Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Οι φόροι αυξάνονται, τα έσοδα μειώνονται -Υποχώρησαν κατά 9,2 δισ. ευρώ από το 2009



Παρά την «καταιγίδα» των μέτρων, στο πλαίσιο των μνημονίων, τα έσοδα του Δημοσίου μειώνονται.

Από το 2010, επιβλήθηκαν μέτρα αύξησης των εσόδων ύψους περίπου 37 δισ. ευρώ, όμως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, καθώς τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν ότι στο ίδιο διάστημα τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν κατά 9,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Συνολικά, την περίοδο αυτή ψηφίστηκαν μέτρα ύψους 72,6 δισ. ευρώ μέσω περικοπών δαπανών, νέων φόρων και λοιπών μέτρων για την τόνωση των εσόδων. Ομως, είναι σαφές ότι τα φορολογικά μέτρα δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα οφέλη, σε αντίθεση με τη μείωση δαπανών.

Χαρακτηριστικό είναι πως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

• Τα νέα μέτρα στο σκέλος των εσόδων που επιβλήθηκαν από το 2010 έως και φέτος ανέρχονται στα 36,8 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα στον προϋπολογισμό ήταν το αντίστοιχο διάστημα να μειωθούν τα έσοδα κατά 9,2 δισ. ευρώ.

• Τα μέτρα περιστολής δαπανών το διάστημα 2010-2016 ήταν 35,8 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού συρρικνώθηκαν την εν λόγω περίοδο κατά 33,1 δισ. ευρώ.
Από τη σύγκριση των στοιχείων αυτών προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα:

1. Οταν οι κυβερνήσεις λάμβαναν μέτρα περικοπής δαπανών για να μειώσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το ποσοστό επιτυχίας των παρεμβάσεων ήταν στο 92%. Δηλαδή ήταν βέβαιη η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων ουσιαστικά αφαιρούσαν εισόδημα από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οποίο αποδεικνύεται ότι πήγαινε στην κάλυψη μιας «τρύπας δίχως πάτο».

2. Μέχρι και σήμερα δεν έχει μπορέσει να βάλει τέλος καμία κυβέρνηση στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας. Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι για πρώτη φορά το 2017 θα σπάσει αυτή η αλληλεπίδραση. Εκτιμούν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% και αυτό θα διασφαλίσει την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων. Πάντως, και για το 2017 έχουν προβλεφθεί νέες παρεμβάσεις στο σκέλος των φόρων και ιδίως των έμμεσων, με αποτέλεσμα να επικρατεί προβληματισμός για το πόσο θα επηρεαστεί η ιδιωτική κατανάλωση.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί την τελευταία επταετία αντιστοιχούν περίπου στο 40% του σημερινού ΑΕΠ. Την ίδια ώρα, το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά περίπου 26% ή 61 δισ. ευρώ, συρρίκνωση στην οποία έχουν συμβάλει τόσο τα φορολογικά μέτρα όσο και οι περικοπές δαπανών.

Από τα στοιχεία της Κομισιόν προκύπτει ότι τα φορολογικά βάρη αυξήθηκαν την τελευταία επταετία από 30,8% του ΑΕΠ σε 37,6%, κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, τα βάρη για τους φορολογουμένους υπολογίζεται από την Κομισιόν να φθάσουν στο 37,5% του ΑΕΠ.

Το 2009 τα φορολογικά βάρη ανέρχονταν στα 73 δισ. ευρώ, με το ΑΕΠ όμως να βρίσκεται στα επίπεδα των 237,5 δισ. ευρώ. Σήμερα τα φορολογικά βάρη φθάνουν στα 65,7 δισ. ευρώ με συρρικνωμένο το ΑΕΠ κατά 26%.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει περισσότερο επιστρατεύοντας ακόμα και τον Λαλιώτη από το σάπιο ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Λαλιώτης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )



Ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας, ότι όλο το παλιό σάπιο και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ έχει κατασκηνώσει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει φέρνοντας και άλλους πρώην που η διαφθορά ήταν το σήμα κατατεθέν τους.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του in.gr και του ΔΟΛ για τα παρασκήνιο με πρωταγωνιστή τον πρώτο των πρώτων του παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο για την κατρακύλα του κόμματος του και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.


Ο Λαλιώτης, ο Σπίρτζης και το «προξενιό» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ


Στο παρασκήνιο όσων διαδραματίστηκαν πριν την ψηφοφορία των τροπολογιών του Ν.Παππά στη Βουλή, για τις τηλεοπτικές άδειες, και τη θετική στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται το Σάββατο ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από το Στίγμα στα Νέα Σαββατοκύριακο. 

«Τον αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τον 'προξένεψαν' ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης ένα μεσημέρι στο εστιατόριο της Μίνας, στην περιοχή της Ακρόπολης. Προ δύο εβδομάδων περίπου. Ο Σπίρτζης έφερε την πρόταση Παππά για την αποκόλληση του ΠΑΣΟΚ από τη στρατηγική του Μητσοτάκη, ο Λαλιώτης ανέλαβε να τη μεταφέρει στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά κάποια στιγμή και προς επίρρωση της διαφαινόμενης συμφωνίας έγιναν και τηλεφωνικές συνεννοήσεις του Λαλιώτη με Νίκο Βούτση και Αλέκο Φλαμπουράρη, που εγγυήθηκαν την τήρηση της -όποιας- συμφωνίας και το deal έκλεισε» γράφει.

Ο Κώστας Λαλιώτης, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «ευφάνταστο» και «παραπλανητικό», το οποίο «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον Κ.Λαλιώτη, «το μόνο γεγονός είναι ότι ένα μεσημέρι, έτυχε να συνυπάρχουμε σε ένα εστιατόριο ο Χρήστος Σπίρτζης με την παρέα του και εγώ με την παρέα μου. Εκτός από μια σύντομη φιλοφρόνηση σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία άλλων προσώπων, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση, κανένα παρασκήνιο και πολύ περισσότερο κανένα 'προξενιό' και κανένας 'αρραβώνας'».

Προσθέτει, δε, ότι: «Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες. Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό ρόλο του. 

» Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις και προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω, ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και θα μπορούν να έχουν δυναμική, προοπτική και ευοίωνο μέλλον».

Ο Κ.Λαλιώτης κλείνει τη δήλωσή του με ένα υστερόγραφο, στο οποίο σημειώνει: «Φίλε Γιώργο, σε προσκαλώ ένα μεσημέρι, για φαγητό, στη γνωστή ταβέρνα με τη γνωστή σε σένα σύνθεση. Τυχαία, μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Έτσι θα καταλάβεις για μια ακόμη φορά, ότι στη γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα όλα είναι ανοιχτά και διάφανα και δεν υπάρχουν 'παρασκήνια', 'προξενιά', 'αρραβώνες' και 'γάμοι'.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας:

«Γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι, ότι η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, έχει ενοχλήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους. Κατανοούμε επομένως ότι το σημερινό απολύτως ψευδές και καταφανώς ανυπόστατο δημοσίευμα στο 'στίγμα' γνωστού δημοσιογράφου, έρχεται καθ΄ υπαγόρευση τόσο των νέων αφεντικών του, όσο και των πολιτικών προσώπων και κύκλων που ξεβολεύονται με την κεντρική θέση μας και αντιπαρατίθενται ανοιχτά».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δικαιώθηκε απόλυτα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όπου η στάση της ανάγκασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει όλες τις αντισυνταγματικές και καθεστωτικές διατάξεις του νόμου Παππά, τη δε Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί συρόμενη τη θέση μας και να συμβάλλει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ακόμη πως «ό,τι και να κάνουν, όσα σενάρια και αν εφεύρουν, όσο και αν μας επιτίθενται, εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή το μήνυμα μας φθάνει στην κοινωνία, τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους. Οι επιθέσεις τους πέφτουν στο κενό».

Η ανακοίνωση κλείνει με το εξής υστερόγραφο. «Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία τα συμφέροντα που έσπευσαν το 2014 να προϋπαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα τον εγκαταλείπουν και σπεύδουν να προϋπαντήσουν την ΝΔ. Άξιος ο μισθός τους...».







Το γεύμα των 300 ευρώ και η υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τα παράπονα



Θύμα απάτης από εστιατόριο της Ρόδου έπεσε εφέτος το καλοκαίρι ζευγάρι Αμερικανών τουριστών που ήρθε στη Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista, καθώς για ένα γεύμα σε εστιατόριο της μεσαιωνικής πόλης που περιλάμβανε ψάρι, σαλάτα, μπίρα και αναψυκτικό πλήρωσε 300 ευρώ (!).

Όπως ανέφερε στην καταγγελία του, εκείνη τη μέρα επισκέφθηκε τη μεσαιωνική πόλη και αποφάσισε να γευματίσει σε εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.

Κατά την είσοδό του στο εστιατόριο, οι υπεύθυνοι του καταστήματος, αντιλαμβανόμενοι ότι «ήρθε το δολάριο» (από την ομώνυμη ταινία), του πρότειναν να δοκιμάσει άλλο μενού αντί για το προτεινόμενο πιάτο ημέρας που υπήρχε στην πινακίδα, χωρίς ωστόσο να το ενημερώσει για την «τσιμπημένη» τιμή. Ως εκ τούτου, όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, το άτυχο ζευγάρι, που καλούνταν να πληρώσει 300 ευρώ, έπεσε από τα σύννεφα.

Αυτό ήταν μόλις ένα από τα 3.780 (!) αρνητικά σχόλια που «κοσμούν» το TripAdvisor και αφορούν αποκλειστικά τους επισκέπτες της Ρόδου. Τα κυριότερα παράπονα αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών και τη συμπεριφορά τόσο υπαλλήλων όσο και των ίδιων των επιχειρηματιών. Ο μεγαλύτερος όγκος των παραπόνων, που εντοπίζεται στην πόλη της Ρόδου, στο Φαληράκι και στη Λίνδο, αφορά πρωτίστως καταλύματα, ακολουθούμενα από τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Η σκέψη για μία υπηρεσία διαχείρισης παραπόνων…

Την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των παραπόνων-καταγγελιών έρχεται να χειριστεί μία νέα υπηρεσία, που θα διαχειρίζεται τα παράπονα των τουριστών στις Κυκλάδες και τα  Δωδεκάνησα. Η υπηρεσία αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2017 και θα αφορά πιλοτικά το νησί της Ρόδου και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας. 

Στόχος της υπηρεσίας αυτής θα είναι η μείωση των δυσμενών σχολίων και των αρνητικών εμπειριών των τουριστών καθώς και η βελτίωση της εικόνας του προορισμού μέσω των αναβαθμισμένων παρεχόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, η υπηρεσία, που θα συσταθεί με κεφάλαια του ΕΣΠΑ, θα διοικείται από εννεαμελές όργανο. Θα υπάρχει επίσης ομάδα διαχείρισης των παραπόνων που θα διαχειρίζεται την ιστοσελίδα, που θα δημιουργηθεί σε έξι γλώσσες, στην οποία θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος σε μια ειδικά διαμορφωμένη φόρμα να κάνει επώνυμα τις καταγγελίες του. 

Επίσης, σε πρώτη φάση, προτείνεται η δημιουργία τριών γραφείων εξυπηρέτησης των επισκεπτών στη Ρόδο, όπου ο επισκέπτης θα βρίσκει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που, αφού τον καθησυχάσει, θα τον βοηθά να καταχωρήσει την καταγγελία του. Η ομάδα διαχείρισης των παραπόνων, θα αξιολογεί τα παράπονα με βάση την σοβαρότητά τους και στη συνέχεια θα επικοινωνεί με τους επιχειρηματίες για να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία…

Αναμφίβολα πρόκειται για μία πρωτοβουλία προς την σωστή κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια να τιθασευτεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της κακομεταχείρισης των επισκεπτών, που λαμβάνει οργιώδεις διαστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αρκεί βέβαια να γίνει σωστά και οργανωμένα, αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη περίπτωση κατασπατάλησης πόρων του ΕΣΠΑ. 

