Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Μουζάλας ειρωνεύεται το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Να δείχνατε τόση ευαισθησία και σε προηγούμενες κυβερνήσεις...



Αντί να απαντήσει στην ουσία των προβλημάτων που του θέτει με επιστολή του ο Οργανισμός, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αφήνει αιχμές για την στάση του τα προηγούμενα χρόνια 

Αντί να δώσει απαντήσεις, με ειρωνείες και αιχμές απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα, δηλώνει πως θα ένιωθε ευγνώμων προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και προς το «Χαμόγελο», «αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».

Κατά τα άλλα, αναφέρει ότι οι προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης, «προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για τη χώρα μας».

«Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωσή τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ», συμπληρώνει απαντώντας στο «Χαμόγελο».

Στην επιστολή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 - 27 Ιανουαρίου. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τον κ. Μουζάλα αλλά και από τους συναδέλφους του αρμόδιους υπουργούς των άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. να λάβουν δράση ώστε τα προσφυγόπουλα:

- Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν το βέλτιστο συμφέρον τους.

- Να λαμβάνουν μεταχείριση πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης.

- Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίζουν και να εμπιστευτούν τα συστήματα παιδικής προστασίας.



Πηγή : protothema.gr



Ανθύπατος Μουλόπουλος



Ανδρέας Πετρουλάκης

Με προηγούμενη εμπειρία σε διοικητική θέση της «Αυγής» και πλούσια κομματική προϊστορία δεν είχε κανέναν άλλο λόγο να εμφανιστεί στα διοικητικά του ΔΟΛ παρά μόνο για να τονιστεί στους οπαδούς ότι το κάστρο κατελήφθη. Ο ρεβανσισμός γίνεται κυβερνητική παροχή στον λαό.

Οι Ρωμαίοι ανέθεταν τη διοίκηση των νέων επαρχιών στους Eπαρχους, Ρωμαίους αξιωματούχους που γίνονταν το σύμβολο της εξουσίας της αυτοκρατορίας στη νέα κατάκτηση. Αν οι συνθήκες στη νέα χώρα ήσαν ταραχώδεις και η εξουσία δεν είχε εμπεδωθεί απόλυτα, τότε ο Έπαρχος ήταν Ανθύπατος, δηλαδή πρώην  Ύπατος της Ρώμης, με προηγούμενη εμπειρία σε ανώτατη διοικητική θέση, με σκοπό να καθυποτάξει τις αντιδράσεις και να εδραιώσει τη νέα εξουσία.

Ο κ. Μουλόπουλος παίζει ακριβώς τον ρόλο του Ανθύπατου. Με προηγούμενη εμπειρία σε διοικητική θέση της Αυγής και πλούσια κομματική προϊστορία δεν είχε κανέναν άλλο λόγο να εμφανιστεί στα διοικητικά του ΔΟΛ παρά μόνο για να τονιστεί στους οπαδούς ότι το κάστρο κατελήφθη. Θα μου πείτε είχε μακρά προϋπηρεσία εργασίας στον ΔΟΛ και θα σας απαντήσω ότι ελάχιστη σημασία έχει αυτό από τη στιγμή που είναι Ρωμαίος. Σημασία δηλαδή έχουν τα κομματικά του γαλόνια, γιατί δημοσιογράφοι με πολύχρονη παρουσία στο Συγκρότημα υπάρχουν ουκ ολίγοι.

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και ο προκλητικός φαβοριτισμός υπέρ του σχήματος Καλογρίτσα με χίλιους τρόπους, από την παράταση στην υποβολή της εγγυητικής επιστολής μέχρι την αποδοχή του πόθεν έσχες των βοσκοτοπίων, έδειξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου λίγη προσοχή δίνει στα προσχήματα. Τουναντίον δίνει την εντύπωση ότι σκοπίμως αφήνει να φαίνεται από τη χαραμάδα η κατάχρηση της ισχύος προκειμένου ο σκληρός πυρήνας των οπαδών να συλλάβει το υπόρρητο μήνυμα, όχι της εξυγίανσης αλλά της αποκατάστασης της τάξης- τα λάφυρα της εξουσίας αλλάζουν χέρια. Τα χαμηλά ένστικτα μιας μερίδας συμπλεγματικών ψηφοφόρων που ανατράφηκαν πολιτικά μισώντας τους πλούσιους, φάνηκε καθαρά ότι ήταν ο πραγματικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού όταν διαφήμιζε στη Βουλή την άγρια χαρά του επειδή μάντρωσε τρεις μέρες σε ένα δωμάτιο τους εκδότες. Εδώ ο ρεβανσισμός γίνεται κυβερνητική παροχή στο λαό.

Το ίδιο κλείσιμο του ματιού είναι τώρα η τοποθέτηση του κ. Μουλόπουλου στη θέση του ισχυρού ανδρός στον ΔΟΛ -τα προσχήματα δεν απασχόλησαν κανέναν. «Ήρθα στις γιορτές να ευχηθώ  στους παλιούς συναδέλφους  μου  και πήρα ένα μελομακάρονο, ξαναπέρασα σήμερα για ένα γεια και πήρα  το κτίριο». Σημασία έχει ότι το οχυρό του μισητότερου εχθρού κατακτήθηκε, ενδιαφέρει μόνο ο συμβολισμός της άλωσης και όχι οι προφάσεις. Και ασφαλώς ουδένα απασχολεί η συνέχεια. Αν το πραγματικό ενδιαφέρον ήταν η διάσωση θα είχε γίνει το αυτονόητο, θα είχε τοποθετηθεί ένα τραπεζικό στέλεχος στη θέση του επιτρόπου για να επιβλέψει τη διευθέτηση με τις τράπεζες και τον πιθανό νέο επενδυτή. Διότι το πραγματικό κέντρο αποφάσεων αυτή τη στιγμή είναι οι τράπεζες και οι εποπτικές τους αρχές, και ο λαγός που βγήκε από το καπέλο με τη μορφή του κ. Μουλόπουλου μόνο να επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση μπορεί. Οι μεν δημοσιογράφοι αισθάνονται ήδη την απειλή στην ελεύθερη έκφρασή τους με το μήνυμα του νέου αφεντικού «είναι ελεύθεροι να λένε τη γνώμη τους αρκεί να είναι τεκμηριωμένη», το δε brand name εκ των πραγμάτων απαξιώνεται αφού θα έχει γράψει στο παθητικό του μεσοβασιλεία ΣΥΡΙΖΑ. Ομως τον αυτοκράτορα δεν τον ενδιαφέρουν αυτά –η μόνη του έγνοια ήταν να μάθει ο λαός ότι σε ένα ακόμα κάστρο εξουσίας εστέφθη Ανθύπατος.


