Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυση και αγωγή εναντίον Πολάκη κατέθεσε ο Σαλμάς μετά τις καταγγελίες εις βάρος του

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI


Με μήνυση και αγωγή απαντά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μετά τις καταγγελίες Πολάκη εις βάρος του, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που αντιπροσώπευε ο ίδιος στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή εναντίον του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, για τα όσα "ψευδή και ανακριβή" ανέφερε χθες στη Βουλή, στη συζήτηση επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Υγεία.

"Τον κάλεσα χθες να αποδείξει αυτά που είπε, όπως για παράδειγμα ότι αντιπροσωπεύω την συσκευή διαγνωστικής αρθροσκόπησης με συνεργάτες μου. Δεν το έπραξε γιατί απλά δεν ισχύει. Αυτό που εξακολουθεί να ισχύει είναι αυτό που είπα χθες. Ο κ. Πολάκης θα έρθει στην αίθουσα του δικαστηρίου και θα ακούσει τις ημέρες φυλάκισης που θα του επιδικάσουν οι δικαστές", δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς.

"Περιμένω απάντηση γιατί για όλο το 2015 δεν μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων όπως υποχρεούνταν από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Πόσα εκατομμύρια ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την αμέλεια και πόσο επιβαρύνθηκαν οι ασφαλισμένοι πληρώνοντας ακριβότερα τα φάρμακα από όσο έπρεπε. Αν δεν το απαντήσουν εντός 10 ημερών θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους για ζημία του δημοσίου συμφέροντος".

Χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μνημείο πελατειακού κράτους και παραοικονομίας, από το οποίο προκύπτουν σαφέστατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

"Υπάρχει μια μέθοδος που λέγεται διαγνωστική αρθροσκόπηση, η οποία δεν χρειάζεται. Για να κάνεις διάγνωση στην άρθρωση υπάρχει η μαγνητική τομογραφία. Η αρθροσκόπηση είναι επεμβατική μέθοδος", είπε και πρόσθεσε: "Ο κ. Σαλμάς, με συνεργάτες του, έχει πάρει την αντιπροσώπευση του μηχανήματος εδώ. Βάζει την τότε Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου «Αττικόν», την κυρία Γιαννακάκου –γιατί εγώ μιλάω με ονόματα- να ζητήσει να τιμολογηθεί η πράξη, που δεν την έχει το «Αττικόν». Όμως, το ΚΕΣΥ, για να προχωρήσει στην τιμολόγηση, έπρεπε να το ζητήσει κάποιος και να πει «Αυτή η εξέταση γίνεται. Κάντε την. Την τιμολογήσαμε»".

Την τιμολόγηση, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη την έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΣΥ και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Σκανδαλάκης, ανεβάζοντάς την στα 1500 ευρώ. Την απόφαση την υπέγραψε ως υφυπουργός ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

"Τι γίνεται; Τιμολογούμε, λοιπόν, μία διαγνωστική πράξη, που δεν έχει αξία, στο ιδιωτικό ιατρείο –γιατί πήρε και άδεια ιατρείου μέσα από κάτι «ταρζανιές» και με τους ιατρικούς συλλόγους- καταθέτει παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και πληρώνεται σαν να είναι κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο, δηλαδή σαν να νοσηλεύεται. Αυτό δεν είναι έγκλημα; Έχει καταθέσει για 550 ασθενείς –κάντε λογαριασμό, για να δείτε την κομπίνα- όταν στην Αμερική που τιμολογούν και τον αέρα που αναπνέεις, η μέγιστη τιμή που φθάνει αυτή η εξέταση είναι 450 δολάρια", υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση την τιμολόγησε ξανά και η απόφαση βγαίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.



Πηγή : cnn.gr


Παράταση έως 31/10 για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων στην ΕΥΔΑΠ



Την παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ  σε 36 δόσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ιωάννης Μπενίσης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ρύθμιση έληγε σήμερα και ήδη από το πρωί είχαν σχηματιστεί ουρές στα γραφεία και στα κέντρα εξυπηρέτησης της εταιρίας.

Ο κ. Μπενίσης εξήγησε ότι η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά προβλήματα οι καταναλωτές.


Δυό Τούρκοι τσακωνόντουσαν για ξένο αχυρώνα!!




Διαβάζουμε στο protothema.gr

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Εσύ παρέδωσες 16 νησιά στην Ελλάδα!

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε στην Τουρκία ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας ότι η συνθήκη της Λωζάνης με την οποία τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Τουρκία ήταν «ήττα» της τουρκικής πλευράς. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» και κατηγόρησε την ηγεσία του Κεμάλ, ο οποίος το 1923 διαπραγματεύθηκε τη συνθήκη για λογαριασμό της Τουρκίας.

«Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς» τόνισε ο κ. Ερντογάν.

Περίπου 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (το CHP είναι το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Τουρκία) που ίδρυσε ο Κεμάλ απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν. 

Μάλιστα, ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χαρακτήρισε απλώς «απαράδεκτη» τη χτεσινή δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας επισημαίνοντας: «Ας κοιτάξει (σσ. ο Ερντογάν) τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΡΛΚ ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Πρόκειται για απαράδεκτη και λανθασμένη δήλωση η οποία είναι προϊόν της αντίληψης του Ερντογάν περί πολεμικής. Ο Ερντογάν δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την αξία της δημοκρατίας και της αρχής της κοσμικότητας. Ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ δήλωσε ότι «εκείνοι που είχαν καθήσει σε κείνο το τραπέζι (στμ. διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης) είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έχουν κάνει το ίδιο αυτοί που έχουν την εξουσία εδώ και 14 χρόνια. Τα 16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας όχι επειδή τα έδωσαν αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης, αλλά λόγω της ανικανότητας αυτών που έχουν σήμερα την εξουσία».
Τι είπε ο Ερντογάν

Θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης θέτει ευθέως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.

Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη».

«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης» συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε μάλιστα να διασυνδέσει την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου με προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα.

«Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν. 
Η ήπια απάντηση της Αθήνας

«Όλοι οφείλουν να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης» ήταν το σχόλιο στο οποίο προέβησαν ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί δήθεν άδικων προβλέψεων της συνθήκης της Λωζάνης σε βάρος της Τουρκίας.

«Η συνθήκη της Λωζάνης και όλο το διεθνές δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό» ανέφεραν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε απάντηση προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι επισήμως το υπουργείο Εξωτερικών ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα δεν έχει προβεί σε επίσημο σχολιασμό των δηλώσεων με τις οποίες ο πρόεδρος της Τουρκίας ζητά αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης θέτοντας ευθέως εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.


Συνελήφθη ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης υπουργοί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ήταν τακτικοί θαμώνες στις ημερίδες του




Όπως αποκαλύπτει το έγκυρο ρεπορτάζ του newsbomb.gr στη σύλληψη του γνωστού εφοπλιστή, Γιάννη Καραγιώργη προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης (29/09/2016) αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Γλυφάδα, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση - Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να ταράξει τα... νερά αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο συγκεκριμένος κύριος κατηγορείται για υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από ξένους επενδυτές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο εφοπλιστής συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο εφοπλιστής είναι και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου HellasNet, το οποίο συνίσταται από 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με την υπόθεση αυτή ανοίγει ο ασκός του Aιόλου, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εμφανιζόταν ως παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και μάλιστα οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ήταν τακτικοί θαμώνες στις ημερίδες που διοργάνωνε ο συγκεκριμένος κύριος. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομά του έχει απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα και άλλες φορές. 

Είναι ο κύριος που θα έβαζε πριν από χρόνια 18 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ και τα οποία δεν τα είδε ποτέ κανένας. 

Επίσης, αρκετοί οικονομικοί παράγοντες της ναυτιλίας θα θυμούνται πως στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο εν λόγω κύριος είχε βρεθεί στα πρόθυρα της πτώχευσης όταν πήρε φωτιά ένα εκ των δεξαμενόπλοιων που διέθετε. 

Τότε λοιπόν, ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί. Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που είχαν ανοίξει την κάνουλα τροφοδοτώντας τον με αρκετά εκατομμύρια, έκλεισαν απότομα, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και της προσωπικής του.

Παρά τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, ο κ. Καραγιώργης ξαναμπήκε στο παιχνίδι της ναυτιλίας (άγνωστο πώς) και κατάφερε να τη... βγάλει καθαρή. 

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στον γάμο του το 2014, ενας εκ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος. 




Μητσοτάκης στο CNBC: Με τον ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε δύο χρόνια πίσω - Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε



Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές είπε ο κ Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNBC όμως τόνισε πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να φοβάται τις εκλογές και την πιθανότητα να προκληθεί αβεβαιότητα.

«Δύο χρόνια πίσω έχει στείλει την ελληνική οικονομία η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNBC. 

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ καθησύχασε τους διεθνείς επενδυτές ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να φοβούνται την αβεβαιότητα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές, δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, είμαι όμως αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας... Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβάται τις εκλογές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας. Πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση —αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις— κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δώσουν μια πραγματικά αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην οικονομική πολιτική που έχει εφαρμόσει: «Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές. Εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα. Υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πόλο έλξης για ξένες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, όσο κι αν θέλω να πιστεύω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις ότι θα συμβεί αυτό με αυτό το μείγμα πολιτικής». 

Προσέθεσε δε ότι «δύο χρόνια πίσω έχει στείλει την ελληνική οικονομία η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και εξήγησε: «Η Ελλάδα, το 2014, βρίσκονταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της τωρινής κυβέρνησης, χάσαμε δυο χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “βλέπει” ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 0,3% το 2016. Η οικονομία σημείωνε συρρίκνωση κάθε χρόνο σε ετήσια βάση, τα έτη μεταξύ 2008-2013, προτού εμφανίσει μικρή ανάπτυξη το 2014, για να επιστρέψει σε συρρίκνωση 0,2% το 2015».

Είπε παράλληλα πως η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα αποτελέσει ένα θετικό γεγονός αλλά σημείωσε πως από μόνο του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. «Μαγικά δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη όπως νομίζει ο πρωθυπουργός. Χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων που θα δείξουν στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός. Με μια διαφορετική κυβέρνηση μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα υπερβαίνει κατά πολύ την ανάπτυξη που βλέπουμε σήμερα στην Ευρωζώνη». 




Πηγή: skai.gr


Ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει, λόγω διαφωνιών, η διάσκεψη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες



Ούτε μία ώρα δεν διήρκησε η διάσκεψη των ανωτάτων δικαστών της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί με αντικείμενο την κρίση επί της συνταγματικότητας του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την έναρξη της διάσκεψης, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη για τα κρίσιμα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με αντισυνταγματικότητες του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους ενδιαφερόμενους, επιχειρηματικά σχήματα που πήραν άδεια αλλά και εκείνα που δεν πήραν.

Τα μείζονος σημασίας θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, όποτε συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των μελών του, είναι αν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά το σύνταγμα ήταν το μόνο αρμόδιο για την αδειοδότηση και όχι ο υπουργός Επικρατείας, όπως και το θέμα που σχετίζεται με τον περιορισμένο σε τέσσερις αριθμό των αδειών που ορίστηκαν από την κυβέρνηση.

Και τα δύο αυτά θέματα που κυριαρχούν στις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που εχουν προσφύγει θεωρούνται κρίσιμα για τη βιωσιμότητα του νόμου της κυβέρνησης ενώ υπάρχουν και άλλα που θα εξεταστούν από τους ανώτατους δικαστικούς.

Εκτός του διπόλου συνταγματικός ή αντισυνταγματικός ο νόμος, εκτιμήσεις δικαστικών πηγών ανέφεραν ότι στο τραπέζι των διασκέψεων θα πέσει και το σενάριο τυπικής απόρριψης των προσφυγών ενόψει του γεγονότος ότι στις 13 Ιανουαρίου του 2017 νέο πακέτο προσφυγών των καναλιών- πάλι με αιτήματα αντισυνταγματικότητας- αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η σημερινή διάσκεψη που τελικώς ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει τορπιλίστηκε από διαφωνίες μελών του δικαστηρίου που εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με διάφορα τυπικά αλλά παράλληλα ουσιαστικά θέματα των υπό κρίση προσφυγών.



ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Πηγή : kathimerini.gr


Νεκρή διάσημη τραγουδίστρια- Εμφανίζουν σωσία της



Μια  σοκαριστική είδηση που αφορά τη διάσημη Καναδή τραγουδίστρια Αβριλ Λαβίν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Mirror έχει κυκλοφορήσει μια φήμη που θέλει την γνωστή τραγουδίστρια να έχει πεθάνει από το 2003 και να την έχουν αντικαταστήσει με μια σωσία της.

Πολλοί θαυμαστές της Καναδής τραγουδίστριας  δηλώνουν ότι  έχουν παρατηρήσει αρκετές αλλαγές στην εμφάνισή της, εννοώντας ότι μπορεί αυτή που βλέπουν να είναι μια σωσίας.




Πηγή : thetoc.gr


Δυστύχημα σε σταθμό τρένων στο Ν. Τζέρσεϊ με ένα νεκρό




ΝΙΟΥΑΡΚ. Ένα τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου γεμάτο επιβάτες προσέκρουσε σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ κατά τη διάρκεια ώρας αιχμής χθες το πρωί, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το τρένο δεν κατάφερε να σταματήσει κατά την είσοδό του στον σταθμό Χόμποκεν, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Οπως ανέφερε ο εργαζόμενος του σιδηροδρομικού δικτύου Μάικλ Λάρσον στο CNN, ο συρμός προσέκρουσε με τόση ένταση στο τέλος της γραμμής, ώστε να σηκωθεί στον αέρα και να χτυπήσει την οροφή, προκαλώντας τη μερική κατάρρευσή της πάνω στο πρώτο βαγόνι του τρένου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των επιβατών, το τρένο έπεσε πάνω στον προφυλακτήρα που βρίσκεται στο τέλος της γραμμής με όλη του την ταχύτητα, χωρίς να φρενάρει καθόλου. «Ξαφνικά υπήρξε ένα απότομο σταμάτημα, που συνοδεύθηκε από ένα μεγάλο τράνταγμα που πέταξε τους ανθρώπους από τις θέσεις τους. Τα φώτα έσβησαν και ακούσαμε έναν ισχυρό θόρυβο σαν έκρηξη, ο οποίος προήλθε από την πτώση της οροφής του σταθμού», ανέφερε ο Ρος Μπάουερ, ο οποίος βρισκόταν στο τρίτο ή τέταρτο βαγόνι του τρένου την ώρα της σύγκρουσης. Σύμφωνα με έναν άλλο επιβαίνοντα, το τρένο ήταν γεμάτο, ιδίως τα δύο πρώτα βαγόνια του, ενώ, όπως αναφέρουν πολλοί μάρτυρες, στο δεύτερο βαγόνι οι επιβάτες έσπασαν τα παράθυρα εκτάκτου ανάγκης για να εξέλθουν του τρένου.

Η εκπρόσωπος του σιδηροδρομικού δικτύου του Νιου Τζέρσεϊ Τζένιφερ Νέλσον δήλωσε πως τουλάχιστον 250 επιβάτες επέβαιναν στο τρένο την ώρα της σύγκρουσης, η οποία έγινε στις εννέα το πρωί. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη γνωστή η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο όταν εισήλθε στον σταθμό, σημειώνοντας ότι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, διερευνώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει το ατύχημα. Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον σταθμό σε χαοτική κατάσταση, με το τρένο να είναι μπλεγμένο με καλώδια και συντρίμμια από την γκρεμισμένη οροφή. Ο σταθμός Χόμποκεν είναι ο πέμπτος πιο πολυσύχναστος σταθμός του Νιου ΤζέρσεÎϊ, με 15.000 περίπου επιβιβάσεις καθημερινά, ενώ αποτελεί και τον τερματικό σταθμό πολλών γραμμών του δικτύου, καθώς και πέρασμα για πολλούς επιβάτες που θέλουν να μεταβούν στη Νέα Υόρκη.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Νιου Τζέρσεϊ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εγκατάσταση ενός συστήματος ελέγχου των συρμών, το οποίο θα μπορεί να αποτρέπει συμβάντα σαν το χθεσινό, μέσω ενός μηχανισμού που θα μπορεί να φρενάρει αυτόματα ή να σταματάει τα τρένα που έχουν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Παρότι υπάρχουν κυβερνητικές εντολές για εγκατάσταση του συστήματος, οι εργασίες έχουν αργήσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα η ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών να αναβάλλεται διαρκώς.

Ο Κένεθ Γκάρεϊ, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στο ιατρικό κέντρο Jersey City, δήλωσε στο CNN ότι «δεν απειλείται η ζωή κανενός τραυματία και ότι όλοι είναι υπό συνεχή παρακολούθηση». Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι δήλωσε επίσης στο CNN πως δεν υπάρχει πλέον κανένας παγιδευμένος στο εσωτερικό του τρένου, επιβεβαιώνοντας και την ύπαρξη του ενός νεκρού.

Αναφορικά με τις έρευνες, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι «πρέπει να ερευνήσουμε όλες τις πιθανές αιτίες του εκτροχιασμού», τονίζοντας ωστόσο ότι «το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο σταθμός υποδεικνύει ότι το τρένο πρέπει να έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα».


Έντυπη Καθημερινή


Ποινική δίωξη κατά του πρώην υπεύθυνου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλου



Αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας βρίσκεται ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, εναντίον του οποίου άσκησε ποινική δίωξη ο εισαγγελέας.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου απαγγέλθηκε με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος στο πλαίσιο της οποίας είχε κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων.

Η κλήτευση του πρώην υπεύθυνου οικονομικών αφορούσε χρέος περίπου 140 εκατ. ευρώ που, από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 το οποίο στη συνέχεια διογκώθηκε.

Η κατηγορία της απιστίας σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του Κινήματος την περίοδο 2007-2009.

Το αδίκημα της απάτης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σπυρόπουλος αφορά δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, παρέχοντας ως εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση.

Στον μέχρι πρότινος υπεύθυνο οικονομικών του Κινήματος καταλογίζεται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη επιχορήγηση δεν έχει τεθεί ως εγγύηση για άλλη δανειοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δανειοδοτήσεις που συνολικά ήταν μεγαλύτερες του ποσού που επρόκειτο να λάβει το κόμμα.


Ο Τραμπ ήθελε να απολύσει εργαζόμενες που δεν τις θεωρούσε γοητευτικές



Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε μόνο "γοητευτικές" υπαλλήλους στο εστιατόριο που διατηρεί στις εγκαταστάσεις γκολφ του Ράντσο Πάλος Βέρντες, στην Καλιφόρνια, υποστηρίζουν πρώην εργαζόμενες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Ο μεγιστάνας και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί ελάχιστες φορές αυτό το γήπεδο γκολφ που έχει θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και λειτουργεί από το 2005. Όμως "όταν πήγαινε, οι διευθυντές έρχονταν σε δύσκολη θέση" επειδή όποτε συναντούσε μια υπάλληλο με παρουσιαστικό που δεν του άρεσε "ήθελε να την διώξει", γράφει η εφημερίδα.

"Είδα τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει στους υπεύθυνους πολλές φορές (...) ότι οι σερβιτόρες του εστιατορίου δεν ήταν αρκετά χαριτωμένες και ότι θα έπρεπε να τις διώξουν και να τις αντικαταστήσουν με πιο γοητευτικές γυναίκες" ανέφερε η Χέιλι Στρόζιερ, η διευθύντρια του εστιατορίου του γκολφ μέχρι το 2008.

Παρόμοιους ισχυρισμούς είχαν προβάλει και άλλοι πρώην υπάλληλοι του Τραμπ στη μήνυση που είχαν υποβάλει εναντίον μιας εταιρείας του, το 2012 στο Λος Άντζελες.

Μια άλλη πρώην υπεύθυνη του εστιατορίου, η Σου Κβιατκόφσκι, είπε, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να δουλεύουν εκεί γυναίκες με ευχάριστο παρουσιαστικό.

Σε ένα δικαστικό έγγραφο του 2009, οι δικηγόροι του γηπέδου γκολφ διαβεβαιώνουν ότι τέτοιες διακρίσεις θα ήταν αντίθετες με τους κανονισμούς της εταιρείας ενώ ένας δικηγόρος του που μίλησε στην εφημερίδα είπε οτι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι "ανάξιες λόγου".




Πηγή : newsit.gr


Νέος βιασμός μεταξύ ανδρών Πακιστανών μεταναστών



Διαβάζουμε στο newpost.gr για νέο κρούσμα βιασμού και κακοποίησης μεταξύ μεταναστών Πακιστανών.