Για παράδειγμα, πώς θα ενημερώνονται οι επισκέπτες  για την εν λόγω υπηρεσία; θα έχει κάποια εξουσία ή απλώς θα έχει διαμεσολαβητικό χαρακτήρα; οι κριτικές, αλλά και ο τρόπος διευθέτησης των καταγγελιών (π.χ. πώς αντιμετώπισε η επιχείρηση το παράπονο αυτό καθ΄ αυτό), θα δημοσιοποιούνται, όπως γίνεται και στο TripAdvisor, καταρτίζοντας για παράδειγμα μία «μαύρη λίστα» με τους κακούς επαγγελματίες του νησιού ή της κάθε περιοχής; Αν έχουν απαντηθεί επαρκώς αυτά τα ερωτήματα, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.



Πηγή:protopapadakis.blogspot.com



Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο Α.Τ. Πατησίων




Επίδειξη ισχύος από τους αντιεξουσιαστές που εδώ και μήνες δρουν ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας και διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμα τους με την ανοχή του υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα.

Ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενοι από  20-25 άτομα επιτέθηκε με πέτρες και μπογιές στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων στην οδό Αγίας Λαύρας.

Οι δράστες βγήκαν από το πάρκο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα  φορώντας κουκούλες σπάζοντας υπηρεσιακά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα ιδιωτών, πετώντας μπογιές και πέτρες εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

Όπως γίνεται πάντα οι αντιεξουσιαστές έφυγαν μετά την επίθεση χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας και χωρίς φυσικά να συλληφθεί κανένας.


Άρχισε να τα... μαζεύει ο Τραμπ


«Μαλακωμένος» εμφανίζεται μετά από την συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να μην «ξηλώσει» το Obamacare – το νέο σύστημα υγείας των ΗΠΑ που δημιούργησε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα του. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας θα ακυρώσει αμέσως την εφαρμογή του «καταστροφικού», όπως το είχε χαρακτηρίσει, νομοσχεδίου.

Ήταν, ίσως, μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές υποσχέσεις του. Σήμερα, όμως, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να «βελτιώσει» το υπάρχον σύστημα υγείας. 

«Είτε το Obamacre θα βελτιωθεί είτε θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί» είπε ο Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Του είπα ότι θα κοιτάξω τις προτάσεις του και από σεβασμό, όντως θα το κάνω». 

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα συζητήθηκαν ορισμένες από τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι ΗΠΑ. 

«Είπαμε και για κάποια από τα σημαντικά πράγματα που έχουν επιτευχθεί» ανέφερε ο Τραμπ. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το γεγονός ότι ο Τραμπ εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί με την ομάδα του Ομπάμα ήταν κάτι που έκανε τον απερχόμενο πρόεδρο να αναθαρρήσει. 

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών ήταν πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, όπως ήταν άλλωστε και λογικό. Και αυτό γιατί κατά τους περασμένους μήνες οι δύο άντρες έχουν ανταλλάξει σκληρές κουβέντες. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ανοιχτά ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για Πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ ο Ρεπουμπλικάνος τον χαρακτήρισε «Ιδρυτή του Ισλαμικού Κράτους». 



Πηγή : ethnos.gr


Τα είδε όλα η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με την αφίσα της ΑΔΕΔΥ



Όταν έχεις φτάσει ένα λαό και μιά χώρα να έχει ξεπεράσει τα όρια τους και κάνοντας προκλητικά ότι δεν καταλαβαίνεις αυτά που τους δημιουργείς από την καταστροφική πολιτική σου, οι ακραίες πράξεις διαμαρτυρίες ήταν θέμα χρόνου να παρουσιαστούν.


