Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

«Καμπανάκι» από τη Europol: Αγνοούνται 10.000 προσφυγόπουλα



Περισσότερα από 10.000 προσφυγόπουλα που ταξίδευαν ασυνόδευτα χάθηκαν στην Ευρώπη τους τελευταίους 18 έως 24 μήνες, γνωστοποίησε η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol, διατυπώνοντας φόβους ότι πολλά εξ αυτών έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, ιδίως σεξουαλικής, από δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία δημοσίευσε στο Διαδίκτυο η βρετανική εφημερίδα The Observer, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου της Europol.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Ντόναλντ, έναν αξιωματούχο της Europol τον οποίο επικαλέστηκε ο The Observer, ο αριθμός αυτός αφορά τα παιδιά των οποίων έχει χαθεί κάθε ίχνος αφού καταγράφτηκαν από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. Περίπου το 50% των παιδιών αυτών έχει χαθεί στην Ιταλία.

«Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι αναζητάμε συνολικά περισσότερα από 10.000 παιδιά» εξήγησε ο Ντόναλντ.

«Ωστόσο όλα αυτά τα παιδιά δεν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης μόνο για εγκληματικούς σκοπούς, υπάρχουν και παιδιά που (ενδεχομένως) έσμιξαν και πάλι με τα μέλη των οικογενειών τους. Απλά δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιον το κάνουν».

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Europol διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει κυρίως βάσει των πληροφοριών που έδωσαν οι ευρωπαϊκές χώρες ή είναι διαθέσιμες δημοσίως, για παράδειγμα στο Διαδίκτυο.

Περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη το 2015 στο πλαίσιο της χειρότερης προσφυγικής κρίσης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτιμά η Europol, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα. Το 27% αυτών των ανθρώπων είναι παιδιά.

«Δεν ήρθαν όλα χωρίς συνοδεία, όμως διαθέτουμε αποδείξεις ότι ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών θα μπορούσε να είναι» ασυνόδευτο, σύμφωνα με το Ντόναλντ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ένα πανευρωπαϊκό «εγκληματικό δίκτυο», πολύ καλά εξελιγμένο και με σύγχρονα μέσα, βάζει στο στόχαστρό του κυρίως τους μετανάστες με στόχο την εκμετάλλευσή τους για διάφορους σκοπούς. Στη Γερμανία και την Ουγγαρία, μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός εγκληματιών συνελήφθη ενώ εκμεταλλευόταν μετανάστες.

«Ένα ολόκληρο δίκτυο έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους 18 μήνες με στόχο την εκμετάλλευση των προσφυγικών ροών» επισήμανε αυτός ο αξιωματούχος της Europol.

«Υπάρχουν στη Γερμανία και την Ουγγαρία φυλακές όπου η μεγάλη πλειονότητα των κρατουμένων έχει οδηγηθεί εκεί λόγω των εγκληματικών τους δραστηριοτήτων που συνδέονται με την προσφυγική κρίση».

Εγκληματικές οργανώσεις εξάλλου που επιδίδονται στην εκμετάλλευση ανθρώπινων όντων έχουν ενεργοποιηθεί στα δίκτυα παράνομης μετανάστευσης προκειμένου να εκμεταλλευτούν τους μετανάστες, υπογράμμισε ο Ντόναλντ, κάνοντας λόγο για δουλεία ή δραστηριότητες που συνδέονται με την εμπόριο λευκής σαρκός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Κυβερνητικό σχέδιο δράσης με συμβολή του στρατού για την άμεση κατασκευή των hotspots



Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο  Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου αποφασίστηκε η  επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά (Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο) καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:

1. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει:

α. να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά

β. να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

γ. τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

δ. να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.

2. Το  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δ. Τόσκας, Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.



Πηγή : kathimerini.gr


Οστεοαρθρίτιδα: Πώς αντιμετωπίζεται η ασθένεια που ταλαιπωρεί ένα εκατ. Έλληνες



Η οστεοαρθρίτιδα (ή αλλιώς εκφυλιστική αρθρίτιδα) είναι μια φλεγμονή του αρθρικού θυλάκου, που οδηγεί στην εκφύλιση του χόνδρου μιας άρθρωσης.

Η άρθρωση που πάσχει από εκφυλιστική αρθρίτιδα έχει συνήθως όλα τα στοιχεία της φλεγμονής (ερυθρότητα, θερμότητα, οίδημα). Ο ασθενής παραπονιέται για πόνο στις καθημερινές δραστηριότητες (προσπάθεια να κάτσει σε καρέκλα, να ανέβει σκάλες, να περπατήσει, να μπει στο αυτοκίνητο, να δέσει τα κορδόνια του κ.α.), δυσκαμψία της προσβεβλημένης άρθρωσης -η οποία όσο αυτή λειτουργεί τόσο βελτιώνεται-, περιορισμό του εύρους κίνησης της άρθρωσης, υποτροπιάζοντα ύδραρθρο και διαταραχή του άξονα της πάσχουσας άρθρωσης.

Υπολογίζεται οτι στην Ελλάδα πάσχουν από οστεοαρθρίτιτδα περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Συνηθέστερα αφορά ανθρώπους άνω των 60 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι η νόσος δεν συναντάται σε νεότερους ασθενείς. Επίσης είναι νόσος που απαντάται συχνότερα σε γυναίκες.

Η έκταση και το μέγεθος του πόνου συνήθως είναι ανάλογες με τη σοβαρότητα της νόσου, κάτι που όμως δεν αποτελεί απαράβατο κανόνα. Υπάρχουν ασθενείς με ελάχιστα ακτινολογικά ευρήματα, που παραπονιούνται για έντονα συμπτώματα. Επίσης, υπάρχουν ασθενείς με σοβαρότατη νόσο ακτινολογικά, οι οποίοι δεν παραπονιούνται για έντονη συμπτωματολογία.

Οι αρθρώσεις που προσβάλλονται συνηθέστερα είναι οι μεγαλύτερες του ανθρωπίνου οργανισμού (το ισχίο, το γόνατο και η σπονδυλική στήλη), καθώς αυτές είναι που καλούνται κατά τη διάρκεια όλων των ετών της ζωής να «σηκώνουν» το μεγαλύτερο βάρος, επομένως υπόκεινται και στη μεγαλύτερη φθορά. Οστεοαρθρίτιδα βέβαια μπορεί να παρατηρηθεί και σε μικρότερες αρθρώσεις (πχ. δάκτυλα).

Διάφοροι παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν την εμφάνιση και εξέλιξη της νόσου σε έναν ασθενή (γενετικοί, εργασία, αθλητισμός, σωματικό βάρος, τραυματισμοί κ.α.).

Η εμφάνιση της νόσου σε μια άρθρωση δεν αποκλείει την ταυτόχρονη συνύπαρξη της νόσου και σε άλλη άρθρωση. Αντίθετα, πρέπει να αυξάνει την υποψία του εξειδικευμένου ορθοπαιδικού για ύπαρξη αρθρίτιδας και σε άλλες αρθρώσεις.

Μια ενδελεχής κλινική εξέταση, ένα πλήρες ιστορικό, ένας πλήρης ακτινολογικός έλεγχος και σε κάποιες περιπτώσεις και ένας ρευματολογικός έλεγχος (για να ελεγθούν πιθανές φλεγμονώδεις ή ρευματοειδείς αρθρίτιδες) θα βάλει τη σωστή διάγνωση από εναν εξειδικευμένο ορθοπαιδικό.

Όπως έγινε αντιληπτό η οστεοαρθρίτιτδα είναι μια νόσος που καταστρέφει τις αρθρώσεις και οδηγεί σε μεγάλο βαθμό αναπηρίας, που τελικά επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Η οριστική αντιμετώπισή της είναι μόνο χειρουργική. Πλήθος μέτρων προτείνονται από τη διεθνή βιβλιογραφία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νόσος αυτή συντηρητικά, όπως ειδική άσκηση, φυσικοθεραπεία, χάσιμο σωματικού βάρους, φαρμακευτική αγωγή, επιθέματα καψαϊκίνης, ενδαρθρικές ενέσεις κ.α.

Τα μέτρα αυτά δεν αναστέλουν την εξέλιξη της νόσου, η οποία είναι πάντα σίγουρη. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι -στην καλύτερη περίπτωση- να καθυστερήσουν την εξέλιξή της. Πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό από τον ασθενή οτι η νόσος αυτή είναι διαρκώς επιδεινούμενη. Αυτό που διαφέρει από ασθενή σε ασθενή είναι ο χρόνος εξέλιξης της νόσου (λίγοι μήνες μέχρι αρκετά χρόνια).

Η οστεοαρθρίτιδα έχει ως χαρακτηριστικό της, την περιοδικότητα. Κάνει δηλαδή εξάρσεις και υφέσεις. Είναι πολύ πιθανό, όσο τα συμπτώματα είναι ήπια και ακόμα σε αρχικό στάδιο, ο ορθοπαιδικός να συνταγογραφήσει απλά παυσίπονα ή/και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Επίσης, συχνά θα προτείνει μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας των αρθρώσεων (χάσιμο βάρους, φυσικοθεραπεία, ήπιο και ειδικό ασκησιολόγιο), προσαρμογή του τρόπου ζωής και θα ενημερώσει πλήρως για την προδιαγεγραμένη πορεία της νόσου.

Η έγκαιρη και σωστή χειρουργική θεραπεία θα οδηγήσει στην άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων, στη μακρόχρονη και σωστή λειτουργία της άρθρωσης που χειρουργείται αλλά και στην “αποφόρτιση” της άλλης που πολλές φορές νοσεί και αυτή, αλλά λιγότερο.

Οι σύγχρονες, ατραυματικές/αναίμακτες χειρουργικές μέθοδοι μικρής επεμβατικότητας, τα καλύτερα χειρουργικά υλικά συγκριτικά με αυτά του παρελθόντος, η χρήση ρομποτικής χειρουργικής και οι νέας σχεδίασης ολικές αρθροπλαστικές – οι οποίες διαρκούν πλέον περισσότερα χρόνια- έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την ταλαιπωρία του ασθενούς διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Ο πόνος πια είναι ελάχιστος εως μηδενικός και η κινητοποίηση του ασθενούς άμεση. Η παραμονή του ασθενούς στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μειωθεί στις 3-4 μέρες.

Η σωστή συνεργασία του εξειδικευμένου ορθοπαιδικού με τον ειδικό αναισθησιολόγο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς. Επίσης, η μετάγγιση αίματος μετεγχειρητικά –κάτι που γινόταν σχεδόν πάντα στο παρελθόν- γίνεται όλο και λιγότερο συχνά στις μέρες μας.

Συμπερασματικά, η οστεοαρθρίτιδα είναι μια νόσος που επηρεάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων, που πάσχουν από αυτή. Η σύγχρονη ορθοπαιδική είναι σε θέση πλέον να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν στα αρχικά στάδια της νόσου. Το κυριότερο όμως επίτευγμα της ορθοπαιδικής είναι πως μπορεί να δώσει οριστικά λύση στο χρόνιο πόνο και την έκπτωση της λειτουργικότητας της άρθρωσης, που βιώνουν οι ασθενείς αυτοί, με τη σύγχρονη χειρουργική.




Κωνσταντίνος Ιντζόγλου
Oρθοπαιδικός Χειρουργός, MD, MSc, PhD
Πηγή ; tribune.gr


Ασπρόμαυρες φωτογραφίες δείχνουν ότι κανένα θύμα βιασμού δεν «πήγαινε γυρεύοντας»



«Δεν είναι πρόσκληση»
«Ο γάμος δεν είναι συναίνεση»
«Δεν θέλω η κόρη μου να είναι η “μια στις τέσσερις”»

Πρόκειται για κάποιες από τις «δυνατές» φράσεις που συναντώνται σε ένα πρόσφατο φωτογραφικό project υπό την ονομασία «Still Not Asking For It». Από την Αυστραλή φωτογράφο Ρόρι Μπάνγουελ, η σειρά φωτογραφιών έχει στόχο την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και των σεξουαλικών επιθέσεων, ενημερώνοντας περί συναίνεσης. 
Στη σειρά εμφανίζονται άνθρωποι ημίγυμνοι ή με τα εσώρουχά τους, με φράσεις της επιλογής τους, όπως «δεν είναι πρόσκληση» και «σώμα σου, επιλογή σου», γραμμένες πάνω στα κορμιά τους, ή σε επιγραφές που κρατούν.

Η Μπάνγουελ δήλωσε στη Huffington Post ότι κάποιοι εξ αυτών είναι επιζώντας ενδοοικογενειακής βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης, άλλοι είναι συγγενείς επιζώντων, και κάποιοι είναι απλά ένθερμοι αλληλέγγυοι.


Η Μπάνγουελ δήλωσε στη HuffPost ότι το συνεχιζόμενο project ξεκίνησε το 2014 όταν η ίδια και ο σύζυγός της διαπίστωσαν, ενώ ήταν έγκυος 25 εβδομάδων, ότι θα έκαναν κοριτσάκι.

«Μόλις εγώ και ο σύζυγός μου ανακαλύψαμε ότι θα κάναμε κοριτσάκι, και οι δύο φρικάραμε λίγο, καθώς αντιληφθήκαμε ότι θα έπρεπε να προστατεύουμε μία έφηβη» είπε η Μπάνγουελ. «Οι περισσότεροι τους οποίους γνωρίζω (εμού περιλαμβανομένης) έχουν υποστεί κάποιο είδος σεξουαλικής ή ενδοοικογενειακής βίας στη ζωή τους...και με τρομοκράτησε η σκέψη ότι η κόρη μου θα μπορούσε να περάσει το ίδιο».

Η Μπάνγουελ δέχτηκε και κάποιες κριτικές για την έλλειψη ποικιλίας όσον αφορά στην έλλειψη πολυποικιλότητας στη σειρά, όταν ανέβασε τις φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook τον Νοέμβριο. Είπε στη HuffPost ότι σκοπός της είναι να αντιπροσωπεύσει ένα μεγάλο εύρος φυλών και φύλων, από τη στιγμή που το project δεν έχει τελειώσει ακόμα. «Θα ήθελα να έχω περισσότερους έγχρωμους, άνδρες και οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετέχει» είπε.

RORY BANWELL/STILL NOT ASKING FOR IT

RORY BANWELL/STILL NOT ASKING FOR IT

RORY BANWELL/STILL NOT ASKING FOR IT

RORY BANWELL/STILL NOT ASKING FOR IT

RORY BANWELL/STILL NOT ASKING FOR IT

RORY BANWELL/STILL NOT ASKING FOR IT




Πηγή : huffingtonpost.gr



Σοκάρουν οι εικόνες από το νέο ναυάγιο ανοικτά των τουρκικών ακτών



Τουλάχιστον 37 οι νεκροί μετανάστες -Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την ακτή που ξεβράστηκαν τα πτώματα -«Γροθιά στο στομάχι» η εικόνα ενός μικρού αγοριού 

Τουλάχιστον 37 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πνίγηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στη Ελλάδα από την Τουρκία, σε ένα ακόμη ναυάγιο που σημειώθηκε χθες και προστίθεται στις αλλεπάλληλες τραγωδίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 37 και ότι διέσωσε 75 ανθρώπους.



Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Βιρμανία ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου. Είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκαλε. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τις σορούς περίπου είκοσι μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στην ακτή κοντά στην πόλη Αϊβατζίκ. Ανάμεσά τους, ένα αγοράκι κειτόταν ανάσκελα, το πρόσωπο ήταν καλυμμένο με ένα μπλε σκουφάκι και η πιπίλα είχε πέσει κοντά του -η εικόνα θυμίζει αναπόφευκτα τον μικρό Σύρο Αϊλάν Κούρντι, το άψυχο σώμα του οποίου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα τουρκικά παράλια και η υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Το άψυχο σώμα ενός άλλου μωρού περισυλλέγη επίσης.

Το ανατραπέν σκάφος βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τις ακτές της Τουρκίαςκαι σωσίβια γιλέκα και προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που πνίγηκαν διακρίνονταν στην παραλία.

Την Πέμπτη, 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν στ' ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω. Την περασμένη εβδομάδα, 45 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε τρία ναυάγια στην ίδια θαλάσσια περιοχή.






Πηγή : protothema.gr


Αποκαλύψεις Τούρκου συνταγματάρχη για τα Ίμια σε εφημερίδα



Η τουρκική εφημερίδα MİLLİYET, φιλοξενεί δηλώσεις του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Ali Tursken, o οποίος όπως υποστηρίζει ήταν επικεφαλής της τουρκικής ομάδας βατραχανθρώπων στο επεισόδιο των Ιμίων. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, «αφού κατεβάσαμε την ελληνική σημαία με επιτυχία υψώσαμε τη δική μας. Πέντε φίλοι μας σκοτώθηκαν υπέρ πατρίδος, αλλά η Τουρκία τους ξέχασε γρήγορα».

Εκείνη την εποχή ο Turksen ήταν Πλωτάρχης της ομάδας SAT. Αποστρατεύθηκε συνταγματάρχης και μιλάει για πέντε συναδέλφους του που χάθηκαν, μετά από την επιχείρηση στα Ίμια. "Πέντε από τους βατραχανθρώπους μας έχασαν τη ζωή τους μετά την επέμβαση. Αφησαν πίσω τις οικογένειές τους για το καθήκον. Όλοι ξεχάστηκαν γρήγορα".

Ο Turksen αναφέρεται στην πτώση μεταγωγικού ελικοπτέρου στο Αξάζ όπου σκοτώθηκαν οι πέντε συνάδελφοί του. Στο ελικόπτερο επέβαινε και ο ίδιος αλλά σώθηκε. Μόλις το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα κατόρθωσε να διαφύγει από ένα σπασμένο παράθυρο.

Ο θρύλος ήθελε για πολλά χρόνια όλους τους Τούρκους κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ιμίων, νεκρούς. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι αλήθεια. 



Newsroom , CNN Greece


Τι ψάχνει η αστυνομία για την ένοπλη επίθεση στον Πάνο Καλλίτση



Βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο - Κατάθεση στις Αρχές πρόκειται να δώσει σήμερα η σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου - Δεν αποκλείεται να υπήρχε και τρίτος συνεργός στην επίθεση - Συγκλονισμένη η ελληνική σόουμπιζ και οι φίλοι του - Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή η φίλη και κουμπάρα του Ελεονώρα Μελέτη

Σε σοβαρή κατάσταση, ευτυχώς εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς ο γνωστός κομμωτής των επωνύμων, Πάνος Καλλίτσης. Ο διάσημος make up artist το βράδυ του Σαββάτου δέχτηκε δολοφονική επίθεση στο σπίτι του από δύο αγνώστους με τρεις σφαίρες εκ των οποίων η μία τον βρήκε στο πόδι κι η άλλη στο θώρακα. Οι δράστες αφού άρπαξαν τον χαρτοφύλακα που κρατούσε στα χέρια του ο Καλλίτσης, τράπηκαν με ΙΧ αυτοκίνητο σε φυγή και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Οι άγνωστοι, σύμφωνα με την αδελφή του, τον περίμεναν στην πιλοτή του σπιτιού όπου και τον πυροβόλησαν. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο Πάνος Καλλίτσης επέστρεφε από το κομμωτήριό του, που βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Παλαιού Ψυχικού, στο σπίτι του στην περιοχή του Λυκαβηττού. Μπροστά στην επίθεση ήταν και η σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς η μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε.

Ο γνωστός κομμωτής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με πιθανότερο εκείνο της ληστείας, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και τρίτος συνεργός στην επίθεση.

Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση άνδρες της αστυνομίας συλλέγουν ό,τι υλικό υπάρχει από κάμερες ασφαλείας στη διαδρομή από το κομμωτήριο στο σπίτι που ακολούθησε ο Πάνος Καλλίτσης. Μέσα από αυτό το υλικό, οι αστυνομικοί θέλουν να δουν εάν υπήρχε κάποιο αυτοκίνητο που ακολουθούσε τον γνωστό κομμωτή.

Σήμερα αναμένεται να δώσει κατάθεση στις Αρχές και η σύζυγος του Πάνου Καλλίτση, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει τα άτομα που επιτέθηκαν στον διάσημο make up artist να είναι πρόσωπα από το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, που γνώριζαν πότε τελειώνει τη δουλειά και ότι κουβαλάει τις εισπράξεις μαζί του.

Στο πλευρό του διάσημου make up artist και της συζύγου του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η κουμπάρα τους Ελεονώρα Μελέτη, η οποία τους πάντρεψε τον Ιούλιο του 2011.

Ποιος είναι ο Πάνος Καλλίτσης


Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του γνωστού κομμωτή, ο Πάνος Καλλίτσης, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τα πρώτα ερεθίσματα από το χώρο της μόδας προήλθαν από τον πατέρα του που έχει υπάρξει διάσημος κομμωτής της εποχής του. Από παιδί, κοντά σ' εκείνον, εναρμονίζεται με το χώρο, πειραματίζεται, χτενίζει, κουρεύει και κάνει ό,τι αγαπά περισσότερο: ομορφαίνει τις γυναίκες!

Σε πολύ νεαρή ηλικία συνειδητοποιεί το επάγγελμα που θα ακολουθήσει. Ακολουθούν τρία χρόνια σπουδών κομμωτικής και make up στην Ελλάδα και στη συνέχεια βρίσκεται στη Μέκκα της μόδας, το Λονδίνο, για να τελειοποιήσει τις γνώσεις στο αντικείμενο που επέλεξε. Παράλληλα με τα μαθήματα που παρακολουθεί, συμμετέχει σε μεγάλα shows στο Λονδίνο και αυτό είναι μόνο η αρχή. Επόμενος σταθμός οι Βρυξέλλες, όπου κερδίζει υποτροφία και γίνεται μέλος της σχολής του Vidal Sasoon.

Αφού έρχεται στην Ελλάδα, ξεκινάει αμέσως μια λαμπερή καριέρα και το όνειρό του γίνεται πολύ γρήγορα πραγματικότητα. Ο Πάνος έχει μοναδικό ταλέντο στο να μεταλλάζει ένα πρόσωπο σε «persona». Στόχος του είναι να κάνει τους πελάτες του να νιώθουν μοναδικοί ενώ η σχέση του με τον κόσμο της ομορφιάς είναι σχέση ζωής. Εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια έχει συνεργαστεί αποκλειστικά με τα μεγαλύτερα ονόματα της σόου μπιζ.