Πηγή : prototagon.gr





Αν πάρει τηλέφωνο ο Γκάλοπ, πες ότι λείπω




Δηλαδή, συγνώμη... 

Υπάρχουν Έλληνες που απαντάνε σε γκάλοπ?? Απαντάνε ότι επιλέγουν κάποιον από όλους για κυβερνήτη ?? Υπάρχουν δηλαδή συμπατριώτες μας που θεωρούν ότι η αλλαγή διαχειριστή μνημονίων θα σώσει τη χώρα και τις ζωές μας..??

Κι όμως... Κι όμως, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πανηγυρίζουν κι όλας!!! Κοίτα... Είμαστε μπροστά!!! Μπροστά που?? Από ποιόν?? Για ποιο λόγο?? Για να γίνει τι??Ανέβασε τα ποσοστά του το κόμμα ΜΑΣ!! Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο πρόεδρος μας ΜΑΣ!!!Έχει όραμα ο πρόεδρος ΜΑΣ!! Έτσι... Να γίνουν εκλογές... Τώρα!!! Να έρθουν οι άλλοι, με καλύτερες συμφωνίες υποδούλωσης, με λιγότερα μέτρα.. ΜΈΤΡΑ όμως!!! Και φιλολαικά ισοδύναμα (??)...Και σχέδιο!!! Ναι προπαντώς ΣΧΈΔΙΟ!!! 

Όταν είσαι στην αγχόνη, κορόιδο, δεν έχει σημασία ποιός θα κλωτσήσει το σκαμνάκι.. Οι κουκουλοφόροι καταδότες δεν φοράνε πλέον κουκούλες αλλά ,χαμόγελα. Τα ίδια... Αυτοκόλλητα!!!Με εμαγιέ δοντάκια αλλά κοφτερά, με γραβάτες ή χωρίς αλλά με πανάκριβα κοστούμια... Μην ξεχνάς... Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, δεν είναι τα σκάνδαλά τους.. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο για αυτούς είναι ότι ακόμα ζεις.. Μιά μεγάλη μίζα από πολυεθνική ήταν πάντα η εξουσία τους κι εσύ κάτω από το τραπέζι που γίνονται οι συναλλαγές, να μαζεύεις τα ψίχουλα από το τσιμπούσι.. Εσύ που που δεν έχεις πλέον λίστα με ψώνια.. Εσένα που σε αποκοιμίζουν με λίστες από ληστές ελεύθερους κι ωραίους..

Σου κάρφωσαν στο χέρι τηλεκοντρόλ και πληκτρολόγιο.. Να νομίζεις πως μαθαίνεις, να σου λένε πως δεν πεθαίνεις.. Με ειδήσεις, με αναμνήσεις με τα κανάλια, τα δικά μας, τα δικά σας, τα δικά τους... Αυτά που ελέγχουν για να σε ελέγχουν.. Εφημερίδα διάβασες?? Σε blog, σε site?? Έκανες like?? Κατήγγειλες?? Στην υποθετική σου επανάσταση... 

Μην απαντάς, αν απαντάς, στα γκάλοπ.. Αστους να ρωτάνε... Τις απαντήσεις τις ξέρεις.. Πάντα τις ήξερες.. Φώναξέ τες.. Καιρός είναι..Περιμένεις κι εσύ να κλείσει η αξιολόγηση?? Να σε αξιολογήσουν.. Να αποτιμήσουν.. Μάλλον να σε τιμολογήσουν.. Πόσο πάει ρε φίλε ή ζωή σου?? Δεν χρωστάς σε κανέναν.. Μόνο στο παιδί σου...


Πάνος Παπαγιαννόπουλος






Πήγε άπατη και κατεβαίνει η παράσταση του Λαζόπουλου - ο κόσμος του γύρισε την πλάτη




«Αποχαιρετιστήριο», όνομα και πράγμα: Μπορεί ο τίτλος να αναφέρεται σε «Δείπνο», στην ουσία ωστόσο, αποχαιρετιστήρια στάθηκε η φετινή παραγωγή για τον Λάκη Λαζόπουλο. 

Εκτάκτως και εσπευσμένως κατεβαίνει την Κυριακή και μάλιστα, όπως γράφει το σχετικό δελτίο Τύπου, αφού ολοκλήρωσε «με επιτυχία τις παραστάσεις».

Σαν δικό του αστείο δεν ακούγεται; «Η παράσταση κατεβαίνει λόγω επιτυχίας...»

Έκπληξη; Μάλλον όχι. Γιατί από τον περασμένο Οκτώβριο, που έκανε πρεμιέρα στο Γκλόρια, φάνηκε ότι τα πράγματα για τον πρωταγωνιστή θα ήταν ζόρικα.

Ήδη από πέρυσι, με μια επίσης γαλλική κωμωδία, το «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», τα πρώτα μηνύματα είχαν φανεί. Η παράσταση γέμιζε τα Σαββατοκύριακα, αλλά όχι και μεσοβδόμαδα...Πού οι εποχές που έξω από τις παραστάσεις του σχηματίζονταν ουρές...

Είναι κοινό μυστικό, εδώ και χρόνια: Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν είναι πια αυτό που ήταν. Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν είναι ούτε καν αυτό που έγινε αργότερα.

Στον δρόμο της δικής του επιτυχίας έχασε το χιούμορ, τη σατιρική διάσταση, τη θεατρική του υπόσταση.

Δημιούργησε ένα δικό του είδος, μια «τέχνη» προσωπικής καταγγελίας. Από επικριτής των πάντων, έγινε επιλεκτικός. Από αντιπολιτευτικός, έγινε φανατικά κυβερνητικός.

Πότε άλλοτε η σάτιρα αγκάλιαζε τον πρωθυπουργό και καθύβριζε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Πού οι εποχές που τα σχόλιά του για τον Χρήστο Σαρτζετάκη εξέφραζαν σχεδόν μια ολόκληρη κοινωνία; Από τον Σημίτη και μετά, με τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τη Ντόρα, έφτασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τόσο πάθος και τόσο φανατισμό, που ακόμα και ο πλέον ορκισμένος εχθρός του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει.

Εκεί είναι που έχασε το παιχνίδι ο Λαζόπουλος: άφησε το προσωπικό του μένος να γίνει ο οδηγός του, σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει δημιούργημά του. Πνίγηκε στην επιτυχία του και είδε τον εαυτό του με άλλα μάτια. Έχασε το μέτρο, πρώτα απ' όλα του εαυτού του. Ξέχασε ότι όταν ο κόσμος γελούσε με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», η εμπάθεια δεν ήταν στα βασικά του χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτές τις τουλάχιστον δύο δεκαετίες που πέρασαν από τότε, ο Λαζόπουλος μεταμορφώθηκε, και παραστάσεις όπως το «Ήταν ένα μικρό καράβι» και η «Κυριακή των παπουτσιών» έγιναν vintage...