Θύμα αλλεπάλληλων βιασμών είχε πέσει ένας 16χρονος τον οποίο απήγαγε από το κέντρο της Αθήνας ένας 27χρονος Πακιστανικής υπηκοότητας και τον είχε «φυλακίσει» μέσα σε διαμέρισμα της οδού Κεφαλληνίας. Ο δράστης είχε απαγάγει τον νεαρό από την οδό Σατωμβριάνδου, του έκλεψε έγγραφα και χρήματα και ζητούσε λύτρα από τους συγγενείς του για να τον απελευθερώσει.

Θύμα του 27χρονου ήταν ένας 16χρονος από το Πακιστάν, από τους συγγενείς του οποίου ζητούσε 3.500 ευρώ για να τον απελευθερώσει. Καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής του στο διαμέρισμα ο 16χρονος έπεσε θύμα αλλεπάλληλων βιασμών. Γείτονες του δράστη αντιλήφθηκαν πως κάτι άσχημο συμβαίνει στο σπίτι ακούγοντας τις φωνές του νεαρού και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν έφτασαν εκεί, τους άνοιξε ένας 26χρονος ο οποίος και συνελήφθη, ενώ ο 16χρονος βρέθηκε δεμένος στο σπίτι κακοποιημένος και με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπο. Ο 27χρονος δράστης είχε απασχολήσει  και στο παρελθόν για σωματικές βλάβες και ληστείες, ενώ ο 16χρονος έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με την ηλικία του και τη χώρα καταγωγής του καθώς κατά το παρελθόν έχει δώσει διαφορετικά στοιχεία.


Ντόρα Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί της Συνθήκης της Λωζάννης



Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε δήλωσή του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν περί της Συνθήκης της Λωζάννης επιβαρύνει έτι περαιτέρω το ήδη δύσκολο κλίμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να αντιδράσει άμεσα τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση υπαρχουσών συνθηκών που αποτελούν τη βάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενέχουν μόνο προβλήματα για το αύριο.

Ο Νέο - οθωμανισμός ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και οι σχέσεις των χωρών χτίζονται με το βλέμμα στο μέλλον». 


Θεσσαλονίκη: Μαφιόζικη επίθεση με καλάσνικοφ έξω από γυμναστήριο - Τέσσερις τραυματίες



Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μιλούν οι Αρχές- Δράστες δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι διωκτικές αρχές ως προς τα κίνητρα των δραστών, που επιτέθηκαν με καλάσνικοφ εναντίον τεσσάρων ατόμων, τραυματίζοντάς τα, έξω από γυμναστήριο στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.


Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν επτά και είκοσι το απόγευμα όταν στην οδό Θεοδωρίδη οι κάτοικοι, αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί άκουγαν τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες μια μηχανή μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν δυο άτομα που φορούσαν κράνη, πλησίασε το γυμναστήριο το οποίο βρίσκεται στη συγκεκριμένη  οδό και ο συνεπιβάτης με προτεταμένο ένα Καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί προς την είσοδο του γυμναστηρίου, όπου εκείνη την ώρα  βρίσκονταν τέσσερα άτομα.

Οι σφαίρες σταμάτησαν όταν άδειασε ο γεμιστήρας, ενώ την ίδια στιγμή τα τέσσερα άτομα έπεφταν στο έδαφος, καθώς οι σφαίρες τους βρήκαν σε διαφορά σημεία του σώματος τους. Δύο από τα θύματα τραυματίστηκαν στα πόδια, το τρίτο στην πλάτη και το τέταρτο στο γόνατο και στην πλάτη. Αμέσως στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν και μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.   

Οι τραυματίες είναι ηλικίας απο 20 έως 35 ετών, ενώ οι τρεις από αυτούς είναι Γεωργιανοί.  Όπως  αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κάποια απο τα συγκεκριμένα  άτομα έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις  αρχές, για εμπλοκή σε υποθέσεις της νύχτας. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν ως πιο πιθανή εκδοχή το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αυτό του προειδοποιητικού χτυπήματος.

Μετά το περιστατικό οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.