Την αφίσα της ΑΔΕΔΥ, με την οποία ο Γιώργος Χουλιαράκης εμφανίζεται ως «καταζητούμενος» σε αφίσα με τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε να βρίσκεται πίσω του, καταδίκασε  η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για κανιβαλισμό, ανθρωποφαγία και πολιτική χυδαιότητα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καταδίκασε τη στάση της ΑΔΕΔΥ λέγοντας «Η στοχοποίηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, μέσα από την αφίσα την οποία διακινεί με το πρόσωπό του, συνιστά πράξη πολιτικής χυδαιότητας» 



«Κανείς υπουργός της σημερινής κυβέρνησης δεν λειτουργεί αυτόνομα, αλλά όλοι και όλες υπηρετούν το συλλογικό μας σχέδιο που έχει στόχο τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το τέλος της επιτροπείας» συνέχισε. «Η εξόχως προκλητική αυτή κίνηση επιλέχθηκε να γίνει απέναντι σε έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, ενώ για χρόνια το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων της καταστροφικής πενταετίας ουδέποτε στοχοποιήθηκε – και ορθώς – από τους επίσημους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, με τέτοιο αγοραίο τρόπο».

«Η πολιτική διαμαρτυρία και οι αγώνες των εργαζομένων είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία. Ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία είναι μέθοδοι άλλων χώρων, ξένων προς το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα το οποίο κάποιοι υπονομεύουν με τέτοιες ενέργειες» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 




Τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς στη Ροτόντα - Δέκα προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.




Περίπου δέκα προσαγωγές υπόπτων πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την επέμβαση που ακολούθησε μετά τους δύο πυροβολισμούς στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. συντόνισε οργανωμένη έφοδο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εντός της πλατείας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, τρία άτομα που τραυματίστηκαν κατά την συμπλοκή κινήθηκαν προς το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι τραυματίες εντοπίστηκαν από τις αρχές και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.



Προκαλεί το BCC: Τσίπρας, Λεπέν και Τραμπ «εκπρόσωποι» του λαϊκισμού




Η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας… Οι τρεις παραπάνω ηγέτες συνθέτουν ένα παράδοξο κάδρο μέσω του οποίου προλογίζεται η τηλεοπτική εκπομπή «On Background» του βρετανικού δικτύου BBC με θέμα τον λαϊκισμό.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη του προγράμματος, η εκπομπή, η οποία θα προβληθεί στις 4 Δεκεμβρίου, θα επιχειρήσει να αναλύσει την άνοδο του λαϊκισμού στις δύο όχθες του Ατλαντικού, με «εκπροσώπους» τον Τραμπ και την Λεπέν, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν κάνει σημαία τους την ακραία ρητορική κατά των μεταναστών, αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πάντως, όταν ετοιμάστηκε το σχετικό μήνυμα προώθησης, δεν είχαν διεξαχθεί οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές, καθώς το BBC διερωτάται αν με την επιτυχία του λαϊκισμού στην Ευρώπη θα μπορούσε ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.



Πηγή: prototothema.gr


Η Τουρκία δέσμευσε περιοχή ασκήσεων με το Καστελλόριζο και την απέσυρε;



Μια προκλητική αναγγελία προς ναυτιλομένους για άσκηση με πραγματικά πυρά στο Καστελλόριζο εξέδωσε σήμερα η Τουρκία, για να την εξαφανίσει, τουλάχιστον από το διαδίκτυο, αργά σήμερα το βράδυ, μετά τις αντιδράσεις της Ελλάδας.

Η NAVTEX 717/16 την οποία ανακοίνωσε, δέσμευε περιοχή με γύρω απο το Καστελλόριζο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο 12 Νοεμβρίου και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση και γύρω στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας η τουρκική NAVTEX είχε εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, τόσο στα τουρκικά όσο και στα αγγλικά.

Ελάχιστα λεπτά πριν εξαφανιστεί από τον χάρτη, το Onalert πρόλαβε και αποτύπωσε με screenshot τον τουρκικό χάρτη και την NAVTEX όπως είχε ανακοινωθεί στα τουρκικά.



Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε στις ραδιο-εκπομπές προς ναυτιλομένους, τουλάχιστον μέχρι τις 7 το απόγευμα. 

Μέχρι αργά το βράδυ οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, παρακολουθούσαν εάν πράγματι αποσύρθηκε από παντού ή εάν συνεχίζονται οι εκπομπές από τη ραδιο-συχνότητα. 



Πηγή : onalert.gr