Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Ερχεται συμπληρωματικό Μνημόνιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση




Έρχεται νέο, συμπληρωματικό Μνημόνιο για την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν ώστε να γίνει η εκταμίευση των 7,5 δισ. τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της με αφορμή της αποφάσεις του Eurogroup, σημειώνει ότι εφόσον εγκριθεί το συμπληρωματικό Μνημόνιο από το Δ.Σ. του ESM, τότε θα γίνει και η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο.

«Με ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο συμφωνίας (supplemental Memorandum of Understanding), το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ESM, θα συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος» επισημαίνει.

Στην ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα. Όχι μόνο ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ, αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά.

Πάνω απ’ όλα, θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα. Τέλος, η διοίκηση του ΔΝΤ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου να εγκρίνει τη συμφωνία πριν από το τέλος του έτους, με την οποία υποστηρίζεται η εφαρμογή των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Τι προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν επί της αρχής την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ τμηματικά, με την Ελλάδα να μετράει κέρδη και ζημιές από τη συμφωνία. 

Τα κέρδη και τα επικίνδυνα σημεία στη συμφωνία 

Στα θετικά για την Αθήνα καταγράφονται:

Η εκταμίευση της δόσης 7,5 δισ. ευρώ εντός του Ιουνίου, με την οποία θα αποπληρωθούν τα χρέη στους δανειστές.
Εκτιμάται ότι περί τα 2 δισ. ευρώ θα δοθούν για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, είτε σε προμηθευτές, είτε σε ιδιώτες.
Η εκταμίευση της δόσης 2,8 δισ. ευρώ το φθινόπωρο, εφόσον όμως όλα πάνε καλά.
Η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την επαναφορά του waver, να γίνουν δηλαδή ξανά δεκτά τα ελληνικά ομόλογα.
Ενδεχομένως να υπάρξει απόφαση και για συμμετοχή της ελληνικής οικονομίας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Μάριο Ντράγκι.
Τα επικίνδυνα σημεία στη συμφωνία:

Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και η Ελλάδα πάρει τη δόση ξεκινάει η δεύτερη αξιολόγηση για το φθινόπωρο με θέματα-«κόκκινες γραμμές», όπως τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, ο 13ος και ο 14ος μισθός. 
Το φθινόπωρο θα φανεί η πορεία των εσόδων και θα ξεκαθαρίσει αν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του «κόφτη».
Η αναφορά του επικεφαλής του ESM στο θέμα των δανείων. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για «πώληση όλων των δανείων ​στα ξένα funds» ως μία από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που ζητούν οι δανειστές στη λίστα των προαπαιτουμένων για να δώσουν το «πράσινο φως» για τη δόση. 
Για το χρέος υπήρξαν μόνο δηλώσεις για έναν οδικό χάρτη.
Υπάρχει η εκκρεμότητα για το εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Πώς θα γίνουν οι εκταμιεύσεις

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώνει κάθε φορά ορισμένα προαπαιτούμενα για να λαμβάνει μία-μία τις υποδόσεις των συνολικά 10,3 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι η εκταμίευση θα γίνεται υπό όρους. 

Τα 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους και την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Η πρώτη εκταμίευση θα γίνει, όπως είπε ο κ. Ρέγκλινγκ, αν καλύπτονται τα προαπαιτούμενα και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν δώσει την έγκρισή τους, δήλωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και στο ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί οι Θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένοι από κάποιες λεπτομέρειες. «Μόνο αν ικανοποιηθούμε θα προχωρήσουμε», τόνισε.

«Η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί μετά το καλοκαίρι, αφού πρώτα θα έχουν τηρηθεί οι υπόλοιπες υποχρεώσεις και η εξυπηρέτηση του χρέους», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ESM. Η επόμενη εκταμίευση θα αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί μια πρόσθετη εκταμίευση για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, υπο την αίρεση ότι θα εκπληρωθούν προαπαιτούμενα που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, τις διοικήσεις των τραπεζών, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον τομέα της ενέργειας.

«Οι δόσεις θα εκταμιευθούν μόνο αν εκπληρωθούν και άλλα προαπαιτούμενα για τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο ταμείο τους και προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας», τόνισε ο Ρέγκλινγκ.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ο Φίλης θα επιβραβεύει την απάτη με Εξετάσεις νομιμοποίησης πλαστών τίτλων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβράβευση την απάτη! 

Με Εξετάσεις νομιμοποίησης πλαστών τίτλων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία!! 

Είναι που θα τους έκανε μήνυση και θα τους ζητούσε τους μισθούς πίσω! 

Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!

Μετά τις Πανελλαδικές προετοιμάζονται και οι Πανελλαδικές των επίορκων για να νομιμοποιηθεί η απάτη που διέπραξαν και να ενεργοποιηθεί το καθαρτήριο!

Πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε "εικονικούς" μαθητές. Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά που αφορούν ναυτικά, επί το πλείστον, λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Γεωργαντάς και ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογραμμίζουν: «Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχίο εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του.-Οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας. Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα».


"Καίει" 11 νησιά που είχαν έκπτωση από 1η Ιουνίου ο ΦΠΑ στο 24%



"Καίει" 11 νησιά που είχαν έκπτωση από 1η Ιουνίου. "Φωτιά" στην τσέπη των καταναλωτών βάζει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Πανελλαδικός ο συντελεστής.

Αυξάνεται και επίσημα από 1η Ιουνίου ο ανώτερος συντελεστής του ΦΠΑ στο 24% έπειτα από την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου από τον ΓΓΔΕ, Γ Πιτσιλή.

Ταυτόχρονα, η εγκύκλιος αυτή καταργεί την έκπτωση σε έντεκα νησιά: Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος «για οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές, ανεξάρτητα αν αφορά συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα». 

Ταυτόχρονα προβλέπεται ακόμη πως «σε πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται από 1/6/2016 και αφορούν συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή, υπολογίζεται ΦΠΑ με τους νέους συντελεστές. Εφόσον συντρέχει λόγος έκδοσης παραστατικού για την ακύρωση συναλλαγής, (π.χ. λογιστικού σημειώματος, κλπ), πρέπει να αναγράφεται σε αυτό ο ίδιος συντελεστής ΦΠΑ που είχε η αρχική συναλλαγή, ανεξάρτητα της ημερομηνίας έκδοσής του, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται η συναλλαγή στο σύνολό της».

Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο

Κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 52 του Υποκεφαλαίου Δ' του Κεφαλαίου Β' του Μέρους Πρώτου του νόμου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 22.5.2016 και επίκειται η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ήτοι από 23% σε 24%, και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στη δεύτερη ομάδα νησιών και ειδικότερα:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 52 παράγραφος 1 του Υποκεφαλαίου Δ' του Κεφαλαίου Β' του Μέρους Πρώτου του ως άνω νόμου, αντικαθίσταται η παράγραφος 1 του άρθρου 21 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000) και ο συντελεστής ΦΠΑ ορίζεται σε 24% στη φορολογητέα αξία. Ο νέος συντελεστής ισχύει, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου, από 1/6/2016.

Κατόπιν αυτού, οι ισχύοντες συντελεστές Φ.Π.Α. είναι οι εξής:

α) ο κανονικός συντελεστής αυξάνεται σε 24%,

β) ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ παραμένει 13%,

γ) ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, παραμένει 6%. 

Επισημαίνεται ότι, κατόπιν της ανωτέρω διάταξης και σύμφωνα με τις παραγράφους 4, 5 και 6 του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17%, 9% και 4%.

2. Για οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές, ανεξάρτητα αν αφορά συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα.

3. Σε πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται από 1/6/2016 και αφορούν συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή, υπολογίζεται ΦΠΑ με τους νέους συντελεστές. Εφόσον συντρέχει λόγος έκδοσης παραστατικού για την ακύρωση συναλλαγής, (π.χ. λογιστικού σημειώματος κ.λπ.), πρέπει να αναγράφεται σε αυτό ο ίδιος συντελεστής ΦΠΑ που είχε η αρχική συναλλαγή, ανεξάρτητα της ημερομηνίας έκδοσής του, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται η συναλλαγή στο σύνολό της.

4. Περαιτέρω, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ιδίου ως άνω άρθρου 52, με την οποία προστίθεται νέα παράγραφος 6Α, μετά την παράγραφο 6, στο άρθρο 21 του Κώδικα ΦΠΑ, από 1/6/2016 δεν ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) για τα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Συνεπώς στα νησιά αυτά από 1/6/2016 εφαρμόζονται οι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, ήτοι 24% (κανονικός), 13% (μειωμένος), 6% (υπερμειωμένος).

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα νησιών στην οποία καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές, μετά την πρώτη ομάδα νησιών, ήτοι Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο, στα οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ήδη από 1/10/2015 και πλέον αναφέρονται και στη νέα παράγραφο 6Α του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ. Κατά τα λοιπά, για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1224/12.10.2015.



Πηγή : antenna.gr


H κατάθεση του ασφαλιστικού αναστάτωσε την Γαλλία ξεμένει και από καύσιμα λόγω κινητοποιήσεων



Λίγο πριν την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η χώρα άρχισε να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει - Διυλιστήρια και δεξαμενές καυσίμων, λιμάνια, δημόσια μέσα μεταφοράς, ακόμη και πυρηνικά εργοστάσια «επιστρατεύονται» στη μάχη για την εργασιακή μεταρρύθμιση

"Καυτή" προμηνύεται η εβδομάδα στη Γαλλία με την χώρα του Φρανσουά Ολάντ να ξεμένει από καύσιμα χρησιμοποιώντας τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου και τους πολίτες να συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις τους. Η Γαλλία βρίσκεται σε αναβρασμό σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Διυλιστήρια και δεξαμενές καυσίμων, λιμάνια , δημόσια μέσα μεταφοράς, ακόμη και πυρηνικά εργοστάσια "επιστρατεύονται" στη μάχη για την εργασιακή μεταρρύθμιση: Η αντιπαράθεση γύρω από τη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας επεκτείνεται και λαμβάνει πλέον διαστάσεις σύγκρουσης ανάμεσα στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ κι ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στη Γαλλία, το "CGT" που πρόσκειται παραδοσιακά στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η Γαλλία άρχισε να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει, έπειτα από άδεια της κυβέρνησης των Παρισίων.

Το σενάριο που διαμορφώνεται είναι εφιαλτικό για τη γαλλική κυβέρνηση που περιμένει περισσότερα από 7 εκατομμύρια επισκεπτών στη χώρα από τις 10 Ιουνίου για το Euro 2016.
Τα ξημερώματα, οι δυνάμεις ασφαλείας ήραν τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων του Ντουσί λε Μιν στη βόρεια Γαλλία.

Η άρση χθες του αποκλεισμού των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Μασσαλίας με τη δυναμική επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας προκάλεσε την κλιμάκωση της κινητοποίησης των συνδικάτων.

Έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας έχουν αποκλειστεί από τους απεργούς. Στο μεταξύ απεργία κηρύχθηκε σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας στο πλαίσιο της μάχης του νόμου για τα εργασιακά.

Οι εργαζόμενοι εξετάζουν επέκταση των κινητοποιήσεων και σε άλλες πυρηνικές μονάδες, ενώ σε απεργίες προχωρούν και εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Δύο από τα μεγαλύτερα γαλλικά λιμάνια, της Μασσαλίας και της Χάβρης ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Εάν απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό της Χάβρης, από όπου περνά το 40% των γαλλικών εισαγωγών, «μέσα σε πέντε ή έξι ημέρες, δεν θα υπάρχουν καύσιμα για τα γαλλικά αεροδρόμια», προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης, Εντουάρ Φιλίπ.

Στον τομέα των μεταφορών, το 15% των πτήσεων θα ακυρωθεί αύριο από το αεροδρόμιο του Ορλί και τα συνδικάτα της πολιτικής αεροπορίας απειλούν να διακόψουν την εργασία από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου. Οι μηχανοδηγοί του μετρό και των σιδηροδρόμων μπορεί να ακολουθήσουν επίσης.

Δυόμισι μήνες μετά την παρουσίαση της μεταρρύθμισης των εργασιακού νόμου που προλειαίνει το έδαφος για έναν εργασιακό Μεσαίωνα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε τον αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων «ως στρατηγική μίας μειοψηφίας».

«Αποκλείεται οι Γάλλοι να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση ένδειας, αποκλεισμού, αποκλείεται να αφήσουμε την οικονομία μας μπλοκαρισμένη», προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θεωρεί ότι «το συνδικάτο CGT βρίσκεται σε αδιέξοδο» και «παίρνει όμηρο τη χώρα», αλλά θα λάβει μία σθεναρή απάντηση. Αντιθέτως, για τον γενικό γραμματέα του CGT, Φιλίπ Μαρτινές, ο πρωθυπουργός «παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι», που προσπαθεί «να φέρει σε αντιπαράθεση το CGT με τους πολίτες».

«Η κοινή γνώμη παραμένει προσηλωμένη στην αμφισβήτηση του νομοσχεδίου», είπε ο Φιλίπ Μαρτινές, που τάσσεται ανοικτά υπέρ της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Ο Φιλίπ Μαρτινές αναγορεύει εαυτόν σε αρχηγό της αντιπολίτευσης», σχολίασε η Le Monde . «Αλλά, μπορεί το συνδικάτο CGT να ακινητοποιήσει τη χώρα;», αναρωτιέται η Liberation, υπογραμμίζοντας ότι το συνδικάτο, που βγαίνει από μία διετή σοβαρή κρίση διαδοχής, «δεν διαθέτει αναγκαστικά τα μέσα που να ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες του».

Ωστόσο, ο αποκλεισμός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έχει προκαλέσει ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια, το 20% των οποίων έχει κλείσει ή συναντά μεγάλες δυσκολίες τροφοδοσίας.
Η ανησυχία αυξάνεται στις επιχειρήσεις και τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια έσπευσαν να καλέσουν την κυβέρνηση «να άρει τους αποκλεισμούς που πλήττουν την οικονομία και τις γαλλικές επιχειρήσεις».

Ο πετρελαϊκός όμιλος Total, που διαθέτει πέντε διυλιστήρια που έχουν αποκλεισθεί, προειδοποίησε ότι θα αναθεωρήσει τα πλάνα επενδύσεων στη Γαλλία.

Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την απάντηση της κυβέρνησης, σημειώνει ο γαλλικός Τύπος, διότι «η σύγκλιση των κινητοποιήσεων» μοιάζει να αμβλύνεται: η κινητοποίηση των πανεπιστημίων έχει αρχίσει να εξασθενεί και το κίνημα των "Άγρυπνων" Γάλλων (Nuit Debout) στην Place de la Republique φαίνεται προς το παρόν να σβήνει. Όλα όμως δείχνουν ότι θα ξαναφουντώσει...



Πηγή : protothema.gr


Πρόωρες εκλογές από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο «βλέπει» ο Β. Λεβέντης




Πρόωρες εκλογές από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο προβλέψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι η πτώση της κυβέρνησης είναι θέμα χρόνου.

Ξένοι παράγοντες λένε ότι θα κρατήσει ο Τσίπρας όλο το έτος, εγώ όμως βλέπω ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή του κόσμου από τα βάρβαρα μέτρα, σημείωσε. 

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε συγκεκριμένα ότι και βουλευτές θα εγκαταλείψουν τον κ. Τσίπρα και η κοινωνία θα εναντιωθεί και θα αξιώσει τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στη θέση του υπέρ της συγκρότησης οικονομενικής κυβέρνησης.

«Έχω κάνει αγώνα υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης, όχι γιατί ήθελα να ρίξω τον Τσίπρα ούτε γιατί θέλω να φέρω τον Μητσοτάκη, αλλά για να έρθουν επενδύσεις ώστε να λυθούν τα προβληματα της χώρας» είπε. 

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως αυτό που εκφράζουν και οι δύο, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, αυτό που χρειάζεται είναι μια μεγάλη κυβέρνηση, που να πείσει στο εσωτερικό, ώστε να φέρει ο κόσμος τα λεφτά του απέξω, και στο εξωτερικό ότι είμαστε αποφασιμένοι να μείνουμε στο ευρώ και να κάνουμε τις μεμταρρυθμίσεις, ώστε οι ξένοι να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο πλάτη, όπως είπε. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε βλακώδη την πολιτική του Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα, γι' αυτό και, όπως είπε, έβαλαν τον «κόφτη». 

Περιγράφοντας τις προτάσεις του κόμματός του, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στη σημασία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. 
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα στο Δημόσιο, «να το απαλλάξουμε από τα παράσιτα», όπως είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν επιθυμεί να γίνουν απολύσεις.


Πηγή : naftemporiki.gr


Στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο Πέμπτη



Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, αύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, και χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα είναι η πρωτεύουσα λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των εργαζομένων τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα γενικές συνελεύσεις.




Συνεχίζεται το παραλήρημα της Γεροβασίλη για δήθεν επιτυχία!




Η Γεροβασίλη μία από τα ίδια !

Όλη η δήλωση: 

«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα.

» Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα.

» Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος. Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους.

» Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

» Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος.

» Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές. Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.

» Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

» Η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες.

» Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης. Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά.»


30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο «δράκος» του Αμαρουσίου -Η νυχιά στο πρόσωπο που τον πρόδωσε



«Δεν έχω καμία σχέση με τις επιθέσεις», τονίζει ο άνδρας που συνελήφθη το πρωί ως ο «δράκος» του Αμαρουσίου. 

Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνα, ιδιωτικό υπάλληλο, τον οποίο συνέλαβε το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι το σπίτι του βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που έγιναν οι επιθέσεις, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Ο νεαρός δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. 

Μέχρι στιγμής τον έχουν αναγνωρίσει 4 γυναίκες-θύματά του, ενώ ακόμη μία επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ., κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί και εκείνη επίθεση και θα προχωρήσει και εκείνη στη διαδικασία της αναγνώρισης.

Στην τσέπη του «δράκου» του Αμαρουσίου βρέθηκε μια μονωτική ταινία, για την οποία ο ίδιος δεν έδωσε πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί την κουβαλούσε μαζί του. Εν τω μεταξύ, το τελευταίο θύμα του κατήγγειλε ότι ο άνδρας που της επιτέθηκε είχε στο στόμα του μια μονωτική ταινία με την οποία επιχειρούσε να της δέσει το στόμα και τα χέρια.

Στο άλλο ερώτημα που δεν έδωσε πειστική απάντηση είναι για τη νυχιά που έχει από το μέτωπο ως το μάγουλο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έγινε στο ξύρισμα, ωστόσο, το τελευταίο θύμα του δράκου του Αμαρουσίου από τα πρώτα πράγματα που υποστήριξε ήταν ότι τον έγδαρε στο πρόσωπο με τα νύχια της.

Ο 30χρονος, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει καμία επίθεση...

Σημειώνεται ότι ο «δράκος» του Αμαρουσίου συνελήφθη σήμερα στις 6 το πρωί, όταν επιτέθηκε σε μια γυναίκα σε πάρκο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Ο «δράκος» άρπαξε την άτυχη γυναίκα και προσπάθησε να της κλείσει το στόμα. Εκείνη αντέδρασε και έβαλε τις φωνές ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της περιοχής. Τότε ο δράστης τρόμαξε και προσπάθησε να φύγει, ωστόσο στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν. 



Πηγή: iefimerida.gr


Ερχεται ρύθμιση χρεών «νέου τύπου» στα Ταμεία


Τις ανείσπρακτες ασφαλιστικές οφειλές έβαλε στόχο το υπ. Εργασίας. Στα σκαριά νομοθετική πρωτοβουλία για να εισπράξει έστω ένα μέρος από τα περίπου 30 δισ. ασφαλιστικών χρεών. Για ρύθμιση με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών κάνει λόγο ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ρύθμιση που θα λάβει υπόψη της την πραγματική οικονομική κατάσταση και τις δυνατότητες των οφειλετών και δεν θα βασίζεται στη λογική των προηγούμενων προσπαθειών, με στόχο είσπραξη μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκτιμώνται περίπου σε 30 δισ. ευρώ, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος είναι, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλoς, “η μόχλευση των δυνατοτήτων είσπραξης των ασφαλιστικών οφειλών, οι οποίες για το ΙΚΑ εκτιμούνται σε περίπου 17 δισ. ευρώ και για τον ΟΑΕΕ σε περίπου 12 δισ. ευρώ”.

Ο κ. Πετρόπουλoς εκτιμά ότι η “νέου τύπου” ρύθμιση θα πρέπει να εξυπηρετεί την είσπραξη των ποσών που σήμερα δεν εισπράττονται, με αποτέλεσμα 29 δισ. ευρώ να έχουν μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα στο εσωτερικό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προκειμένου με νέα νομοθετική ρύθμιση να επανενταχτούν στο σύστημα όσοι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, με συνέπεια να ευνοούνται οφειλέτες που δε χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ αντίθετα πλήττονταν αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Καθώς μάλιστα με την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση θεσπίστηκε το κοινό μητρώο των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος, δεν αποκλείεται η νέα ρύθμιση να στηρίζεται στη λογική της ενιαίας αντιμετώπισης οφειλών προς τα ταμεία και τις εφορίες, με ενιαία εισφορά, η οποία στη συνέχεια θα κατανέμεται στους δικαιούχους αναλογικά.

Παράλληλα, ο ασφαλιστικός νόμος περιλαμβάνει άρθρο σύμφωνα με το οποίο συστήνεται επιτροπή αρμόδια για την εφαρμογή της διαδικασίας του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, για τη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ, πτωχών οφειλετών, καθώς και οφειλετών που έχουν υπαχθεί στις προπτωχευτικές διαδικασίες συνδιαλλαγής και εξυγίανσης.

Ορίζει δε, στις περιπτώσεις πτωχών οφειλετών, ανεξάρτητα αν οι οφειλές τους έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ κι εφόσον το συνολικό βασικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των 600.000 ευρώ, το αίτημα να εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ τα αιτήματα οφειλετών που έχουν συνάψει συμφωνία συνδιαλλαγής ή εξυγίανσης εξετάζονται μόνο από την Επιτροπή, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.

Επιπλέον, καθορίζονται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων κάποιες οφειλές μπορεί να χαρακτηρισθούν ανεπίδεκτες είσπραξης και κάποιες, όπως για παράδειγμα οι οφειλές της Πειραϊκής Πατραϊκής, να κριθούν διαγραπτέες και να διαγραφούν, με την επιφύλαξη της πλήρους διατήρησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μισθωτών ασφαλισμένων.

Αναλυτικά, προβλέπεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία που έχουν βεβαιωθεί από το αρμόδιο όργανο χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α. Έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή των υπευθύνων της επιχείρησης, ή διαπιστώθηκε η με οποιονδήποτε τρόπο εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων που δεν υπόκεινται σε ακύρωση ή σε διάρρηξη κατά τα άρθρα 939 επ. Α.Κ., ο έλεγχος της πτωχευτικής και μεταπτωχευτικής περιουσίας, εφόσον πρόκειται για πτωχό, ή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης, εφόσον πρόκειται για οφειλέτη υπό καθεστώς εκκαθάρισης.


β. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών, ακινήτων ή απαιτήσεων του οφειλέτη.


γ. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των υπεύθυνων φυσικών προσώπων κατά τις ισχύουσες για κάθε φορέα διατάξεις, ή δεν είναι δυνατή η άσκησή της.


Από την καταχώριση της οφειλής στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης και για χρονικό διάστημα 10 ετών από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο έγινε η καταχώριση:


α. αναστέλλεται αυτοδικαίως η παραγραφή της οφειλής,


β. δεν χορηγείται στον οφειλέτη και στα συνυπόχρεα πρόσωπα αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για οποιαδήποτε αιτία, εκτός εάν πρόκειται για είσπραξη χρημάτων που θα διατεθούν για την ικανοποίηση του Ταμείου ή για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό,


γ. δεσμεύονται στο σύνολό τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί των παραπάνω προσώπων.

Το ΚΕΑΟ και οι αρμόδιες υπηρεσίες κάθε φορέα διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους για την είσπραξη ή συμψηφισμό της οφειλής και μετά την καταχώρισή της στα ειδικά βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης.
 

Οφειλή που έχει καταχωρισθεί, κατά τα ανωτέρω, ως ανεπίδεκτη είσπραξης επαναχαρακτηρίζεται ως εισπράξιμη, εάν πριν από την παραγραφή της, διαπιστωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα μερικής ή ολικής ικανοποίησής της, είτε από τον οφειλέτη είτε από συνυπόχρεο πρόσωπο. 

Όσο για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης, ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
 

α. έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τον χαρακτηρισμό τους ως ανεπίδεκτων είσπραξης,


β. έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στην αλλοδαπή κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή απαιτήσεων αυτού έναντι τρίτων,


γ. έχει ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος των οφειλετών εφόσον προβλέπεται, με την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.


Τέλος, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία που δεν έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης, ο νόμος ορίζει πως μπορούν να διαγραφούν, εφόσον εμπίπτουν αποκλειστικά και μόνο στις ακόλουθες κατηγορίες οφειλών:


α. οφειλές αποβιωσάντων που δεν καταλείπουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο και των οποίων οι κληρονόμοι αποποιήθηκαν την επαχθείσα κληρονομιά,

β. όταν το ποσό της κύριας οφειλής από εισφορές κατά οφειλέτη δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ και δεν έχει επιτευχθεί η είσπραξή του μέσα σε 10 έτη από τη λήξη του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο βεβαιώθηκε,

γ. όταν το ποσό της συνολικής οφειλής από οποιαδήποτε αιτία δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ και δεν έχει επιτευχθεί η είσπραξή της μέσα σε 10 έτη από τη λήξη του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο βεβαιώθηκε.


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα, οι οφειλές (άνω των 5.000 ευρώ) που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 από 279.767 οφειλέτες ανήλθαν σε 15,78 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, διαπιστώνεται ότι το 38% των οφειλετών ή 107.078 άτομα έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας και το 62% των οφειλετών ή 174.169 άτομα έχουν οφειλή έως 30.000 ευρώ έκαστος. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά 57.284 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 100.000 έως 150.000 ευρώ (περίπου το 25% του τρέχοντος υπολοίπου).

Υπάρχουν επίσης 1.049 οφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, που χρωστούν το 23% του συνόλου των οφειλών, δηλαδή 2,13 δισ. ευρώ.



Ρούλα Σαλούρου 
Πηγή : euro2day.gr




Το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου «φωνάζει» και ζητά βοήθεια



Την άμεση συντήρησή του «ζητά» από τους αρμοδίους το παγκοσμίως γνωστό «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, το τσιγαράδικο «Παναγιώτης», που πριν από 34 χρόνια προσάραξε πάνω στην αμμουδιά χτυπημένο από τα άγρια κύματα.

Χρόνο με τον χρόνο ο «Παναγιώτης» έγινε γνωστός σε όλη την υφήλιο και κατάφερε να μετατρέψει τον Άη-Γιώργη σε μία μοναδική παραλία του κόσμου, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες προκειμένου να θαυμάσουν το σιδερένιο κουφάρι του που βρίσκεται μισοθαμμένο στην κατάλευκη αμμουδιά του νησιού, γνωστή σε όλους ως «Ναυάγιο».

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, η σκληρή αλμύρα, η υγρασία, ο άνεμος και η επιθετική άμμος κατάφεραν με το πέρασμα των χρόνων να «τρυπήσουν» και διαβρώσουν το φημισμένο πλέον καράβι, με συνέπεια σήμερα να «εκπέμπει» SOS προκειμένου να παραταθεί ο χρόνος της ζωής του.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν είναι μόνο η φύση που φέρεται σκληρά στο γυμνό κουφάρι του «Παναγιώτη». Οι αμέτρητοι τουρίστες που το επισκέπτονται, ξεφλουδίζουν τα κομμάτια του θέλοντας να αποκτήσουν ένα αναμνηστικό ή αφήνουν το αποτύπωμά τους ζωγραφίζοντας πάνω του με μαρκαδόρους, σπρέι και ό,τι άλλο υλικό διαθέτουν.

Πρόσφατα η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου, καθώς και κλιμάκιο καθηγητών του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (εδρεύει στη Ζάκυνθο) και του έκαναν ένα επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης που βρίσκεται και βιώνει το «Ναυάγιο», προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες διάσωσης και συντήρησής του.

«Ο δήμος Ζακύνθου ξεκινά άμεσα ένα σχέδιο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης αυτού του εμβληματικού αξιοθέατου που είναι το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου. Ήδη έγινε η πρώτη δράση, με μία σειρά από μετρήσεις και καταγραφές της κατάστασης του "Ναυαγίου", ενώ γίνονται οι ενέργειες για την ανάταξη της ευρύτερης περιοχής του “Ναυαγίου”, με λειτουργικές βελτιώσεις και με τοποθέτηση φύλακα-ναυαγοσώστη ώστε να παρέχουμε ασφάλεια και στο “Ναυάγιο”, αλλά και τους επισκέπτες, ενώ θα τοποθετηθεί άμεσα και επισύναψη περιγραφής του.