Πηγή : protothema.gr


«Να δραπετεύσω ή να με ρίξουν;» είναι το δίλημμα: Ο Αλέξης μπροστά στην μοίρα του…



Του Γιώργου Πετράκη 

Σε λίγο ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει καν την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα. Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει ένα σημείο καμπής, ένα κομβικό σημείο, όπου μπαίνει στον δρόμο χωρίς επιστροφή. 

Ο νεαρός Πρωθυπουργός με την φρεσκάδα και το θράσος του πρωτάρη, εκμεταλλεύθηκε ιδανικά μια δύσκολη συγκυρία πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Όταν με άναυδη όλη την ελληνική κοινωνία και κυρίως τους ψηφοφόρους, από τις κωλοτούμπες και την υπογραφή του Πρώτου Μνημονίου της Αριστεράς, επέλεξε να προχωρήσει την απάτη μέχρι τέλους: οδήγησε την χώρα σε εκλογές και έκτοτε χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την επανεκλογή του, για να νομιμοποιήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού. 

Δηλώνει ότι είναι επώδυνο το Μνημόνιο και αποτέλεσμα δύσκολου συμβιβασμού (ήττα το είπε ο Ευκλείδης) αλλά πλέον έχει την εντολή του ελληνικού λαού να το εφαρμόσει και θεωρεί μάλιστα ότι είναι και επιτυχία του… Ο κ. Τσίπρας παρασύρθηκε από την δόξα και την λαμπρότητα του Μαξίμου, τις ανέσεις του πρωθυπουργικού λίαρ τζετ, από την παρέα όχι πια με ξεμαλλιασμένους και μουσάτους ιδρωμένους συντρόφους των τάσεων, αλλά με παγκόσμιους ηγέτες.

 Να χασκογελά με τον Ιταλό Ρέντσι, να είναι χρήσιμος και υπάκουος στην Καγκελάριο Μέρκελ, να συζητά το μέλλον του σοσιαλισμού με τον απερχόμενο Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία, να σηκώνει το τηλέφωνο και να τα λέει με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Έτσι τυφλωμένος από αυτή την λάμψη, που δεν είναι και λίγο πράγμα έστω και για πλουσιόπαιδο της ΚΝΕ και της Κυψέλης, δείχνει να χάνει το τάιμινγκ της επιβίωσης του. Σε μια δύσκολη καμπή για την χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 επέλεξε να αρπάξει την εξουσία αγνοώντας επιδεικτικά όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι βαδίζουμε στην καταστροφή. Ενάμιση χρόνο διακυβέρνησής του η χώρα έκανε πολλά άλματα προς τα πίσω. Προοπτική ανάκαμψης δεν υπάρχει. 

Ο ελληνικός λαός χάνει το πιο σημαντικό: την πίστη ότι μπορεί να βγούμε από αυτή την βαθιά κρίση στο ορατό μέλλον. Ο κ. Τσίπρας ήρθε και στέρησε, ξεφτίλισε, την ελπίδα. Το μόνο που είχε απομείνει στους Έλληνες πολίτες. Όμως ενώ ο ορίζοντας της οικονομικής κρίσης είναι ολόμαυρος και βαρύς, η κυβέρνηση κατέφυγε στα γνωστά κόλπα. Αντί να επιχειρήσει να κλείσει την αξιολόγηση την οποία η ίδια συμφώνησε, κάνει παιγνίδια επικοινωνιακά, ροκανίζει χρόνο και τα κάνει όλα καθυστερημένα. Όταν το μόνο που δεν έχουμε, είναι χρόνος καθώς οι «τρύπες» στον Γολγοθά που ανεβαίνει η χώρα όλο και μεγαλώνουν. 

Δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι συνεχίζει να κρατά την χώρα σε τεντωμένο σκοινί, όταν την επόμενη χρονιά θα έχουμε εκλογές στη Γερμανία και την Ολλανδία, προεδρικές στην Γαλλία, οπού το νέο πολιτικό περιβάλλον θα είναι αρνητικό για κάθε γενναιόδωρη κίνηση προς την Ελλάδα. Χωρίς να υπολογίζει κανείς το τι θα συμβεί εάν η Deutcshe Bank καταρρεύσει. Η κυβέρνηση σε μια κλασσική κίνηση αυταρχισμού θέλησε να φυλάξει τα νώτα της.