Τα περιοδικά φιλοξενούν συνεχώς δουλειές του και στο ενεργητικό του προστίθενται δεκάδες εξώφυλλα που γίνονται ανάρπαστα. Η λίστα των πελατών του πλούσια και εντυπωσιακή, καθώς περιλαμβάνει διαφημιστικές καμπάνιες, μουσικά video clips, fashion shows, tv shows, διαγωνισμούς ομορφιάς και editorial μόδας.

Ώρες αγωνίας και για τους διάσημους πελάτες του


Δεν μπορούν να πιστέψουν οι φίλοι και πελάτες του Πάνου Καλλίτση τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σπίτι του.

Ο κομμωτής, διατηρεί κομμωτήριο στην περιοχή του Ψυχικού απ' όπου έχουν περάσει γνωστά πρόσωπα της ελληνικής σόου μπιζ, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι αλλά και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καλλίτσης έχει επιμεληθεί το λουκ της Δούκισσας Νομικού, της φίλης και κουμπάρας του Ελεονώρας Μελέτη, της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη, της Μαρίας Ηλιάκη, της Ναταλίας Γερμανού, του Λάκη Λαζόπουλου, της Χάρις Αλεξίου, της Αναστασίας Περάκη, της Βάσως Κολλιδά, της Εύης Αδάμ, της Εύας Αντωνοπούλου, της Μαριέττας Χρουσαλά, της Εβελίνας Παπούλια και πολλών άλλων.



Πηγή : protothema.gr


Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη



O 29χρονος Βόσνιος Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς (Mirsad Bektasevic), που θεωρείται μέλος της Αλ Κάιντα, είναι ο ένας από τους δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο 20χρονος Αλ Χασάνι Αμέρ (Αl Hasani Amer), έχει καταγωγή από την Υεμένη.

Μέχρι στιγμής οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.




Πηγή : tribune.gr


Μητσοτάκης: Θα διερευνηθεί το Plan X του Βαρουφάκη. Στόχος να είναι η ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των 2/3




Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, το προσφυγικό, το Ασφαλιστικό και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αναφερόμενος στο «Plan X» για το οποίο είχε μιλήσει ο κ. Βαρουφάκης, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει αν όντως υπήρχε το Plan X και αν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα».

«Το 2015 διαταράχθηκε η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση με τεράστια ζημία για την ελληνική οικονομία και τον Έλληνα φορολογούμενο, Μην έχετε καμιά αμφιβολία λοιπόν ότι θα έρθει η ώρα που η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί, είπε, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Βαρουφάκη.

Προτάσσοντας την ανάγκη να προχωρήσουν «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών», ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «στόχος πρέπει να είναι η ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των 2/3, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών».

Για το σχέδιο Κατρούγκαλου ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως αυτό δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και πως «προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων». Ακόμα, τόνισε πως το σχέδιο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, μετατρέπει το Ασφαλιστικό σε προνοιακό ετεροχρονίζει το πρόβλημα.

Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μητσοτάκης την χαρακτηρίζει «άκαιρη» και δηλώνει ότι μπορεί να συζητηθεί μόνο στο πλαίσιο ενός συνολικότερου διαλόγου για τη θεσμική αναβάθμιση της χώρας.

«Πρότεινα στον κ. Τσίπρα να συναινέσουμε στην ευρύτερη δυνατή αναθεώρηση του Συντάγματος. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα είχε νόημα μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο», εξήγησε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έστειλε λάθος μηνύματα σε πρόσφυγες, μετανάστες και διακινητές. Όπως εξήγησε, «η κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή ανεξήγητη χαλαρότητα και ανοχή». Στην συνέχεια, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και γι' αυτό το λόγο «απαιτείται στενή συνεργασία, συντονισμένη δράση και συνέπεια από όλους τους εμπλεκόμενους».

Εξηγώντας το σχέδιο το οποίο ο ίδιος θα ακολουθούσε ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα ασκούσε πιέσεις στην Τουρκία, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο. Όπως τόνισε, η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως το να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της.

«Θα φρόντιζα να εγγυηθώ ότι κανείς δεν θα εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια χωρίς να καταγραφεί ζητώντας περισσότερους πόρους και υποδομές γι' αυτήν τη διαδικασία. Και πάντως θα φρόντιζα να μην αναλάβω τόσο υπερβολικές δεσμεύσεις. Αν το είχα κάνει, όμως, θα τιμούσα την υπογραφή μου», είπε.

Αναφερόμενος στο μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στόχος του είναι να κάνει την πολιτική πιο ελκυστική και προσιτή για τους πολίτες, αξιοποιώντας νέες μεθόδους επικοινωνίας. Ο ίδιος εξήγησε ότι οραματίζεται μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που «θα βγάλει την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αξιολογούνται εναλλακτικές προτάσεις για μετεγκατάσταση του κόμματος.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι το ενοίκιο που θα πληρώνουμε θα είναι λιγότερο από το 20% του τμήματος που πληρώνουμε τώρα», είπε, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά του κόμματος εξυγιαίνονται.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Αυξημένο από τη Δευτέρα το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς



Αυξάνεται από τη Δευτέρα, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου. 

Επίσης αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων από τα 70 λεπτά στη μιάμιση ώρα.

Η τιμή της βασικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και της αντίστοιχης μειωμένης τιμής, που αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των καρτών, παραμένουν αμετάβλητες στα 30 ευρώ και 15 ευρώ αντίστοιχα.

Οι τιμές για τις κάρτες αεροδρομίου και τα εισιτήρια διαμορφώνονται σε 49 ευρώ η μηνιαία κάρτα (όλα τα μέσα) και σε 10 ευρώ/5 ευρώ το απλό εισιτήριο του μετρό και σε 6/3 ευρώ τα εισιτήρια των λεωφορείων του Αεροδρομίου.

Οι ετήσιες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 330/165 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 490/245 ευρώ.

Οι εξαμηνιαίες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 170/85 ευρώ, , ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 250/125 ευρώ αντίστοιχα.



ΔΟΛ


Τρεις μήνες και δύο επιλογές για την Ελλάδα



Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προειδοποίησε την Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις αρχές Δεκεμβρίου ότι αν δεν κάνει κάτι για να μειώσει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χαμένων ή κλεμμένων διαβατηρίων, τότε η Ελλάδα θα γυρίσει σε καθεστώς βίζας για την είσοδο των Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός χρόνου, το κλίμα εναντίον της χώρας μας στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι με το προσφυγικό κύμα να περνάει πρώτα από την Ελλάδα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως τουλάχιστον τη γνωρίζουμε μέχρι τώρα, βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτό τρομάζει μία σειρά από αξιωματούχους στις Βρυξέλλες που καταλαβαίνουν ότι η Αθήνα, αυτή τη φορά, πρέπει να δείξει ιδιαίτερη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς η αποτελεσματικότητά της έχει άμεση επίπτωση και στα υπόλοιπα κράτη- μέλη όπως αναφέρει η Καθημερινή. 

«Η Ελλάδα κρατάει το κλειδί της λύσης, είτε το θέλουμε είτε όχι» λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ». Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει τρεις μήνες μπροστά της και δύο επιλογές:

• Πρώτη επιλογή να εφαρμόσει τις υποδείξεις της Ε.Ε. και να καλύψει τις ελλείψεις στην προστασία των συνόρων της, έτσι ώστε και οι χώρες που αυτή τη στιγμή έχουν συνοριακούς ελέγχους, όπως Γερμανία και Αυστρία, να τους περιορίσουν.

