Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας το φταίξιμο για την ανικανότητα του να φέρει επενδύσεις το έριξε στα ΜΜΕ



Καθεστωτική συμπεριφορά για ακόμα μία φορά απο τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή την φορά στην ξένα ΜΜΕ ρίχνοντας την ευθύνη για την μούντζα που έχει φάει η κυβέρνηση του απο τους επενδυτές στα ελληνικά ΜΜΕ και όχι στην πλήρη ανικανότητα του ίδιου και των στελεχών της κυβέρνησης του.

Μιά ζωή φταίνε οι άλλοι και έχω εγώ ο ανίκανος!! Το έχουμε βαρεθεί και αυτό!!

Διαβάζουμε στο liberal.gr το ρεπορτάζ των Βασίλη Γεώργα, Προκόπη Χατζηνικολάου

Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση που δεν έχει πετύχει ακόμη με την πολιτική της να αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών και να προσελκύσει κεφάλαια στην Ελλάδα, αλλά φταίνε τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα...

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό απάντησε ο πρωθυπουργός στα ερωτήματα εκπροσώπων μεγάλων ξένων funds με τους οποίους συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη για το πώς ερμηνεύει το γεγονός πως ενώ το Grexit δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι, χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία είναι τόσο υποτιμημένα μετά από επτά χρόνια ύφεσης, το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Όπως μεταφέρουν στο Liberal πηγές που συμμετείχαν στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με funds, μεταξύ των οποίων η BlackRock, η Paulson & Co, η BlueCrest Capital Management κ.ά, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η δουλειά που έχει κάνει η κυβέρνησή του στην Οικονομία είναι πολύ περισσότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις (σ.σ: «έχουν γίνει περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές», φέρεται να είπε), η κατάσταση στην Οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης δεν επικοινωνούν τις επιτυχίες της κυβέρνησης. Κάλεσε δε τους εκπροσώπους των ξένων επενδυτών «να έρχονται σε επαφή απευθείας με την κυβέρνηση για να μάθουν την αλήθεια στα θέματα που τους ενδιαφέρουν», με το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται συστηματικά.

Ανασφάλεια

Παρότι στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να «εμπορευτεί» το success story μιας ανάπτυξης που ακόμη δεν υπάρχει και να φορτώσει σε όλους τους άλλους πλην της κυβέρνησής του τις ευθύνες για το κενό εμπιστοσύνης που παραμένει ακάλυπτο, έγινε εμφανές από τις επισημάνσεις των ξένων επενδυτών ότι θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει ξένα κεφάλαια να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα. Το μήνυμα των διαχειριστών που συμμετείχαν στην ενημέρωση ήταν ότι επικρατεί ακόμη μεγάλη ανασφάλεια για τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας να ανακάμψει και να επιστρέψει πλήρως στις αγορές μέχρι το 2018, χωρίς να αλλάξει το μείγμα της δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που ασκείται.

Μεταξύ των προτροπών που δέχθηκε ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του ήταν να συμβάλλουν ώστε να αλλάξει το κλίμα αντιμετώπισης των επενδυτών από την κυβέρνηση και να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις. Μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε στις επιπτώσεις από τους διαρκώς αυξανόμενους φόρους στην Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να αποδίδει την ευθύνη στους δανειστές. Όπως φέρεται να είπε, ήταν εκείνοι οι οποίοι επέμειναν στην περαιτέρω αύξησή της επιβάρυνσης σε έμμεσους και άμεσους φόρους, καθώς ζήτησαν άμεσα αποτελέσματα στα έσοδα και έθεσαν υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ήταν αδύνατον να επιτευχθούν χωρίς πρόσθετους φόρους.

Α. Τσίπρας: Η διαπραγμάτευση θα κλείσει εύκολα

Στο ερώτημα για το αν πρόκειται να χαθεί περισσότερος χρόνος στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει εύκολα και εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θεωρούμενο ως δυσκολότερο θέμα της αξιολόγησης, που είναι οι αλλαγές στα εργασιακά.

Είπε επίσης ότι σημαντικότεροι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν τη φάση είναι να προχωρήσει εντός του 2016 η εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε τα ελληνικά ομόλογα να γίνουν αποδεκτά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ενστάσεις

Εκ μέρους των επενδυτών αποτυπώθηκαν ενστάσεις αναφορικά με την «παρεμβατικότητα» της κυβέρνησης στις διοικήσεις των τραπεζών, ενώ ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η προβληματική κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, σε συνδυασμό με την ατελέσφορη μέχρι σήμερα προσπάθεια επιστροφής καταθέσεων και σημαντικής χαλάρωσης των capital controls, αποθαρρύνει τους επενδυτές να διοχετεύσουν σε αυτήν τη φάση περισσότερα κεφάλαια στον κλάδο όπου παραδοσιακά συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες εισροές και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.


Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ έστησε δημοσκόπηση για να το παρουσιάσει πρώτο




Βλέποντας την κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις και ότι η βάση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσυσπειρωθεί, ότι έχει χάσει την λαϊκή εντολή αφού το 85% του Ελληνικού λαού δεν τους εμπιστεύεται έστησε μια προπαγανδιστική δημοσκόπηση για να συσπειρώσει τα ασυσπείρωτα νομίζοντας ότι θα εξαπατήσει και θα παραπλανήσει όσους περισσότερους μπορεί.

Από την εταιρία Βridging Europe έγινε η δημοσκόπηση και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016). 

Η δημοσκόπηση αυτή για να γελάει ο κόσμος προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια εμφανίζοντας να δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) με 4,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, εκτός Βουλής μένουν Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 1,1% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%.

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2,1%. 

Δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε με υπόλοιπα στοιχεία της προπαγανδιστικής έρευνας γιατί θεωρούμε ότι κοροϊδεύουμε όσους μας διαβάζουν.




ΑΙΣΧΟΣ η ανομία και η εγκληματικότητα κυριαρχεί! Άφησαν ελεύθερο τον αντιεξουσιαστή που χτύπησε τον αστυνομικό διευθυντή




Ντροπή και Αίσχος για την αστυνομία και την δικαιοσύνη στην χώρα μας!!!!! Μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατρακύλα της ανομίας;;; Ντροπή

Ο 22χρονος που έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου, στις 29 Αυγούστου 2016, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για άλλα αδικήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το τραγικό στην υπόθεση  είναι, όμως, ότι ο 22χρονος που τραυμάτισε τον διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών, δεν κρατήθηκε, αφού δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής:

«Την περασμένη Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, ο 22χρονος ημεδαπός, που έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης του τραυματισμού αστυνομικού διευθυντή την 29-08-2016 στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για άλλα αδικήματα.

Για το θέμα ενημερώθηκε η αρμόδια ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή».


Ο σοσιαλισμός μας μάρανε...



Η άτακτη υποχώρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας  από τις προεκλογικές μεγαλοστομίες και τις ανέφικτες υποσχέσεις αποδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο κατά τη συζήτηση  στη Βουλή για τη κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που υπουργοί και βουλευτές του Σύριζα καταπίνουν τις υποσχέσεις τους και ψηφίζουν ακριβώς τα αντίθετα.

Αυτή τη φορά όμως το ρόλο του υπερασπιστή της επιτόπιας στροφής της κυβέρνησης  ανέλαβε, ελλείψει άλλων προθύμων υπουργών, ο διανοούμενος υπουργός Πολιτισμού που προσπάθησε να δώσει ...ιδεολογική επικάλυψη στην κατ εξακολούθηση αθέτηση των υποσχέσεων τους. Όπως είπε, ο Σύριζα μιλάει εκ γενετής(!) για μία έννοια που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού. Για να συμπληρώσει: «Όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα,πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Όλα ωραία και καλά δηλαδή για τον πολυπράγμονα ιδεολόγο κ.Μπαλτά. Διαγράφουμε τις υποσχέσεις μας ως να μη συμβαίνει τίποτε και επιμένουμε στο παραμύθιασμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται...Με αυτή τη μέθοδο πιστεύουν προφανώς ότι οι πολίτες που τους πίστεψαν θα συνεχίζουν να τους ανέχονται και οι επενδυτές θα τρέχουν για να συμπαραταχθούν μαζί τους στο ...δημοκρατικό δρόμο για το σοσιαλισμό.

Με αυτή λογική δυστυχώς όμως η χώρα δεν πάει πουθενά. Η κοινωνία θα συνεχίσει να γυρίζει απογοητευμένη την πλάτη  στην κυβέρνηση και την πολιτική γενικότερα και η οικονομία θα φυτοζωεί μέχρις ότου οι κυβερνητικοί αστέρες να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν αυτό το σχιζοφρενικό διχασμό Να πλασσάρουν δηλαδή από τη μια δήθεν αριστερές  πομφόλυγες και από την άλλη να τρέχουν να συμμορφωθούν με όσα έχουν υπογράψει, μήπως και εισρεύσει λίγο ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία...



Πηγή : tovima.gr


Η κυβέρνηση ακολουθεί το παραμύθι του καθεστώτος Μαδούρο " Κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση"





Κώστας Βουκελάτος 

Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα ξέρει ότι  το καθεστώς του οδηγού λεωφορείου Μαδούρο που είχε παράδειγμα κυβέρνησης ο Αλέξης  Τσίπρας χρησιμοποιεί στα δύσκολα την τακτική, " Τα συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση" καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση, τους  Αμερικάνους, τους δημοσιογράφους ότι θέλουν να ρίξουν την καθεστωτική κυβέρνηση του Μαδούρο που έχει διαλύσει τα πάντα και κοντεύει να αφανίσει την χώρα του.

Έτσι λέει η λατινοαμερικάνικη καθεστωτική αριστερά έτσι πρέπει να γίνει δεν φταίμε εμείς που η ανικανότητα μας καταστρέφει τα πάντα και κοντεύουμε να αφανίσουμε την Βενεζουέλα αλλά οι άλλοι που θέλουν να ρίξουν την τέλεια και αποτελεσματική κυβέρνηση μας επειδή το λέμε εμείς.

Την τελευταία εβδομάδα ακολουθώντας το παράδειγμα του καθεστωτικού Μαδούρο ακούμε συχνότερα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ξεχνώντας αυτοί που το διαδίδουν και το λένε ότι δεν θέλει να βλέπει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 85% του Ελληνικού λαού.

Αλλά επειδή το καθεστώς κινδυνεύει έτσι πρέπει να ειπωθεί για να το ακούσουν οι λίγοι οπαδοί τους αδιαφορώντας για την πλειοψηφία πάνω από 85% των Ελλήνων που θέλει να τους πλακώσει και τους πετάξει στην θάλασσα.

Πρώτος που σηκώνει αυτή  την σημαία του "Κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση" για να δημιουργήσει εντυπώσεις στο 15% των πολιτών που τους ακούει δυστυχώς ακόμα, είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε για χρόνια την χώρα μας και σήμερα έχει το θράσος γαντζωμένος ως πρώην αποτυχημένος σε μια κυβέρνηση αποτυχημένων και επικίνδυνων να καταγγέλλει τις ευθύνες των προηγούμενων που ήταν μέλος τους και μάλιστα ενεργό.

Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι η καθεστωτική κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου απειλείται από τα συμφέροντα και όχι από τα αίσχη που κάνουν καθημερινά και συνεχίζουν να κάνουν.

Η κυβέρνηση θέλει να μας πεί με τα καθεστωτικά της παπαγαλάκια ότι κινδυνεύει από την διαφθορά και διαπλοκή που δήθεν θα πολεμούσε έτσι έλεγε στην αρχή και έχει πέσει μέσα η ίδια μέχρι το κεφάλι με πρώτο τον υπουργό της Νίκο Παππά που ήθελε να ασχοληθεί με τις άδειες με όποιο κόστος και να συνεργαστεί με τον οποιοδήποτε είχε μαύρο διαπλεκόμενο παρελθόν και μέλλον αρκεί να είχε το δικό της κανάλι το καθεστώς της κυβέρνησης.

