Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο πολίτης δεν έχει να πληρώσει και η κυβέρνηση ανίκανη κάνεις πως δεν καταλαβαίνει





Όταν ενάμιση χρόνο η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, κοιτάς πώς θα πάρεις τα πάντα από τους Έλληνες φορολογούμενους για να δώσεις τα χρέη που υποσχέθηκες ότι μπορείς και είσαι ικανός να δώσεις στους εταίρους.

Ενάμισυ εκατομύριο  φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις από την Εφορία για χρέη που ξεπερνούν τα 500 ευρώ, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη πρός το Δημόσιο.

Ή κυβέρηνση ανίκανη να προσφέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στον τόπο έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ κατασχέσεων, δεσμεύσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων σε 755.806 φορολογούμενους .Πρόκειται για το 50%  των φορολογουμένων στους οποίους οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

 4.003.372 φορολογούμενοι έχουν χρέη στην εφορία και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μόλις τους έρθει και ο ΕΝΦΙΑ. 

Συνολικά τα χρέη πρός την εφορία φτάνουν σχεδόν τα 90 δισ., σχεδόν το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2016 φτάνουν τα 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 5,956 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι, τον Ιούνιο του 2016 προστέθηκαν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,223 δισ. ευρώ από τα οποία τα 903 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.

Ο πολίτης και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν και η χώρα οδηγείτε στην απόλυτη οικονομική καταστροφή με πάνω από το 50% των οικογενειών να οδηγούνται στην πτώχευση.



Τι σχέση έχει η φόνισσα στο Κορωπί με την «Τίγρη του Κορωπίου» που έκαψε ζωντανό τον άνδρα της


Η δραματική εξέλιξη που πήρε η οικογενειακή αντιδικία στο Κορωπί, οδήγησε σε ένα άγριο έγκλημα πάθους. Θύμα της άγριας δολοφονίας με πολλαπλά χτυπήματα από κουζινομάχαιρο, ήταν η 35χρονη Θ.Π., μητέρα δύο ανήλικων αγοριών, 11 και 13 ετών αντίστοιχα. 

Η γυναίκα που την σκότωσε ήταν η 26χρονη Ν.Π., η οποία ήταν η νυν σύντροφος του πρώην συζύγου του θύματος με τον οποίο η 35χρονη βρισκόταν επί σειρά ετών σε διάσταση. Ο σύζυγος είχε αφήσει την γυναίκα του και τα παιδιά του και ζούσε με την 26χρονη και έκτοτε είχε ξεσπάσει ένας ανηλεής πόλεμος με εξυβρίσεις, απειλές και βροχή αλληλομηνύσεων μεταξύ των δύο γυναικών που συχνά τσακώνονταν για τον άντρα που και οι δύο διεκδικούσαν. 

Ο 41χρονος ειδοποιήθηκε από γείτονες για το αιματηρό συμβάν, έτρεξε στο σπίτι και την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών η άτυχη γυναίκα κατέληξε. Στη συνέχεια ο άντρας σε κατάσταση αμόκ μπήκε στο σπίτι της 26χρονης και πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πατέρα της και την γυναίκα με την οποία συζούσε.... 

Στο επίκεντρο της τραγωδίας είναι τέσσερα παιδιά, καθώς και οι δύο γυναίκες είχαν αποκτήσει από δύο παιδιά με τον 41χρονο.... 


Η υπόθεση παίρνει μυθιστορηματικές  διαστάσεις μετά την κατάθεση του δράστη της διπλής επίθεσης ότι η 26χρονη σύντροφός του, είναι εγγονή μιας διάσημης φόνισσας της δεκαετίας του ’60.  

Η γιαγιά της δράστιδας, φέρεται να ήταν η Ελένη Παπαϊωάννου, επονομαζόμενη και «Τίγρης του Κορωπίου» η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν τον Οκτώβριο του 1963 έκαψε ζωντανό το σύζυγό της. Και οι δύο γυναίκες είχαν την ίδια σχεδόν ηλικία, είχαν δύο παιδιά και η αιματηρή κατάληξη των οικογενειακών υποθέσεων είχαν ερωτικό περιεχόμενο. 