Δεν είναι ότι άρχισε να συναναστρέφεται τους κοσμικούς και τους πλούσιους. Αλίμονο! Ανέκαθεν οι επιτυχημένοι της εγχώριας σόουμπιζ ήταν και παραμένουν περιζήτητοι στις παρέες.
Είναι ότι ξέχασε να πει στο κοινό του ότι άλλο οι καταγγελίες για την «άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις», και άλλο η δική του η ζωή. Στο μεταξύ, πρόλαβε να μεταβληθεί σε θεατή του εαυτού του. Δεν συμπάσχει. Παίζει, υποδύεται, ερμηνεύει.

Με τα χρόνια, και κυρίως όταν ήρθαν εκείνα της «αριστεράς και της προόδου», ο Λάκης Λαζόπουλος εκδήλωσε, χωρίς προσχήματα, τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.
Άρχισε, δηλαδή, να πηγαίνει με το ρεύμα και έπαψε με το χιούμορ του να ανοίγει δρόμους και δρομάκια, να αφήνει χαραμάδες.
Ορθώθηκε σαν τοίχος και έστησε ένα τείχος γύρω από τον πρωθυπουργό. Τον έβαλε στο απυρόβλητο. Έγινε οπαδός. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι, στην επίσημη πρεμιέρα του, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του όσο και μέλη του υπουργικού συμβουλίου τον τίμησαν με την παρουσία τους... 

Φέτος; Οχι βέβαια. Είχε μεσολαβήσει το «Μας πήρατε τα σπίτια; Τελειώσατε...» και κάποιες αντιδράσεις στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες.

Κυρίως, όμως, είχε μεσολαβήσει άλλη μια δική του αλλαγή πλεύσης. Κυνηγώντας το τι θέλει ο κόσμος να ακούσει από το στόμα του για να τον χειροκροτήσει, ξέχασε πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα και πόσο εύκολα η άποψη του κόσμου μεταβάλλεται. Κι έτσι άρχισε να πέφτει...

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα εξαιρετικά ατυχές σχόλιό του για την αναπηρία του Σόιμπλε στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Η μεγάλη αποδοκιμασία που δέχθηκε ξεπερνούσε τα όρια της κοινωνικής ευαισθησίας: ήταν το πρώτο καμπανάκι, έναν χρόνο μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλο αυτό το ιδεολόγημα μπατάρει - και μαζί ο Λάκης που το στήριξε λυσσαλέα. Μέχρι και ανακοινώσεις για απόσυρση διαφημιστικής καμπάνιας σε Μέσο που δίνει βήμα στον Λάκη Λαζόπουλο ακολούθησαν την αναπηρία του Σόιμπλε -με τη δημόσια συγνώμη του Λάκη να μη γίνεται δεκτή από όλους.

Ακόμα και η στάση του απέναντι στις τηλεοπτικές άδειες και τις αποφάσεις του ΣτΕ πήρε άλλη μορφή. 

Έγραψε για τη «βαθιά στεναχώρια όλων μας, εκεί στον Alpha» και παράλληλα επέστρεψε στις απόψεις του περί διαπλεκόμενων δημοσιογράφων, απόψεις ανάλογες του καιρού και του αέρα που φυσάει στα δικά του πανιά: «Σε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της εξαθλίωσης της χώρας έκλεισαν επιχειρήσεις, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και οι δημοσιογράφοι στο σύνολό τους συγκάλυπταν τις κυβερνήσεις, τα έβρισκαν όλα φυσιολογικά και όλα καλώς καμωμένα, βαφτίζοντας τις απολύσεις ως μεταρρυθμίσεις, και τις περικοπές των μισθών και συντάξεων ως αναγκαίες θυσίες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να έρθει η ανάπτυξη. Το τι έχει συμβεί το ξέρουμε...».

Ωστόσο, στην κρίση χρωστάει την απογείωση της εκπομπής του - όχι, δεν προκάλεσε, ούτε δημιούργησε ο ίδιος την κρίση. 

Η επιτυχία του ήταν τέτοια που οι τηλεθεατές «μεταφράζονταν» σε πάνω από 2 εκατομμύρια κάθε φορά - ενίοτε και τρία.

Τότε, παρέα με τραγουδιστές και ηθοποιούς, στήριζε με πάθος κάθε λογής αγανακτισμένους, μοίραζε ευθύνες σε κυβερνώντες και ετοίμαζε τη μετεξέλιξή του. Μπόλιασε το χιούμορ του με επιθετικότητα και κακίες, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του οργανωτή της κοινωνίας.

Μας έλεγε τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Κι όποιος διαφωνούσε μαζί του ήταν πάραυτα προδότης, χαφιές, μέρος της διαπλοκής.

Τώρα, ποια διαπλοκή τού στέρησε το κοινό του;

«Μεταξύ μας, αυτό το 2016 να πάει και να μην ξανάρθει», ευχήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα από το site του, για τη χρονιά που έφυγε.

Ίσως γιατί είχε πάρει ήδη απόφαση να κατεβάσει την παράσταση. Ίσως γιατί μαζί με το 2016 είδε να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος. Κι ας φρόντισε μέσα από το δελτίο Τύπου να μας υπενθυμίσει ότι «μαζί με τη Χρύσα Ρώπα, από 1ης Μαρτίου 2017, θα  βρίσκονται στο θέατρο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, με το προγραμματισμένο τους έργο "Κι όμως αγαπιόμαστε!".
...Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...


Μυρτώ Λοβέρδου​
Πηγή : iefimerida.gr


Στον… ουρανό οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ που απελευθερώνονται!




Καταγγελία που ταράζει τα νερά στην φαρμακευτική αγορά έκαναν οι φαρμακοποιοί που έδωσαν στην δημοσιότητα του …λόγου τους το αληθές. Πίνακα δηλαδή με ΜΥΣΥΦΑ συγκεκριμένης εταιρίας των οποίων οι τιμές αυξήθηκαν μετά την απελευθέρωσή τους.

Όπως σχολιάζουν οι φαρμακοποιοί στο farmakopoioi.blogspot "παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ότι η απελευθέρωση δηλαδή των ΜΥΣΥΦΑ θα μειώσει τις τιμές τους, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, λίγες μόλις ημέρες μετά την 1/1/2017, έρχεται η πρώτη εταιρεία να δηλώσει ότι αυξάνει τις χονδρικές της τιμές σε πολλά ΜΥΣΥΦΑ!!!

Αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και των λιανικών τιμών, οπότε ο καταναλωτής - ένα μόλις μήνα μετά την απελευθέρωση της τιμής προς τα πάνω - θα νιώσει για τα καλά τι σημαίνει απελευθερώσεις τιμών.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι οι απελευθερώσεις αυτές βοηθούν τους καταναλωτές και δήθεν αυξάνουν τον ανταγωνισμό, οπότε οι τιμές θα πέσουν. Οι φαρμακοποιοί είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα διαθέτει τα πιο φθηνά φάρμακα στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και τα ΜΥΣΥΦΑ. Μάλιστα είχαμε παραθέσει πολλά παραδείγματα και συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν χρειάστηκε λοιπόν παρά να περάσουν μόλις λίγες μέρες από το 2017 για να δείξουν οι εταιρείες τις πραγματικές τους προθέσεις αφού ούτε η σημερινή κυβέρνηση έκανε κάτι για να αποτραπεί αυτή η κίνηση.

Η εταιρεία Reckitt Benckiser λοιπόν τις τελευταίες ημέρες ενημερώνει τους φαρμακοποιούς ότι από 1/2/2017 αυξάνει τις χονδρικές τιμές των ΜΥΣΥΦΑ της έως και 20% και τους καλεί μάλιστα να... προλάβουν να αγοράσουν φθηνά για να πωλούν «ακριβά» από 1/2. Τα φάρμακα που διακινεί είναι αρκετά κινήσιμα, πρόκειται για τα σκευάσματα STREPSILS, NUROFEN, STREPFEN, GAVISCON και άλλα...

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δε θα είναι και η μόνη εταιρεία... Έπεται και συνέχεια...

Δείτε παραδείγματα από τον πίνακα:




Πηγή : iatropedia.gr


Μισθός έως 800 ευρώ για τους μισούς ιδιωτικούς υπαλλήλους



Μισθό που δεν ξεπερνά τα κατώτατα όρια που ίσχυαν το 2012, ήτοι έως 800 ευρώ μεικτά παίρνει ένας στους δύο εργαζομένους με σχέση ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, όπως αυτά προκύπτουν από τις ετήσιες καταστάσεις προσωπικού που υποχρεούνται να υποβάλουν κάθε έτος στο σύστημα Εργάνη όλοι οι εργοδότες. Παρά την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 82.679, μέσα σε ένα χρόνο, η εικόνα κάθε άλλο παρά ευοίωνη είναι: δύο στις τέσσερις νέες θέσεις αφορούν εργαζομένους που προσλαμβάνονται με μισθούς κάτω των 600 ευρώ. Επίσης, το 25% των νέων εργαζομένων, αναγκάζεται να υπογράψει πρόσληψη με ευέλικτες μορφές εργασίας και μισθό κάτω των 500 ευρώ μεικτά. Τα στοιχεία αφορούν το 2016 κι ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερα, εάν απομονωθεί ο αμιγώς ιδιωτικός τομέας, δεν συμπεριληφθούν δηλαδή οι επιχειρήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που κατά κανόνα αφορούν εργαζομένους με ευνοϊκότερους όρους αμοιβής.

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και κατέθεσαν τους σχετικούς πίνακες στο υπουργείο, ανέρχονταν στο τέλος του προηγούμενου έτους σε 233.151 από 222.281 που είχαν καταθέσει αντίστοιχους πίνακες το 2015 (αύξηση κατά 10.870 επιχειρήσεις ή 4,89%). Ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε αυτές ανέρχεται σε 1.702.524, αυξημένος κατά 82.679 νέους εργαζομένους σε σχέση με το 2015 (1.619.845) ή κατά 5,1%. Να σημειωθεί εδώ, ότι η μεγάλη διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με τις ροές απασχόλησης που κατέγραψε το σύστημα Εργάνη κατά το 2016 (+136.260 νέες θέσεις εργασίας) είναι γιατί τα στοιχεία των ροών απασχόλησης αποτυπώνουν τις προσλήψεις - αποχωρήσεις και το αρνητικό ή θετικό ισοζύγιο απασχόλησης κατά τη συγκεκριμένη στιγμή και όχι την πραγματική εικόνα της αγοράς. Οπως παραπλανητική είναι και η εικόνα αύξησης κατά 9,34% που παρουσιάζει σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ο μέσος όρος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών. Και αυτό γιατί, το +9,34% αντιστοιχεί στην αύξηση της μισθολογικής δαπάνης, με δεδομένη και την αύξηση της απασχόλησης και όχι των μέσων αποδοχών των εργαζομένων. Βάσει των πινάκων, ο μέσος μισθός ανήλθε σε 1.060 ευρώ έναντι 1.019 ευρώ το 2015 και συνεπώς η μέση αύξηση των αποδοχών δεν ξεπερνά το 4%.

Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο της τεράστιας μισθολογικής απόστασης που χωρίζει τους μισθωτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 1.060 ευρώ, 849.896 εργαζόμενοι, ήτοι σχεδόν οι μισοί, λαμβάνουν μισθούς έως 800 ευρώ μεικτά, που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό που ίσχυε το 2012, πριν από τη μείωσή του στα 586 ευρώ με νομοθετική διάταξη. Το 2016, η μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 19.019 άτομα, με αποτέλεσμα, συνολικά, το 22,48% των μισθωτών (382.729 άτομα) να εργάζεται –ή να δηλώνεται πως εργάζεται– με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και να λαμβάνει έως 500 ευρώ μεικτά.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης τη σημαντική συγκέντρωση του εργατικού δυναμικού σε πολύ λίγες μεγάλες επιχειρήσεις. Αναλυτικά, το 44% των εργαζομένων, ήτοι 781.745 άτομα, απασχολείται στο 1,6% των επιχειρήσεων (3.790 σε σύνολο 233.151). Το 88,79% των επιχειρήσεων (207.030) έχει από 1 έως 10 εργαζομένους. Το 73,76% ή 171.977 επιχειρήσεις απασχολεί από 1 έως 4 εργαζομένους η κάθε μία και συνολικά το 17,129% του συνόλου των εργαζομένων (303.362 άτομα). Υπάρχουν και 68.560 εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις.

Από τις 233.153 επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι 132.459 είναι ατομικές επιχειρήσεις και ακολουθούν 35.673 ομόρρυθμες εταιρείες (Ο.Ε.) και 20.648 ανώνυμες εταιρείες (Α.Ε.), ενώ υπάρχουν και 6.225 ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες που αναμένεται να αυξηθούν, λόγω των αλλαγών στη φορολογία και στις εισφορές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα στοιχεία αποτυπώνουν μια θετική δυναμική για το 2017, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης.



ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
Έντυπη Καθημερινή


Ν.Δ. : Αυξήθηκαν κατά 24.991 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2015




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Εγγεγραμμένων Ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ μηνός Δεκεμβρίου 2016, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται. 