Ταυτόχρονα αναμένουμε τα αποτελέσματα της πρώτης αυτοψίας που έγινε από τους ειδικούς, προκειμένου να ξεκινήσει η μελέτη της συντήρησης και διατήρησής του ώστε να μπορούν οι επισκέπτες σε συνδυασμό με το υπέροχο περιβάλλον που το περιβάλλει, να το χαίρονται για πολλές δεκαετίες ακόμη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Ζακύνθου, Αντώνης Νικολουδάκης.

Σύμφωνα με τον Ειδικό Προληπτικής Συντήρησης Έργων Τέχνης, Χρήστο Καρύδη, που συμμετείχε στην αυτοψία που έγινε στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, πρώτος στόχος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, είναι σταδιακά να ξεκινήσει η προμελέτη για τη συντήρηση της μεταλλικής επιφάνειας του καραβιού και η εξεύρεση των κατάλληλων υλικών για την προστασία του.


Πηγή: cnn.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Άν σας πει κάποιος ότι ανήκει εις την Αριστερά , ρωτήστε τον :
Αριστερά μπαίνοντας ή Αριστερά ..βγαίνοντας ;
Τζίμης Πανούσης .( Έλληνας τραγουδιστής και κωμικός )

Αγαπημένοι μου το τι έγινε ..το γνωρίζετε !
Πάμε λοιπόν να τα πούμε χαριτολογώντας όσο μπορούμε  γιατί , το σαγόνι στράβωσε από το εγκεφαλικό που δεν γλυτώσαμε !
Την Κυριακή 22 Μαΐου του παραλύτου και με μία πανσέλινο σαν πιάτο , στ 'απόνερα του ανάδρομου Ερμή που έφυγε το Σάββατο με ξημερώματα Κυρικής, ψηφιστηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή  ! Καλά..θα έχουμε πολλά να δούμε !
Φοροκαταιγίδα με Θέα την ..αυταπάτη ! Υποθύκευσαν την χώρα ...99 χρόνια !
Τα περίφημα δάνεια Αγγλίας του 1821 με μία παρένθεση που έγινε το 1940 , που πήραμε κι άλλα μετά τον πόλεμο τα ξεχρεώσαμε το 2011 !
Απίστευτο και όμως αληθινό και Ελληνικό ! Δηλαδή 190 χρόνια δυο αιώνες μετά .
Πιστεύατε οτι θα μας άφηναν Ελεύθερους οι ...λατρεμενοι μας εταίροι ;
Έτσι τα έφτιαξαν πολύ ωραία με τους πολλούς δυστηχώς εφιάλτες της Ελλάδας και μας έβαλαν πάλι στο χέρι για άλλον 1 αιώνα !
Είμαστε ολοι αγανακτισμένοι στον καναπέ μας ! 
Ναι υπήρχε συλλαλητήριο έξω από την Βουλή . Αλλά με 100 και 200 άτομα δεν κάνεις τίποτα ! Φανταστείτε την ώρα που έκλαιγαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  και ψήφιζαν το υπερμνημόνιο , να βρισκόντουσαν έξω από την Βουλή , 1.000.000 με 2.000.000 εκατομ. 
κόσμος τι θα γινότανε ! 
Ούτε τα ελικόπτερα του στρατού δεν θα σας γλύτωναν !
Τι κι αν έγινε του μνημονίου και της αυταπάτης στη Βουλή ; Οι κυβερνώντες παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους !
Τώρα όσο κλάμα κι αν έριξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ...Εγώ ξέρω ότι ο Ελληνικός λαός θα κλάψει με μαύρο δάκρυ για το μάρμαρο που θα πληρώσει !
Έλα όμως που αργά ή γρήγορα όλα γυρίζουν μπούμερανγκ ...Έτσι για μην ξεχνιόμαστε !
Οι κυβερνώντες αργά και βασανιστηκά ξεκίνησαν τον διωγμό των Ελλήνων .
Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες υποθήκευσαν 2 με 3 γενιές .Ας κάνουμε αγιασμό , ευχέλαιο , γιατί μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει με αυτούς που μπλέξαμε !
Τα ξεπουλάνε όλα ! Όταν λέμε όλα , όλα !!!
Την χάσαμε την πατρίδα πατριώτες, είμαστε υπό κατοχήν των διεθνών τοκογλύφων και των Γερμανών , που είχανε μεγάλο μαράζι ..να μας υποτάξουν πάλι !
Όσο για το ΕΚΑΣ  και για τα ειδικά μισθολόγια , ότι θα βρείτε ισοδύναμα ..σιγά μην σας πιστέψουμε . Έχουμε φάει ψέμα με την κουτάλα .
Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον ένα χρόνο και κάτι που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας είναι ...Το σύμφωνο συμβοίωσης !
Προσδεθείτε λοιπόν όλοι γιατί η φοροκαταιγίδα θα έχει τρελές συνέπειες .Στο σφυρί βήκαν Ελληνικά νησιά .. Πάρε κόσμε ! Ας ξυπνήσουμε ..γιατί μας βλέπω σε μία κατάσταση πολύ ΖΕΝ....
Ήθελα να ήξερα πόσοι από τους βουλευτές διάβασαν  τις 7.500 χιλ. σελίδες του μνημονίου ; Καλέ κανένας δεν διάβασε ..Μόνο τα ..S .O. S διαβάσανε ..έτσι για να έχουν μια εικόνα . Που είναι που θα καταργούσαν με ένα νόμο και ένα άρθρο το μνημόνιο ;
Τώρα με ένα νόμο θα έχουμε δύο , και τρία , ποιός ξέρει και τέσσερα  μνημόνια ..Ο Θεός να μας φυλάει ! Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε μας έβαλε ΕΝΦΙΑ και στα χωραφάκια εκτός σχεδίου ! Κάθε χρόνο και χειρότερα ! Προσοχή έρχονται και οι φορολογικές δηλώσεις !
Να πρεσέξετε λίγο το ΤΑXIS  θα έχουμε πολλά εμφράγματα ! Τα υπογλώσια γρήγορα !
Όποιος Κύριοι εξαπατά έναν άνθρωπο λεγεται απατεώνας ! Όποιος εξαπατά έναν Λαό λέγεται δολοφόνος ή αλλιώς ..ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !
Έσεις ..κλαίτε και ψηφίζετε , γιατί δεν θέλετε να πάρει την κυβέρνηση η Ν .Δ .
Δεν μας ενδιφέρουν Κύριοι οι φτηνές σας φιλοδοξίες ! 
Να φύγετε να πάτε αλλού ! Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν σας θέλει !
Τον κοροϊδέψατε ! Ένας λαός που ματώνει κάθε μέρα !
Ένας λαός που του φέρατε λαθρομετανάστες για να ..λιαστούν και για να λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα ! Μπορούμε και μόνοι μας να το λύσουμε αν μας αφήσετε , και δεν φεύγουν τα νειάτα της Ελλάδας μετανάστες ! 
Όσοι πιστεύουν από τους κυβερνώντες ότι όλα τελείωσαν  και δεν θα έρθουν άλλα μνημόνια...Απλά λέω ότι τίποτε δεν τελείωσε...
Οι δανειστές μετά την υποχώρηση των κυβερνώντων θα ζητήσουν κι άλλα , κι άλλα...
Οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες ! Η Τουρκία και ο Σόιμπλε καραδοκούν ! Στην Ειδομένη 12.000χιλ. λαθρομετανάστες κάνουν τα ..δικά τους. Οι κυβερνώντες ξεκίνησαν την εκκένωση της Ειδομένης  , για να τους πάνε σε κέντρα κράτησης σε ολη την Ελλάδα ! Κρατηθείτε το έργο  θα έχει συνέχεια .....
Έρχεται ένας Ιούνιος με πολλές εκπλήξεις και γερά νεύρα ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του ! Κλείνοντας θα πω : << Η κυβέρνηση που λυσσά να κρατηθεί στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη ..Είτε έχει ακόμα περιθώρια να φάει ...Είτε φοβάται την φυλακή ..
Καρατσεκαρισμένο >>
Μαλβίνα Κάραλη .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε να δούμε λίγο τα σταρουμπάκια τι κάνουν , ετσι για να χαλαρώσουμε λιγάκι ...γιατί τα νεύρα μας ...σπίρτο...
Ο Λ.Λαζόπουλος ότι υποστηρίζει σαν τρελός τον ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε ..
Αλλά λίγο τα γύρισε για να κρατήσει ισορροπία .Μπορεί την νέα σεζόν να έχει καλεσμένο τον Άδωνη ! Ξέρετε ..πως αλλάζουν αυτά !
Όσο για τα σκετσάκια του Λάκη..αρχίζουνε τα όργανα..Γάλλος κωμικός καταγγέλει τον Λάκη για πνευματική κλοπή ! Με λίγα λόγια τα έκλεψε ο Λάκης ! 
Αχ βρε Λάκη ! Εύκολα κάνεις κριτική ! Τώρα τι έγινε ; Στέρεψες ; Έχεις αγωνία για να μας ....πείσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ  και ...την πάτησες ! Αλλά όποιος μπλέκει με ψεύτες , ψεύτης και κλέφτης γίνεται !
Σαβατόβραδο είδαμε και την Ρ.Κορομηλά στο << Ε >>  . 
Αντε ..παλι 20 χρόνια πίσω ...Τίποτα καινούργιο ; Άλλο να αφήνεις εποχή...και άλλο να μην μπορείς να αφήσεις εκείνη την εποχή ! Περίμενα ότι μετά από κάποιες   εκπομπές θα είχε κάτι διαφορετικό ...Τώρα όσο για το φόρεμα ...πρέπει να προσέξει ο στυλίστας !!!
Η Ρούλα είναι όμορφη , υπέροχη σε Show αρκεί να είναι στο τώρα...Αλλά μην μου της βάζεις φόρεμα με κόκκινη δαντέλα σαν... Νονά σε βαφτήσια !

