Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Οι οδηγοί ”πλήρωσαν” τελικά τις φιέστες και τις κυβερνητικές φωτογραφίες των εγκαινίων




Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Ιόνια Οδό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
 «Η πρωτόγνωρη ταλαιπωρία που βίωσαν οι οδηγοί, εγκλωβισμένοι και ακινητοποιημένοι σε ”ουρά” 6 χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό, φέρει καθαρά την υπογραφή της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
          
 Αυτών, οι οποίοι προτίμησαν να ”στήσουν” φιέστες εγκαινίων, από το να φροντίσουν να παραδώσουν σε κυκλοφορία λειτουργικούς οδικούς άξονες.
        
  Και όλα αυτά, για να βγουν οι φωτογραφίες την Μεγάλη Εβδομάδα του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, μπροστά από τα έργα.
           
Για ακόμα μια φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται χαμηλότερη των περιστάσεων. Όχι μόνο δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει και να δημοπρατήσει έργα, αλλά δεν μπορεί ούτε καν να παραδώσει στο κοινό έργα υποδομών που παρέλαβε έτοιμα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.
          
Πέρα, όμως, από την ανικανότητα, δεν έχει ούτε καν τη στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει ”συγγνώμη” από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν».


Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: 3,58 εκατ. ευρώ έχει λάβει η εταιρία φύλαξης του Κέντρου και όχι μηδέν που είπε ο Πολάκης στην Βουλή




Στα άκρα εξωθείται η αντιπαράθεση των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ με την διοίκηση του Κέντρου καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε μιλώντας στην Βουλή ότι η εταιρία φύλαξης του Κέντρου που δεν έχει σύμβαση, δεν πληρώθηκε το 2016 ενώ οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι έλαβε 3,58 εκατ. ευρώ και ο υπουργός δεν ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Ρόζενμπεργκ! Το ΣΕΚΕΕΛ έχει κάνει εξώδικη διαμαρτυρία για το θέμα την οποία κοινοποίησε και στο υπουργείο Υγείας αλλά στην Αριστοτέλους φαίνεται ότι όχι μόνον δεν ακούν, δεν διαβάζουν κιόλας!

Σε συνέντευξη Τύπου στις 12 Απριλίου 2017 οι Εργαζόμενοι καταγγείλαμε το γεγονός ότι την στιγμή που κρίσιμες δράσεις και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας καταρρέουν, ελλείψει χρηματοδότησης από την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., την  στιγμή που εκατοντάδες Εργαζόμενοι διεκδικούν τη νόμιμη και δεδουλευμένη εργασία τους βρισκόμενοι σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, την στιγμή που Ιατροί και Νοσηλευτές παραιτούνται από τις Μ.Ε.Θ. λόγω της οικονομικής τους υποβάθμισης, την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  πληρώνει με εκατομμύρια Ευρώ (700 χιλ Ευρώ μόνο για 2 μήνες του 2017!!!) εταιρεία φύλαξης της οποίας η παρουσία δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση, (χωρίς σύμβαση, όρους και πλαίσιο λειτουργίας που να διαφυλάττει την τήρηση της νομιμότητας εντός του Οργανισμού).

Με εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  έχει ήδη καταγγείλει από τις 8 Απριλίου 2017 ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών και στην Άμεση Δράση  το γεγονός ότι η εταιρεία φύλαξης, - που λειτουργεί  υπό αυτές τις συνθήκες με ευθύνη της παρούσας  Διοίκησης και αποζημιώνεται με τεράστια ποσά-, κατόπιν προφορικής εντολής του Προέδρου κ. Θ. Ρόζενμπεργκ διά του νομικού του συμβούλου απαγόρευσε την είσοδο Εργαζομένου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ το πρωί της ίδιας ημέρας, με την ψευδή αιτιολογία ότι  πραγματοποιείται συνεδρίαση του Δ.Σ του Οργανισμού, προκειμένου να αποκρύψει ποια άτομα βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον Οργανισμό, για ποιο λόγο και τι ακριβώς έκαναν και εν τέλει πιθανές αξιόποινες πράξεις αυτών

Η παρουσία και ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αποτελέσει εδώ και παρά πολλούς μήνες – από τον Οκτώβριο 2016  και με έγγραφα αιτήματά μας προς τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θ. Ρόζενμπεργκ χωρίς ωστόσο καμία απάντηση από τον ίδιο -  αντικείμενο διερεύνησης από το Σωματείο περί του ελέγχου τόσο της νομιμότητας της υπέρογκης αποζημίωσης της καθώς και σε συνδυασμό με τις ίδιες τις πράξεις της εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού όπου φυλάσσονται και τηρούνται τα αρχεία  λειτουργίας του (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σφραγίδες, έγγραφα υπηρεσιακά, μητρώα κ.α) καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει συνεχή ανεμπόδιστη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση και δράση σε όλους τους χώρους του Οργανισμού, τηρεί το σύνολο των κλειδιών των γραφείων και των χώρων των αρχείων σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο.