Εξελίξεις, που οφείλονται αποκλειστικά στην ανικανότητα και την απραξία της Κυβέρνησης, η οποία επί 2 ολόκληρα χρόνια είτε εμπόδισε, είτε ακύρωσε τις ήδη δρομολογημένες διαθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Αντίθετα, με τη φοροκαταιγίδα (με άμεσους και έμμεσους φόρους στα εισοδήματα κάθε νοικοκυριού και εργαζόμενου) και την εκ νέου αύξηση του μη μισθολογικού κόστους (tax wedge), οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση - κατά 24.991 περισσότερους - τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα Δεκέμβριο του 2015».




Αγρότες: Από τη Δευτέρα βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους




Ο προγραμματισμός αναπροσαρμόζεται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες

«Υπάρχουν οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους»: με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM 104", στις κινητοποιήσεις των αγροτών, που προγραμματίζονται από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Διευκρίνισε επίσης ότι ο προγραμματισμός «αναπροσαρμόζεται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές».

Πέρα από το στήσιμο μπλόκων, αγρότες θα προβούν και σε διαμαρτυρίες «σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ» όπως και σε τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ενώ τρακτέρ θα μετακινηθούν σε πλατείες χωριών.

Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον κ.Μπούτα, «το φορολογικό, το ασφαλιστικό, ι ΕΛΓΑ (…) η Κοινή Αγροτική Πολιτική» αλλά και αιτήματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια, το κόστος παραγωγής, το κόστος του πετρελαίου και την επιστροφή του φόρου των καυσίμων όπως και το κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος «που αυξήθηκε κατά 50% (…) και τον ΦΠΑ που πήγε στο 24%» σημείωσε ο κ.Μπούτας.

Σημαντικό αίτημα τόνισε πως είναι και η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και αφορολογήτου στο ύψος των «12.000 ευρώ ανά άτομο με 2.000 ανά παιδί, δηλαδή σε μια οικογένεια με δύο παιδιά να είναι 30.000 ευρώ».

Οι κινητοποιήσεις αφορούν, τέλος, σύμφωνα με τον κ.Μπούτα και τον κλάδο της κτηνοτροφίας τόσο για «τα προβλήματα που υπάρχουν από παλαιότερα, όσο και για πρόσφατα με την κακοκαιρία», ενώ συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που άπτονται της παραγωγής κρασιού και της φορολόγησης του: «όταν ένα κιλό σταφύλι κάνει 30 λεπτά και ένα κιλό κρασί έχει φόρο 30 ακόμη λεπτά, είναι δώρον άδωρον να καλλιεργήσεις» καταλήγει ο κ. Μπούτας και απευθύνει κάλεσμα και στους πολίτες και ειδικότερα «τα λαϊκά στρώματα» να «είναι συμπαραστάτες» στον αγώνα των αγροτών.


Πηγή : news.gr


Αυτός είναι ο Έλληνας οδηγός που σκότωσε τρεις με το αυτοκίνητό του στη Μελβούρνη



Λέγεται Δημήτρης Γκαργκασούλας και είναι 26 ετών - Ανάμεσα στα θύματα ένα παιδί - Τραυματίστηκαν 25 άτομα, ένα μωράκι 3 μηνών δίνει μάχη για τη ζωή του - Νωρίτερα ο δράστης μαχαίρωσε τον αδερφό του!

Ελληνικής καταγωγής είναι ο άνδρας που με το αυτοκίνητό του σάρωσε πεζούς στη Μελβούρνη προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί. Οπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα παιδάκι. Και οι τρεις χτυπήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της οδού Bourke και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Ο δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκασούλας (James "Jimmy" Gargasoulas), είναι 26 ετών και ζούσε στο Windsor, όπου πριν ξεχυθεί με φονική μανία στους δρόμους είχε μαχαιρώσει τον αδερφό του. Ο Γκαργκασούλας έχει ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.





Συγγενής δήλωσε σε αυστραλιανά ΜΜΕ: «Ο Jimmy ήταν πάντα κακός άνθρωπος. Οταν είδα στην τηλεόραση τι είχε συμβεί, ήμουν σίγουρος ότι ήταν εκείνος».

Ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς οδηγώντας με τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα. Από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν επίσης συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων οι 5 σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή, είναι ένα μωρό μόλις 3 μηνών και ένα παιδάκι 2 ετών! Επίσης τραυματισμένα είναι δύο παιδιά ηλικίας 9 και 12 ετών.

Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο να σαρώνει τους πεζούς πάνω στο πεζοδρόμιο



Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας πριν σαρώσει τους πεζούς είχε πάρει όμηρο και μια γνωστή στον ίδιο γυναίκα, η οποία, όμως, κατάφερε να απελευθερωθεί λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το περιστατικό που σε πολλούς ξύπνησε μνήμες από χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους στη Νίκαια και το Βερολίνο, δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε ανθρώπους να πηδάνε για να γλιτώσουν από το αυτοκίνητο. «Το μόνο που βλέπαμε ήταν το αυτοκίνητο και το μακελειό που προκάλεσε - άνθρωποι πηδούσαν δεξιά και αριστερά» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να πέφτει αδιακρίτως πάνω στους πεζούς.

Το αυτοκίνητο κινείται περίεργα πριν ανέβει πάνω στο πεζοδρόμιο




Πηγή : protothema.gr


Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Θάνου για τα όρια ηλικίας



Κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στρέφεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξαιτίας της προσπάθειάς της «να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, παραβιάζοντας σαφή συνταγματική επιταγή».

Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρακολουθεί «με έκδηλη ανησυχία και προβληματισμό την προσπάθεια της προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θάνου να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, παραβιάζοντας σαφή συνταγματική επιταγή». 

Διευκρινίζει η ΕΔΕ ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμόν πρωτ. 101/18-1-2017 πρόσκλησή της προς τα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειάς του για τις 26 Ιανουαρίου, το οποίο θα γνωμοδοτήσει σχετικά. 

Η ΕΔΕ αναφέρει: 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται μία τέτοια πρόδηλα αντισυνταγματική πρωτοβουλία να τύχει της επιδοκιμασίας δικαστών με εγνωσμένο επιστημονικό κύρος και ηθικό ανάστημα». 
Συνεχίζει: «Τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου γνωρίζουν ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και ότι σε αυτούς εναπόκειται, με την κατά συνείδηση ψήφο τους, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να πράττουν διαχρονικά, να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα στη χώρα μας, το κράτος δικαίου, τη δικαστική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών»
Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει: «Οποιαδήποτε προσπάθεια παράτασης του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, δεν μπορεί παρά να αποκρουστεί με τον πιο δυναμικό τρόπο από το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας»
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να λάβει την αρμόζουσα θέση, κλείνοντας οριστικά τις αντισυνταγματικές αυτές πρωτοβουλίες που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και την Πολιτεία στο σύνολό της» και καταλήγει: «Η περιφρούρηση και προστασία του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των Ελλήνων. Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους».