Ποια είναι η Τίγρης του Κορωπίου 

Στις 23 Οκτωβρίου του 1963, ώρα 10 το βράδυ, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου κοιμόταν στο σπίτι του, καλυμμένος με μια κουβέρτα. Η σύζυγός του Ελένη, περπατούσε στις μύτες των ποδιών της για να μην τον ξυπνήσει και σιγά σιγά, έκλεισε όλα τα παράθυρα και κλείδωσε τις πόρτες του σπιτιού. Χωρίς να πει κουβέντα, τον περιέλουσε με βενζίνη και πέταξε πάνω του ένα αναμμένο σπίρτο. 

Ο Παπαϊωάννου τυλίχτηκε στις φλόγες και άρχισε να ουρλιάζει, αλλά η Ελένη πρόλαβε να φύγει απ’ το σπίτι. Οι απόκοσμες κραυγές του ξύπνησαν τον γείτονα, ο οποίος έτρεξε να βοηθήσει. Η πόρτα όμως ήταν κλειδωμένη και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Η Ελένη Παπαϊωάννου είχε ήδη φτάσει στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου, όπου ομολόγησε: “Έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ. Δεν μετανοώ”. Όταν οι αρχές άνοιξαν τις πόρτες του σπιτιού, βρήκαν το απανθρακωμένο χέρι του Παπαϊωάννου γαντζωμένο στο χερούλι του παραθύρου.... 

Η Ελένη Παπαϊωάννου ήταν 27 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Ο σύζυγός της υποπτευόταν ότι διατηρούσε σχέσεις με άλλο άνδρα, στον οποίο είχε επιτεθεί και του έκανε μήνυση.... 


Η Ελένη Παπαϊωάννου ήταν 27 χρόνων και μητέρα δύο παιδιών, όταν αποφάσισε να σκοτώσει τον άντρα της. Πριν από λίγο καιρό, το θύμα είχε επιτεθεί σε έναν άλλο άντρα, εν ονόματι Βασιλείου, που πίστευε ότι ήταν ο εραστής της γυναίκας του. 

Το δικαστήριο έστειλε κλήση στο σπίτι τους καλώντας τον σε δίκη, αλλά η Παπαϊωάννου την έκρυψε και ο άντρας της δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η δίκη πραγματοποιήθηκε ερήμην του και καταδικάστηκε σε 20 μέρες φυλάκιση.... 

Την ημέρα που το θύμα έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελένη αγόρασε τρία μπιτόνια βενζίνης από το παντοπωλείο. Το απόγευμα έστειλε την μικρή τους κόρη για να πάρει άλλα δύο και το βράδυ, πήγε τα παιδιά στο σπίτι της μητέρας της και τα άφησε εκεί. 

Δεν ήθελε να δουν τον πατέρα τους να καίγεται ζωντανός. Η δίκη της Παπαϊωάννου Οι καταθέσεις των μαρτύρων περιέγραφαν δύο πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Ο αδελφός του Παναγιώτη Παπαϊωάννου και η σύζυγός του, κατέθεσαν ότι η Ελένη ήταν μία ανήθικη γυναίκα, που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Βασιλείου πριν και μετά το γάμο της. 

Ο άντρας της ντρεπόταν να κυκλοφορήσει στην κοινωνία, γιατί “είχε κέρατα και όλοι τον κορόιδευαν”. Η Ελένη έφευγε απ’ το σπίτι και αναγκαζόταν να μεσολαβήσει η μητέρα της για να γυρίσει πίσω στον άντρα και τα παιδιά της. Το θύμα, σύμφωνα με τον αδελφό του, ουδέποτε χτύπησε ή φώναξε στη γυναίκα του. 