Την από 8 Απριλίου 2017 Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρία κοινοποιήσαμε και στο Υπουργείου Υγείας ζητώντας, βάσει των διαλαμβανομένων σε αυτή, την άμεση απομάκρυνση της εταιρείας φύλαξης, όμως αντί των αναμενόμενων ενεργειών ακούσαμε την 12η Απριλίου 2017 τον κ. Αν. Υπουργό Υγείας να λέει στην Βουλή ότι: «η εν λόγω εταιρεία φύλαξης δεν αποζημιώθηκε καθόλου το έτος 2016, ειμή μόνο αποζημιώθηκε τον Απρίλιο του 2017, συνολικά για τα έτη 2016 και 2017, με το ποσό των 700 χιλ. Ευρώ» και ότι «η εν λόγω εταιρεία φύλαξης δεν έφυγε λόγω αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και δεν θα φύγει έως τον Ιούνιο 2017».

Είναι γνωστό ότι μία εκ των κεντρικών πολιτικών του σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι η κατάργηση των εργολαβιών φύλαξης και καθαρισμού στον χώρο της υγείας και η σύναψη ατομικών συμβάσεων, όπως είναι και αυτονόητο  ότι ο κ. Αν Υπουργός Υγείας δύναται να γνωρίζει μόνο όσα ο Πρόεδρος και Νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ του γνωστοποιεί.

Σε αυτό το πλαίσιο:

O Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θ. Ρόζενμπεργκ,- ο οποίος και είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα υπογραφής ενταλμάτων προς τις τράπεζες-,  όφειλε να έχει γνωρίσει στον κ. Αν Υπουργό Υγείας το γεγονός ότι η επίμαχη εταιρεία φύλαξης έλαβε το έτος 2016 όχι μηδέν, όπως ανέφερε ο κ. Αν Υπουργός στην Βουλή, αλλά 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΑ 585 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ευρώ!!!, ποσό αδιαμφισβήτητο βάσει και του επίσημου απολογισμού δαπανών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  έτους 2016 που έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια ενώ για το έτος 2017 στον Προϋπολογισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ο οποίος επίσης είναι αναρτημένος στην Διαύγεια έχουν προβλεφθεί για υπηρεσίες φύλαξης  2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 95 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. θ. Ρόζενμπεργκ όφειλε να έχει γνωρίσει στον κ. Αν Υπουργό Υγείας το γεγονός ότι για το έτος 2016 και για 2 μόνο μήνες του έτους 2017 η εταιρεία φύλαξης έχει εισπράξει από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΑ 285 ΧΙΛΙΑΔΕΣ  Ευρώ!!! χωρίς διαγωνισμό, χωρίς καν σύμβαση ώστε να προβλέπεται ο παραμικρός όρος ή ρήτρα ευθύνης για την επίμαχη εταιρεία και ενώ το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπάγεται ήδη  από τον Δεκέμβριο 2015 στον νόμο περί δημοσίου λογιστικού.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θ. Ρόζενμπεργκ όφειλε να έχει ενημερώσει τον κ. Αν. Υπουργό Υγείας ότι με απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  έχει ήδη από καιρό προβεί στο αντίστοιχο πεδίο του καθαρισμού των κτιρίων σε ατομικές συμβάσεις καταργώντας την έως τότε εργολαβία, ενέργεια που επέλεξε να μην κάνει στο πεδίο της φύλαξης.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποκρύπτει από το Υπουργείο διαχειριστικά  στοιχεία της θητείας του, αφήνει εύλογα ερωτηματικά.

Το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ΗΔΗ κινήσει όλες τις διαδικασίες και θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη εκ του νόμου ενέργεια (άσκηση ένδικων μέσων) προκειμένου να επαναφέρει την νομιμότητα και να διαφυλάξει ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και το προσωπικό μέλλον ενός εκάστου υπαλλήλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Εκτοξεύτηκαν από τη Φλόριντα οι πρώτοι ελληνικοί μικροδορυφόροι




Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα

Φορτωμένοι στο σκάφος ανεφοδιασμού Cygnus, οι πρώτοι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι εκτοξεύτηκαν την Τρίτη από τη Φλόριντα με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από όπου θα απελευθερωθούν αργότερα για να μελετήσουν μια ελάχιστα μελετημένη ζώνη της ατμόσφαιρας.

Οι δορυφόροι Cubesat έχουν στάνταρτ διαστάσεις, περίπου στο μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών, και κοστίζουν μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας. Αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος QB50, το οποίο κάλεσε 50 πανεπιστήμια και ινστιτούτα από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με τους δικούς τους μικροδορυφόρους.


Ο DUTHSat λίγο πριν αποσταλεί στις ΗΠΑ για την εκτόξευση

Οι ελληνικοί DUTHSat και UPSat είναι δύο από τους 26 μικροδορυφόρους που ετοιμάστηκαν εγκαίρως για την αποστολή του Cygnus.

Οι δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά σε ύψος περίπου 400 χιλιομέτρων στην κατώτερη θερμόσφαιρα, «μια από τις λιγότερο μελετημένες ζώνες της ατμόσφαιρας» λέει στο in.gr ο Μάνθος Παπαματθαίου, πρόεδρος του Libre Space Foundation, το οποίο ανέπτυξε τον UPSat σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.



Ο πύραυλος Atlas V που μεταφέρει το Cygnus μετακινείται στην εξέδρα εκτόξευσης σε βίντεο της NASA

H oμάδα καμαρώνει για το γεγονός ότι ο UPSat είναι ο πρώτος δορυφόρος «ανοιχτού κώδικα» σε παγκόσμιο επίπεδο -τα μηχανολογικά και ηλεκτρονικά σχέδια, καθώς και το λογισμικό του συστήματος, είναι στο εξής διαθέσιμα σε οποιονδήποτε θέλει να τα χρησιμοποιήσει και να τροποποιήσει για νέα χρήση, εξηγεί ο κ. Παπαματθαίου.

Το Libre Space Foundation, εξάλλου, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση των ανοιχτών τεχνολογιών στο Διάστημα.

Ο δεύτερος ελληνικός Cubesat αναπτύχθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από μηχανικούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες αλλά και προπτυχιακούς φοιτητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητής του ΔΠΘ Θεόδωρο Σαρρή.

Και οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι θα μετρήσουν παραμέτρους του πλάσματος -ιονισμένου αερίου- που σχηματίζεται στην κατώτερη θερμόσφαιρα, εκεί όπου η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί ιονισμό του αραιού αέρα σε αυτό το ύψος.

«Μια από τις εφαρμογές είναι η ανάπτυξη δορυφόρων που μπορούν να πραγματοποιούν επανείσοδο στην ατμόσφαιρα χωρίς να καίγονται» αναφέρει ο κ. Παπαματθαίου.

Οι 28 μικροδορυφόροι του πειράματος QB50 εκτοξεύτηκαν με το μη επανδρωμένο σκάφος ανεφοδιασμού Cygnus, το οποίο εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ για λογαριασμό της NASA, και προγραμματίζεται να φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Σάββατο.

Οι Cubesat θα απελευθερωθούν σταδιακά από τον σταθμό τις επόμενες εβδομάδες.




Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ


Άντρας έκλεψε το κουτί με τα φιλοδωρήματα από εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ από seleo.gr



Μπήκε στο εστιατόριο και αντί να παραγγείλει πήρε τα φιλοδωρήματα και μην τον είδατε!

Έλα όμως που τον είδαν οι κάμερες και μετά την καταγγελία ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να δημοσιεύσει την πράξη του δράστη στο facebook.

Η κλοπή έγινε  στο εστιατόριο Μillet επί της Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

10:00 το πρωί, μπήκε ο άντρας στο εστιατόριο, πλησίασε το ταμείο, κοίταξε γύρω του και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν τον βλέπει κανείς, πήρε το κουτί με τα φιλοδωρήματα, το έβαλε μέσα στο μπουφάν του και έφυγε!

Δεν πρόβλεψε όμως, ότι τον κατέγραφαν οι κάμερες του εστιατορίου και το οπτικό υλικό, ανέβασε στο facebook ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου για να βοηθήσει την αστυνομία βα μαζέψει πληροφορίες για τον δράστη που αναζητείται.





Την ακύρωση του δημοψηφίσματος ζητά η αντιπολίτευση στην Τουρκία



«Η έκθεση του ΟΑΣΕ δεν έχει αξιοπιστία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Προσφυγή στην τουρκική εκλογική επιτροπή για την ακύρωση του δημοψηφίσματος με το οποίο χορηγήθηκαν σαρωτικές νέες εξουσίες στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κατέθεσε σήμερα το φιλοκουρδικό αντιπολιτευόμενο κόμμα της Τουρκίας HDP, λέγοντας ότι υπήρξαν εκτεταμένες ατασθαλίες.

Ο αντιπρόεδρος του HDP Μιτχάτ Σαντζάρ δήλωσε πως το γεγονός ότι η εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος διεξήχθη υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης ενώ οι ηγέτες του κόμματος τελούσαν υπό κράτηση, το ότι οι υποψήφιοί του ως παρατηρητές σε εκλογικά τμήματα απορρίφθηκαν και το ότι κρατικοί πόροι χρησιμοποιήθηκαν για την εκστρατεία υπέρ του «ναι», όλα αυτά υπονόμευσαν την ψηφοφορία, όπως αναφέρει το reuters.

Ο Σαντσάρ δήλωσε επίσης πως η απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή η εκλογική επιτροπή να επιτρέψει να καταμετρηθούν ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια δεν επέτρεψε να τηρηθούν τα κατάλληλα αρχεία, πράγμα που σημαίνει πως είναι τώρα αδύνατο να προσδιοριστεί πόσες άκυρες ή πλαστές ψήφοι μπορεί να έχουν καταμετρηθεί. Επίσης σε ορισμένους ψηφοφόρους δεν επετράπη να ψηφίσουν με μυστικότητα, πρόσθεσε.

«Το δημοψήφισμα αυτό θα παραμείνει για πάντα αμφιλεγόμενο», δήλωσε ο Σαντσάρ στους δημοσιογράφους. «Δεν μπορείς να οικοδομήσεις μια αλλαγή στο πολιτικό σύστημα πάνω σ'ένα τόσο αμφιλεγόμενο και άδικο δημοψήφισμα».

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι οι προσφυγές κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής, που έδωσε στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σαρωτικές εξουσίες, είναι ένα δικαίωμα, αλλά το να καλείς τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί δεν είναι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα AKP έλαβε ένα μήνυμα από το έθνος κατά την ψηφοφορία, την οποία κέρδισε το στρατόπεδο του «ναι» με πλειοψηφία μικρότερη απ' ό,τι αναμενόταν και το μήνυμα αυτό είναι ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικό σε ορισμένα θέματα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε σήμερα πως η κρίσιμης σημασίας αναφορά των ευρωπαίων παρατηρητών για το δημοψήφισμα για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περιέχει αρκετά λάθη, για τα οποία πιστεύει πως έγιναν εσκεμμένα.

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσαν πως το δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν μια αναμέτρηση με άνισους όρους.

«Η έκθεση του ΟΑΣΕ δεν έχει αξιοπιστία καθώς οι παρατηρητές τους στερούνται αντικειμενικότητας και μεροληπτούν σε ακραίο βαθμό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.



Πηγή : newsbeast.gr


GfK: Σε χαμηλό πέντε ετών το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα



Σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν οι οικονομικές προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα της GfK για το α’ τρίμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε στις -52,3 μονάδες, σημειώνοντας πτώση επτά μονάδων έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2016.

Μάλιστα, η επίδοση των -52,3 μονάδων είναι η χειρότερη από τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της GfK, η συνεχιζόμενη τεταμένη κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας υπονομεύει τις προσδοκίες των καταναλωτών τόσο ως προς τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, όσο και ως προς τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Ως αποτέλεσμα, οι Έλληνες καταναλωτές εξακολουθούν να είναι διστακτικοί ως προς την πραγματοποίηση αγορών, πέραν αυτών που καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης πρόθεσης αγοράς διολίσθησε στο α’ τρίμηνο στις -44,6 μονάδες, καταγράφοντας κάμψη της τάξης των επτά μονάδων έναντι του προηγούμενου έτους.




Πηγή : naftemporiki.gr


Νέα Δημοκρατία: Στάση πληρωμών, “σκούπισμα” ταμειακών διαθεσίμων και επιστροφή στην ύφεση



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εσωτερική στάση πληρωμών, “σκούπισμα” ταμειακών διαθεσίμων, επιστροφή και “σύρσιμο” της οικονομίας στην ύφεση, συνθέτουν ένα τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας.

 Ειδικότερα, οι δαπάνες του προϋπολογισμού υστερούν σημαντικά έναντι του στόχου, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Αυτό παρατηρείται και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει τον υψηλό συντελεστή βαρύτητας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν τραβήξει - και πάλι - την “ανηφόρα” (+500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους), φαινόμενο που αναμένεται να έχει διογκωθεί τους επόμενους μήνες λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Παράλληλα, η τακτική του εκτεταμένου εσωτερικού δανεισμού, μέσω του “σκουπίσματος” των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, “στεγνώνει” εντελώς την αγορά.

Ενώ η Κυβέρνηση, από ανικανότητα ή και αλλεργία απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, άργησε, επί μήνες, να εισπράξει το τίμημα από την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει την αίσθηση της επίδρασης του παράγοντα “χρόνος”, στην οικονομία.
           
Με αποτέλεσμα η οικονομία να σέρνεται επί δύο χρόνια στην ύφεση, καθιστώντας τον εφετινό στόχο για ανάπτυξη 2,7%, μη ρεαλιστικό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας, της αναβλητικότητας, των παλινωδιών και των ιδεοληψιών της σημερινής Κυβέρνησης».


Πένθος στις ένοπλες δυνάμεις 4 νεκροί αξιωματικοί και Βαριά τραυματισμένη η μηχανικός του στρατιωτικού ελικοπτέρου



Ανάμεσα στα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε σήμερα το πρωί στην Ελασσόνα βρέθηκαν τέσσερις αξιωματικοί νεκροί, ενώ βαριά τραυματισμένη είναι η ιπτάμενη μηχανικός που επέβαινε σε αυτό, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.


Ο Ιωάννης Τζανιδάκης υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς

Η γυναίκα αξιωματικός μεταφέρεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


Ανοιξαν για να ξανακλείσουν λόγω έργων οι εθνικές οδοί

 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς του Πάσχα κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα στραπατσάρισε το κυβερνητικό «success story» των εγκανίων των εθνικών οδών. Η βιασύνη να δοθούν τα έργα στην κυκλοφορία οδήγησε σε προχειρότητες, καθώς τμήματα παραμένουν ημιτελή. Επιπλέον, οι νέοι δρόμοι θα ξανακλείσουν λίγες ημέρες μετά τις «κορδέλες», καθώς εκκρεμεί η ασφαλτόστρωσή τους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, κόμβοι και διασταυρώσεις που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά μήκος του οδικού άξονα Κορίνθου - Πατρών και Αντιρρίου - Ιωαννίνων προκάλεσαν απίστευτη ταλαιπωρία σε χιλιάδες εκδρομείς. 

Απόδειξη της προχειρότητας και της βιασύνης είναι πως μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς οι δρόμοι θα κλείσουν σε πολλά σημεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Οι εργασίες αυτές δεν προέκυψαν κατόπιν εορτής. Ηταν σε γνώση του υπουργείου Υποδομών. 

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους έχουν προχωρήσει. Τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Ιόνια Οδό η πρόοδος των εργασιών φθάνει το 95%. Ετσι, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, θα μπορούσαν να περιμένουν να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο 5% και μετά να αρχίσουν να κόβουν κορδέλες. 

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστές οι πιέσεις που ασκήθηκαν στους παραχωρησιούχους από το υπουργείο Υποδομών προκειμένου να γίνουν τα εγκαίνια λίγο πριν από το Πάσχα. 

Τίποτε, άλλωστε, δεν προμήνυε τέτοιας έκτασης μποτιλιαρίσματα. Γι' αυτό και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Κλόκοβα. Η σήραγγα μπορεί να είναι έτοιμη, αλλά χωρίς τη σύνδεση του δρόμου με τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Το μόνο έτοιμο (κατά 100%) για παράδοση έργο ήταν αυτό της σήραγγας των Τεμπών - και το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου που εγκαινιάστηκε στις 6 Απριλίου παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι εδώ δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. 

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εκδρομέων που μετακινήθηκαν σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο ήταν μικρότερος από αυτόν που επέστρεψε από τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου και χρησιμοποίησε την Ιόνια και την Ολυμπία Οδό. 

Ολυμπία Οδός

Απομένει να γίνει η τελική ασφαλτόστρωση σε τμήματα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου από το ύψος του Ξυλοκάστρου έως το Ρίο. Αυτές οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί - με βάση το χρονοδιάγραμμα της κοινοπραξίας - έως τα τέλη Ιουνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου θα γίνεται όπως και κατά τη λεγόμενη βαριά συντήρηση. Θα κλείνει κυρίως τις βραδινές ώρες, ανά λωρίδα, και όπου χρειαστεί θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας. 

Στην περίπτωση της Ολυμπίας Οδού, από την αρχή είχε ξεκαθαριστεί από την κοινοπραξία που κατασκευάζει και θα συντηρεί το έργο ότι απομένουν να κατασκευαστούν ακόμη εννέα χιλιόμετρα σε τέσσερα σημεία: Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα και ανισόπεδος κόμβος Ρίου. Οι εργασίες εδώ έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Αυγούστου. 

Σε ό,τι αφορά τον κόμβο του Ρίου, μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στην κυκλοφορία μόνο δύο από τα συνολικά οκτώ ρεύματα (από γέφυρα και προς Αθήνα). Τα υπόλοιπα έξι αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Επιπλέον, σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο δεν υπάρχει σύνδεση του κόμβου της Λυκοποριάς (βρίσκεται μετά το Ξυλόκαστρο) με το τοπικό οδικό δίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των οδηγών που πρέπει να διανύσουν μεγαλύτερη διαδρομή για να βρουν έξοδο ώστε να φτάσουν στην περιοχή τους. 

Κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου εκκρεμούν συνδέσεις που είναι εκτός ορίων του συγκεκριμένου έργου, όπως η προαναφερόμενη περίπτωση της Λυκοποριάς. Γι' αυτές δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα τού τι θα γίνει.

Ιόνια Οδός

Εδώ προκλήθηκε και το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την επιστροφή των εκδρομέων την περασμένη Δευτέρα. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας, αφού λίγο πριν μπουν μέσα τα αυτοκίνητα οι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση γίνονταν μία. Ετσι, πολλοί οδηγοί έκαναν τη διαδρομή Μεσολόγγι - Αντίρριο (35 χιλιόμετρα) γύρω στις δύο ώρες! 

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η Ιόνια Οδός θα «καρφώνεται» πάνω στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (συν ΛΕΑ). Αυτό το κομμάτι των πρώτων 10 χιλιομέτρων δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην κυκλοφορία. Ετσι, σήμερα οι οδηγοί διανύουν την απόσταση αυτή μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. 

Στον γυρισμό όμως για Αθήνα υπάρχει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση επειδή ο σχεδιασμός πέφτει πάνω στον παλιό δρόμο. Επιπλέον, με παρέμβαση της Τροχαίας ανά σήραγγα (είναι δύο δίδυμες) δόθηκε μόνο μία λωρίδα. 

Με αυτόν τον τρόπο, αποσοβήθηκε το λεγόμενο φαινόμενο του μπουκαλιού. Εάν είχαν δοθεί δύο λωρίδες στις σήραγγες, θα υπήρχε κίνδυνος ατυχημάτων στην έξοδο που στενεύει ο «λαιμός του μπουκαλιού». 

Ο σχεδιασμός προβλέπει τα 10 χιλιόμετρα από το Αντίρριο έως την είσοδο της Κλόκοβας να δοθούν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Και μέχρι το τέλος του Ιουνίου να δοθούν 27 χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία έως το Κομπότι (Αρτα) και αλλά 14 χιλιόμετρα από την Πέρδικα (Ιωάννινα) έως την Εγνατία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση στην κατασκευή των τμημάτων του οδικού άξονα που συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου οφείλεται στο γεγονός ότι οι απαλλοτριώσεις ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.




Προκόπης Γιόγιακας
Newsroom ΔΟΛ


Θρίλερ με Τούρκο που διέφυγε σε ελληνική βραχονησίδα κοντά στη Σύμη -Ενημερώθηκαν ΥΠΕΞ και ΕΥΠ



Σε πονοκέφαλο έχει μετατραπεί για τις ελληνικές Αρχές ο εντοπισμός ενός νεαρού Τούρκου 27 ετών σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη.

Ο άνδρας δηλώνει δικηγόρος και έδειξε επαγγελματική ταυτότητα, ενώ είχε στην κατοχή του και διαβατήριο.

Από τις ελληνικές Aρχές υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Τούρκος είτε έχει σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα είτε διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και λόγω των εξελίξεων με το δημοψήφισμα επέσπευσε τη φυγή του από τη γειτονική χώρα.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε στη βραχονησίδα Νίμος αφού ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει στον διεθνή αριθμό άμεσης βοήθειας «112». Στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έσπευσαν τάχιστα και τον βρήκαν σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας.

Οπως υποστήριξε ο 27χρονος, τον είχε αποβιβάσει εκεί Τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος, ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές Aρχές.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι για τη μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε στον δουλέμπορο περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι μέσω πληροφοριακών διαύλων επιχειρούν να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε είναι τα πραγματικά και αν διώκεται από τις τουρκικές αρχές.

Ο Τούρκος υπήκοος δεν έχει δώσει απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν να έρθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ δεν φαίνεται να έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να υποβάλλει αίτημα πολιτικού ασύλου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι είναι ξεκάθαρα παράνομη η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να αποδεχθεί ως έγκυρα τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος που δεν είχαν την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής.

Σημειώνεται επίσης ότι το προηγούμενο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Ρόδος και η Σύμη, ήταν τα νησιά τα οποία αποτέλεσαν σημεία έντονων περιπολιών των ελληνικών αρχών με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αποτρέψουν μαζικές προσπάθειες εισόδου ατόμων που συμμετείχαν σε αυτό. Απέναντι από την Σύμη υπάρχει τουρκική στρατιωτική βάση με ραντάρ και μονάδα ειδικών δυνάμεων, μέλη των οποίων υπήρχε η εκτίμηση ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και υπήρχε η ανησυχία στην ελληνική πλευρά, μη τυχόν επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα με φουσκωτά σκάφη.

Επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολές σε στελέχη συνοριακών σταθμών της χώρας μας να γίνονται λεπτομερής έλεγχοι σε όσους περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην γειτονική χώρα. Οι αστυνομικοί καλούνται να δακτυλοσκοπούν όσους περνούν από Τουρκία και να ελέγχουν διεξοδικά τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στα χερσαία σύνορα του Έβρου και της Ορεστιάδας, ενώ αντίστοιχη ενεργοποίηση υπάρχει στα κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Kατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες



Συναγερμός σήμανε 8:30 το πρωί της Τετάρτης στο Πεντάγωνο, καθώς χάθηκε από τα ραντάρ το στίγμα στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι που κατευθυνόταν από τη Λάρισα στην Κοζάνη. 

Σε αυτό επιβαίνουν πέντε άτομα ο υποδιοικητής της Α' Στρατιάς και τέσσερις αξιωματικοί.

Λίγο αργότερα το ελικόπτερο εντοπίστηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.




Γνωστό αναρχικό “βλέπει” η Αστυνομία πίσω από την εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια



Σοβαρές ενδείξεις, όχι όμως αποδείξεις για την εμπλοκή γνωστού αναρχικού στην εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών Allhes Mohamed στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2016, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν προχωρήσει τις έρευνες, με αποτέλεσμα, τόσο από πληροφορίες όσο και από παρακολουθήσεις φυσικές και τεχνικές, να έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο όσον αφορά στην εκτέλεση του Αιγύπτιου ναρκεμπόρου, που ήταν γνωστός στην πλατεία Εξαρχείων με το προσωνύμιο “Χαμπίμπι” και είχε εμπλοκή σε επεισόδια με αναρχικούς που θέλουν να διώξουν τα “κυκλώματα του θανάτου” από την πλατεία Εξαρχείων.

Το πρόσωπο για το οποίο οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις εμπλοκής στην δολοφονία του Αιγύπτιου, πλην όμως δεν διαθέτουν την παραμικρή απόδειξη, είναι πρόσωπο γνωστό στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς πριν από περίπου μια δεκαετία είχε συλληφθεί σε περιοχή του Δήμου Αθηναίων για ποινικό αδίκημα, το οποίο όμως αποδείχθηκε πως είχε σχέση με το λεγόμενο εγχώριο “αντάρτικο πόλης”.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στης 16 Ιουνίου του 2016 για να σκοτώσουν οι δράστες σε πεζόδρομο των Εξαρχείων τον “Χαμπίμπι”, είναι όπλα-ταυτότητα, καθώς πρόκειται για ένα πιστόλι παλιού στρατιωτικού διαμετρήματος κι ένα επίσης παλιό περίστροφο των 32 χιλιοστών.

Μάλιστα δυο εβδομάδες πριν την δολοφονία του γνωστού εμπόρου ναρκωτικών, είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια ακόμα και απαγωγή ατόμου με ποινικό παρελθόν, μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στο εμπόριο θανάτου.

Επίσης λίγες ημέρες έπειτα από την δολοφονία του Χαμπίμπι, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”.Πρόκειται για μια οργάνωση “βιτρίνα” καθώς εκτιμάται από τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, πως η συγκεκριμένη ομάδα συγκροτήθηκε μόνο για την δολοφονία του εμπόρου ναρκωτικών και άμεσα διαλύθηκε, ενώ τα δυο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση επίσης άμεσα εξαφανίσθηκαν: “...πρόκειται για οργάνωση ενός χτυπήματος. Δεν θα την ξαναδούμε. Δημιουργήθηκε μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό και αυτοδιαλύθηκε εις τα εξ' ων συνετέθη”, λέει με νόημα στο “Newsit.gr”, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Οι αστυνομικοί πεπεισμένοι πια για την εμπλοκή του γνωστού Αναρχικού στην δολοφονία του ναρκέμπορου ψάχνουν αποδείξεις για την εμπλοκή του προκειμένου όταν και εφόσον βρεθούν τα πειστήρια να των οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη.



Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr



Aιχμές Κ. Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στα Εξάρχεια



Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε αιχμές για πολλοστή φορά κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αφορμή έδωσε η παντελή απουσία αντίδρασης από την πλευρά της κυβέρνησης για το "αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ" που έχει στηθεί παράνομα και προκλητικά στην πλατεία Εξαρχείων.

"Αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ στη μέση της πλατείας, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο. Με την ανοχή της κυβέρνησης. Για γέλια και για κλάματα...", έγραψε, στο λογαριασμό του στο Twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ το Focus: Οι φτωχοί πληρώνουν τις μεταρρυθμίσεις του Τσίπρα στην Ελλάδα





Δεν τήρησε τις υποσχέσεις του

Ένα άρθρο φωτιά για τις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό και δεν τις τήρησε φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Focus.

Με τίτλο «Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις», το άρθρο αναφέρει ότι οι «ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους πλουσίους».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του. Απ΄ την 13η σύνταξη και τις φοροαπαλλαγές βγήκαν κερδισμένοι και ευκατάστατοι. Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα. Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου», τονίζει το Focus.

Σύμφωνα με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού «όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος», ενώ «την ίδια στιγμή οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση. Οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία. Κατά συνέπεια καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων».

Την εξέλιξη αυτή, συνεχίζει το άρθρο εκμεταλλεύονται όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα και μαζί μια βίζα για το χώρο του Σένγκεν.

Το άρθρο τέλος αναφέρεται και στους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις και φόρους και έτσι τα ακίνητά τους απειλούνται να βγουν στο σφυρί.

«Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές θα γίνουν πραγματικότητα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.



Πηγή : star.gr


Το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017



Αναθεωρεί επί τα χείρω σε 2,2% του ΑΕΠ την προηγούμενη πρόβλεψη (του Οκτωβρίου του 2016) για ανάπτυξη 2,8% του ΑΕΠ το 2017 - Για το 2018 το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 2,7%

Χαμηλότερη ανάπτυξη κατά 0,6% του ΑΕΠ περιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα το 2017 όπως αναφέρει στην έκθεση του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Συγκεκριμένα το ΔΝΤ αναθεωρεί επί τα χείρω σε 2,2% του ΑΕΠ την προηγούμενη πρόβλεψη (του Οκτωβρίου του 2016) για ανάπτυξη 2,8% του ΑΕΠ το 2017. Για το 2018 το Ταμείο προβλέπει ανάπτυξη 2,7%. 

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,2% το 2017 παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξη σε σύγκριση με αυτές διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων όπως η Barclays που προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,4% και η Citi που βλέπει 0,5% για τη φετινή χρονιά. 

Παρά ταύτα το ΔΝΤ αναμένει, έστω και ελαφρώς υψηλότερη ανεργία τη φετινή χρονιά δηλαδή 21,9% από 21,5% που προέβλεπε πέρυσι τον Οκτώβριο. Ο δείκτης ανεργίας προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει οριακά του χρόνου στο 21%. 

Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το ΔΝΤ βλέπει οριακό έλλειμμα 0,3% φέτος έναντι 0,6% το 2016, ισοσκελισμό το 2018 και πλεόνασμα 0,1% το 2022.

Το Ταμείο βλέπει τέλος στην εποχή του αποπληθωρισμού. Για το 2017 ο πληθωρισμός εκτιμάται σε 1,3%, και στη συνέχεια προβλέπεται οριακή επιτάχυνση σε 1,4% το 2018 και 1,7% το 2022.

Οι προβλέψεις του Ταμείου για τα δημοσιονομικά αναμένονται αύριο στις 16.00 ώρα Ελλάδος στο πλαίσιο του Fiscal Monitor. Ωστόσο και αυτά τα στοιχεία θα είναι προκαταρκτικά καθώς σύμφωνα με το World Economic Outlook στηρίζονται σε αυτά που δόθηκαν στο «Eurogroup της 15ης Φεβρουαρίου και υπόκειται σε αναθεώρηση με βάση τα στοιχεία της Eurostat στις 21 Απριλίου».

Εν τω μεταξύ, η χαμηλότερη ανάπτυξη δυσκολεύει το έργο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος αναχωρεί από την Αθήνα την Πέμπτη το πρωί για είναι στην Ουάσινγκτον το τριήμερο Παρασκευή 21 με Κυριακή 23 Απριλίου για το θέμα του χρέους. Από την άλλη πλευρά το ισχυρό όπλο του κ. Τσακαλώτου θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας από την ΕΛΣΤΑΤ (με σφραγίδα Eurostat) και θα κινείται κοντά στο 4% του ΑΕΠ έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ. Παρά ταύτα, το ΔΝΤ αναμένεται κατά τις πληροφορίες να δεχτεί πως μόνο ένα μέρος αυτής της υπέρβασης δεν οφείλεται σε συγκυριακούς παράγοντες και επομένως θα μπορούσε να επαναληφθεί φέτος και τα επόμενα χρόνια. 

Προβληματισμό προκαλεί μεταξύ άλλων και η μεσοπρόθεσμη εκτίμηση για το ΑΕΠ καθώς το ΔΝΤ βλέπει ανάπτυξη μόλις 1% το 2022, στέλνοντας άλλο ένα σήμα ότι θα πιέσει για το θέμα του χρέους εφόσον όσο το ΑΕΠ παραμένει καθηλωμένο οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για το χρέος θα είναι μεγαλύτερες. 



Πηγή : protothema.gr


Έχουν ξεφύγει εντελώς και προκαλούν Δ. Καμμένος : Καλύτερα στο κράτος παρά στον εγγονό το 100€ του παππού



Έχουν ξεφύγει επικίνδυνα τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις τους που προκαλούν και εξοργίζουν τους Έλληνες πολίτες.

Μια δήλωση που έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δείχνει το πόσο ψυχροί και αδίστακτοι έχουν γίνει εναντίον της κοινωνίας προκειμένου να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία.

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρώ δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ»,  ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην εκπομπή και τον αφήνουμε στην κρίση σας.