Κυριακή 29 Μαΐου 2016

«Ο στραγγαλιστής», που βίασε και σκότωσε 38 γυναίκες.



Με το όνομα «Ο στραγγαλιστής της Νότιας Αφρικής» έγινε γνωστός ο κατά συρροή δολοφόνος Μόσις Σιθόλ που έσπειρε τον τρόμο το 1995 στη κοινωνία της Αφρικής. Δολοφόνησε και βίασε δεκάδες γυναίκες σε μικρό χρονικό διάστημα και θεωρείται από τους μεγαλύτερους Αφρικανούς δολοφόνους. Ο Σιθόλ έδρασε στις περιοχές Atteridgeville, Boksburg and Cleveland και γι αυτό τον ονόμασαν και «ΑΒC δολοφόνο». Το γεγονός πως ήταν εμφανίσιμος τον βοηθούσε να κεντρίζει το ενδιαφέρον των γυναικών και υποψήφιων θυμάτων του. Όταν ο Σιθόλ ήταν 25 ετών είχε ήδη κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για βιασμό και φυλακίστηκε για έξι χρόνια. Μετά από τέσσερα χρόνια αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής. Όταν βγήκε από τη φυλακή δεν είχε μετανιώσει για τις πράξεις του αλλά βρήκε τον τρόπο να δρα έτσι, ώστε να μην μπορεί να τον συλλάβει η αστυνομία .... 


Έαν τα θύματα που βίαζε παρέμεναν ζωντανά, θα τον κατέδιδαν ξανά στην αστυνομία. Οπότε αποφάσισε να τις σκοτώνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη του δολοφονία έγινε τον Ιούλιο του 1995 όταν ζήτησε από μια γυναίκα να του δώσει οδηγίες και εκείνη του απάντησε με απότομο ύφος. Ακολούθησαν δεκάδες φόνοι σε λίγους μήνες. Τα πρώτα πτώματα που ανακάλυψε η αστυνομία άνηκαν σε τέσσερις γυναίκες που είχαν βιαστεί και στραγγαλιστεί με βάναυσο τρόπο. Σε μικρό χρονικό διάστημα ανακαλύφτηκαν και άλλα πτώματα γυναικών σε διαφορετικά σημεία, που έφεραν παρόμοια σημάδια στο σώμα τους. Η μέθοδος θανάτωσης οδηγούσε σε ένα πρόσωπο. Ο δράστης πρώτα τις βίαζε και μετά τις στραγγάλιζε ενώ στεκόταν από πίσω τους ώστε να μην τις κοιτά στα μάτια όταν πέθαιναν. Οι αστυνομικοί έβρισκαν συνεχώς πτώματα και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο δολοφόνος δρούσε μόνος του. Όσο προχωρούσε τη δράση του, ο Σιθόλ είχε διαφοροποιήσει τον τρόπο που σκότωνε ώστε να προκαλεί στα θύματα περισσότερο πόνο. 


Το FBI αναζητεί τον κατά συρροή δολοφόνο 

Τον Ιούλιο του 1995 ένας μάρτυρας βρήκε το πτώμα μιας γυναίκας λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία αλλά δεν πρόλαβε να δει τον δολοφόνο. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τον περίγυρο των θυμάτων και οι περισσότερες μαρτυρίες τους οδηγούσαν σε ένα πρόσωπο. Οι γυναίκες πριν εξαφανιστούν είχαν συναντηθεί με έναν άντρα που τους πρότεινε μια θέση εργασίας. Ο Σιθόλ πλησίαζε τα υποψήφια θύματα με το πρόσχημα ότι ήταν επιχειρηματίας και θα τους πρόσφερε δουλειά.... 

Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους πρότεινε να τους οδηγήσει στην έδρα της επιχείρησής του. Τότε τις πήγαινε σε απομονωμένα μέρη, τις βίαζε, τις ξυλοκοπούσε και μετά τις στραγγάλιζε με τις ζώνες ή τα εσώρουχα τους. Οι περισσότερες δολοφονίες είχαν γίνει μεσημέρι και οι περισσότερες κοπέλες ήταν άνεργες. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να μάθουν ούτε το όνομα ούτε τα χαρακτηριστικά του άντρα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 οι αστυνομικοί βρήκαν ένα θύμα σε ορυχείο. Σε διάστημα 48 ωρών ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο με δέκα πτώματα προχωρημένης αποσύνθεσης. Η αποτρόπαια ανακάλυψη πήρε τεράστια έκταση από τα ΜΜΕ και ο κόσμος τρομοκρατήθηκε. Το σημείο του τάφου επισκέφτηκε ακόμα και ο Νέλσον Μαντέλα για να δει από κοντά το αποτρόπαιο έγκλημα. Η άμεση σύλληψη του δολοφόνου ήταν θέμα προτεραιότητας. Έένας συνταξιούχος πράκτορας του FBI, o Ρόμπερτ Ρέσλερ έφτασε στην Αφρική για να βοηθήσεις τις τοπικές αρχές και να λύσει την υπόθεση. 

