Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γερμανικά ΜΜΕ: Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Ο Τσίπρας αναζητεί νέο ΥΠ.ΟΙΚ.



Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Το Ntv αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών», αναφέρει. Και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί». 

Η Βild σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».  

Βild: Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους. 




Πηγή: iefimerida.gr 


Σε συγκέντρωση καλεί για τις 18:30 η ΑΔΕΔΥ



Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών έχουν καταλάβει από τις 6:00πμ σήμερα το κτήριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο – ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και το νομοσχέδιο της νέας φορολεηλασίας» καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

Καλεί σε συγκέντρωση και πορεία σήμερα, Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, στις 6:30μμ στα Χαυτεία καλεί η ΑΔΕΔΥ. 

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει «ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών έχουν καταλάβει από τις 6:00πμ σήμερα το κτήριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Λυκούργου και Αθηνάς), το οποίο λειτουργεί, σήμερα, ως κέντρο αγώνα για την υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων και του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης».


Πηγή : euro2day.gr


Εκλογές στις 26 Ιουνίου ή στις 18 Σεπτεμβρίου αποφασίζει το Μαξίμου




Της Ελένης Καλογεροπούλου-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


 Με εκλογές σκέφτεται να απαντήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών για την εφαρμογή νέων μέτρων, πέρα από όσα περιλαμβάνει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Καθώς όλα δείχνουν ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαπραγματεύσεων με τα μέτρα των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και την παράλληλη εκταμίευση της δόσης για να λειτουργήσει η ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για καινούργιο κύκλο συζητήσεων με τους δανειστές, που, όπως φάνηκε στο χθεσινό Eurogroup, θα είναι πολύ πιο δύσκολος και επώδυνος από τη στιγμή που το ΔΝΤ και οι εταίροι επιμένουν στην επιβολή ενός νέου -ουσιαστικά- Μνημονίου. 

Ο εφιάλτης της κυβέρνησης, πέρα από τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (σ.σ.: ποσοστό 2% του ΑΕΠ), γίνεται ακόμα χειρότερος αν σκεφτεί κανείς ότι οι δανειστές ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται ζήτημα «κουρέματος» του χρέους, παρά το γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ φρόντισε να αφήσει ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό. Είναι πλέον προφανές ότι όλοι οι προηγούμενοι σχεδιασμοί του Μαξίμου θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να αναθεωρηθούν…

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ

 Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο οποίος, προαναγγέλλοντας έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου τη Μεγάλη Πέμπτη, είπε χαρακτηριστικά: «Το πακέτο των έκτακτων μέτρων (ως εγγύηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων) πρέπει να είναι αξιόπιστο, να νομοθετηθεί προκαταβολικά, να είναι αυτοματοποιημένο και να βασίζεται σε αντικειμενικούς παράγοντες». Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν άμεση. «Δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα το ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει έναν νόμο σήμερα, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή βάσει πιθανών μελλοντικών εξελίξεων. Η Αθήνα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την εξεύρεση ενός μηχανισμού δέσμευσης. Υπάρχουν πολλές ιδέες που συζητούνται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι γεμάτη ιδέες», δήλωσε με νόημα.  Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πιθανές ημερομηνίες -μία στις αρχές καλοκαιριού και μία το φθινόπωρο- εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου για να στήσει κάλπες, στην περίπτωση που τα πράγματα δεν προχωρήσουν με βάση τα συμφωνημένα και οι δανειστές και εταίροι επιμείνουν στην επιβολή και τέταρτου προγράμματος, με χρονικό ορίζοντα το 2018. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι, εάν οι θεσμοί επιμείνουν να καταγράψουν στη διαφαινόμενη συμφωνία της άλλης εβδομάδας και το θέμα των επιπλέον μέτρων -με τον τρόπο που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Eurogroup- τότε όλα τα σενάρια είναι ανοικτά… 

Οι τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, στις 26 του μηνός, και το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου -στις 18- θεωρούνται τα καλύτερα διαστήματα ώστε η χώρα να μπει σε νέα εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πειστεί ότι οι δανειστές θα ζητούν όλο και περισσότερα πράγματα. Ετσι, έχει αποφασίσει να μην ενδώσει στις νέες πιέσεις τους, αλλά ούτε και στα σενάρια που επεξεργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, στην οποία να βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι πιέσεις των δανειστών θα είναι τέτοιες που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση σε μια νέα αναδίπλωση.

Εχοντας για μία ακόμη φορά συμμάχους τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και τον Μάρτιν Σουλτς, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει τη μάχη με τα όπλα που οι δανειστές καταλαβαίνουν: τους αριθμούς.  Εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική οικονομία παρουσίασε πλεόνασμα πάνω από το αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε μια άλλη συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Με βάση τα στοιχεία αυτά, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι η Ελλάδα αποδεδειγμένα πλέον μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης και άρα μέχρι το 2018 θα μπορεί να έχει πιάσει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί.

Επέμεναν μάλιστα ότι η όποια απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους θα ανέρχεται σε λίγα εκατομμύρια, τα οποία θα μπορεί να τα καλύψει μόνη της και γι’ αυτό δεν είναι ανάγκη να επιβληθούν νέα υφεσιακά μέτρα. Σε αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση έχει ρίξει όλα της τα χαρτιά, προκειμένου να αποδείξει ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να κάνει λάθος υπολογισμούς, ενώ δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι το τρίτο Μνημόνιο, στο οποίο δεν μετέχει και το οποίο συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους, είναι βιώσιμο, αντίθετα με τα δύο προηγούμενα, τα οποία σχεδιάστηκαν αποκλειστικά από τους εκπροσώπους του Ταμείου και έφεραν τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση. 

ΕΠΙΜΟΝΗ

 Πάντως, εάν τελικά, παρά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι δανειστές και οι εταίροι επιμείνουν στην ψήφιση των προληπτικών μέτρων, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν τα πράγματα δυναμικά. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε άλλες απαιτήσεις, καθώς έχει υπερβεί τον εαυτό του και τα πιστεύω του. «Την πιο κρίσιμη στιγμή, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρωθυπουργός πήρε το μεγάλο ρίσκο να υποχωρήσει προκειμένου να σωθεί η χώρα. Εφερε μια δύσκολη συμφωνία, την οποία η κυβέρνηση τήρησε κατά γράμμα, παρά τις αντιδράσεις.

Σήμερα και παρά την καλή πορεία της οικονομίας -που φαίνεται και μέσα από τα στοιχεία της Eurostat- οι δανειστές εμφανίζονται να ζητούν και άλλα μέτρα. Αυτό ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να το δεχθεί. Ας βρεθεί κάποιος άλλος για να τα κάνει πράξη», έλεγε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης. Υπέρ της δυναμικής λύσης τάσσονται ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης αλλά και η Θεανώ Φωτίου, η τάση των «53» και πολλά στελέχη του κόμματος. Από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν περνά απαρατήρητη η κινητικότητα που υπάρχει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από τα στελέχη του ΔΝΤ, τα οποία φαίνεται να προωθούν το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη δεν πρόκειται να βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ετσι -όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες-, εάν κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην οικουμενική κυβέρνηση και τις κάλπες, η απάντηση θα είναι «εκλογές». Το σενάριο του Ιουνίου μιλά για κάλπες αμέσως μετά τις σχολικές εξετάσεις, γύρω στις 26 του μηνός. Δηλαδή, την ίδια ακριβώς περίοδο που θα γίνεται το δημοψήφισμα για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ, εάν μέχρι το αμέσως επόμενο διάστημα δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας στην Ισπανία -βάσει του Συντάγματός της-, θα πρέπει και αυτοί να στήσουν κάλπες. Με λίγα λόγια, τρία ανοικτά μέτωπα στην Ευρώπη τη στιγμή που η πλειονότητα των Ευρωπαίων ηγετών επιθυμεί ηρεμία, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά το δημοψήφισμα στην Αγγλία.