• Δεύτερη επιλογή να αποτύχει η εφαρμογή των υποδείξεων, η Ελλάδα να αποδειχθεί ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορα της Ευρώπης και έτσι οι συνοριακοί έλεγχοι να επεκταθούν στις χώρες που ήδη τους έχουν αλλά και να επιτραπεί και σε άλλες να τους επιβάλουν σε καινούργια σημεία της Ε.Ε. και πολύ πιθανό να επιβληθούν και στην ίδια την Ελλάδα.

Αρα, μέσα σε τρεις μήνες, η Αθήνα θα πρέπει να ελέγξει τα σύνορά της και να αποδείξει ότι είναι ικανή να καταγράψει τους αιτούντες άσυλο, να διαχωρίσει ποιοι από αυτούς προκρίνονται και ποιοι πρέπει να επιστραφούν στις χώρες προέλευσής τους.

Το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί βασικά από τα πορίσματα έκθεσης ειδικών εμπειρογνωμόνων κρατών-μελών και εκπροσώπων της Κομισιόν, που επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά στις 10-13 Νοεμβρίου για επιτόπιους ελέγχους σταθμούς στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, τη Χίο και τη Σάμο. Τότε ήταν που οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι είδαν τη χειρότερη πλευρά της ελληνικής ανοργανωσιάς όπως εξηγεί Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Σε εκείνο το στάδιο η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ξεκινήσει να κάνει τίποτα», γι’ αυτό και το πόρισμα, το οποίο παραμένει απόρρητο, διαπιστώνει με σκληρά λόγια «σοβαρές ελλείψεις» και «σοβαρές υποχρεώσεις που παραμένουν παραμελημένες» σε ό,τι αφορά τη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της χώρας.

Το πόρισμα αναφέρεται στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων αλλά κυρίως στην αδυναμία της ελληνικής πλευράς να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών. Για την τελευταία εκτιμά ότι δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ασφάλειας για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το SIS (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν), η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων.

Επίσης, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μόλις ένα hotspot από τα πέντε προβλεπόμενα λειτουργεί, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην ίδια την Ελλάδα, καθώς οι πρόσφυγες δεν έχουν άλλο τρόπο φυγής από τη χώρα παρά μόνο παρανόμως. Η χώρα χρειάζεται να δημιουργήσει και να λειτουργήσει τα hotspots, καθώς εκεί θα γίνεται πρώτον καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων, ενώ επί τόπου θα γίνεται και η επιλογή των ανθρώπων που προκρίνονται για άσυλο. Αυτοί θα μεταφέρονται σε θέσεις προσωρινής υποδοχής, έως ότου νόμιμα μεταφερθούν σε άλλα κράτη-μέλη.

Ενα από τα προβλήματα που θα πρέπει να λύσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση είναι να βρει τις θέσεις αυτές, καθώς προβλέπεται ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ικανή να παρέχει προσωρινή στέγη σε 50.000 ανθρώπους. Συγχρόνως οι άνθρωποι που δεν προκρίνονται για άσυλο θα ξεχωρίζονται και θα επιστρέφονται άμεσα στις χώρες τους ή στις χώρες διέλευσης.

Μόνο με τη δημιουργία των hotspot θα μπορούν και τα υπόλοιπα κράτη -μέλη να αναλάβουν με τη σειρά τους τις ευθύνες που τους αναλογούν και να αναγκαστούν να πάρουν πρόσφυγες από την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία δεν ξεπερνά το ελάχιστο νούμερο των 300 από τους 160.000 που έχουν συμφωνηθεί. Τα κράτη-μέλη πολύ συχνά χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι εφόσον δεν λειτουργούν τα hotspot στην Ελλάδα δεν υπάρχει και ο τρόπος να πάρουν και το ποσοστό των ανθρώπων που τους αντιστοιχεί...

Προειδοποίηση Κέρι για τις βίζες

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προειδοποίησε την Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις αρχές Δεκεμβρίου ότι αν δεν κάνει κάτι για να μειώσει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χαμένων ή κλεμμένων διαβατηρίων, τότε η Ελλάδα θα γυρίσει σε καθεστώς βίζας για την είσοδο των Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.

Η ανησυχία των αμερικανικών αρχών έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που έδωσαν διορία όχι μόνο σε Ελλάδα αλλά και σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία έως την 1η Φεβρουαρίου να «κλείσουν τις τρύπες», αλλιώς θα χάσουν την πρόσβαση στο πρόγραμμα απαλλαγής βίζας. Η Ιντερπόλ έχει στοιχεία για περίπου 250.000 κλεμμένα ή χαμένα, ιρακινά και συριακά διαβατήρια και Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επιδημία που οφείλεται στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης από αιτούντες άσυλο αλλά και από την ανάπτυξη της τρομοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια.

Οι ελληνικές ταυτότητες, οι οποίες δεν διαθέτουν τσιπάκι όπως οι υπόλοιπες της Ε.Ε, είναι πολύ εύκολο να πλαστογραφηθούν και στη συνέχεια οι κάτοχοί τους να κάνουν αίτηση για διαβατήριο.



Πηγή


Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Κυριάκος έκανε τον Τσίπρα να ιδρώσει



«Ο Κυριάκος έχει έναν νέο πολιτικό λόγο και ήθος. Θα πρέπει να επιβραβευτούν από το λαό αυτά που λέει είναι και αυτά που μπορεί να κάνει. Δεν θα είναι σαν τον κο Τσιπρα που έταξε στους αγρότες και δεν πραγματοποίησε», τόνισε η κα Μπακογιάννη.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα μας η κα Μπακογιάννη είπε στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει και να προγραμματίσει σωστά. «Σήμερα βρίσκονται οι αγρότες στους δρόμους με λογικά αλλά και κάποια παράλογα αιτήματα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια σοβαρή διαδικασία όταν κάποιος προετοιμάζει το ασφαλιστικό».

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε λέγοντας ότι το ασφαλιστικό έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο που ποινικοποιεί την εργασία. Επιβραβεύει αυτόν που δουλεύει λιγότερο και τιμωρεί αυτόν που δουλεύει περισσότερο.

«Χρειάζεται μια καθαρή και υπεύθυνη κουβέντα που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει. Δεν μπορώ να προβλέψω τις συζητήσεις με το κουαρτέτο αλλά δεν νομίζω ότι θα πάνε καλά οι κουβέντες».




Πηγή: voria.gr


«Η στολή του πατέρα μου έχει τρύπες από σφαίρες»! Αποκάλυψη από τον υιό του ήρωα Καραθανάση




Ο γιος του ηρωικού κυβερνήτη του ελικοπτέρου στα Ιμια Ι. Καραθανάσης σπάει τη σιωπή του για το τι συνέβη

Συνέντευξη έδωσε ο 21χρονος πλέον γιος του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Μιλώντας στο News247 (στον Κ. Σαρρηκώστα) είκοσι χρόνια μετά τη νύχτα ντροπής για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, ζητά απαντήσεις από αυτούς που έκρυψαν την αλήθεια.

Ζητά κυρίως να του απαντήσουν γιατί η στολή του πατέρα του Χριστόδουλου «έχει τρύπες και κηλίδες αίματος».

Τα λόγια του

Τα λόγια του Γιάννη Καραθανάση (φοιτητής στην Αρχιτεκτονική) πραγματικά συγκλονίζουν: «Οταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου, ήμουν μόλις ενός έτους. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μου έμαθα να ζω χωρίς πατέρα. Η μητέρα μου τα κατάφερε. Στάθηκε, κράτησε. Δεν αντέχει την υποκρισία και το ψέμα, και έχει μέσα της μια μεγάλη πικρία. Πρέπει να ακούσει μια συγγνώμη και να μάθει την αλήθεια. Η μόνη της απαίτηση είναι αυτή» αναφέρει και προσθέτει: «Για ένα πράγμα, όμως, είμαστε σίγουροι.

Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού ούτε μόνο του. Για εμάς δεν υπάρχουν σοβαρά ή μη ερωτήματα, τι έγινε και πώς άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας μου. Το θέμα είναι πότε θα υπάρξει μια σοβαρή αναγνώριση από το κράτος. Θα υπάρξει; Δυστυχώς είμαι πια αρκετά ώριμος να καταλάβω πως δεν πρόκειται να μας πουν τι ακριβώς έγινε. Πώς σκοτώθηκε και γιατί τελικά όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχεί το ψέμα.

Τούρκοι δημοσιογράφοι κατε- βάζουν την ελληνική σημαία στα Ιμια

Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας τη στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο. Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Αρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα, ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι».

Και ο Ιωάννης Καραθανάσης καταλήγει με ένα ερώτημα «φωτιά»: «Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος»;

Φόρος τιμής στους τρεις πεσόντες από Καμμένο

Φόρο τιμής στους τρεις πεσόντες των Ιμίων απέτισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την πτώση του ελικοπτέρου και την κρίση του Ιανουαρίου του 1996 που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, ο κ. Καμμένος την Πέμπτη το πρωί πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου και έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τούρκοι πάντως δεν σεβάστηκαν το γεγονός. Αφού απομακρύνθηκε το ελικόπτερο με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, έστειλαν ζεύγος αεροσκαφών F-16 να πετάξει πάνω από τη γειτονική Καλόλιμνο, σε ύψος 26.000 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

«Κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Τέτοια σχέδια δεν θα περάσουν. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση.



Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου – Δημοκρατία


Πηγή : olympia.gr



Βούτσης: Φλερτάραμε με πολιτικές αυταπάτες -Η Ζωή έκανε τέρατα, γελάμε και κλαίμε με Βαρουφάκη



Την παραδοχή ότι η κυβέρνηση φλέρταρε με πολιτικές αυταπάτες έκανε ο Νίκος Βούτσης, που έριξε «φαρμακερά» βέλη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου που έρχεται αλλά καθυστερημένα», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Ο κ. Βούτσης μίλησε με ιδιαίτερα «σκοτεινά» χρώματα και για την προκάτοχό του, για την οποία αναφέρει ότι ενώ στην αρχή συμφωνούσε, έστω και τυπικά με την κυβερνητική γραμμή, μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ακολούθησε ένα δραματικό διάστημα.

«Για 2,5 μήνες γεμάτους η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε... Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, bullying, απίστευτα πράγματα που δεν είναι και αυτά γνωστά. Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε εικοσαμελείς επιτροπές με τρεις ανθρώπων και έκανε συνεντεύξεις Τύπου 5,5 ωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά».

Σε ό,τι αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα είπε για Plan Χ, ο κ. Βούτσης σημείωσε «Είναι αδιανόητο να μιλάει κανείς όταν τελειώνει την υπουργική του θητεία και είναι σε πολύ κρίσιμες και απόρρητες θέσεις» και συγκεκριμένα για τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη για εναλλακτικά σχέδια τόνισε «εμείς που ξέραμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε... Το κάδρο που παρουσιάζει ο Γιάνης δεν είναι το ακριβές αλλά είναι ελκτικό και είναι σίγουρο ότι ο ίδιος το πιστεύει. Περί αυτού πρόκειται».

Τέλος ο κ. Βούτσης δήλωσε βέβαιος ότι και τώρα να γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα. Σε ερώτηση για το αν είναι σίγουρος για αυτό παρότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, σχολίασε «Οπως τις τέσσερις τελευταίες φορές. Τρίβουμε τα χέρια μας εμείς».



Πηγή:  iefimerida.gr


Γραμματεία Οργανωτικού Ν.Δ. Γραμματέας Βασίλης Σπανάκης, Αναπληρωτής Κωνσταντίνος Πηνιώτης



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις επιλογές του έδειξε ότι βαδίζει σε σωστά μονοπάτια για την ενδυνάμωση του κόμματος βάζοντας γερά θεμέλια για την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας.

Ο τομέας του Οργανωτικού είναι από τους βασικούς για ένα κόμμα και εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε δύο από τα ικανότερα στελέχη.

Γραμματέας Οργανωτικού τοποθετήθηκε ο Βασίλης Σπανάκης ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Μοσχάτου και είναι αρκετά έμπειρος. Ανήκει από παλιά στη λεγόμενη "μητσοτακική" ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τόσο στη νεολαία όσο και στο κόμμα ενώ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής εξασφάλισε την πρωτιά στο Μοσχάτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναπληρωτής, Γραμματέας Οργανωτικού, ο Κωνσταντίνος Πηνιώτης, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στους Τομείς Κινητοποίησης, Ετεροδημοτών & Εκλογικής Ετοιμότητας-Διαδικασιών. Ο Κώστας Πηνιώτης είναι πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εξελέγει Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου.




Ύποπτοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη



Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για τζιχάντ στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, με τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες, καταγωγής από την Βοσνία και την Υεμένη αντιστοίχως, ήταν κάτοχοι σουηδικών διαβατηρίων και είχαν εισέλθει νόμιμα στη χώρα, συνελήφθησαν όμως για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άντρες έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς και συνέχισαν το ταξίδι τους οδικώς, από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» έως την Αλεξανδρούπολη.


Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν ήδη κακουργηματικές κατηγορίες (σύμφωνα με πληροφορίες για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό την προμήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων), ωστόσο εξετάζονται περαιτέρω στο πλαίσιο πανευρωπαϊκών πληροφοριών περί τζιχαντιστών.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ.

Όπως μετέδωσε το Mega, o ένας εξ αυτών είναι ένας 29χρονος βοσνιακής καταγωγής, με σουηδικό διαβατήριο, ο οποίος το 2005 στη Βοσνία είχε συλληφθεί γιατί έπειτα από έρευνα που είχαν κάνει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στο σπίτι του είχαν εντοπίσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μία ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο.

Στο βίντεο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εμφανιζόταν να απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο.

Από την ανάλυση του βίντεο, τότε, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον 29χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση.

Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι η σύλληψη του είχε προκαλέσει κινητοποίηση των αρχών σε Αγγλία, Γαλλία Βέλγιο, οι σουηδικές αρχές τον αποφυλάκισαν με την έκτιση μέρους της ποινής του.

Όπως μετέδωσε ο BHMA 99,5, o 29χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι έμεινε στην Αθήνα δύο ημέρες, και μετά αναχώρησε με ΚΤΕΛ για την Αλεξανδρούπολη όπου θα έκανε τουριστική επίσκεψη στους Κήπους.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών συσκευών που βρέθηκαν στην κατοχή του και εκτιμούν ότι ταξίδευε με τελικό προορισμό την Τουρκία ή την Συρία.



ΔΟΛ


Λέμφωμα: Προσοχή στα «αθώα» συμπτώματα του επικίνδυνου καρκίνου



Λέμφωμα είναι ένας τύπος καρκίνου που χτυπάει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που ονομάζονται λεμφοκύτταρα.

Ακριβώς όπως ο καρκίνος αντιπροσωπεύει πολλές διαφορετικές ασθένειες, το λέμφωμα αντιπροσωπεύει πολλούς διαφορετικούς καρκίνους των λεμφοκυττάρων, για την ακρίβεια περίπου 35 διαφορετικούς υποτύπους!

Ως λέμφωμα ορίζεται μια ομάδα καρκίνων που επηρεάζουν τα κύτταρα που παίζουν κάποιον ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και κυρίως αντιπροσωπεύει κύτταρα που εμπλέκονται στο λεμφικό σύστημα του σώματος.

Λέμφωμα: Συμπτώματα και σημάδια που πρέπει ΟΛΟΙ να προσέχουν

Συχνά, το πρώτο σημάδι είναι ένα ανώδυνο πρήξιμο στο λαιμό, ή στο έσω μέρος του χεριού, ή στη βουβωνική χώρα.


  • Λεμφαδένες ή ιστοί σε άλλα μέρη του σώματος μπορεί επίσης να διογκωθούν. Ο σπλήνας, για παράδειγμα, μπορεί διογκωθεί, αν έχετε λέμφωμα.
  • Οι διογκωμένοι λεμφαδένες μερικές φορές προκαλούν άλλα συμπτώματα, επειδή πιέζουν κάποια φλέβα ή κάποιο λεμφικό αγγείο (πρήξιμο του χεριού ή του ποδιού), κάποιο νεύρο (πόνος, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα), ή το στομάχι (πρόωρη αίσθηση πληρότητας).
  • Η διόγκωση του σπλήνα μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο ή δυσφορία.
  • Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν άλλα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα του λεμφώματος μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τα ακόλουθα:


  • Πυρετό
  • Κρυάδα
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις
  • Έλλειψη ενέργειας
  • Φαγούρα (έως και το 25% των ασθενών αναπτύσσουν φαγούρα, συνηθέστερα στο κάτω άκρο, αλλά μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, να είναι τοπική, ή να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα)

Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να προκληθούν από διάφορες άλλες ασθένειες που δεν σχετίζονται με τον καρκίνο. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα γρίπης ή άλλων ιογενών λοιμώξεων, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα διαρκέσουν πολύ καιρό. Στο λέμφωμα, τα συμπτώματα επιμένουν παρά την πάροδο του χρόνου και δεν μπορούν να εξηγηθούν από μια λοίμωξη ή κάποια άλλη ασθένεια.


Πηγή : emedicinehealth.com, iatropedia.gr


ΙΜΙΑ Ντοκουμέντο: Το σήμα του Α/ΓΕΝ προς τις μονάδες του Στόλου - Ώρα 2.04 31ης Ιανουαρίου



Το σήμα ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε είναι από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιάννη Στάγκα. Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Ώρα 2.04 το πρωί. Ο τότε Αρχηγός μη γνωρίζοντας προφανώς το “παιχνίδι” που εκείνη την ώρα παιζόταν σε πολιτικό επίπεδο έκρινε σκόπιμο να στείλει αυτό το σήμα προς όλες τις μονάδες του Στόλου που βρίσκονταν στο Αιγαίο και γύρω από τα Ίμια. Η στοχοποίηση του τουρκικού στόλου είχε ολοκληρωθεί! Όλα και όλοι ήταν έτοιμοι γι΄ αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο. 



Έγραφε στο σήμα του ο Στάγκας:

“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδοξου ιστορίας του ΠΝ.
Καλή τύχη και ο Θεός Μαζί σας”. 


Πηγή : onalert.gr


Ερχονται φορολογικές ανατροπές - Φόρος από 10% έως 50% στα εισοδήματα



Σενάρια πολλών ταχυτήτων για τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που θα ισχύσει από φέτος για όλους τους φορολογουμένους άρχισε να επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με τους φορολογικούς συντελεστές να ξεκινούν από χαμηλά 10% - 15% και να φθάνουν ακόμη και το 50% για τα μεγάλα εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται υπάρχει αφορολόγητο όριο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, θα κινείται κοντά στα σημερινά επίπεδα των 9.550 ευρώ και θα «χτίζεται» με δαπάνες που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα.

Τα σχέδια για τις φορολογικές ανατροπές στα εισοδήματα των φορολογουμένων που καταστρώνουν στην Καραγιώργη Σερβίας θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των θεσμών τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου Μνημονίου.

Όλα τα σενάρια για τις φορολογικές κλίμακες γίνονται με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού που «μετρά» τις δημοσιονομικές επιπτώσεις για κάθε σενάριο. Στο λογισμικό αυτό, το οποίο μάλιστα έχει προσφέρει δωρεάν η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών, «περνούν» τα δεδομένα από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του περασμένου έτους και γίνονται δοκιμές σε επίπεδο αριθμού κλιμακίων, ύψους συντελεστών και πιθανού αφορολογήτου ορίου δίνοντας εκ των προτέρων το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα στα φορολογικά έσοδα. Έτσι για κάθε ένα σενάριο φορολογικής κλίμακας το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει και το δημοσιονομικό αποτέλεσμά της.

Αυτή τη στιγμή όλα είναι είναι ανοιχτά και πριν καν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο, η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να αποφέρει φέτος 150 εκατ. ευρώ επιπλέον με παρεμβάσεις στους φορολογικούς συντελεστές και τις κλίμακες, η οποία ακόμη δεν έχει γίνει.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης έχουν μιλήσει για ανακατανομή των φορολογικών βαρών εννοώντας ότι οι έχοντες ή για την ακρίβεια όσοι εμφανίζουν στη φορολογική τους δήλωση τα υψηλότερα εισοδήματα θα πρέπει να σηκώσουν και περισσότερα βάρη. Το «εργαλείο» για την ανακατανομή των βαρών, θα επιχειρηθεί να είναι η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα βάσει της οποίας θα φορολογούνται όχι μόνο τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα αλλά και τα εισοδήματα από ενοίκια ή και άλλες πηγές.

Οι όποιες αλλαγές θα αφορούν στα εισοδήματα που θα αποκτηθούν μέσα στο 2016. Ωστόσο, επειδή αναζητούνται πρόσθετα έσοδα για τη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα επιπλέον 142,2 εκατ. ευρώ από τη φορολογία των ακινήτων και 32 εκατ. ευρώ από τους αγρότες, η διέξοδος που διαφαίνεται είναι να εξασφαλιστούν από φέτος πρόσθετοι φόροι μέσα από τη διαδικασία της παρακράτησης ή της προκαταβολής.

Εισοδήματα για τα ακίνητα

Για τα εισοδήματα από ενοίκια που εισπράχθηκαν το 2015 και θα φορολογηθούν φέτος το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές. Δηλαδή το εισόδημα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί με συντελεστή 11% από το πρώτο ευρώ, ενώ το τμήμα του εισοδήματος υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 33%.

Επειδή όμως αναζητούνται φέτος πρόσθετα έσοδα 142,2 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται να επανέλθει η προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα αυτά.

Κερδισμένα και χαμένοι

Τα σενάρια που «τρέχουν» στο υπουργείο Οικονομικών για τη νέα φορολογική κλίμακα είναι πολλά. Ένα από αυτά προβλέπει την καθιέρωση μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας, η οποία όμως θα έχει αφορολόγητο μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Για τους υπόλοιπους φορολογουμένους, δηλαδή για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες, αγρότες και εισοδηματίες, ο φόρος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, αλλά ο συντελεστής του πρώτου φορολογικού κλιμακίου θα είναι χαμηλότερος τον ισχύοντα σήμερα, κατά περίπτωση. Ειδικότερα ο συντελεστής του πρώτου φορολογικού κλιμακίου της νέας ενιαίας κλίμακας εξετάζεται να είναι 10% - 15%.

Στην περίπτωση εφαρμογής μιας ενιαίας κλίμακας στην οποία θα φορολογείται το άθροισμα όλων των εισοδημάτων κάθε φυσικού προσώπου τότε θα προκύψει φορολογική ελάφρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα π.χ. έως 5.000 ευρώ καθώς ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί από το 26% για τους αυτοαπασχολούμενους και από το 13% για τους αγρότες στο 10% ή 15%.

Μέσω της υιοθέτησης μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει την εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στο 20% το 2016 και στο 26% από το 2017. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου διαμηνύει τις τελευταίες ημέρες ότι αυτή τη στιγμή δεν καταρτίζεται κανένα καινούργιο νομοσχέδιο που να προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες.

Επιβαρύνσεις για μεσαία εισοδήματα

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, η υπαγωγή όλων των εισοδημάτων σε μία ενιαία φορολογική κλίμακα θα επιβαρύνει μεγάλο αριθμό άλλων φορολογουμένων που αποκτούν μεσαία και μεγάλα εισοδήματα από περισσότερες της μιας πηγές.

Από τη στιγμή που όλα τα εισοδήματα θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μια ενιαία κλίμακα, τότε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Και αυτό γιατί η άθροιση όλων των εισοδημάτων θα ανεβάσει το συνολικό φορολογητέο εισόδημα σε κλιμάκια με πολύ μεγαλύτερους συντελεστές φόρου από αυτούς που προβλέπει το σημερινό σύστημα της αυτοτελούς φορολόγησης κάθε πηγής εισοδήματος.

Εισοδήματα έως 5.000 ευρώ δηλώνει 1 στους 3

Τα σενάρια που «τρέχει» το υπουργείο Οικονομικών γίνονται με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2015 στην εφορία 8.516.953 φορολογούμενοι (ξεχωριστά ΑΦΜ). Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ένας στους τρεις φορολογούμενους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν έξι Έλληνες Κροίσοι που δηλώνουν ετησίως πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Από την επεξεργασία των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων:

• Μισθωτοί - συνταξιούχοι: Έως 5.000 ευρώ δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 1.445.563 φορολογούμενοι. Από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ δηλώνουν ετησίως 1.608.859 φορολογούμενοι, ενώ από 10.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ δηλώνουν 1.023.317 φορολογούμενοι. Ετήσιο εισόδημα από 15.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ δηλώνουν 788.812.

Για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ ο αριθμός των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώνεται σημαντικά. Εντυπωσιακό είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις μισθωτοί που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 3.000.000 ευρώ έως 4.000.000 ευρώ.

• Φορολογούμενοι με εισοδήματα από ενοίκια: 1.363.514 φορολογούμενοι δηλώνουν ετήσια έσοδα από ενοίκια έως 5.000 ευρώ, ενώ από αυτούς 615.396 δηλώνουν ετησίως εισπράξεις από ενοίκια έως 1.000 ευρώ. Εισόδημα από ενοίκια 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ δηλώνουν στην εφορία 205.940 ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ από 10.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ ο αριθμός πέφτει στις 63.171 ευρώ.

• Ελεύθεροι επαγγελματίες: Στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, με βάση τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεών τους προκύπτει ότι σε σύνολο 495.019, οι 288.782 δηλώνουν ετησίως έως 5.000 ευρώ. Ενώ από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ δηλώνουν 78.640.

Ακόμη λιγότεροι (40.151) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ ενώ υπάρχει ένας και μοναδικός που δηλώνει πάνω από 10.000.000 ευρώ.

• Αγρότες: από τους 431.790 αγρότες, έως 1.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δηλώνουν στην εφορία 236.627, ενώ έως 5.000 ευρώ δηλώνουν περίπου 365.000. Ενας αγρότης στην Ελλάδα δηλώνει ετήσιο εισόδημα από 1 εκατ. έως 2 εκατ. ευρώ.

Αυξάνονται τα χρέη

«Φουσκώνει» επικίνδυνα μήνα με τον μήνα η τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μετά την έκρηξη που σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Ιανουάριο πριν ακόμη εκπνεύσει ο μήνας τα «φέσια» που έχουν αφήσει οι φορολογούμενοι έφθασαν στα 800 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο προβλέπεται να είναι αυξημένο καθώς τις δυο τελευταίες ημέρες του μήνα, οπότε και λήγουν προθεσμίες για την πληρωμή φόρων, προστίμων, αλλά και δόσεων από τους φορολογούμενους που έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. Η πορεία των ληξιπροθέσμων τον τρέχοντα μήνα έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των χρεών προς τις ΔΟΥ να αγγίζει τα 86 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι μετά τα capital controls το Δημόσιο δεν μπορούσε να λάβει τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, προσωποκρατήσεις.



Πηγή: iefimerida.gr με πληρoφορίες από την imerisia.gr


Φρίκη στη Συρία: Ακόμη 16 ακόμη άνθρωποι πέθαναν από πείνα στη Μαντάγια



Δεκαέξι ακόμη άνθρωποι πέθαναν από πείνα στην πολιορκούμενη από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πόλη Μαντάγια της δυτικής Συρίας, από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στην πόλη, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

"Σύμφωνα με εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που υποστηρίζονται από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στη Μαντάγια, 16 άνθρωποι πέθαναν από τότε που παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια", διευκρινίζει η ανθρωπιστική οργάνωση σε ανακοίνωσή της. "Οι ΓΧΣ έχουν σαφείς ιατρικές αναφορές ότι 46 άνθρωποι πέθαναν από λιμό στη Μαντάγια από την 1η Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάτοικοι πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από λιμό στα σπίτια τους".

Τα κρούσματα υποσιτισμού σήμερα υπολογίζονται σε 320 σε αυτή την πόλη δυτικά της Δαμασκού, μεταξύ αυτών υπάρχουν 33 ασθενείς που "κινδυνεύουν με θάνατο", διευκρίνισε η οργάνωση εκφράζοντας θλίψη και κρίνοντας "απαράδεκτο" που "οι κάτοικοι στη Μαντάγια συνεχίζουν να πεθαίνουν από πείνα παρά τις αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια".

Η οργάνωση ΓΧΣ κατηγόρησε τις πιστές δυνάμεις στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ γιατί "συνεχίζουν να εμποδίζουν την προμήθεια της πόλης με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα". "Πρέπει να υπάρξει αμέσως διαρκής και ανεξάρτητη ιατρική παρουσία στη Μαντάγια, γιατί πιστεύουμε ότι η κατάσταση από ιατρικής άποψης θα επιδεινωθεί, ενώ η πρόσβαση στην περίθαλψη για τους κατοίκους είναι εξαιρετικά περιορισμένη", είπε ο διευθυντής των επιχειρήσεων των ΓΧΣ Μπρις ντε λε Βιν.

Η Μαντάγια, όπου περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι ζουν υπό πολιορκία εδώ και μήνες, έχει γίνει ένα σύμβολο των δεινών που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό στη Συρία από την αρχή της σύγκρουσης το 2011.

Η τύχη της πόλης είναι ένα από τα ευαίσθητης σημασίας θέματα για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία που διεξάγονται στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 486.000 Σύροι ζουν σε πόλεις που πολιορκούνται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ εξέφρασε με λύπη αυτή την εβδομάδα ότι το 75% των αιτήσεών του για πρόσβαση στις υπό πολιορκία πόλεις ώστε να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια αγνοήθηκε από τη συριακή κυβέρνηση.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 με ειρηνικές διαδηλώσεις για περισσότερη δημοκρατία οι οποίες καταστάλθηκαν αιματηρά από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ. Η σύγκρουση έχει γίνει ολοένα και πιο πολύπλοκη, καθώς έχουν εμπλακεί σε αυτή πολλοί παράγοντες, ενώ έχει προκαλέσει τον θάνατο 260.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.



Πηγή : imerisia.gr