Ελ Τσάπο: Στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης ο βαρόνος




Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών.

Κομβόι αστυνομικών οχημάτων μετέφερε το βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν, τον διάσημο “Ελ Τσάπο” στην ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.



Μετά την απόρριψη των δυο προσφυγών του βαρόνου των ναρκωτικών στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού για την μη έκδοσή του στις ΗΠΑ, έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά του στην ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος Γκουζμάν, μεταφέρθηκε με μικρό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ από τις φυλακές όπου κρατούνταν στα βόρεια του Μεξικού.

Στη συνέχεια, με πομπή αστυνομικών οχημάτων μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.



Ο Χοακίν Γκουζμάν αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η σύλληψή του τερμάτισε το ρόλο του στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, σε κινηματογραφικές αποδράσεις από τις φυλακές, αλλά και δολοφονίες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Ελ Τσάπο θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν.



Πηγή : news247.gr


Πάγκαλος : «Δεν ήθελα να βρίσω τον Πρωθυπουργό, αλλά να τον… περιγράψω»



Την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου στο ΔΟΛ σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του κ. Μουλόπουλου ότι «ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει "τσογλάνι" τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα».

Ο Πάγκαλος αντέδρασε και έγραψε : 

Τσογλάνι (παραποίηση του τουρκικού iç-oğlan): άτομο νεαρής ηλικίας και κακής διαγωγής. Πηγή: Βικιλεξικό. 

Είναι προφανές ότι δεν εσκόπευα να βρίσω τον "Πρωθυπουργό"!!! Να τον περιγράψω ήθελα. 

Μέχρι πρόσφατα ο Μουλόπουλος διεύθυνε ένα λαθρόβιο κόμμα, την ΑΥΓΗ. "Παχύσαρκο κτήνος, κήτος, γουρούνι, γερμανοτσολιάς, προδότης".

 Όλα αυτά ήταν προφανώς θωπείες και όχι βαρύτατη προσπάθεια εξόντωσής μου. Ανάμεσά μας υπάρχει χάος. Συνεχώς διευρύνεται.





Grexit θέλει ο Σόιμπλε! Μέτρα – φωτιά με ή χωρίς ΔΝΤ




Η Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου έχει εκλογές και ήδη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Είναι μια περίοδος όπου ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε έδειξε ότι θα κινηθεί σε ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά έδειξε την πόρτα εξόδου από την ευρωζώνη στην Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο βάθος υπάρχει... Grexit απείλησε ανοιχτά τη χώρα μας να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτεί ο ίδιος και το ΔΝΤ ώστε να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση.

Το μήνυμα Σόιμπλε ήταν σαφές. Για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγμαμμα η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Εάν αυτό δεν συμβεί η χώρα θα πρέπει να μπει σε νέο πρόγραμμα διάσωσης, ένα πρόγραμμα που θα χρειαστεί όμως αρκετό χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί, πιθανότατα ως τα τέλη του 2017, γεγονός που θα σημάνει τη χρεοκοπία της χώρας καθώς το καλοκαίρι οι υποχρεώσεις έναντι των δανειστών είναι μεγάλες και η Ελλάδα έχει ανάγκη τη συνέχιση της ροής της χρηματοδότησης.

Με άλλα λόγια στη συνέντευξή του στο Bloomberg στο Νταβός ο Β. Σόιμπλε έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα: Μέτρα τώρα ή Grexit το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά επιχειρεί να παρακάμψει όλα τα παραπάνω μέσω πολιτικής οδού και κυρίως μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών. Είναι πολλές οι χώρες της Ευρώπης, εκτιμά το Μαξίμου που δεν επιθυμούν να δουν μια νέα αποσταθεροποίηση μέσα στο 2017 και έτσι εκτιμάται ότι είναι δυνατό η διαπραγμάτευση να κλείσει ως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, επιτρέποντας στην ΕΚΤ να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Την ίδια ώρα όμως το “μπρα ντε φερ” φαίνεται ότι σκληραίνει. Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η δήλωση συμμόρφωσης του Ε. Τσακαλώτου και η υποσχετική για κόφτη δεν είναι αρκετή. 

Αν και η ΕΚΤ μοιάζει να επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Σόιμπλε δεν θέλει η συμμετοχή του να συνδιαστεί από ελάφρυνση του χρέους, αλλά μόνο με υποχρέωση της Ελλάδας για τήρηση των όρων της συμφωνίας. Κάπου εκεί όμως ενισχύεται το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να προωθήσει τις απαιτήσεις τους για άμεση λήψη μέτρων από την Ελλάδα, μέτρα που θα σημάνουν μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και νέες μειώσεις στη μισθολογική δαπάνη του δημοσίου, δηλαδή μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.




Πηγή : newsit.gr


Σόρος για Τραμπ: Είναι επίδοξος δικτάτορας, απατεώνας και θα αποτύχει



Στην αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι «ποντάρει» ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, που λίγες ώρες πριν ορκιστεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του και τον χαρακτήρισε –μεταξύ άλλων- απατεώνα και επίδοξο δικτάτορα!  

Το Τζορτζ Σόρος, ερωτηθείς σχετικά από το Bloomberg στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δεν μάσησε τα λόγια του…

«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι θα αποτύχει. Και όχι επειδή άνθρωποι σαν εμένα θέλουν να αποτύχει αλλά επειδή οι απόψεις που τον καθοδηγούν είναι μεταξύ τους αντιφατικές» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Ο Τραμπ θα ήταν δικτάτορας αν μπορούσε να το καταφέρει… Ευτυχώς οι αμερικανικοί θεσμοί είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αποτρέψουν αυτό το σενάριο […] Είναι ένας απατεώνας». 

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου, ο Σόρος επένδυσε σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους σκοπούς. Από αυτά τα χρήματα 10,5 εκατομμύρια πήγαν στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον. 

«Υποστηρίζει άλλο είδος κυβέρνησης, αυτή που είναι αντίθετη από μια ανοιχτή κοινωνία» είπε ο Σόρος, που είναι επιζών του Ολοκαυτώματος και μετανάστης από την Ουγγαρία. 

«[σ.σ. Αυτή την κυβέρνηση] Μπορούμε να την περιγράψουμε καλύτερα ως δικτατορία ή μαφία» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ακριβώς πως θα αντιδράσει ο Τραμπ γιατί ακόμη και ο ίδιος δεν φαίνεται να το έχει σκεφτεί πλήρως και να έχει καταλήξει… Δεν περίμενε να κερδίσει. Είχε αφοσιωθεί στο “χτίσιμο” του brand του». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Τραμπ. Τον Δεκέμβριο είχε προχωρήσει σε αντίστοιχους χαρακτηρισμούς ενώ άσκησε και δριμεία κριτική εναντίον των υπουργικών επιλογών του Τραμπ.