Ανοικτό και το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος


Η δεύτερη εκλογική ημερομηνία, δηλαδή στις αρχές του φθινοπώρου, περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Το σενάριο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την καλή εκδοχή για το ελληνικό πρόγραμμα, που θέλει την αξιολόγηση να κλείνει με την εκταμίευση της δόσης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και την παράλληλη έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Με δεδομένο ότι οι διαδικασίες αυτές θέλουν τον χρόνο τους, κάποιοι στο Μαξίμου οριοθετούν την ολοκλήρωση της συζήτησης στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Το διάστημα αυτό θεωρούν ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις και εκβιασμοί απ’ όλες τις πλευρές -από το ΔΝΤ αλλά και τον Β. Σόιμπλε-, προκειμένου η κυβέρνηση να συναινέσει τελικά στις δύσκολες και επώδυνες απαιτήσεις των σκληρών δανειστών, που ζητούν νέα μέτρα. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται διχασμένα. Αλλοι υποστηρίζουν ότι και σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι οι εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση θα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο εάν συναινέσει σε νέο Μνημόνιο. Κάποιοι άλλοι ωστόσο θεωρούν ότι το δημοψήφισμα είναι και πάλι η καλύτερη λύση. Το ερώτημα θα αφορά προφανώς το εάν η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί νέα μέτρα, σε συνδυασμό με τον ρόλο που παίζει το ΔΝΤ σε αυτή την ιστορία. Η απόρριψη του νέου Μνημονίου από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα σημαίνει αυτόματα και δρομολόγηση απεγκλωβισμού του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Εάν πάντως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείσει και τυπικά μέσα στον Μάιο, τότε ο πρωθυπουργός, πέρα από το τι θα κάνει το ερχόμενο φθινόπωρο, μπορεί να αιφνιδιάσει τους πάντες στο θέμα του ανασχηματισμού. Η διεύρυνση δηλαδή, για την οποία μιλούν πολύ μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έρθει από την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά από ΠΑΣΟΚ,

«Ποτάμι» και Ενωση Κεντρώων να του υποδείξουν πρόσωπα που κατ’ αυτούς θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε μια σειρά από θέματα.  Εκεί, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης, θα κληθούν να απαντήσουν στην πρόσκληση, ενώ κάποιοι στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν και τη δημιουργία εθνικής επιτροπής για το θέμα του χρέους, με την πρόσκληση να απευθύνεται και στη Ν.Δ.


Το ρίσκο και η φθορά από τα μέτρα

Φυσικά, οι εκλογές εμπεριέχουν τον μεγάλο κίνδυνο η κυβέρνηση να τις χάσει, καθώς η φθορά που θα έχει υποστεί από τα νέα μέτρα θα είναι μεγάλη και μη αναστρέψιμη. Ηδη οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Ν.Δ. να προηγείται άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το εάν η κυβέρνηση μοιάζει επιφυλακτική απέναντι σε αυτά τα αποτελέσματα. Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο θεωρεί ότι, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα είναι μικρή. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πείσει τον ελληνικό λαό και ότι οι προσδοκίες που υπήρξαν το πρώτο διάστημα μετά την εκλογή του έχουν ξεφουσκώσει.  Το γεγονός ακόμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εικόνα ενός διαλυμένου κόμματος, το οποίο δεν μπορεί να βρει την περπατησιά του προκειμένου να πείσει τους Ελληνες ψηφοφόρους ότι είναι ικανό για να κυβερνήσει, θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για τον νέο αρχηγό του, την ώρα που θα στηθούν οι κάλπες. Αλλά ακόμα και δεύτερος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι θα αποτελέσει τον ρυθμιστικό παράγοντα -ισχυρίζονται τα στελέχη της κυβέρνησης-, αφού πολύ δύσκολα η Φώφη Γεννηματά θα συμμετέχει σε μια συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., καθώς γνωρίζει ότι αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στα αριστερά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, έστω και οριακά, να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις πρόωρες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Οπως λένε μάλιστα, θεωρούν ότι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να είναι δυσαρεστημένο με κάποιες κινήσεις της κυβέρνησης, η κοινή γνώμη ωστόσο αντιλαμβάνεται τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάθαρση της πολιτικής ζωής του τόπου, την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και την εξυγίανση του δημόσιου βίου.


The Times: Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο κέντρο του Ελληνικού




Συγκλονίζει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Times για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεκάδες είναι τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και βίας μεταξύ προσφύγων.

