Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ινδία: Έκοψε το πέος του επίδοξου βιαστή της




Μια Ινδή έκοψε το πέος ενός άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να την βιάσει μέσα στο σπίτι της στο κρατίδιο της νότιας Ινδίας Κεράλα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η 23χρονη φοιτήτρια Νομικής βρισκόταν αργά χθες το βράδυ στο σπίτι της στην πρωτεύουσα της Κεράλα, την Θιρουβανανταπουράμ, όταν, όπως κατήγγειλε, δέχτηκε επίθεση από τον 54χρονο, ο οποίος είχε πει στην οικογένειά της ότι είναι θρησκευτικός γκουρού.

"Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι αμυνόμενη και του έκοψε το πέος", δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Σπαρτζάν Κουμάρ.

"Ο άνδρας Χαρί Σουάμι μεταφέρθηκε στο γειτονικό κρατικό νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση", πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Σουάμι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από επείγουσες επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας την κακοποιούσε σεξουαλικά επί σειρά ετών, σύμφωνα με τον Κουμάρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκου και για βιασμό.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι γονείς του κοριτσιού, που μένουν στο ίδιο σπίτι, δεν γνώριζαν για τις επιθέσεις του Σουάμι. "Η γυναίκα μας είπε ότι οι γονείς της εμπιστεύονταν τυφλά τον Σουάμι και ότι συνήθιζαν να τον προσκαλούν για να πραγματοποιεί ειδικές τελετές και να μένει στο σπίτι τους, όπου την κακοποιούσε", είπε ο Κουμάρ στο AFP.

Η νεαρή βρίσκεται τώρα υπό αστυνομική προστασία και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη. Έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά πρόσφατα με σεξουαλικές επιθέσεις στις οποίες εμπλέκονται θρησκευτικοί γκουρού στο ίδιο κρατίδιο.

Δύο καλόγριες και ένας ιερέας, που κατηγορούνται ότι συγκάλυψαν την γέννηση ενός βρέφους από μια έφηβη η οποία φέρεται να βιάστηκε από άλλον ιερέα, συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα στην Κεράλα.

Πέρυσι, ένας ιερέας καταδικάστηκε σε 40 χρόνια ποινή κάθειρξης από δικαστήριο της Κεράλα για τον βιασμό μιας 12χρονης το 2014.



Πηγή : ethnos.gr


50 ημέρες κρατάνε οι διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο



Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες, στις μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών.

Στην πρωτεύουσα Καράκας συγκεντρώθηκαν περίπου 160.000 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Εσωτερικών, προτού εμποδιστούν από τις αρχές ασφαλείας.

Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν και στην πόλη Σαν Κριστόμπαλ, στα σύνορα με την Κολομβία, όπου έχουν αναπτυχθεί 2.600 στρατιώτες για την αποτροπή των λεηλασιών.

Το Σάββατο συμπληρώθηκαν 50 ημέρες από την έναρξη των κινητοποιήσεων εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 47 άτομα, ενώ περίπου 2.200 άτομα έχουν συλληφθεί και 161 έχουν φυλακιστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο


Ρύθμιση οφειλών για μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία




Ανάσα για 500.000 οφειλέτες.

Δυνατότητα «επανεκκίνησης» σχεδόν σε 500.000 μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία, φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, παρέχουν αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και θα δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι και σε 120 δόσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει και το κούρεμα των προσαυξήσεων, το οποίο θα είναι αντιστρόφως ανάλογο των δόσεων. 

Στη ρύθμιση εντάσσονται ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και αγρότες που έχουν μείνει έξω από τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Παράλληλα εκτιμάται ότι η ρύθμιση θα αποτελέσει και μια ένεση ρευστότητας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το προς ρύθμιση συνολικό ποσό φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ.



Πηγή : tovima.gr


Καθεστωτική εντολή από τον Σουλτάνο αυτός είπε στους φρουρούς να χτυπήσουν τους Κούρδους



Σε ανάλυση του βίντεο της επίθεσης των σωματοφυλάκων του καθεστωτικού σουλτάνου Ερντογάν κατά κούρδων διαδηλωτών προχώρησε ο αμερικανικός ιστότοπος «The Daily Caller» και με βάση την ανάλυση του ντοκουμέντου, ο τούρκος Πρόεδρος είναι αυτός που έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Μειώνοντας τον θόρυβο και απομονώνοντας τον ήχο, ακούγονται οι σωματοφύλακεςτου Ερντογάν να φωνάζουν «dalin diyor, servet abi dalin diyor» (λέει να επιτεθούμε) και «gel, gel, gel»(ελάτε, ελάτε, ελάτε), καθώς επιτίθενται στους διαδηλωτές.




Το Μαξίμου χαμηλώνει, τώρα, τον πήχυ για το χρέος



«Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού». Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε το καθήκον της και ότι η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο των δανειστών, από τους οποίους περιμένει τάχιστα, στο μεθαυριανό Eurogroup, να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, καλλιεργούν υψηλές προσδοκίες για τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ωστόσο, σε ιδιωτικές συνομιλίες είναι περισσότερο επιφυλακτικοί, θεωρούν ότι ακόμα παραμένουν διαφορές ανάμεσα σε Βερολίνο και ΔΝΤ και, καθώς η ελληνική πλευρά δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία, δεν υπάρχει πλήρης εικόνα τού πόσο κοντά βρισκόμαστε στη γεφύρωση των διαφορών αυτών. Εκφράζεται, πάντως, η άποψη ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν μερικές εβδομάδες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη λήψη αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, κάτι που μεταθέτει την προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για τον Ιούλιο.