«Η κυβέρνησή του περιλαμβάνει ανίκανους εξτρεμιστές και εν αποστρατεία στρατηγούς» είχε πει πριν από λίγο καιρό, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να προστατεύουν και να προάγουν τη Δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o μεγαλοεπενδυτής έχασε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά από την νίκη του Τραμπ, καθώς στοιχηματίσει μεγάλα ποσά στην νίκη της Χίλαρι.  




Πηγή : ethnos.gr


Μολότοφ κατά των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Στις 6 το απόγευμα υπήρξε πορεία αντιεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Πόλα Ρούπα. Τελειώνοντας η πορεία, στο ύψος της Ροτόντας, ομάδα ατόμων αποσπάστηκε και κινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου.

Οι δράστες πέταξαν περίπου δέκα μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από το τουρκικό προξενείο, χωρίς να προκληθούν φθορές ή τραυματισμοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προσαγωγές για το περιστατικό. Στην περιοχή επικρατεί αυτή τη στιγμή ηρεμία.




Newsroom ΔΟΛ


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βασικός στο All Star Game του ΝΒΑ - Το μήνυμά του προς τους Ελληνες




Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στη βασική πεντάδα της Ανατολής για το All Star Game, γεγονός που αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ!

Ο 22χρονος Αντετοκούνμπο είναι κι επίσημα μέλος της πεντάδας της Ανατολής στο All Star Game που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαβε 1.604.463 ψήφους και ήταν τρίτος στην Ανατολή, πίσω μόνο από τους πρωταθλητές με τους Καβαλίερς Λεμπρόν Τζέιμς με 1.893.751 και Κάιρι Ίρβινγκ με 1.696.769. Ουδείς άλλος παίκτης της Ανατολής δεν ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψήφους.

Συνολικά από τους παίκτες του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο ήταν έκτος σε ψήφους, καθώς τον ξεπέρασαν ακόμη μόνο οι Στεφ Κάρι (1.848.121), Τζέιμς Χάρντεν (1.771.375) και Κέβιν Ντουράντ (1.768.185)!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναγνωρίζει τη βοήθεια που του πρόσφεραν όλοι οι Έλληνες με τις ψήφους τους να παίξει στο All Star Game. Με μήνυμά του μέσω Twitter ευχαρίστησε καθέναν ξεχωριστά και υποσχέθηκε να παίξει για όλη την Ελλάδα στη Νέα Ορλεάνη.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ' ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να κάνω πραγματικότητα... Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα», ανέφερε ο 22χρονος άσος.

Για την επιλογή των βασικών μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών. Ο Αντετοκούνμπο ήταν δεύτερος σε ψήφους για κοινό, παίκτες και ΜΜΕ στους ψηλούς της Ανατολής, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο διεθνής άσος, σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, έγινε ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης που ξεκινά βασικός σε All Star Game σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ που έπαιξε το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών. Επίσης γίνεται ο πρώτος παίκτης των Μπακς που θα παίξει στο All Star Game μετά τον Μάικλ Ρεντ το 2004 και ο πρώτος βασικός μετά τον Σίντνεϊ Μόνκριφ το 1986.

Παράλληλα είναι και ο νεότερος στην ιστορία των Μπακς που θα παίξει στο All Star Game ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που ήταν 23 χρονών και 271 ημερών.

Αναλυτικά οι πεντάδες:

Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).




Πηγή: ΣΚΑΪ, SPORT-FM


Κρήτη: Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους



Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους από τη Σητεία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Ιωάννης Τασσόπουλος, το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ στις 01:00 π.μ., όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων.

Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ .το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 πμ το παιδί κατέληξε.

Ο 52χρονος πατέρας του βρέφους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, όταν ο 52χρονος, ο οποίος εργάζεται στον δήμο Σητείας, επέστρεψε στο σπίτι του, σύμφωνα πληροφορίες σε κατάσταση μέθης και άρχισε να διαπληκτίζεται με την 30χρονη σύζυγό του.

Ακολούθησε καβγάς και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το βρέφος χτυπήθηκε από τον πατέρα.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Αμέσως διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Ηράκλειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.





naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Βρέθηκαν οι γονείς που παράτησαν στους δρόμους της Πάτρας τα τρία τους παιδιά




Πρόκειται για ζευγάρι Αλβανών- Η μητέρα είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της και εκείνος είχε αφήσει τα παιδιά στη μητέρα του.

Ένα ζευγάρι Αλβανών είναι οι γονείς των δύο νηπίων και του μωρού που βρέθηκαν προχθές να περιφέρονται στους δρόμους της Πάτρας και νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Κοντά τους, μάλιστα, βρίσκεται ήδη ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού. 

Οι γονείς εργάζονταν σε αγροτικές δουλειές στα Λεχαινά Ηλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν άλλο ένα παιδί. Η μητέρα, φέρεται να έχει εγκαταλείψει τον 26χρονο πατέρα για έναν νέο σύντροφο και εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει τα κοριτσάκια του στη μητέρα του, στην Πάτρα, ενώ μαζί του στα Λεχαινα είχε κρατήσει το τέταρτο παιδί, που είναι αγόρι. Η γιαγιά τηλεφώνησε τη νύφη της, λέγοντάς της να πάει να πάρει τα παιδιά. Εκείνη αφού τα πήρε, φέρεται να είναι η ίδια που τα εγκατέλειψε στους δρόμους της Πάτρας, όπου εντοπίσθηκαν από περαστικούς. 

Ο πατέρας έχει συλληφθεί, ενώ η μητέρα δεν έχει βρεθεί ακόμη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που έχουν αναλάβει την υπόθεση και  την εντόπισαν στο τηλέφωνο, την άκουσαν εμβρόντητοι να τους λέει ότι δεν θέλει τα παιδιά, να τα δώσουν για  υιοθεσία! 




Πηγή


Την σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου ζήτησε ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός



Την αυτόφωρη σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου ζήτησε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης, μήνυση κατά της παρουσιάστριας για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου. Από το απόγευμα δύο περιπολικά της ΕΛΑΣ πήγαν έξω από κανάλι «Ε», ενώ περιπολικό υπήρχε και έξω από το σπίτι της Τατιάνας Στεφανίδου. Η διαδικασία του αυτοφώρου, πάντως, έληξε τα μεσάνυχτα.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου από τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα μεταξύ χρυσαυγιτών και γονέων. Η παρουσιάστρια χαρακτήρισε «τραμπούκο» τον Γιάννη Λαγό και σχολίασε ότι βιαιοπράγησε εις βάρος δασκάλων και παιδιών.