Ήταν ένα υποδειγματικός σύζυγος και στοργικός πατέρας, που ανεχόταν υπομονετικά τις απιστίες της Ελένης. Η εκδοχή της Ελένης Όμως, οι καταθέσεις άλλων μαρτύρων δεν έδιναν την ίδια εικόνα. Ο Παπαϊωάννου ήταν ένας αθεράπευτος γυναικάς, που συνήθιζε να λέει περήφανα ότι “το ξένο είναι πιο γλυκό”. Μεθούσε συχνά και απειλούσε τη γυναίκα του ότι θα τη διώξει απ’ το σπίτι. Η κατάθεση της κατηγορούμενης αποκάλυψε την τραγική της ιστορία. 

Η μητριά της την έστειλε να γίνει υπηρέτρια στο σπίτι του θύματος, όταν ήταν 15 χρονών. Ο Παπαϊωάννου τη βίασε. Τότε τα αδέρφια της τον ανάγκασαν να την παντρευτεί, επειδή την ατίμασε. Απέκτησαν δύο παιδιά για τα οποία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ. Σπαταλούσε όλα του τα χρήματα στο ποτό, ενώ η οικογένειά του πεινούσε. 

Όταν η Ελένη του ζήτησε χρήματα για να αγοράσει γάλα, της είπε να βγει στο πεζοδρόμιο. Όπως  είπε στο δικαστήριο, όταν τόλμησε να ξαναζητήσει λεφτά ο σύζυγός της άρπαξε ένα μαχαίρι και απείλησε να τη σκοτώσει. Δεν του έδωσε την κλήση του δικαστηρίου, γιατί φοβήθηκε ότι ο άντρας της θα γινόταν έξαλλος και θα σκότωνε τον Βασιλείου, με τον οποίο η Παπαϊωάννου δεν είχε ποτέ ερωτική σχέση. 

Ο ίδιος ο Βασιλείου αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη με την κατηγορούμενη. Το θύμα τον είχε δει μια μέρα να μιλάει με την Παπαϊωάννου, έξω από ένα ζαχαροπλαστείο, όπου αντάλλασσαν τυπικούς χαιρετισμούς. Του επιτέθηκε και του έκοψε τη μύτη. Η κατηγορούμενη φοβήθηκε για τη ζωή της, όταν ο σύζυγός της έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου και τον σκότωσε, πριν προλάβει να της κάνει κακό. Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της με τα εξής λόγια:

 “Μετανιώνω για αυτό που έκανα, επειδή δεν έπρεπε να αφαιρέσω τη ζωή ενός ανθρώπου. Αλλά η ζωή μου είχε γίνει μαρτύριο. Τώρα χρωστάω μια ζωή. Πάρτε την. Μόνο γλιτώστε τα παιδιά μου από τα χέρια του κουνιάδου μου”

Οι ένορκοι πίστεψαν την ιστορία της και αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά “του πρότερου έντιμου βίου” της. 

Η “Τίγρης του Κορωπίου” απέφυγε το εκτελεστικό απόσπασμα και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Καθώς τη μετέφεραν στις φυλακές, η Ελένη Παπαϊωάννου χαμογελούσε, γιατί κατάφερε να αποδείξει την κακοποίηση που δεχόταν στα χέρια του συζύγου της.... 



Πηγή : mixanitouxronou.gr





Τυχαία συνέλαβαν στη Σπάρτη τους καταζητούμενους Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη



Ο πρώτος κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» - Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τον Φεβρουάριο του 2014 - Ο δεύτερος ήταν καταζητούμενος εδώ και 10 χρόνια - Είχε επικηρυχθεί το 2009 για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα» - Η αντιτρομοκρατική ενημερώθηκε μετά τη σύλληψή τους από την τοπική αστυνομία

Τύχαια αποδείχθηκε τελικά η σύλληψη των δύο εκ των πλέον καταζητούμενων ανδρών στη Σπάρτη.

Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης έπεσαν στα χέρια ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στους δρόμους της πρωτεύουσας της Λακωνίας.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στη Σπάρτη είδαν ένα Golf χρώματος ασημί να πλησιάζει στο μπλόκο που είχαν στήσει στον περιφερειακό Παλαιολόγου, τον δρόμο που οδηγεί στο Γύθειο, για ναρκωτικά.

Όταν οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, που όπως αποδείχθηκε είχε κλαπεί από την Αττική, είδαν τους αστυνομικούς να κάνουν σήμα, έκαναν αναστροφή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δύο άνδρες τελικά να παρατούν το αυτοκινητό τους στον χώρο των ΚΤΕΛ και να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή χωρίς, όμως, επιτυχία αφού τελικά τους συνέλαβαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ.

Όταν οι αστυνομικοί έλεγξαν τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για το δίδυμο Σακκά-Σεϊσίδη. Ήταν μετά τη σύλληψή τους απο την αστυνομία της Σπάρτης που ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία νωρίτερα διέρρε ότι πέρασε χειροπέδες στους δύο άνδρες μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Ο Σακκάς και ο Σεϊσιδής ήταν για την αντιτρομοκρατική τα δύο κομβικά πρόσωπα στον αντεξουσιαστικό χώρο ότι είχαν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν και ανασυνθέσουν το αντάρτικο πόλης. Έτσι η σύλληψή τους μαζί με αυτής της ακόμα καταζητούμενης Πόλας Ρούπα πρώτη προτεραιότητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επισημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, η οποία απλώς επιβεβαιώνει το συμβάν.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και οι «ληστές με τα μαύρα»

Ο Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Τα ίχνη του Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στο Χαλάνδρι.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλους δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια των αρχών.

Οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ.





Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Πέταξε την πρώην του από παράθυρο του 3ου ορόφου




Σε 29 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο 44χρονος Marlon Bills που πέταξε την πρώην κοπέλα του από παράθυρο του τρίτου ορόφου.

Το θύμα υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και τον αστράγαλο, με τον 44χρονο μετά τη βίαιη πράξη του να προσπαθεί να μαχαιρώσει δύο αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο για να τον συλλάβουν.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης 29 ετών, ο Marlon Bills καλείται να καταβάλει 10.000 λίρες για αποζημίωση στην πρώην φίλη του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 44χρονος δελέασε το θύμα να πάει σπίτι του όπου και την απείλησε με μαχαίρι πριν τελικά την πετάξει από το παράθυρο. Ο Marlon Bills, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Russells Hall και σε άλλα νοσοκομεία πριν τελικά μεταφερθεί σε μονάδα αποκατάστασης στο Shropshire. "Το θύμα είναι τυχερό που είναι ζωντανό. Υπέστη τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή της. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα", σχολίασε ο αστυνομικός Gagy Bedi.



Πηγή: Mirror, newsit.gr


Περισσότερες αφίξεις αλλά το ταμείο είναι μείον στην τουριστική βιομηχανία





Χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιάσουν τη φετινή χρονιά οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας σε σχέση με το 2015, παρά τη θετική εξέλιξη που εμφανίζουν στην αιχμή της σεζόν οι διεθνείς αφίξεις. Παρατηρείται, δηλαδή, το εξής παράδοξο φαινόμενο: Ενώ οι τουρίστες θα είναι περισσότεροι, το ταμείο θα είναι... μείον.

Η χρονιά ξεκίνησε αρνητικά, με το πρώτο εξάμηνο να περνά μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα. Ωστόσο, τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων για τον Ιούλιο κινήθηκαν έντονα ανοδικά, ενώ και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τον τρέχοντα μήνα εμφανίζονται σημαντικά ενισχυμένες. Η εξέλιξη αποδίδεται εν μέρει και στο νέο πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αφίξεων και των ταξιδιωτικών εισπράξεων σε επίπεδο χώρας, τα οικονομικά μεγέθη των τουριστικών επιχειρήσεων τη φετινή σεζόν θα είναι χειρότερα σε σχέση με το 2015.

Συνολικά, ο ΣΕΤΕ υπολογίζει ότι ο τομέας έχει επιβαρυνθεί σε ετήσια βάση με επιπλέον φορολογικές υποχρεώσεις της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, ενώ αν επιβληθεί τελικά από το 2018 και το Τέλος Διανυκτέρευσης θα προστεθεί ένα επιπλέον βάρος της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα νέα φορολογικά βάρη για τον τομέα προκάλεσαν προβλήματα στις επιχειρήσεις με «κόκκινα» και όχι μόνο δάνεια, που αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το ελληνικό Δημόσιο έχει απώλεια ετήσιων εσόδων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από τη μη αντιμετώπιση του ζητήματος της φορολόγησης των «γκρίζων» τουριστικών μισθώσεων σε ακίνητα και από τη μη έκδοση αποδείξεων. Σε ό,τι αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους για τον ελληνικό τουρισμό, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ προσδιορίζει για το έτος 2021 τις διεθνείς αφίξεις στα 34,8 εκατ. από 26,1 εκατ. πέρυσι και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις στα 19,6 εκατ. ευρώ από 14,1 εκατ. ευρώ το 2015. Ο στόχος για τις διανυκτερεύσεις είναι να φθάσουν σε 250 εκατ. από 188 εκατ. πέρυσι. Επίσης, τα έσοδα ανά ταξιδιώτη θα φθάσουν σε 563 ευρώ από 541 ευρώ το 2015 και τα έσοδα ανά διανυκτέρευση σε 78 ευρώ από 75 ευρώ. Πάντως, μέχρι τώρα τα μεγέθη ήταν διαφορετικά. Η δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε στα 580 ευρώ από 590 ευρώ το 2014 και 653 ευρώ το 2013. Από την άλλη, η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση αυξήθηκε κατά 4,6% φθάνοντας στα 74 ευρώ. Ομως, εξηγεί το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, η μείωση στη δαπάνη ανά ταξίδι οφείλεται στην πραγματοποίηση διακοπών μικρότερης διάρκειας από τους ταξιδιώτες και όχι σε χαμηλότερη ημερήσια δαπάνη.

«Εκρηξη» τον Ιούλιο

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης με βάση τη συγκέντρωση των πρώτων αποτελεσμάτων των αφίξεων για τον Ιούλιο στα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου και της Κέρκυρας, όπου καταγράφεται διψήφιο ποσοστό αύξησης, έκανε λόγο για ισχυρό κύμα κρατήσεων τελευταίας στιγμής. Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για τον Ιούλιο οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ανοδικά κινήθηκαν οι αφίξεις απ’ όλες τις βασικές αγορές, όπως είναι η γερμανική, η βρετανική, η γαλλική και η ρωσική. Παράλληλα, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας τον περασμένο μήνα οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 13,5%. Υψηλά ποσοστά αυξήσεων κατέγραψαν οι αφίξεις από την Ιταλία (26,9%), τη Γερμανία (22,2%) και τη Γαλλία (19,6%). Εξάλλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έκανε λόγο για «έκρηξη» τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Ρόδου για τον μήνα Ιούλιο, καθώς καταγράφηκε συνολική αύξηση σε ποσοστό 10,6%, η οποία μεταφράζεται σε 500.000 αφίξεις. Ο περιφερειάρχης απέδωσε τη θετική εξέλιξη στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης των νησιών που εκπόνησε έγκαιρα η περιφέρεια σε συνεργασία με τη Marketing Greece και το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ.

Στο μεταξύ, και τα προσωρινά στοιχεία του Ιουλίου για τις οδικές αφίξεις στη χώρα δείχνουν αύξηση, γεγονός που σύμφωνα με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ προϊδεάζει για θετικότερη συνολική εικόνα στον τουρισμό για το 2016.



Έντυπη Καθημερινή


Στα χέρια της Αστυνομίας Σακκάς και Σεϊσίδης



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από τα ξημερώματα ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

Ο Σακκάς είναι μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" και είχε παραβιάσει ππεριοριστικούς όρους παραμένοντας άφαντος εδώ και καιρό.

Ο δεύτερος, γνωστός ως "Ληστής με τα μαύρα", ήταν επίσης άφαντας εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο συνελήφθησαν στην Σπάρτη και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται ήδη στην περιοχή .



Πηγή : Cnn.gr


Έγκλημα στο Κορωπί: Εκτός εαυτού συνελήφθη ο 41χρονος σύζυγος



Νέα τραγική διάσταση έλαβε η υπόθεση της δολοφονίας 35χρονης από την 26χρονη σύντροφο του εν διαστάσει συζύγου της, στο Κορωπί.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο 41χρονος εν διαστάσει σύζυγος του θύματος μετέβη στο σπίτι του πατέρα της 26χρονης συντρόφου του στο Κορωπί, επί της οδού Αναγνώστου, και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον, με κυνηγετική καραμπίνα, καθώς τον θεωρεί ως υπαίτιο για την τραγική τροπή που πήραν τα πράγματα.

Tα πυρά του 41χρονου δέχτηκε και μία γυναίκα που ήταν στον ίδιο χώρο, η οποία είναι η σύντροφος του πατέρα της 26χρονης.

Το ΕΚΑΒ κάνει λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες από όπλο και για διακομιδή τους στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Μετά το περιστατικό ο 41χρονος συνελήφθη από άνδρες της Αμεσης Δράσης, αφού για αρκετή ώρα περιφερόταν με το αυτοκίνητό του οπλισμένος και ζητούσε να μιλήσει με το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του (απέκτησε δύο με την άτυχη 35χρονη και δύο με την 26χρονη).

Όση ώρα βρισκόταν στο αυτοκίνητο, με τον 41χρονο επικοινώνησε τηλεοπτικός σταθμός και κατά την συνομιλία ο δράστης, σε κατάσταση αμόκ, έριξε τις ευθύνες για το φονικό στον πατέρα της 26χρονης συντρόφου του και δολοφόνο της πρώην συζύγου του.

Η τραγωδία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, όταν η πρώην σύζυγος του 41χρονου έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές της 26χρονης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 26χρονη μετέβη στο Κορωπί, επί της οδού  Πυθαγόρα, στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 35χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 41χρονου. Εκεί οι δύο γυναίκες διαπληκτίστηκαν στην αυλή και η 26χρονη μαχαίρωσε τουλάχιστον πέντε φορές, κυρίως στην ωμοπλάτη, την 35χρονη.

Ο 41χρονος  μετέφερε με το αυτοκίνητό του το θύμα στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, όπου η γυναίκα λίγο αργότερα κατέληξε.

Η 26χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η Αστυνομία αποδίδει το φονικό σε προσωπικές διαφορές των δύο γυναικών. Σύμφωνα  με πληροφορίες, η 26χρονη είχε υπόνοιες-φοβόταν ότι ο 41χρονος  θα ξαναγυρνούσε στην πρώην σύζυγό του.

Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.




Newsroom ΔΟΛ


Τραυματίας υπέκυψε τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση στη Νίκαια




Αντρας που είχε νοσηλευτεί μετά από την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια πριν από τρεις εβδομάδες υπέκυψε την Πέμπτη στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 85.

Ο Πιέρ Χατερμάν, ο οποίος έχασε την γυναίκα του και τον γιο του στην επίθεση, είχε επίσης μια 14χρονη κόρη που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, έγραψε η γαλλική εφημερίδα Nice Matin και άλλα μέσα.

«Ολες μου οι σκέψεις βρίσκονται με την κόρη, την οικογένεια και τους συγγενείς του Πιέρ Χατερμάν, ο οποίος μόλις πέθανε», σημείωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Κυανής Ακτής Κριστιάν Εστροζί, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο δράστης του μακελειού, ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουχλέλ, οδήγησε φορτηγό πάνω σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον εορτασμό της γαλλικής εθνικής εορτής στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια, προτού σκοτωθεί από πυρά αστυνομικών. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, χαιρετίζοντάς τον.