Το tip της Εβδομάδας !

Πάμε δυνατά ! Η θερμοκρασία ανεβαίνει ! Την θάλασσα δεν μπορούν να μας την πάρουν ! Λοιπόν παίρνουμε τόστ, καφέ , πετσέτα , νερό και φύγαμε για την θάλασσα ! Μπορούμε και με λίγα χρήματα να περάσουμε καλά ! Μαζί μας πάντα η καλή μας διάθεση ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !

Αυτά και άλλα χαριτωμένα με 
την άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Χαμός στη Βρετανία - Φωτογραφία του πρίγκιπα Κάρολου να φιλάει στο στόμα έναν άντρα



Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από τις φωτογραφίες ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού που δείχνουν τον πρίγκιπα Κάρολο να φιλάει ένα νεαρό αγόρι.

Το περιοδικό Clobe παρουσιάζει φωτογραφίες που τράβηξαν παπαράτσι και στις οποίες φαίνεται πως ο πρίγκιπας Κάρολος να φιλάει στο στόμα έναν νεαρό ξανθό άντρα μικρής ηλικίας.

Αυτές οι φωτογραφίες σύμφωνα με το περιοδικό αποκαλύπτουν τη μυστική gay ζωή του πρίγκιπα Κάρολου, αλλά θα του κοστίσουν κάθε πιθανότητα να κάτσει στο θρόνο της Βρετανίας.



Αυτό σύμφωνα με το περιοδικό σημαίνει πως η Βασίλισσα Ελισάβετ θα επιλέξει σαν διάδοχό της τον Γουίλιαμ.



Πηγή : newsit.gr


Ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα εκκένωσης της Ειδομένης



Με ομαλό τρόπο ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη φάση της επιχείρησης για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τη περιοχή της Ειδομένης. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης, ενώ συνολικά η εκκένωση της Ειδομένης αναμένεται να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα, καθώς στην περιοχή ήταν εγκλωβισμένοι τον τελευταίο καιρό περίπου 8.500 πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε η κάλυψη για την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη να μην γίνει από όλους τους δημοσιογράφους, αλλά να επιτρέψει την επί τόπου κάλυψη μόνο στα δημόσια δίκτυα της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακορείου (ΑΠΕ), προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Αστυνομία:«Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης. Η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζεται. Πλάνα και φωτογραφίες θα δοθούν από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ».

Οι δημοσιογράφοι των υπόλοιπων μέσων ενημέρωσης απομακρύνθηκαν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 32 λεωφορεία με 1.530 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και μεταφέρονται σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας. Σύμφωνα δε με την αστυνομία, η επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 400 αστυνομικοί, εξελίσσεται ομαλά και δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση στον καταυλισμό. 

Πρώτα μετακινούνται άνθρωποι που διέμεναν σε σκηνές εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής ενώ προτεραιότητα παραμένει και η απελευθέρωση των σιδηροδρομικών γραμμών που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και 66 μέρες.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων ξεκίνησε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης, ενώ σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους.

Το μεσημέρι της Τρίτης έφθασαν στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, συγκεκριμένα στο παλιό βυρσοδεψείο Καραμανλή, οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ειδομένη. 

Στο νέο κέντρο φιλοξενίας κατέφθασαν τέσσερα λεωφορεία, ενώ αναμένονται άλλα τόσα μέχρι το βράδυ. Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες του ενός λεωφορείου δεν κατέβαιναν αρχικά από αυτό, απαιτώντας από τον οδηγό να τους πάει στη δομή που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μετά από διαπραγματεύσεις περίπου 30 λεπτών με την αστυνομία, οι πρόσφυγες πείστηκαν να αποβιβαστούν. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν αρκετά ταξί, στα οποία επιβιβάστηκαν οι εν λόγω πρόσφυγες με άγνωστο προορισμό.

Από νωρίς το πρωί, στον χώρο φιλοξενίας βρισκόταν μεγάλη αστυνομική δύναμη, καθώς και στελέχη του στρατού, ενώ το μεσημέρι προσφέρθηκε μεσημεριανό σε όλους τους πρόσφυγες. Ο νέος χώρος διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για τη φιλοξενία των προσφύγων, ιατρείο καθώς και ειδικό χώρο για τη φύλαξη μικρών παιδιών.

Χώροι φιλοξενίας για 6.500 άτομα  

Χώροι φιλοξενίας υπάρχουν μέχρι στιγμής για περίπου 6.500 άτομα και αναμένονται να δημιουργηθούν σύντομα και άλλα κέντρα.