Δεν ξεγελάει κανένα το καθεστώς Τσίπρα με την καραμέλα "Συμφέροντα" όσους τελειωμένους και να αμολήσει στα κανάλια γιατί η κυβέρνηση πέφτει από την λαϊκή κατακραυγή και είμαστε τυχεροί σαν χώρα για ένα και μόνο λόγο, ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή ένωση και αυτό μας γλιτώνει για τα όποια σχέδια είχε το καθεστώς για να γαντζωθεί πραξικοπηματικά  στην κυβέρνηση, με το οποίο τραγικό κόστος για όλους μας! Είναι ικανοί για όλα όπως δείχνουν τα πράγματα.

Το οπλοστάσιο λάσπης της λατινοαμερικάνικης αριστεράς του Τσίπρα και θαυμαστών του Μαδούρο δεν έχει άλλα όπλα στο οπλοστάσιο τους και οδεύει πρός το τέλος τους με την χειρότερη εντύπωση για τους Έλληνες πολίτες που θα φωνάζουν από εδώ και πέρα Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Süddeutsche Zeitung κατά Τσίπρα: Απομυθοποιήθηκε, δεν είναι λυτρωτής



Ακόμα ένα σκληρό άρθρο, το δεύτερο σε διάστημα σχεδόν δυο εβδομάδων, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Τον κατηγορεί για επιπολαιότητα και πως κορόιδεψε τον ελληνικό λαό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ορκωμοσία της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφημερίδα του Μονάχου δημοσιεύει πορτραίτο του Έλληνα πρωθυπουργό, που μόνο κολακευτικό δεν είναι για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο περιπετειώδης συνασπισμός του Τσίπρα με το κόμμα των δεξιών λαϊκιστών ΑΝΕΛ δεν διαθέτει παρά ισχνή πλειοψηφία τριών εδρών στο κοινοβούλιο. Όμως ο πρωθυπουργός υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, αν και συνήθως όχι με την ταχύτητα που θα επιθυμούσαν στις Βρυξέλλες. Όπου ωστόσο όλοι εκπλήσσονται με την ικανότητα του Τσίπρα να μεταμορφώνεται.

(...) Ο Τσίπρας δεν είναι ένας πολιτικός που έχει κάνει πραγματικά καλό στη χώρα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα. Το 2015, με επιπολαιότητα, είχε βαυκαλίσει τον λαό του με την ιδέα ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση, γι αυτό οι άνθρωποι τον ψήφισαν», τονίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος της Süddeutsche Zeitung εκφράζει επιφυλάξεις για την ικανότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά, αλλά και για την πρόσφατη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Για να καταλήξει ως εξής: «Η αλήθεια είναι ότι, εν μέρει, η πολιτική του πρωθυπουργού Τσίπρα έγινε πιο ειλικρινής. Εν μέρει όμως, απλώς απομυθοποιήθηκε. Ο Τσίπρας δεν είναι λυτρωτής. Δεν είναι καν ένας γνήσιος ανανεωτής. Αλλά, απ΄ότι φαίνεται, είναι απλώς ο καλύτερος που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η πολιτική τάξη στην Ελλάδα».

Πυρά κατά της Ελλάδας

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου φιλοξενεί πολυσέλιδο αφιέρωμα για το μέλλον της Ευρώπης και, σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύει ανάλυση για τις σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ και τις συνέπειες μίας υποθετικής αποχώρησης από την ΕΕ. Όπως επισημαίνει, «από το 1980 μέχρι το 2010 έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα 78 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν μοχλεύσει συνολικά 1,1 τρισεκατομμύριο για την οικονομία» και «κανένα μεγάλο έργο υποδομής των τελευταίων 30 ετών δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς κοινοτική βοήθεια, για να μη μιλήσουμε για τις αγροτικές επιδοτήσεις ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ (που πήρε η Ελλάδα)».

Ωστόσο, επισημαίνεται στο άρθρο, «είναι δευτερεύοντα τα οικονομικά επιχειρήματα στη συζήτηση για την Ευρώπη. Πολύ πιο σημαντικοί θεωρούνται οι πολιτικοί κίνδυνοι ενός Grexit. (…) Επιπλέον, μία έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μάλλον παράλογη, σε μία εποχή που όλες οι γειτονικές της χώρες έχουν αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα της πολιτικής τους την ένταξή τους στην ΕΕ».





Πηγή: Deutsche Welle, newsit.gr


Νέα Δημοκρατία για το πόρισμα φωτιά της atticabank : Βαρύτατες οι ευθύνες του κ. Τσίπρα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Παππά - Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη  στον ελληνικό λαό.

Το πόρισμα – καταπέλτης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας.

Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων, αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής.

Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν.

Οι ευθύνες για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες.

Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δεν μπορεί πλέον ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό - καναλάρχη κ. Παππά».


Βίντεο: Μαθητής αρνείται να δώσει το χέρι στον Τσίπρα και του γυρνά την πλάτη



Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια - Δείτε μετά το 50ο δευτερόλεπτο τι συνέβη...

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια, στο πλαίσιο της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ενώ πριν λίγα 24ωρα μία μαθήτρια λιποθύμισε από συγκίνηση όταν αντίκρισε τον Αλέξη Τσίπρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μαθητής δεν έδωσε το χέρι του στον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αρνητικά το κεφάλι του και γυρνώντας την πλάτη του επιδεικτικά, ενώ το βλέμμα αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του ήταν εμφανές.

Ακολούθησε ομιλία, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαινόταν να αισθάνεται και ιδιαίτερα άνετα, καθώς κουνιόταν συνεχώς, τον ενοχλούσαν τα... ρούχα του και χαμογελούσε αμήχανα.

Δείτε το βίντεο από την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια...




Πηγή : protothema.gr


Επικίνδυνος και ανιστόρητος ο Νίκος Φίλης



Αυτή την φορά η επίθεση στον Νίκο Φίλη ήρθε από τα Καλάβρυτα που τον χαρακτηρίζoυν επικίνδυνο και ανιστόρητο.

