Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Επεισόδιο στις Οινούσσες: Τούρκοι απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά!




Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα - Ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να συλλάβει αλιέα που έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα - Χρειάστηκε παρέμβαση κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού - Συνεχίζονται και οι υπερπτήσεις στις Οινούσσες

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά! 

Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία και μισήτο μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά! 

Το λιμενικό δεν μπόρεσε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χώρικα ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στον κλάδο επιχειρήσεων του ΓΕΝ ενημέρωναν σε απευθείας χρόνο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σημερινό επεισόδιο στις Οινούσσες, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό. 

Παραλλήλως με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο, τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 έκανε συνεχείς χαμηλές πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος.


Πηγή : protothema.gr


Πάνω από 87 δισ. τα χρέη στις εφορίες- 3,22 δισ οι νέες οφειλές το πρώτο τρίμηνο



Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πλέον εξαντληθεί. Το σύνολο των οφειλών ξεπερνά τα 87 δισ ευρώ ενώ καθ' οδόν είναι το νέο κύμα φόρων που θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι οφειλές των φορολογουμένων στο πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 3,22 δισ. ευρώ ενώ συνολικά μαζί με τις παλαιότερες οφειλές τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 87 δισ. ευρώ. Τα παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνονται στο στο ποσό των 83,855 δισ. ευρώ. Οι οφειλές ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

- Τα 8,065 δισ. ευρώ χρωστούν οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας και οι δημοτικές επιχειρήσεις.

- Τα 12,37 δισ. ευρώ οφείλουν πτωχευμένες επιχειρήσεις.

- Τα 63,262 δισ. ευρώ οφείλουν φυσικά νομικά πρόσωπα.

- Ενα ποσό 158 εκατ. ευρώ οφείλονται από εταιρίες που δεν υφίστανται και πλασματικούς ΑΦΜ.

Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο 2016 ανέρχεται σε 3,22 δισ. ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο καθώς δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί από έμμεσους φόρους υπέρ τρίτων, μη καταβολή μισθωμάτων, από καταπτώσεις εγγυήσεων, μη καταβολή προστίμων και παραβόλων.

Σημειώνεται ότι από το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος στο πρώτο τρίμηνο εισπράχθηκαν 809 εκατ. ευρώ ενώ διαγράφηκαν 305 εκατ. ευρώ και από  το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος εισπράχθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο 445 εκατ. ευρώ ενώ διαγράφηκαν  11 εκατ. ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr 


Συνάντηση Ντόρας με τον θρύλο του μπάσκετ Νίκο Γκάλη




Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται σε μια Ταβέρνα των Χανίων η σοβαρότερη πολιτικός της χώρας Ντόρα Μπακογιάννη  με τον θρύλο του μπάσκετ Νίκο Γκάλη; Γίνονται πρώτη είδηση

​Στην ψαροταβέρνα «Νέωρια» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων δείπνησαν χθες το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αλλά εκεί είχαν και μια συνάντηση έκπληξη.



Όπως αναφέρει το zarpanews, η Ντ. Μπακογιάννης έφτασε στη γνωστή ταβέρνα του Γιάννη Ξυλούρη μαζί με το σύζυγό της, Ι. Κούβελο λίγο μετά τις 21:30 και απόλαυσαν το νηστίσιμο δείπνο τους μαζί με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον Μανώλη Κελαϊδή.



Την ίδια ώρα όμως στο απέναντι τραπέζι απολάμβανε υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες με φίλους και την οικογένειά του ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά με αφορμή το 5ο τουρνουά αλληλεγγύης στο οποίο ήταν επίτιμος προσκαλεσμένος.




Με πληροφορίες απο το star.gr και zarpanews


Πέρα βρέχει για Καμμένο και Τσίπρα! Τι ανάγκη έχουν; Τα έχουν όλα λυμένα




Τα έχουν τακτοποιημένα όλα και είπαν να πάνε να περάσουν καλά αφήνοντας τους Έλληνες να αναρωτιούνται τι θα γίνει μετά και εάν θα παραιτηθεί η Τσίπρας επιτέλους μήπως και ανασάνουμε.

Όπως γράφει το protothema.gr για το Πόρτο Υδρα με το σκάφος του υπουργού Εθνικής Άμυνας αποχώρησαν το πρωί από τη Βουλιαγμένη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, μαζί με δυο άνδρες της προσωπικής τους φρουράς, επιβιβάστηκαν γύρω στις 11:30 στο σκάφος του υπουργού Άμυνας «Julestoo» και λίγη ώρα αργότερα έφθασαν σε πολυτελή βίλα του Πόρτο Υδρα όπου σύμφωνα με γείτονες του ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται συχνά τα σαββατοκύριακα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω από το σπίτι στο Πόρτο Υδρα όπου θα μείνουν Τσίπρας και Καμμένος βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη για να μην τους ενοχλήσει κανένας.





Αύξηση της ανεργίας στο 24,4%



Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 24,3% το Δεκέμβριο του 2015 και από 25,7% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ευρωζώνη, το Μάρτιο του 2016 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,2% (έναντι 10,4% το Φεβρουάριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία μειώθηκε στο 8,8% σε σχέση με 8,9% το Φεβρουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.

Έναν χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2015, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,2% και στην ΕΕ 9,7%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, τον Μάρτιο καταγράφονται 21,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,4% τον Ιανουάριο) και στην Ισπανία (20,4% το Μάρτιο). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία (4,1%) και στη Γερμανία (4,2%).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε σε 1,16 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,1% και στις γυναίκες στο 28,7%.

Εξάλλου, άνοδο κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα από 49,3% το Δεκέμβριο του 2015 σε 51,9% τον Ιανουάριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (51,9%), στην Ισπανία (45,5%), στην Κροατία (39%) και την Ιταλία (36,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,9%), την Τσεχία και τη Μάλτα (9,8%).

Τον Φεβρουάριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 21,2% και στην ΕΕ στο 19,1%.




Κακός πληρώνουν ακόμα παράβολο για επανέλεγχο στις επιτροπές ΚΕΠΑ



Κώστας Βουκελάτος

Θυμάστε 29/9/2015 την εγκύκλιο που υπέγραψε ο σημερινός υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος ο οποίος συνέχισε το έργο του κύριου Στρατούλη;

Η εγκύκλιος αφορούσε Διευκρινήσεις, που αφορούν τον τρόπο που θα μπορούν να ελεγχθούν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Μέσα στην διορθωτική κατά δήθεν των αδικιών των προηγούμενων τονιζόταν ότι καταργείται το παράβολο για τους επανελέγχους που κατέβαλαν έως σήμερα οι ανάπηροι!!!

Η εγκύκλιος υποτίθεται ισχύει αλλά παράβολο 46,14€ πληρώνει κάθε ΑΜΕΑ που επανεξετάζεται εκτός των απόρων και των ανασφάλιστων όπως γινόταν παλιά.

Αναφέρεται ίσως για να μπερδέψει ότι το παράβολο το πληρώνουν και όσοι δεν έχουν παραπεμπτικό από τον γιατρό τους κάτι φυσικά που δεν ισχύει αφού και για να επανεξεταστείς χρειάζεσαι βεβαίωση και παραπεμπτικό από τον θεράπων ιατρό σου οπότε ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει και τελικά πληρώνουν όλοι.

Τα παιδιά; Οι άνεργοι; Οι φοιτητές;  Οι έμμεσα ασφαλισμένοι που λόγω ανεργίας είναι στα βιβλιάρια των γονιών τους η των συζύγων τους; Όλοι αυτοί φυσικά και δεν πρέπει να πληρώνουν για να επανεξετάζονται και υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διόρθωνε την αδικία όπως αναφέρει και η εγκύκλιος αλλά δυστυχώς πληρώνουν κανονικά.

Φυσικά η νέα εγκύκλιος του 2015 δεν αναφέρει ούτε και ανέφερε ποτέ ότι θα πρέπει να είσαι άπορος και ανασφάλιστος για να μην καταλάβεις το παράβολο της επανεξέτασης, αυτό να ανέφερε η παλιά εγκύκλιος της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, άρθρο 61 παράγραφος 5β του Νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α΄/18- 4-2013). 

Η καινούργια εγκύκλιος διορθώνοντας δήθεν τις αδικίες αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι καταργείται το παράβολο για τους επανελέγχους που κατέβαλαν έως σήμερα οι ανάπηροι!!!

Ποιος δεν καταλαβαίνει τι δεν καταλαβαίνει;

Και γιατί αφού υπάρχει νέα εγκύκλιος γίνεται χρήση ακόμα της παλιάς προ τριετίας;

Δηλαδή οι πιστοποιημένοι που έχουν καταβάλλει το παράβολο για την πιστοποίηση θα πρέπει κάθε τρία χρόνια να το πληρώνουν και πάλι έτσι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα έλεγε πριν, άλλα υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός πριν λίγους μήνες και άλλα γίνονται στην πράξη.

