Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης: Παρακράτος ανομίας οι μεθοδεύσεις πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ



Πρόκειται για φαινόμενο που μοιάζει με τις μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα - Μη διανοηθείτε να φέρετε την τροπολογία Παππά για το «μαύρο» - Επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή

Για κρίση δημοκρατίας και πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν την διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά με το πρωτοσέλιδο της Αυγής για προσωπική υπόθεση δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου.

«Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απααράδεκτες μεθοδύσεις που είχαν μονο σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ που θα έκρινε την συνταγματικότητα του νόμου Παππά» είπε ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «παρακράτος ανομίας τις μεθοδεύσεις πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ».

«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου υποκλέπτεται και γίνεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο. Πρόκειται για φαινόμενο που μοιάζει με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δικτατορίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από δικαστές γιατί δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα μεθοδεύσεων για την ηθική εξόντωση όσων βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε μάλιστα το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή και τόνισε στην κυβέρνηση να μην διανοηθεί να φέρει ξανά την πραξικοποηματική τροπολογία του Παππά.

Ζήτησε, επίσης, η αρμοδιότητα για τα κανάλια να επιστρέψει στο ΕΣΡ και να καταργηθεί ο περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών.

«Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η πατρίδα δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των Θεσμών, άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας».

«Κάθε ημέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας και γι αυτό επιμένουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια πολιτική αλλαγή ώστε να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πριν από δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς έγιναν και σήμερα ο Τσίπρας στη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τους χειρισμούς του προσθέτει μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Πηγή : protothema.gr


Ο Λυκειάρχης καλύπτει την καθηγήτρια για την άθλια συμπεριφορά της στην κοπέλα με τον διαβήτη



Κώστας Βουκελάτος

Και γιατί να πιστέψουμε τον λυκειάρχη και όχι την μαθήτρια με διαβήτη;

Ο διευθυντής του Σχολείου που συνέβη το περιστατικό, Χρήστος Παρασκευόπουλος, επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε επιστολή της Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως «ψευδή και κακόβουλα» τα δημοσιεύματα που έχουν υπάρξει στο διαδίκτυο το τελευταίο 24ωρο.

Ο διευθυντής απόλυτα σίγουρος αν και δεν ήταν παρών απλά επειδή το είπε η ίδια η εγκαλούμενη καθηγήτρια, αναφέρει για το περιστατικό  :

«Η καθηγήτρια -το ξέρω και από την ίδια αλλά και το επιβεβαίωσα από μαρτυρίες των μαθητών- σε καμία περίπτωση δεν απαίτησε από τη μαθήτρια να βγει έξω, της είπε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει έξω τη μέτρηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε σχετικό με ναρκωτικά, το διασταύρωσα από τους μαθητές, τους οποίους κάλεσα και ρώτησα έναν - έναν, χωριστά. Δεν έγινε τίποτε το σπουδαίο, παρά μόνο μία σύσταση στη μαθήτρια, επειδή έκανε τη μέτρηση με τρόπο επιδεικτικό» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου.

Από αυτά που είπε και ο ίδιος ο Λυκειάρχης - Διευθυντής η ότι άλλο είναι δείχνει την άγνοια για τους πάσχοντες από παιδικό διαβήτη τύπου Ι και αυτό γιατί αναφέρει χωρίς να ντρέπεται ότι η μαθήτρια έκανε μέτρηση με επιδεικτικό τρόπο!!!

Δεν βρέθηκε κάποιος να του πει ότι για να γίνει μέτρηση η μαθήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία η για υπογλυκαιμία η για υπεργλυκαιμία και δεν υπάρχει τρόπος στην αγωνία της να το κρύψει!!!

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ότι και πριν από το επίμαχο περιστατικό η γενικότερη συμπεριφορά της εν λόγω μαθήτριας μέσα στην τάξη δεν υπήρξε σωστή, καθώς και πως ποτέ δεν υπήρξε θέμα με άλλους μαθητές, οι οποίοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Δηλαδή ο Λυκειάρχης η Διευθυντής η όπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται έχει πλήρη άγνοια για τα συμπτώματα και τις ανάγκες των μαθητών που πάσχουν από παιδικό διαβήτη τύπου Ι.

«Δεν το απαγορεύσαμε σε καμία περίπτωση να κάνει την ένεση μέσα στην τάξη, ούτε εγώ, ούτε η καθηγήτριά της, η άποψή μας είναι ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνει έξω από την τάξη. Δεν είναι το μόνο παιδί με την πάθηση αυτή. Είχαμε και άλλα παιδιά στο παρελθόν και φέτος στην Α' Λυκείου υπάρχει μαθητής με την ίδια πάθηση και δεν έχουμε κανένα ζήτημα μαζί του» τόνισε.

Και μόνο η κατάπτυστη προτροπή στην μαθήτρια να κάνει την ένεση ινσουλίνης εκτός τάξης δείχνει ότι και ο Λυκειάρχης και η καθηγήτρια μόνο παιδαγωγοί δεν είναι και είναι ακατάλληλη για τις θέσεις τους ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ τι δεν καταλαβαίνουν; Απλά δεν φρόντισε κάποιος να τους ενημερώσει και επιδυκνείουν ρατσισμό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η μαθήτρια, μετά την καταγγελία, συνεχίζει να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα και να κάνει τις μετρήσεις σακχάρου μέσα στην τάξη, «πιο διακριτικά, όμως, χωρίς να επιζητεί την προσοχή των συμμαθητών και καθηγητών της».

Κάποιος πρέπει να εξηγήσεις στους αμαθείς απαράδεκτους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου και ευτυχώς είναι πολύ λίγοι σαν και αυτούς σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι δεν προτρέπουμε τους πάσχοντες να κάνουν μετρήσεις και ενέσεις διακριτικά όπως αναφέρουμε ποιο πάνω γιατί τότε τους απομονώνουμε κοινωνικά και καλύτερα να μην το κάνουν σύστημα αυτό γιατί εγκληματούν!!

Η ντροπή και το αίσχος συνεχίζεται δυστυχώς και δεν έχει ακούσει κανένας ένα συγνώμη.

Περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία της εκπαιδευτικού και ίσως και του Λυκειάρχη που ακολούθησε με τις απαράδεκτες δηλώσεις του.


ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 1,144 δισ. ευρώ στο 9μηνο




Tα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 34,851 δισ. ευρώ, από 31,463 δισ. ευρώ πέρυσι

Ταμειακό έλλειμμα 1,144 δισ. ευρώ εμφάνισε η Τράπεζα της Ελλάδος στο 9μηνο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, έναντι ελλείμματος 2,499 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 34,851 δισ. ευρώ, από 31,463 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,029 δισ. ευρώ που αφορούν την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 36,051 δισ. ευρώ, από 33,832 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015.





Πηγή: newmoney.gr 


Δήθεν δεν ήξερα Παρασκευόπουλου ψάχνω την αλήθεια και ζητά έρευνα για την υποκλοπή emails του Αντιπροέδρου ΣτΕ



Κατόπιν εορτής και μετά από την αποκάλυψη του στυγνού εκβιασμού κακουργηματικού χαρακτήρα όλοι ψάχνονται δήθεν και καλά για να θολώσουν τα νερά!!

Σας μάθαμε!! Σας ξέρουμε!! Δεν μπορείτε να μας κοροϊδέψετε!!

Κινητοποιήθηκαν δήθεν όλοι μετά τις "δεν ξέραμε δεν ρωτάγαμε" αποκαλύψεις από τις εφημερίδες του καθεστώτος που σχεδίασαν τον στυγνό εκβιασμό του ανώτατου δικαστικού.

Έτσι λοιπόν για να θολώσει τα νερά ο υπουργός δικαιοσύνης  δήθεν "έκπληκτος"  κάνει παρέμβαση για να διεξαχθεί έρευνα εφ' όλης της ύλης μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που μετέχει της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Ο Παρασκευόπουλος με παραγγελία του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου ζητά να διερευνηθεί σε βάθος αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων, παραβίαση και ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων, αποδοχή προϊοντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και άλλα.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα για υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου προσωπικά δεδομένα διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου προκαλώντας οργίλη αντίδραση δικαστικών ενώσεων, διατάχθηκε και από την Εισαγγελία της Αθήνας.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.

Η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του ΣτΕ προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων καθώς εκλήφθηκαν από δικαστές –και του ΣτΕ– ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου, με στόχο την παραβίαση της συνείδησης δικαστών ενόψει των κρίσιμων διασκέψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για κρίσιμες υποθέσεις.

Αρκετοί δικαστικοί, μάλιστα, εκτίμησαν πως οι επιθέσεις αυτές κατά του συγκεκριμένου αντιπροέδρου σε συνδυασμό με τους χειρισμούς του προέδρου του δικαστηρίου, που ματαίωσε προ ημερών τη διάσκεψη επικαλούμενος το «κλίμα των ημερών», λειτούργησαν τελικώς ως «μπούμερανγκ» και επηρέασαν τις θέσεις των δικαστικών στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο υπουργός νομίζουμε ότι ξέρει ακριβώς ποιός και γιατί ξεφτίλισε ένα ανώτατο δικαστικό και για ποιο σκοπό οπότε έπρεπε να διατάξει την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων του εκβιασμού σε βαθμό κακουργήματος απλά νέτα σκέτα αντρίκια!!!!


Ντόρα Μπακογιάννη : Εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών



Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά

ΘΕΜΑ: Εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν δείχνουν εικόνα διάλυσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες αναφέρουν ως αφετηρία της εσφαλμένης ενημέρωσης της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πώς και πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν;

Τι ακριβώς ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας προς το γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών;

Η κυβέρνηση είχε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας; Αν ναι, γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση βασιζόμενο σε δημοσιεύματα και όχι στις πραγματικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου;

Μήπως η εσφαλμένη ενημέρωση οφείλεται στην υποστελέχωση των διπλωματικών μας αρχών στην Άγκυρα; Υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της Άγκυρας υπάλληλος που γνωρίζει Τουρκικά;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη


Εισαγγελική έρευνα για τον ροζ εκβιασμό δικαστή του ΣτΕ - Ο ρόλος της «Αυγής»



Διαπόμπευσαν δικαστή για προσωπική του υπόθεση - Αποτροπιασμός, ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για την «Αυγή» που «έδωσε» πρωτοσέλιδα το όνομά του - Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει!

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Την έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών και η διενέργειά της ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Σπυρίδωνα Παππά. 

Το απίστευτο κι όμως αληθινό είναι πως, μετά την πανελλαδική κατακραυγή, μετά την αντίδραση δύο δικαστικών Ενώσεων, μετά την ποινική και πειθαρχική  έρευνα που παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, μετά την έρευνα την οποία  διέταξε το πρωί  η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας στον ηλεκτρονικό Τύπο, σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, κάνοντας μεταστροφή 180 μοιρών, ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, κ.ά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εν λόγω δικαστής συμμετέχει στις διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι διαβίβασε «στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Ωστόσο, ο κ. Παρασκευόπουλος:
1) εν όψει της χθεσινής κρίσιμης διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες,
2) τις κατευθυντήριες γραμμές κομματικών εφημερίδων όπου ανέφεραν  ακόμα και το όνομα του επίμαχου δικαστή,
3) το πλαίσιο άσκησης ψυχολογικής  πιέσεις προς τους δικαστές που   συμμετέχουν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και
4) την προσπάθεια του να περάσει μήνυμα  προς τους  απείθαρχους δικαστές του ΣτΕ,  48 μόλις ώρες πριν, είχε προβεί στην εξής ανακοίνωση για    το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του ΣτΕ:

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Ακολούθησε χθες σκληρή ανακοίνωση δύο δικαστικών Ενώσεων, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, όπου πλέον του ότι καταδίκασαν το γεγονός της διαρροής ζητούσαν εισαγγελική παρέμβαση.

Στο μεσοδιάστημα  ευρωβουλευτής από τον κυβερνητικό χώρο, καθηγητές Πανεπιστημίων  και νομικοί καταδίκασαν σε όλους τους τόνους το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων ενός άριστου δικαστή, επέκριναν την εισαγγελική νωχελικότητα και την εισαγγελική αδράνεια, ενώ επέκριναν αυστηρά την κώφωση κι όχι  της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα.

Όμως, χθες, το βράδυ η Κυβέρνηση έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες κατά το πρώτο στάδιο και όπως όλα δείχνουν θα χαθεί και το συνταγματικό σκέλος  στις επόμενες διασκέψεις του ΣτΕ.

Μετά, την εξέλιξη αυτή ξεκίνησαν οι τούμπες κυβερνητικών στελεχών και η αναζήτηση λύσεων μέσω της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Βέβαια δεν πρέπει να λησμονείται το νομοσχέδιο μπουλντόζα κάποιων ωρών για το τηλεοπτικό τοπίο που έφερε στη δημοσιότητα ο κ. Παππάς και το οποίο στην συνέχεια μπήκε στο συρτάρι.....

Νομικοί κύκλοι πλέον του ότι καταδικάζουν παρόμοιες ενέργειες ,κάνουν λόγω για έντονη κυβερνητική προσπάθεια καθοδήγησης της Δικαιοσύνης. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη  έχουν στα χέρια του το τηλεχειριστήριο και κατευθύνουν εξ αποστάσεως ορισμένους δικαστές. 


Τη συνταγματικότητα του νόμου για τις άδειες θα εξετάσει πλέον το ΣτΕ

Η κυβέρνηση έχασε το πρώτο στάδιο της δικαστικής μάχης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες με ισχυρότατη πλειοψηφία 16 υπέρ έναντι 9 κατά, ενώ όπως λένε έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί στην επόμενη διάσκεψη  (δεύτερο στάδιο) όπου θα κριθούν τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα του νόμου Παππά, θα επέλθει η οριστική κατάρρευση των κυβερνητικών επιχειρημάτων και σχεδίων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όμως, η κυβέρνηση διαβλέποντας -μετά από εσωτερική πληροφόρηση που είχε από το ΣτΕ- ότι καταρρέει το όλο νομικό και πραγματικό οικοδόμημα που έχτισε για να ξεπεράσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο  Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), έκανε μέσω του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση νέα απόπειρα για συγκρότηση του ΕΣΡ. Για το σκοπό αυτό  αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα η Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Χθες το βράδυ, μετά από μια πεντάωρη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια ισχυρότατη πλειοψηφία ξεπέρασαν το σκόπελο των τριών αρχικών σημείων, που ήταν προϋπόθεσε για να προχωρήσουν οι δικαστές στην ουσία της υπόθεσης.

Συνολικά 16 δικαστές είπαν ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος του παραδεκτού, του βάσιμου των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών κρίνοντας παράλληλα ότι έχουν το έννομο συμφέρον για προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Φυσικά η μειοψηφία των 9 δικαστών εξέφρασε την αντίθετή άποψη, ακολουθώντας την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, συμβούλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου.

Μετά  την εξέλιξη αυτή, ο εισηγητής της υπόθεσης προχώρησε και ξεκίνησε να αναπτύξει τις θέσεις του επί των συνταγματικών και νομικών θεμάτων που έχουν θέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις προσφυγές τους.

Η διάσκεψη διακόπηκε και η επόμενη ημερομηνία για την τέταρτη κατά σειρά νέα διάσκεψη θα οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου.

Όπως, έλεγαν στο protothema.gr έμπειροι δικαστές η επόμενη ψηφοφορία της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα συνταγματικά και άλλα νομικά ζητήματα  θα έχει πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία από ό,τι η χθεσινοβραδινή, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ακόμη, κατά την επόμενη διάσκεψη θα εξεταστεί και η νομιμότητα  υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του επίμαχου νόμου Παππά (νόμος 4339/2015).

Πάντως, έντονο πολιτικό και όχι μόνο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη των διασκέψεων της Ολομέλειας και ειδικά της χθεσινής διάσκεψης.

Δικαστές: Τα 10 μελανά σημεία που προηγήθηκαν

Δικαστές σημειώνουν ένα-ένα τα μελανά σημεία που προηγήθηκαν της έναρξης της πρώτης διάσκεψης και των άλλων που ακολούθησαν.

Τηλεγραφικά οι δικαστές, μεταξύ των άλλων, υπενθυμίζουν:

1) Τη συνάντηση στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με τους τρείς προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τις εξαγγελίες του  περί χορήγησης ειδικού επιδόματος των 300 ευρώ περίπου στις κορυφές της δικαστικής πυραμίδας,

2) την εξαγγελία (που έγινε δια μέσου της πρόεδρο  του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου) για παράταση κατά τρία χρόνια  του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών παρά τους συνταγματικούς περιορισμούς που υπάρχουν (μετά από έντονες αντιδράσεις του πολιτικού και δικαστικού κόσμου η έκανε μεταστροφή 180 μοιρών  η κυρία Θάνου στο ζήτημα αυτό),

3) την επιστροφή της φοροαπαλλαγής (25%) επί του εισοδήματος των δικαστικών λειτουργών,

4) τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου κατά την έξοδό του από το Μαξίμου,

5)  Την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σακελλαρίου μετά την διακοπείσα πρώτη  διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά την οποία αρνήθηκε   να δώσει τις προεισηγήσεις στα μέλη της διάσκεψης,

6) τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ Χρήστου Ράμου και Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου, λόγω της ανακοίνωσης  που εξέδωσε και συνταυτίστηκε με τις θέσεις του κ. Σακελλαρίου,

7) την έντεχνη διαρροή προσωπικών δεδομένων στον ηλεκτρονικό Τύπο μέλους του ΣτΕ το οποίο συμμετέχει στις διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες,  μια ημέρα ακριβώς μετά την αρνητική τοποθέτησή του επί του νόμου Παππά,

8) την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης για άσκηση πειθαρχικής και ποινικής έρευνας σε βάρος του δικαστή που διαπομπεύτηκε από τον ηλεκτρονικό Τύπο και συμμετέχει στην διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες,

9) το διπλό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας κατά την δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες

10) την έντονη φιλολογία και την απόπειρα προσπάθειας για αναβληθεί επ΄  αόριστον ή για να μπει σε επαναζητήσει η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κατάλογος των τυχαίων γεγονότων είναι αρκετά μακρύς και δεν σταματά εδώ, προσέθεταν οι δικαστές, προσθέτοντας ότι μεγάλος είναι και ο αριθμός των ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από τις δικαστικές Ενώσεις και στηλιτεύουν κυβερνητικές εξαγγελίες και πράξεις.

Ο ρόλος της «Αυγής»

Η κίνηση της εφημερίδας να αποκαλύψει στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της το όνομα του εν λόγω δικαστικού έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «αδιανόητη δημοσίευση»: «Ακόμη κι αν πράγματι σε όλο το Διαδίκτυο ήταν από την προηγούμενη ημέρα το πλήρες όνομά του, αυτό δεν δικαιολογεί την εφημερίδα εφόσον με διακριτικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός είχε ήδη διατάξει ως όφειλε προκαταρκτική έρευνα». 


Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει

Για άμεσο εκβιασμό του δικαστή του ΣτΕ αλλά και για ηχηρή απάντηση εκ μέρους του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αλιβιζάτος, είπε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

«Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημοσιεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος».

Ο κύριος Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε επιπλέον πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

Ο κ. Αλιβιζάτος επαίνεσε και τη στάση του ΣΚΑΙ γιατί ενώ πήρε άδεια επακολουθεί να αγωνίζεται υπέρ της νομιμότητας.

Οι δικαστές εκβιάζονται

Παράλληλα, η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν σκλήρη ανακοίνωση για τη διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο προσωπικών δεδομένων του δικαστή που συμμετέχει στην εν λόγω διάσκεψη και έκαναν λόγο για «προσπάθεια εκβιασμού», ενώ υπογραμμίζουν ότι  οι «δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη».
          
Ακόμη, οι δύο Ενώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης για το θέμα της  δημοσιοποίηση  στοιχείων της προσωπικής ζωής του δικαστή που συμμετέχει στην σημερινή διάσκεψη για της τηλεοπτικές άδειες.
          
Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των δύο εν λόγω Ενώσεων, έχει ως εξής:

«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η  ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου  κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από  αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα .

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου  στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής  παραγγελίας  του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως  δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την  πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο
Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών».



Πηγή : protothema.gr


Επίθεση αγνώστου με βόμβα μολότοφ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη




Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης και ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ΓΑΔΑ που το κράτησε κρυφό επί μιάμιση ημέρα.

Επίθεση με βόμβα μολότοφ πραγματοποίησε άγνωστος τα ξημερώματα της Τρίτης, μισή ώρα μετά τις 4 τα ξημερώματα, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μολότοφ εξερράγη στο πλακόστρωτο του πεζοδρομίου και όχι μπροστά από την φρουρά των τσολιάδων, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί, το πως κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος ένα και μόνο άτομο που το έπραξε αυτό, δίχως να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί άμεσα.

Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός όμως, ότι κατά έναν παντελώς ανεξήγητο τρόπο, η ΓΑΔΑ αποπειράθηκε αποτυχημένα προφανώς, να κρατήσει κρυφό το γεγονός αυτό επί μιάμιση ολόκληρη ημέρα!


Πηγή : news247.gr


Παραμένει στις καθεστωτικές πιέσεις της η κυβέρνηση : Ας μην προδικάζουν κάποιοι το αποτέλεσμα για το ΣτΕ




«Το παραδεκτό των προσφυγών δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας» λέει η κυβέρνηση αρνούμενη οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα δεν της αρέσει.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας, αναφέρει η κυβέρνηση.

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας.  Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα»

Συμπέρασμα : Έχουμε μπλέξει άσχημα με το καθεστώς!!!!


Ο Παππάς με την ουρά στα σκέλια κάνει ότι δεν ήξερε για τα αίσχη των εφημερίδων του καθεστώτος





Ξέροντας ο Νίκος Παππάς το γιατί οι εφημερίδες του καθεστώτος σπίλωσαν ανώτατο δικαστή και με ποιανού εντολή ενήργησαν κάνει την παρακάτω δήλωση δήθεν ότι δεν ξέρει και δεν γνωρίζει : Ανήθικο το γεγονός να βλέπουν το φως της δημοσιότητας προσωπικές στιγμές δικαστικών είπε ο "έπεσα δήθεν από τα σύννεφα"ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Το παραλήρημα του νικημένου Νίκου Παππά είχε και άλλα όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του thetoc.gr 

Αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τα κανάλια τότε θα επιστρέψουμε σε «ένα καθεστώς που είναι αντισυνταγματικό», προέβλεψε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι «καλεί τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε ανήθικο το γεγονός να βλέπουν το φως της δημοσιότητας προσωπικές στιγμές δικαστικών, ωστόσο παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δικαστές του ΣτΕ δέχονται πιέσεις.

Όπως είπε «είναι ανήθικο αυτή τη στιγμή τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν κάποιοι με τις προσωπικές στιγμές του οποιοδήποτε. Δεν αφορά κανέναν αυτό και ουδείς πρέπει να το ακουμπά».

Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από συμφέροντα; Υπάρχει πολιτικός βραχίωνας αυτών των συμφερόντων; Είναι προφανές ότι υπάρχουν συμφέροντα.

Δεν κάνω καμία αποκάλυψη. Υπάρχουν δελτία ειδήσεων τα οποία δεν ασχολούνται με την ενημέρωση αλλά με την προάσπιση των συμφερόντων όσων δεν έλαβαν άδεια.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι εμφανίζεται ως ουραγός συμφερόντων».

«Διαταράσσεται μια ισορροπία και ένα σύμπλεγμα συμφερόντων. Αυτό το πράγμα σπάει και άλλαξε το παράδειγμα σχέσεων πολιτικής και οικονομικών συμφερόντων από το γεγονός ότι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν.

Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει διαπιστώσει ποιος λειτουργεί με μεθόδους παρακράτους. Υπάρχει ένα τηλεοπτικό παρακράτος. Όσοι νομίζουν ότι εμείς θα υποχωρήσουμε κάνουν λάθος. Οι πολίτες, ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν με άλλες πτυχές της πολιτικής μας, βλέπουν ότι σε αυτό το ζήτημα οι κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η θεσμική εκτροπή είναι ότι η αντιπολίτευση για να πετύχει τη πτώση της κυβέρνησης γίνεται ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων».

Για την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια είπε ότι θα τοποθετηθεί όταν εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ωστόσο αν αυτό δεν κατέστη δυνατόν είπε ότι «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν εν κενό». 

Για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ είπε ότι η ΝΔ προδικάζει το αποτέλεσμα εδώ και καιρό και δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις προηγούμενες αποφάσεις. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στη στρατηγική της.

Αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τα κανάλια και αν αυτό θα προκαλέσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις είπε πως τα συμφέροντα επιθυμούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις. «Είναι ηλίου φαεινότερο και το προδικάζουν και κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. «Αν έχουμε μία τέτοια εξέλιξη είπε ο κ. Παππας, «γυρίζουμε σε ένα καθεστώς που είναι αντισυνταγματικό. Η ΝΔ καλεί τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Για τις θεματικές άδειες είπε ότι θα δοθούν σύντομα και ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να αναλάβει τον σχετικό διαγωνισμό.

Τέλος χαρακτήρισε «ζήτημα πολιτικής βούλησης» τη μάχη κατά της διαπλοκής και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει γιατί δεν έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδεις. «Ποιος τους πίεσε να μη το κάνουν;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά      


Frankfurter Allgemeine: Αρθρο-καταπέλτης για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε ΜΜΕ, τράπεζες, δικαιοσύνη



Με τίτλο: «Το σύστημα Τσίπρα και ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου»

Εκτενές ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στη Ρώμη Τομπίας Πίλερ με τίτλο «Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη» δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Υπότιτλος: «Πώς η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε άθυρμα στα χέρια της αριστερής κυβέρνησης». 

Ο Γερμανός δημοσιογράφος εκτυλίσσει το ιστορικό της δημοπρασίας, τον ρόλο της Attica Bank, τις πιέσεις προς τον Γιάννη Στουρνάρα, την αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα που ήθελε να κάνει τηλεόραση, την έλευση του Ιβάν Σαββίδη που δεν ήθελε να κάνει τηλεόραση και τις καρκινοβασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Συμπέρασμα: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε μέσα σε λίγες εβδομάδες μια ολόκληρη σειρά σκανδάλων γύρω από την τηλεόραση, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη. Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, που διακήρυσσε περισσότερη δημοκρατία και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, κάθε άλλο παρά άμωμος αποδεικνύεται. Η αντιπολίτευση και ο κόσμος των μίντια στην Ελλάδα παραλληλίζουν τα πεπραγμένα του περισσότερο με τις μεθόδους κομμουνιστών που αναλαμβάνουν την εξουσία και θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τηλεόραση. Η κυβέρνηση Τσίπρα προετοιμάζεται αυτό τον καιρό να κλείσει πέντε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με 2000 εργαζομένους και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε δύο φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες να ανοίξουν δύο φιλοκυβερνητικούς σταθμούς, αν και οι δύο νέοι" δεν είχαν μέχρι σήμερα την παραμικρή σχέση με τα ΜΜΕ. Ούτως η άλλως η ΕΡΤ που επανίδρυσε ο Τσίπρας με 1800 εργαζόμενους είναι από καιρό απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβέρνηση».

Περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης

Εκτενής αναφορά γίνεται και στις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών. «Ο Τσίπρας ωστόσο είχε προνοήσει», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, «προωθώντας σε ανώτατες θέσεις δικαστικούς φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση. Σ' αυτούς ανήκει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015. Ανέβαλε στην αρχή την επίμαχη συνεδρίαση, μετά την διεξήγαγε για να την διακόψει στη συνέχεια. Παρατηρητές στην Αθήνα φοβούνται ότι ο τοποθετημένος από τον Τσίπρα πρόεδρος του ΣτΕ Σακελλαρίου θα συνεχίσει να χρονοτριβεί μέχρις ότου κλείσουν οριστικά οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν πήραν άδεια, ώστε να έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα γεγονότα κατά τη βούληση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή τη στιγμή διπλή στρατηγική. Από τη μια προσπαθεί να απαλλαγεί από δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, που τηρούν κριτική στάση απέναντί της, και από την άλλη να ξεφορτωθεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά το ταχύτερο δυνατόν τα ανεπιθύμητα κανάλια».




Πηγή Deutsche Welle, protothema.gr


Να προστατευτεί η διαδικασία στο ΣτΕ γιατί το καθεστώς καραδοκεί να ανατρέψει την χθεσινή απόφαση




Είναι χρέος των δικαστών και των υγειών πολιτικών δυνάμεων της χώρας να προστατέψουν την συνεδρίαση του ΣτΕ ώστε το καθεστώς να μην επιχειρήσει με το παρακράτος που έχει φτιάξει και μετά την χθεσινή απόφαση να τινάξει στον αέρα την διαδικασία για να περάσει του Ν. Παππά.

Ανά πάσα στιγμή, η όλη διαδικασία μπορεί να τιναχθεί στον αέρα, καθώς ήδη δύο μέλη του δικαστηρίου δεν μετέχουν πλέον στις διασκέψεις λόγω ασθενείας. 

Η απουσία αυτών των δικαστών, καλύπτεται προς το παρόν από τους δύο αναπληρωτές.

Αν και άλλο μέλος του δικαστηρίου δηλώσει κώλυμα λόγω ασθενείας ή για άλλο λόγο, τότε η υπόθεση θα τιναχθεί στον αέρα. 

Οι διασκέψεις θα ματαιωθούν οριστικά, με ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναδικαστούν οι προσφυγές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν επιβληθεί πειθαρχική ποινή στον ελεγχόμενο αντιπρόεδρο και αυτή καταστεί αμετάκλητη.

Οτιδήποτε συμβεί πλέον μετά τα χθεσινά στην σύνθεση του ΣτΕ θα είναι πέρα πάσης αμφιβολίας νέος δάχτυλος του καθεστώτος για να ανατραπεί η χθεσινή απόφαση




Οκτώ προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα Α σε μια εβδομάδα στη Νέα Καβάλα



Από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα εντοπίστηκαν 29 κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας όπου φιλοξενούνται περί τους 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλα 4 και την τελευταία εβδομάδα συνολικά 8….

Οι συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας του Κιλκίς είναι απαράδεκτες καθώς οι άνθρωποι έχουν στην διάθεσή τους ελάχιστες τουαλέτες και ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια.

Ως ςκ τούτου, η νόσηση από ηπατίτιδα Α δεν εκπλήσσει τους ειδικούς που έκαναν αυτοψία προ μηνός και σημείωσαν στην έκθεσή τους ότι "στον περιβάλλοντα χώρο ενώ υπήρχαν τοποθετημένοι κάδοι απορριμμάτων αστικού τύπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη διάσπαρτων απορριμμάτων (όπως πλαστικά μπουκάλια, πλαστικοί κενοί περιέκτες τροφίμων, χάρτινοι χυμοί και τρόφιμα) με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου»...