Σύμφωνα με το tempo24.gr το κείμενο διαμαρτυρίας έχει ως εξής :

Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο και το διαδίκτυο τις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη για την θέση της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Επειδή τα Καλάβρυτα, όπως πιθανώς να γνωρίζει ο κ. Φίλης, δοκίμασαν την ναζιστική θηριωδία κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τον ενημερώνουμε ότι στις 13 Δεκεμβρίου 1943 ο πρώτος που οδηγήθηκε στον τόπο εκτελέσεως ήταν ο Ιερέας της Εκκλησίας των Καλαβρύτων, ενώ εκτελέστηκαν όλοι οι μοναχοί της Ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, της Ιεράς μονής Αγίας Λαύρας καθώς και μοναχοί πολλών μονών της επαρχίας Καλαβρύτων επειδή υποστήριζαν και φιλοξενούσαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Επιπλέον, όλες οι μονές περί τα Καλάβρυτα πυρπολήθηκαν από τους ναζί, όπως και δεκάδες μονές και εκκλησίες ανά την Ελλάδα.

Ως απόγονοι Καλαβρυτινών της ηρωϊκής περιόδου της κατοχής και της εθνικής αντίστασης διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις πρωτοφανείς, επικίνδυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη και τον καλούμε να τις ανασκευάσει άμεσα.

Υπογράφουν: Ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Δημήτριος Βαρβιτσιώτης Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτήριος Τσενές H Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόφου Πάτρας κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πειραιά Αθανάσιος Χρονόπουλος Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών ‘Ο Μελάμπους’ Γεώργιος Ν Ζωγράφος Ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Καλαβρυτινών Φιλιωτών "Ο Άγιος Βλάσσιος" Γεώργιος Μητρόπουλος Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών Δροβολοβιτών Δεσινιωτών, Κωσταντίνος Νικολόπουλος Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας Νικόλαος Ραζής Ο Πρόεδρος του συλλόγου Λυκούριας Σωκράτης Μούσιος Ο Εκδότης της "ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" Πάνος Τσαπάρας Ο Εκδότης του "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" Νίκος Κυριαζής". 


#perouka_gate: Το ΑΠΕ δημοσιεύει την αναφορά του NYPD! Δεν υπάρχει αναφορά για σύλληψη - Άγνωστη ακόμη η ταυτότητα του συντάκτη



Το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ με νέο του τηλεγράφημα, ως απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζητούσε να μάθει ποιος ήταν ο συντάκτης του επίμαχου τηλεγραφήματος, δημοσιεύει απόσπασμα της αναφοράς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σχετικά με το περιστατικό που είναι πια γνωστό ως... #perouka_gate.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ:

"Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύει την αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (ΝΥPD) για τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους που κατηγορήθηκαν πως παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στην Νέα Υόρκη. Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό, στηρίχτηκε σε αυτήν την αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας.

Η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που συνοδεύεται και από φωτογραφίες των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων, ("με τη θέλησή τους", μάλιστα, όπως τονίζεται), σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων:

Όνομα: Αθανάσιος Δημάδης

Όνομα: Δημήτριος Σουλτογιάννης "

(σ.σ: Στην αναφορά καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους)

"Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.

Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλογουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να «πιάσουν» τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης…

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας, που ήταν και η πηγή του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη.

Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ".

Το ερώτημα

Εδώ πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε πως δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το επίμαχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ με το οποίο γίνονταν αρχικά γνωστή η είδηση κι αυτό διότι σε εκείνο το τηλεγράφημα γινόταν σαφές πως οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, κάτι το οποίο οι ίδιοι διαψεύδουν κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή.

Στο σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, λοιπόν, φαίνεται πως η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης κάνει λόγο για "προφορικές επιπλήξεις" και όχι για σύλληψη...




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Ο Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσε το «γάντι» που έριξε ο Ανδρέας Ξανθός για τις ΜΚΟ



Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τέως υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός εξέδωσε Δελτίο Τύπου για ένα θέμα, στην προκειμένη περίπτωση τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ της ψυχικής υγείας, μετά από κάποια δημοσιεύματα, όταν μόλις πριν από δύο ημέρες δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε δική μου ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα».

Και συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης στην απάντησή του στον νυν υπουργό Υγείας: "Αν και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά όταν οριστεί εκ νέου η ημερομηνία συζήτησης της ερώτησής  μου, για το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου θέλω αφενός να τον ευχαριστήσω που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υφίσταται θέμα με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ της ψυχικής υγείας, αφετέρου να επισημάνω σημείο προς σημείο τα εξής:

«Το 2013 καθιερώθηκε ένα πολύπλοκο σύστημα κοστολόγησης-χρηματοδότησης της λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των ΑμΚΕ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται μη ισοσκελισμένοι απολογισμοί».

Χαιρόμαστε που από το 2013 αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ισχύ ενός συστήματος κοστολόγησης που βασίζεται, όχι σε ότι δαπάνες δηλώσουν οι ΜΚΟ, αλλά σε πόσους ασθενείς πραγματικά εξυπηρετούν την ημέρα και αυτοί να πληρώνονται.

Το υπουργείο Υγείας μέχρι το 2013 πλήρωνε βάσει δαπανών που δηλώνονταν μέσω συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις ΜΚΟ. Το Υπουργείο πλήρωνε δηλαδή δαπάνες χωρίς στην ουσία να έχει ζητήσει και ελέγξει τα τιμολόγια, πολλώ δε μάλλον να ελέγχει αυτά τα τιμολόγια σε τι αγορές αντιστοιχούσαν  (διαπιστώθηκαν από ελέγχους να έχουν αγοραστεί για χάρη της υγείας των ασθενών κοστούμια Armani, χαβιάρι, αυτοκίνητα και άλλα που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη). Το σημαντικότερο δε ήταν ότι η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας δεν γνώριζε αυτές οι δαπάνες σε πόσους ασθενείς αντιστοιχούσαν, καθώς και ποιοι εξυπηρετούνταν ειδικά στις ημερήσιες μονάδες (που δεν είναι στεγαστικές).