Μια 35χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν περιγράφει ότι όταν κλείνουν τα φώτα στο Ελληνικό παίρνει όσο πιο κοντά μπορεί τα τρία παιδιά της, τους σιγοτραγουδάει και τα φιλά για να κοιμηθούν. Ωστόσο, εκείνη μένει ξάγρυπνη για να παραφυλάει το φερμουάρ της σκηνής τους.

«Περίεργα πράγματα συμβαίνουν μετά τα μεσάνυχτα» δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα.

Δεν είναι η μοναδική μητέρα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που φοβάται για τα παιδιά της.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για «έκρηξη βίας» και δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ελληνικό.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο περιστατικό βιασμού ενός 13χρονου αγοριού από αφγανό πρόσφυγα μέσα στο hot spot της Χίου. 



Newsroom ΔΟΛ


Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες της Π.Ε. από τα ιστορικά στελέχη του Συνδέσμου 1974




Ο Σύνδεσμος 1974 ο οποίος αποτελείται από ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ έκανε την παρακάτω δήλωση για τα αποτελέσματα και την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής

Δήλωση : 

Ο Σύνδεσμος 1974 εύχεται
Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος
Καλή επιτυχία στο έργο τους
Η αλήθεια είναι ότι τους περιμένει πολύ δουλειά


Σάκης Ιωαννίδης η πρωτιά και το μήνυμα στο facebook



Η δεύτερη θέση στην Π.Ε. και οι 560 ψήφοι ήταν απάντηση για όσα είχαν συμβεί από τον Φεβρουάριο στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ.

Ο Σάκης Ιωαννίδης δικαιούνταν και δικαιούται να ομιλεί από άλλη θέση πλέον στην Νέα Δημοκρατία και με τον αέρα της πρωτιάς.

Έγραψε λοιπόν στο facebook το παρακάτω μήνυμα για να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν : 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Νεοδημοκράτες/σες και Οννεδίτες/σες, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, που με στήριξαν και με εξέλεξαν στην 2η θέση στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Η νέα γενιά και η ΟΝΝΕΔ εκπροσωπείται. Γιατι οι σωστοί ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ μάθανε να δίνουν μάχες σε κανονικές διαδικασίες. Στη κάλπη. Συγχαρητηρία σε όλα τα νέα μέλη της ΠΕ».



Αυτή είναι η νέα Π. Ε.της Νέας Δημοκρατίας με νέο αίμα και άξιους ανθρώπους μερικοί ξεχωρίζουν όπως...






Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί η εκλογή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη στην δεύτερη θέση, στέλνοντας ένα μήνυμα εκεί που πρέπει.

Από τα ονόματα που ξεχωρίζουν εκτός του Σάκη Ιωαννίδη είναι ο Σιάχος Δημήτρης στην 14η θέση, η Νάκου Βασιλική στην 35η θέση, ο Βασίλης Τσιατσιάμης στην 70η θέση, ο Γιάννης Κουλιζάκος πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην 71η θέση, ο Καμάρας Παύλος στην 102η θέση, ο Τσαντήλας Αθανάσιος στην 105η θέση και ο Μωυσιάδης Ελευθέριος στην 120η θέση ένα από τα σοβαρότερα στελέχη της παράταξης.

Εκτός των παραπάνω ονομάτων τονίζουμε ότι όλο το σύνολο των 153 νεοεκλεγέντων είναι από τα δυνατότερα και ποιοτικά στελέχη της παράταξης

Ακολουθούν με σειρά εκλογής τα 150 μέλη της νέας γαλάζιας Π.Ε:

  • Κατσαούνος Γεώργιος
  • Ιωαννίδης Σάκης
  • Λιούλιας Αχιλλέας
  • Παπανικολόπουλος Ελπιδοφόρος
  • Κόκκολης Γεώργιος
  • Γιακουμάτου Ευαγγελία
  • Παπαδόπουλος Μιχαήλ
  • Κόλλιας Κωνσταντίνος
  • Ιατρίδης Δημήτριος
  • Σταμενίτης Διονύσιος
  • Σιάτρας Χαράλαμπος
  • Παϊδάς Ιωάννης
  • Καρλέ Αλεξάνδρα
  • Σιάχος Δημήτριος
  • Κρανιάς Δημήτριος
  • Πατριανάκου Φεβρωνία
  • Βρυνά Φωτεινή
  • Στάμου Νικόλαος
  • Λυγουρά Δήμητρα
  • Κοτταράς Αθανάσιος
  • Καλογερόπουλος Δημήτριος
  • Γεωργίου Βασίλειος
  • Πλεύρης Αθανάσιος
  • Γαλαμάτης Δημήτριος
  • Μπαλερμπάς Αθανάσιος
  • Ζωντανός Κωνσταντίνος
  • Κόκκαλης Αλέκος
  • Λάμπρου Βασίλειος
  • Κανακάς Βασίλειος
  • Σταμούλης Αθανάσιος
  • Βραντζάς Γεώργιος
  • Καραγιάννης Γιώργος
  • Γεωργόπουλος Παναγιώτης
  • Παπάς Θεοφάνης
  • Νάκου Βασιλική
  • Σταμούλης Στάφανος
  • Πανοζάχος Δημήτριος
  • Δαμιανός Θεόδωρος
  • Κουκής Δημήτριος
  • Αργυρίου Ιωάννης
  • Μπουτσικάκης Χριστόφορος
  • Χρυσοφώτης Σπυρίδων
  • Πατσιογιάννης Ιωάννης
  • Καλαπότλης Στυλιανός
  • Καφετζή Μαριάνθη-Χριστίνα
  • Μητσόπουλος Κωνσταντίνος
  • Βεργίνης Ξενοφών
  • Μαυροειδάκος Δημήτριος
  • Ζαχαράκη Σοφία
  • Κυριάκης Σπυρόδων
  • Πολιτόπουλος Ιωάννης
  • Καραχάλιος Χρήστος
  • Γεωργίκος Δημήτριος
  • Σταυριανουδάκης Μιχαήλ
  • Πατσογιάννη Αικατερίνη
  • Σοφιανός Νικόλαος
  • Δόντσιος Θεόδωρος
  • Θωμαΐδης Νικόλαος
  • Φραγκάκης Δημήτριος
  • Χριστάκης Δημήτριος
  • Βουγιουκλάκης Αιμίλιος
  • Παπαγγελόπουλος Δημήτριος
  • Παππάς Ιωάννης
  • Ταυρής Φίλιππος
  • Μυτιληνάκης Αντώνιος
  • Τοκατλίδη Ελευθερία
  • Παλλή Θεοδώρα
  • Μηταλίδης Κίμων
  • Δερμεντζόγλου Μαρία
  • Φιλιππάτου Βασιλική
  • Τσιατσιάμης Βασίλειος
  • Κουλιζάκος Ιωάννης
  • Οικονόμου Αντώνιος
  • Παλαμά Μαρία
  • Καζαντίδης Κωνσταντίνος
  • Γκολέμης Δημήτριος
  • Τζίφτης Σέργιος
  • Ασημακόπουλος Βασίλειος
  • Βωβού Πελαγία
  • Πολυμερόπουλος Βασίλειος
  • Τοπαλίδης Γεώργιος
  • Ευταξά Βασιλική
  • Μπαρδής Μελέτιος
  • Ιερωνυμάκης Ιωσήφ
  • Φέκκας Μιχαήλ
  • Μαλλιαρός Νικόλαος
  • Αγγελάκης Εμμανουήλ
  • Βλάχος Γεώργιος
  • Γρομπανόπουλος Στρατής
  • Τσώκος Ανδρέας
  • Σταυρόπουλος Αθανάσιος
  • Χαλβατσιώτης Παναγιώτης
  • Βερουτής Αγησίλαος
  • Γραφάκος Εμμανουήλ
  • Ζουρντός Νικόλαος
  • Καραμπίνα Ευαγγελία
  • Μέτιος Χρήστος
  • Θώδας Βασίλειος
  • Λιακόπουλος Αθανάσιος
  • Βασιλάκη Ειρήνη
  • Παπαβασιλείου Νεκτάριος
  • Στειρής Σπυρίδων
  • Καμαράς Παύλος
  • Κυρανάκης Κωνσταντίνος
  • Ροκαδάκης Γρηγόριος
  • Τσαντηλάς Αθανάσιος
  • Σπυράκος Μενέλαος
  • Γεροντόπουλος Κυριάκος
  • Κολλάτος Ευγένιος
  • Τζαφέερης Μελέτιος
  • Παΐσιος Χρήστος
  • Τόλια Σοφία
  • Μαυρομμάτης Αθανάσιος
  • Μπούλιας Ελευθέριος
  • Πέππες Δημήτριος
  • Αγγελή Λυκούδη Δήμητρα
  • Χατζηλαζαρίδης Παναγιώτης
  • Οφθαλμίδης Παναγιώτης
  • Κοτρολού Μάντζιου Ελένη
  • Καραμαλίκης Γεώργιος
  • Μωυσιάδης Ελευθέριος
  • Ξένου Παρασκευή
  • Σισμανίδης Σωκράτης
  • Λουκέρη Σοφία
  • Μαρκόπουλος Ναούμ
  • Πετρόγλου Τριαντάφυλλος
  • Σπανουδάκης Στυλιανός
  • Ανδριώτη Σκορδίλη Αμαλία
  • Σαμαρά Μάρθα
  • Ρηνάκη Αικατερίνη
  • Μπακαλιανού Κωνσταντίνα
  • Σοϊλεμετζίδου Κυριακή
  • Αξίογλου Ελένη
  • Κανελλοπούλου Αντωνία
  • Μαχαιρά Βασιλική
  • Μυρόγιαννη Μαρία
  • Γκόγκου Ιωάννα
  • Ξυτάκη Μαρία
  • Καρακόλη Μαγδαληνή
  • Τραχήλη Αθηνά
  • Οικονόμου Αικατερίνη
  • Καυκά Άννα
  • Χιώτη Ανδρομάχη
  • Γιαμουστάρη Μαγδαληνή
  • Σούμπαση Σοφία
  • Βασιλειάδου Ευτέρπη
  • Πατεράκη Αναστασία


Δεν έχουν αφήσει ούτε ένα ευρώ πουθενά συνεχίζουν να σκουπίζουν ασύστολα τα αποθεματικά από παντού




Μετά τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ, τώρα η κυβέρνηση ζητά χρήματα και από τον ΕΟΠΥΥ την ώρα που ο οργανισμός χρωστάει δισεκατομμύρια

Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όπου μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας έντονα ημέρες του 2015, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στη σκιά των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».

Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Για δεύτερη φορά, δηλαδή, μια αριστερή κυβέρνηση επιλέγει να αντλήσει χρήματα από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τους χειρισμούς της. Την ώρα που οι ασθενείς όταν καταφέρουν να μπουν στα νοσοκομεία υποχρεώνονται να αγοράζουν μόνοι τους στην καλύτερη σαπούνι, οινόπνευμα και βαμβάκι και στη χειρότερη τα φάρμακά τους, και την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίνει ότι είναι από εκεί που πρέπει να αντλήσει χρήματα για να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Συμπληρώνοντας, μάλιστα, το «παζλ» της αριστερής... ευαισθησίας η κυβέρνηση ζήτησε τα ταμειακά διαθέσιμα και του ΟΑΕΔ - κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς - την ώρα που ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων επτά ετών με 1.072.2016 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις αλλά μόνο με μια ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κρύφτηκε πίσω από το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2015 υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τυπική υποχρέωση των νοσοκομείων.



Πηγή : protothema.gr


Από το κακό, στο χειρότερο! Καταργούν τους μονοσυνταξιούχους του ΤΣΑΥ και «βάζουν χέρι» στις εισφορές!



Όπως καταγγέλλουν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «για μια ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση με ληστρικό τρόπο και αιφνιδιαστικά, καταργεί τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ και με αοριστολογίες προσπαθεί να «μπαλώσει» την υπεξαίρεση των εισφορών που κατέβαλαν μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί. Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στο άρθρο 94 παρ. 5 αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων καταργείται και μάλιστα αναδρομικά… από 1.1.2016″. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την σημερινή έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των πρωτοβάθμιων οργάνων των υγειονομικών! Ήδη οι φαρμακοποιοί προειδοποίησαν ότι «τα φαρμακεία μπορούν να ξαναγίνουν εκλογικά κέντρα καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών αποφάσεων και αυτής της κυβέρνησης».

Και επειδή όλα πρέπει να γίνουν ...γρήγορα, ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει  σε έκτακτη συνεδρίασή σήμερα, την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει ότι "το υπουργείο Οικονομικών κυνικά αναφέρει σε  ανακοίνωσή του πως «στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά. Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής  κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί». Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης  στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις".



Πηγή : iatropedia.gr


Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας - Έκαψαν το Α.Τ. Εξαρχείων - Έσπαγαν αυτοκίνητα με βαριοπούλες



Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι πλέον δραματική και τα σημερινά σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ του NewsIt το Σάββατο, πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος βρίσκεται σε αναβρασμό και η αστυνομία σε συναγερμό.



Σήμερα μέρα μεσημέρι γύρω στις 15:30 μία ομάδα 40 ατόμων πλησίασε το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση άρχισαν να πολιορκούν το κτίριο με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά οι αντιεξουσιαστές αδιαφορώντας για τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στα Εξάρχεια, με βαριοπούλες έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, έχουν προκληθεί σοβαρότατες υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και σε δύο άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

Οι δράστες εν συνεχεία εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής και η αστυνομία αυτή τη στιγμή κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι για άγνωστο λόγο ποτέ δεν εντοπίζονται.



Το νέο αυτό σοβαρό επεισόδιο έρχεται σε συνέχεια των καταδρομικών επιθέσεων τη νύχτα από αντιεξουσιαστές προς διάφορους στόχους στο κέντρο της Αθήνας. Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και τη νύχτα του Σαββάτου, όταν οι αντιεξουσιαστές έκαναν επιδρομή στον ηλεκτρικό στα Πετράλωνα και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Λίγα μέτρα πιο εκεί και λίγη ώρα αργότερα, κουκουλοφόροι εντόπισαν δύο μοτοσικλέτες της ομάδας Ζ. Τότε άρχισαν να τους πετούν πέτρες μέχρι και τραπέζια από καφετέριες στο σημείο, με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να ανατραπεί. Με τους αντιεξουσιαστές να είναι αγριεμένοι ο αστυνομικός έτρεξε και επιβιβάστηκε στη μηχανή του συναδέλδφου του και εγκατάλειψαν το σημείο για να βρουν ευκαιρία οι αναρχικοί να λαμπαδιάσουν τη μηχανή.



Αυτή η αυξανόμενη ένταση στο κέντρο της Αθήνας έχει προκαλέσει συναγερμό στην αστυνομία. Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το NewsIt ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως τον τελευταίο καιρό υπάρχουν περίεργες και ύποπτες διεργασίες στον αντιεξουσιαστικό χώρο και φοβούνται πως οι καταδρομικές επιθέσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.



Πηγή : newsit.gr


Τα μέτρα φέρνουν αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ -Υπουργοί, βουλευτές και κόμμα σε συμπληγάδες



Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, στελέχη και προπαντός οι υπουργοί δεν περνούν την καλύτερη φάση τους.

Τόσο η φοροκαταιγίδα που επίκειται όσο και το πακέτο προληπτικών μέτρων έχουν προκαλέσει αναταραχή.

Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr, από την περασμένη κιόλας Παρασκευή σήμανε "συναγερμός".  Μία ομάδα κυβερνητικών βουλευτών συναντήθηκε στη Βουλή, με αποκλειστικό στόχο να δουν ποια "γραμμή" θα επικοινωνούν στα τηλεοπτικά πάνελ με τα νέα δεδομένα, ενώ δεν ήταν λίγα και τα κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν στο Μαξίμου για τον ίδιο λόγο.

Συνεδριάζουν τα όργανα

Ενδεικτικό της κινητικότητας αλλά και του αναβρασμού, είναι ότι, κατά πληροφορίες του iefimerida.gr, αύριο, Τρίτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία όπου με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των "53", οι οποίοι, βέβαια,έχουν εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες τους, παρόντος του πρωθυπουργού. 