Τα 8 νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α την τελευταία εβδομάδα αφορούν σε παιδιά ηλικίας 2 έως 13 ετών, τα οποία νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς εκφράζουν την ανησυχία τους και για τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 14/10/2016, παρουσία φιλάθλων, σε γήπεδο στη Νέα Καβάλα μεταξύ προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ. Οι παίχτες ήταν από τα κέντρα φιλοξενίας Χέρσου και της Νέας Καβάλας. Φοβούνται τώρα εξάπλωση του προβλήματος...


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Νέο λουκέτο στην αγορά από την Presspoint



Τέλος εποχής για Presspoint, που απασχολούσε 70 εργαζόμενους. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τι απαντάει ο ΔΑΑ.

Ένα από τα ελάχιστα σημεία που δεν έκλειναν ποτέ στην Αττική 24ωρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο ήταν το κεντρικό κατάστημα των Presspoint στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και αυτό για 16 χρόνια στην σειρά. Ελληνικός και ξένος Τύπος, βιβλία, παιχνίδια, ψιλικά, τσιγάρα και κάποια φαγώσιμα. Όλοι όσοι ταξίδευαν είχαν κάνει το πέρασμα τους από εκεί λίγο πριν ταξιδεύσουν ακόμη και για να χαζέψουν κάποιο περιοδικό για να περάσει η ώρα.

Τα Presspoint του αεροδρομίου, τα οποία απασχολούν 70 εργαζόμενους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), θα αποτελούν σύντομα παρελθόν καθώς οι χώροι θα παραχωρηθούν σε νέα μειοδότρια εταιρεία μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΕΑ).

"Η αδιαφάνεια ζει και βασιλεύει στο Αεροδρόμιο. Κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του Αεροδρομίου σε εταιρεία Τύπου. Κανείς δε ξέρει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη από την εταιρεία του ΔΑΑ. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος μειοδότης και εάν έχει ή όχι οιαδήποτε είδους σχέση ή διασύνδεση με την Presspoint ή με κάποιον εκ των μετόχων της" αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μέτοχοι στην Presspoint είναι τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, η Καθημερινή Α.Ε. και τα δύο πρακτορεία Τύπου, Ευρώπη και Άργος και διαθέτει πέντε σημεία πώλησης στον χώρο του αεροδρομίου και ένα στο σταθμό του μετρό και του Προαστιακού.

Σε επικοινωνία που είχε το news247 με τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο αυτός ανέφερε ότι ότι η Ομοσπονδία προετοιμάζεται τόσο για την νομική υπεράσπιση των εργαζομένων ενώ κινείται παράλληλα για πιθανή διασφάλιση των θέσεων τους στο διάδοχο σχήμα που θα προκύψει.

Το news247 επικοινώνησε και με εκπρόσωπο του ΔΑΑ ο οποίος σχολιάζοντας τα περί αδιαφάνειας στην διαδικασία τόνισε ότι τον Μάιο του 2016 η Εταιρεία Αεροδρομίου διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό με τις προβλεπόμενες, διαφανείς διαδικασίες και δημοσιότητα. Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στον ελληνικό και ξένο Τύπο καθώς και ήταν αναρτημένος στο site του αεροδρομίου το διάστημα 05/05/2016 – 15/06/2016 ενώ τέλος τα κριτήρια αξιολόγησης (οικονομικά, εμπορικό concept και αρχιτεκτονικός σχεδιασμός) καθώς και η στάθμιση τους, ήταν γνωστά στους διαγωνιζόμενους καθώς αποτελούσαν μέρος της Πρόσκλησης σε Διαγωνισμό για τη παραχώρηση δικαιώματος εμπορικής εκμετάλλευσης δασμολογημένων και φορολογούμενων ειδών.


Πηγή : news247.gr




Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το ΙΚ θα κάνει χρήση χημικών στην Μοσούλη



Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν χθες ότι αναμένουν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) θα χρησιμοποιήσει ανεπεξέργαστα χημικά όπλα στην προσπάθειά του να ανακόψει την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, πρόσθεσαν ωστόσο ότι η τεχνική ικανότητα του ΙΚ να παρασκευάσει τέτοια όπλα είναι πολύ περιορισμένη.

Οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από 60 χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία που δρα εναντίον του ΙΚ, ξεκίνησαν την επίθεση τη Δευτέρα.

Πριν την επίθεση, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να περισυλλέγουν σε τακτικά διαστήματα υπολείμματα όλμων για να τα εξετάσουν για χημικά στοιχεία, δεδομένης της χρήσης από το ΙΚ τους προηγούμενους μήνες δραστικής χημικής ουσίας, παράγωγου της μουστάρδας, είπε αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αμερικανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός παραγώγου θείου και μουστάρδας σε θραύσματα πυρομαχικών του ΙΚ, στις 5 Οκτωβρίου, είπε άλλος αξιωματούχος. Στόχοι του Ισλαμικού Κράτους υπήρξαν τοπικές ομάδες, όχι αμερικανικές ή συμμαχικές, διευκρίνισε.

Σε δηλώσεις τους χθες, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είπαν ότι επίσης προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τη χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ωστόσο ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν καταφέρει να παρασκευάσουν χημικά όπλα με ιδιαίτερα θανατηφόρα αποτελέσματα. Οι χημικές ενώσεις παραγώγων της μουστάρδας μπορούν να ερεθίσουν έντονα το δέρμα και τα πνευμόνια, αλλά σε χαμηλές δόσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο.



Στο Ιράκ βρίσκονται περίπου 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Πάνω από 100 είναι ενσωματωμένοι σε δυνάμεις ιρακινές και Κούρδων Πεσμεργκά στην επίθεση της Μοσούλης, δρώντας ως σύμβουλοι διοικητών και βοηθώντας τους να εστιάσουν τις αεροπορικές επιθέσεις στους σωστούς στόχους, είπαν αξιωματούχοι, αλλά δεν βρίσκονται στις πρώτες γραμμές επίθεσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει υπολογίσει το σύνολο των αμάχων που παραμένουν στη Μοσούλη στο 1 εκατομμύριο περίπου, ο αριθμός των οποίων θα δυσκολέψει το Ιράκ και τους δυτικούς συμμάχους του να εξωθήσουν την οργάνωση με βία.

«Αν δεν επιτύχουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους καθώς εγκαταλείπουν την ISIL, αυτό θα μας εκθέσει στην επιστροφή της ISIL», είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο Ομπάμα, αναφερόμενος στην άλλη ονομασία του ΙΚ.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναμένει μια μαζική μετακίνηση του πληθυσμού, τον οποίο επίσης υπολογίζει στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους, με περίπου 700.000 να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια.

Η πτώση της Μοσούλης, του τελευταίου μείζονος προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ, θα σηματοδοτήσει την ήττα των σκληροπυρηνικών σουνιτών τζιχαντιστών στο Ιράκ, αλλά μπορεί επίσης και να οδηγήσει σε διαμάχες για εδάφη μεταξύ ομάδων που πολέμησαν η μία εναντίον της άλλης μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσείν το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται ανάμεσα στους χιλιάδες σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές που παραμένουν στην πόλη, το οποίο σημαίνει ότι η μάχη για να ανακόψουν την πρόοδο της συμμαχίας θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, στη Μοσούλη βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους μαχητές του ΙΚ.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Χαστούκι ΣτΕ στις πρακτικές παρακράτους της κυβέρνησης που θυμίζουν φασιστικές και καθεστωτικές εποχές




Με ικανοποίηση έγινε δεκτή στη Νέα Δημοκρατία η κατ΄ αρχήν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να θεωρήσει παραδεκτές τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ώστε να εξεταστεί η συνταγματικότητά του.

Θεωρούν ειδικότερα ότι, ανεξάρτητα από τη συνέχεια που μπορεί να δοθεί, δικαιώθηκε η επιμονή του για απόσυρση του «νόμου Παππά» ως προϋπόθεση για να αρθεί το αδιέξοδο που προκλήθηκε από την απόφαση να μεταβιβαστούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπως ρητά ορίζεται στο Σύνταγμα.  

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η απόφαση για το παραδεκτό των προσφυγών, πέραν όλων των άλλων, εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις μεθοδεύσεις στις οποίες κατέφυγε τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να προεξοφλήσει την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Στηλιτεύουν, συγκεκριμένα, τη μεθόδευση με την τροπολογία που κατατέθηκε τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής για να αποσυρθεί λίγες ώρες αργότερα. Όπως και τις διαρροές που έγιναν πριν από την διάσκεψη των μελών του ΣτΕ την Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε να μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή για να «τα ρίξει σκληρά στη ΝΔ» και να επιβεβαιώσει τη βούλησή του να επανακατατεθεί η τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια, ζητώντας την άμεση ψήφισή της από τους κυβερνητικούς βουλευτές. 

 Ήδη από το πρωί της Τρίτης, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε εκ των προτέρων επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας για το «μαύρο» που προετοίμαζε. «Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία», αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν διατυπωμένη σε πολύ αυστηρούς τόνους. 

«Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο», σημείωναν, υπογραμμίζοντας: «Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους». 

«Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους», πρόσθεταν αναφερόμενοι στη δημοσιοποίηση από την «Αυγή» του ονόματος του αντιπροέδρου του ΣτΕ που έγινε στόχος επιθέσεων από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που προλείαναν το έδαφος για να ανακοινωθεί η διεξαγωγή έρευνας από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική κυβέρνηση όλων των εποχών», τονιζόταν στην ίδια ανακοίνωση που κατέληγε ως εξής: Μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία». 

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ στο protothema.gr 


Σαουδική Αραβία: Πρίγκιπας εκτελέστηκε γιατί δολοφόνησε πολίτη




Η εκτέλεση ενός πρίγκιπα είναι σπάνιο γεγονός στη χώρα όπου η βασιλική οικογένεια αριθμεί χιλιάδες μέλη που όλα τους έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την εκτέλεση ενός πρίγκιπα, μέλους της βασιλικής οικογένειας των Αλ Σαούντ, για τη δολοφονία ενός Σαουδάραβα πολίτη.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Τούρκι μπεν Σαούντ μπεν Τούρκι μπεν Σαούντ Αλ Καμπίρ εκτελέστηκε επειδή πυροβόλησε και σκότωσε έναν Σαουδάραβα μετά από έναν καβγά.

Η εκτέλεση έγινε στην πρωτεύουσα, το Ριάντ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Spa, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εκτέλεση ενός πρίγκιπα είναι σπάνιο γεγονός στη χώρα όπου η βασιλική οικογένεια αριθμεί χιλιάδες μέλη που όλα τους έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.

Η ανακοίνωση έκανε αίσθηση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. "Στην εφαρμογή του θεϊκού νόμου δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ πριγκίπων και απλών πολιτών. Όλοι είμαστε ίσοι σε αυτή τη χώρα", έγραψε ένας χρήστης του Twitter ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι "λυπήθηκε πολύ" και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του θύματος όσο και στην οικογένεια του δράστη.

Αυτή ήταν η 134η εκτέλεση που γίνεται στη Σαουδική Αραβία από τις αρχές του έτους. Πέρσι είχαν εκτελεστεί στο βασίλειο 153 άνθρωποι.


Πηγή : protothema.gr


Λειτουργεί από εχθές το «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα»




Την λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», της νέας διαδικτυακής πύλης (Portal), ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από την ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων τους και τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται και ανθρώπινοι πόροι.

Η είσοδος των χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://portal.astynomia.gr και η ταυτοποίησή τους μέσω του συστήματος «TaxisNet» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στο «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα», οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης (31) ηλεκτρονικών Υπηρεσιών – αιτήσεων, ως ακολούθως:

Αιτήσεις ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (e – tap) για:

έκδοση άδειας εισόδου αλλοδαπών στην χώρα,
διαγραφή από τα αρχεία ασφαλείας, λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης αθώωσης,
εθελοντική προ-εγγραφή ηλεκτρονικής αναγνώρισης του πολίτη για συναλλαγές του με το δημόσιο,
γνωστοποίηση καταχώρησης στο Σύστημα Πληροφοριών Schengen και
βεβαίωση δακτυλοσκόπησης.

Αιτήσεις για θέματα Διοικητικού και Δικαστικού Χαρακτήρα:
ασκήσεως επαγγέλματος Αργυραμοιβού
ασκήσεως επαγγέλματος Κλειθροποιού
χορήγησης άδειας εργασίας προσωπικού Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικών όπλων
χορήγησης άδειας οπλοφορίας για προστασία
έκδοσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου
χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων
χορήγησης αντιγράφων εγγραφών Βιβλίου Αδικημάτων & Συμβάντων (Β.Α.Σ.)

Αιτήσεις από Φορείς για θέματα Διοικητικού και Δικαστικού χαρακτήρα:

ποινικής κατάστασης πολίτη, για εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
ποινικής κατάστασης πολίτη για χρήση στο Δημόσιο
χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων
χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου πολίτη
χορήγησης αντιγράφου ποινικής κατάστασης πολίτη για νόμιμη χρήση οπλοφορίας
χορήγησης αντιγράφου ποινικής κατάστασης πολίτη για νόμιμο εμπόριο εκρηκτικών υλών
Καταγγελίες – αιτήσεις Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (e – crime):

πολιτών και επιχειρήσεων για απατηλές διατραπεζικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου
επιχειρήσεων για περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας
πολιτών και επιχειρήσεων για οικονομικές ζημίες στα πλαίσια του εμπορίου μέσω του διαδικτύου
επιχειρήσεων για παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης
ατόμων που εντοπίζουν χρήστες του διαδικτύου που εκφράζουν την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν
ατόμων που εντοπίζουν παιδόφιλους στο διαδίκτυο, προς προστασία των ανηλίκων χρηστών του διαδικτύου
πολιτών για διάπραξη σε βάρος τους απόπειρα απάτης ή τετελεσμένης απάτης (νιγηριανές απάτες)
πολιτών για υποκλοπές προσωπικών τους δεδομένων και διοχέτευση αυτών στο διαδίκτυο
για διερεύνηση υποθέσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
επιχειρήσεων για περιπτώσεις ψηφιακών βανδαλισμών πληροφοριακών συστημάτων
πολιτών για ηλεκτρονικό εμπόριο διακίνησης ναρκωτικών
έκδοση αντιγράφου Βιβλίου Αδικημάτων & Συμβάντων (Β.Α.Σ.).
Η διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών



Σημαντική απόφαση, που ενδεχομένως στο μέλλον να δρομολογήσει δικαστικές –και όχι μόνον– εξελίξεις, ελήφθη αργά χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της τρίτης διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη οι ανώτατοι δικαστές κατά πλειοψηφία, 16 μέλη, αποφάσισαν να κάνουν δεκτές τις προσφυγές των καναλιών και να δώσουν, σε αντίθεση με την εισήγηση, τη δυνατότητα στο ανώτατο δικαστήριο να περάσει στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης και να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Εννέα δικαστές ψήφισαν το αντίθετο.

Η ψηφοφορία για το παραδεκτό των προσφυγών, που διεξήχθη σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα λόγω της θύελλας των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί εντός και εκτός Δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που μετέχει της Ολομέλειας, κατέληξε σε απόρριψη της εισήγησης του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο εισηγητής είχε προτείνει, δίδοντας μάχη γι’ αυτό, να απορριφθούν οι προσφυγές, θέση που, αν γινόταν δεκτή, το δικαστήριο δεν θα προχωρούσε στον έλεγχο της συνταγματικότητας του επίμαχου νόμου και η υπόθεση θα τέλειωνε εδώ.

Ομως η απόφαση που ελήφθη χθες εκτιμάται από δικαστικές πηγές ως σημαντικό βήμα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ οι ίδιες πηγές απέδιδαν την απόφαση και στο φορτισμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί με τη δημοσιοποίηση θεμάτων από την προσωπική ζωή εγνωσμένου κύρους ανώτατου δικαστή, που οδήγησε, μάλιστα, σε εντολή για πειθαρχική έρευνα εις βάρος του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Τα φαιά δημοσιεύματα για την προσωπική ζωή του αντιπροέδρου του δικαστηρίου εκλήφθηκαν από δικαστές –και του ΣτΕ– ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου, με στόχο την παραβίαση της συνείδησης δικαστών ενόψει των κρίσιμων διασκέψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για κρίσιμες υποθέσεις. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι οι ανώτατοι δικαστικοί που εκτιμούσαν πως οι ανοίκειες επιθέσεις κατά του συγκεκριμένου αντιπροέδρου, αλλά και οι χειρισμοί του προέδρου του δικαστηρίου, που ματαίωσε προ ημερών τη διάσκεψη επικαλούμενος το «κλίμα των ημερών», λειτούργησαν τελικώς ως «μπούμερανγκ» και επηρέασαν τις θέσεις των δικαστικών στην κρίσιμη ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και κατά τη χθεσινή διάσκεψη της Ολομέλειας, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη σε δικαστές, με αποκορύφωμα τη δημόσια έκθεση του εν λόγω αντιπροέδρου του ΣτΕ, ετέθησαν από πολλούς με έντονο τρόπο.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, το δικαστήριο μπήκε στην ουσία της υπόθεσης για το αν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι, εξετάζοντας τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν θέσει τα κανάλια με τις προσφυγές τους. Ωστόσο, ανά πάσα στιγμή, η όλη διαδικασία μπορεί να τιναχθεί στον αέρα, καθώς ήδη δύο μέλη του δικαστηρίου δεν μετέχουν πλέον στις διασκέψεις λόγω ασθενείας. Πρόκειται για τον σύμβουλο Επικρατείας Αριστόβουλο Βώρο, που έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύεται, και τον αναπληρωτή δικαστή Δημ. Αλεξανδρή, που έσπασε το πόδι του και δεν έχει παραστεί και στις τρεις διασκέψεις.

Η απουσία τους, που καλύπτεται προς το παρόν από τους δύο αναπληρωτές, δημιουργεί έντονη ανησυχία για τη συνέχεια. Αν και άλλο μέλος του δικαστηρίου δηλώσει κώλυμα λόγω ασθενείας ή για άλλο λόγο, τότε η υπόθεση θα τιναχθεί στον αέρα. Οι διασκέψεις θα ματαιωθούν οριστικά, με ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναδικαστούν οι προσφυγές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν επιβληθεί πειθαρχική ποινή στον ελεγχόμενο αντιπρόεδρο και αυτή καταστεί αμετάκλητη.



Έντυπη Καθημερινή