 Έτσι, επιχειρεί μετά την Δικαιοσύνη, να ελέγξει και τα ΜΜΕ. Έστησε έναν άθλιο και απολύτως μαϊμουδερό διαγωνισμό προκειμένου να καθοδηγήσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα. Πρόκειται βεβαίως για την πιο ανόητη πρωτοβουλία που θα μπορούσε να πάρουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όσο κι αν επιχειρείς να ελέγξεις τα ΜΜΕ, πλέον ένα μεγάλο, το πιο δυναμικό μέρος της κοινής γνώμης ενημερώνεται και από άλλες πηγές, τις οποίες καμία κυβέρνηση ούτε καν αυτή του Ερντογάν ή του Μαδούρο, δεν μπορούν να ποδηγετήσουν. 

Όμως πέραν των οικονομικών συμφερόντων που μπορεί να υπήρχαν, αλλά και της βαριάς οσμής διαπλοκής που δημιούργησε η επιμονή κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων να «καθαρίζουν» τον κ. Καλογρίτσα και να φορτώνονται στην πλάτη τους τις φοροδιαφυγές του και τα βοσκοτόπια του, η κυβέρνηση έλπιζε ότι θα πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες και συγχρόνως θα έφτιαχνε πολιτικό άλλοθι που θα της επέτρεπε να καταφύγει μέσα σε αναμπουμπούλα σε νέες εκλογές. 

Το σύνθημα ήταν καθαρό: «μας ρίχνει η διαπλοκή» (και όχι φυσικά το Μνημόνιο του). Το φιάσκο του χειρισμού με τον διαγωνισμό, της στερεί πλέον αυτή την δυνατότητα. Τα δεκάδες πρωτοσέλιδα της Αυγής που απέναντι στο σκάνδαλο Καλογρίτσα και της Τράπεζας Αττικής, έβαζε απλώς στην ζυγαριά τα όσα είχαν κάνει οι άλλοι στο παρελθόν, στέρησε το ηθικό πλεονέκτημα, καθώς όλη η επιχειρηματολογία των κυβερνητικών στελεχών ήταν ότι και οι προηγούμενοι βασάνιζαν τους μαύρους… Έτσι ο κ. Τσίπρας, ο θαυμαστής του Κώστα Καραμανλή θαυμάζει αλλά δεν συμβουλεύτηκε την κορυφαία κίνηση του πρώην πρωθυπουργού: την δραπέτευση από την εξουσία, όταν έβλεπε το σκάφος να πέφτει στον βράχο. 

Ο κ. Τσίπρας γλυκάθηκε και νόμιζε ότι θα τα ξεπεράσει όλα. Έχασε την ευκαιρία να πηδήξει μόνος του στα μαλακά… Τώρα η άλλη επιλογή, είναι να βιώσει την κατάρρευση. Και δεν θα πιστέψει κάνεις ότι ήταν η Διαπλοκή που τον έριξε. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ποιος τον στήριξε: οι δανειστές και η κ. Μέρκελ .

 Η διαπλοκή και αυτή μαζί του ήταν… Δεν αρκούν αυτά όμως για να μείνει κάποιος στο Μαξίμου… Και ίσως ο πιο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι ότι θα τον «ρίξουν», αλλά ότι θα αφεθεί να σαπίσει εκεί, στο Μάξιμου…






Πηγή: mignatiou.com


Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών, μελών εγκληματικής ομάδας



Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών δύο (2) υπηκόων Βουλγαρίας, μελών εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 06-09-2016 στη Λιβαδειά, για διάπραξη σωρείας αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών.

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) υπηκόων Βουλγαρίας, μελών εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 06-09-2016 στη Λιβαδειά, για διάπραξη σωρείας αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών (σχετικό το από 07-09-2016 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα πρόκειται για τους :

1) (επ.) AVRAMOV (ον.) GEORGI του IVANOV και της IVANKA, γεννημένος την 03-10-1973 στη Βουλγαρία,



καθώς και

2) (επ.) DIMITROV (ον.) TIHOMIR του KIRILOV και της DIMITRA, γεννημένος την 18-10-1978 στη Βουλγαρία.



Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε απόπειρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως και την αμετάκλητη περάτωση της ποινικής δίκης, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανήλικων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 88850 και 22610 88855 του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.