Η σύλληψη του δολοφόνου 

Οι αστυνομικοί τελικά έμαθαν ότι ο άνθρωπος με την ψεύτικη επιχείρηση που έκλεινε τα επαγγελματικά ραντεβού ονομαζόταν Μόσις Σιθόλ που στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για βιασμούς. Ο Σιθόλ όταν κατάλαβε ότι η αστυνομία ήταν στο κατόπι του πανικοβλήθηκε. Πήρε τηλέφωνο έναν δημοσιογράφο και του ανέφερε ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη. Έπειτα κάλεσε τον αδερφό του και του ζήτησε να συναντηθούν και να του δώσει ένα όπλο. Ο αδερφός του κάλεσε την αστυνομία και του έστησαν παγίδα. Ο Σιθόλ έφτασε στο σημείο κρατώντας ένα μαχαίρι και οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν δύο φορές πριν προλάβει να τραπεί σε φυγή.... 

«Μισώ τις μαύρες γυναίκες σε τέτοιο σημείο που αν ξαναγεννιόμουν μαύρος δεν θα ήθελα ποτέ μια μαύρη γυναίκα». Ο Σιθόλ ξεκίνησε τις κατά συρροή δολοφονίες μετά την απελευθέρωση του από τις φυλακές το 1993 επειδή θεωρούσε ότι για τη φυλακισή του ήταν υπεύθυνες τις γυναίκες που είχε βιάσει.... 



2.410 χρόνια φυλάκισης 

Ο Σιθόλ ομολόγησε τα εγκλήματά του. Στο δικαστήριο που ακολούθησε αποκάλυψαν μια ηχογραφημένη συνομιλία του με συγκρατούμενούς του που παραδεχόταν και σε αυτούς τους φόνους. Στο δικαστήριο δήλωσε πως ήταν αθώος για όλες τις κατηγορίες. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για 38 φόνους, 40 βιασμούς και έξι ληστείες. Στις 5 Δεκεμβρίου 1997 κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Ο δικαστής πρότεινε να καταδικαστεί σε θάνατο λόγω των τρομερών εγκλημάτων του, όμως η θανατική ποινή δεν ίσχυε στη Νότια Αφρική. Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να διαβάσουν την ετυμηγορία του. Ο Σιθόλ καταδικάστηκε σε 2.410 χρόνια φυλάκισης χωρίς δικαίωμα για αίτηση αποφυλάκισης για τα υπόλοιπα 930 χρόνια. Η ποινή αναλυτικά ήταν: 12 χρόνια για κάθε βιασμό, 50 χρόνια για κάθε δολοφονία και 5 χρόνια για κάθε ληστεία που διέπραξε. Σήμερα βρίσκεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νότιο Αφρική.



Πηγή : mixanitouxronou.gr


Φέρχοφστατ: Απογοητεύτηκα πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ -Η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια




«Τα μνημόνια απέτυχαν» λέει ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, αναλύοντας τα λάθη της Ευρώπης στο ελληνικό πρόγραμμα και εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπειτα από τρία μνημόνια, 12 αξιολογήσεις και περισσότερα από 220 δισ. σε δάνεια, έχει μάλλον έρθει η ώρα να αναλύσουμε τι έχει πάει στραβά» λέει σε συνέντευξή του στα Νεα Σαββατοκύριακο.

«Τα Μνημόνια δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ασκήσεις επί χάρτου, που στόχευαν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων (υψηλό χρέος, υψηλά ελλείμματα) και όχι στις αληθινές αιτίες των προβλημάτων που ήταν η διαφθορά, το πελατειακό κράτος, η γραφειοκρατία, τα κλειστά επαγγέλματα και τα ολιγοπώλια στην αγορά» προσθέτει και υπογραμμίζει ότι έγινε και λάθος σχεδιασμός, αλλά και ελλιπής εφαρμογή και επίβλεψη.

Ο κ. Φέρχοφστατ ασκεί σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κοιτάξτε, δεν είμαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πίστευα ότι είναι ένα νέο κόμμα στην εξουσία και τουλάχιστον σε αυτό το θέμα μπορεί να κάνουν μια δραστική αλλαγή. Απογοητεύτηκα πλήρως. 

Εξακολουθούν να χρησιμοποιούν και αυτοί το κράτος για να βολέψουν τους δικούς τους ανθρώπους. Το χειρότερο είναι ότι τα ξέρουν όλα αυτά στην Ευρώπη αλλά κάνουν τα στραβά μάτια. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν προχωρούν και φοβάμαι ότι εξακολουθούν να πετάνε απλώς λεφτά».





Πηγή: iefimerida.gr 


Συγκαλύπτει τους βουλευτές με offshore ο ΣΥΡΙΖΑ : Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση



Μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος

ΝΔ: Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore - ΠΑΣΟΚ: Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη - ΠΟΤΑΜΙ: Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις

Πολιτική θύελλα σηκώνει η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την προκλητική ρύθμιση που ανατρέπει όλα τα δεδομένα καθώς επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες. Πρόκειται για το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή και προβλέπει πως υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες  αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% εως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας. Δίνει μάλιστα άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν εως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο καθώς όπως αναφέρουν και έγκριτοι νομικοί, η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.

Η Νέα Δημοκρατία σε σκληρή ανακοίνωση αναφέρει ότι «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» ενώ και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την σκανδαλώδη διάταξη.

ΝΔ: «Ντροπή! Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί»


Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της και με αφορμή το νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να κατέχουν offshore εταιρείες εξαπολύει σφοδρή επίθεση εφ όλης της ύλης στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού  τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore».

«Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους. Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: η κυβέρνηση να αποσύρει την σκανδαλώδη διάταξη


Την ίδια ώρα η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» δια του υπεύθυνου του  ΚΤΕ Οικονομικών Γιάννη Κουτσούκο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Οι  υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να  έχουν  offshore εταιρίες.  Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι  Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι  οι βουλευτές τους. Τέρμα  στα παραμύθια ότι  δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν «όχι». Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά. πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου τροποποίησε τον νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα.  Η επίμαχη διάταξη έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ουσία και το πνεύμα των μη δεσμευτικών συστάσεων της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (Greco) του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την χώρα μας που ζητούσε να υιοθετηθούν κανόνες για τον περιορισμό της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και να υπάρξει ουσιαστικότερος έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους. Σε κάθε περίπτωση έγκριτοι νομικοί αναφέρουν προς το «Πρώτο Θέμα» πως οι συστάσεις της Greco «ούτε ως φύλλο συκής δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την αλλαγή που επέφερε η κυβέρνηση».

ΠΟΤΑΜΙ: «Ξεπλένει» τους πολιτικούς των off- shore ο ΣΥΡΙΖΑ


Και το ΠΟΤΑΜΙ εξέδωσε μια «σκληρή» ανακοίνωση στο πλαίσιο των έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.


Η ανακοίνωση 

«Με μία παράγραφο στις 7500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off- shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε "συνεργάσιμους" φορολογικούς παραδείσους. Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη.
Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση».





Πηγή : protothema.gr


Όπου βρεθούν και όπου σταθούν τους αποδοκιμάζουν




Οι αποδοκιμασίες κατά των στελεχών της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ απο τους πολίτες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα και για το ότι η Ελλάδα γύρισε πίσω 6 χρόνια με ευθύνη την ανύπαρκτη πολιτική τους γραμμή είναι έκδηλη.

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείου. 

Σε ομιλία του στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να πάρει μπροστά η μηχανή» για να υπάρξει ανάπτυξη και να παραχθεί πλούτος. 

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν μόλις άκουσαν αυτά τα λόγια και, ρώτησαν τον κ. Πολάκη εάν πιστεύει αυτά που λέει. ο κ. Πολάκης ατάραχος είπε «Απόλυτα» εξοργίζοντας περισσότερο τους συγκεντρωμένους. 




Ρεάλ - Ατλέτικο 1-1 (5-4 στα πέναλτι)




Η Ρεάλ ήταν ξανά η νικήτρια στον εμφύλιο της Μαδρίτης, κατακτώντας το 11ο στέμμα από τα 11 βήματα! Ο Χουανφράν μοιραίος της Ατλέτικο, που το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Λίγες ώρες πριν το ματς ο Ντιέγο Σιμεόνε είχε μιλήσει για το «παιχνίδι της ζωής μας». Ο δεύτερος εμφύλιος της Μαδρίτης δεν ήταν για την εκδίκηση. Ήταν για τη δεύτερη ευκαιρία. Οι Ροχιμπλάνκος έπαιξαν χωρίς να υπάρχει αύριο, άργησαν να προσαρμοστούν, έδειξαν αγχωμένοι στο ξεκίνημα, βρήκαν την απάντηση στο γρήγορο γκολ της Ρεάλ, όμως το άστρο της βασίλισσας έλαμψε στα πέναλτι. Οι παίκτες του Ζιντάν δεν έχασαν ούτε ένα, ο Χουανφράν έστειλε την μπάλα στο κάθετο και μετά από δύο χρόνια η βασίλισσα επέστρεψε ξανά στον θρόνο της, κατακτώντας το 11ο τρόπαιο και 5ο με τη σημερινή του μορφή!

Τα... ντεζαβού σε σχέση με τον τελικό του 2014 εμφανίστηκαν πολύ γρήγορα. Οι μερένγκες μπήκαν καλύτερα, έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6' με τον Καζεμίρο και πήραν το προβάδισμα στο 15' με τον άνθρωπο, που τους είχε δώσει το φιλί της ζωής πριν από δύο χρόνια. Φάουλ του Κρόος, κεφαλιά του Μπέιλ προς τα πίσω και από κοντά ο Σέρχιο Ράμος έκανε το 1-0! Βέβαια, το γκολ δε θα έπρεπε να είχε μετρήσει για οφσάιντ, όμως η ιστορία έγραψε ότι ο Ισπανός σκόραρε σε τελικό για δεύτερη φορά. Έτσι, έγινε ο πρώτος αμυντικός που το κάνει στο Champions League και 4ος συνολικά από το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το τελευταίο του γκολ, μάλιστα, στη διοργάνωση ήταν εκείνο στις καθυστερήσεις το 2014!

Οι ροχιμπλάνκος δεν κατάφεραν να δείξουν καμία από τις αρετές τους. Ο Φερνάντες έκανε ακόμη μία κακή εμφάνιση, ο Τόρες δεν ακούμπησε μπάλα και οι παίκτες του Σιμεόνε δεν είχαν νεύρο. Στην πιο επικίνδυνή τους φάση, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ράμος, όμως ριπλέι της προκοπής δεν είδαμε. Σύμφωνα με την AS ήταν πέναλτι, ο Κλάτενμπεργκ και ο... Γκριζμάν δεν το είδαν και το ματς συνεχίστηκε. Η Ρεάλ ήταν επικίνδυνη στα στημένα, έδωσε χώρο και απειλήθηκε ελάχιστα. Στο 43' ήρθε η καλύτερη στιγμή για την Ατλέτικο, όταν το σουτ του Γκριζμάν πέρασε λίγο άουτ, με το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

«Μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό, να ντριμπλάρει, να σκοράρει... Στα λεπτά, που θα τον χρησιμοποιήσουμε, θα κάνει τη διαφορά. Είτε μιλάμε για 90', για 60', για 30'. Θα πρέπει να είναι ποιοτικά. Σε έναν τελικό ακόμη και ένα λεπτό μπορεί να σημαίνει τα πάντα». Τα λόγια ανήκουν τον Σιμεόνε και αφορούν τον Καράσκο. Ο Βέλγος ήταν η αλλαγή του ημιχρόνου και επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τον προπονητή του. Μέσα σε 45' ήταν ο κορυφαίος της Ατλέτικο και ο κυριότερος λόγο, που το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να κερδίζουν πέναλτι στο 48'. Ο Πέπε πήγε πολύ άγαρμπα πάνω στον Τόρες, δεν βρήκε μπάλα και ο Κλάτενμπεργκ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γκριζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, έχοντας ήδη χάσει ένα πέναλτι νωρίτερα στη σεζόν απέναντι στον Νάβας, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι σε τελικό μετά από εκείνο του Ρόμπεν το 2012. Ο Σιμεόνε αποφάσισε να εμψυχώσει τον Γάλλο και η ομάδα του δεν κατέβασε ταχύτητα.

Ο Καράσκο έκανε πράγματα και θαύματα, ο Σάβιτς από κοντά στο 54' έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 59' ήταν η σειρά του Σαούλ να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Οι μερένγκες ξαφνικά δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις, ο εξαιρετικός Κρόος βγήκε στο 72' (σύμφωνα με την γερμανική τηλεόραση λόγω τραυματισμού), ο Ρονάλντο δεν ήταν στο 100% και οι ρυθμός άνοιξε. Στο 70' ο Μπενζεμά έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο τετ α τετ με τον Ομπλάκ, με την Ρεάλ να χάνει νέα τεράστια διπλή ευκαιρία στο 78'. Αρχικά ο Ομπλάκ νίκησε τον Ρονάλντο, ενώ στη συνέχεια ο Σάβιτς έσωσε στην γραμμή το πλασέ του Μπέιλ!

Και λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε η τιμωρία για εκείνες τις ευκαιρίες. Πανέμορφη πάσα του Γκάμπι στον Χουανφράν, σέντρα του τελευταίου στην κίνηση και ο Καράσκο από κοντά έκανε το 1-1, για να γίνει ο πρώτος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Champions League! Μαρσέλο, Ρονάλντο, Μπέιλ και Μόντριτς υπέφεραν από απανωτές κράμπες, οι παίκτες του Ζιντάν έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις, όμως οι ροχιμπλάνκος παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Για ακόμη μία φορά σε ιταλικό έδαφος ένας τελικός πήγε στην παράταση. Όπως και εκείνος ανάμεσα στους Μαδριλένους το 2014.

Ο Ζιντάν είχε τελειώσει από νωρίς τις αλλαγές του, κάτι που σίγουρα θα μετάνιωσε κατά τη διάρκεια της παράτασης, με την Ατλέτικο να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία στα πρώτα 15' του έξτρα χρόνου. Γιατί στο δεύτερο και οι ροχιμπλάνκος έδειξαν σημάδια κατάρρευσης. Φάσεις δεν υπήρξαν και όλα θα κρινόταν στα πέναλτι. Εκεί, για κάποιον μυστήριο λόγο ο Ομπλάκ στεκόταν όρθιος, όμως οι συμπαίκτες του ευστοχούσαν. Όλα αυτά, μέχρι το τέταρτο πέναλτι, που κλήθηκε να εκτελέσει ο Χουανφράν. Ο Ισπανός μπακ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας, ο Ρονάλντο ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση και η Ρεάλ επέστρεψε στην κορυφή!

*Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει το Champions League ως παίκτης (2002), ως βοηθός προπονητή (2014) και ως προπονητής (2016).

*Η Ρεάλ κέρδισε τον 5ο συνεχόμενο τελικό της (1998, 2000, 2002, 2014, 2016), κάτι που είχε καταφέρει και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1956, 1957, 1958, 1959, 1960).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ (Ντανίλο), Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κροος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπενζεμά).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας Ερνάντεζ), Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο (46' Καράσκο), Κόκε (116' Τομάς), Γκριεζμάν, Τόρες.



Πηγή : gazzetta.gr 



Αυγενάκης: Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επικρατήσει ιδεολογικά



«Μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά και να αναδείξουμε τη ζημιά που κάνει η αριστερή διακυβέρνηση», ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, πριν την εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόσθεσε ότι «δημιουργείται ένα διακριτό συμπαγές κοινωνικό υπόστρωμα. Αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη απέναντι στην χώρα. Το μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση αποτελεί ντροπή, η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυκτο κοινωνικό πόλεμο».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στους πέντε στόχους της οργάνωσης:

– Ενεργοποιούμε όλα τα στελέχη, παλαιά και νέα, της παράταξης.
– Αναπτύσσουμε κοινές δράσεις, συνέργειες και εκδηλώσεις μεταξύ των τομέων του κόμματος.
– Δημιουργούμε το διαδικτυακό φόρουμ με στόχο την αξιοποίηση των 3.000 εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν την παράταξη.
– Δημιουργούμε πολιτική ακαδημία στελεχών για την επιμόρφωση των στελεχών.
– Δίνουμε έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη.

«Στόχος, να κάνουμε τη ΝΔ ένα σύγχρονο ανανεωμένο ευρωπαϊκό κόμμα», κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Ο «πόλεμος του Θρόνου» στον Αθω



Σε μάχη παρασκηνίου για το ποιος θα καταλάβει έναν… θρόνο στο Αγιον Ορος, ο Βλαντιμίρ Πουτιν ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, επιδόθηκαν αγιορείτικες αρχές και Πολιτεία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν καθ οδόν προς τον Αθω για το πολυσυζητημένο προσκύνημά του.

«Νικήτης», εξήλθε τελικά ο κ.Πουτιν, ο οποίος θα  παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου από τον επισκοπικό θρόνο, με τον Ελληνα πρόεδρο να μην παρίσταται, μετά την «ήττα», καθόλου στην τελετή και να υποδέχεται  τον κ. Πουτιν  στα σκαλιά του κτιρίου της Ιεράς Κοινότητας. 

«Θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ κ. Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας  με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο…  

Το όλο θέμα ανέκυψε όταν ετέθη στην συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας και της Ιεράς Κοινότητα, για το πού θα καθίσει στην δοξολογία ο πρόεδρος Πουτιν, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο, και πού ο Ελληνας  ομόλογός του, κ. Παυλόπουλος.

Οι αγιορείτες υποστήριξαν ότι με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθόταν  στο παραθρόνιοστασίδι, πλάι στον κ. Πουτιν. Ομως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική προεδρία, που για λόγους συμβολισμού αρνήθηκε μια τέτοια λύση που θα έφερε «ένα σκαλί παρακάτω» τον προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η προσπάθεια συμβιβασμού δια της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρόνων μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι  κ. Παυλόπουλος και Πουτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, θα ανέβει στον επισκοπικό θρόνο, όμως ο κ. Παυλόπουλος δεν θα πάει στην δοξολογία και θα τον υποδεχθεί αμέσως μετά στην είσοδο του κτιρίου της Κοινότητας.

Είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας και για την υποδοχή του κ.Πουτιν στις Καρυές. Από την προεδρία της Δημοκρατίας εκφράστηκε η επιθυμία να τον υποδεχθεί ο κ. Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στην πλατεία των Καρυών. Ομως, οι αγιορείτες απέρριψαν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενες το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή στην πλατεία από τον «οικοδεσπότη», που είναι η Ιερά Κοινότητα, και έτσι ο κ. Παυλόπουλος  θα υποδεχθεί τον ομόλογό του στις στην είσοδο της Κοινότητας.

Στην όλη συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιερας Κοινότητας, συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ , κ. Λιάντας. Οι μοναχοί θεώρησαν τους χειρισμούς του «απαράδεκτους» και απέστειλαν επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ με τον οποία τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Αγιον Ορος.



Πηγή : kathimerini.gr


Θεσσαλονίκη: Αντεξουσιαστές κατά του Διοικητή Στρατιάς!



 Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης σχετικά με το προσφυγικό.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης την περασμένη Πέμπτη το βράδυ,  ήταν ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Διοικητής 1ης Στρατιάς/OHQ-EU, με θέμα «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού».

Ομάδα αντεξουσιαστών που είχαν κάνει νωρίτερα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όρμησαν μέσα στην εκδήλωση και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Ο στρατηγός, οι ακαδημαϊκοί και οι προσκεκλημένοι τράπηκαν σε φυγή, όταν ειδοποιήθηκαν ότι επίκειται η εισβολή των αντεξουσιαστών κι έτσι δεν βρίσκονταν στον χώρο την ώρα της εισβολής. 

Η ομάδα των αντεξουσιαστών προκάλεσε φθορές στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ η εκδήλωση ακυρώθηκε.

Παρών στο περιστατικό ήταν και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Ταξίαρχος ε.α. Χατζηθεοφάνους Γεώργιος,  ο οποίος μας περιέγραψε το περιστατικό στο Onalert: 

"Η ομιλία ακυρώθηκε και ο Στρατηγός αποχώρησε πριν φθάσουν οι διακόσιοι (σσ κατά την εκτίμησή του)  περίπου διαδηλωτές έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου σε κάθε περίπτωση υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ με διακριτική παρουσία και οι οποίες δεν χρειάστηκε να επέμβουν διότι πολύ γρήγορα οι διαδηλωτές αποχώρησαν. 

Νομίζω πως η αστυνομία ήταν ενήμερη για αυτήν τη διαδήλωση που είχε σχέση με το προσφυγικό κι όχι με την ομιλία, την οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για την ανάδειξη των θέσεών τους όταν ενημερώθηκαν γι αυτήν. 

Η ακύρωση της ομιλίας αποφασίστηκε από τον Στρατηγό σε συνεργασία με τους διοργανωτές και θεωρώ πως αποτελεί μια πράξη σύνεσης και στην κατεύθυνση της με κάθε τρόπο αποφυγής εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα"


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Χατζηθεοφάνους είναι το ακόλουθο: 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η ομιλία ακυρώθηκε και ο Στρατηγός αποχώρησε πριν φθάσουν οι διακόσιοι περίπου κι όχι είκοσι διαδηλωτές έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου σε κάθε περίπτωση υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ με διακριτική παρουσία και οι οποίες δεν χρειάστηκε να επέμβουν διότι πολύ γρήγορα οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Νομίζω πως η αστυνομία ήταν ενήμερη για αυτήν τη διαδήλωση που είχε σχέση με το προσφυγικό κι όχι με την ομιλία, την οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για την ανάδειξη των θέσεών τους όταν ενημερώθηκαν γι αυτήν. Η ακύρωση της ομιλίας αποφασίστηκε από τον Στρατηγό σε συνεργασία με τους διοργανωτές και θεωρώ πως αποτελεί μια πράξη σύνεσης και στην κατεύθυνση της με κάθε τρόπο αποφυγής εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα. Οι ένοπλες δυνάμεις υλοποιούν ως οφείλουν πολιτικές , της νόμιμης και με δημοκρατικές διαδικασίες εκλεγμένης από το λαό Κυβέρνησης. Δεν τις διαμορφώνουν. Νομίζω πως αξίζουν τα εύσημα στον Στρατηγό τόσο για την απόφασή του να κάνει αυτή την ομιλία όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το πρόβλημα που στη συνέχεια παρουσιάστηκε. Σε κάθε περίπτωση είναι θλιβερό να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ομιλίες για τόσο σοβαρά ζητήματα στο χώρο των Πανεπιστημίων. Η ομιλία του Διοικητού της Στρατιάς, η οποία έφερε πολύ κόσμο στο ΠΑΜΑΚ, θα γινόταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων κι όχι φυσικά για την ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος ούτε για την υποστήριξη της πολιτικής απόφασης εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων στο προσφυγικό που αποτελεί ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ πως η εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων ήταν αναπόφευκτη όπως εξελίχθηκε το προσφυγικό ζήτημα και άκρως αποτελεσματική, κατά γενική ομολογία, κρινόμενη εκ του αποτελέσματος. Ο τρόπος δε με τον οποίο έγινε ανέβασε ακόμη περισσότερο τα ήδη υψηλά ποσοστά αποδοχής των ενόπλων δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ιεραρχία αλλά και σε όλα τα στελέχη μέχρι τον τελευταίο σε βαθμό στρατιώτη. Είμαι υπερήφανος που υπήρξα κι εγώ μέλος αυτής της υπέροχης οικογένειας. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Γιώργος Χατζηθεοφάνους
ΣΣΕ, ΝΟΕ/ΑΠΘ, PMP/PMI



Πηγή : onalert.gr


Τα νέα πρόσωπα της Εκτελεστικής Γραμματείας Ν.Δ.



Βάση του καταστατικού του κόμματος στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο αντιπρόεδροι, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο διευθυντής του κόμματος.

Από εχθές το μεσημέρι στην Εκτελεστική επιτροπή είναι και τα 8 μέλη που εξέλεξε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και είναι :

Οι κοινοβουλευτικοί Ιωάννης Τραγάκης, Μαρία Σπυράκη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιώργος Βλάχος
και οι εξωκοινοβουλευτικοί Σάκης Ιωαννίδης με (117 ψήφοι), Στέφανος Σταμούλης με (95), Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με (94) και Δήμητρα Λυγούρα με (93).


Τζιτζικώστας: Αν ήμουν αρχηγός στη ΝΔ δεν θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος



Αιχμές κατά του Αδωνι Γεωργιάδη άφησε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, εκφράζοντας παράλληλα τις διαφωνίες του για την αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ.

«Έχουμε τεράστιες διαφορές με τον Άδωνη Γεωργιάδη και ιδεολογικές και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται. Ο πολιτικός του λόγος δεν συνάδει με μια αστική μετριοπαθή παράταξη, όπως η ΝΔ, ούτε με τη λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του μεσαίου χώρου.», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποστήριξε στη συνέχεια:

«Αν ήμουν εγώ αρχηγός στη ΝΔ δεν θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος. Για μένα ένα στέλεχος σε μια δημόσια εμφάνισή του έχει υποχρέωση να κερδίζει για την παράταξή του κι όχι για τον ίδιο. Οι εσωκομματικές εκλογές στις 10 Ιανουαρίου τελείωσαν. Τώρα είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα που προσπαθούμε για το καλύτερο της παράταξης. Ο στόχος ήταν και παραμένει ένας: να απαλλαγούμε από τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη αυτή κυβέρνηση. Και πρέπει ο καθένας μας να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο που γίνεται ο αντιπολιτευτικός λόγος.

«Αισθάνομαι ότι έχουμε μπει σε μια στείρα αντιπολιτευτική ρητορική. Το ''φύγετε'' από μόνο του δε λέει τίποτα απολύτως. Εγώ θα ήθελα από τη ΝΔ να εμφανίσει πρώτα προτάσεις συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες και να ζητήσει αργότερα εκλογές. Όταν δεν έχει εμφανίσει ακόμα στον κόσμο ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων, ένα ξερό ''φύγετε'' είναι κατά την άποψή μου λάθος τακτική, διότι κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε ένα κενό σύνθημα. Δεν θα ήθελα με τίποτα να δω τη ΝΔ να φοράει τα ρούχα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ανεύθυνη δύναμη έλεγε ένα ξερό ‘φύγετε’ χωρίς προτάσεις και είδαμε τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι βιαστήκαμε να ζητήσουμε εκλογές. Το λέω με αγωνία, επειδή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ελπίδα για να πάρει τα πάνω της η χώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Στη ΝΔ υπάρχουν λαμπρά μυαλά και ικανοί άνθρωποι, που μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή, να προσφέρουν και να συμμετέχουν. Δεν είναι μόνο τα πολιτικά στελέχη. Υπάρχουν τα λεγόμενα μεσαία στελέχη από την ίδια την κοινωνία (από τα επιμελητήρια, από τα πανεπιστήμια, από την αγορά). Σε αυτούς τους ανθρώπους θα ήθελα να δώσει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο η ΝΔ, επειδή πιστεύω πως είναι σε θέση να εμφανίσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Θέλω μια ΝΔ που θα ξαναγίνει μεγάλη, που θα διευρυνθεί και προς τα δεξιά της και προς το κέντρο, που θα κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών, όχι επειδή αυτό έχει ανάγκη η ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά για να κυβερνήσει καλά και την επόμενη μέρα».

«Έχουν γίνει στη ΝΔ βήματα στη σωστή κατεύθυνση, όπως η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να συμμαζευτούν τα οικονομικά. Το αίτημα που είχα βάλει με την υποψηφιότητά μου για την προεδρία είναι επίκαιρο: Να ανοιχτεί η ΝΔ και πάλι στην κοινωνία. Ο κόσμος θέλει ανανέωση και θα ήθελα να τη δω να γίνεται με πιο αποφασιστικά βήματα», ανέφερε, ακόμη.

Σχετικά με τις φήμες που ήθελαν να παίρνει ο ίδιος την θέση του αντιπροέδρου του κόμματος έχοντας συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε:

«Έχω μάθει στη ζωή μου ''ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς''. Έκανα ένα βήμα για την αρχηγία. Εάν εκλεγόμουν πρόεδρος της ΝΔ θα έφευγα από την Περιφέρεια. Το να αναλάβω αντιπρόεδρος της ΝΔ και να είμαι ταυτόχρονα Περιφερειάρχης, που είναι η προτεραιότητά μου, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολα συμβατές ιδιότητες. Άλλωστε, ποτέ δεν έγινε τέτοια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποτέ δεν έγινε συναλλαγή μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ποτέ δεν συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο. Εξάλλου, σας θυμίζω ότι για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών δεν πήρα θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου και ζήτησα από τον κόσμο να αποφασίσει σύμφωνα με τη συνείδησή του. Και μην ξεχνάτε ότι με την υποψηφιότητά μου σε τέτοιου είδους μυστικές συμφωνίες ήθελα να βάλω τέλος».