Άλλο η πρώτη επαφή για τα ΚΕΠΑ και η πρώτη πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας για τον δικαιούχο και άλλο κάθε τρία χρόνια να πρέπει για να επανεξετάζεσαι να ξαναπληρώνεις το παράβολο!!! Το πλήρωσες μία φορά και τέρμα έτσι τουλάχιστον ερμηνεύεται η εγκύκλιος οπότε κάθε επανεξέταση έχει συμπληρωμένο στον φάκελο σου, η στην ηλεκτρονική σου καρτέλα ότι το παράβολο πληρώθηκε.

Η εκμετάλλευση λοιπόν των ατόμων με ειδικές ανάγκες συνεχίζεται όπως και ο κάθε τρόπος αφαίμαξης τους με τον όποιο τρόπο αποφασίσει το κράτος.

Μια διευκρίνηση για να γλιτώσει πάρα πολύς κόσμος ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές που τα 46€ είναι απαραίτητα για όλους και ειδικά για τα ΑΜΕΑ πιστεύω ότι θα ήταν βοήθεια για τους επανεξεταζόμενους και αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν με το κράτος οι οργανώσεις των ΑΜΕΑ.




Διάτρητο το αιγαίο αλωνίζουν οι Τούρκοι



Εντείνονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αλλά και στην θάλασσα από του Τούρκους

29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου  πρανγαμτοποίησαν εχθές  Μεγάλη Πέμπτη τουρκικά F16.

 Tετράδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.

Το FIR Αθηνών και χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως παραβίασε μία εξάδα και ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.

Σε όλες τις περιπτώσεις των παραβιάσεων τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

 Σε 1 περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή καθώς τα δύο τουρκικά F16 
 έφεραν όπλα.






Νέες ταυτότητες για όλους – Από πότε αλλάζουν




Στα χέρια μας θα έχουμε σε λίγο καιρό τις νέες ταυτότητες που αλλάζουν για να γίνουν πιο σύγχρονες αποκτώντας βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται.

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.


Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες εκτός από τα ... βασικά, που περιλαμβάνουν φωτογραφία κλπ θα πρέπει να πληρώσουμε και 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει ότι οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.


Πηγή : newsit.gr


Τί μέγεθος είχε ο Σταυρός του Χριστού και πώς ανακαλύφθηκε;



Όταν η Αγία Ελένη έφτασε στα Ιεροσόλυμα με τους ανθρώπους της, άρχισε αμέσως να ερευνά το τί έγινε ο Ζωοποιός Σταυρός. Κανείς όμως δεν γνώριζε να της πει που ήταν παραχωμένος.

Τότε όλοι μαζί, Αρχιερείς και λαός, έκαναν δέηση προς τον Θεό για να τους αποκαλύψει που βρισκόταν ο Πανάγιος Τάφος και ο Τίμιος Σταυρός.

Τότε, ο Κύριος εισάκουσε τη δέηση αυτών και αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο ότι ο τόπος που ψάχνουν βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον ναό της Αφροδίτης τον όποιον είχαν κτίσει μετέπειτα οι Έλληνες.

Η Αγία Ελένη, αφού συγκέντρωσε πλήθος τεχνιτών και εργατών, έσκαψε εκεί και βρήκε τον Πανάγιο Τάφο και λίγο πιο πέρα βρήκε και τους τρεις σταυρούς του Ιησού και των δύο ληστών καθώς και τα καρφιά τους.

Όλοι χάρηκαν με την εύρεση αυτή μα και πάλι όμως δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένοι διότι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ποιος απ’ όλους ήταν ο Σταυρός του Κυρίου. Ο Πατριάρχης Μακάριος όμως είχε εμπιστοσύνη στο Κύριο και δεν ανησυχούσε διότι πίστευε ότι πάλι Εκείνος θα ενεργήσει, ώστε να αποκαλυφθεί ο Τίμιος Σταυρός Του.

Έτσι και έγινε. Εκείνες τις ήμερες κείτονταν ημιθανής μία πλούσια γυναίκα λόγω κάποιας βαριάς ασθένειας κι οι γιατροί είχαν αποφασίσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει. Αποφάσισαν λοιπόν να ακουμπήσουν επάνω της έναν έναν τους σταυρούς για να δουν εάν θα γίνει κάποιο θαύμα ώστε αυτή η γυναίκα να μπορέσει να θεραπευτεί. Έτυχε μάλιστα να ακουμπήσουν επάνω της πρώτα τους σταυρούς των ληστών και δεν έγινε τίποτα. Όταν όμως από μακριά πλησίαζαν τον Σταυρό του Κυρίου, ω του θαύματος! η γυναίκα αμέσως συνήλθε και σηκώθηκε υγιής, λες και μόλις είχε σηκωθεί από τον ύπνο.