Σημειωτέον, ότι το εν λόγω όργανο είχε συνεδριάσει και την περασμένη Κυριακή, με κομματικές πηγές να μεταφέρουν την εικόνα πως ο κ. Τσίπρας συζήτησε και με τα στελέχη των "53" τις πολιτικές εξελίξεις. Οι  ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως εξήγησε στους συνομιλητές του ότι το ερώτημα δεν είναι το δίλημμα που  θέτουν οι "53", αν δηλαδή η κυβέρνηση θα πέσει από τους δανειστές ή την κοινωνία, αλλά πως θα διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Τέλος, κυβερνητικές πηγές προϊδεάζουν ότι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να συγκαλέσει και το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να περιγράψει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προετοιμάζοντας άπαντες για τον επικείμενο ανασχηματισμό.



Πηγή:  iefimerida.gr 




Απίστευτο! Κλείνουν τον Μύρτο για να σώσουν... τις νυχτερίδες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες αλλά και πιο διαφημισμένες παραλίες της χώρας μας. Δεν υπάρχει τουριστικό έντυπο που να μην έχει φωτογραφία του Μύρτου ενώ το τιρκουάζ τοπίο του, φιγουράρει μέσα σε αμέτρητες λίστες με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν γερό άσσο στο "μανίκι" μας, που τώρα, σκεφτόμαστε να... πετάξουμε, για να σώσουμε λέει, ένα είδος νυχτερίδας!
Πρόκειται για θαλάσσια νυχτερίδα, για την οποία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της RealNews, κάποιοι ετοιμάζονται να βάλουν "λουκέτο" στην παραλία του Μύρτου!

Όλα άρχισαν το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων - τότε ο Μύρτος ανήκε σε αυτό το δήμο - παρουσιάζονται ακραίες οικολογικές ευαισθησίες, ζήτησε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για... την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις. Όντως, το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε, απαγορεύοντας να κατεβαίνουν αυτοκίνητα στην παραλία του Μύρτου αλλά και την τουριστική εκμετάλλευση της παραλίας, για να μην υπάρχει... φασαρία για τη νυχτερίδα!

Ο ενιαίος πλέον, δήμος Κεφαλονιάς, προσέβαλε το 2011 την απόφαση στο Συμβούλιο της Επικτατείας και κράτησε ανοιχτή την πασίγνωστη παραλία, για τα τους χιλιάδες τουρίστες που πάνε κάθε καλοκαίρι από ολόκληρο τον κόσμο, για να απολαύσουν το μπανιο τους στη μοναδική αυτή παραλία. Και βέβαια, αφήνουν ένα σημαντικό ποσό στην ελληνική οικονομία από την επίσκεψή τους αυτή...

Ανυπολόγιστη η οικονομική ζημιά για την Ελλάδα

Μόνο από την καντίνα και τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το πάρκινγκ τα έσοδα ήταν πέρσι 280.000 ευρώ για το Δήμο ενώ άλλα 70.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία του Δημοσίου που λαμβάνει το 20% του συνολικού ποσού! Αν τώρα προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω, τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας γενικότερα από την άφιξη χιλιάδων τουριστών - που πάνε στο νησί με τσάρτερ και κρουαζιερόπλοια με "κράχτη" τον Μύρτο - μιλάμε για τεράστια ποσά, που θα χαθούν από την ελληνική οικονομία σε καιρό οικονομικής κρίσης, για να μην ενοχλείται... μια θαλάσσια νυχτερίδα!

Πριν από δύο μήνες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκεη προσφυγή του Δήμου Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα η οριστική απόφαση να είναι πλέον ορατή! "Δεν έχουμε αυταπάτες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την υπόθεση" λέει στη RealNews ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης και συμπληρώνει: "Αν συμβεί αυτό, θα επιβιώσουν οι νυχτερίδες που δεν τις έχουμε δει ποτέ, οι άνθρωποι θα φύγουν μετανάστες και το νησί θα σβήσει από τον τουριστικό χάρτη, αφού ο Μύρτος είναι το δυνατό μας χαρτί"


Πηγή στοιχείων: εφημερίδα RealNews, newsit.gr