Πηγή : tovima.gr


ΝΔ: Τα ψέματα του Μαξίμου δεν πείθουν πλέον ούτε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ




«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ας μην ξεχνούν την παροιμία που λέει “οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. 

Αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εμπαίζουν και να εξαπατούν τους πολίτες. Διότι τώρα, ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει βαριά το κόστος των πειραματισμών και της ιδεοληπτικής πολιτικής τους.

Κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, που δήθεν δεν θα κόβονταν. Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργείτο. Διογκώθηκαν και έγιναν αβάσταχτοι όλοι οι φόροι. Όλες οι υποσχέσεις τους, εξαιτίας της “βραβευμένης” διαπραγματευτικής ανικανότητάς τους, κατέληξαν στο αντίθετο. Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τα ψέματά τους εξοργίζουν πλέον τους πολίτες. Δεν πείθουν πια κανένα. Ούτε καν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ...».



Πηγή: iefimerida.gr 


Στα 90 δισ. το «βουνό» των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο τον Ιούνιο




Νέα αύξηση 1,2 δισ. ευρώ κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο τον Ιούνιο, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος σχεδόν στα 90 δισ. ευρώ (89,8 δισ. ευρώ). Την ίδια ώρα και τα χρέη του Δημοσίου προς προμηθευτές και φορολογουμένους αυξήθηκαν τον Ιούνιο, φθάνοντας στα 7,2 δισ. ευρώ από 7 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), οι συνολικές νέες οφειλές του πρώτου εξαμήνου (από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουνίου) ανήλθαν στα 6,807 δισ. ευρώ από 5,584 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Mαΐου. Και κατ’ επέκταση μόνο τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,223 δισ. ευρώ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (έως το τέλος του 2015), που ανέρχονται σε 83,025 δισ. ευρώ, τότε το σύνολο των οφειλών στο τέλος του φετινού Ιουνίου ανέρχεται στα 89,832 δισ. ευρώ.

Το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος των 83,025 δισ. ευρώ αναλύεται ως εξής:

• 62,492 δισ. ευρώ είναι το παλαιό ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο φυσικών και νομικών προσώπων.

• 8,059 δισ. ευρώ είναι το παλαιό ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο δημοσίων επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ και δημοτικών εταιρειών).

• 12,317 δισ. ευρώ είναι το παλαιό ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο πτωχευμένων εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις επί των οφειλών, το Δημόσιο έχει λάβει 881 εκατ. ευρώ από τα νέα χρέη και μόλις 1,477 δισ. ευρώ από τα παλαιά χρέη.

Επίσης, ο αριθμός των οφειλετών προς τις εφορίες ανέρχεται στα 4.003.372, εκ των οποίων 1.492.088 μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Ηδη 755.806 οφειλέτες (51%) έχουν υποστεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Παράλληλα, το υπόλοιπο των εκκρεμών αιτημάτων επιστροφών ΦΠΑ και λοιπών φόρων ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Δεν αντέχουν

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με το οικονομικό επιτελείο να ανησυχεί ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να επιδεινωθεί, καθώς θα πρέπει να καταβληθούν ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον Ιούλιο καταγράφηκε υστέρηση 330 εκατ. ευρώ στα έσοδα. Ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι οι ταμειακές εισπράξεις του Ιουλίου ξεπέρασαν τον στόχο κατά 105 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ταυτόχρονα με την αύξηση των χρεών των φορολογουμένων, αυξάνονται και τα χρέη του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο στα 7,2 δισ. ευρώ από 7 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο. Από τα 7,2 δισ. ευρώ, τα 5,9 δισ. ευρώ αφορούν οφειλές προς προμηθευτές (έναντι 5,7 δισ. ευρώ τον Μάιο) και τα υπόλοιπα 1,3 δισ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρων (αντί 1,2 δισ. ευρώ). Σχετικά με την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος της γενικής κυβέρνησης, το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε ταμειακή βάση στα 3,3 δισ. ευρώ από 245 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα.



Έντυπη Καθημερινή