Όταν το 2013, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ζητήθηκαν στοιχεία για το πόσοι και ποιοι εξυπηρετούνται από ημερήσιες μονάδες ψυχικής υγείας, η αρμόδια Διεύθυνση δεν γνώριζε με ακρίβεια πόσοι είναι, οι ΜΚΟ δεν έστελναν στοιχεία που να μπορούν να ταυτοποιηθούν, δηλαδή αν ήταν πραγματικά ή όχι τα στοιχεία, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου δηλώθηκαν ελάχιστοι ασθενείς να εξυπηρετούνται, την ώρα που τα εκατομμύρια που δίνονταν γι’ αυτούς ξεπερνούσαν τα 80 εκατ. ετησίως για όλες τις μονάδες ψυχικής υγείας των ΜΚΟ.

Συνεπώς, ήταν μονόδρομος για εμάς η πληρωμή των μονάδων αυτών ανάλογα με το πόσους ταυτοποιήσιμους ασθενείς εξυπηρετούσαν. Κάτι που ορθώς στην ουσία, είχε ζητήσει και η Ε.Ε. προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας με επιπλέον 105 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015.

Γιατί να ισχύει στα νοσοκομεία μας και στις ιδιωτικές κλινικές η πληρωμή βάσει ασθενούς που εξυπηρετείται και να μην ισχύει το ίδιο και για τις ΜΚΟ της ψυχικής υγείας;

«Η αρμόδια Δ/νση Ψυχικής Υγείας αποδυναμώθηκε από έμπειρα στελέχη»

Πείτε μας πόσοι υπάλληλοι υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας επί ΝΔ και πόσοι σήμερα μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι ότι οι υπάλληλοι ήταν επί των ημερών μας 15 και σήμερα για τον έλεγχο των ΜΚΟ είναι 2 και ένας τμηματάρχης. Πότε αποδυναμώθηκε η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και γιατί έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν αύξησε ο σημερινός Υπουργός τα στελέχη της αρμόδιας για τις ΜΚΟ Διεύθυνσης, μήπως για να μην μπορεί να ελεγχθεί τίποτε;

Επί των ημερών μας και σημαντικός αριθμός στελεχών υπήρχε στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και ελέγχους ασκήσαμε και στον Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν τα ευρήματα που προέκυψαν από αυτό, το «πολύπλοκο» όπως αναφέρεται σύστημα χρηματοδότησης. Μάλιστα αυτές τις ημέρες αναμένεται το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

«Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας κατανέμει στις ΑμΚΕ την κρατική χρηματοδότηση με την ίδια ποσοστιαία αναλογία των προηγούμενων  χρόνων, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο νέος αξιόπιστος μηχανισμός κοστολόγησης και αποτύπωσης των λειτουργικών αναγκών κάθε φορέα»

Γιατί ενάμιση και πλέον χρόνο το Υπουργείο Υγείας πληρώνει με το σύστημα που εισήχθη το 2013 και πληρώνει βάσει των ασθενών, όχι που σήμερα εξυπηρετούν οι ΜΚΟ, αλλά για αυτούς που εξυπηρετούσαν το 2013, το 2014 και 2015; Γιατί αποδέχεται τα στοιχεία αυτά και πληρώνει; Γιατί δεν πληρώνει βάσει των ασθενών που εξυπηρετούνται σήμερα; Ξέρετε τι κάνει; Πληρώνει όλο το 2016 τις ΜΚΟ είτε εξυπηρετούν ασθενείς είτε όχι γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρουν τα στοιχεία των εξυπηρετούμενων ασθενών και θέλουν να πληρώνουν με βάση άλλα κριτήρια… Ο νοών νοείτο!

«Συγκροτήθηκε Επιτροπή προκειμένου να μελετήσει την αναμόρφωση του συστήματος κοστολόγησης-χρηματοδότησης με στόχο να καταβάλλονται οι δαπάνες για προεπιλεγμένο και προσυμφωνημένο έργο-παροχή από κάθε φορέα»

Στήσατε μια επιτροπή «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι πολλές απορίες γεννά η επιλογή των μελών της ομάδας εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. 

Από τα οκτώ μέλη, τα τρία έχουν άμεση σχέση με ΜΚΟ. Δηλαδή τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίζουν για τους κανόνες του παιχνιδιού, δηλαδή τα κριτήρια, τα ποσά αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα πληρώνονται οι ίδιοι για τη συμμετοχή τους σε ΜΚΟ. Ειδικότερα την επιτροπή αποτελούν ο κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) η οποία μόνο για το 2015 λαμβάνει 1.207.295 ευρώ, η κυρία Μαρία Τζιαφέρη Παπαθανασίου, υπεύθυνη της Δομής «Σύνθεση - Εταιρεία Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης» με δηλωθείσες δαπάνες για το ίδιο έτος ύψους 1.207.295 ευρώ και ο κ. Δημήτρης Χονδρός, υπεύθυνος της Δομής «Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής» (ΕΠΙΨΥ) ο οποίος αξιώνει 992.696 ευρώ  ποσό που αντιστοιχεί στις δηλωθείσες δαπάνες του 2015. Ως μέλη της επιτροπής έχουν τοποθετηθεί ακόμη ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Υφαντής –   συνάδελφος κατά τύχη στην ίδια Ψυχιατρική Κλινική του ιδίου Πανεπιστημίου με τον Βουλευτή κ. Χρήστο Μαντά που είναι ιδρυτικό μέλος ΜΚΟ ψυχικής υγείας - ο οποίος είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, αλλά και η κυρία Αθανασία Λύτρα, Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες  δημοσιεύματος είναι ανιψιά του κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος επίσης κατά τύχη ήταν επί χρόνια Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» επί ΠΑΣΟΚ (2001-2004).

Τα υπόλοιπα – και είναι πολλά ακόμη - περιμένω τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να τα συζητήσουμε στη Βουλή των Ελλήνων, όταν αποφασίσει να σεβαστεί τις θεσμικές διαδικασίες.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Αποκάλυψη - σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή!



Σχεδόν βέβαιος για τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ όσο ήταν εν ζωή, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο ειδικός επιστήμονας εμφανίστηκε κατά 95% πεπεισμένος, καθώς - όπως είπε στο δικαστήριο - το κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα ήταν γεμάτο διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος.

Σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το βρασμό του πτώματος της 4χρονης, μετά τον τεμαχισμό, ανέφερε: «Στα 26 χρόνια που είμαι στην Ιατροδικαστική, βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει! Πρέπει να βρεθεί μιας γεννεσιουργός αιτία της ψυχικής δράσης του κατηγορουμένου».

Πρόεδρος: «Έχετε πει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ημερομηνία και αιτία θανάτου της Άννυ σε έγγραφο σας προς την ανακρίτρια. Αν σε ένα θύμα που είναι ζωντανό και επιχειρηθεί τεμαχισμός, αν γίνει ένεση αναισθησίας θα εκτιναχθεί πάλι το αίμα»;

Μάρτυρας: «Ναι, κύριε Πρόεδρε. Μπορεί ναι μεν να πέφτει η πίεση, αλλά το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες όταν αυτός ο άνθρωπος είναι εν ζωή. Είναι μεγάλες οι πιθανότητες να είναι εν ζωή όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες, ενώ, όταν ο νεκρός τεμαχίζεται μετά θάνατον, θα υπάρξει εκροή αίματος, δεν θα εκτιναχθεί».

Πρόεδρος: «Εσείς, τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία της υπόθεσης»;

Μάρτυρας: «Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή. Πέραν του 95% πιθανολογώ ότι ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή».

Πρόεδρος: «Αν τεμαχισμός έγινε λίγα λεπτά μετά το θάνατο, θα υπήρξε πάλι πίεση»;

Μάρτυρας: «Όχι! Κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού δε θα μπορούσε να φωνάξει το παιδί».

Ο κ. Καρακούκης τόνισε, μάλιστα, στην κατάθεσή του πως όταν πρόκειται για ένα παιδάκι σε τόσο μικρή ηλικία, ο τεμαχισμός δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Περίπου μία με μιάμιση.

Εισαγγελέας: «Ο τεμαχισμός σε ποσό χρόνο τελείτε; Γίνεται με απλό μαχαίρι»;

Μάρτυρας: «Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος από ό,τι φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα παιδάκι είναι πολύ πιο εύκολος. Σε έναν μεγάλο άνθρωπο θα υπήρχαν και τραύματα άμυνας. Για ένα παιδάκι τριών ετών, άντε να είναι μια ώρα, μιάμιση, γιατί ήταν μικρό το παιδάκι. Σε περίπτωση αποκεφαλισμού δε θα υπήρχε τόσο πολύ αίμα».

Το πρόσωπο μυστήριο

Τα ευρήματα τα οποία τοποθετούν τον Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστό ως Νικολάι, στο διαμέρισμα τις ημέρες που πιθανολογείται ότι έλαβε χώρα η  δολοφονία της 4χρόνης Άννυ, απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την ανατριχιαστική  υπόθεση. 

Αν και έγινε προσπάθεια καθαρισμού, βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο υπόγειο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, όπως εξήγησε ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος θανάτου της Άννυ αλλά και οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα. 

Ωστόσο, από τα ευρήματα που εξέτασαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκύπτει η ύπαρξη γενετικού υλικού αλλά και αίματος του Νικολάι. Μάλιστα, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εντοπιστεί γενετικό υλικό κάποιου σε ένα χώρο όταν είναι από τους τελευταίους χρήστες του.

Πρόεδρος: «Τι συμπέρασμα μπορείτε να βγάλετε από τα στοιχεία που εστάλησαν στην υπηρεσία σας; Ως προς τις συνθήκες τεμαχισμού»;

Μάρτυρας: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, από το DNA αυτό δεν προκύπτει. Μπορεί να συνεισφέρει στο ποιοι ήταν στο σπίτι, ποιοι είχαν αφήσει γενετικό υλικό. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ωστόσο χρονικά πότε συνέβη αυτό».

Πρόεδρος: «Για μια κηλίδα στο σοβατεπί όπου βρέθηκε DNA της Άννυ, του Νικολάι και τρίτου άγνωστου προσώπου, τι συμπέρασμα βγάζετε»; 

Μάρτυρας: «Έχουμε ανιχνεύσει εκεί κηλίδα λανθάνοντος αίματος. Στο συγκεκριμένο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι κύριος δότης είχε δώσει λανθάνον αίμα. Για τα λοιπά βιολογικά υλικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους ήταν. Θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, από αφή ή δικό του αίμα άλλης συγκέντρωσης». 

Για το γεννητικό υλικό του Νικολάι στις χειρολαβές της πόρτας του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της Μιχάηλ Βόδα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι λανθάνον αίμα του κατηγορουμένου. Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα βρέθηκε και κομμάτι από το νύχι του.

Πρόεδρος: «Δηλαδή  από τα ευρήματα προκύπτει ότι στο διαμέρισμα έχει βρεθεί και αίμα του τέταρτου κατηγορουμένου»;

Μάρτυρας: «Ναι, οι ενδείξεις αυτό δείχνουν» 

Πρόεδρος: «Ο καθαρισμός εξαφάνισε στοιχεία δραστών»; 

Μάρτυρας: «Σίγουρα σε κάποια σημεία η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς».

Η κατάθεση της κας Τάνια...

Η ένταση στο ακροατήριο κορυφώθηκε με την κατάθεση της κυρίας "Τάνια" ( Στογιάκα Μίντσεβα), η οποία φέρεται να φιλοξένησε τον Νικολάι τις επίμαχες ημερομηνίες που  διαπράχθηκε η αποτρόπαια δολοφονία. 

«Μέχρι τώρα δεν ήξερα τίποτα, αλλά, ήρθε και με βρήκε ο δικηγόρος της μητέρας της μικρής. Από τις 9 μέχρι 13 Απριλίου 2015 με είχε παρακαλέσει η μάνα του Νικολάι να τον φιλοξενήσω, σε σπίτι στην οδό Αχαρνών το οποίο νοίκιαζα σε μία Βουλγάρα, η οποία εκείνη την περίοδο έλειπε». 

Η μάρτυρας μάλιστα υποστήριξε πως ο Νικολάι της ζήτησε δουλειά και του βρήκε.

