλέον σημαντικές στον ιδιαίτερο τομέα των ναρκωτικών.

Από την πολύμηνη έρευνα, που στηρίχτηκε στην αξιολόγηση και αξιοποίηση προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, στην ανάλυση του εγκληματικού προφίλ των εμπλεκομένων ( profiling ) και στη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών , διακριβώθηκε ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις διακρίνονται για την πολυεπίπεδη δράση τους, που καλύπτει όλους τους τομείς, από την εισαγωγή, την αποθήκευση, την απόκρυψη, τη νόθευση έως και το τελικό στάδιο της διάθεσης των ναρκωτικών.

Η διακρίβωση αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα δίκτυα αυτά είχαν ιεραρχική δομή και διέθεταν όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων, καθώς επίσης και διασυνδέσεις με αντίστοιχα δίκτυα του εξωτερικού, καταδεικνύει την επαγγελματικού τύπου διάρθρωση, υποδομή και δραστηριοποίηση τους.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τη γενικότερη μορφολογία τους, το επίπεδο της οργάνωσης τους καθώς και το modus operanti που ακολουθούσαν, ανιχνεύεται ότι εμπλέκονται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, έχοντας αποκομίσει ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, στο επίπεδο της διακίνησης και εμπορίας, η εγκληματική δράση των δυο συνεργαζομένων οργανώσεων διαπιστώθηκε και στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Σπάρτης, ενώ ανακαλύφθηκαν και χώροι απόκρυψης και αποθήκευσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, την Νίκαια, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τις Αχαρνές και το Ίλιον Αττικής.

Λόγω του εύρους της δραστηριότητας τους και για την πλήρη αποδόμηση των εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις από κλιμάκια της Υπηρεσία μας, στην Αθήνα, την Μεταμόρφωση, την Νίκαια, το Αιγάλεω, την Νέα Φιλαδέλφεια, το Γαλάτσι, τις Αχαρνές, το Περιστέρι, στην Παιανία Αττικής, την Σπάρτη Λακωνίας, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας και περιοχή της Καρδίτσας.

Η προκύπτουσα παράλληλη ενασχόληση της μιας εγκληματικής ομάδας σε δυο διαφορετικά αντικείμενα, στα ναρκωτικά και στη διακίνηση ανθρώπων, κάτι που δεν μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν, προσανατολίζει τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι δημιουργούνται νέες «τάσεις» και αναφύονται διαφορετικά «μοντέλα» δράσης των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, κάτι που αποτελεί ήδη αντικείμενο αξιολόγησης από τους αναλυτές Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

εξάρθρωσαν έξι εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στα ναρκωτικά, τις ένοπλες ληστείες και τη διακίνηση ανθρώπων,
εξιχνίασαν (119) υποθέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται (11) ληστείες, (96) υποθέσεις κλοπών και διακεκριμένων περιπτώσεων καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ

συνέλαβαν για τις υποθέσεις αυτές (82) άτομα.


Νέα Δημοκρατία : Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.

Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δις ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.

Mε νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω.

Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο. 

Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι  να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας. 

Η διάλυση και η  σύγχυση  που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση. 

Το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».


Νεκροί οι αγνοούμενοι ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού




Εντοπίστηκαν οι σοροί των αγνοουμένων ναυτών του USS Fitzgerald.

Εντοπίστηκαν οι σοροί των αγνοουμένων ναυτών του USS Fitzgerald, που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. 

Στα πλημμυρισμένα τμήματα του αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, βρέθηκαν νεκροί οι επτά αγνοούμενοι Αμερικανοί ναύτες.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον USS Fitzgerald, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως, «καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης απέκτησαν το πρωί πρόσβαση στους χώρους που υπέστησαν ζημιές κατά τη σύγκρουση, οι αγνοούμενοι ναύτες εντοπίστηκαν».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίστηκε αν εντοπίστηκαν όλοι οι αγνοούμενοι, πληροφορία που μεταδόθηκε από τα ιαπωνικά Μέσα

Η σύγκρουση του αντιτορπιλικού με το φορτηγό πλοίο με σημαία Φιλιππίνων έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Από τη σύγκρουση το πολεμικό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημίες, ενώ το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σχεδόν καθόλου και ήταν σε θέση να συνεχίσει τη διαδρομή του. 






Νεός ισχυρός σεισμός χτύπησε τη Μυτηλίνη- Τι λένει οι σεισμολόγοι



Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο 31 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Μυτηλίνης ή σε απόσταση 256 χιλιομέτρων ανατολικά- βορειοανατολικά της Αθήνας. Πρόκειται για την ισχυρότερη από την περασμένη Δευτέρα, μετασεισμική δόνηση με το ίδιο περίπου, επίκεντρο. Ακολούθησαν πάντα με το ίδιο επίκεντρο, τρεις σεισμικές δονήσεις στα 3, 3,2 και 3.5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτιτούτου. «Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά», πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρας.