Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η σπασμένη κιθάρα και η ''ζημιά'' 180 εκατ. δολαρίων της United Airlines



Η περίπτωση της United Airlines, η οποία το 2008 κατέστρεψε την κιθάρα ενός Καναδού μουσικού, θα μπορούσε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια και σε όλα τα σεμινάρια δημοσίων σχέσεων, ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Κάποιος είχε πει ότι «οι πελάτες δεν έχουν την απαίτηση οι εταιρείες να είναι αλάνθαστες, έχουν την απαίτηση όμως, όταν κάτι ‘’στραβώσει’’, να το διορθώσουν». Η αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία προφανώς δεν γνώριζε αυτό που σήμερα θεωρείται μία από τις βασικές αρχές της εξυπηρέτησης πελατών.

Πώς ξεκίνησαν όλα…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ντέιβ Κάρολ άκουσε έναν συνεπιβάτη να λέει ότι οι υπάλληλοι της United Airlines κακομεταχειρίστηκαν (για την ακρίβεια την πέταξαν κατά την μεταφορά) την αγαπημένη του κιθάρα, αξίας 3.500 δολαρίων. Όταν αργότερα παρέλαβε την κιθάρα του, οι χειρότεροί του φόβοι είχαν επιβεβαιωθεί, καθώς είχε υποστεί σημαντική ζημιά.

Απευθύνθηκε άμεσα σε τρεις υπαλλήλους της εταιρείας οι οποίοι τον αγνόησαν. Η περιπέτειά του είχε μόλις ξεκινήσει. Κατόπιν απευθύνθηκε στην εταιρεία η οποία όμως αρνήθηκε να τον αποζημιώσει ισχυριζόμενη ότι είχαν παρέλθει οι 24 ώρες που ορίζει η εταιρική πολιτική.

Οι προσπάθειές του κράτησαν συνολικά εννέα μήνες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει το ποσό που διεκδικούσε, για την κάλυψη της ζημιάς, ύψους 1.200 δολαρίων. Η απάντηση της εταιρείας ήταν ένα ατέρμονο «όχι». Ηταν αρνητική ακόμη και όταν ο Κάρολ ζήτησε να μην τον πληρώσουν μετρητά αλλά να του δώσουν την αντίστοιχη αξία σε εισιτήρια.

Το τραγούδι…

Τότε αποφάσισε να αναλάβει δράση, ώστε να πάρει την εκδίκησή του. Έγραψε λοιπόν ένα τραγούδι και δημοσίευσε ένα βίντεο, από τα συνολικά τρία που θα έβγαζε, με τίτλο «United Breaks Guitars» σχετικό με την τραυματική εμπειρία του. Το βίντεο, που καυτηρίαζε τις πολιτικές της United, ανέβηκε στο YouTube και έγινε viral με 150.000 επισκέψεις σε μία μόνο ημέρα– σήμερα μετράει 15 εκατ. επισκέψεις.

Αυτή η εξέλιξη «ξύπνησε» την εταιρεία η οποία πρόσφερε 3.000 δολάρια στον Κάρολ. Ο τελευταίος δεν τα δέχθηκε και απαίτησε τα χρήματα να κατατεθούν σε μία φιλανθρωπική οργάνωση, όπως και έγινε.

Ο μεγάλος χαμένος…

Σε αυτή την ιστορία ο ξεκάθαρος χαμένος είναι ένας: η United Airlines. Με συνοπτικές διαδικασίες και με μια σειρά εγκληματικών λαθών κατάφερε να μετατρέψει έναν δυσαρεστημένο πελάτη σε ορκισμένο εχθρό, σε έναν ακτιβιστή (activists: πελάτες που παραπονούνται και οι οποίοι, βλέποντας ότι το παράπονό τους δεν εισακούστηκε, αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να εκδικηθούν).

Όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τα 3.000 δολάρια που πλήρωσε (αντί 1.200 που ήταν η αρχική απαίτηση ή και λιγότερο, αν πλήρωνε σε είδος) ήταν η μικρότερη ζημιά που έπαθε. Γιατί υπήρχε και μεγαλύτερη: όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα (ο Τύπος λατρεύει τέτοιου είδους ειδήσεις) οδήγησε, σύμφωνε με το BBC, σε πτώση της μετοχής της United κατά 10% μέσα σε τέσσερις εβδομάδες μετά τη δημοσίευση του βίντεο, που μεταφράστηκε σε απώλεια 180 εκατομμυρίων δολαρίων!!! Όταν πια η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε να αλλάξει τις πολιτικές της ήταν ήδη αργά.

Και, ο νικητής είναι…

Ο Ντέιβ Κάρολ μετατράπηκε σε μία άκρως αναγνωρίσιμη φιγούρα, έναν περιζήτητο από τα MME (τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιόφωνο) μουσικό, που χρειάστηκε να πει την ιστορία του αμέτρητες φορές. Εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά του, το 2012 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο United Breaks Guitars: The Power of One Voice in the Age of Social Media.

Η περιπέτειά του ενέπνευσε και το NBC το οποίο το 2013 γύρισε μία εκπομπή με τίτλο «πώς να παραπονεθείτε σωστά και να πάρετε αυτό που θέλετε».

Παράπλευρος νικητής ήταν και η Taylor Guitars, ο κατασκευαστής της επίμαχης κιθάρας, η οποία επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, καθώς χάρισε μία κιθάρα στον Καναδό μουσικό ενώ δημιούργησε ένα βίντεο (που δέχθηκε πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέψεις) όπου, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το συμβάν, υπενθύμισε τις υπηρεσίες επιδιόρθωσης που αναλαμβάνει αλλά και έδωσε συμβουλές για την ασφαλή μεταφορά της κιθάρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ηθικό δίδαγμα…

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε μια εποχή όπου ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ένα επικριτικό άρθρο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναπτύξουν πολιτικές ώστε να διαφυλάξουν τη φήμη τους (reputation management), το πιο σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο. Αν δεν το κάνουν, θα πάθουν ότι έπαθε η United Airlines…




Πηγή


Καταδίωξη με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στον Γέρακα



Όλα ξεκίνησαν στην περιοχή της Παλλήνης όπου 6 άνδρες επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητο τύπου βαν από εταιρεία.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και τους καταδίωξαν μέχρι το Γέρακα όπου το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μαντρότοιχο.

Οι δράστες για να διαφύγουν δεν δίστασαν να άνοιξουν πυρ κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς. 

Τελικά οι 6 κακοποιοί κατέφυγαν σε καταυλισμό Ρομά όπου χάθηκαν τα ίχνη τους ενώ το κλεμμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.


Κουνέλλης - Μυταράς: Μια τεράστια διπλή απώλεια σ' ένα βράδυ



Τον Γιάννη Κουνέλλη δεν δέχτηκε ποτέ η Σχολή Καλών Τεχνών και τον Δημήτρη Μυταρά τον διέγραψε η Ακαδημία Αθηνών. Κι οι οι δυο μεγαλούργησαν.

Τι κι αν ήταν κοινό μυστικό τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε με την όρασή του όπως επίσης και το ότι η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια; Η είδηση της απώλειας του κορυφαίου σύγχρονου ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά σε ηλικία 83 ετών έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία χθες βράδυ - ίσως διότι τέτοιες μορφές θέλει να νιώθει κανείς ότι έχουν πάρει «εισιτήριο» για την αιωνιότητα. Κι αν αυτό συνέβη με τον  Δημήτρη Μυταρά, η περίπτωση της απώλειας του Γιάννη Κουνέλη - καθώς υπήρξε το πρώτο μούδιασμα - που κυκλοφόρησε λίγη ώρα αργότερα έμοιαζε, το λιγότερο, με κακόγουστο αστείο. Κι όμως, στα δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης δεν χωρούσε αμφισβήτηση: Το ίδιο βράδυ θα μετρούσε δυο απώλειες: Τόσο του δασκάλου κι ΄Ελληνα θρύλου του εξπρεσιονισμού, Δημήτρη Μυταρά, όσο και του σπουδαίου διεθνή καλλιτέχνη, Γιάννη Κουνέλη, για τον οποίο είχε γραφτεί, μεταξύ άλλων, ένα  αφιέρωμα στους New York Times  (Οκτώβριος 2016) με τίτλο: «Η πνευματικότητα του Γιάννη Κουνέλη». («The spirituality of Jannis Kounellis»). 

Γιάννης Κουνέλλης: Η Ελλάδα είναι μεγάλη έλξη. Ίσως και μια πληγή

 «Ο πρώτος στον οποίο άρχισα να χρωστάω είναι ο Βαν Γκογκ και δεν τον έχω ξεπληρώσει ακόμα», ανέφερε σε μια κουβέντα του στο Παρίσι της δεκαετίας του '80 ο Γιάννης Κουνέλλης. Πράγματι, στην εφηβική του ηλικία (τότε που η οικογένειά του μετακόμισε από την Καστέλλα στον Κορυδαλλό), ο παιδικός του φίλος και μετέπειτα αρχαιολόγος, Γιάννης Σακελλαράκης, τον θυμόταν να κάνει ατελείωτες συζητήσεις για τον Βαν Γκογκ. «Τον δαιμόνιζε η μοναχικότητα και το αγωνιώδες του ζωγράφου». Τη μεγάλη αγάπη του για την τέχνη είχαν αγνοήσει οι μεγάλοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που, παρά τις προσπάθειές του, δεν τον δέχτηκαν ποτέ στη σχολή. Λίγο αργότερα αφήνει την Ελλάδα κι εγκαθίσταται στη Ρώμη με την πρώτη του γυναίκα, Εφη. Ορκίζεται να μη ξαναμιλήσει ελληνικά. Θα κάνει να ξαναδεί την Ελλάδα 20 χρόνια όταν η σχέση του μαζί της θα έχει «γλυκάνει». Από την πρώτη του κιόλας έκθεση στην Galleria della Tartagura της Ρώμης σε ηλικία 24 ετών, ο Κουνέλλης θα μπει δυναμικά στο ρεύμα της ιταλικής τέχνης, κάτι σπάνιο να συμβεί στα εικαστικά πράγματα της χώρας. Ακολουθεί μια μεγάλη πορεία: Από τις πρωτεύουσες και τα σημαντικότερα κέντρα τέχνης της Ευρώπης ως το Σικάγο και τη Μόσχα.

 Από τις αρχές του 1960 ο Κουνέλλης κάνει δυναμική εμφάνιση στο χώρο της σύγχρονης τέχνης και καταγράφεται ως ο πατριάρχης της Arte Povera χρησιμοποιώντας υλικά όπως σίδερο, κάρβουνο, φωτιά, ξύλο, πέτρα κ.ά. κι αναδεικνύοντας μέσα από τις επιτοίχες κατασκευές και εγκαταστάσεις του την πρωτογενή ποιητική φύση των πραγμάτων και το πολιτικό-πολιτισμικό τους βάθος.

  Κι η αντίληψη του Κουνέλλη για το θέατρο θα αναπτυχθεί με δυναμικές συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες του θεάτρου και της όπερας όπως ο Κάρλο Κουαρτούτσι, ο Θόδωρος Τερζόπουλος, ο Χάινερ Μίλερ κ.α. 

 «Εχει χιούμορ κι αυτοσαρκασμό. Αντιλαμβάνεται τις λεπτομέρειες σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είναι επίσης γενναιόδωρος, Δεν τον απασχολούν μικροπράγματα. Δεν θα νοιαστεί αν κάποιος κλέβει τις ιδέες του ή τον μιμείται. Εχει μια σιγουριά για τη δουλειά του κι αισθάνεται ελεύθερος. Είναι τρυφερός και προσιτός. Μπορεί, όμως, να γίνει απαιτητικός και σκληρός», είχαν πει δικοί του άνθρωποι στον Γιώργο Καρουζάκη και το www.karouzo.com

Τι ήταν γι αυτόν η Ελλάδα; Είχε απαντήσει στο Βήμα:

«Είναι μεγάλη έλξη. Ίσως και μια πληγή, με κατάληξη όμως θετική. Στην Ελλάδα, όταν ήμουν μικρός, είδα και τρομακτικά πράγματα που δεν εμπνέουν έναν νέο. Τον πόλεμο, τον Εμφύλιο… Η Ελλάδα μου έδωσε τον φόβο. Εγώ, όμως, τον εκμεταλλεύομαι τον φόβο. Την αξία του. Ο φόβος είναι σαν τον πηλό. Και πρέπει να τον πλάσεις. Είναι η αρχή κάθε παραγωγικής ιδέας. Σου εντείνει τη διάθεση να τον μεταλλάξεις και στο τέλος μπορείς να φτιάξεις το καινούργιο. Και ίσως οι άλλοι έχουν ανάγκη από τον μεταπλασμένο φόβο, και μάλιστα δοσμένο από κάποιον που έχει φοβηθεί. Μήπως οι μαύρες εικόνες του Γκόγια δεν είναι ο πλασμένος φόβος που γίνεται γλώσσα και στη συνέχεια ελευθερία;».

 Ο Γιάννης Κουνέλλης πίστευε στους ανθρώπους και τους αγαπούσε πάρα πολύ, και αυτό ήταν το βασικό του κίνητρο, η βασική του φιλοσοφία. Θλιβόταν με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Είμαι μακριά» δήλωνε. «Βλέπω το κακό που συμβαίνει εκεί από την τηλεόραση. Και αυτό με πικραίνει»....

Δημήτρης Μυταράς: Ο δάσκαλος και η κληρονομιά του

Ο χαρισματικός δημιουργός και παθιασμένος δάσκαλος που γνώρισε φήμη και καταξίωση στον οποίο έμελλε να «αναμετρηθεί» τα τελευταία χρόνια της ζωής του με σοβαρά προβλήματα στην όραση, σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953-1958) έχοντας καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά.

Από το Παρίσι που πήγε στη συνέχεια για να σπουδάσει σκηνογραφία καθώς και εσωτερική διακόσμηση με υποτροφία του ΙΚΥ «γεννήθηκαν» οι τοιχογραφίες στο Astir Palace της Βουλιαγμένης αλλά και τα σκηνικά πολλών παραστάσεων έργων κλασσικών και άλλων δραματουργών. 

Διετέλεσε καθηγητής της ΑΣΚΤ από το 1975 και πρύτανης από το 1982 έως το 1985, όπου εκπαίδευσε μεγάλο αριθμό σπουδαστών και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες οι οποίοι και διοργάνωσαν τιμητική έκθεση στην καλλιτεχνική του πορεία το 2015, στο Μουσείο Μπενάκη.

Λίγο μετά την εκλογή του στην Ακαδημία Αθηνών άρχισε να γίνεται γνωστό ότι  ο μεγάλος ζωγράφος υπέφερε από μια σοβαρή οπτική νευροπάθεια και τελικώς του στέρησε την πολυτιμότερη των αισθήσεων για έναν ζωγράφο, την όραση. «Βλέπω μια κηλίδα», τον θυμάται να λέει ο ιστορικός τέχνης, Τάκης Μαυρωτάς (με τον οποίο συνεργάστηκε σε εκθέσεις) όταν ερχόταν κάποιος να τον επισκεφθεί. Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Ακαδημίας με αποτέλεσμα να διαγραφεί, κάτι που τον πίκρανε ιδιαίτερα και δεν δίστασε να μιλήσει γι' αυτό δημοσίως καυτηριάζοντας τη συγκεκριμένη επιλογή της Ακαδημίας. 

Το έργο του Δημήτρη Μυταρά παρουσιάστηκε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην Έκθεση Νέων Ζωγράφων (Ζυγός, 1958) και στην Πανελλαδική Έκθεση Νέων (1961). Σε όλη του τη δημιουργία, η έμφαση στις εικαστικές ποιότητες φανερώνει τη βαθύτερη σχέση του με τις παραδοσιακές αξίες της ζωγραφικής.

«Καλύτερα να φωνάζεις παρά να ζωγραφίζεις» είχε πει, για να προσθέσει: «Βέβαια ο Γκόγια ήταν διαμαρτυρόμενος καλλιτέχνης. Αλλά ο Γκόγια δεν πέρασε για το μήνυμα, το μήνυμα χάθηκε, πέρασε για τη ζωγραφική του, επειδή ήταν καλός ζωγράφος. Υπήρχαν και άλλοι με μηνύματα αλλά η τέχνη τους ήταν λίγη». 

Ο μεγάλος ζωγράφος αφήνει παρακαταθήκη το Εργαστήρι Τέχνης  του οποίου κινητήριος δύναμη είναι η σύντροφός του Χαρίκλεια Μυταρά στη γενέτειρά του, την αγαπημένη του Χαλκίδα. 



Κατερίνα Λυμπεροπούλου
Πηγή : thetoc.gr


Ο Τσίπρας σήμερα απέδειξε και πάλι πόσο ακατάλληλος είναι για χώρα λέγοντας : « Δεν είναι επίκαιρη η εγκληματικότητα»





Κώστας Βουκελάτος

Δεν θα αναφερθώ στην οικονομία και σε όσα είπε σήμερα ο Τσιπρας γιατί ακόμα και τώρα μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του συνεχίζει το ίδιο τροπάρι ψέμα, απάτη, αυταπάτες ξεφτιλίζοντας και τον ίδιο και την χώρα μας διεθνώς.

Αξίζει όμως να ασχοληθούμε με την σημερινή παρουσία του στην βουλή και για το πόσο επικίνδυνος έχει γίνει ο ίδιος προσωπικά με αυτά που λέει και η κυβέρνηση του για αυτά που κάνει και αφορούν την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από συμμορίες κακοποιών που δρουν ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. 

Ένας Τσίπρας σκιά του εαυτού του, κομπάζοντας και στραβοκαταπίνοντας απαντούσε άλλα αντί άλλων προσπαθώντας να πάει την κουβέντα σε αυτά που ο ίδιος θεωρούσε ότι θα τον βγάλουν από την δύσκολη θέση.

Ο Τσίπρας διάβαζε προτάσεις που του είχαν γράψει και δεν καταλάβαινε τίποτα απολύτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατάλαβε ότι τα είχε χαμένα τον ρωτούσε εάν μπορούσε να επαναλάβει τα όσα λέει και διαβάζει κάνοντας τον πρωθυπουργό να τον κοιτάει αμήχανα.

«Για εμάς και τους περισσότερους Έλληνες η ασφάλεια έχει μεγάλη αξία και η ελευθερία δεν έχει σχέση με την ασυδοσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Και η απάντηση Τσίπρα που πάγωσε τον Ελληνικό λαό : « Δεν είναι επίκαιρη η εγκληματικότητα»

Ο κ. Τσίπρας αγνοώντας την πραγματικότητα και τον Ελληνικό λαό μίλησε για υιοθέτηση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη της ατζέντας του φόβου για τα εθνικά και την εγκληματικότητα λέγοντας ότι αντίστοιχο πράγμα είχε προσπαθήσει και ο κ. Σαμαράς χωρίς επιτυχία.

Να προσπαθείς να αποκρύψεις την εγκληματική δραστηριότητα των συντρόφων σου αυτό είναι πάρα πού επικίνδυνο κύριε Τσίπρα!!

Για να παραπλανήσει και να εξαπατήσει όπως κάνει πάντα ο κ. Τσίπρας έδωσε τα στοιχεία για την γενική εγκληματικότητα που έχει η ΕΛ.ΑΣ. και δεν τόλμησε να αναφέρει τίποτα για τους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς των Εξαρχείων!!! Απλά δεν τόλμησε!!




Τσίπρας: Δεν είναι επίκαιρη η εγκληματικότητα! Κυριάκος: «Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;»




Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με σοβαρότητα και αλήθεια, προσπάθησε να παραπλανήσει με αυταπάτες για την κατάσταση της οικονομίας και απέτυχε να προστατέψει τους συντρόφους των Εξαρχείων από τις κατηγορίες για έξαρση της εγκληματικότητας και άβατο των Εξαρχείων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπικές βολές κατά του Αλ.Τσίπρα, με αφορμή το θέμα της εγκληματικότητας. «Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;» ρώτησε ο Κυρ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο «παρακράτος των Εξαρχείων», την γενίκευση της ανομίας στην χώρα και την εκκόλαψη νέας γενιάς τρομοκρατών, όπως είπε. 

Η ομιλία του Προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, κύριε Τσίπρα. 

Χαίρομαι που ήρθατε σήμερα στη Βουλή και ελπίζω να ακούσω απαντήσεις, διότι η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Είχα την ευκαιρία και σε προηγούμενη συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας να σας πω ότι, για την παράταξή μας, αλλά πιστεύω και για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών η ασφάλεια του πολίτη είναι μια πάρα  πολύ σημαντική αξία. Και η ελευθερία βέβαια είναι, κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία.

Θυμίζω δύο βασικές αρχές:

Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και τα όρια της ατομικής ελευθέριας τα καθορίζει ο νόμος.

Δεύτερη αρχή:  Η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση του Κράτους  Δικαίου. Ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος.

Εμείς λέμε όχι στο φόβο. Και είμαστε εδώ για να θυμίσουμε και σε εσάς, αλλά και σε όλους ότι η οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες των πολιτών.

Κάτι που σήμερα, δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Από τότε που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία, έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα.

Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Και δυστυχώς χειροτερεύει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό.

Τα στοιχεία κ. Τσίπρα είναι αμείλικτα:

Τους πρώτους έξι μήνες του 2016, είχαμε 11% περισσότερες ληστείες  από το 2015. Στο ίδιο  οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. ‘Ηταν κι αυτές περισσότερες. Αυξήθηκαν κατά 9,5%.

Καταθέτω τα σχετικά στοιχεία και τους σχετικούς πίνακες, που δείχνουν την τάση μείωσης της εγκληματικότητας για 4 χρόνια και την αύξησή της τα 2 χρόνια που κυβερνάτε εσείς.  Αυτοί είναι οι αριθμοί, αυτή είναι η στατιστική. Και αυτοί οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Είναι τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έτσι κι αλλιώς, ο καθένας, κάθε οικογένεια, έχει ακούσει μια τέτοια ιστορία ή έχει μια τέτοια ιστορία να αφηγηθεί. 

Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. Και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες  εικόνες. 

Θυμίζω μόνο μερικές:

Οχήματα των αστικών συγκοινωνιών πυρπολούνται και βανδαλίζονται. Πέντε τρόλεϊ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μόνο έξω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, τον τελευταίο χρόνο.

Μηχανήματα έκδοσης ή ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται, Και μάλιστα αδιακρίτως: Είτε βρίσκονται σε υφιστάμενους σταθμούς είτε πρόκειται για τα καινούργια μηχανήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Θέλετε  αριθμούς;

80 επικυρωτικά μηχανήματα έχουν καταστραφεί τους τελευταίους μήνες. Ενώ πριν λίγες μέρες εκλάπησαν 21 μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

41 πύλες εισόδου- εξόδου έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Ξέρετε πόσο στοιχίζει η κάθε μια; 5.000 ευρώ. Δεν μας περισσεύουν τα χρήματα, ακριβώς αυτή την εποχή.

Η παιδική χαρά των βανδάλων, με φόντο ένα κρατικό μηχανισμό ο οποίος  αδρανεί επικίνδυνα.

Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα  εξαπλώνεται. Και ο χειρότερο από όλα είναι ότι η ανομία αρχίζει και  αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας. Στους περισσότερους πολίτες  δεν προκαλεί καν  εντύπωση το επόμενο καμένο τρόλεϊ.

Και βέβαια στα πανεπιστήμια ζούμε πάλι επικίνδυνες καταστάσεις. Εκπρόσωποι των φοιτητών ξυλοκοπούνται από εξτρεμιστικές, πάντα αριστερίστικες ομάδες. Και μόλις προχθές, κ. Τσίπρα, ένας καθηγητής στο Πάντειο χτυπήθηκε. Γιατί; Γιατί χτυπήθηκε; Γιατί είχε το «θράσος» να κάνει παρατήρηση σε κάποιους νεαρούς που έγραφαν με  γκράφιτι σε ένα δημόσιο χώρο Αυτό ήταν το σφάλμα στο οποίο υπέπεσε. Και την επόμενη μέρα, αφού πήγε στο νοσοκομείο με σπασμένο το κεφάλι,  δέχτηκε απειλές για την σωματική του ακεραιότητα, σε περίπτωση που αποκαλύψει τους δράστες της επίθεσης.

Πριν από  λίγες μέρες, έγιναν σοβαρά επεισόδια, που; Στα δικαστήρια. Ανάμεσα στα  μέλη της Χρυσής Αυγής και σε αντίπαλες ομάδες. Εικόνες ανομίας στο χώρο στον οποίο  απονέμεται η Δικαιοσύνη.

Να μιλήσω, κυρίες και κύριοι βουλευτές, για τα Εξάρχεια; Μια  ιστορική συνοικία στο κέντρο της Αθήνας, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σταχυολογώ εικόνες και περιστατικά:

Ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι. Ένοπλοι. Το βίντεο ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Πολίτες προπηλακίζονται, ξυλοκοπούνται επειδή σε κάποιους δεν αρέσουν αυτά που λένε ή δεν τους αρέσει  πολύ απλά η φάτσα τους.

Κάτοικοι, στο κέντρο της Αθήνας στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, καθώς ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Εξάρχεια, λόγω επιθέσεων που έχουν δεχθεί εκεί οι εργαζόμενοι . Σας φαίνονται κανονικά όλα αυτά;

Οι ληστείες στο σούπερ μάρκετ της περιοχής είναι  καθημερινό φαινόμενο. Ένα μόνο κατάστημα το λήστεψαν έξι φορές. Και βέβαια κ. Κεγκέρογλου -σας βλέπω μόνο εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα-  τα δικά σας τα γραφεία δέχονται κάθε τρεις και λίγο επιθέσεις. Με πέτρες, μολότοφ και πρόσφατα  με Καλάσνικοφ. Ούτε η κλούβα των ΜΑΤ η οποία σταθμεύει μόνιμα στην Χαρ. Τρικούπη δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει αυτές τις επιθέσεις.

Πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ χρησιμοποιούνται κατά αστυνομικών από τρομοκρατικές οργανώσεις και η περιοχή έχει εξελιχθεί σε κάτι σαν «άβατο» για τις Αρχές. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζουν σήμερα  σε ένα ιδιότυπο  «γκέτο» μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή, με  συνευθύνη της Κυβέρνησης.

Και ας  σταματήσει, πριν ξεκινήσει, η γνωστή σπέκουλα. Η σπέκουλα ότι δήθεν εμάς στη Νέα Δημοκρατία μας ενοχλεί η ελευθεριότητα των Εξαρχείων, διότι εμείς είμαστε συντηρητικοί και καλά, εσείς είστε προοδευτικοί. Το  πρόβλημα δεν είναι η όποια ιδιαιτερότητα της περιοχής.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν ασχολούμαστε με τον τρόπο ζωής και τις επιλογές του καθενός. Εμείς προστατεύουμε την ατομική ελευθερία και προστατεύουμε τη διαφορετικότητα. Αλλά πρέπει να προστατεύεται και η πόλη και οι άνθρωποί της. Πρέπει να προστατεύεται από το εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο γίνεται κάθε μέρα στην Τοσίτσα. Να προστατεύεται από τα ξεκαθαρίσματα των λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες ποινικών.

Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω - το γνωρίζετε - ότι οι ποινικοί και η νέα γενιά τρομοκρατών έχουν γίνει ένα. Σας το λέει η Αστυνομία, το γνωρίζετε. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά αυτό το οποίο λέει  η Αστυνομία ότι υπάρχουν γιάφκες στα Εξάρχεια. Αλλά, όχι μόνο δεν κάνετε τίποτα, το χειρότερο είναι ότι  δεν αφήνετε καν την Αστυνομία να κάνει αυτά τα οποία πρέπει.

Και το φαινόμενο δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στα Εξάρχεια. Ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Στο Ζεφύρι, στις  Αχαρνές, στον Ασπρόπυργο. Περιοχές όπως ο Σοφός, ο συνοικισμός της Νέας Ζωής, τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, που μετατρέπονται σε ζώνες ανομίας. Περιοχές όπου ανθούν το εμπόριο ναρκωτικών, οι κλοπές και άλλα φαινόμενα μικρής και μεγάλης  εγκληματικότητας, για τα οποία - καθώς φαίνεται - η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης. Και εκεί όπου τα αστυνομικά τμήματα είναι τραγικά υποστελεχωμένα.

Επισκέφτηκα το αστυνομικό τμήμα στο Μενίδι, πριν από κάποιους μήνες, και αναρωτιέμαι  άραγε γιατί  σε μια περιοχή με τόσο υψηλή εγκληματικότητα, λιγότερες από τις μισές οργανικές θέσεις του τοπικού αστυνομικού τμήματος είναι καλυμμένες; Αφήνετε απροστάτευτους τους κατοίκους αυτών των περιοχών, που καταγγέλλουν ότι  δεν μπορούν να κυκλοφορούν πια  στο δρόμο, τη νύχτα.

Αναρωτιέμαι αν σε αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες. Για όλα αυτά τα ζητήματα αυτά έχουμε καταθέσει ως Νέα Δημοκρατία πολλές ερωτήσεις προς τους αρμοδίους Υπουργούς. Καμμιά απάντηση δεν έχουμε πάρει.

Τη μία μας έλεγαν ότι δεν αρκεί η αστυνόμευση, την άλλη μας είπατε ότι χρειάζεται και μια επιτροπή, που θα μελετήσει τις κοινωνικές συνθήκες στις περιοχές. Μας είπατε ότι εκπονείτε ένα «Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης», που στηρίζεται σε μια «νέα αντίληψη», με στόχο «την ουσιαστικότερη προσέγγιση του πολίτη». Αυτά μας λέγατε.

Δεν έχω αντίρρηση  επί της αρχής να φτιάξουμε όσες επιτροπές θέλετε. Αλλά μέχρι να καταλήξουν κάπου αυτές οι επιτροπές, μπορούν οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές να ζουν σαν άνθρωποι; Διότι, δεν ζουν σαν άνθρωποι σήμερα.

Ρωτάμε ευθέως:

Μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του ελληνικού λαού;

Μπορείτε, επιτέλους, να νοιαστείτε για τους φιλήσυχους κατοίκους αυτών των περιοχών που βουλιάζουν σήμερα στην εγκληματικότητα;

Αλλά δυστυχώς - όπως και σε όλα τα άλλα θέματα - η Ελλάδα σήμερα είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Η κατάσταση δεν ξεφεύγει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και έχει ξεφύγει αποκλειστικά με δική σας ευθύνη. Ή μάλλον έχει ξεφύγει, επειδή ευθύνη δεν δείξατε ποτέ, με τη δική σας ανοχή. Και με την πολιτική ανοχής που ακολουθείτε.

Σας το έχω πει και σας το ξαναλέω και σήμερα. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάζνικοφ είναι μικρή. Η «θεωρία των σπασμένων παραθύρων» έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, σε πολλές κοινωνίες και δυστυχώς έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη. Ένα σπασμένο παράθυρο σε μια γειτονιά, είναι αρκετό για να φέρει την κλιμάκωση της βίας.

Δυστυχώς - και αυτό ίσως είναι το πιο τραγικό - σε μια χώρα που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο, αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών. Και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

Ο πρώτος, είναι η μνημειώδης ανικανότητά σας. Είναι ίδια παντού. Είτε μιλάμε για το μεταναστευτικό, είτε μιλάμε για την Υγεία. Σε όλους τους τομείς, όπου οι άνθρωποι δοκιμάζονται και υποφέρουν. Η πραγματικότητα είναι ότι μειώσατε, για να υπηρετήσετε τις δικές σας ιδεοληψίες, την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους.

Η Ομάδα «Δέλτα» έχει καταργηθεί. Κι αυτό, παρότι είχε προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στο παρελθόν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εικόνα της πόλης  είχε βελτιωθεί, επί ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης. Η ομάδα «Δίας» έχει λιγότερη παρουσία από ό,τι παλαιότερα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι την ομάδα «Δέλτα» θα την επανασυστήσουμε, όσο και αν αυτό σας ενοχλεί.

Από τη μία έχουμε μνημειώδη ανικανότητα. Και από την άλλη - και αυτός ο λόγος είναι ακόμα πιο ανησυχητικός - έχουμε τις ιδεολογικές εμμονές σας στα ζητήματα της ασφάλειας. Θέλω να σας θυμίσω ότι δεν ζούμε πλέον, ούτε στην εποχή του εμφυλίου, ούτε στην εποχή της χούντας. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική  χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Σταματήσετε να διαστρεβλώνετε το παρόν, να υπονομεύετε την δημόσια τάξη και να προβοκάρετε καταστάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί πρέπει να συντηρείτε ένα μίσος κατά της αστυνομίας, κατά της έννοιας της ασφάλειας, κατά της έννοιας της δημόσιας τάξης. Και μην το αρνηθείτε, γιατί τα γεγονότα είναι αδιάψευστα.

Η πρώτη σας ενέργεια, όταν ήρθατε στην Κυβέρνηση ήταν να καταργήσετε τις φυλακές «τύπου Γ’» υψίστης ασφαλείας, φυλακές που υπάρχουν σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Οι μόνοι που χάρηκαν από αυτήν την απόφαση ήταν οι σκληροί ποινικοί και οι τρομοκράτες.

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης είχε αναφερθεί πολλές φορές στην στοχοποίησή του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έδειχναν ιδιαίτερη ανοχή – για να το πω κομψά – σε θέματα εγκληματικότητας. Θέλετε να σας θυμίσω τι έλεγε ο κ. Πανούσης ή τι έλεγαν τα στελέχη της νεολαίας του Κόμματός σας για αυτόν;

Και βέβαια, ο Υπουργός Υγείας, ο κ. Ξανθός, εμφανίστηκε τις προάλλες να απολογείται σε ομάδα αναρχικών για την μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Σας ενοχλεί αυτό. Γιατί; Γιατί το είπε σε μια ιδιωτική συνομιλία; Ή επειδή κατεγράφη και διέρρευσε; Και, μάλιστα ο ίδιος στηρίζει αυτή την επιλογή.

Δεν ντρέπεστε λίγο με αυτά τα οποία κάνετε; Δεν ντρέπεστε λίγο για τα θέματα αυτά; Πρέπει να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρου, ο οποίος είχε αναλάβει τις «διαπραγματεύσεις» με αρκετούς εγκλείστους στον Κορυδαλλό.  Για αυτόν πρέπει να ντρέπεστε. Και να ντρέπεστε και εσείς και ο πρωθυπουργός, για τον Υπουργό σας, τον κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος με τον πρώτο νόμο που έφερε στη Βουλή, ικανοποίησε σχεδόν όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών. Για αυτά πρέπει να ντρέπεστε.

Και ποιόν βαραίνουνε όλα αυτά; Εσάς κ. Τσίπρα, προσωπικά. Ποιος τα καλύπτει όλα αυτά πολιτικά; Εσείς κ. Τσίπρα. Και αναρωτιέμαι αν έχετε σκεφτεί τι μήνυμα δίνετε στους πολίτες, όταν τοποθετείτε στην κυβέρνησή σας ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν εγκωμιάσει καταδικασμένους τρομοκράτες και δικαιολογούν τις ληστείες τους μέσα από απαράδεκτες  και ανιστόρητες εξισώσεις.

Και βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα επί των ημερών σας το λογαριασμό τον πληρώνουν, τελικά, οι μη προνομιούχοι. Στα Εξάρχεια, δεν μένουν οι ζάπλουτοι. Παλιοί Αθηναίοι αστοί κατοικούν και σήμερα ακόμη στα Εξάρχεια. Στο Ζεφύρι, τον Ασπρόπυργο, δεν κατοικεί η οικονομική ελίτ.

Την αποτυχία σας τη χρεώνονται οι οικονομικά ασθενέστεροι. Οι ηλικιωμένοι του κέντρου της Αθήνας. Οι φτωχότεροι συμπολίτες μας, αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα σήμερα να μετακομίσουν σε κάποια άλλη  πιο ασφαλή περιοχή. Οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών της Δυτικής Αττικής. Όπως και στην οικονομία, έτσι και στα ζητήματα της ασφάλειας, τα θύματα της πολιτικής σας είναι οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας. Αυτούς για τους οποίους μιλούσατε το 2015 και στη συνέχεια φροντίσατε να τους γονατίσετε.

Για να τελειώνουμε:

Σήμερα, δεν θέλω να ακούσω θεωρίες, θέλω να ακούσω συγκεκριμένες απαντήσεις:

Πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων, εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας;

Πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τα «γκέτο» τα οποία δημιουργούνται σε πολλά σημεία της Αττικής και κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας;

Πότε θα δείξετε, επιτέλους, βούληση για να φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο το οποίο θα αντιμετωπίζει την αυξανόμενη εγκληματικότητα;

Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας ώστε να μπορέσει, επιτέλους, να κάνει τη δουλειά της;

Τελικά πείτε μας, κ.Τσίπρα:

Τι είστε; Είστε Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση την οποία έχετε προκαλέσει στη χώρα; Με την ίδια απάθεια με την οποία κοιτά η Κυβέρνησή σας  κάθε τρόλεϊ που φλέγεται;

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα μια ακυβέρνητη χώρα. Και δεν θα αφήσουμε το φόβο να επικρατήσει στους δρόμους και στις πλατείες. Εμείς πιστεύουμε σε μία ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία. Αυτό σημαίνει πως λέμε ναι στο νόμο και όχι στο φόβο. 

Η επόμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική κανονικότητα. Θα αποκαταστήσει και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών. Θέλουμε ελεύθερους, θέλουμε ασφαλείς και θέλουμε αξιοπρεπείς πολίτες.

Πολίτες με αυτοπεποίθηση, σε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση.

Συμβολίζετε μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και παραίτησης, κύριε Τσίπρα. Ευτυχώς για τη χώρα, η εποχή σας τελειώνει. Σύντομα, η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε μια νέα εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης. Όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι για την πατρίδα μας.


Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία – Δεν έχουν πιστώσεις για το 2017



Χωρίς ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς ακόμα δεν έχει ανοίξει ο προϋπολογισμός του 2017 και οι διοικητές δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις εντελώς απαραίτητες αγορές αλλά ούτε και να πληρώσουν τις εφημερίες Δεκεμβρίου 2016.

Το Δεκέμβριο το πρόβλημα "μπαλώθηκε" από τους προϋπολογισμούς των Υγειονομικών Περιφερειών. Αλλά καθόλο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που διανύουμε, τα νοσοκομεία δεν έχουν προϋπολογισμούς για να κάνουν παραγγελίες.

Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι μπορούν να κάνουν παραγγελίες στηριζόμενοι στο νόμο που προβλέπει ότι μπορούν να ξοδέψουν το 40% του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους... Τα 2-3 τελευταία χρόνια -πολύ σωστά κατά την γνώμη όσων γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά και εμπόριο- πρέπει να υπάρχει το ποσό που δεσμεύεται στον ανάλογο κωδικό. Αλλιώς παραγγελία δεν είναι εφικτό να γίνει ούτε με πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσω Διαύγειας. Και έτσι, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν στερέψει από υλικά παρά την καλή θέληση των προμηθευτών να τους παραδώσουν κάποιες ποσότητες...

Όσο για τις δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών για τον περασμένο Δεκέμβριο, "φήμες" λένε ότι θα πληρωθούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αλλά αν δεν ξεμπλοκάρουν εν τω μεταξύ οι πιστώσεις, πολύ αμφιβάλουμε. Άλλωστε, στην 2η ΥΠΕ υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν πληρώσει εφημερίες ούτε για τον μήνα Νοέμβριο που υπάγεται στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους... Άβυσσος!

Το Iatropedia επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων, Παύλο Αρναούτη και ζήτησε την θέση του για το πρόβλημα...

 "Οι επιχειρήσεις μας είναι έτοιμες και πρόθυμες να δίνουν υλικά στα νοσοκομεία και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αλλά δεν υπάρχουν προϋπολογισμοί για να μας κάνουν παραγγελίες τα νοσοκομεία. Και έτσι τα χέρια μας είναι δεμένα", μας εξηγεί ο κ. Αρναούτης.

Σε ό,τι αφορά δε τις συμβάσεις και το ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ ξεκαθαρίζει ότι είναι όλοι υπέρ του μέτρου αλλά έχουν πρόβλημα με το στοιχείο του αιφνιδιασμού εκ μέρους του Οργανισμού που μέσα στα Χριστούγεννα εγκαινίασε την νέα πραγματικότητα χωρίς καμία προειδοποίηση... "Το αποτέλεσμα είναι", λέει ο κ. Αρναούτης, "να υπάρχουν παραπάνω από 2000 κωδικοί που κυκλοφορούν στην χώρα και μέχρι στιγμής να έχουν πιστοποιηθεί μερικές εκατοντάδες. Μόνη ελπίδα μας είναι η παράταση που μάλλον θα μας ανακοινώσουν την Δευτέρα".  Πάντως με την προμήθεια υλικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς όσοι δεν έχουν γραφτεί ακόμα στο μητρώο ή και δεν έχουν συμβάσεις, δίνουν κανονικά προϊόντα και έχουν κανονίσει να τα πληρωθούν με το παλαιό σύστημα.

Στην επικοινωνία που είχε το iatropedia με τον αντιπρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός", Ηλία Σιώρα, μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα και τις αιτίες των ελλείψεων σε υλικά:

"Υπάρχει πρόβλημα με τις πιστώσεις των νοσοκομείων. Στον "Ευαγγελισμό" είχαμε πρόβλημα με τα αντιδραστήρια και μας έστειλαν τον Δεκέμβριο. Αλλά τελειώνουν πάλι και χωρίς να έχει έρθει στο ΔΣ προϋπολογισμός για έγκριση, δεν ξέρω πως θα αγοραστούν άλλα και πότε... Επίσης μας έχουν πει για πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου στις 27 Φεβρουαρίου αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει".


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


WikiLeaks: Στο στόχαστρο της CIA το ελληνικό χρέος




Πώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν μέσω Γαλλίας τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόβλημα

Στο στόχαστρο της CIA βρισκόταν το ελληνικό χρέος για περίπου 10 μήνες, από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των WikiLeaks.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχαν κινητοποιήσει τόσο τους πράκτορες, όσο και τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και τον βαθμό έκθεσης του Δημοσίου και των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «έρευνες γίνονταν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, στη Γαλλία, αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου γύρου, τον Απρίλιο και τον Μάιο, με... νικητή τον Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, η CIA επιδίωκε να μάθει «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» που είχαν καταρτίσει οι γαλλικές παρατάξεις για την αντιμετώπιση της ευρύτερης κρίσης στην ευρωζώνη, που είχε ως επίκεντρο της Ελλάδα.

Οι έρευνες εστίαζαν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, κυρίως στους Σοσιαλιστές του κ. Ολάντ και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν.

Όπως αναφέρουν τα WikiLeaks, η CIA εκτιμούσε πως ο κεντροδεξιός -τότε πρόεδρος- Νικολά Σαρκοζί δεν είχε «κλειδώσει» την επανεκλογή του στο Ελιζέ, και προσπαθούσε να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις έριδες που μπορεί να υπήρχαν στο κόμμα του ή προεκλογικές αδυναμίες.



Πηγή :protothema.gr


Έρευνα της Deutsche Bank σε λογαριασμό του Τραμπ για σχέσεις με τη Ρωσία




Η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η Deutsche Bank ερεύνησε την πιθανότητα δάνεια προς τον αμερικανό πρόεδρο να συνοδεύονταν με εγγυήσεις από τη Μόσχα.

Η τράπεζα, η οποία είχε δανείσει εκατοντάδες εκατομμύρια στον Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε εσωτερική έρευνα για να δει εάν ο προσωπικός λογαριασμός του αμερικανού προέδρου συνδέεται με τη Ρωσία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Η Deutsche Bank βρίσκεται υπό έρευνα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Guardian αναφέρει, επίσης, ότι τα μέλη της οικογένειας του Τραμπ είναι πελάτες της Deutsche Bank. Η τράπεζα ερεύνησε εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του αμερικανού προέδρου, τους λογαριασμούς της κόρης του, Ιβ.Τραμπ, του συζύγου της, Τζάρεντ Κούσνερ και της μητέρας του τελευταίου.

Η έρευνα δεν βρήκε να υπάρχει σύνδεση των λογαριασμών του Τραμπ με τη Ρωσία, ωστόσο η τράπεζα δέχεται πιέσεις να ορίσει ανεξάρτητη επιτροπή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τραμπ οφείλει στην Deutsche Bank περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Έγγραφα που δημοσίευσε το Buzzfeed ήθελαν τον Τραμπ να διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία.



Πηγή : tovima.gr



Μητσοτάκης φέρνει Τσίπρα στην Βουλή για να απαντήσει για την εγκληματικότητα και το άβατο των Εξαρχείων



Η εγκληματικότητα στην χώρα καλπάζει και γιγαντώνεται.

Μεγάλη πληγή είναι οι εγκληματικές συμμορίες των αντιεξουσιαστών που κλέβουν, σπάνε, καίνε περιουσίες και βάζουν στόχο ζωές αστυνομικών με μολότοφ.

Σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, θα απαντήσει σήμερα το πρωί στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται στις καταστροφές δημόσιας περιουσίας, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντά κανείς και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος.




Στην Κύπρο ο τυχερός του τζόκερ που κέρδισε 16,4 εκατ. ευρώ




Ένας ήταν τελικά ο υπερτυχερός που την Πέμπτη κέρδισε το «χρυσό» τζακ ποτ του Τζόκερ που είχε φτάσει τα 16,4 εκατ. ευρώ.

O τυχερός έπαιξε το δελτίο στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το τυχερό δελτίο συμπληρώθηκε στο πρακτορείο της Φωτεινής Καβάζη που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στην περιοχή Μέσα Γειτονιά. Ο τυχερός έπαιξε ένα απλό δελτίο.

Δείτε που παίχτηκε το τυχερό δελτίο με τις 5+1 σωστές προβλέψεις και που παίχτηκαν τα υπόλοιπα 5άρια:


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κύπρος είχε την τιμητική της, καθώς εκτός από το μοναδικό δελτίο στις 5+1 επιτυχίες, είχε άλλα δύο κερδισμένα δελτία στις 5 επιτυχίες που έδιναν 120.000 ευρώ σε κάθε νικητή, ένα δελτίο συμπληρωμένο στην Αμμόχωστο και άλλο ένα στην Αγία Νάπα.

Τα τυχερά νούμερα του ΤΖΟΚΕΡ:

9, 11, 33, 43, 44

ΤΖΟΚΕΡ: 13





Συμφωνία Λαγκάρντ- Μέρκελ: Παραμένει το ΔΝΤ, μετά το 2018 το χρέος




Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει πως πριν λίγες ημέρες υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα σε Λαγκάρντ και Μέρκελ και οι δύο τους συμφώνησαν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει πως πριν λίγες ημέρες υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα σε Λαγκάρντ και Μέρκελ και οι δύο τους συμφώνησαν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και για την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018.

Στο δημοσίευμά της, η Welt σημειώνει ότι η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο πως θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Ως προς το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, συμφωνήθηκε να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν το 2018, δηλαδή αφότου παρέλθουν οι γερμανικές εκλογές.

Η εφημερίδα παρατηρεί πως εάν αληθεύει η παραπάνω πληροφορία, το ΔΝΤ «αγοράζει» και πάλι χρόνο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Βερολίνο εκτιμούν ότι η Ουάσιγκτον, όπου εδρεύει το Ταμείο, επιθυμεί να στηρίξει την κ. Μέρκελ εν όψει των εκλογών.

Η Welt τονίζει οι δύο γυναίκες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, με την κ. Μέρκελ να έχει ανοίξει στην κ. Λαγκάρντ τον δρόμο για μία δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Από την άλλη πλευρά η διευθύντρια του Ταμείου «βλέπει» τη Γερμανίδα καγκελάριο ως ένα από τα λίγα στηρίγματα σε έναν αβέβαιο κόσμο, και γι' αυτό δεν επιθυμεί να είναι από τα εμπόδια, πάνω στα οποία θα μπορούσε σκοντάψει η κ. Μέρκελ στον δρόμο προς την καγκελαρία.

Πάντως το ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κάτο που παραδέχεται και η εφημερίδα, ενώ συγχρόνως διαμηνύει ότι η στάση του είναι αμετάβλητη, επιμένοντας δηλαδή ότι χρειάζονται σκληροί όροι για την Ελλάδα και μια «ακριβή» ελάφρυνση χρέους για τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΔΝΤ και το Βερολίνο παίζουν και πάλι ως ομάδα, κάτι που έχει αντιληφθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει χαμηλώσει τους τόνους, σύμφωνα με τη Welt. Στο δημοσίευμα συμπληρώνεται ότι στην Αθήνα έχουν επίσης κατανοήσει ότι δύσκολα θα υπάρξει και πάλι πολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ -σε αντίθεση με ότι συνέβαινε επί της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα-, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας του.



Πηγή : thetoc.gr