Η περιοχή της Ειδομένης έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που θα είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν μέχρι τα σύνορα. Περίπου 8.500 υπολογίζεται ότι είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στον καταυλισμό ήταν ενημερωμένοι από τη Δευτέρα για την επιχείρηση με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν εντάσεις.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική. Τη Δευτέρα έφθασαν στην Ειδομένη περίπου 10 διμοιρίες ενίσχυσης από την Αθήνα.

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να μην υπάρξουν σκηνές βίας και να αποφεύγονται οι εντάσεις ενώ έχει δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας μέσα στην οποία δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα άσχετα με την επιχείρηση.

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.


Πηγή : tanea.gr


Εισβολή 100 Γάλλων αστυνομικών στα γραφεία της Google στο Παρίσι




Για υπόθεση φοροδιαφυγής 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την «Parisien»

Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της Google στο Παρίσι διενήργησαν την Τρίτη τα ξημερώματα άνδρες των γαλλικών διωκτικών αρχών στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή της γιγαντιαίας αμερικανικής εταιρείας του Ιντερνετ.

Την έφοδο, που έγινε στις 5 το πρωί, έλαβαν μέρος περίπου 100 άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Le Parisien». Το πρακτορείο Reuters και άλλα αγγλοσαξωνικά μέσα ενημέρωσης δεν κατάφεραν να έλθουν σε επαφή με εκπρόσωπο της Google για να σχολιάσει το συμβάν.

Η Γαλλία, η Βρετανία και άλλες χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, έχουν εκφράσει από καιρού και επανειλημμένως τις ενστάσεις τους για τον τρόπο που η Google, η Yahoo! και άλλες ιντερνετικές εταιρείες εγγράφουν τα κέρδη που ενθυλακώνουν στις συγκεκριμένες χώρες. Ως γνωστόν, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες συνηθίζουν να μεταφέρουν τα κέρδη που πραγματοποιούν σε μια χώρα με υψηλή φορολόγηση σε άλλη χώρα με χαμηλότερους εταιρικούς συντελεστές.

Τον περασμένο Φεβρουάριο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του διεκδικεί από την Google μη αποδοθέντες φόρους παρελθόντων ετών που φθάνουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2016 η Google είχε συμφωνήσει να καταβάλει στις φορολογικές αρχές της Βρετανίας μη καταβληθέντες φόρους ύψους 130 εκατ. στερλίνες (170 εκατ. ευρώ). Η αντιπολίτευση των Εργατικών καθώς και ακτιβιστές είχαν διαμαρτυρηθεί κατηγορώντας την κυβέρνηση Κάμερον ότι χαρίστηκε στο δημοφιλέστερο «ψαχτήρι» του Διαδικτύου.


Πηγή : tovima.gr


Σε δύο δόσεις θα δοθούν τα 10,3 δισ. ευρώ - Καμιά απόφαση για το χρέος



Σε δύο τμήματα αναμένεται να ανακοινώσει το Eurogroup ότι  θα αποδεσμευθεί η επόμενη δόση, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

 Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα της δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούνιο και 2,8 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

 Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η δήλωση του Eurogroup θα αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και δεν θα υπάρχει αναφορά σε επόμενα έτη.

 Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στο Eurogroup δεν συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που επισημάνθηκαν στο Euroworking Group χθες, αναφορικά με την πώληση της Εγνατίας οδού και του Ελληνικού.

 Όσον αφορά το χρέος, οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα και σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες οι διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και χωρών της ευρωζώνης παραμένουν. Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι στη δήλωση του Eurogroup θα υπάρχει ο «οδικός χάρτης» για τη ρύθμιση του χρέους σε τρία στάδια (βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο). Μερικά από τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι η διατήρηση των επιτοκίων σε σημερινά χαμηλά επίπεδα και η εξομάλυνση των αποπληρωμών ορισμένων δανείων στο χρόνο. Σε επόμενα στάδια εξετάζεται η πρόωρη εξαγορά δανείων του ΔΝΤ και η επιστροφή των κερδών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες (SMPs και ANFAs).

Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρει ότι αυτές οι εκκρεμότητες δεν είναι καθοριστικές και θα επιλυθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος, η απόσταση μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας είναι ακόμα μεγάλη και στόχος είναι να επιτευχθεί σήμερα μεγαλύτερη σύγκλιση.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να «ξεπαγώσουν» οι εκταμιεύσεις, αλλά η τελική έγκριση θα εξαρτηθεί από αδιευκρίνιστες «τεχνικές διορθώσεις» στα ελληνικά νομοσχέδια. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, παρεμβάσεις απαιτούνται στα «κόκκινα» δάνεια, το ασφαλιστικό- με συγκεκριμένη αναφορά στο ΕΚΑΣ- αλλά και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι εκφράζουν ενόχληση για το «πάγωμα» της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού, η οποία θέλουν να επισπευσθεί.

Γι' αυτό, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να ζητήσουν από τους αναπληρωτές τους να επιβλέψουν τις απαιτούμενες διορθώσεις, σε διάστημα 1-2 εβδομάδων και στη συνέχεια να δώσουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη εκταμίευση θα γίνει σε μηνιαίες δόσεις, έως τον Οκτώβριο, αλλά παραμένει ασαφές αν η κάθε εκταμίευση θα συνοδεύεται με τήρηση συγκεκριμένων όρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκαν ενστάσεις και για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με το Reuters, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει επί της αρχής το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα «ξεκλειδώσει» τις δόσεις, αλλά φαίνεται ότι απέχουν από τη δέσμευση για την ελάφρυνση χρέους που απαιτεί το ΔΝΤ. Το μέγεθος της επόμενης δόσης δεν έχει αποφασιστεί, αναφέρουν αξιωματούχοι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, με τις προτάσεις να κυμαίνονται από 8-9 δισ. ευρώ, μέχρι 12 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, σε συνέχεια των πιέσεων του ΔΝΤ το βάρος έχει πέσει στα μέτρα που θα ληφθούν βραχυπρόθεσμα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του προγράμματος στα οποία αντιτίθεται κυρίως η Γερμανία. Ωστόσο, παράγοντες της ευρωζώνης ευελπιστούν πως τελικά θα επιτευχθεί σήμερα κάποια συμφωνία με το ΔΝΤ, καθώς υπάρχει πολιτική πίεση να αποφευχθεί αναζωπύρωση της κρίσης.

Reuters: «Μακρινό» το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

Το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παραμένει «μακρινό» και δεν θα επιλυθεί από το σημερινό Eurogroup, προεξοφλεί το Reuters, τονίζοντας ότι ωστόσο αναμένεται να εγκριθεί επί της αρχής η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος.
Όμως, η εκταμίευση των επόμενων δόσεων χρηματοδότησης της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες - όχι αμέσως - αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση απαραίτητων «τεχνικών διορθώσεων» στα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, τις οποίες θα επιβλέψει η ευρωζώνη.

Αυτά προβλέπει αναφορικά με την έκβαση του κρίσιμου σημερινού Eurogroup το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν φαίνονται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τον τρόπο που την ζητά το ΔΝΤ.

Το Reuters εκτιμά, ότι η Ελλάδα πρόκειται να λάβει δόσεις δανείων αξίας από 8 έως 12 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησής της.

«Αγκάθι» το χρέος μεταξύ Γερμανίας - ΔΝΤ

Μια ομάδα κρατών των οποίων ηγείται η Γερμανία –όπου το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θεωρείται πολιτικά λεπτό ζήτημα– διατείνεται ότι εάν υπάρξουν δεσμεύσεις για την ελάφρυνση χρέους, που η Αθήνα δεν χρειάζεται να αρχίσει να αποπληρώνει πριν από το 2023, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον κίνητρο να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Το ΔΝΤ, το οποίο ακόμη επίσημα δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, επιμένει πως χρειάζεται ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και ότι πρέπει να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις πριν την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το 2018.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως διεμήνυσε ότι δεν θέλει να δεσμευτεί σε τίποτε πριν από το 2017, χρονιά εκλογών στη χώρα του.

«Θα πάρουμε αποφάσεις όταν χρειαστεί να παρθούν. Τώρα έχω εγώ τη νομιμοποίηση και το 2018 θα την έχουν εκείνοι που θα εκλέξει ο γερμανικός λαός το 2017», είπε ο Σόιμπλε.

Τι δήλωσαν Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά η οριστική έγκριση του βήματος αυτού θα εξαρτηθεί από «τεχνικές διορθώσεις» σε κάποιες διαστάσεις της ελληνικής νομοθεσίας. Δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις «διορθώσεις» αυτές.

Οι υπουργοί αναμένεται κατά συνέπεια να ζητήσουν από τους υφυπουργούς να επιβλέψουν τις απαιτούμενες τροπολογίες μέσα σε ένα διάστημα που θα διαρκέσει μία ως δύο εβδομάδες και κατόπιν να δώσουν το οριστικό πράσινο φως, σύμφωνα με τις πηγές του Ρόιτερς στις Βρυξέλλες.
«Περιμένω (να καταλήξουμε) σε μια συμφωνία επί της αρχής για την Ελλάδα, η οποία θα υπόκειται σε κάποια τεχνική αξιολόγηση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

Το μέγεθος της επόμενης δόσης του δανείου δεν έχει καθοριστεί επακριβώς, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί κυμαίνονται από τα 8-9 ως και τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το σημαντικότερο είναι να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε όσον αφορά τη δόση ώστε να δώσουμε στην Ελλάδα λίγο περιθώριο για να ανασάνει. Δεν θέλουμε άλλη μια κρίση ρευστότητας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Κάζιμιρ.




Πηγή : imerisia.gr


Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύει τους Έλληνες ο Καμμένος με τις δήθεν δηλώσεις του;



Το παραμύθι του Καμμένου δεν έχει πλέον όρια και φυσικά δεν έχουν καμία σοβαρότητα αυτά τα οποία λέει κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό.

Πόσες φορές έχει βάλει ο ίδιος και το κόμμα του κόκκινες γραμμές και πόσες φορές τις έχει ξεπεράσει κάνοντας διορθωτικές δηλώσεις;

Έχει χαθεί η σοβαρότητα των όσων λέει γιατί τίποτα από αυτά που λέει δεν τα πιστεύει και τα διαψεύδει με θράσος την επομένη χωρίς να κάνει πράξει την απειλή δήθεν παραίτησης του που θα ήταν και ηθικό, αλλά όταν πρόκειται για την καρέκλα η ηθική πάει περίπατο.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

«Έγκλημα» χωρίς(;) τιμωρία το… δούλεμα του Καμμένου για τον ΦΠΑ στα νησιά

Χαρακτήρισε «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση των συντελεστών φόρου στο 24% στις νησιωτικές περιοχές που έγινε με την υπογραφή και με την ψήφο του -Να παραιτηθεί τον καλεί η αντιπολίτευση -Αμήχανη σιωπή από το Μαξίμου

Θυελλώδεις αντιδράσεις ξεσήκωσε η προκλητική για την νοημοσύνη των πολιτών δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου με την οποία προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από μια ακόμη υπαναχώρησή του στις επανειλημμένες υποσχέσεις του ότι θα αντιστεκόταν στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που ίσχυε επί δεκαετίες.
Ο αμετροεπής, όπως αποδεικνύεται, αφού έχει τη δική του ψήφο και υπογραφή, ισχυρισμός που διατύπωσε ότι είναι «εγκληματική και αντισυνταγματική» η διάταξη νόμου με την οποία αυξήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές στις νησιωτικές περιοχές, εκτός από τους καγχασμούς και τις ειρωνείες που προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποχρέωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την άμεση παραίτησή του. Κάτι, ωστόσο, που δεν φαίνεται διόλου πιθανό, αφού ούτε ο ίδιος ο συγκυβερνήτης πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδειξε να ευαισθητοποιείται ούτε, πολύ περισσότερο, το Μέγαρο Μαξίμου φάνηκε να κάνει κάτι παραπάνω από το εκφράζει… σιωπηλή αμηχανία. 

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», ήταν τα ακριβή προκλητικά λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Καμένος θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διασκεδάσει τις διαμαρτυρίες με τις οποίες τον υποδέχτηκαν πολίτες στην Σύρο, όπου ταξίδεψε για να υπογράψει σύμφωνο συναντίληψης με τον τοπικό Δήμο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο νησί.

«Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα», ισχυρίστηκε πριν καν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από το «ναι σε όλα» που είπε ο ίδιος και οι βουλευτές που τον ακολουθούν στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται και οι τελευταίες εξαιρέσεις που ίσχυαν στον ΦΠΑ των νησιών και οι συντελεστές του εκτινάσσονται, όπως και για όλη την υπόλοιπη χώρα, στο δυσθεώρητο 24% που θα αρχίσει να επιβάλλεται σε μια εβδομάδα και για την ακρίβεια την 1η Ιουνίου. 

«Με την πρώτη ευκαιρία και τα πρώτα οφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας», συνέχισε το… δούλεμα των Συριανών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει δεσμέθυσεις και δίνει υποσχέσεις τις οποίες καταπατεί. Δεν παρήλθε, άλλωστε, πολύς καιρός αφότου, μέσω του twitter, έδινε… υπαρξιακού χαρακτήρα διάσταση στο επίμαχο ζήτημα. 

«ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω», έγραφε σε μια από τις αναρτήσεις του, χωρίς, ωστόσο, η κατηγορηματικότητα της συγκεκριμένης διατύπωσης να τον εμποδίσει να ψηφίσει λίγο αργότερα υπέρ της αναπροσαρμογής των συντελεστών, παραμένοντας αμετακίνητος από την υπουργική καρέκλα. Όπως ακριβώς και μετά τις υποτιθέμενες απειλές που εκστόμιζε κατά της παραμονής του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για τη διαβόητη δήλωσή του περί «Μακεδονίας».       

Παραίτηση ζητεί η αντιπολίτευση

Οι ισχυρισμοί του κ. Καμμένου δεν έμειναν ασχολίαστοι από την αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν “έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά». Και ζήτησε την παραίτησή του, συμπληρώνοντας: «Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».

«Ειρωνεύονται και εγκληματούν κατά των νησιωτών και μάλιστα με αντισυνταγματικούς νόμους, επισήμανε από την πλευρά του γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Βασίλης Κεγκέρογλου. «Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους. Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», ανέφερε.

Την προσκόλληση του κ. Καμμένου στον υπουργικό θώκο, επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος», δήλωσε. «Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη.

Προφανώς το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο”».