Βλέποντας το θαύμα αυτό, όλοι με ευλάβεια μεγάλη προσκύνησαν τον Σταυρό του Κυρίου και δόξασαν τον Θεό.

Μόλις όμως διαδόθηκε το νέο στο λαό, όλοι οι Χριστιανοί ζητούσαν από τον Πατριάρχη να τους επιτρέψει να προσκυνήσουν κι αυτοί τον Σταυρό. Μα λόγω του μεγάλου πλήθους αυτό ήταν αδύνατο, έτσι ό Πατριάρχης διέταξε και του έφτιαξαν ένα υψηλό άμβωνα και μόλις αυτός ετοιμάστηκε, πήρε στα χέρια του τον Τίμιο Σταυρό, ανέβηκε στον υψηλό άμβωνα και από εκεί ύψωσε τον Σταυρό όπου τον έβλεπαν όλοι οι χριστιανοί και με κατάνυξη φώναζαν ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.

Από την ήμερα αυτή, καθιερώθηκε να γιορτάζουμε στην Εκκλησία μας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Η Αγία Ελένη έπειτα πήρε τον Τίμιο Σταυρό μαζί της στην Κωνσταντινούπολη, αφού όμως άφησε μέρος αυτού στα Ιεροσόλυμα, στον Πατριάρχη Μακάριο.

Ο Σταυρός του Κυρίου είχε 4,50 μέτρα ύψος και 2,40 μέτρα πλάτος. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι ενώ ο Σταυρός, από την ημέρα της εύρεσης του, τεμαχιζόταν σε απειροελάχιστα κομματάκια και δινόταν στους πιστούς για ευλογία, αυτός παρέμεινε ακέραιος και δε μειωνόταν καθόλου.



Πηγή : dogma.gr


ΟΗΕ:Καλεί τη Β.Κορέα «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες»



Μετά την απόπειρα εκτόξευσης πυραύλων που πραγματοποίησε

Ο ΟΗΕ κάλεσε την Βόρειο Κορέα «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες», μετά από πληροφορίες για αποτυχημένες απόπειρες από την Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες είναι πολύ ανησυχητικές» είπε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα, μετά από αίτημα των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Β. Κορέα επιχείρησε για δεύτερη φορά να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς και όπως φαίνεται η δοκιμή απέτυχε εκ νέου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου στη Σεούλ, ο βορράς εκτόξευσε κατά τα φαινόμενα έναν πύραυλο Μουσουντάν από την περιοχή Γονσάν, στην ανατολική ακτή. Ο πύραυλος «έπεσε μερικά δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του και συνετρίβη».

Για δύο αποτυχημένες απόπειρες έκαναν λόγο οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Σεούλ, μία από τις δοκιμές πραγματοποιήθηκε κατά τα φαινόμενα με πύραυλο Μουσουντάν, βεληνεκούς περισσοτέρων των 3.000 μέτρων. Ο πύραυλος αυτός είναι ο ίδιος τύπος πυραύλου που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε σε άλλη δοκιμή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.


Πηγή : tovima.gr


Χαλέπι: Χάος μετά τη σφαγή στο νοσοκομείο των MSF




Δραματική τροπή λαμβάνει ο πόλεμος στο Χαλέπι της Συρίας με την εκεχειρία να θρυμματίζεται εν μέσω ανάφλεξης της βίας και βομβαρδισμών. Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί σε λιγότερο από 24 ώρες -τουλάχιστον 27 είναι τα θύματα στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που βομβαρδίστηκε, ανάμεσά τους παιδιά και ένας από τους τελευταίους παιδιάτρους της πόλης.

Το νοσοκομείο Αλ Κούντς που βρίσκεται σε περιοχή ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς και υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τελευταίες αναφορές ανεβάζουν τον απολογισμό σε 27 νεκρούς, παιδιά ανάμεσά τους. Νεκροί είναι επίσης τουλάχιστον τρεις γιατροί, μεταξύ αυτών ένας εκ των τελευταίων παιδιάτρων της πόλης...



Το νοσοκομείο είχε τμήμα επειγόντων, μονάδα εντατικής και χειρουργικές αίθουσες. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα...

Ήταν το κέντρο αναφοράς για παιδιατρικά περιστατικά με οκτώ γιατρούς και 28 νοσηλευτές αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλοντας με οργή και αποτροπιασμό τον βομβαρδισμό -έναν ακόμα βομβαρδισμού νοσοκομείου στα πέντε χρόνια που μετρά το μαρτύριο των Σύρων αμάχων. 

Οι MSF τονίζουν πως το νοσοκομείο ήταν γνωστό στην περιοχή και χτυπήθηκε από ευθεία βολή.




Οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό εμφύλιο αναφέρουν πως το πλήγμα προήλθε από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Ο στρατός από πλευράς του αρνείται ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε το ξενοδοχείο Αλ Κούντς.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι «όλες οι ενδείξεις» οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πλήγμα προήλθε από τη συριακή κυβέρνηση. 



Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε πληροφορίες που έχουν κάνει τον γύρο μέσων ενημέρωσης, ότι ήταν ρωσικά αεροπλάνα εκείνα που έπληξαν το νοσοκομείο.

Τα ρωσικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η Μόσχα σημειώνει ότι δεν έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι αεροπλάνο που ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος πετούσε πάνω από το Χαλέπι τη νύχτα της επίθεσης.

Τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι πέθαναν σε αεροπορικές επιδρομές σε ελεγχόμενες από τους αντάρτες κατοικημένες περιοχές του Χαλεπίου. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρία παιδιά και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Την ίδια στιγμή τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 1.000 βλήματα όλμου και ρουκέτες σε περιοχές που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 αμάχους. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε το Παρατηρητήριο, αναφέροντας πως μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άλλα δύο παιδιά.

Μόνο σήμερα, οι νεκροί στο Χαλέπι ξεπερνούν τους 60.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί περίπου 200 άμαχοι στη Συρία, οι περισσότεροι εντός και γύρω από το Χαλέπι. Συγκρούσεις μαίνονται και στην Χομς, ενώ υπήρξαν επίσης επιδρομές στη Δαμασκό, καθώς και μία ανατίναξη παγιδευμένου οχήματος -και τα δύο περιστατικά σπάνια για την συριακή πρωτεύουσα.

Με τις συνομιλίες στη Γενεύη σε πλήρες αδιέξοδο, οι Σύροι τρέμουν μπροστά στην κλιμάκωση της βίας, φοβούμενοι ότι το Χαλέπι θα γίνει πιθανώς το επίκεντρο της επόμενης φάσης του εμφυλίου πολέμου.

Διοικητές των ανταρτών αναφέρουν ότι κυβερνητικές δυνάμεις κινητοποιούν στρατιώτες, πυρομαχικά και εξοπλισμό σε προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης στο Χαλέπι.

Οι προετοιμασίες δεν είναι μυστικό: Μία από τις κύριες φιλοκυβερνητικές συριακές εφημερίδες αναφέρει την Πέμπτη ότι ο στρατός θα εξαπολύσει προσεχώς μεγάλη επίθεση για να ανακαταλάβει το Χαλέπι και την ομώνυμη επαρχία.

«Είναι καιρός να αρχίσει η μάχη για την πλήρη απελευθέρωση του Χαλεπίου» αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας al-Watan. «Δεν είναι μυστικό ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν προετοιμάσει αυτή την αποφασιστική μάχη για την εκκαθάριση του Χαλεπίου από τους τρομοκράτες. Θα αρχίσει σύντομα και θα τελειώσει γρήγορα» λέει η εφημερίδα.

Το Χαλέπι, πρώην εμπορικό σταυροδρόμι της Συρίας, είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο του 2012 ανάμεσα στις δυτικές συνοικίες που ελέγχονται από την κυβέρνηση και τις ανατολικές που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Καθεστωτικές πηγές αναφέρουν πως «ο στρατός προετοιμάζει ευρεία επιχείρηση μέσα στις επόμενες ημέρες για να απωθήσει τους αντάρτες από τα περίχωρα της πόλης και να δημιουργήσει 'μία ζώνη ασφαλείας' γύρω από την πόλη περικυκλώνοντάς την πλήρως».

Υπό το φως των γεγονότων η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού εκπέμπει σήμα κινδύνου προειδοποιώντας ότι η κλιμακούμενη βία ωθεί τους κατοίκους της πόλης στο χείλος ανθρωπιστικής καταστροφής τους κατοίκους της πόλης που ζουν κάτω από βομβαρδισμούς.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι οι σφοδρές μάχες που μαίνονται στο Χαλέπι ανάμεσα στην αντιπολίτευση και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της πόλης.