Στις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναχωρήσει αργά το μεσημέρι αύριο για τις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται το πρωί της Δευτέρας, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, να έχει κάποιες συναντήσεις με αξιωματούχους των Βρυξελλών. Στο οικονομικό επιτελείο δεν θέλουν να μπουν σε συζήτηση για ημερομηνίες, άλλωστε υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ενδεχόμενο μικρής καθυστέρησης στη λήψη απόφασης για το χρέος. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι στη δεδομένη συγκυρία ούτε η Γερμανία επιθυμεί να παραταθεί η ελληνική εκκρεμότητα για μετά τις γερμανικές εκλογές –ουσιαστικά δηλαδή για τον Οκτώβριο–, ενώ προς την κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων αναφορικά με το χρέος τοποθετείται και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Οσον αφορά τη συνεδρίαση του Eurogroup, θεωρείται δεδομένη η ολοκλήρωση και επισήμως της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ, σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, η Αθήνα θεωρεί θετικό ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εγκαταλείψει τη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% για διάστημα 10 ετών και μιλάει, πλέον, για πενταετία.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων κλείνει έναν κύκλο μεγάλης πίεσης για την κυβέρνηση. Από το πρωθυπουργικό επιτελείο κρατούν ως θετικό ότι η κυβερνητική πλειοψηφία εξήλθε αλώβητη της διαδικασίας και ευελπιστούν σε εξελίξεις αρχικά στο μέτωπο του χρέους και στη συνέχεια σε εκείνο της πραγματικής οικονομίας, που θα δώσουν ανάσες και θα διαμορφώσουν θετική ατζέντα.



ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Καθημερινή


Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια



Βασικά σημεία της ομιλίας του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα νέα γραφεία της Τ.Ο. του Κόμματος στην Αίγινα.

«Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα τέταρτο Μνημόνιο το οποίο, δυστυχώς, φέρνει πολύ σημαντικές επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες, κυρίως, όμως, για τους πιο ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους. Γι’ αυτούς για τους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μεγάλο αγώνα. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι, δυστυχώς, το τέταρτο Μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα 20 Μαΐου, στα νέα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος, στην Αίγινα.



«Ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει, πια, ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα Μνημόνια».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση, υπογράμμισε πως η  κοινωνία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Ένας άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση. Ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα και αυτά τα οποία θα συμβούν, δεν είναι ένας νομοτελειακός μονόδρομος. Και μέσα από μία τολμηρή ατζέντα μεγάλων αλλαγών στην οικονομία και στο Κράτος, μπορούμε να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Το σημαντικότερο, είναι ότι έχουμε ένα χρέος ως Παράταξη να μην επιτρέψουμε στην κοινωνία να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Αυτό το οποίο με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σαν να είναι συμβιβασμένο με την τύχη του. Σαν να πιστεύει ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο και ότι είμαστε προδιαγεγραμμένοι να κινούμαστε μονίμως σε αυτόν το δρόμο, τον οποίο, δυστυχώς, κινούμαστε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα χρέος, ως Νέα Δημοκρατία, αυτό να το σπάσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες, όχι μόνο γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πως μπορούμε να πορευθούμε με ευθύνη, με αλήθεια, με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα σε αυτόν το δρόμο». 



«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται παντού. Και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της μετριοπάθειας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συγκροτείται σήμερα στη χώρα, μία πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία περιμένει από εμάς, περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Αυτήν την πλατιά κοινωνική συμμαχία θα την εκφράσουμε».



Ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα αρκεστεί μόνο στην σκληρή κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί, ακόμη πιο έντονα, για να παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμά της  που είναι ταυτόχρονα και ένας ρεαλιστικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως και θα ασκούμε, μονίμως και συστηματικά, σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε μία υποχρέωση να το κάνουμε γιατί, πράγματι, έχουμε τη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά. Δεν θα αρκεστούμε, όμως, μόνο εκεί. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι απαξιωμένος στη συνείδησή τους. Γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν έχουν πολλά πράγματα να περιμένουν ακόμα από αυτήν την Κυβέρνηση. Αυτό που περιμένουν να ακούσουν από εμάς, είναι ένα καινούργιο θετικό αφήγημα. Και αυτό το αφήγημα, αυτό το σχέδιο, αυτόν τον ρεαλιστικό χάρτη εξόδου από την κρίση, το προσφέρουμε ως Νέα Δημοκρατία. Βλέπετε ότι έχουμε, ήδη, ξεδιπλώσει σημαντικές πτυχές του προγραμματικού μας. Θα εξακολουθούμε να το κάνουμε ... Έχουμε πολύ μεγάλες αντοχές. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και θα κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Μας ενδιαφέρει να κυβερνήσουμε καλά. Μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς η Κυβέρνηση η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια».