Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Σε όλη την υφήλιο μειώνεται η τιμή στο αέριο εδώ αυξάνεται για να καλύψει την ανικανότητα ΣΥΡΙΖΑ



Με φόρο στο φυσικό αέριο επιχειρεί η κυβέρνηση να αποκρούσει τη μείωση του αφορολόγητου ποσού που ζητά το κουαρτέτο.

Πληρώνουμε την ανικανότητα τους και την λανθασμένη πολιτική τους αυτό τον ενάμιση χρόνο και θα πληρώνουμε εάν δεν φύγουν άμεσα.

Δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν ανάπτυξη ώστε να μπορέσουν να φέρουν έσοδα από ιδιώτες, γιατί χωρίς έσοδα δεν επιβιώνει το κράτος και το ασύστολο δημόσιο που ενισχύει ασύστολα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και έτσι βάζουν φόρους, μειώνουν συντάξεις και αυξάνουν το κόστος της θέρμανσης μαζί με  ότι άλλο πρόχειρο σκεφτούν χωρίς να αναρωτιούνται εάν έχει ο κόσμος να πληρώσει.




Πρώτο θέμα στο Twitter η «τούμπα» Καμμένου για τον Μουζάλα



Εντυπωσιάστηκαν οι χρήστες του Twittrer από την απόφαση του Πάνου Καμμένου να παγώσει το θέμα Μουζάλα ως την ερχόμενη εβδομάδα. Το θέμα ΑΝΕΛ είναι πρώτο topic!


  • Εγώ από μικρός δύο πράγματα έμαθα στη ζωή μου. Να σέβομαι τους μεγαλυτέρους & να πιστεύω τον Πάνο τον Καμμένο #anel_robes
  • #anel_robes Ήταν μεγάλη η δόση





  • Μην του πετάτε καλαμπόκι δεν ειναι κότα Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ #anel_robes
  • ΚΑΡΕΚΛΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ #anel_robes
  • Απαιτούμε να παραιτηθεί ο #mouzalas. Εκτός αν δε θέλει. #anel_robes
  • Για άλλη μία φορά το πενάκι του Ζαχαρη "ζωγράφισε" #anel_robes


  • Κινδυνολόγοι. Δεν πιστεύω να φοβάται κανείς ε; Έχουμε στιβαρή ηγεσία #syriza_xeftiles #anel_robes
  • Και πάνω που λες οτι η Βουλή εχει τερματίσει τη γελοιότητα & την ηλιθιότητα, να'σου ανεβαίνει στο βήμα ο προεδρας Πανος! #anel_robes #vouli
  • Πάνο μη φας! Έχουμε ΣΑΝΟπιτα!
  • Π Α Ν Ο Σ     Κ Υ Ν Η Γ Η Μ Ε Ν Ο Σ
  • #anel_xeftiles   #anel_robes
  • #den_tha_kaneis_xristougenna Υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια οι έμποροι της ελπίδας #syriza_xeftiles μαζί με τους ξεπουλημένους #anel_robes
  • Σιγά μην άφηνε την καρέκλα Τελικά κωλοτούμπας γεννιέσαι,δεν γίνεσαι #μοσχαροκεφαλη #anel_robes
  • Greek MinDef Panos #Kammenos performing yet another magnificent somersault. #Greece #anel_robes
  • Οι ψηφοφόροι του Καμμένου δικαιώθηκαν !! πρέπει να ειναι πλέον υπερήφανοι #anel_robes
  • Η''σθεναρή''στάση Καμμένου και οι συνεχείς κωλοτούμπες δείχνουν πόσο σκληρός διαπραγματευτής είναι,όχι σαν τους Σαμαροβενιζέλους #anel_robes
  • #anel_robes Τριπλό αξελ μέ διπλό τόλουπ ή κωλοτουμπα τού Καμμένου


Παγκόσμια αποκλειστικότητα Καμμένος:Έτσι γίνεται η σωστή κωλοτούμπα #μοσχαροκεφαλη #anel_robes



Πηγή:  iefimerida.gr 


Επανέφεραν χαμένες μνήμες σε ποντίκια με Αλτσχάιμερ



Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε με την ενεργοποίηση των εγκεφαλικών κυττάρων με φως

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία κατάφεραν να επαναφέρουν «χαμένες» μνήμες σε πειραματόζωα (ποντίκια), τα οποία έπασχαν από απώλεια μνήμης τύπου Αλτσχάιμερ. Η επαναφορά της μνήμης επιτεύχθηκε χάρη στην ενεργοποίηση των εγκεφαλικών κυττάρων τους με φως, μέσω της τεχνικής της οπτογενετικής.


Η τεχνική και η αξιοποίηση

Η οπτογενετική επιτρέπει τη χειραγώγηση των γονιδίων των νευρικών κυττάρων, ώστε οι νευρώνες να γίνονται ευαίσθητοι στο μπλε φως, μέσω οπτικής ίνας που εισάγεται στον εγκέφαλο. Ενεργοποιούνται έτσι κατάλληλα τα εγκεφαλικά κύτταρα, ώστε να αναπτύξουν νέες νευρωνικές συνδέσεις και να «ξαναθυμηθούν».

Το επίτευγμα μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί στην περίπτωση ασθενών με Αλτσχάιμερ και άνοια, καθώς δημιουργεί ελπίδες ότι ίσως είναι εφικτό να επαναφερθεί η μνήμη τους, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της νόσου.

Τα πειράματα πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ και του ιαπωνικού Ινστιτούτου Επιστήμης του Εγκεφάλου RIKEN, με επικεφαλής τον νομπελίστα (από το 1987) καθηγητή βιολογίας και νευροεπιστήμης Σουσούμου Τονεγκάβα, διευθυντή του κοινού Κέντρου RIKEN-MIT για τη Γενετική των Νευρωνικών Κυκλωμάτων και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature».

Η νόσος και η ανάκτηση

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι στα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ οι ασθενείς συχνά αδυνατούν να θυμηθούν πρόσφατα συμβάντα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι πιθανώς οι αντίστοιχες μνήμες είναι ακόμη αποθηκευμένες στον εγκέφαλο, απλώς ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτές λίγες μέρες μετά. Όμως ίσως μελλοντικά καταστεί εφικτή η τεχνητή ενεργοποίηση αυτών των «χαμένων» αναμνήσεων, ώστε, έστω εν μέρει, οι ασθενείς να επανακτήσουν την μνήμη τους. «Το βασικό που δείξαμε, είναι ότι ακόμη κι αν μια μνήμη φαίνεται χαμένη, στην πραγματικότητα υπάρχει ακόμη. Είναι απλώς θέμα πώς θα την ανακαλέσει κανείς» δήλωσε ο Τονεγκάβα.

Η ίδια ερευνητική ομάδα έχει ήδη δείξει στο παρελθόν ότι ότι είναι δυνατό να επέμβει κανείς στα νευρωνικά αποτυπώματα των αναμνήσεων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, «φυτεύοντας» πλαστές αναμνήσεις ή αλλάζοντας το συναισθηματικό «φορτίο» μιας μνήμης και, τώρα, ενεργοποιώντας μια ξεχασμένη ανάμνηση. Τα πειράματα της νέας μελέτης έγιναν με δύο ομάδες ποντικιών. Η μία ήταν υγιής και η άλλη αποτελείτο από ζώα που είχαν τροποποιηθεί γενετικά για να εμφανίζουν αμνησία τύπου Αλτσχάιμερ. Όταν υποβλήθηκαν στα ίδια ηλεκτρικά σοκ που τους προκάλεσαν φόβο, μόνο τα πρώτα φαίνονταν να θυμούνται την επώδυνη εμπειρία τους μετά από ώρες. Όμως, μετά από την κατάλληλη χειραγώγηση των νευρώνων των ποντικιών με Αλτσχάιμερ μέσω της μεθόδου της οπτογενετικής, και αυτά πλέον θυμούνταν την οδυνηρή εμπειρία μετά από ώρες, με άλλα λόγια η σχετική ανάμνηση είχε ανασυρθεί από τη λήθη και μαζί με αυτήν ο φόβος.

Προς το παρόν, η οπτογενετική, αν και ακριβής τεχνική, θεωρείται απαγορευτικά επεμβατική για να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους. Οπότε, όπως είπε ο Τονεγκάβα, αναζητείται μια εναλλακτική αποδεκτή μέθοδος, που θα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τα κύτταρα βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. «Η νόσος Αλτσχάιμερ αρχικού σταδίου ίσως μπορεί να θεραπευθεί στο μέλλον, αν αναπτυχθεί μια νέα τεχνολογία που πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές ηθικής και ασφάλειας για τους ανθρώπους», τόνισε.


Πηγή : tovima.gr



Η Ντόρα αποδεικνύει με συνέντευξη της στο News247 ότι ήταν πάντα ο καταλληλότερος ηγέτης



Τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί η χώρα μπροστά σε σπιράλ εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική κρούει μιλώντας στο News247 εν όψει της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα η τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα απαισιοδοξία κατά πόσον κατά τη νέα συνάντηση των 28 θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση της κ. Μπακογιάννη στο ερώτημα σχετικά με την πίεση προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να παραιτηθεί για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

"Η κυβερνητική κρίση που προέκυψε από ένα αναμφισβήτητο ατόπημα του κ. Μουζάλα δείχνει πόσο προβληματική και στην ουσία ανύπαρκτη, είναι η συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η παντελής ανεπάρκεια της να χειριστεί από τα απλά διαχειριστικά ζητήματα του προσφυγικού έως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μπορούν να καταστούν μείζονος σημασίας", σχολιάζει η πρώην υπουργός, επιλέγοντας να αναδείξει το ζήτημα της κυβερνητικής συνοχής και αποφεύγοντας να σηκώσει τους τόνους ως προς το θέμα της παραίτησης.
Η κ. Μπακογιάννη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού ("Επί ένα χρόνο αποτύχαμε παταγωδώς") εστιάζει όμως κυρίως στο τι πρέπει να γίνει σήμερα "ώστε η Ελλάδα να μην καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ο φτωχός και αδικημένος συγγενής".

Συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι “έχει τόσο πολύ αποδυναμώσει την θέση της χώρας που τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα” να ζητήσει στη Σύνοδο να ξεκαθαρίσει ποια είναι η ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των μεταναστών και των προσφύγων.
"Να ξεκαθαρίσει για παράδειγμα η Ευρώπη, αν θεωρεί τους Αφγανούς πρόσφυγες ή μετανάστες. Δεν μπορεί τον Σεπτέμβριο να είναι πρόσφυγες και τον Μάρτη μετανάστες", σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.

Εξάλλου η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών, αλλά και των κέντρων κλειστού τύπου, σχολιάζοντας: "Είναι ντροπή να μιλάει κανείς με υπερηφάνεια για την Ειδομένη, εκτός αν έχει κρύψει το κεφάλι του στις λάσπες της".

Από τα πυρά της κ.Μπακογιάννη δεν ξεφεύγει και η Ευρώπη για το χειρισμό του προσφυγικού, εκφράζει όμως την άποψη ότι “δεν τίθεται θέμα εάν εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη”, προσθέτοντας: "Για σκεφτείτε μία Ελλάδα μόνη μέσα σε αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον". Εκφράζει όμως ανησυχία για τον κίνδυνο να διαλυθεί η Ευρώπη, καθώς μη επιτυχής αντιμετώπιση του προσφυγικού θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και ένα Brexit θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Γάλλων λαϊκιστών, οι οποίοι επιζητούν ανάλογο δημοψήφισμα για το Franxit.

"Η Αγκελα Μέρκελ μόνη της προσπαθεί να κρατήσει την ζωντανή την τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δηλώνει επίσης η κ.Μπακογιάννη, αναλύοντας τις αντιθέσεις στην εσωτερική γερμανική πολιτική σκηνή. Εκτιμά ωστόσο ότι το πακέτο που πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι εύκολο να περάσει, καθώς χώρες όπως η Γαλλία δε θέλουν τη βίζα στην Τουρκία και εκτιμά: "Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη Σύνοδος Κορυφής και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είμαι αισιόδοξη για τα αποτελέσματά της".

Η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει: "Δεν ανησυχώ για εξισλαμισμό της χώρας" και δεν υιοθετεί απόψεις περί αποτροπής, στηλιτεύει όμως την κυβέρνηση ότι έδωσε "το λανθασμένο μήνυμα", "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και παρουσίαζε την Αμυγδαλέζα περίπου ως Γκουαντάναμο, σημειώνοντας ότι από εκεί και πέρα, σε μία εποχή μεγάλης κρίσης στη γειτονιά μας, η μετακίνηση πληθυσμών είναι αναμενόμενη.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ.Μπακογιάννη στο News247 έχει ως εξής:

Τις πταίει τελικά για το περιστατικό με τη μαζική έξοδο προσφύγων από την Ειδομένη;
Δεν διεκδικώ τον τίτλο του Ηρακλή Πουαρό, θα περίμενα όμως από ένα υπεύθυνο κράτος με δομές, να είναι σε θέση να δώσει σαφή απάντηση στην ερώτηση σας και δεν την έχω ακούσει.
Ανησυχείτε για το ενδεχόμενο ή προσφυγική κρίση να προκαλέσει και διπλωματική κρίση με τα Σκόπια ή την Τουρκία;

Ανησυχώ και ανησυχώ πολύ. Εδώ και ένα χρόνο έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθούμε μπροστά σε σπιράλ εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική. Φοβάμαι δε ότι αυτή την στιγμή και οι δυο χώρες, η κάθε μια με την δική της στρατηγική και ατζέντα στοχεύουν σε αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας οι οποίες δεν θα είναι προς όφελος της Ελλάδος.

Τι περιθώρια ελιγμών έχει όμως η κυβέρνηση τη στιγμή που η αιτία ύπαρξης των προσφυγικών ροών δηλαδή ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει εξαλειφθεί και ταυτόχρονα η Ευρώπη αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως ένα ζήτημα φύλαξης συνόρων με μονομερείς ενέργειες και στη λογική "μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας είναι";

Ακούστε κάθε στιγμή δίνει συγκεκριμένες δυνατότητες στην άσκηση της πολιτικής. Επί ενάμιση χρόνο αποτύχαμε παταγωδώς, δεν προετοιμάσαμε καμία δομή, δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε τα σημεία εισόδου των προσφύγων και μεταναστών στην χώρα, δεν δραστηριοποιηθήκαμε στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δομών, όπως για παράδειγμα της FRONTEX, δεν είχαμε συγκεκριμένη πολιτική και στέλναμε λανθασμένα μηνύματα και ερχόμαστε σήμερα και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να γίνει. Όμως και σήμερα ακόμα, μια σοβαρή οργάνωση είναι απολύτως απαραίτητη ώστε η Ελλάδα να μην καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ο φτωχός και αδικημένος συγγενής αλλά ως ένα μέλος της διεθνούς οικογένειας, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη του και έχει το δικαίωμα να ζητάει από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πόσο μονομερείς είναι όμως ορισμένες ενέργειες; Γνωρίζετε καλά τη γερμανική και διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική. Είστε σίγουρη ότι το Βερολίνο πράγματι είναι με το πλευρό μας ή μήπως ορισμένοι και από το κόμμα της κ. Μέρκελ κλείνουν το μάτι στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα;

Μα είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει ένας βαθύς διχασμός και μέσα στον συνασπισμό της κ. Μέρκελ. Με δημόσιες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της CSU έχει ταχθεί υπέρ της λογικής της Αυστρίας. Αυτή την στιγμή αυτό το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι η Αγκελα Μέρκελ μόνη της προσπαθεί να κρατήσει την ζωντανή την τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μήπως στην πραγματικότητα ή Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δε θέλουν μια συμφωνία για το προσφυγικό με την Τουρκία η οποία ζητά ως αντάλλαγμα τη βίζα;

Το πακέτο το οποίο πρότεινε η κ. Μέρκελ δεν είναι εύκολο να περάσει. Υπάρχουν χώρες όπως η Γαλλία η οποία μετά αβεβαιότητος δεν θέλει την βίζα και επίσης δεν θέλει να βοηθήσει καθόλου στο άνοιγμα των κεφαλαίων τα οποία θα φέρουν την Τουρκία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη Σύνοδος Κορυφής και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είμαι αισιόδοξη για τα αποτελέσματά της.

Ο κ. Τσίπρας τι πρέπει να ζητήσει στη σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα; Και ποια όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει αφού από τη ΝΔ του έχετε συστήσει να αποφύγει το βέτο;

Θα το πω για δέκατη φορά. Δεν υπάρχει δυνατότητα βέτο στο προσφυγικό με βάση την συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει η δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα να γίνεται πλέον επί πραγματικών γεγονότων. Και ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ότι γίνεται ή από ημιμαθείς ή από λαϊκιστές ημιμαθείς που είναι το χειρότερο σενάριο. Επί της ουσίας δεν έχει πολλά όπλα η Ελλάδα για να είμαστε τελείως ειλικρινείς. Ο κ. Τσίπρας έχει τόσο πολύ αποδυναμώσει την θέση της χώρας που τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνει είναι να μείνει πιστός στα συμφωνηθέντα του Συμβουλίου αρχηγών. Να ζητήσει κατ’ αρχήν οικονομική στήριξη. Να ξεκαθαρίσει ποια είναι η ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των μεταναστών και των προσφύγων. Να ξεκαθαρίσει για παράδειγμα η Ευρώπη, αν θεωρεί τους Αφγανούς πρόσφυγες ή μετανάστες. Δεν μπορεί τον Σεπτέμβριο να είναι πρόσφυγες και τον Μάρτη μετανάστες. Χρειάζεται κοινή μεταναστευτική πολιτική και ανάληψη της ευθύνης από όλα τα κράτη μέλη, ανάλογα με τον πληθυσμό και τις δυνατότητές τους.

Μήπως στην πραγματικότητα οποία απόφαση και να ληφθεί στη σύνοδο δεν έχει καμία σημασία; Μήπως έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων με ευθύνη και των εταίρων μας;

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε πολύ μεγάλη κρίση. Κρίση ταυτότητας ίσως και κρίση υπαρξιακή. Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που η Ευρώπη θα μπορούσε να το διαχειριστεί επιτυχώς αν το είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα από την αρχή, μιλάμε για το 0.4% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Έτσι θα είχαμε αποφύγει φοβικές και ακραία λαϊκίστικες απόψεις. Πολύ φοβάμαι ότι εκεί που έχουμε φτάσει, οι αποφάσεις της επόμενης και τις μεθεπόμενης Συνόδου Κορυφής θα είναι αποφάσεις οι οποίες θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην λειτουργία, στην ενοποιητική διαδικασία και τελικά στην ύπαρξη της Ευρώπης.

Αυτή ή Ευρώπη των φρακτών, των εθνικών και μικρό κομματικών συμφερόντων, των εξαιρέσεων και των μονομερών ενεργειών και του ελλείμματος αλληλεγγύης, πόσο μέλλον έχει ακόμη; Και γιατί να θέλουμε να μείνουμε σε αυτή την Ευρώπη, που ή ίδια καλά καλά δε μένει Ευρώπη;

Όπως σας είπα η Ε.Ε βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Οι αρχές και οι αξίες της τίθενται υπό αμφισβήτηση και καλείται να αποδείξει ότι θέλει να συνεχίσει να είναι Ένωση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν τίθεται θέμα αν εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη. Βεβαίως και θέλουμε. Για σκεφτείτε μια Ελλάδα μόνη, μέσα σε αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον. Η όποια στήριξη υπάρχει σήμερα, ελλιπής, προβληματική είναι αυτή της Ευρώπης. Η μεγάλη μου ανησυχία είναι για την ίδια την Ευρώπη. Ο κίνδυνος να διαλυθεί η Ευρώπη εις τα εξ ων συνετέθη είναι πολύ μεγάλος, διότι η μη επιτυχής αντιμετώπιση του προσφυγικού θα έχει αντίκτυπο στο βρετανικό δημοψήφισμα. Το μήνυμα της παραμονής στην Ευρώπη για τους Βρετανούς θα αποδυναμωθεί πολύ και ένα Brexit θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Γάλλων λαϊκιστών, οι οποίοι επιζητούν ανάλογο δημοψήφισμα για το Franxit. Όπως αντιλαμβάνεστε από εκεί και πέρα τα πράγματα θα έχουν τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη.

Και τι θα έπρεπε όμως να κάνει ή κυβέρνηση μπροστά στις καραβιές των απελπισμένων; Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται διότι δεν υπάρχει πλέον αποτροπή;

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Είναι βέβαιο ότι το μήνυμα που έστελνε η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο ήταν το λανθασμένο μήνυμα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Ήταν η εποχή που παρουσιαζόταν η Αμυγδαλέζα περίπου ως Γκουαντάναμο, όπως λένε ακόμη και σήμερα μερικοί ανεγκέφαλοι Συριζαίοι. Από εκεί και πέρα, σε μία εποχή μεγάλης κρίσης στη γειτονιά μας, η μετακίνηση πληθυσμών είναι αναμενόμενη, είτε από πολέμους, είτε ακόμα και από τη μεγάλη ξηρασία η οποία πλήττει ήδη την Αφρική και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Συμφωνείτε με την άποψη που εκφράζει κυρίως μια πτέρυγα (της οποίας ο κ. Γεωργιάδης είναι πλέον αντιπρόεδρος του κόμματος) ότι η ΝΔ δεν πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού για να μη χρεωθεί τη δυσαρέσκεια μερίδας εκλογικού σώματος όταν κατά την άποψη τους θα έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες;

Δεν έχω ακούσει καμία τέτοια δήλωση του κ. Γεωργιάδη.
Ανησυχείτε για εξισλαμισμό της χώρας λόγω μεταναστών και προσφύγων;
Δεν ανησυχώ για εξισλαμισμό της χώρας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με 95% ομοιογένεια. Είχε τη δυνατότητα να ενσωματώσει περίπου 850.000 μετανάστες Αλβανούς χωρίς προβλήματα. Μία χώρα δυνατή στις αρχές της και στην πίστη της, δεν φοβάται κανενός είδους πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατηγορείτε την κυβέρνηση για απανθρωπιά λόγω Ειδομένης όμως ή ΝΔ ζητά κέντρα κλειστού τύπου και πιο σκληρά μέτρα. Πως συμβιβάζονται αυτά; Και ποσό εύκολος είναι ο διαχωρισμός προσφύγων μεταναστών;

Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών προϋποθέτει δομές, οργάνωση και αποφασιστικότητα. Πρόσφυγες είναι οι Σύριοι, είναι οι Ιρακινοί. Μιλούν αραβικά και είναι σχετικά εύκολο να τους διακρίνει κανείς. Οι μετανάστες προέρχονται από το Πακιστάν, από το Μπαγκλαντές, από διάφορες άλλες χώρες και μιλούν άλλη γλώσσα. Το ερώτημα το οποίο τίθεται και πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι τι θεωρεί τους Αφγανούς. Τους θεωρεί πρόσφυγες ή μετανάστες; Ξέρετε είναι ντροπή να μιλάει κανείς με υπερηφάνεια για την Ειδομένη, εκτός αν έχει κρύψει το κεφάλι του στις λάσπες της. Τι είναι πιο απάνθρωπο από το να βλέπεις παιδιά και μωρά μέσα στα λασπωμένα νερά. Οι κλειστές δομές, έχουν θέρμανση, ιατρική περίθαλψη, φαγητό, σχολεία, παιδικές χαρές και ταυτόχρονα δυνατότητα άμεσης επαναπροώθησης.

Ήταν ένα απλό σαρδάμ ή επικίνδυνο εθνικά ολίσθημα που σηκώνει παραίτηση η αναφορά Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία; Με την κρίση στο προσφυγικό να οξύνεται καθημερινά και τη διαπραγμάτευση ακόμη στον αέρα, ήταν καλό για τη χώρα να τεθεί ζήτημα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμονή της συνόδου;

Η κυβερνητική κρίση που προέκυψε από ένα αναμφισβήτητο ατόπημα του κ. Μουζάλα δείχνει πόσο προβληματική και στην ουσία ανύπαρκτη, είναι η συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η παντελής ανεπάρκεια της να χειριστεί από τα απλά διαχειριστικά ζητήματα του προσφυγικού έως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μπορούν να καταστούν μείζονος σημασίας.



Αυξήθηκε στο 24,4% η ανεργία το δ' τρίμηνο



Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε γυναίκες και νέους τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Μεγαλύτερο πρόβλημα σε Δυτική Μακεδονία και Δυτική Ελλάδα. Στο 9,4% το ποσοστό της μερικής απασχόλησης.

Κατά το Δ' Τρίμηνο του 2015 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.641.682 άτομα και των ανέργων σε 1.174.658, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το ποσοστό ανεργίας ήταν 24,4%, έναντι 24,0% του προηγούμενου τριμήνου και 26,1% του αντίστοιχου τριμήνου 2014.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 3,0% σε σχέση με το Δ' Τρίμηνο του 2014. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 5,7% σε σχέση με το Δ' Τρίμηνο του 2014.



Τα χαρακτηριστικά

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (28,4%) είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των ανδρών (21,2%).

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (49,0%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 54,3% 

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (45,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (13,7%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (19,6%).

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 12,1% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 83,1% αναζητά πλήρη αλλά, στην ανάγκη, είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 4,8% είτε αναζητά μερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Ένα ποσοστό ανέργων (6,4%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του Δ' Τριμήνου του 2015, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή:

α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (31,5%),
β) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο εργασίας (18,4%),
γ) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (13,2%).

Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν ανέρχεται στο 22,6% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα από το αν έχουν εργαστεί στο παρελθόν), αποτελούν αντίστοιχα το 74,3%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (30,8% έναντι 23,9%). Επίσης, το 71,3% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων, το οποίο είναι 51,1%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 32,2%, και στη Δυτική Ελλάδα με 28,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 11,4% και στις Ιόνιες Νήσους με 16,4%. 

Τα χαρακτηριστικά της απασχόλησης

Κατά το Δ' Τρίμηνο του 2015, βρήκαν απασχόληση 151.110 άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 41.841 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης.




Αντίθετα, 111.421 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 55.582 άτομα που ήταν απασχολούμενα είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 111.733 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση αλλά είναι άνεργα.

Εξετάζοντας την εξέλιξη του αριθμού των απασχολουμένων, ανά τομέα της οικονομίας, παρατηρείται ότι στον πρωτογενή τομέα υπάρχει μείωση 5,7% στον αριθμό των απασχολούμενων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Στο δευτερογενή τομέα παρατηρείται αύξηση 2,5% στον αριθμό των απασχολούμενων και στον τριτογενή αύξηση 4,8%. 

Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 9,4% του συνόλου των απασχολουμένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζομένων, το 69,5% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 6,8% για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, το 4,7% γιατί εκπαιδεύεται, το 2,9% διότι φροντίζει μικρά παιδιά ή εξαρτώμενους ενήλικες και το 16,0% για διάφορους άλλους λόγους.

Το ποσοστό των μισθωτών, το οποίο εκτιμάται σε 65,7%, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανέρχεται στο 83,5 του συνόλου των απασχολουμένων.


Πηγή : euro2day.gr


Είπαμε μήπως γίνει ένα θαύμα αλλά η κωλοτούμπα Καμμένου δεν δείχνει την λύτρωση



Σας πληροφορούμε ότι πολύ Έλληνες που είναι η πλειοψηφία και μάλιστα στο 90% του συνόλου των πολιτών, έβλεπαν στο πρόσωπο του Καμμένου τον λυτρωτή μήπως φύγει αυτή η κυβέρνηση και αποκτήσει ξανά η Ελλάδα την σοβαρότητα της και κάποια ελπίδα για ανάκαμψη.

Αλλά δυστυχώς και κατά την προσφιλή τακτική των ΑΝΕΛ η καρέκλα έρχεται πρώτα και μετά η χώρα και το μέλλον της.

Αυτή η καραμέλα στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί θα πατάξει την διαφθορά και θα βάλει την χώρα στην ανάπτυξη θα πρέπει να την καταπιούν πλέον γιατί τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια και τίποτα από αυτά δεν θα κάνει αυτή η κυβέρνηση και δεν τα πιστεύουν που τα λένε και οι ίδιοι.

Το Εθνικό συμφέρον κύριοι των ΑΝΕΛ δεν είναι η παραμονή του Τσίπρα στο τιμόνι τη Ελλάδας!! Το Εθνικό συμφέρον λέει ότι πρέπει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση να φύγει τώρα!!!

Διαβάζουμε λοιπόν το πλήρες ρεπορτάζ στο protothema.gr


Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση - Και μεσολαβητική προσπάθεια Παππά-Κουίκ - Ερωτηματικά για τη «σύσκεψη» Καμμένου με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων

Δεν ζητώ τίποτα από τον Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθεί μόνος του ο Γιάννης Μουζάλας, ήταν η δήλωση του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, αμέσως μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, κατά την δήλωσή του ο κυβερνητικός εταίρος τόνισε πως θα περιμένει τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, μετά την Σύνοδο Κορυφής και έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, που όπως είπε είναι το κυρίαρχο μέλημα αυτής της κυβέρνησης. «Δεν ζητώ τίποτε από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν στέλνω τελεσίγραφο», είπε.

Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την πατρίδα μας και το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του, δεν την έχει όμως ο Γιάννης Μουζάλας. 

«Η συνεργασία μας μέχρι στιγμής έχει εξελιχθεί πολύ καλά», είπε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε, αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωση Μουζάλα: «Ανεξάρτητα εάν επρόκειτο για λεκτικό λάθος έδωσε τροφή σε εθνομηδενιστές». 

Την Τρίτη το βράδυ υπάρχει η συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή και είναι ώρα να ακουστούν ονόματα από τις περίφημες λίστες, είπε ο κύριος Καμμένος και κατέληξε τονίζοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι «πιστοί απόλυτα σε αυτά που είπαμε επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση και μαζί μας μετά την  επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, για να επιστρέψουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι εθνομηδενιστές».

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπό τον Πάνο Καμμένο, κράτησε σχεδόν δύο ώρες και διεξήχθη σε βαρύ κλίμα. Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι όχι μόνο ότι τα στελέχη του κόμματος της συγκυβέρνησης δεν έκαναν καμία δήλωση προσερχόμενα στη Βουλή, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα κατά την διάρκεια της καταγραφής των εικόνων πριν την έναρξη της συνεδρίασης από τα τηλεοπτικά συνεργεία. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναχωρεί αργότερα για τις ΗΠΑ, ένα προγραμματισμένο ταξίδι για το οποίο χθες υπήρχε η πληροφορία πως θα ακυρωθεί. Άλλωστε, έλεγαν πηγές από το κόμμα, προέχει και η εθνική προσπάθεια στην Σύνοδο Κορυφής από σήμερα, την οποία δεν υπονομεύουν οι ΑΝΕΛ.

Εικόνα εκεχειρίας δίνει το Μαξίμου - Επιμένει ο Καμμένος

Μετά την χθεσινοβραδυνή επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητων Ελλήνων απέσυρε το τελεσίγραφο για αποχώρησή του από την κυβέρνηση αν μέχρι σήμερα το πρωί στις 9:00 δεν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τα δύο επιτελεία, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος επανήλθαν στην πρωινή τους συμφωνία: το θέμα της παραμονής του Γιάννη Μουζάλα στην κυβέρνηση είναι ανοικτό και οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και του Πάνου Καμμένου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τελικά «τόσο το ότι ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε το ταξίδι, όσο και ότι μάζευε τα πράγματά του από το υπουργείο Αμύνης» ήταν απειλές προς τον πρωθυπουργό. Στην πρωινή τους συνάντηση πάντως της Τετάρτης -σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά του κ. Καμμένου- υπήρξε ένταση, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «υπουργός που έχει αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία” και αυτό υπάρχει καταγεγραμμένο στην κάμερα, δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση». Το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη δημοσίως και ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει διά της εκπροσώπου στο ότι πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα που δεν αλλάζει την πάγια θέση της χώρας δεν έπεισε τον κ. Καμμένο. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως μετά τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ, ότι υποχώρησε για μία ακόμη φορά, έκανε νέο tweet στο οποίο αναφέρει ότι θα επιμείνει στην αποπομπή Μουζάλα από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την δική του παραμονή:  «Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις αύριο (σ.σ. σήμερα) η ΚΟ των ΑΝΕΛ παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα αναίμακτη λύση στο θέμα δεν υπάρχει, είτε ο κ. Καμμένος θα κάνει έναν ακόμη ελιγμό, είτε ο πρωθυπουργός θα υποχωρήσει στον εκβιασμό θυσιάζοντας ένα στέλεχος το οποίο εκτιμά. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι «δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του κ. Μουζάλα», και ότι την Δευτέρα θα ήταν στην βουλή για να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών. Ήταν δε αυτή η διαρροή που έκανε τον Πάνο Καμμένο να αυξήσει την πίεση. 

Είχε προηγηθεί «σκληρό ροκ» ανάμεσα στους δύο συμμάχους. Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο τελεσίγραφο- Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε αποφασισμένος να μην κάνει πίσω διαμηνύοντας προς τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ ότι «Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%».

Μάλιστα οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο αρχηγών, Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ βρέθηκαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, αναζητώντας λύση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και προσπαθώντας να αλλάξουν τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.


Σε αδιέξοδο ο Πάνος Καμμένος 

Σε δύσκολη θέση όμως βρίσκεται και ο Πάνος Καμμένος. Μετά την υποστολή της αντιμνημονιακής σημαίας και την υποχώρηση από τις θέσεις του στο προσφυγικό -από το θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές και δεν θα δημιουργηθούν hot spots στα νησιά-, έφθασε να κινητοποιεί τον στρατό και τη ΜΟΜΑ για να δημιουργηθούν δομές για τους μετανάστες, οι θέσεις του στα εθνικά και στο Μακεδονικό είναι το «φύλλο συκής». Είναι δε το τελευταίο πεδίο με το οποίο απευθύνεται στην συρρικνούμενη εκλογική του βάση πριν εξανεμιστεί πολιτικά. Αντίθετα εάν πετύχει την απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα θα έχει πιστωθεί στην εκλογική του βάση ότι παραμένει στις εθνικές του θέσεις και ότι απομάκρυνε έναν υπουργό που με τις διαλλακτικές κεντροαριστερές του θέσεις στα εθνικά και στο προσφυγικό δεν είναι δημοφιλής στο δεξιό ακροατήριο. Ο κ. Καμμένος όμως έχει παράπονα ότι μετά τις επικρίσεις που είχε δεχθεί δημοσίως από τον κ. Μουζάλα και ενώ κινητοποίησε τον στρατό, που τελικά έσωσε την παρτίδα στο προσφυγικό, την πολιτική προβολή κερδίζει ο Δημήτρης Βίτσας ως επικεφαλής του Συντονιστικού. 


Κομματική στήριξη 

Ο κ. Μουζάλας όμως είναι δημοφιλής στο αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αυξημένη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων  ενώ αντιμετωπίζει με “ρεαλισμό” το Μακεδονικό. Ο κ. Μουζάλας θεωρείται και επιτυχημένος υπουργός, ενώ έχει κερδίσει και καλά σχόλια στις Βρυξέλλες για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό τους τελευταίους μήνες. Ήδη μία σειρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου έχουν εκφράσει δημόσια την στήριξή τους στον κ. Μουζάλα. Μέσω twitter δήλωσε: «Το αίτημα για παραίτηση, παρά τη "συγγνώμη", προκρίνει το κομματικό ακροατήριο, υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης συνόδου». Για ψηφοθηρία, αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και πατροδοκαπηλεία έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον Real Fm. Στήριξη όμως παρείχαν και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης. Ανακοίνωσή εξέδωσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ότι  «είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή σκέψη για απομάκρυνση του συντρόφου Μουζάλα».


Πολιτικά σενάρια

Η σύγκρουση των δύο κυβερνητικών εταίρων πυροδότησε πολιτικά σενάρια. Στο τραπέζι μπήκε το ενδεχόμενο ενός μεγάλου ανασχηματισμού που θα δώσει λύση στο αδιέξοδο. Παράλληλα άνοιξαν οι συζητήσεις για μία διαφορετική κυβέρνηση στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ με την συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Στον Γιάννη Μουζάλα πρόσφερε στήριξη ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι επανειλημμένως στο παρελθόν έχουν συγκρουστεί με τον κ. Καμμένο και έχουν επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεργασία μαζί του. Παρότι όμως σε παρασκηνιακό επίπεδο οι συζητήσεις άνοιξαν και τελούν σε συνάρτηση με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση και με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν, αφού υπεισέρχονται πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες αλλά και εσωκομματικές παράμετροι. 




Πώς μπορείτε να μειώσετε την χοληστερίνη χωρίς φάρμακα




Η υψηλή χοληστερίνη στο αίμα, επίσης γνωστή ως η υπερχοληστερολαιμία, είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα μη φυσιολογικά επίπεδα της LDL (“κακής”) χοληστερόλης ή της HDL (“καλής”) χοληστερόλης αντιμετωπίζονται με μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, με περισσότερη σωματική άσκηση και με φαρμακευτική αγωγή, όπως οι στατίνες.

Αλλά για να μην φτάσετε στο σημείο να πάρετε φάρμακα, μπορείτε να ελέγξετε την χοληστερίνη μέσω της διατροφής.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποτελούν τον βασικό κορμό της διατροφής σας, αν θέλετε να μειώσετε την χοληστερίνη στο αίμα σας:

Ρύζι και σιτηρά: Για μια δίαιτα χωρίς χοληστερίνη μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας το ρύζι και τα δημητριακά. Η πλειοψηφία των αμύλων, η οποία περιλαμβάνει τα φασόλια, το ρύζι και το ψωμί, έχουν μικρή έως καθόλου χοληστερόλη. Συστατικά που προστίθενται κατά την προετοιμασία τους, όπως το βούτυρο ή τρανς λιπαρά  μπορεί να περιέχουν λίπη με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Πατάτες: Οι πατάτες είναι από τα τρόφιμα χωρίς χοληστερόλη. Δώστε προσοχή στο πώς προετοιμάζονται οι πατάτες, καθώς οι περισσότερες τηγανητές πατάτες παρασκευάζονται με φυτικό έλαιο, το οποίο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά είναι πλούσιο σε λιπαρά. Γι' αυτό προτιμήστε τις πατάτες φούρνου ή στον ατμό.

 Μανιτάρια: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να παρασκευαστούν τα μανιτάρια. Προτιμήστε τα αφού δεν περιέχουν καθόλου χοληστερίνη.

Ψάρια: Τα ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερίνης.

Σκόρδο και κρεμμύδια: Το σκόρδο και τα κρεμμύδια  ρίχνουν τη χοληστερίνη αφού περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λιπαρά και έχουν επίσης μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και φυτοχημικά, που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς. Προσοχή όμως στις θερμίδες!

Πράσινο τσάι: Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στη διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων, ενώ εμποδίζει το  σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Τα κύρια αντιοξειδωτικά στο τσάι είναι τα  φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, αλλά και τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά,  που βοηθούν  στην αύξηση της καλής χοληστερόλης, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα επίπεδα της κακής.


Πηγή : iatropedia.gr


«Πόλεμος» Αλεξιάδη – εφοριακών για το κτήριο «Κεράνη»




Μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εφοριακών βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για μεταστέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτήριο της πρώην καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», στη Θηβών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας πριν από λίγες μέρες στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου εάν το κτήριο του «Κεράνη» είναι κατάλληλο στατικά ή όχι για να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι η μη αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου οφείλεται στην «σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων συμφερόντων… που ενοικιάζουν κτήρια στο Ελληνικό Δημόσιο όταν την ίδια στιγμή έχει δικά του κτήρια και μπορεί να στεγάσει υπηρεσίες του». 

Είχε επισημάνει, επίσης, ότι «στην προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την μετακίνηση εκεί, έχουν ακουστεί του κόσμου τα σενάρια, για αμίαντους, για προβλήματα στατικότητας, για προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας. Μόνο ότι έχει το κτήριο εξωγήινους δεν μας είπαν κι ότι κάποια στιγμή θα βγει από το υπόγειο ένα διαστημόπλοιο, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας και θα καταστρέψει όσους είναι μέσα! Μπορεί να ακούσουμε και κάτι τέτοιο…». 

Είχε τονίσει εξάλλου ότι «στο Υπουργείο Οικονομικών το 2014 δαπανήσαμε 24.000.000 ευρώ για να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας, όταν το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας έχει σχεδόν το σύνολο της διαχείρισης των ακινήτων του Δημοσίου και μπορούσε στην Αθήνα και στην περιφέρεια να στεγάσει τις υπηρεσίες σε σύγχρονα κτήρια πρώτα από όλα για τους πολίτες αλλά και για τους ίδιους τους υπαλλήλους». Ειδικά για το κτήριο Κεράνης αλλά και για τα όσα χρεώνεται το Δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του ο κ. Αλεξιάδης είχε αναφέρει τα εξής: 

•    Το κτήριο «έχει εμβαδόν 40.000 τ.μ., από το οποίο οι χώροι στάθμευσης είναι περίπου 2.880 τ.μ., περίπου δηλαδή 650 θέσεις στάθμευσης. Οι θέσεις εργασίας, που μπορεί το κτήριο να φιλοξενήσει είναι της τάξης των 2.100 έως 2.400 και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει το Δημόσιο είναι 221.000 ευρώ, δηλαδή 2.650.000 τον χρόνο, για να είναι το κτήριο κλειστό. Πληρώνουμε το ενοίκιο αυτό και το κτήριο είναι κλειστό!
 •    Τα 221.000 ευρώ τον μήνα για να κρατάμε το κτήριο κλειστό δεν είναι το μοναδικό κόστος καθώς το Δημόσιο επιβαρύνεται με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, επιβαρύνεται με φύλαξη του κτηρίου από αστυνομικούς είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, που είναι υποχρεωμένοι να είναι εκεί….»
 •    Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών πληρώνουμε τα εξής τον μήνα: για το ΚΕΦΟΜΕΠ 32.870 ευρώ, για το ΚΕΜΕΕΠ: 18.440 ευρώ, για την ΥΕΔΔΕ: 15.360 ευρώ, για το ΕΜΥΣ: 11.235 ευρώ, για την ΔΕΔ: 8.000 ευρώ και το ΣΔΟΕ: 135.000 ευρώ»! 
Συνοψίζοντας, δε, ανέφερε ότι τα ενοίκια που πληρώνει το υπουργείο Οικονομικών το μήνα ανέρχονται συνολικά στα 24.000.000 ευρώ!.... Γνώριμη πρακτική, λένε οι εργαζόμενοι Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.) εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να απαντήσει στα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή για το θέμα αυτό ο κ. Αλεξιάδης. Στην ανακοίνωσή της επεσήμανε τα εξής: 
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις απαξιωτικές και προσβλητικές (για τους εργαζόμενους) αναφορές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ, με αφορμή τη μεταστέγαση υπηρεσιών μας στο κτήριο Κεράνης, οι οποίες έγιναν στη Βουλή με αφορμή ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. 
Η λάσπη άλλωστε και η στοχοποίηση των εργαζομένων, είναι πρακτική και εργαλείο που ακολουθείται απ’ τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, είτε για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, είτε για την κάλυψη - νομιμοποίηση μεγάλων σκανδάλων. Η επιλογή όμως της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ  να χαρακτηρίσει τους εργαζόμενους (επειδή μπορεί και να διαφωνούν μαζί της) “κολωνακιώτες”, ρατσιστές, υπηρέτες ιδιωτικών συμφερόντων κ.λπ., πέραν του ότι μας λυπεί, αποδεικνύει σίγουρα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, λόγω της ανεξήγητης επιμονής της, για άρον άρον στέγαση υπηρεσιών στο συγκεκριμένο κτίριο. 
Εμείς θα επιμείνουμε στα ερωτήματά μας, για τα οποία ελπίζουμε μέσα από μια ουσιαστική διαδικασία, και όχι την παρωδία των βολικών ερωτήσεων κυβερνητικών βουλευτών, να λάβουμε απαντήσεις. 
1. Αφού η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζει (και σωστά) με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το κτήριο Κεράνης αποτελεί μέρος ενός τεράστιου σκανδάλου, για ποιο λόγο δεν κινεί τις διαδικασίες τιμωρίας των υπευθύνων και αποκατάστασης της ζημιάς που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο; 
2. Αφού πρόκειται (και σωστά) για ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο, για ποιο λόγο σπεύδει να το νομιμοποιήσει, στεγάζοντας σε αυτό τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης; 
3. Γιατί σπεύδουν να προκαταλάβουν ουσιαστικά το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη νομιμότητα της συγκεκριμένης σύμβασης (πρόκειται για τη σύμβαση πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες με ταυτόχρονη δέσμευση υποχρεωτικής επανενοικίασής τους, απ’ της πλευρά του Δημοσίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό τίμημα); 
4. Γιατί αποφεύγει το υπουργείο να δώσει τα στοιχεία που επίμονα (και διαχρονικά) ζητάνε οι εργαζόμενοι και αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα του κτιρίου; Θα δοθεί πειστική απάντηση γιατί και με πρωτοβουλία ποιας πλευράς άλλαξαν οι αρχικές μελέτες για τη στατική ενίσχυση του κτιρίου; Θα δοθεί πειστική απάντηση για λάθη και παραλήψεις που σε προηγούμενη φάση είχαν εντοπιστεί στις μελέτες και οδήγησαν σε απανωτές αναθεωρήσεις; 
5. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν υλοποιήθηκε κανένας σχεδιασμός για μεταστέγαση αρκετών υπουργείων, όπως το υπουργείο Πολιτισμού, Οικονομικών, Δικαιοσύνης (το 2015), αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο κατ’ εξοχήν  υπηρετούν Μηχανικοί και Τεχνικοί του Δημοσίου; 
6. Από πότε απάντηση στο ερώτημα της ασφάλειας και της καταλληλότητας ενός κτιρίου αποτελούν τα ακριβά έπιπλά που βρίσκονται στο εσωτερικό του και που για προφανείς λόγους κάποιοι σπατάλησαν τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου; Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σταματήσει λογικές που προφανέστατα την εκθέτουν και χωρίς χρονοτριβή και καθυστερήσεις, να τρέξει τις διαδικασίες διαλεύκανσης του συγκεκριμένου σκανδάλου. 
Να δώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο κτίριο, αποφεύγοντας επιθέσεις και τακτικισμούς. Να μην προσθέσει άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα της σπατάλης του δημοσίου χρήματος. Να μην σκεπάσει και να μην νομιμοποιήσει κάτι που και η ίδια φαίνεται να καταγγέλλει».



Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Πηγή : dikaiologitika.gr


Μέρκελ: Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αφορά όλη την Ευρώπη



Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού πρέπει να ανησυχεί ολόκληρη την Ευρώπη και έχει συνέπειες για όλη την Ευρώπη, διαμηνύει η Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της Μπούντεσταγκ εν όψει της δεύτερης Συνόδου ΕΕ-Τουρκία για την ανακοπή των προσφυγικών ροών.

Μία συμφωνία με την Τουρκία θα πρέπει να συνοδευτεί από συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποδοχή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων, υπογραμμίζει η Γερμανίδα καγκελάριος -επιμένοντας στην απόλυτη ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο Προσφυγικό αντί μονομερών αποφάσεων που επιβαρύνουν την Ελλάδα.

Και στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή, προειδοποιεί ότι ουδείς πρέπει να «παραπλανηθεί» από την μικρότερη ροή προσφύγων στη Γερμανία εξαιτίας των κλειστών συνόρων που έχουν επιβάλλει η Αυστρία και άλλα κράτη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ειδομένη να εμπιστευθούν την ελληνική κυβέρνηση και να μετακινηθούν στα ειδικά καταλύματα και έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στην καταγραφή και διάθεση καταλυμάτων.

Αναφερόμενη στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, η Μέρκελ άφησε ανοιχτή την έκβασή της, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι αύριο, κυρίως σε ό,τι αφορά το άνοιγμα κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την ΕΕ. Διευκρίνισε πάντως ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ημερήσια διάταξη.

«Αυτή τη στιγμή χωρίς καμία αμφιβολία ωφελούμαστε στην Γερμανία από το γεγονός ότι η προσφυγική ροή -λόγω μονομερών αποφάσεων της Αυστρίας και των χωρών κατά μήκος της Βαλκανικής Διαδρομής- έχει σταματήσει. Αλλά δεν πρέπει να παραπλανηθούμε από αυτό. Διότι η πρόσκαιρη ανακούφιση που νιώθουν η Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη αυτή την στιγμή είναι η μία πλευρά, αλλά η άλλη πλευρά είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και πρέπει να μας ανησυχεί πολύ όλους. 
Διότι δεν θα μείνει αυτό χωρίς συνέπειες για κανέναν μας στην Ευρώπη» δήλωσε για να υπογραμμίσει ότι «η κατάσταση εκεί δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να διαρκέσει».

Το αποφασιστικό ερώτημα, επισήμανε, παραμένει το ίδιο: «Πώς θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων, όχι μόνο για κάποιους, αλλά για όλους και μάλιστα βιώσιμα και μόνιμα και χωρίς να αποδυναμωθούν βασικά επιτεύγματα της ζωής μας στην Ευρώπη». Επανέλαβε δε ότι «μόνο με μία ευρωπαϊκή λύση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε να μετακινηθούν οι προσφυγικές διαδρομές» λόγω του κλεισίματος των εσωτερικών συνόρων και να βρεθούν νέες, πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις οποίες θα ωφεληθούν μόνο οι διακινητές.

«Μόνο με μία πανευρωπαϊκή προσέγγιση μπορούμε να δημιουργήσουμε λύσεις που δεν θα εγκαταλείπουν το τελευταίο κράτος-μέλος στην σειρά, σε αυτή την περίπτωση την Ελλάδα» δήλωσε με έμφαση η Μέρκελ και υπενθύμισε ότι η Γερμανία πηγαίνει βιώσιμα καλά, μόνο όταν πηγαίνει καλά και η Ευρώπη ως σύνολο.

Αναφερόμενη στην βοήθεια που προσφέρεται στην Ελλάδα, χαιρέτισε τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επισήμανε ότι και η Γερμανία έχει προσφέρει την βοήθειά της σε διμερές επίπεδο και για αυτό βρίσκεται και η ίδια σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών με τους Έλληνες ομολόγους τους.

Εξίσου σημαντικό, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, είναι η Ελλάδα να υλοποιήσει τις δικές της υποχρεώσεις και σε αυτές περιλαμβάνονται η πλήρης λειτουργία των Hotspots και η συνολική καταγραφή όλων των προσφύγων που φθάνουν. 

«Έχουμε σημαντική πρόοδο στην καταγραφή, αυτό ισχύει και για την διάθεση καταλυμάτων, έπειτα από πάρα πολλές καθυστερήσεις. Μιλάμε γι' αυτό από το φθινόπωρο του 2015. Τον Οκτώβριο είχαμε μια Σύνοδο των Δ.Βαλκανίων και της Ελλάδας και συμφωνήσαμε ότι κάθε χώρα θα διαθέσει επαρκή καταλύματα. Αλλά και σε αυτό τώρα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ουσιαστική πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα θέλει από κοινού με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να λύσει την κρίση με ανθρώπινο τρόπο, άρα με ασφαλή και ανθρώπινη φροντίδα και στέγη -και την βοηθούμε σε αυτό, τόσο οικονομικά όσο και επιτόπου».

Αναφερόμενη στις προοπτικές των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ διευκρίνισε ότι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου σε συγκεκριμένη χώρα, αλλά δικαιούνται ανθρώπινη μεταχείριση. «Και γι' αυτό εργαζόμαστε με την Ελλάδα. Και για αυτούς που περιμένουν τώρα στην Ειδομένη και οι οποίοι θα έπρεπε να εμπιστευθούν την ελληνική κυβέρνηση -ότι θα είναι αισθητά καλύτερα στα νέα καταλύματα στην Ελλάδα από ό,τι στην Ειδομένη» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την αναγνωριστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη οι πρώτες δυνατότητες παρακολούθησης για την Λέσβο και ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε περαιτέρω πρόσβαση στα τουρκικά χωρικά ύδατα προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούνται όλα τα νησιά, διότι έχει αποδειχτεί τις τελευταίες μέρες ότι, όταν παρακολουθείται έντονα η Λέσβος, φτάνουν περισσότεροι στην Χίο και αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση».

Εκτενή αναφορά επιφύλαξε η Γερμανίδα καγκελάριος και στην συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, αναλύοντας την τουρκική πρόταση. Εξέφρασε δε την κατανόησή της για τα οικονομικά ανταλλάγματα που ζητά η Άγκυρα, ενώ έκανε λόγο για «ανεκτίμητη» συνεισφορά της χώρας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τα τελευταία χρόνια. 

«Το ότι η Τουρκία εκφράζει τα συμφέροντά της σε ό,τι αφορά την ένταξή της στην ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, συνέχισε, αναφερόμενη στις απαιτήσεις της Άγκυρας σχετικά με το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων για να προσθέσει: 

«Το αποφασιστικό είναι και εδώ το πώς το χειριζόμαστε, το εάν και πώς μπορούμε να εξισορροπήσουμε τα συμφέροντα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας. Η Τουρκία είναι εδώ και πολλά χρόνια υποψήφια προς ένταξη. Για μένα και για την κυβέρνηση ίσχυε πάντα η αρχή «Pacta sunt servanda» (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Αυτό σήμαινε και σημαίνει: Αν σε περίπτωση μιας περισσότερο σε βάθος συνεργασίας ανοίξουμε νέα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης, τότε παραμένει αποφασιστικό ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα συνεχίσουν να διεξάγονται με ανοιχτό αποτέλεσμα. Και μόνο από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ένταξη της Τουρκίας αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη». 

Σχετικά με την διαπραγμάτευση για τα κεφάλαια, η καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν «εκπτώσεις από τις αρχές μας», αλλά ταυτόχρονα σημείωσε: «Το άνοιγμα νέων κεφαλαίων δεν είναι τόσο δύσκολο εξαιτίας μας, αλλά λόγω του άλυτου προβλήματος με την Κύπρο -αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας μέχρι την αυριανή Σύνοδο και δεν μπορώ να προβλέψω την έκβαση. Παρακαλώ ειδικά σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των Κεφαλαίων 23 και 24 να δούμε ιδιαίτερα και την ευκαιρία να μπούμε με την Τουρκία σε έναν σημαντικό διάλογο, ο οποίος είναι επείγων».

Καταλήγοντας, η Άνγκελα Μέρκελ επαίνεσε την Τουρκία για την φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων ως τώρα και τόνισε ότι «δεν περιποιεί τιμή στην Ευρώπη, ως ένωση 28 κρατών-μελών, με 500 εκατομμύρια πολίτες, να είναι τόσο δύσκολο ως τώρα να μοιραστούμε τα βάρη». 

Οι προτάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, εκτίμησε, δείχνουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα αποφασιστικό σημείο της διαπραγμάτευσης. «Μια σε βάθος συνεργασία, όπως την προσδοκούμε με την Τουρκία, είναι πάντα μια υπόθεση πάρε-δώσε, συμβιβασμού και εξισορρόπησης συμφερόντων. Αυτό ισχύει εξίσου για τις δύο πλευρές. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι απέναντι στην Τουρκία, θέτουμε αποφασιστικά τις πεποιθήσεις μας, π.χ. για τον σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου ή για την μεταχείριση των Τούρκων, ανέφερε και πρόσθεσε ότι διαπιστώνει σοβαρή βούληση για επίλυση προβλημάτων στο θέμα της προσφυγικής πολιτικής και από τις δύο πλευρές. 

«Ακόμη όμως το αποτέλεσμα δεν έχει επιτευχθεί. Μένουν ακόμη να διευκρινιστούν δύσκολα νομικά και πολιτικά θέματα» διευκρίνισε, κάνοντας για μια ακόμη φορά λόγο για την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης, στην οποία, όπως είπε, περιλαμβάνεται και η μεταρρύθμιση μακροπρόθεσμα του Δουβλίνου. «Μόνο με μια μεταρρύθμιση του Δουβλίνου θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα την Σένγκεν» υπογράμμισε.



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μεγάλες διαφορές σε αφορολόγητο και φορολογική κλίμακα



Προσπάθεια για γεφύρωση των διαφορών σε φορολογικό και ασφαλιστικό θα καταβάλουν σήμερα κυβέρνηση και δανειστές, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Αν και χθες το μεσημέρι η ελληνική πλευρά καλλιεργούσε κλίμα πιθανής συμφωνίας με την τρόικα για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, το βράδυ κατεγράφησαν αποκλίσεις, με κορυφαίο στέλεχος να κάνει λόγο για «τζαρτζαρίσματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και αρχικά φαινόταν ότι θα υπάρξει σύγκλιση τόσο για το αφορολόγητο όριο όσο και για τα κλιμάκια εισοδήματος με βάση τη νεότερη πρόταση της κυβέρνησης, ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ζήτησε περισσότερα έσοδα από την εισφορά αλληλεγγύης, και μάλιστα από τα χαμηλότερα εισοδήματα. Η εξέλιξη αυτή απέτρεψε μία ενδεχόμενη συμφωνία χθες, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να διακοπούν για να συνεχισθούν σήμερα το μεσημέρι.

Στελέχη με γνώση των συζητήσεων αναφέρουν στην «Κ» ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε δύο φορολογικές κλίμακες, με στόχο και στις δύο περιπτώσεις να διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο στις 9.550 ευρώ (δηλαδή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ). Ειδικότερα:

1. Η πρώτη πρόταση προβλέπει:

• Εως 20.000 ευρώ συντελεστή 22,5%.
• Από 20.001 έως 25.000 συντελεστή 30%.
• Από 25.001 έως 42.000 συντελεστή 32%.
• Από 42.001 έως 65.000 συντελεστή 42%.
• Από 65.001 συντελεστή 50%.

2. Η δεύτερη πρόταση προβλέπει:

• Εως 22.000 ευρώ συντελεστή 22,5%.
• Από 22.001 έως 42.000 συντελεστή 32%.
• Από 42.001 έως 65.000 συντελεστή 42%.
• Από 65.001 και πάνω συντελεστή 50%.

Με την πρώτη πρόταση επιβαρύνονται τα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ, ενώ με τη δεύτερη οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τις 22.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι, για να διαφυλάξει το αφορολόγητο, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να υποχωρήσει ως προς το όριο των «πλουσίων». Δηλαδή, αρχικά η κυβέρνηση επιθυμούσε να αυξηθεί η φορολογία για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, κάτι που πλέον έχει κατέβει στις 20.000 - 22.000 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η τρόικα, και ειδικά το Ταμείο, φαίνεται να επιμένει στη δραστική περικοπή του αφορολόγητου ορίου στις 7.000 ευρώ (δηλαδή έκπτωση φόρου 1.500 ευρώ). Επιπροσθέτως φέρεται το Ταμείο να έθεσε και θέμα εισφοράς αλληλεγγύης ως απάντηση κυρίως στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για διατήρηση του αφορολογήτου στις 9.550 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Αθήνας για την εισφορά αλληλεγγύης προβλέπει αυξημένες επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ καθώς και ανώτατο συντελεστή 10%.

Οι διαφορές αυτές αναδεικνύονται την ώρα που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και ιδίως την κυβέρνηση, για να επιτευχθεί συμφωνία. Μάλιστα, για να γεφυρωθούν οι διαφορές, είναι πολύ πιθανό τα δύο «καυτά» ζητήματα (φορολογικό και ασφαλιστικό) να αντιμετωπισθούν ενιαία, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα χειριζόταν ξεχωριστά. Πάντως, είναι δεδομένο ότι τόσο από τις αλλαγές στη φορολογία όσο και από εκείνες στο ασφαλιστικό θα πρέπει να προκύψει δημοσιονομικό συνολικό όφελος 2% του ΑΕΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής των δανειστών είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από την Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, χωρίς όμως να αποκλείεται η αποστολή να ολοκληρωθεί νωρίτερα (ενδεχομένως αύριο ή τη Δευτέρα). Η ημερομηνία της αναχώρησης θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, με παράγοντες που έχουν γνώση των συζητήσεων να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ήρθε πιο κοντά στις προτάσεις της τρόικας, αλλά απομένει ακόμα αρκετή δουλειά και κυρίως σε τεχνικό επίπεδο για να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.


Σωτήρης Νίκας, Προκόπης Χατζηνικολάου
Έντυπη Καθημερινή


Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα αδιαφορώντας για τον Καμμένο




Πλήρης στήριξη από τον Βούτση - Κατρούγκαλος: Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες - Φίλης: Υπάρχει γενική αναγνώριση για εκείνον εντός και εκτός Ελλάδας.  

Μπορεί το ζήτημα του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», να έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και να έχει διχάσει την κυβέρνηση, ωστόσο, πολλοί είναι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλο, σπεύδουν τις τελευταίες ώρες να εκφράσουν την στήριξή τους στο πρόσωπο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μέσω Twitter, facebook αλλά και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις, πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν σήμερα για τον κ. Μουζάλα, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που έδωσε μάχη για το προσφυγικό, ενώ σχολιάζοντας την αναφορά «Μακεδονία», οι περισσότεροι εξέφρασαν την άποψη ότι επρόκειτο για ένα λάθος.

Κατρούγκαλος: Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες

Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες από τον Γιάννη Μουζάλα, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος χρησιμοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για ο ζήτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης», έγραψε ο υπουργός Εργασίας.



Πλήρης στήριξη του Βούτση

Την πλήρη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής παρέχει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους χαρακτήρισε «επαρκείς», τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχουμε άλλου τύπου εξελίξεις. Κατ' εμέ οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς αλλά καθένας που θέτει ένα θέμα θέλει ίσως περισσότερες». «Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενο κόμμα. Θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις ένθεν κακείθεν και θα λυθεί το θέμα πιστεύω», συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Παπαδημούλης: Δεν είναι ώρα για παραιτήσεις

«Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για Προσφυγικό και Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις», ανέφερε σε σχόλιο στο Twitter, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις για το «λάθος» του κ. Μουζάλα.


Βάκη: Έχει δώσει και την ψυχή του για τη διαχείριση του προσφυγικού

Την άποψη ότι δόθηκε «υπέρ το δέον σημασία σε μία εκ παραδρομής αναφορά» εξέφρασε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Μιλώντας την Τετάρτη στην τηλεόραση της ΕΡΤ η κυρία Βάκη τόνισε πως «η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται στο προσφυγικό επισκιάζεται με το να δίνεται υπέρ το δέον σημασία σε μία αναφορά, για την οποία ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ζητήσει συγγνώμη αποδίδοντάς την σε λάθος εκ παραδρομής που δεν ανταποκρίνεται στη στάση του για το εθνικό θέμα».

Σημειώνοντας ότι η ίδια κρίνει τους ανθρώπους από τα έργα τους, η κυρία Βάκη ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Μουζάλα ότι είναι ένας άνθρωπος «ο οποίος μάχεται, δουλεύει νυχθημερόν, έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις και την ψυχή του για τη διαχείριση ενός πολύ δύσκολου θέματος, όπως είναι το προσφυγικό».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι επρόκειτο για ένα λάθος του προφορικού λόγου λόγω της κούρασης και της έντασης των ημερών, επισημαίνοντας ακόμη πως «δίνοντας έμφαση σε αυτό το γεγονός, κρύβουμε κάποια προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Όλες αυτές οι εικόνες ντροπής οφείλουν να ταρακουνήσουν την Ευρώπη να μην ενθαρρύνει τη FYROM να στέλνει στρατούς να συλλαμβάνουν απελπισμένους πρόσφυγες που εισήλθαν στην επικράτειά της», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες, έχουμε μια Ευρώπη που κωφεύει, που κλείνει μάτια και σύνορα κι αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να μην κρύβουμε το πρόβλημα, ούτε χάριν μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να επικεντρωνόμαστε αλλού». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα μας έχει αλλάξει στάση ως προς το όνομα της γείτονος χώρας, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής σχετικά με τη χρήση των επίσημων όρων, δηλαδή «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δούρου: Το αίτημα για παραίτηση Μουζάλα υπονομεύει τη χώρα
Για υπονόμευση της χώρας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Το αίτημα για παραίτηση παρά τη "συγγνώμη" προκρίνει το κομματικό ακροατήριο υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.  


Θεανώ Φωτίου: Τον κατανοώ, αυτά τα θέματα πιστεύω λύνονται
Κατανοώ τον Γιάννη Μουζάλα, βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ και εκεί τα Σκόπια όλοι τα λένε «Μακεδονία», μπορεί να του σκέφτηκε, δήλωσε την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου. 

«Φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω» δήλωσε στο Βήμα fm, εξηγώντας: «Κατανοώ εντελώς τον κ. Μουζάλα, ο οποίος βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπου εκεί, όπως ξέρετε, η λέξη που ακούγεται για το κράτος αυτό είναι αυτή και εκείνος απαντάει κανονικά με την Ελληνική ορολογία... Μου φαίνεται πολύ ανθρώπινο να μπορεί ο κ. Μουζάλας να κάνει αυτό το λάθος, να του ξέφυγε, όχι γιατί το πίστευε, αλλά γιατί μέσα στη ρύμη του λόγου του και έτσι όπως μιλάει ο καθείς και προσπαθώντας να εστιάσει στα πολύ σημαντικά που συμβαίνουν, να μπορεί να κάνει και αυτό το λάθος». 

Η κυρία Φωτίου εκτίμησε πάντως πως το θέμα θα λήξει, αφού δοθούν εξηγήσεις: «Από εκεί και ύστερα, πόσο να το τραβήξουμε αυτό το θέμα; Νομίζω ότι θα δοθούν όσες εξηγήσεις οφείλουν να δοθούν και θα τελειώσει το θέμα ανάμεσα σε ανθρώπους που συνεργάζονται και μάλιστα οι οποίοι, αυτή τη στιγμή, τραβάνε ένα έργο τρομακτικό και οι δύο, ο ένας ως αρχηγός του Στρατού, ο άλλος ως υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται».

Φίλης: Υπάρχει γενική αναγνώριση για εκείνον εντός και εκτός Ελλάδας
Για μια «ατυχή λέξη» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του κοινωνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους», ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας ότι «υπάρχει γενική εκτίμηση για εκείνον και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας».

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής λέξη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα συζητεί τώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής», το βασικό ζήτημα είναι «η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένη η κυβερνητική συνοχή, ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί και έως προς τα πρόσωπα».


Κουράκης για Μουζάλα: Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο
«Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία της ΠΓΔΜ δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς -όπως είπε- αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

Μάλιστα, επέκρινε τη ΝΔ για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι ενώ ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε το λάθος του, η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα για να δημιουργήσει πρόβλημα και να αποδυναμώσει τον υπουργό. «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κουμουτσάκο ήταν χειρότερο. Να πέσουν και να εκμεταλλευτούν μια ατυχή στιγμή στην παραδρομή του λόγου» είπε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι είχαν διαχειριστεί αυτό το ζήτημα επί δεκαετίες δεν μπόρεσαν να το λύσουν και έχουν καταστραφεί συμμαχίες και διπλωματικές ενέργειες όλο αυτό το διάστημα».

Για τα αποτελέσματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, είπε ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν η Ελλάδα θα πρέπει να «κρατάει μικρό καλάθι», με δεδομένο -όπως υπογράμμισε- ότι πολλές χώρες έχουν ήδη διαφοροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην ΕΕ είναι υπερβολικές.

Εξάλλου, ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε υπερβολικές και τις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές και το ΔΝΤ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και της ελάφρυνσης του χρέους, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία -όπως είπε- η χώρα και οι πολίτες κόβουν από το υστέρημά τους για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση.

Στο μεταξύ, ο κ. Κουράκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεκδίκηση του παλιού στρατοπέδου «Καρατάσου», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, για την κατασκευή γηπέδου και εμπορικού κέντρου. 

«Τα στρατόπεδα "Καρατάσου" και "Παύλου Μελά" είναι χώροι οι οποίοι προορίζονται, τουλάχιστον στη συνείδηση του κόσμου, να γίνουν τόποι πρασίνου και αθλητισμού και να αποδοθούν στους δήμους και οποιαδήποτε άλλη σκέψη και μετατροπή σε άλλες χρήσεις θα πρέπει να εγκαταλειφθεί» σημείωσε.



Πηγή: protothema.gr