ΠΑΣΟΚ: Εξαντλούν τον τσαμπουκά τους σε σχολεία & δημοσιογράφους

Ανακοίνωση σχετικά με τη μήνυση των Χρυσαυγιτών, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ: «Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

ΚΙΔΗΣΟ υπέρ Στεφανίδου: Ο Λαγός είναι τραμπούκος

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ τάχθηκε υπέρ της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός, υπέβαλε μήνυση κινώντας την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον της δημοσιογράφου κ. Τατιάνας Στεφανίδου, γιατί τον αποκάλεσε αυτό που είναι: "τραμπούκο".

Για τον συγκεκριμένο, όπως και τους συνυπόδικους του, αυτούς που θεωρούν θεμιτή πράξη την άσκηση βίας σε σχολικούς χώρους για να σταματήσουν την πρόσβαση παιδιών στην ελληνική παιδεία, διαδίδοντας το μίσος και το ρατσισμό τους, ο χαρακτηρισμός της δημοσιογράφου φαντάζει ως κοσμητικό επίθετο παρά εξύβριση».



Πηγή:  iefimerida.gr


Τραμπ: Ήθελε επίδειξη δύναμης αλα Β.Κορέα από το στρατό




Το Πεντάγωνο απέρριψε αίτημα του επιτελείου Τραμπ για μεγαλειώδη παρέλαση με εκτοξευτές πυραύλων και βαριά τανκς - Σε συναυλία με πατριωτικές κορώνες και απειλητικά μηνύματα παρέστη ο νέος Πρόεδρος - Το απόγευμα η επίσημη τελετή ορκωμοσίας

Καθώς απομένουν ελάχιστες ώρες έως την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου Προέδρου των ΗΠΑ, στον τύπο διέρρευσε ότι συνεργάτες του είχαν ζητήσει από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να γίνει προς τιμήν του Τραμπ μια μεγαλειώδης παρέλαση, στο πρότυπο εκείνων που διοργανώνονται στη Ρωσία ή τη Βόρεια Κορέα. Βαριά άρματα μάχης και εκτοξευτές πυραύλων θα πλαισίωναν ιδανικά το κοσμοϊστορικό γεγονός φαίνεται πως πίστευε το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, το Πεντάγωνο απέρριψε το αίτημα, θεωρώντας ανάρμοστη μια αυτοκρατορικού τύπου επίδειξη δύναμης. Εκτός αυτού, από τη στρατιωτική διοίκηση εκφράστηκαν επίσης φόβοι ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκληθούν ζημιές, τόσο στον οπλισμό όσο και στην πόλη της Ουάσινγκτον από την κυκλοφορία ορισμένων βαρέων οπλικών συστημάτων στους δημόσιους δρόμους.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται στην ορκομωσία νέου Προέδρου, θα υπάρξουν εντυπωσιακές υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών. Αυτές συνήθως είναι πέντε, συμβολικά μία για κάθε σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροπλάνα που θα πετάξουν πάνω από την Ουάσινγκτον σήμερα θα είναι τεσσάρων τύπων σε ό,τι αφορά την αεροπορία (F-35, F-16, F-22 και F-15E). Το Ναυτικό θα συμμετάσχει με τέσσερα F/A-18. Το πεζικό με τέσσερα ελικόπτερα UH-60 Black Hawk. Εκ μέρους των πεζοναυτών θα εμφανιστούν τέσσερα V-22 Osprey και η Ακτοφυλακή θα εκπροσωπηθεί από τέσσερα διασωστικά ελικόπτερα MH-65. 


Πατριωτικές κορώνες στη συναυλία

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού αφίχθη με αυτοκρατορική επισημότητα στην Ουάσινγκτον εχθές, συνοδευόμενος από την καλλονή σύζυγό του, Μελάνια, παρακολούθησε μεταξύ άλλων και μια πανηγυρική συναυλία στο πνεύμα του βασικού του προεκλογικού συνθήματος «Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία και πάλι». Κορυφαία στιγμή αυτής της μουσικής εκδήλωσης ήταν όταν ο τραγουδιστής Toby Keith είπε το σουξέ του «Αμερικανός Στρατιώτης», σε έντονο πατριωτικό ύφος. Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού, όμως, έχουν έναν απροκάλυπτα ρεβανσιστικό τόνο, κάτι που ενδεχομένως εναρμονίζεται με τις ιδέες του Τραμπ και προοιωνίζεται την γραμμή που θα εφαρμόσει στην εξωτερική του πολιτική. Ενώ το «Αμερικανός Στρατιώτης» τιμά τους βετεράνους, περιέχει επίσης λόγια όπως «θα το μετανιώσετε που πειράξατε τις ΗΠΑ, γιατί θα σας ρίξουμε κλωτσιές στον πισινό. Αυτό ξέρει να κάνει η Αμερική».



Πηγή : protothema.gr


Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – Τουλάχιστον τρεις νεκροί



Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται, ενώ μετά από καταδίωξη ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Μέχρι στιγμής δεν συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια. “Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί,” ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της, στο Twitter.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).



Newsroom Αθήνα 9.84


Με διαφορά 14% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ



Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,  στην δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον  ΣΚΑΙ.      

Η ΝΔ προηγείται με 30,5%  έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ  και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή  7,5% ,  Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5% ,  ΚΚΕ 6,5% ,  Ένωση Κεντρώων  2,5%  , Πλεύση Ελευθερίας 2,5% , το Ποτάμι 2% ,  ΑΝΕΛ  2%  και η Λαϊκή Ενότητα με 1%.

Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, «άλλο κόμμα»  ψηφίζει το 6,5%, στο 17% η αποχή και στο 7% το άκυρο/λευκό.

Η  συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα τάρταρα με 39%, με το 23,5% να μετακινείται προς το άκυρο/λευκό/αποχή,  ενώ  καταγράφεται πλέον αξιοσημείωτη  μετακίνηση απευθείας προς  τη ΝΔ  (5%). Στο 12% τέλος, η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η συσπείρωση της ΝΔ, ανέρχεται σε 82,5%, ενώ καταγράφεται μετακίνηση στην αδιευκρίνιστη ψήφο (5%) στο λευκό/άκυρο (8%)  και σε  άλλα κόμματα (4,5%).

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 31% στις  θετικές γνώμες.  Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και  ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24%,  ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης με  22% θετικές γνώμες , ο Βασίλης Λεβέντης και Ζωή Κωνσταντοπούλου με 19,5%, ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 14% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 6,5% θετικές γνώμες.

Η  διαφορά υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης είναι τεράστια, στην οποία συγκεντρώνει 71% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,5% , με τον Αλέξη Τσίπρα στο  20% .