Η κυρία «Τάνια» κατέθεσε στο Δικαστηρίου πως στις 9 Απριλίου 2015 έδειξε το διαμέρισμα στον Νικολάι και του έδωσε κλειδιά. Επιπλέον, υποστήριξε πως εκείνο το διάστημα έμεινε εκεί ακόμα ένας συμπατριώτης της. Η κατάθεση της πάντως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και την έδρα, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε τη σύλληψη της για το αδίκημα της ψευδορκίας. 

Πρόεδρος: «Πως το θυμάστε»;

Μάρτυρας: «Το είχα γράψει σε ένα χαρτί και το θυμάμαι».

Πρόεδρος: «Σας πήρε μια άγνωστη και σας είπε να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχθήκατε»; 

Μάρτυρας: «Το δέχθηκα τι να κάνω; Εγώ του βρήκα δουλειά και από ότι ξέρω είχε πάει».

Πρόεδρος: «Σας ζήτησε η μάνα του για συγκεκριμένο διάστημα»; 

Μάρτυρας: «Μου είχε πει  για τέσσερις, πέντε μέρες. Το λόγο δεν τον ξέρω που μου ζήτησε να τον φιλοξενήσω, ούτε που έμενε πριν και τι έκανε. Αυτό είχε συμβεί και με άλλους συμπατριώτες μου».

Η μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που φέρεται να είχε φιλοξενήσει τον Νικολάι, με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου σχετικά με το ακριβές διάστημα που τον φιλοξένησε. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά είπε ότι τον είχε φιλοξενήσει από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου, στη συνέχεια υποστήριξε πως είχε πάει στο Λουτράκι στις 11 και 12 Απριλίου 2015 και όταν επέστρεψε - στις 12 Απριλίου το απόγευμα – εκείνος είχε φύγει. 

Πρόεδρος: «Πότε επιστρέψατε από Λουτράκι»; 

Μάρτυρας: 11-12 Απριλίου πήγα στο Λουτράκι και γύρισα την Κυριακή του Πάσχα και δεν ήταν εκεί».

Πρόεδρος: «Αρχικά μας είπατε ότι τον φιλοξενήσατε 9 με 13 και τώρας λέτε ότι είχε φύγει στις 12; Για θυμηθείτε παρακαλώ»!

Μάρτυρας: «Εγώ ξέρω ότι γύρισα μεσημέρι του Πάσχα και μπορεί το απόγευμα να είχα πάει στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών. Ο άλλος που έμενε εκεί είπε ότι ήρθε και έφυγε (σ.σ. ο Νικολάι).  Τώρα ο άλλος που έμενε εκεί είναι στη Βουλγαρία». 

Πρόεδρος: «Έμενε όλες τις ημέρες σπίτι ή έφευγε»; 

Μάρτυρας: «Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι έμενε».

Πρόεδρος: «Μάθατε αν έμενε όλες τις ώρες »;

Μάρτυρας: «Δεν ξέρω. Αν είχε φέρει κι άλλους θα μου το είχαν πει. Μετά εξαφανίστηκε και εγώ πριν από δέκα μέρες έμαθα ότι είναι κρατούμενος». 

Εισαγγελέας: «Σας πλήρωσε»;

Μάρτυρας: «Δεν του ζήτησα εγώ λεφτά αλλά εκείνος μου έδωσε 10 ευρώ».

Σε ερωτήσεις του Σταύρου Γεωργίου, στον οποίο είπε αρχικά ότι δεν γνώριζε τον Νικολάι, η μάρτυρας υποστήριξε ότι της έδειξε την φωτογραφία του από το κινητό και δεν τον αναγνώρισε ωστόσο μετά είδε φωτογραφίες του στο Ίντερνετ και κατάλαβε ότι ήταν αυτός.

Γεωργίου: «Μου είπατε ότι θα ψάξω τα κιτάπια μου»;

Μάρτυρας: «Δε σας είπα έτσι»!

Σε αυτό το σημείο ο κ. Γεωργίου ζήτησε να κρατηθεί ως ύποπτη ψευδορκίας μέχρι να ανατραπούν οι εις βάρος της υπόνοιες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ η εισαγγελέας υπέβαλε επίσης αίτημα για τη σύλληψη της.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.




Πηγή : newsbomb.gr


Ντόρα: Η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη φυγή



Για επιβεβαίωση της θέσης της ΝΔ ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε κι έγινε μόνον για το θεαθήναι» έκανε λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, η  Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη φυγή, αφού από εκεί που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα πάρει χρήματα από το διαγωνισμό για τις άδειες και θα τα μοιράσει στους κοινωνικά αδύνατους, τελικώς ο κ. Παππάς είπε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια.»

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε γραφικά τα όσα ακούστηκαν στην Ολομέλεια «για πάταξη της διαπλοκής», προσθέτοντας πως η ουσία της υπόθεσης είναι ότι «σήμερα άδειες δεν υπάρχουν».



Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού στο Σάρλοτ



Καρέ καρέ καταγράφηκε από την σύζυγό του ο θανάσιμος τραυματισμός του Κιθ Σκοτ από αστυνομικό, στο Σάρλοτ της βόρειας Καρολίνα (Video).

Η οικογένεια του Κιθ Σκοτ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή του θανατηφόρου τραυματισμού του από τους αστυνομικούς που τον είχαν περικυκλώσει.

Στο βίντεο διακρίνονται καθαρά δυο περιπολικά τα οποία έχουν σταματήσει στο σημείο με τους αστυνομικούς να φωνάζουν στο θύμα να πετάξει το όπλο του και τη σύζυγό του, η οποία εκείνη τη στιγμή καταγράφει το συμβάν να φωνάζει ότι δεν είναι οπλισμένος.



Μάλιστα, η γειτόνισσα του Σκοτ δήλωσε στο AFP πως το όπλο είναι "ψέμα", υποστηρίζοντας πως "Αφαίρεσαν το βιβλίο και το αντικατέστησαν με ένα περίστροφο. Ο άνδρας αυτός καθόταν εδώ κάθε μέρα περιμένοντας το σχολικό λεωφορείο του γιου του", είπε.

"Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!" λέει η γυναίκα στους αστυνομικούς που τον καλούν να "πετάξει το όπλο του". Στη συνέχεια ακούγονται περίπου έξι πυροβολισμοί και εκείνη ουρλιάζει: "Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει".

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο Σκοτ κρατούσε όπλο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, ο Κερ Πάτνεϊ, έχει δηλώσει ότι το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στηρίζει την εκδοχή τους. Ωστόσο, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις εικόνες επειδή κάτι τέτοιο "θα ζημίωνε την έρευνα".

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται επί σειρά ημερών, μετατρέποντας τους δρόμους της πόλης σε πεδίο μάχης.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δυνάμεις της εθνοφυλακής και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε αυτή, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση της τάξης, στο πλευρό της τοπικής αστυνομίας, παράλληλα επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.



Εύη Κιόρρι
Πηγή: nytimes, news247.gr



Μείωση συντάξεων, αφορολογήτου ζητεί το ΔΝΤ



Ενα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο θα περιλαμβάνει μειώσεις στις υφιστάμενες συντάξεις, μειώσεις στο αφορολόγητο όριο και γενικότερα στις φοροαπαλλαγές, μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων, προβλέπει η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα, ενώ το Ταμείο επιμένει στην ανάγκη σημαντικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, κ. Ντέλια Βελκουλέσκου, παρουσίασε χθες τα συμπεράσματα της ξεχωριστής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χώρα που συντάσσεται στο πλαίσιο του άρθρου 4 του Ταμείου (ανεξάρτητα από την αξιολόγηση του προγράμματος) και όπως δήλωσε «δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα, αλλά λιγότερη».

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που συμμετείχε και η «Κ», η κ. Βελκουλέσκου επισήμανε πως οι αλλαγές στις εφαρμοζόμενες πολιτικές θα πρέπει να έχουν δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν περιλαμβάνουν απώλειες και ειδικά για όσους λαμβάνουν σήμερα συντάξεις. Κατά το Ταμείο θα πρέπει οι υφιστάμενες συντάξεις να μειωθούν και να υπολογίζονται όπως οι νέες συντάξεις. Επί της ουσίας, το ΔΝΤ προτείνει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν οι σημερινοί συνταξιούχοι.

Για το ΔΝΤ και την κ. Βελκουλέσκου, το βάρος της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος «έπεσε σε αυτούς που δουλεύουν σήμερα και είδαν τους φόρους τους να αυξάνονται και τις μελλοντικές τους συντάξεις να μειώνονται», σε αντίθεση με τους τωρινούς συνταξιούχους που το βάρος της μεταρρύθμισης ήταν πολύ μικρότερο. Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από τις εν λόγω μειώσεις θα χρησιμοποιηθούν «προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για απαραίτητες κοινωνικές δαπάνες που θα προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες και θα παρέχουν απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες», κατά το ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες αλλαγές «βασίζονται κατά πολύ στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών, η οποία δημιουργεί αντικίνητρα στην εργασία στην επίσημη οικονομία». Κάνει, δε, λόγο για την ύπαρξη γενναιόδωρων φοροαπαλλαγών στην Ελλάδα, που επιτρέπουν άνω του 50% του πληθυσμού να εξαιρείται από τη φορολογία εισοδήματος (σε σύγκριση με το 8% της Ευρωζώνης). Ετσι, για τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, προτείνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών (και των συντελεστών στις ασφαλιστικές εισφορές), τη μείωση των φοροαπαλλαγών επί του εισοδήματος και την εξάλειψη των υπόλοιπων φοροαπαλλαγών που ωφελούν τους πλουσίους. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να υιοθετεί ρυθμίσεις οφειλών.

Εργασιακές σχέσεις

Για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το Ταμείο τηρεί μια πιο ήπια θέση σε σχέση με παλαιότερα. Ζητεί να μην ανατραπεί καμία από τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει και καλεί οι νέες παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις να κινούνται στο πλαίσιο των βέλτιστων πρακτικών διεθνώς. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι πλέον θα πρέπει να γίνουν πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στους τομείς της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της ενίσχυσης του ανταγωνισμού και της διευκόλυνσης παροχής αδειών για επενδύσεις και για ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τις παραπάνω προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά». Συμπλήρωνε, δε, πως «υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης».

Σχετικά με τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι μη βιώσιμο και ότι απαιτείται «περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που εξετάζεται και η οποία πρέπει να υπολογιστεί βάσει ρεαλιστικών παραδοχών σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να δημιουργήσει βιώσιμα πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Μη «ρεαλιστικός» στόχος

Επαναδιατυπώνει, μάλιστα, την εκτίμησή του ότι η επίτευξη και η διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για πολλές δεκαετίες παραμένουν μη «ρεαλιστικός» στόχος. Ειδικά αν υπολογιστεί ότι τα ποσοστά ανεργίας θα παραμείνουν «διψήφια μέχρι τα μέσα του αιώνα». Πάντως, για τη θέση του ΔΝΤ στο θέμα του χρέους, το υπουργείο Οικονομικών «καλωσόρισε» την άποψή του.

Οσον αφορά τις προβλέψεις του Ταμείου για την ανάπτυξη, η κ. Βελκουλέσκου τόνισε ότι θα παραμείνει στάσιμη και φέτος και αναμένουν ανάπτυξη από του χρόνου «μόνο αν έχουν εφαρμοστεί οι μεταρρυθμίσεις».
Παρά τις διαφωνίες που διατυπώνει το ΔΝΤ για το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής –πρώτη φορά κατά τα χρόνια των μνημονίων με τέτοια ένταση διατυπώνονται οι διαφωνίες του– η κ. Βελκουλέσκου δήλωσε χθες, πως το Ταμείο συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένουν να δουν και τα δύο μέρη της συμφωνίας, δηλαδή και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απομείωση του ελληνικού χρέους για να συνάψουν νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα. «Ακόμα βρισκόμαστε σε συζητήσεις και στα δύο θέματα», όπως είπε.




ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
Έντυπη Καθημερινή