Οσον αφορά το προσφυγικό δήλωσε πως «αποδείχτηκε ότι μέσα σε τρεις μέρες η ΕΛΑΣ μπορούσε να εκκενώσει την Ειδομένη χωρίς να ανοίξει μύτη, χωρίς να ασκηθεί βία, όπως λέγαμε εδώ και μήνες, απλώς εξηγώντας σε αυτούς τους ανθρώπους ότι μπορούν να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα μετεγκατάστασης. Η κυβέρνηση άφησε να εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα να έχουμε 70 μέρες κλειστή τη σιδηροδρομική γραμμή, να εκτοξεύονται τα κόστη για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, να χάνει το κράτος έσοδα που υπολογίζονται σε περίπου 8 εκ. ευρώ, να τελούνται αξιόποινες πράξεις, να υπάρχουν προβλήματα δημόσιας υγείας... Βλέποντας μια κυβέρνηση να στέκεται απαθής αναγκάστηκα να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και να ζητήσω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Και έτσι φτάσαμε μέσα σε 72 ώρες να εκκενωθεί η Ειδομένη». «Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στους 13 μήνες κατάληψης ενός τόπου στα σύνορά μας, με τεράστια θέματα ασφάλειας, να μην έχουμε σιδηροδρομική γραμμή και η κυβέρνηση να μένει απαθής. Τη ζημιά που έγινε την πληρώνει ο ελληνικός λαός, μέσω αλλεπάλληλων φόρων. Φτάσαμε στα όρια να τιναχτεί στον αέρα η εξαγωγική μας οικονομία, καθώς οι εξαγωγικές εταιρίες που έστελναν τα προϊόντα τους μέσω Βουλγαρίας χρεώνονταν ανά βαγόνι περίπου 10.000 ευρώ επιπλέον. Κι όλα αυτά όταν θέλουμε να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης…», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε και την άφιξη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα, αλλά και τι θα συζητήσει μαζί τουμ, όταν τον συναντήσει.

«Θα υποδεχτούμε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και στο Άγιο Όρος θα τον συναντήσω. Επιδίωξή μου είναι να του θέσω το θέμα του εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία, διότι ειδικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε μεγάλο πρόβλημα από αυτή την κατάσταση. Στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας, που παράγουν κυρίως φρούτα και λαχανικά, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα από το εμπάργκο, καθώς το 80% των παραγόμενων ποσοτήτων εξάγονταν στη Ρωσία».

«Με την επιβολή του εμπάργκο δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα διάθεσης αυτών των προϊόντων. Πρέπει αυτό το ζήτημα να το θέσει και ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Πούτιν, διότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει είτε μερική άρση του εμπάργκο ή να εξαιρεθεί από αυτό με κάποιο τρόπο η Ελλάδα, λόγω και των ειδικών σχέσεων με τη Ρωσία, που είναι στρατηγικός μας εταίρος και έχουμε στενή συνεργασία σε μια σειρά από τομείς», κατέληξε.



Πηγή: iefimerida.gr 


Επίσκεψη Πούτιν: Τον υποδέχτηκαν με τσαλακωμένες κουρτίνες στο Μαξίμου!



Ο Σύριζα το γνωρίζουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το γούστο και την καλαισθησία στην εμφάνιση των στελεχών του.

Δεν επιτρέπετε όμως να μεταφέρουν την δικιά τους κακογουστιά και το ότι είναι ατημέλητη και ακαλαίσθητη σε ξένους ηγέτες γιατί προσβάλουν την χώρα μας.

Δεν φτάνουν οι εμφανίσεις τους στο εξωτερικό τώρα φροντίζουν να δείχνουν την εικόνα τους και στο εσωτερικό και ιδιαίτερα στο Μαξίμου το ιστορικό κτίριο που στεγάζει τους εκάστοτε πρωθυπουργούς της χώρας και δέχεται επισκέψεις ξένων ηγετών.

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε τους δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και πίσω τους την τσαλακωμένη κουρτίνα!!!

Συνειδητά; Η είναι αδιάφοροι; Κανένας δεν προνόησε να σιδερώσει τις κουρτίνες για να είναι η εικόνα που θα μεταδωθεί σε όλη την υφήλιο καλαίσθητη ώστε να κρύψει την εικόνα που έχει στο σύνολο της η κυβέρνηση; Τσαλακωμένη!!! 



ΦΩΤΟ: EUROKINISSI


Νέο σχέδιο με επιπλέον φόρο στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας


Ενα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώνουν μέρος των τελών κυκλοφορίας μέσω των καυσίμων, παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Καταναλώσης

Οπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA  έχει συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας γενικά για τα θέμα των αυτοκινήτων και προτείνει τα μισά τέλη κυκλοφορίας να καταβάλλονται με εφάπαξ καταβολή και τα άλλα μισά να πληρώνονται μέσω της βενζίνης.

«Αυτός που κάνει περισσότερη χρήση του αυτοκινήτου θα πληρώνει περισσότερα και αυτός που κάνει περιορισμένη χρήση, λιγότερα» είπε ο κ. Αλεξιάδης στο MEGA και συμπλήρωσε «Έτσι πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερα έσοδα».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη στόχος του υπουργείου είναι να πάρει έσοδα από πολλά αυτοκίνητα με κατατεθιμένες πινακίδες ή αυτοκίνητα που διέρχονται από τη χώρα ή αυτοκίνητα που ενοικιάζουν οι τουρίστες κατά την περίοδο των διακοπών τους στη χώρα.

Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μίλησε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί και εξετάζεται αλλά δεν έχει υιοθετηθεί. Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος του εφάπαξ και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση. 

Όπως διευκρίνισε, το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες. 





Πηγή : iefimerida.gr