Ταυτόχρονα ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η κατάσταση στο Χαλέπι είναι «καταστροφική» μετά τις φονικές αεροπορικές επιδρομές και η αλυσίδα χορήγησης βοήθειας, χάρη στην οποία παραδίδονται εφόδια σε εκατομμύρια Σύρους, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

«Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο πολλά διακυβεύονται μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες» δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής της ανθρωπιστικής task force, στους δημοσιογράφους μετά την εβδομαδιαία συνάντηση μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων στη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας (ISSG).

«Τα μέλη της ISSG ενημερώθηκαν ζωντανά σήμερα για την καταστροφική επιδείνωση των τελευταίων 24-48 ωρών στο Χαλέπι, καθώς επίσης και σε τμήματα της περιοχής της Χομς. [...]  Ουδείς αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα της κατάστασης» δήλωσε και ζήτησε να υπάρξει πρόσβαση εντός Μαΐου σε 35 πολιορκούμενες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν θέλει να τους βλέπει ο κόσμος τους Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ





Εξαγριωμένοι  έμποροι της Θεσσαλονίκης περιποιήθηκαν λεκτικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκη και Τριαντάφυλλος Μηταφίδη, οι οποίοι έκαναν το λάθος και επισκέφτηκαν την κεντρική αγορά τη Μ.Πέμπτη. 

Οι φραστικές επιθέσεις, όπως «κοπρόσκυλα», «ξεφτυλισμένοι» «ντροπή» και «φύγετε», δείχνουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και οι εκδηλώσεις πλέον αγανακτισμένων θα είναι συχνές και πυκνές εναντίον των βουλευτών της κυβέρνησης.

Και δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό δύο τριών αγανακτισμένων εμπόρων της περιοχής αλλά σύσσωμου του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και των περαστικών καταναλωτών που δεν αντέχουν πλέον αυτή την κυβέρνηση και τους ζητούν να φύγουν μήπως σωθούμε.



Αυτοκτόνησε 25χρονος υπάλληλος της Apple στα κεντρικά γραφεία



Εκπρόσωπος της πολυεθνικής αρνήθηκε να δηλώσει τη θέση που είχε ο Εντουαρντ Τόμας Μάκογουιακ,

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος 25χρονου υπαλλήλου της Apple που βρέθηκε νεκρός στα κεντρικά γραφεία στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια.

«Το γραφείο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αναγνώρισε τον νεκρό, ο οποίος ονομάζεται Εντουαρντ Τόμας Μάκογουιακ, ετών 25. Η ιατροδικαστής καθόρισε ότι ο τρόπος θανάτου ήταν η αυτοκτονία και η αιτία θανάτου ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι», είπε το γραφείο του σερίφη της περιοχής Σάντα Κλάρα, σε γραπτή δήλωση.

Εκπρόσωπος της πολυεθνικής αρνήθηκε να δηλώσει τη θέση που είχε ο Μάκογουιακ, αλλά σε ιστοσελίδα που αφαιρέθηκε μετά την ανακάλυψη του πτώματός του αναφέρονταν ότι ήταν τεχνολόγος μηχανικός.

«Μας προκαλεί θλίψη ο τραγικός χαμός ενός νέου και ταλαντούχου συναδέλφου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους φίλους του, συμπεριλαμβανόμενων και των πολλών συναδέλφων που είχε εδώ στην Apple, και οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί τους», είπε η εταιρεία σε δήλωσή της αργά την Τετάρτη.



Πηγή : protothema.gr


Γιαννόπουλος : Δεν παραιτούμαι. Δεν θέτω την πορεία μου υπό τα καπρίτσια του Πολάκη




Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ:

«Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. 

Η ενέργεια του έχει ως στόχο να ποδηγετήσει τα μέλη του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια παράνομη ενέργεια κάτι που θα κριθεί όχι από εμένα αλλά από τα αρμοδία όργανα της δικαιοσύνης καθώς υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε ότι με αφορά, δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε παρανομίες τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχει εμμέσως παραδεχθεί κάνοντας λόγο για «πολιτικές αποφάσεις» στους διορισμούς γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η θέση που έχω είναι επιστημονική, άμισθη και η παραμονή μου σε αυτήν έχει στοιχεία ηθικής και νομικής τάξης».