Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Υποβασταζόμενοι και παγωμένοι οι τσολιάδες στο Σύνταγμα λόγω του χιονιού




Υποβασταζόμενοι άλλαζαν βάρδια οι εύζωνες έξω από τη Βουλή, αφού τα τσαρούχια τους γλιστρούσαν επικίνδυνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τσολιάδες άλλαζαν βάρδιες υποβασταζόμενοι, καθώς τα καρφιά στα τσαρούχια τους γλιστρούσαν επικίνδυνα, ενώ στη σκοπιά όσοι είχαν βάρδια στέκονταν αγέρωχοι, παρά το τσουχτερό κρύο.





Συνελήφθησαν ο διευθυντής και ο εκδότης των «Παραπολιτικών»




Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα και η ΕΣΗΕΑ - Τι απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Τους ασκήθηκε δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση - Συνελήφθησαν μετά από έφοδο 15 αστυνομικών

Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο από το Αυτόφωρο Μονομελές ο  εκδότης των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης και ο  Διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος.


Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε το βράδυ της Τρίτης ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει ότι επιτέθηκαν  στον ίδιο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νωρίτερα, αστυνομικοί με πολιτικά, 15 τον αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, είχαν προχωρήσει στη σύλληψη , με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον διευθυντή  του ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένου.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Η μήνυση αφορά, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η ιστοσελίδα parapolitika.gr, αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Πάνος Καμμένος στις αυστριακές Άλπεις κατά την πρόσφατη περίοδο των εορτών.

Λίγο αργότερα προσήλθε οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ και ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει την κίνησή του, γράφοντας στο Facebook: 
«Όταν το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσελθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια».


Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης κατά των Ι. Κουρτάκη και Π. Τζένου

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», διαχειριστή της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία τόνισε: 

«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης, δήλωσε:

«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».


Το Ποτάμι

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε:
«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».


Ο Χάρης Θεοχάρης


Δήλωση για το θέμα έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σημειώνει: «H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. "Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας".

Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία -χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως -ιστορικά- όσοι μετέρχονται  αυταρχισμού  τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
Η σύλληψη του Διευθυντή των  Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων.
Όλα τελικά είναι ένας ''Καμμένος'' δρόμος...»

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση

Ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων στη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά στελεχών εκδοτικού συγκροτήματος, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά: 
«Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π.Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».

Και η απάντηση των ΑΝΕΛ στην αντιπολίτευση

Στα κόμματα της αντιπολίτευσης απαντούν με ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία στη βιασύνη της να κάνει δήθεν αντιπολίτευση δεν διστάζει να υιοθετήσει τις απόψεις εκείνων που επιχειρούν να εκβιάσουν κατηγορώντας ανήλικους.

Για ορισμένα από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τίποτα πια δεν μας κάνει εντύπωση» αναφέρει ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων «για την στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης" για τη μήνυση του Π.Καμμένου κατά του Ι.Κουρτάκη και του Π.Τζένου.



Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το περιστατικό

Την έντονη ανησυχία της για το κλίμα που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ανακοίνωση συμπαράστασης από τους εργαζόμενους στα Παραπολιτικά

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Παραπολιτικά» μετά τις συλλήψεις του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένου και του εκδότη της Γιάννη Κουρτάκη.

Οι εργαζόμενοι των «Παραπολιτικών» εκφράζουν, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τον αποτροπιασμό τους για τη χειραγώγηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Και αυτό γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοσιογράφος να απειλείται ή να φοβάται πριν ακόμα πιάσει την ‘'πένα'' στα χέρια του. Υποχρέωσή μας είναι η ενημέρωση των πολιτών, με οποιοδήποτε τίμημα, και όχι να γίνουμε αρεστοί στους εκάστοτε κυβερνώντες».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ξεκαθαρίζουν επίσης ότι ως επαγγελματίες και μέλη της ΕΣΗΕΑ δεν εκφοβίζονται από τέτοιες ενέργειες και δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν δυναμικά να υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την αλήθεια.

Τέλος, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και τον διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο. 


Πηγή : protothema.gr